Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Oppia ikä kaikki

Vaalikauden viimeiset valtiopäivät avattiin tiistaina. Sitä ennen eduskuntaryhmät järjestäytyivät. Maanantaina teimme perussuomalaisten ryhmässäkin siis valintoja.

Jos joku sitä ei vielä ole huomannut, niin olin ehdolla ryhmämme puheenjohtajaksi ja tulin  tähän varsin vaativaan tehtävään myös valituksi. Kiitos luottamuksesta.

Millaista tämä nyt sitten on ollut?

Kiirettä on pitänyt. Mediaa asia on kiinnostanut kovasti ja hyvä niin. Haastatteluja on ollut ihan riittävästi.

Tapaamispyyntöjä on tullut melkoisesti. Kalenteri on täyttynyt  vauhdilla. Jos vertaa entiseen, niin kyllä ohjelmaa on tullut ihan merkittävästi lisää. Ymmärrettävää.

Jouduin tai pääsin, ihan miten vaan, tuleen keskiviikkona. Valtiopäivien avajaiskeskustelussa oli alussa ryhmyreiden ja pääministeri Kataisen sanallinen "miekkailu". En edes kuvittele olevani Kataisen veroinen osaamiseni suhteen. Hänellä on "hieman" pitempi kokemus politiikasta ja vieläpä ministerinä. Minulle jäi paljon parantamisen varaa ja tuollaisesta kokemuksesta voi vain ottaa oppia.

Toisaalta, minulla on melkoisen pitkä kokemus työelämästä. Pidän sitä vahvuutena. Ja sitä käytän aina kun paikka tulee.

Pyrin jatkossakin olemaan oma itseni, en esitä ketään. Murrekin putkahtelee esille ihan huomaamatta...

Ryhmämme toimi avajaiskeskustelussa erittäin hyvin. Vaikka katselen asiaa perussuomalaisten lasien takaa, niin aktiivisuutta ja perusteltuja puheenvuoroja käyttivät monet edustajamme.

Eilen vedin ensimmäisen varsinaisen ryhmäkokouksen. Hyvähenkinen ja keskusteleva kokous. Ja hei, yhtenäinen.

Tiedän, että monia kovia paikkoja on vielä edessä. Mutta toivon, että osaamme ratkaista kaikki eteen tipahtavat ongelmat maltilla, keskustelemalla ja yhdessä. Niin ja sisäisesti, omassa porukassa.

Itsensä likoon laittaminen vaatii paljon. Virheitä ei pidä pelätä. Jokainen, ihan jokainen tekee virheitä. Mutta niiden ja kovien paikkojen kautta oppii, kasvaa ja kehittyy. Tämä on sitä kovaa koulua, mutta sangen tarpeellista ja välttämätöntä.

Jos jokainen tekee oman työnsä parhaan kykynsä mukaan ja uskaltaa käyttää omia vahvuuksiaan, niin uskon, että se näkyy politiikkamme tekemisessä positiivisella tavalla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Työn iloa! Kyllä se siitä...

Toni Seppänen

Aitoudella ja rehellisyydellä pääsee pitkälle sekä erottuu edukseen. Vielä kun puhuu Suomea suomalaisille niin ei tarvita kuin kirsikka kakun päälle. Itseensä luottaen asiassa pysyen duunariasenteella ilman sirkustelua. Tsemppiä!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jari Lindström.

Kyllä sinä tulikokeestasi kohtuullisesti selvisit.
Päällimmäisenä mieleeni jäi maltillinen suhtautumisesi pääministerin vastauksiin, joissa hän totesi olevan samoilla linjoilla sinun kanssasi, ja sinä myönsit olevasi Kataisen/hallituksen linjoilla.

Pärjäsit huomattavasti paremmin kuin oppostio-toverisi Tiilikainen (kepu) joka lähinnä jankutti, jota sanaa Urpilainenkin hänen puheistaan käytti.

A-studiossa puolestaan et saanut kunnollista irtiottoa hallitukseen nähden. Puolustit sosiaalituen/työttömyystuen saamisen edellytykseksi laittaa ne TÖIHIN vastineeksi tuesta.
Sanoit: Tämä tulee tapahtumaan.

Lakko-oikeudesta et luopuisi, mutta annoit ymmärtää, että lakkoillakkaan ei saisi.

Jonkunlainen kokemattomuus näkyi, mutta niinhän tässä blogissasi myös tunnustat, ja niinhän se on. Se on reilu tunnustus. Kokemus tulee kyllä ajan kanssa.

Spontaani puhe on aina meidän äänestäjien kannalta parempaa kuin paperista lukeminen, siksi odotan enemmän niitä paikkoja, kun toimittaja vaan työntää mikrofonin nenän alle ja on annettava lausunto. Niitä paikkoja tulee varmasti.

Kyllä minäkin toivotan onnea työllesi. Olet kuitenkin "työväen" mies, ja se on hyvä asia.
Sinun on vaan vähän työmiestä koskevissa kysymyksissä runttailla puolueesi yrittäjä/oikeistolais-porukkaa ojennukseen.

Kova duuni.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Markku, arvostan palautettasi.

Uskon, että vastikkeellisuus tulee. Muodossa tai toisessa.

Lakkoiluhan ei ole mikään itsetarkoitus. Sen pitää perustua todella tarkkaan harkintaan. Lakko-oikeuteen en tosiaankaan luopuisi, koska se on perusoikeus.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vastikkeellisuushan on jo olemassa.

Töitä ei ole. Jos niitä on, niistä pitää maksaa palkkaa.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Toivottavasti Pirkko antaa myös Talouteen, Hallintoon, Henkilöstöasioihin, Juridisiin ongelmiin liittyvät asiat sinun hoidettavaksi.
Pääset silloin nauttimaan samoista edusta työsi äärellä kuin entinen kollegasi.
Vielä se sinunkin hymy hyytyy ennen kuin kymijoki jäätyy.

Toni Seppänen

Otetaan lungisti, se on vaan demokratiaa ja tappiossa on voiton siemen jokaiselle joka sen haluaa ymmärtää.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Vielä tässä Jarille onnittelut. Hyvin olet esiintynyt.

Pekka Heliste

Eihän tuo alku huono ollut, on se katainenkin pitänyt ensimmäisen puheen eikä se ainakaan parempi ollut.

Eikä sinun tarvitse Katainen ollakaan, tavallisen kansan edustajana ei tarvitse olla hienohelma

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Pienellä kokemuksella (24 v eduskunnassa, pari vuotta ryhmyrinäkin)) voin todeta, että pääosa eduskuntaryhmien puheenjohtajista ei ole koskaan loistanut. Niin on muuten tälläkin hetkellä.

Jari, olet suurimman oppositiopuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja vajaan kolmen vuoden eduskuntakokemuksella. Lisäksi tilanne, johon muut ovat Suomenkin taloudellisesti päästäneet, on poikkeuksellisen vaikea. Yhdelläkään puolueella, hallituksesta puhumattakaan, ei ole selkeitä ja aukottomia lääkkeitä tilanteen ratkaisemiseksi. Hallitus on sisäisesti riitainen ja sen eväät on kokonaan syöty. Tässä tilanteessa astuit vaativaan tehtävääsi.

Nöyrästi, mutta ei nöyristellen, kannattaa edetä. Joka päivä työ tekijäänsä opettaa ja homma sujuu entistä paremmin. Tosin virheitä tulee kokeneillekin, kun joutuu median tai kilpailijoiden ristituleen.

Persoonallisuus puhuttelee ihmisiä ja koskettaa syvältä kansan sielua. Rehellisyys ja aitous on paljon tärkeämpää kuin korkeat oppiarvot tai täydellinen teoriaosaaminen.

Sääliksi käy nyt ns. työväenpuolueita. Niitä johtavat "kirjanoppineet", joilta puuttuu (ja se näkyy) elävä kosketus tavallisen tehtaassa työskennelleen tai epävarmuudessa elävän ihmisen ja perheen arkiseen elämään. Onko eduskunnassa ketään muuta kuin Ps-ryhmän puheenjohtaja, joka olisi konkreettisesti kokenut sen, kun suuryhtiö tai pienempi työnantaja vie työpaikan itseltä ja koko omalta paikkakunnalta ja joka on kokenut kapitalismin, globalismin ja kriisiin ajautuneet euro-EU-politiikan rankat seuraukset omassa elämässään?

Sekä Sdp että Vasemmistoliitto ovat antautuneet europolitiikan ja tukipakettien ajajiksi ja ovat unohtaneet oman kansan työtä tekevät ja raskautetut. Työväen aate on ollut niiltä pitkään hukassa.

Ns. vasemmistopuolueissa, jotka ovat vaipuneet historian syvimpään kannatuskatastrofiin ja aatteelliseen umpikujaan, on aihetta syvään itsetutkisteluun ja pelkoon!

Menestystä, Jari Lindström!

Käyttäjän RolfFredSormo kuva
Rolf Sormo

Toini kirjoitit asiaa. Zemppiä sinulle ja Jarille sekä Perussuomalaisten EU-vaalityölle.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Noin kokeneen poliitikon mielipide ja palaute lämmittää mieltä. Arvostan tätä.

Kiitos.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Sääliksi käy nyt ns. työväenpuolueita. Niitä johtavat "kirjanoppineet", joilta puuttuu (ja se näkyy) elävä kosketus tavallisen tehtaassa työskennelleen tai epävarmuudessa elävän ihmisen ja perheen arkiseen elämään."

Olen ruudussa nenä kiinni, kun Jari Lindtrön (Ps) ja Antti Rinne (sdp)
kohtaavat keskustelussa.
Tapahtuuko tuo, on epävarmaa, mutta jos a-studion väki haluaa katsojia, kannattaisi laittaa miehet vastakkain.

Tosin Antti Rinteellä ei ole vielä virallista asemaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Luulen kyllä, että Anttia nähdään tv-keskusteluissa entistä enemmän, vaikkapa vain PRO:n puheenjohtajana. Rinne ja Lindström ovat molemmat positiivisia poikkeuksia poliitikkorintamalla.

Käyttäjän Mikko-VilleMtt kuva
Mikko-Ville Määttä

Pitäkää mielessänne, että Suomi on tällä hetkellä "talouspoliittisen hyökäyksen" alaisena, EKP:n politiikan takia. Teidän on valmistauduttava sotaan ja tarvitsette seuraavia asioita:

1. Suomalaisia tunnettuja ekonomisteja, jotka ovat valmiit puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä. Mitä tunnetumpia nimiä, sitä parempi.

2. Mahdollisimman paljon Henri Myllyniemen ja Juhani Huopaisen kaltaisia kavereita, jotka ymmärtävät tilanteen ja jaksavat asioista kirjoittaa ja puhua.

3. Ainakin jossain mitassa euroasia olisi ymmärrettävä koko puolueorganisaation toimesta. Koskee myös sinua Jari. Tällaiset järjettömyydet on karsittava mahdollisimman pian pois:
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/suomi-nousuun-p...
"Perussuomalaisten vaihtoehdon keskeinen osa on työllisyyspaketti. Eläkemaksuja porrastettaisiin niin, että alhaisen työllisyysasteen yli 55- ja alle 30-vuotiaiden eläkemaksuja laskettaisiin ja tämä kompensoitaisiin korottamalla parempien työllisyysasteen ikäluokkien maksuja."
Mitä isompi tuollainen muutos olisi, sitä tuhoisampi se rankasti kysyntärajoitteisessa tilanteessa olisi. Hyötyä siitä ei nyt voisi olla, vain haittaa. Jotta tällaista ei tapahtuisi, kannattaisi tarkastuttaa kaikki ehdotuksenne useammalla makrotaloutta ymmärtävällä ekonomistilla sekä puolueenne talousasioita ymmärtävillä jäsenillä.

En sano, että teidän on joka käänteessä vaadittava eroa eurosta. Teidän on kuitenkin ymmärrettävä ettei Suomea voida saada nykyisessä rahapoliittisessa ympäristössä kunnolliseen nousuun ja saatava äänestäjänne ymmärtämään tilanne niin hyvin kuin mahdollista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

EKP tekee sen, minkä säännöt sallivat. On pyrittävää parantamaan EKP:n ja EMU:n sääntöjä, eikä haaveiltava eristäytymisestä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Pidä vain kiinni kannastasi, että seuraava hallitus tekee omat päätöksensä, eikä sen rattaille pidä nyt siirtää nykyisen hallituksen sontaa. Eduskuntavaalit vaikuttavat jo aivan selkeästi halvaannuttaen entisestään Käteisen hallitusta.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Kysyit Kataiselta kyselytunnilla rahapolitiikasta ja Katainen vastasi että me emme voi sille mitään, se hoidetaan EKP:ssä.

Sinulta jäi seuraava tärkeä kysymys kysymättä:

Onko hallitus selvittänyt olisiko omaan valuuttaan ja omaan rahapolitiikkaan palaaminen Suomen kannalta parempi vaihtoehto?

Minusta on älyllisesti epärehellistä verrata esiintymiskonsulttien koulimaan konkaria ensikertalaiseen. Minusta olisi hyvä jos puhuisit asioista oikeilla nimillä niin että tavallistkin ihmiset ymmärtäisivät mistä puhutaan.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ei tärkeiden kysymysten tekemiseen tarvita esiintymiskonsultteja, vaan ymmärrystä. Jos sitä ei ole, eivät myöskään syventävät kysymykset ole mahdollisia. Tässä tapauksessa tosin pitäisin todennäköisimpänä vaihtoehtona sitä, että sekä ed. Lindström että hänen puolueensa ei aja palaamista markka-aikaan.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Omaan kelluvaan valuuttaan ja rahapolitiikkaan palaaminen on ainut tapa päästä tästä lamasta ja saada vienti taas vetämään. Mitä aiemmin se päättäjille valkenee, sen pienemmillä vaurioilla Suomi selviää.

Me emme usko että meille käy niin kuin Kreikassa, joten seuraavaksi aloitamme leikkaukset ja veronkorotukset. Tämä pahentaa tilannetta entisestään ja syöksykierre on valmis.

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu Vastaus kommenttiin #15

Oma valuutta ja elvyttävä rahapolitiikka on kivuttomin keino saada vienti vetämään, mutta sitä mahdollisuutta ei nyt ole (kuka Suomessa ajaa sitä?). Jos EU:n lievä taantuma ei pahene, niin rakenneuudistus ja sote-uudistus osana kuntauudistusta olisi onnistuessaan riittävä nostamaan Suomi jaloilleen. Ei pidä jossitella markasta, kun muutakin tehtävää on.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #15

Ja kelluvan valuutan tilanteessa vienti saadaan vetämään vanhalla devalvaatiotempulla, mikä taas tekee tuontitavaroista kalliimpia. Ehkä en ole seurannut alan asiantuntijoiden keskustelua riittävän tarkasti, mutta en muista d-linjan kannattajien koskaan analysoivan tämän merkitystä kansantaloudelle.

Blogin aiheessa pysyäksemme: ed. Lindström ei ehkä kysynyt mainitsemaasi kysymystä siksi, että hän ei halua palata markka-aikaan.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Ei tarvita kahdenlaisia persoonia kuin tyylejäkään,sillä jokaisella on vain se YKSI persoona/tyyli tehdä uskottavaa politiikkaa - se riittää - vielä kun on oma uskottavuus niin itselle kuin muillekin seisoa linjansa takana,mikäs on sen parempi meriitti : Olla oma itsensä !

Sanotaan että kansa kuin päämäärät teoilla ratkaisee sen lopullisen uskottavuuden - ei pelkästään sanataiteet ratkaise vaan teot niiden takana - ketä uskotaan ja luotetaan tuon päämäärän saavuttamiseksi.

Vielä se että vastakohtaisuudet omalla tavallaan täydentävät toisiaan kun päämäärät ovat samat. Ilman tukea ei pärjää kukaan eikä täydellisyyttä ole.

Niin menestystä kuin sitä sietokykyäkin Sinulle Jari,jolla on tuoreessa muistissa,niin duunarinkin kuin myös ehkä työelämän ulkopuolisienkin väestöryhmien vaikeudet tässä - osinkojen ja kilpajuoksumaailmassa jota ahneudeksikin kutsutaan :
Yhtenäisyys on suuri kuin syväkin voimavara !

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Ehkä puheessa tärkeintä on muodon sijaan sisältö?

Kataisen sisältö kun tunnetusti on mm. se, että takausvastuut jäävät 2 miljardiin ja että maahan tarvitaan 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa paikkaamaan työvoimapulaa.

Vaikka nämä asiat sanoisi millaisin korulausein, eivät ne muuttuisi totaalista järjettömyyttä paremmaksi. Parempi puhua järkeviä ja tosia asioita vähemmänkin koristellusti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset