Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Helppoa hommaa

Kun palkka-alekeskustelu lähti osittain aivan lapasesta, niin tuntuu lähteneen keskustelun toinen puolikin. Siis se, kuinka helpolla kansanedustajat pääsevät ja kuinka helpolla raha tulee.Kerronkin siis  oman kokemukseni ja näkemykseni tästä asiasta.

Itse olen sitä mieltä, että eduskuntatyön työtavoissa olisi tosiaankin parantamisen varaa. Valiokuntatyön päätösvaltaongelmat, kuultavien asiantuntijoiden määrä yhdellä kerralla,lakiesitysten ruuhkautuminen  ja budjettikäsittelyn kireä aikataulu juuri Joulun alla vaatisivat kaikki petraamista.

Hieman löysemmällä aikataululla asioita ehtisi kuulla paremmin ja siten niihin ehtisi paneutua perusteellisemmin.Asiantuntijoita saatetaan tuoda  kahdeksankin kappaletta kuultavaksi yhdellä kerralla. Siinä nyt sitten pitää kyetä tekemään napakoita kysymyksiä ja löytämään niitä lakiesitysten hyviä ja huonoja seikkoja.

Isoja lakiesityksiä saattaa olla käsittelyssä päällekkäin ja ristiin. Tästä kaikesta sen neulan löytäminen heinäsuovasta on mielestäni ihan vaativaa työtä. Kun vielä olen valiokuntavastaavana(TyV), niin se tuo lisävastuuta mukanaan.

Puheiden kirjoittaminen, asioihin perehtyminen, kansalaisten viesteihin vastaaminen ja niiden vieminen eteenpäin, erilaisten valtiopäivätoimien valmistelu, tapaamiset, kokoukset ja monia muita asioita mahtuu tähän tehtävään.

Joulun alla käsittelyssä oleva budjetti on luku sinänsä. Viimeisellä viikolla puhutaan, debatoidaan, äänestellään. Illat venyvät aamuyöhön. Kai tälle ollaan jotain tekemässä ensi vuonna, olettaisin näin. Budjettikäsittelyä voisi järkeistää kahdelle viikolle. Toki eihän silläkään mikään muutu itse budjetin sisällön osalta.

Niin, siitä työstä ja sen arvostamisesta. Muistan, kun ilmoitus Voikkaan tehtaan lopettamisesta tuli julkisuuteen.Valtava mediahässäkkä pyöri asian ympärillä. Moni "asiantuntija" kertoili julkisuudessa olleensa jo vuosia sitten tietoinen tehtaan kohtalosta. Ja oli niitä, jotka "tiesivät" sen kuinka helppoa rahaa paperitehtaan työntekijät saivat ja että tehtaan lopettaminen oli  meille ahneille paskiaisille ihan oikein. Jalat pöydällä töitä tehden, lisät juoksi joka asiasta ja parempi palkka kuin kansanedustajilla.

Joten olen tottunut kuulemaan heittoja siitä, kuinka helppoa ja hyväpalkkaista työtä teen. En kuitenkaan lähtisi itse arvostelemaan mitään enkä kenenkään työtä, jollen olen itse sitä tehnyt. Voin lausua kokemuksesta mitä on puiden latominen ja pystylastien purkaminen. Mutta en osaa sanoa, mitä on sairaanhoitajan työ. En ole sitä päivääkään tehnyt.

Kansanedustajan työssä tai tehtävässä on hyvät ja huonot puolensa. Kuten aika monessa muussakin hommassa. Nyt kun minulla on vajaa kahden vuoden kokemus tästä työstä, niin voin sanoa, että helppoa se ei aina ole. Jos sen ottaa tosissaan ja minä otan. Palkkioista olen kantani jo kertonutkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TervoTorvinen1 kuva
Tervo Torvinen

"Päivän kansanedustaja Jari Lindström (ps). Ensimmäisen kauden kansanedustaja kouvolalainen Jari Lindström on entinen paperityömies ja ammattiyhdistysaktiivi. Ay-liikkeessä Lindström eteni puoluepoliittisesti sitoutumattomana Voikkaan paperitehtaan luottamusmieheksi. Vasta UPM:n Voikkaan tehtaan lopettaminen teki hänestä poliitikon. Lindström liittyi Perussuomalaisiin, koska koki että vasemmisto oli hampaaton irtisanomisten edessä. Jari Lindströmin mukaan Perussuomalaiset on ennen kaikkea työväenpuolue."

http://areena.yle.fi/radio/1736578

Tämä on hyvä haastattelu.

Terveisin : entinen Kaipolan kesälomittaja.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos. Yksi moka tuossa haastattelussa oli, menköön se vaikka jännittämisen piikkiin.

Enhän toki olen koskaan pitänyt ensin kesälomaani ja jatkanut sitä sitten sairaslomalla. Toisin päin kerran kävi kun polvi meni muussiksi. Olin ensin kuukauden saikulla ja kesäloma sitten perään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset