Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Pikkuisen samaa mieltä

On todella vaikeata mutta ei kuitenkaan aivan mahdotonta etsiä yhteistä näkemystä Vihreiden ja Perussuomalaisten välillä. Edes pilkun paikan verran. Mutta on sellainenkin ihme mahdollista!

Kun eduskunta kävi välikysymyskeskustelua pidin ryhmäpuheemme, jossa totesin näin: "Miksi hallitus ei esimerkiksi ole aloittanut energiapolitiikkamme rakenneuudistusta? Lopetetaan nykyinen lähinnä venäläisiä hyödyttävä energiapolitiikan teko ja otetaan tavoitteeksi kohtuuhintainen ja kotimainen energia. Maassamme on energiatuotteille 8,5 miljardin euron edestä kysyntää, jota emme verotuksen, tukipolitiikan, sääntelyn ja infran puutteellisuuden takia pysty kotimaisin voimin täyttämään. Energiantuotannon kotimaisuusasteen nostamisella voidaan edistää maamme talouskasvua ja saada aikaan kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja. Mikä on, kun ei hallitusta kiinnosta?"

Hieman myöhemmin Vihreiden Anni Sinnemäki otti tähän kohtaan kantaa keskustelussa: "Arvoisa puhemies! Olen tosi iloinen siitä, että edustaja Lindström perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa otti esiin aika isossa roolissa energiapolitiikan ja nimenomaan sen tavoitteen, että myös meidän vaihtotaseemme kannalta meidän kannattaa vähentää muualta tuotujen fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Edustaja Soini myös otti esille kivihiilen käytön."

No, onhan tuosta TODELLA pitkä matka oikeaan yhteistyöhön, mutta siitä olemme samaa mieltä, että kotimaisen energian puolesta kannattaa puhua ja sitä puolustaa. Jos olisin nostanut esille vaikkapa ydinvoiman tai turpeen vaihtoehtoina, niin heitänpä villin veikkauksen hieman toisenlaisesta kannanotosta Vihreiden suunnalta. 

Olemme ryhmänä ihan aidosti sitä mieltä, että yksi osaratkaisu sekä työllisyyden että kestävyysvajeen kannalta on energiaomavaraisuuden lisääminen ja kotimaisiin panostaminen. Turpeen ja metsähakkeen verokohtelusta on hyvä lähteä liikkeelle.

En millään ilveellä näe sellaista tilannetta mahdollisena, että vaikka vaalitulos antaisi mahdollisuuden, olisimme kuunaan päivänä Vihreiden kanssa samassa hallituksessa. Ja veikkaanpa, että Vihreissä ajatellaan samoin meidän kohdaltamme. Mutta kuten tämä esimerkki osoittaa, joskus voimme olla ihan samaa mieltä. Ei se ole mahdotonta. Ihan totta!

Pidetään tämä tapaus piristävänä esimerkkinä siitä, että näkemyksiltään aivan eri laidalla olevat puolueet, voivat joskus olla samaa mieltä. Edes jostain...cool

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kuntapolitiikassa on rehellisyyden nimissä ollut moniakin kertoja, jolloin Vihreät ja PS ovat olleet samalla puolen aitaa,

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Puhuitte todennäköisesti turpeesta ja Vihreät eivät puhuneet siitä. Kun asioista ei puhuta oikeilla nimillä, niin saattaa syntyä harhakuvia samanmielisyydestä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Just. Tuohan se pointti oli. Minä jo ihmettelenkin että mistä se tuulee..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset