Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Nesteessä?

Eilinen A-studio uutisoi NesteOilin varustamokaupoista otsikolla : " Miksi Ilmarinen ja Huoltovarmuuskeskus halusivat ostaa tankkereita Nesteeltä?"

Ohjelmassa haastateltiin Mauri Pekkarista (kesk), moninkertaista ministeriä ja nykyistä talousvaliokunnan puheenjohtajaa. Pekkarinen ihmetteli, miksi Ilmarinen ja HVK ryhtyivät näihin kauppoihin.

Ohjelmassa mainittiin myös se, että jätimme kollega Kaj Turusen (ps) kanssa asiaa koskevan kirjallisen kysymyksen 22.11 2013. Lisäksi kysyin asiaa omistajaohjauspolitiikasta 20.11 2013 käydyn ajankohtaiskeskustelun yhteydessä.

Kysymysten pointtina on seuraavat asiat:

Onko Neste Oilin uusissa omistusjärjestelyissä toimittu oikein eli ilman jääviysongelmaa, miten Ilmarinen valikoitui uuden varustamoyrityksen toiseksi omistajaksi ja miten varmistetaan suomalaisen osaamisen ja työvoiman käyttäminen sekä taso myös jatkossa?
Odottelen ministeri Haaviston vastausta. Asiaan olisi vähintäänkin kohtuullista saada selvyys. Eihän kukaan halua olla nesteessä tämän asian takia?


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Lauri Korhonen

Entä huoltovarmuus näkökulma - ketä kiinnostaa?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Lainaan kysymystä: "Kotimainen omistus siis säilyy, ja se on hyvä asia. Pystytäänhän näin huolehtimaan turvallisuudesta, ympäristöstä, huoltovarmuudesta, suomalaisesta henkilöstöstä, osaamisesta sekä jäänmurtopalveluista."

Huoli on kuitenkin suomalaisesta henkilöstöstä olemassa, tästä huolimatta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset