Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Kommentoida vai ei?

Huomenta. Aurinko paistaa ja sillee.

Sellainen asia kerrottakoon tässä vaiheessa, että todella moni taho pyytää minua kommentoimaan, kertomaan mielipiteeni tai ottamaan kantaa milloin mihinkin. 
Teen sen mielelläni jos a) asia ei ole kesken b) asia ei ole luottamuksellinen c) en sido samalla käsiäni d) en riko sääntöjä

Muun muassa noiden syiden takia minulta on turha kysellä kantaa sisäisten, suljettujen kokousten kulkuun ja mihinkään siellä puhuttuun. Tämä koskee esim. puoluehallitusta, kaupunginhallitusta, oman yhdistyksen tai piirin hallitusta. En kerro näistä julkisesti mitään enkä myöskään yksityisesti, koska silloin petän luottamuksen ja teen lisäksi sääntörikkomuksen. Jos joku toinen ei tätä tapaa noudata, niin sille minä en voi mitään.

Eilisaamun HuSu(Huomenta Suomi) oli esimerkkitapaus. Kun viestitin ETUKÄTEEN, että en kommentoi millään lailla Case Tynkkystä, niin silti siitä tivattiin. En tykännyt.

Minä jätin kommentoimatta. Minut oli kuulemma "peloteltu" ottamasta kantaa, oli joidenkin viisaiden tulkinta. Hoh hoijaa! Jos ja kun minulla on sanottavaa, sanon sen. Mutta jos en voi niin en sitä myöskään tee. 

Tämä on kuitenkin hyvä pitää mielessään silloin kun erilaisilla keskustelupalstoilla minuakin syytetään siitä etten osallistu "avoimeen keskusteluun". Tuo "avoin keskustelu" ei ole luottamuksellisten asioiden puimista julkisesti eikä sitä, että "minä olen oikeassa ja muut väärässä". Rohkeus ja suoraselkäisyys ei ole omien haukkumista ja oman hännän nostamista omien kustannuksella. Se on raukkamaista toimintaa.

Kun arvoisat lukijat kommentoitte täällä, niin se on hienoa. VAIKKA tulisi painokelvotontakin tekstiä. Mutta jos penäätte minulta jotain sellaista, johon en voi vastata mm. yllä olevista syistä, en sitä myöskään tee. Minulla ei ole tässä vaiheessa sitä etua, että voisin olla "vain omaa mieltäni". Mielipiteeni on myös ministerin mielipide. 

Lopuksi, avoin keskustelu on aina paikallaan. Mutta silloinkin tulee pitää mielessä mitä saa ja voi sanoa. Jos kaikki noudattaisivat näitä yksinkertaisia menettelyjä, niin ei olisi niin suurta tarvetta nostaa omaa häntäänsä julkisuudessa. Ugh!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (161 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Camoon ministeri Lindström: puoluesihteeri saa kommentoida ja syytellä vakavista rikoksista, mutta ministeri ei?

Tapani Raita

Soini itse jo haastattelussaan paljasti oikean ratkaisun vainohärdelliin:
Puoluehallituksen on pakko erottaa puoluejohtoon kuuluva itsepäisesti sekoileva - puheenjohtaja Timo Soini.
Soini antoi tälle mielenterveyshoitoon ohjaukselle etukäteen täyden siunauksensa.

Sekoomuksen broilerit ovat vuosikymmeniä sekoilleet hallituksen ja lain sisällä ja ulkona. RKPläiset rikossäätiöt kiertävät kaikkea. Nyt Perussuomalaisissakin on kiivennyt yli ammattitaitonsa tason johtoon tuuralla seikkailevia tunareita.

Jarpan koulutus, osaaminen ja pätevyys riittävät varmasti kaikkiin tehtäviinsä sekä tuleviinkin, ja kommentoinnilla on tosiaan aikansa ja paikkansa.
Jarpa on sentään johdosta ainoa, joka ei kyyristele perunakellarissa.
Mutta teot ratkaisevat!
Koska oikeusministeri harjaa Nissisen Valtakunnansyyttäjänviraston, jonka arpajaisista vaihteeksi tuli oikeakin vapauttava sananvapauspäätös Magneettimediasta?
Entä ammattitaidottoman rikollisen tuomarikuntamme?

Sebastian Röhm Tynkkynen ei tehnyt mitään laitonta eikä rikollista eikä edes vahingollista, vaikka taas Ylen uutiset levittää sellaista Putkosen valhepropagandaa.

Paavi Soini on vuosia hurskastellut, ettei kaikki saa olla hänen persunsa alla, vaan muiden on otettava vastuuta ja laajasti hoidettava oma osuutensa puolueessa.
Tässä nähdään totuus korupuheiden piilossa.
http://brutaalirationalistinero.puheenvuoro.uusisu...

Miksei Napoleonilla ole kalsareita?
-Jotta Timpan pönäkkä ja punakka mulkku Samuli Snowball Virtanen pääsee heilumaan vapaasti
Mutta miksei Tynkkynen mahdu Soinin persuun?
-Koska siellä on jo Niinistön ja Terhon päät.
Ulkoministeri ulostaa ja oikeusministerillä pyyhkii hyvin?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

I rest my case..

Oletko ollut mukana politiikassa? Hallitusten kokoukset ovat pääsääntöisesti suljettuja. Tiedottamisesta vastaa se tai ne henkilöt, jotka kokous päättää asiasta vastaamaan. Niin nytkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miten esim. tämä liittyy siihen onko kokous suljettu vai ei?:

Voiko perussuomalaiset päättää, onko rikos tapahtunut vai ei? toimittaja Rahkola kysyi Lindströmiltä Huomenta Suomessa.

– Olen puoluehallituksen jäsen ja puoluehallituksessa on sovittu menettelystä, jossa puolueen puheenjohtaja ja puoluesihteeri ovat ne henkilöt, jotka tiedottavat näistä asioista. Meidän puoluehallituksen asioista en kommentoi mitään.

Eiköhän sekin kysymys ollut aivan yleisellä tasolla.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Olen hieman hämilläni. Jos ja kun olen joidenkin mielestä alikoulutettu, osaamaton ja epäpätevä tehtävääni, niin samaiset tahot vaativat minua ottamaan kantaa "ihan yleisellä tasolla" oikeudenmukaisuuden toteutumiseen.

Mielenkiintoista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Miten eroaa siitä että eduskunnan kyselytunneillakin edellytetään vastausta? Vaihtoehtoisesti voi toki sielläkin vastata että otan selvää, sen sijaan että vastaisi en kommentoi.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #13

Luovutan. Olet niin oikeassa ja minä väärässä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #13

Onhan sentään puolueen hallituksen kokous eri asia kuin koko kansalle esitettävä hallituksen kyselytunti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

Ei kai tämä koske puolueen hallituksen kokousta, vaan yleisesti sitä voiko puolue "mutuna" päättää että on tapahtunut rikos ja syyttää siitä:

Voiko perussuomalaiset päättää, onko rikos tapahtunut vai ei? toimittaja Rahkola kysyi Lindströmiltä Huomenta Suomessa.

Tietosuojavaltuutettu on eri mieltä:

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/824432/Tietosuoja...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #44

Mitä Lindström vastasi?
Voihan sentään usein tietää, että rikos on tapahtunut. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan ole kovin ilmeistä.
Kaiketi ps-hallituksen kokouspöytäkirja on saatavissa puolueen jäsenille?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #46

Putkonenhan jo kauan (Immoskohun alussa) sitten antoi ymmärtää että juristi kuuluu persujen kalustukseen. On ne juristia konsultoineet.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #46

Niin no, oikeastaan vastaukseni oli ministeri Lindströmin kommenttiin #11:

"Olen hieman hämilläni. Jos ja kun olen joidenkin mielestä alikoulutettu, osaamaton ja epäpätevä tehtävääni, niin samaiset tahot vaativat minua ottamaan kantaa "ihan yleisellä tasolla" oikeudenmukaisuuden toteutumiseen.

Mielenkiintoista."

Tuskin MTV:n toimittajakaan haastatellessaan ajatteli ministerin pätevyyttä tehtäväänsä, vaan kysyi oikeusministeriltä "Voiko perussuomalaiset päättää, onko rikos tapahtunut vai ei?"

Lindström ei kommentoinut ja vaikeaahan siihen olisi ollut vastata kyllä, tai varsinkin ei.

"Kaiketi ps-hallituksen kokouspöytäkirja on saatavissa puolueen jäsenille?"

Pitäisiköhän kysyä Soinilta tai Slunga-Poutsalolta?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #50

Kai voisi kysyä tätä palstaa lukevilta puolueen jäseniltä miten he voivat tutustua kokousten pöytäkirjoihin. Ovatko jäsenille näkyvissä netissä?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #57

Lähtökohtaisesti yhdistysten kokouksista saavat pöytäkirjakopioita ne, jotka kuuluvat asianomaiseen elimeen. Eli hallituksen pöytäkirjoja ei tarvitse antaa kuin hallituksen jäsenille ja soveltuvin osin mahdolliselle päätöksen kohteelle itselleen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #127

Monessa yhdistyksessä on kuitenkin käytäntönä, että jäsenet voi halutessaan tutustua hallituksen kokousten pöytäkirjoihin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #46

Puoluehallituksen puheenjohtajan ja pöytäkirjantarkastajien allekirjoittamat pöytäkirjoja ei ole lähetetty edes erotetuille jäsenille, tällä on torjuttu ettei voi mennä käräjäoikeuteenkaan haastella, sillä puoluehan yhdistys.

Puoluehallituksen jäsenen ja varsinkin oikeusministerin kuuluisi valvoa, että yhdistyslakiakin noudatetaan ja puolueen sääntöjä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #46
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #13

Radion haastattelu eroaa eduskunnan kyselytynnista mm. siten, että hallitus ja sen ministerit ovat vastuussa eduskunnalle. Niiden tulee nauttia eduskunnan luottamusta. Toimittajan esittämä kysymys on vain toimittajan esittämä kysymys. Kenenkään tarvitse nauttia toimittajan luottamusta vaan pikemminkin toimittajan tulee nauttia yleisön luottamusta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #116

Käytäntö on kuitenkin se, että kun suostuu haastatteluun niin vastaa toimittajan kysymyksiin, eikä esim. uhkaa poistua studiosta tai vastaa että en kommentoi. Ja mitä ennalta sovittuun case Tynkkyseen tulee niin ministeri Lindströmille esitetty kysymys "Voiko perussuomalaiset päättää, onko rikos tapahtunut vai ei?" oli yleisluontoinen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #118

Ei ole. Varsinkaan kun "viestitin ETUKÄTEEN, että en kommentoi millään lailla Case Tynkkystä, niin silti siitä tivattiin". Jos toimittaja on sitä mieltä, että hän ei halua hyväksyä moista rajoitusta, hän voi jättää haastattelun tekemättä tai ilmoittaa, että haastattelija on halunnut rajata tämän aiheen haastattelun ulkopuolelle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #126

Toimittajalla on oikeus tehdä työtään ja osoittaa ettei haastateltava vastaa kysymyksiin edes yleisellä tasolla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #132

Ja haastateltavalla on oikeus osoittaa, että toimittaja ei toimi sopimuksen mukaan. Jotkut toimittajat eivät ymmärrä, mikä ero on haastattelijalla ja kuulustelijalla. Se ei kerro hyvää heidän ammattitaidostaan.

Jorma Hujala Vastaus kommenttiin #139

Oikeassa olet. Media haluaa ottaa syyttäjän/oikeusistuimen roolin. Itse odottaisin medialta tasapuolista uutisointia.

Tämänkin median päätoimittaja alkoi rakennella hallituskriisiä uusine vaaleineen Tynkkysen kaverina. Juttu alkaa mennä pikkuhilja nk "reisille", kun viestintä Tynkkysestä on siirtynyt pieruihin ja housuun menneeseen p...aan? Se tuskin enää saa aikaan hallituskriisiä.

Tynkkysen sekoilua tärkeämpääkin viestittävää olisi ollut tarjolla koko ajan. Vai kuinka herra päätoimittaja Huusko?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #145

"Tynkkysen sekoilua tärkeämpääkin viestittävää olisi ollut tarjolla koko ajan. Vai kuinka herra päätoimittaja Huusko?"

Juu, muutakin yhtä vahvaa sekoilua olisi tarjolla uutisoitavaksi, kuten Suomen hallituksen toimet kilpailukyvyn parantamiseksi, Putinin sotaretket ja USA:n naurettavat populistiset republikaanien presidenttiehdokkaat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #145

Päätoimittaja Huusko on kirjoittanut tänne Puheenvuoroon yhden tällä viikolla varmaan viidestäkymmenestä asiaa käsittelevästä blogista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ovatko kokousten esityslistat salaisia?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olen ollut ja hallituksessa käydyt keskustelutkin ovat salaisia, ainoastaan pöytäkirja on julkinen yhsityksessä ainakin jäsenille,erotetuille jäsenille eivät enään ole edes erottamispäätöksestäkään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ministerin ei ole mielestäni syytäkään kommentoida, ei tässä vaiheessa, ei myöskään puolueessa merkittävässä asemassa olevan ole syytä kommentoida asiaa joka on vaiheessa ja kesken. Siinä mielessä Jarilla on siis kaksinkertainen syy olla kommentoimatta. Se on viisasta ja se on oikein.

Minä sen sijaan voin kommentoida.

Valitettavasti perussuomalaisten puolueessa, muiden kuin blogistin osalta, keskinäinen valtataistelu ja taistelu puolueen kärkipaikoista vie voiton valtakunnan asioiden hoidosta ja niiden pienten ihmisten asioiden hoidosta, joista perussuomalaiset ovat luvanneet huolta kantaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minustakin on viisasta olla kommentoimatta tätä tapausta jonka käsittelyyn on itse sekaantunut. Puolueen puheenjohtaja munasi jo itsensä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kyllä. Sinä voit kommentoida.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eilen valtiosihteeri Samuli Virtanen kertoi Ylen uutisissa varoittaneensa Sebastian Tynkkystä, että oli nauhoittanut salaa tämän kanssa käymänsä keskustelun - "leikillään" (!) Näin niitä "luottamuksellisia" asioita sitten kuitenkin puolueestanne vuotaa. Jos ei kerro mitään niin ei ole osallinen, niinkö?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Voisiko tähän asiaan valtiosihteeri Samuli Virtasen hiukan tutustua?

http://www.hs.fi/kotimaa/a1429500966578

"Lähtökohta on, että asiakkaalla on oikeus tallentaa keskustelunsa viranomaisten kanssa haluamallaan tavalla, siis myös videoimalla tai äänittämällä keskustelu. Viranomaisella ei ole oikeutta kieltää tätä, Sakslin huomauttaa.

Kiellon perusteeksi ei riitä epäilys siitä, että tiedot luovutettaisiin ulkopuolisille. Tallentaminen ei myöskään merkitse viranomaisessa työskentelevän yksityisyyden loukkaamista."

Apulaisoikeusasiamiehen ratkaisu:

http://tinyurl.com/orzg8ok

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puheena ovatkin Lindströmin ilmoittamat "hallitus" ja "luottamus," eivät rikokset tässä kohtaa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #22

Rikoksia ei ole nostettu esille, se on olennainen kysymys. Siksi tämä nostamani asia apulaisoikeusministerin esittämä ratkaisu osoittaa. Joten saa esittää Tynkkysen salanauhoituksen ja toisella ei ole mitään virkaa estää sitä esittämästä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Noilla kriteereillä ministeri ei voi keskustella kuin säästä. Ellei sää ole vielä kesken.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Taitaa olla Vanhasen doktriinit taas käytössä. Mistään keskeneräisestä ei saa puhua eikä mistään jo päätetystä tarvitse enää keskustella, kun siitä on jo päätetty.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Aivan. Sinä voit keskustella, mutta minä joudun miettimään mistä keskustelen, miten keskustelen ja milloin. Silti, väärinhän se menee tein niin tai näin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

Minusta on oikein että ministeri yrittää tuoda esiin miksi et voi kommentoida.
Minusta on päivänselvää ettei ministeri voi tuoda esiin muita kuin harkittuja valmisteltuja ja sovittuja näkemyksiä, se on ministerin rooli.

En näe mitään hyötyä siinä että ministeri tuo omia keskeneräisiä mietelmiään esiin, kun asioista pitää kuitenkin sopia sekä puolueen sisällä että hallituksessa, pääministerin ja muiden ministerien kanssa ja ministerin pitää sitten julkisuudessa edustaa tätä ministeriön mielipidettä, huolimatta siitä mitä itse asiasta ajattelee.

On käsittämätöntä etteivät keskustelijat näytä tajuavan tätä roolitusta, mikä on välttämätöntä, jos yleensä halutaan että hallinto toimii jotenkin.

Tällainen keskustelu mitä ministeri yrittää nyt tässä blogissaan käydä blogistien(kansalaisten) kanssa on sen sijaan suotavaa, mutta ei näytä siltä että tämäkään keskustelu toimisi tarkoituksenmukaisella tavalla.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #23

#23 Kiitos. On piristävää huomata, että joku löysi "villakoiran ytimen".

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala Vastaus kommenttiin #36

Iso kiitos Lindströmille tästä blogikirjoituksesta, joka selvästi osoittaa että asia vaivaa.

Toiset mukana olleet omahyväiset PS-ministerit eivät ole katsoneet asiaa sen arvoiseksi, että heidän pitäisi laskeutua tympeän rahvaan joukkoon kommentoimaan asiaa.

Luin jostain joskus, että muista aina niitä, ketä tapasit matkallasi ylös. Tulet tapaamaan kuitenkin samat henkilöt matkallasi alas.

Niin makaa, kuin petaa.

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi Vastaus kommenttiin #21

Kyllä, olet oikeassa. Silloin kun täytyy miettiä mistä ja miten keskustelee, usein keskustelee epärehellisesti. Silloin se menee väärin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #21

Jari, kiitos että sinä kuitenkin keskusteletilman sensurointia.

Ministeri Mäntylän ansiokas Bloki ennen 2011 eduskuntavaaleja on täydellisesti vaiennut kierrätykseen,nimittäin aviomiehen kierrätykseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuolle ovat amerikkalaiset keksineet nimenkin: need-to-know basis

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#7 Ai mää vai? Taitaa nyt olla niin, että pointtini meni ohitse, mutta sekään ei minua yllätä. Pääasia on se, että jos kommentoin, teen väärin ja jos en kommentoi teen väärin. Eli tein väärin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Näin tietenkin on; niin tai näin, aina väärin päin. Ei silti kannata heittäytyä marttyyriksi, vaan luottaa itseensä.

Seppo Hildén

"Huomenta. Aurinko paistaa ja sillee."

Heh, mitenkä minulle tulee tuosta aloituksesta mieleen sanonta, että naurua kyynelten takaa eli ollaan optimisia vaikka aihetta ei kyllä olisi, ja sen tietää blogistikin hyvin.

Pikkusen oikeasti kyllä naurattaa, kun oikeusministeri on tilaisuudessa, jossa on epäselvää, tuliko päätettyä ihan lainmukaisesti asioita.

Mutta hei, näillekin jutuille voi itse nauraa sitten joskus eläkkeellä kiikkustuolissa.

Tuo viimeinen lause ihan vaan lohdutukseksi.

Ps. Jos Tynkkynen piti erottaa, niin minun mielestäni syyn olisi pitänyt olla se, että kaveri on mennyt vapaaehtoisesti BB-talo-ohjelmaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Seppo.. "Ps. Jos Tynkkynen piti erottaa, niin minun mielestäni syyn olisi pitänyt olla se, että kaveri on mennyt vapaaehtoisesti BB-talo-ohjelmaan".

Tuosta olen kyllä ihan samaa mieltä. Ottaen huomioon Tynkkysen nuoren iänkin, niin siitä ei taida olla edes kovinkaan kauan aikaa kulunut. Kuka muu menee niin älyttömään ohjelmaan, jollei ole itse kovin tyrkky ja julkisuushakuinen keinolla millä hyvänsä:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

BB-talo ohjelmasta ei havaintoa, mutta vaikeaahan tuo olisi ollut varapuheenjohtajaksi valinnan jälkeen, sehän olisi ollut samaa kuin olisi osoittanut äänestäjänsä harkintakyvyttömiksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #62

Et ole Seija jäänyt muuta paitsi kuin vakaan tiedon siitä, että meillä tv:ssä voidaan esittää niin surkeaa ja ala-arvoista ohjelmaa, kuin mitä tuo BB-talo kehtasi esittää. Oikein koko kansan, tai lähinnä nuorten tyhmentämisohjelma se oli viimeisen päälle. Taisi nuoret olla ne varsinaiset katsojat.
Sen verran minunkin piti asiaan perehtyä, että tiesin mistä lehdissä puhuttiin. Kyllä, minä en olisi missään puolueessa päästänyt johtotehtäviin miestä, joka olisi ollut kyseisessä ohjelmassa ainakaan kymmenen vuoden sisällä:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #66

Uskotaan :) On siitä tainnut lukea iltapäivälehdissä jotain, mutta olen ohittanut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitä mieltä muuten olet siitä Sebastian Tynkkysen keissistä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oikeusministerille ei käy mielessä että toimittaja oli reilu tehtäväänsä kohtaan kun tivasi asiaa josta haastateltava oli etukäteen ilmoittanut ettei halua kysymyksiä. Oli hyvä meille kansalaisille saada konkreettisesti nähdä että sinä et halunnut kommentoida. Median tarkoitus on olla vallan vahtikoira. Nyt vallassa on SSS-hallitus.
Ministerit Niinistö ja Lindström osoittavat että eivät halua vapaata mediaa vaan ohjattavan median. Niinistö osoitti sen ohjelman aikana ja sinä Lindström osoitat sen näin jälkikäteen.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Voi kuule, kyllä se kävi mielessä. Hän halusi tämän tehdä näin ja minä toimin kuten kerroin toimivani.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No hyvä. Kiitos vastauksesta. Blogissa luki "en tykännyt". Kun se tulee vallan suusta sen tulkitsee tuomitsevaksi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mitä mieltä oikeusministeri on, jos uskaltaa olla, onko 66 euron sakko tapahtuneesta kohtuuton?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144593159681...

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Vallan kolmijako-oppi. Mitä luulet, jos ryhdyn ottamaan kantaa yksittäisiin oikeudenpäätöksiin, onko se viisasta? No ei ole.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kierretään sitten kolmijako-oppia ja kysytään ministeriltä, mikä on hallituksen kanta maassamme vallitsevasta rangaistusasteikoiden soveltamisesta? Ovatko tuomiot yleisesti ottaen liikaa asteikon alapäästä vai yläpäästä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #24

Pitäisikö tuohon kysymykseen voida vastata yksioikoisesti yleistäen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Putinismia Soinilta? Älkää kukaan ihmeessä kommentoiko tätä artikkelia.

http://svenska.yle.fi/artikel/2015/10/28/soini-cas...

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Sitä parhaillaan selvitetään mm. oikeustajuhankkeen kautta. Hallitusohjelmassa on kirjaukset asteikon tarkastelusta ja kun tuo hanke on valmis, saamme konkretiaa jonka perusteella voidaan tehdä tarvittavia toimenpiteitä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Puolueen varapuheenjohtaja, jonka puoluekokous on valinnut on puoluehallitus erottanut. Eihän tämä ole keskeneräinen asia, vaan loppuun käsitelty, kuten puheenjohtaja Soini sanoi.

Jari kyllä se vaan niin on, että olet oikeusministerinä ollut tekemässä päätöstä ja Sinulla on vähintäänkin moraalinen velvollisuus keskustella asiasta avoimesti varsinkin kun erottamista on perusteltu "oikeudellisella selvityksellä".

Muutenhan toiminnastasi oikeusministerinä putoaa pohja pois.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ollako vai eikö olla kesken:

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kummeksuu tapaa, jolla perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen erotettiin puolueesta. Aarnion mukaan hyvään hallintotapaan kuuluu asioiden tutkiminen ennen erottamista.

Konferenssissa olleen Aarnion mukaan tutkintapäätös Tynkkysen toiminnasta tehdään aikaisintaan perjantaina, ellei joku listalla olleista oma-aloitteisesti vaadi asian tutkimista.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/824432/Tietosuoja...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hemmo,

ikäänkuin Suomessa vallitsisi merkillinen poikkeustilanne, johtavan puolueen puoluejohto toimii yksinvaltiaan ottein, oikeusministeri tukee päätöksiä, joten lakia, ei yhdistyslakia, eikä mitään muutakaan lakia... tarvita.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä päätöksiä oikeusministeti on tukenut?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #53

Kysymyksen tapaus Tynkkysen suhteen, siunasiko oikeusministeri 3. varapuheenjohtajan erottamisen oikeusministerinä vai vain puolueen johtoa myötäillen. Muista päätöksistä en olekaan tietoinen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #60

Kysymykseeni tuli jo Seijalta vastaus alla.
Puoluehallituksen kokoukseen Lindström ei osallistu oikeusministerin ominaisuudessa. Joten ilmeisesti on halunnut välttää konfliktia.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #64
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jos Lindström on äänestänyt vastaan ei tässä tilanteessa ole helppoa kertoa siitä julkisesti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lehtitietojen mukaan kokouksessa ei äänestetty:

Osa jäsenistä olisi tyytynyt lievempiin sanktioihin. Asiasta keskusteltiin mutta ei äänestetty, joten päätös oli lopulta yksimielinen.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/824526/Tynkkysen+...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #52

Aika kinkkistä olisi ollut äänestää puolueen johtajaa ja ministeriä vastaan.
Oikeusministerin ja varsinkin luottamusmiehenä toimineena olisi voinut kokouksessa tuoda esille tällaisen päätöksen juridista kyseenalaisuutta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #54

Sitähän ei tiedetä onko ministeri Lindström tehnyt niin vai ei, mutta kaiken kaikkiaan ihmetyttää se miksi päätöstä ei siirretty kunnes juridinen puoli olisi selvitetty, ellei syynä sitten ollut Tynkkysen Islannin matka.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aikoinaan PS mainosti itseään puolueena, jossa ei ole puoluekuria. Taitaa kuitenkin olla?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei siellä ketään panna kuriin, vaan potkaistaan ulos komeassa kaaressa. Kuritusta ei sen jälkeen enää tarvitse harjoittaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mitä tarkoittaa paljon mainostettu avoin ja läpinäkyvä toiminta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tynkkysen suhteen oltiin kovin avoimia.
Hänelle kerrottiin jo aiemmin, ettei ylimääräisiä kokouksia tarvita. Tynkkynen halusi silti haastaa puoluejohtoa oman mielihalunsa mukaan.

Lopulta hänelle avoimesti kerrottiin, ettei enää ole osa joukkuetta. Tynkkynen päätti edelleen toimia valitsemallaan tavalla: julkisuuden kautta. Media on ottanut Tynkkysen asiat komeasti omikseen. Niin silloin, kun Tynkkynen vaati ylimääräisiä kokouksia, keräsi nimilistoja ja nyt, kun hän itkee erottamisestaan.

Eihän Tynkkynen ole koskaan ollut joukkuepelaaja. Sooloilemalla päätyy yleensä tuohon asemaan. Olemaan yksin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tätä juuri, sillä kaikkihan näkyy läpi ja vielä hajun kanssa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Ymmärrän hyvin tuon suun kiinni pitämisen. Itsekin pyrin olemaan hiljaa asioista missä minulla on vaitiolovelvollisuus tai katson niin olevan.

Perussuomalaisten taholta on hyvin usein ja äänekkäästi vaadittu sosiaaliviranomaisen päätöksiä julkisiksi silloin kun ne koskevat turvapaikan saaneita henkilöitä. Voitko kommentoida tätä?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Voisiko kirjoittaja vastata itse kysymykseen #35 ja jättää T. Piepposen tuskailut välillä syrjään. Juttu meni vähän ohipolulle, katsoisin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Lindström, olet ollut työpaikan osastosi luottamusmies, arvostan sitä, koska sana LUOTTAMUS pitää sisällään sen miksi yhdelle työtoverille annetaan oikeus pitää muiden työntekijöiden puolta. Se mikä minua "case Tynkkysessä" hiertää, vaikka en häntä vakavasti poliittisen toimijana otakkaan, on tapa jolla persujen taholta asia hoidettiin. Puoluejärjestelmä on suomalaisen parlamenttaarisen uskottavuuden kulmakiviä, jos siellä, puolueiden sisällä, ei suvaita erilaisia näkemyksiä vaan koston miekka heiluu pienestäkin kritiikistä johtoa kohtaan on syytä huolestua. Itse toivon ihmisten osallistuvan enemmän poliittisen toimintaan ja siksi persujen puoluesihteerin näkemys, että jäsenyys persuissa olisi "arkaluontoinen asia" hämmästyttää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Todella hämmästyttävä on persujohdon näkemys, että puolueen jäsenyys olisi "arkaluontoinen asia" puolueen eikä siis itse jäsenten näkökulmasta. En ole nähnyt yhdenkään ihmisen valittavan siitä, että olisi joutunut Tynkkysen listalle vastoin tahtoaan. Enkä yhtään perustelua sille, miksi listan julkaisu olisi "henkilörekisterilain" eli kai sitten henkilötietolain nojalla kiellettyä. En ole kylläkään nettiä tämän tiimoilta plärännyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllähän se pistää mietteliääksi jos puolue-eliiti pitää puoluejäsenyyttä arkaluontoisena. Ehkä Venäjältä on tullut käsky salata jäsenyydet!

Niko Sillanpää

Onhan tämä aivan käsittämätön farssi, jonka kruunasi se, että persueliitti astui juridiseen miinaan ihan vain puhtaasti amatööriyttään, ei edes sen vuoksi, että Tynkkynen olisi ansoittanut.

Ja nyt sitten vielä imperaattori Soini hölmöyttään käytännössä pakottaa Tynkkysen viemään asian tuomioistuimeen.

No, joku persuista vähemmän pitävä, taitava juristi tarjoitunee Tynkkyselle avuksi ihan pro bono kampittamaan Iso-Timon ja persueliitin, kun kerran mahdollisuutta hopealautasella tarjotaan. Itse olen valmis tarvittaessa osallistumaan kustannuksiin. Tyhmyydestä pitää sakottaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kerro minulle, miten Tynkkynen voi voittaa oikeudessa?

Tuomioistuin voi toki päättää, ettei Tynkkynen ollut todistetusti rikkonut lakia ja ettei tuo voi siten olla peruste Tynkkysen erottamiseen. Tynkkysen erottaminen mitätöidään.

Perussuomalaiset tämän jälkeen tekevät uuden erottamispäätöksen sillä perusteella, että Tynkkynen on toiminnallaan vahingoittanut puoluetta. Perustetta ei oikeudessa enää niin helposti voida kumota.

Juristin ei tarvitse olla kovin taitava osoittaessaan, ettei Tynkkystä ole erotettu puoluehallituksesta vaan puolueen jäsenyydestä. Tynkkynen on ollut puolueen jäsen, kun hänet on puoluehallitukseen valittu. Kaikki on mennyt siis ihan puolueen sääntöjen mukaan.

Tynkkystä ei voida erottamisen jälkeen enää valita uudelleen puoluehallitukseen. Hänen poliittinen uransa on päättynyt Perussuomalaisissa. Ei hän sitä enää takaisin saa oikeuden päätöksellä. Häntä ei ikinä tulla asettamaan ehdokkaaksi missään vaaleissa. Uskottavuus ja luottamus ovat mennyttä. Tynkkysen on turha jatkaa. Hänen korteillaan ei kannata katsoa peliä loppuun.

Niko Sillanpää

On melkolailla selvää, että Tynkkysen erottaminen kaatuisi tuomioistuimessa, koska voimassa olevien lakien ja perussuomalaisten sääntöjen puitteissa Tynkkysen voi erottaa hallituspositiostaan (-> puolueesta, koska sääntöjen mukaan hallituksessa olemisen ehtona on puolueen jäsenyys) vain puoluekokous. Minkä kokoon kutsuminen oli Tynkkysen aloitteen alkuperäinen ideakin.

Tietosuojalakeihin vetoaminen on ilmeistä hölynpölyä. Suomessa puolueeseen kuuluminen ei ole arkaluontoinen tieto.

Miten Tynkkysen toiminnan voidaan katsoa "vahingoittaneen puoluetta"? Hänen aloitteensa on selvästi normaalin poliittisen toiminnan piirissä, ellei sitten tulkita, että puolue on Timo Soini. Jos gallup-romahdus tulkitaan konkreettisesti "puolueen vahingoittamiseksi", ymmärtääkseni Soini pitäisi puheenjohtajana erottaa.

Tynkkysen poliittinen ura perussuomalaisissa on toki niin kauan pystyssä, kun Soini on johdossa. Mikä ei ole ikuisuus. Näyttää täysin ilmeiseltä, että SMP:n haamu Poutiaisen mopoineen siivotaan ps:sta pois lähitulevaisuudessa jo demografisistakin syistä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #138

Perussuomalaisten säännöissä on maininta, että puoluehallitukseen valittavan on oltava puolueen jäsen. Siellä ei mainita, että hallituksen jäsenen olisi oltava puolueen jäsen. Puoluehallituksen jäsen voi siis sääntöjen mukaan erota puolueesta tai hänet voidaan erottaa puolueesta kesken hallituskauden. Näissä kummassakaan tapauksessa hänen ei tarvitse erota puoluehallituksesta.

Tynkkysen listalla oli julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan ainakin yhden sellaisen henkilön nimi, joka ei ollut kannattanut Tynkkysen esitystä. Varmentamattoman listan kokoaminen ja yritys painostaa/kiristää puoluehallitusta hyväksymään oman esityksensä oli puolueelle vahingollista. Varsinkin, kun painostus tehtiin koko ajan julkisuuden kautta.

Siinä vaiheessa, kun Soini päättää laittaa omat rukkaset naulaan, Tynkkyselle voisi aueta paikka yrittää uudelleen. Siihen kuluu vielä monta vuotta. Tuskin kuitenkaan yksikään nykyisistä puoluehallituksen jäsenistä Tynkkystä avosylin toimintaan mukaan ottaa. Meidän äänestäjien muisti on tunnetusti lyhyt. Sen sijaan poliitikko muistaa varpaillaan tanssineen ikuisesti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #161

"Perussuomalaisten säännöissä on maininta, että puoluehallitukseen valittavan on oltava puolueen jäsen. Siellä ei mainita, että hallituksen jäsenen olisi oltava puolueen jäsen."

Kas tässä:

13§ PUOLUEEN HALLINTOELINTEN PÄÄTÖSVALTAISUUS JA NIIDEN JÄSENTEN KELPOISUUS

Puolueen puheenjohtajan, varapuheenjohtajien, puoluesihteerin, puoluevaltuuston jäsenten, puoluehallituksen jäsenten ja puolueneuvoston jäsenten on oltava puolueen jäseniä ja Suomen kansalaisia, jotka eivät saa olla vajaavaltaisia, konkurssissa tai liiketoimintakiellossa.

https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/peru...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #162

Pykälä kertoo siitä, millaisia henkilöitä voidaan hallitukseen valita. Pykälässä ei ohjata tilannetta, mitä tapahtuu, kun hallituksen jäsen todetaan vajaavaltaiseksi, ajautuu konkurssiin tai liiketoimintakieltoon, luopuu kansalaisuudestaan tai eroaa tai erotetaan puolueen jäsenyydestä. Puoluehallituksen jäsenyyden päättymistä ei ole kirjattu pykälään.

Uskoisin, että puolueen sääntöjä tullaan korjaamaan tämän osalta seuraavassa puoluekokouksessa.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Olettaisin toimittajienkin ymmärtävän tuon. Mutta, niin monesti olen tuntenut suoranaista myötähäpeää TV:n eri keskustelu- ja ajankohtaisohjelmien toimittajien käyttäytyessä kuin pikkulapset. Suoranaisia itkupotkuraivareita tulee, vaikka politiikan huippulla tai jostain muulta alueelta muutamaksi minuutiksi raahattu haastateltava saanoo suoraan, että en voi sanoa nyt mitään asiasta, koska asia on kesken. Tai on sovittu, että julkaisemme asian tuonnempana tai joku toinen kertoo sen ja näin sovittu.

Ei mene kaaliin millään. Intetään ne minuutit ja viimeksi se oli kaiketi Arhinmäki ministeriaikoinaan, kun YLE:n toimittaja hoki miksi ette sano, miksi ette kerro.... Lopuksi vielä alkoi kummastella asiaa huokaillen ja yhä inttäen, vaikka pääministerin ilmoitus asiasta oli jo tiedossa seuraavana päivänä tietyllä kellonlyömällä.

Hiukka eri asia on nettipalstojen kommentoijat. Meillä kaikki asiat eivät ole tiedossa. Silloin ymmärrettävästi kysellään keskeneräisistäkin asioista.

Kuten pörssiyhtiöiden johdossa, eivät hekään kerro kuin tiettynä sovittuna aikana kaikille yhtäaikaa mikä on tilanne, koska etukäteen kertominen joillekin tuottaisi joko armottoman voiton tai yritykselle tappion. Lisäksi se on laitonta.

Sehän tämä Suomen valtiokin on. Erääänlainen yritys, jota johdetaan meidän valitsemien ihmisten toimesta. Kaikkea keskeneräistä ei pidäkkään julkistaa eikä ottaa minkäänlaista kantaa ennenkuin asia on selvä ja mietitty loppuun. Etukäteen selittelyt vaan sotkee asioita ja voivat pahimmassa tapauksessa vahingoittaa tapauksen kulkua tai tyrmätä kokonaan.

Kun asia on kerrottu, niin sitten voi ja pitää olla avoin ja seisoa päätöstensä takana vaikka olisikin ollut eri mieltä. Toki senkin voi kertoa ja onkin reilua kertoa, että olin vastaan, mutta enemmistöpäätös oli toinen ja se sitten on siinä. Asiat riitelee, eivät ihmiset. Kaikesta emme voi koskaan olla samaa mieltä, vaikka jossainpäin maailmaa näin väitetään sen onnistuvan.

Miksiköhän näissä diktatuureissa silti on eristyslaitoksia, joissa toisinajattelijat koulutetaan olemaan samaa mieltä, kun käsketään. Eikä tässä tarvi kovin kauas mennä, kun eriäviä mielipiteitä ei sallita.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä jaksaa porukka tuosta laillisuudesta ja laittomuudesta vääntää, oikeushan sen sitten joskus parin vuoden päästä päättää, jos sen sinne joku vie, aika yksinkertaista.

Kovat on luulot, että Tynkkynen nyt palaisi pelipaikalle tuosta vaan ja Soini sanoisi tervetuloa, anteeksi teimme virheen.

Kyse on Tynkkysen tulevaisuudesta, laillisuudella ei tässä vaiheessa ole mitään merkitystä, se nyt ei vaan mene porukalle jakeluun.

Eli yksinkertaistettuna, Tynkkynen ei pysty toimimaan puolueessa, ei pääse ehdolle vaaleihin, ei voi vaikuttaa ym. ym. Tämä se on villakoiran ydin, ei se onko homma laitonta vai ei.

Tynkkynen voi huudella julkisuudessa, niin kauan kuin lehdistöä kiinnostaa, pikkuhiljaa se kiinnostus häviää, ja sitten onkin Tynkkysellä hiljaista.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Ymmärrän täysin sen että jos kokouksessa on sovittu siitä kuka tiedottaa, niin siitä pidetään kiinni. Tämän tietää jokainen kokouskäytäntöihin tutustunut.
Sebastian Tynkkysen pääasiallinen sanoma näytti olevan se, että rajat kiinni, eikä pakolaisia suomeen.
Ihmettelen että ne tahot jotka ovat aina olleet ns suvaitsevaisia ovat kovasti huolissaan hänen saamastaan kohtelusta perussuomalaisessa puolueessa.
Aiemmin tuollaiset puheet saivat teiltä ankaran tuomion, rasisti kortin ja kehotuksen erottaa puolueesta.
Onko käynyt niin että tänne on jo tullut riittävästi pakolaisia teidänkin mielestänne ja pakolaisia vastustavat ovatkin nyt henkilöitä joita pitää erityisesti suojella?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sebastian Tynkkysen pääasiallinen sanoma näytti olevan se, että rajat kiinni, eikä pakolaisia suomeen.
Ihmettelen että ne tahot jotka ovat aina olleet ns suvaitsevaisia ovat kovasti huolissaan hänen saamastaan kohtelusta perussuomalaisessa puolueessa."

Tätä minäkin olen kovasti ihmetellyt.

Samalla olen suhtautunut positiivisella tavalla siihen että Tynkkysen ehdotukset on päättäväisesti torjuttu muun puoluejohdon taholta.

Hallaaho nyt tietenkin on Tynkkystä puolustanut, luulisi että Immonen ja Hakkarainenkin olisivat Tynkkysen kannalla, mutta ovat olleet hiljaa tai sitten puheita ei ole ainakaan uutisoitu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tynkkynen on kertonut, että häntä on kyselty useisiin eri puolueisiin. Olisiko joku vihervasemmistosta oikeasti kiinnostunut ulkomaalaisvihamielisestä Tynkkysestä...

Muutos2011, Piraatit ja nämä muut marginaalipuolueet kyllä ottavat Tynkkysen ihan hänen omilla ehdoillaan.

Käyttäjän PetteriTerho kuva
Petteri Terho

Arvoisa ministeri, kaikella kunnioituksella tämän asian lainopillisesti kiusallinen asia olisi ollut vältettävissä, mikäli oikeusministerin tulisi yhä olla oikeustieteellisen koulutuksen saanut henkilö.

mielestäni ei ole oleellista se, että kommentoitteko yksittäistä tapausta julkisuudessa vai ette. olen itse asiassa täysin samaa mieltä Teidän kanssanne siitä, että suljettujen kokousten asiat eivät kuulu ulkopuolisille. Ongelmallista mielestäni tässä on se, että puutteellisen lainsäädännön tuntemuksella, lainsäädäntö kuuluu teidän toimialaan, ei voi välttyä ajatukselta, että ministeriön johto ei ole asiantuntevissa käsissä. kuten puoluetoverinne sanoo, "asiat ovat sellaisia miltä ne näyttävät".

Tämänkaltainen suhmurointi on omiaan murentamaan kansalaisten luottamusta oikeusjärjestelmään. Monissa ministeriöissä pärjää olemalla "hyvä jätkä" ja paneutumalla asioihin, mutta oikeudenala on mielestäni sellainen, mihin tämä ei päde. Vetoamalla "kansan oikeustajuun" tai "selkokielisyyteen" ei poista sitä asiaa, että lainsäädäntö vaatii erityisosaamista ja sitä erityisosaamista on oikeus vaatia ministeriön johtavassa asemassa olevalta henkilöltä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Oikeusministerin ei enää tarvitse olla juristi, ensimmäinen ja edellinen "maallikko" taisi olla SDP:n Leena Luhtanen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Leena_Luhtanen

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Näin asia oli, eikä oikeusministeriltä edellytetty oikeustieteellistä koulutusta vuosikymmeniin. Muistan hyvin kuinka sitä samaa ihmeteltiin aikanaan Leena Luhtasen (sd) aikana, joka oli ministerinä 2005-2007. Muistaakseni hän oli ekonomi.

Sinänsä näitä erikoisia valintoja ovat olleet minun mielestäni myöskin kaikki taloudesta vastaavat ministerit, joita on ollut turhankin paljon tekemässä vääriä päätöksiä, kuten muinoin eräskin lääkärin koulutuksen saanut nainen (SD). Talousviisaaksi ei myöskään synnytä luonnostaan.
Alan koulutus olisi tietysti aina varmempi ratkaisu, mutta toisaalta taas pitäisi pystyä myös luottamaan ihmiseen kykyyn ottaa vastaan viisaita neuvoja oman ministeriönsä asiantuntijoilta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

Kaija, pitkälti samaa mieltä ja mitä oikeusministeriin tulee niin työtaakkaahan se lisää jos ei ole juristi, mutta epäsäännöllisesti katsomillani eduskunnan kyselytunneilla Lindström on mielestäni selvinnyt hyvin.

Mitä Tynkkysen erottamiseen tulee niin Soinilta olisi toivonut sen verran pelisilmää, että olisi kehottanut oikeusministeriä jättämään ko. kokouksen väliin, mutta ei ollut.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #74

Kyselytunti nyt ei ole kummoinenkaan foorumi mittaamaan ministerin pätevyyttä. Kysymyksiin vastataan niin laveasti ja kaukaa kaarrellen, että monta kertaa on hakusessa, mihin kysymykseen ministeri oikein vastasi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #76

Noinkin, mutta siitä huolimatta tulee mieleen mm. ministeri, joka laisti eduskunnan kyselytunteja ja toinenkin, joka oli vastauksissaan varsin avuton. Jääköön nyt nimet mainitsematta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #76

Enpä muuta tiedä tarkemmin, mutta ainakin Hesarissa joku (nimeä en muista) arvovaltainen toimittaja kehui, että Lindströmmiä pidetään yleisesti varsin hyvänä miehenä ja erityisesti hyvänä neuvottelijana. Erikoinen tunnustus Hesarissa ja vielä persuille.

Itse arvostan Lindströmiä juuri siksi, että hän edes suostuu kommentoimaan meidän kanssamme täällä Usarissa, joka sinänsä on harvinaista herkkua. Yleensähän poliitiikot eivät täällä kirjoita kuin bloginsa ja häipyvät sen jälkeen maisemistta..

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #79

Paitsi nyt, kun kommentoi ettei voi kommentoida.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #80

Jari juttelee sen mitä pystyy, varmaan se on usen turhauttava, mutta myös uusia uria aukova toimintatapa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #80

Tässä on samanlaista vivahdetta kuin Timo Soinin I did it my way-blogissa. Lindström ei tykännyt. Lindström ei tykännyt ja Soini did it his way. Kaksi vallankäyttäjää jotka hakevat kansalta rakkautta. Vallankäyttäjät kyllä tietysti miettivät tilanteita ihan minäkuvansa pohjalta privaatisti mutta sen miettimisen tuominen parnassolle on narsistinen ele.
Lindstöm sinä edustat valtaa. Ota vastuu. Vaikka olisit rakastettu se ei mitenkään pienennä vastuutasi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #79

Nyt muuten muistan Linströmmin kehujan nimen ja se taisi olla suuresti arvostamani Unto Hämäläinen. Yksi arvostetuimmista toimittajista ja myös varsin suuri vaikuttaja meillä Suomessa, jonka mielipiteitä tarkasti kuunnellaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Piti oikein tarkistaa, mistä se itse blogi kertoikaan. No tapaus Tynkkysestä. Sitä on käsitelty joka ainoassa mediassa joka ainoalta mahdolliselta kantilta, joka ainoan asiantuntijaksi nimetyn toimesta. Sekä vielä ihan tavallisten kansalaisten mielipiteinä täällä somessa ja live-elämässä.
Koko kansa voi olla siitä jotain mieltä. Ainoat, jotka eivät muka voi, ovat asiasta päättäneet. Miksi he eivät voi seistä tekonsa takana, tulla esiin ja kertoa, mikä tai mitkä asiat vaikuttivat OIKEASTI heidän pätökseensä? Soinin version olemme kuulleet. Se ei oikein vakuuttanut. Joskus paras tie huhujen ja väärien tietojen jakamisen keskeyttämiselle on kertoa vain totuus.
Myöntää virhe, jos se on tehty, eikä painua perunakellariin mököttämään maailman pahuutta ja median julmuutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Antti Alftanin kysymykseen vastaaminen olisi hatunnoston arvoinen teko. Ehkä saamme todistaa sen tapahtuvan.

Heli Hämäläinen

On kaksi eri asiaa kertoa miten se meni noin niinkuin omasta mielestä kuin kertoa miten tuollainen asia menee valtakunnassa noin niinkuin pykälien valossa. Ei tässä kansalaiset peränneet jutun olemattomia faktoja vaan ihan sovellettavia oikeusnormeja.

Ei enempää kommentoitavaa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ministeri Jari Lindström blogia kirjoittaessan ilmeiseesti halusi tarjota meille kommentoijille mahdollisuuden osallistua kongtiiviseen psykoterapiseen istuntoon.

Helpottiko kenelläkään. ilmeisesti ainakin osalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

No, emmää ainakaa mitää terapiaa olis ny justii täs asias tarvinnu.
Iha muutev´vaa oon ny tähä asiaa kantaa ottanu,
sentakiav´vaa ku että vähä erikoone tapaus tää o mugki mielestä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kommentoijat tuskin ovat psykoterapian tarpeessa siitä, että puolueen oikeusministeri joutui Tynkkysen erottamisesta ns. puun ja kuoren väliin voimatta kommentoida erottamisen laillisuudesta mitään. Mahtoiko Soini edes ottaa seurauksia huomioon, vai ajatteliko vain itseään.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seija, itseään. Jari sentään yrittää ymmärtää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #90

Hemmo, en ole ollut mistään persujen tempusta niin ällistynyt kuin tästä, puoluehallitus päätyy yksimielisyyteen siitä, että ammutaan tykillä hyttystä. Eikö siellä uskalla kukaan esittää ensimmäisenä poikkeavaa mielipidettä? Muuta syytä ei tullut mieleen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #91

Mutta ajatteleppa sitä, jos varapuheenjohtajan kohtelu on tälläistä luokkaa, niin mikä on tavallisen jäsenen oikeusturva puolueessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #94

Katselinhan minä kerran puoluekokousta, jossa Putkonen tyhjensi puheenvuoron pyytäjiä lavalta uloshakuun:)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti ajatteli vain itseään, samoin myös sisäpiiri. Aika näyttää, odotetaan, jossakin vaiheessa totuuus tulee ilmi.

Ainakin osalle Suomalaisista Perussuomalaiset olivat viimeinen oljenkorsi.

Perusuomalaisia äänesti 524 054 suomalaista, kuinka moni äänestäjistä on todellakin pettynyt, ilmeisesti kaksi kolmesta äänestäjästä ei äänestä perussuomalaisia.

Perussuomalaisten seuraavan eduskuntavaalien äänitulos olisi noin 175.000 ääntä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Nyt se näyttää siltä, ja paino sanalla näyttää, että homma alkoi mennä puolue-eliitin kantilta katsoen poskelleen puoluekokouksessa, kun Tynkkynen vastoin suuren päällikön tahtoa valittiin puheenjohtajistoon ohi Soinin "varman", Juho Eerolan.

Tämä jälkeinen aika on sitten kytätty hyvää syytä saada Tynkkynen pois viralta ja Eerola messiin. Tästä Tynkkysen listasta sitten saatiin sopiva keppihevonen ja sen kummemmin pykälistä selvää ottamatta pikatuomioistuin teki päätöksensä.

Jatko riippuu Tynkkysestä, Soini tuskin liikahtaa mihinkään suuntaan ja muut eivät uskalla hiiskahtaakaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan tässäkin uutista, varapuheenjohtaja pääsee puhumaan puoluesihteerin kanssa:

För Sebastian Tynkkynen är dagens bästa nyhet att han nu fått kontakt med partisekreterare Riikka Slunga-Poutsalo.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Timo Soinista on tullut suurin uhka perussuomalaisille, jokainen miettiköön tahollansa miten toimii.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Ministeri Lindströmin asiallinen kirjoitus on saanut tähän mennessä jo 92 kommenttia. Luettuani kaikki kiinnitin huomioni erityisesti siihen, kuinka eräät kommentoijat olivat urakoineet kirjoituksia oikein olan takaa. Se sai minut laskemaan kirjoitusten laatijat paremmuusjärjestykseen. Nylund 15 , Blåfield 10, Laaksonen 9 ja Lappalainen 6. Siitä heille parhaimmat onnitteluni. Ministeri oli jaksanut kommentoida saamiaan "kehuja" 12 kertaa. Ei ole ministerillä helppoa, teetpä niin tai näin, mikään ei ole oikein tehty, ei ainakaan kaikki tietävien mielestä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Ministeri oli jaksanut kommentoida saamiaan "kehuja" 12 kertaa."

Entä juolahtiko mieleen että ministerillä on todennäköisesti töitä?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Arvo on päässyt blogikirjoittelun ytimeen. Näitä tosiaankin kuuluu kommentoida.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ministerin vastaus oli se, että teki hän niin tai näin, niin väärin teki. Hienoa, että ministeri kantaa vastuun tekemisistään. Ministerinä Lindström on persujen parhaimmistoa ja ylipäätään ministereistä fiksumpaa puoliskoa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ministeri Linström ei edes ajatellut kommentida näitä kirjoituksia, älykkäänä henkilönä ajatteli vain heittää kirjoituksensa tänne.

Kommentoi muutaman kerran, ymmärrystä ei tullut miksi jatkaa keskustelua.

Tommi Saarela

Haluasin kysyä hieman tarkennusta alla olevaan kommenttiin Ministeri Lindström,

Minulla ei ole tässä vaiheessa sitä etua, että voisin olla "vain omaa mieltäni". Mielipiteeni on myös ministerin mielipide.

Kun et esittänyt tasa-arvoista avioliittolakia niin oliko tämä sinun henkilökohtainen mielipide vai ministerin? Eikö ministeri tee asioita jotka ovat vastaan hänen omaa arvomaailmaa?

-tommi

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Tuo on aika lailla muotoseikka. Ministereilläkin on oikeus arvoihinsa ja esittelijän henkilöllisyys ei kaiketi mitään lainsäädäntöprosessissa muuttanut?

Tommi Saarela

Tottahan toki, mutta kohta minkä lainasin Ministerin alkuperäisestä tekstistä on melkolailla ristiriidassa sen kanssa miten hän toimii oikeasti.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Sinulla on ministerinä ja puoluehallituksen jäsenenä täysin ymmärrettävät perustelut kommentoimattomuudellesi Tynkkysen erottamisasiassa. Se, mikä lienee ollut kantasi ao. päätöksen osalta jää arvoitukseksi ja näin asianlaita olkoon.

Tosiasiahan on, että puheenjohtaja ja ulkoministeri Soini johtaa puoluettanne isännän otteella, jossa siedetään tiettyyn rajaan saakka erimielisyyttä. Tämän jälkeen tehdään sitten yksimielisiä päätöksiä. Niitä puolestaan kommentoi puheenjohtaja Soini ja puoluesihteeri Slunga-Poutsalo.

Käytännössähän olisi kestämätöntä, että ministerit keskustelisivat nettipalstoilla keskeneräisistä asioista kansalaisten kanssa. Poliittisella päätöksentekijällä on kannettavaan vastuunsa ja joskus se on kollegiaalista vastuuta vaikka kuinka olisi ollut toista mieltä itse tehdyn päätöksen suhteen.

Kiitokset blogikirjoituksestasi ja toivottavasti se hieman helpotti omaa oloasi! Politiikan teko ei ole aina kivaa...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hyvä Jari!

Tässä kommenttiosiossa hämmentää se, kuinka tyhmiksi ihmiset haluavat tekeytyä. Uskon että tekeytyvät, en kestäisi että olisivat tosissaan.

Olet ihan ykkösministeri. Jopa vihamiehet (demarit) arvostavat siun tyyliä. Sait arvosan 9 vastustajilta, kun Soini ja Stubb sai 6.

Arvostan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Uskon että tekeytyvät, en kestäisi että olisivat tosissaan."

Joo, ei ne oikeasti niin tyhmiä ole,
.........
mutta senverran tyhmiä kuitenkin,
että luulevat sen olevan fiksua,
kun näyttelevät tyhmää.
:)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kansan pariin jalkautuminen on näennäistä ja vain populistista manipulaatiota jos jättää vastaamatta bloggauksen kirvoittamaan kysymykseen.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Onkohan perussuomalaisten 3 varapuheenjohtajalta ollut asiallista toimintaa?
Ps-nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ja ps-nuorten 1. varapuheenjohtaja Aleksi Hernesniemi osallistuivat 11.–13. syyskuuta ruotsidemokraattien nuorisojärjestön SDU:n vuosikokoukseen. Siis puolue jonka kanssa ruotsissa ei haluta tehdä yhteistyötä. Kuinka kauan se on mahdollista jää nähtäväksi.
Viittaan edelleen niihin suvaitsevaisiin jotka ovat tuominneet ankarasti natsit ja muun äärioikeistoon kuuluvan.
Nyt Tynkkysen toiminta on varmaan aivan asiallista ja haette jotain millä puolustaa ressukkaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kumpi on mielestäsi moitittavampi, PS:n ryhmästä määräajaksi eronnut Immonen vai SDU:n vuosikokoukseen osallistunut Tynkkynen?

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Minä tein kysymyksen johon en nyt itse vastaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #114

? Tuohan oli minun esittämäni kysymys.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen Vastaus kommenttiin #115

Kommenttini 61 sisältää kysymyksen ja 111 oletuksen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #119

#61 kysymys ei ollut minulle osoitettu. Vastaisitko kysymykseeni #113?

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen Vastaus kommenttiin #121

No tavallisena kansalaisena voin vastata kysymykseen.
Immosesta ei tule ongelmaa puolueelle.
Tynkkynen hakemalla haki törmäyskurssia muun puolueen johdon kanssa ja se johti eroon puolueesta. Syitä siihen on monia ja uskon että lisänä on tuo ruotsin kokous.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Perussuomalaisten medianhallinta on välillä totaalisen perseestä. Sen kai tästä blogauksesta oppi.

Se ei tarkoita, että kaikki raha pitäisi laittaa konsultteihin, kuitenkaan. Mieluummin työllistät Lindström nekin johonkin hyödylliseen.

Eero Mattila

Onkohan täällä kaikilla lääkitys kohdallaan? Aika hyvä pinna täytyy ministerillä olla kun viitsii tällaisia älyttömyyksiä lukea.
- Yleissivistys on aika heikko kun sotketaan yhdistyksen asiat, yhdistyslaki, hallituksen ja puolueen jäsenyys sekä oikeusministerin ja poliisin tehtävät samaan soppaan.

- Kaiken kaikkiaan miksi kukaan vaatii ketään kommentoimaan minkään yhdistyksen hallituksen päätöksiä julkisesti. Yhdistyslain mukaan vain jäsenillä on oikeus saada hallituksensa päätöspöytäkirja nähtäväksi.

- Suomalaiset ei tosiaan taida enää ansaita itsenäisyyttä. Ei tämmöinen apinalauma osaa itsenäisesti tehdä yhtään mitään. Surullista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Case Tynkkyseen liittyvät epäselvyydet ovat ihan ps-puolueen omia epäselvyyksiä. Älä yritä syyllistää kommentaattoreita niistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vaikuttaa pikemminkin siltä ettei persut laumana saa tehdä itsenäisesti mitään kun nekin, jotka olivat lievemmän rangaistuksen kannalla taipuivat Tynkkysen erottamiseen. Sen puoluehallituksen päätöksen kanssa täytyy nyt oikeusministerinkin elää, ja eiköhän ole oleellisempaa se onko ollut mukana tekemässä päätöstä kuin se, että ei voi päätöstä kommentoida.

Sinänsä taitava siirto ministeri Lindströmiltä kiinnittää huomio päätöksen sijaan kommentointiin.

Eikä oikeusministeri varmaan voi kommentoida sitäkään, että Halla-aho kirjoitti Tynkkysen erotetun olemattomiin lakipykäliin vetoamalla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Älyttömyyksien lukeminen ja niihin vastaaminen vaatii ainoastaan samalla tasolla olemista, joskus kyseiselle tasolle laskeutumista, jotta informaatio kulkee ymmärrettävässä muodossa molempiin suuntiin.

Meidän kommentoijien tehtävänä on arvioida kummasta vaihtoehdosta kussakin yksittäisessä tapauksessa on kyse niin kysyjän kuin vastaajankin osalta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Ministeri Jari Lindström on siis valmis keskustelemaan asioista. Hän tekee sen jopa mielellään jos a) asia ei ole kesken b) asia ei ole luottamuksellinen c) ei sido samalla käsiä d) ei riko sääntöjä.

Se on hyvin diplomaattisesti sanottu mieheltä, joka aivan ilmiselvästi kiemurtelee tuskasta joutuessaan päivästä päivään tekemään päätöksiä vähävaraisen kansan pään menoksi. Mutta ministerinä istuminen on niin komeaa, ettei sieltä ihan noin vain tee mieli saada potkuja.

Noista neljästä kohdasta tuo d) riittää selitykseksi kaikkeen. Satraappi Soini on laatinut sellaiset säännöt.

Ymmärrän kyllä Soiniakin. Hän näkee tehneensä kardinaalivirheen lähtiessään puoluekäskyläisineen tällaiseen hallitukseen. Kreikan uuden tukipaketin saattoi silloin keväällä vielä aavistaa. Mutta tämä Välimeren yli suuntautuva kansainvaellus tuli aivan puun takaa. Jos Soini olisi sen aavistanut, ei hän varmaankaan olisi suostunut ministeriksi. Mutta jokaisen on vaikea myöntää virheitään. Satraapeille se ei käy lainkaan. Muuten joutuu tyrmään ellei vielä pahempaan.

Soinin olisi pitänyt muistaa, että Perussuomalaiset on työväenpuolue, tosin arvokonservatiivinen työväenpuolue mutta työväenpuolue kuitenkin. Meillä Suomessa ei ole ymmärretty, että työväenpuolueiden paikka on Labour-hallituksissa.

Mutta eiväthän sitä ole ymmärtäneet tähän päivään mennessä demarit eivätkä vasuritkaan. Ja siitä pölkkypäisyydestä kärsii koko Suomen kansa.

Tomi Koivisto

hmm, mä itse henk. kohtaisesti pidän tuosta lindströmin ei niin virkamiesmäisestä suhtautumisesta asioihin. Vielä kun pääsisitte tosiaan siitä dikrtaattorista eroon. Muuttamutta kulisseissapa taitaa jo tapahtua moista...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun puhuu nimimerkin takaa lisää epämiellyttävää höpinää ja saa ihmiset pelkäämään persuja. Todistat persupelon aiheelliseksi.

Tomi Koivisto

...et taida oikeen ymmärtää mistään mitään?

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Huomenta. Jos Ministeri Jari Lindström voisi hieman selventää perussuomalaisten nykyistä suhtautumista ruotsin kieleen, niin asialla olisi huomattavaa mielenkiintoa!

US Puheenvuorossa on viimeisten 5 vuoden aikana esiintynyt lukuisia hyökkäyksiä ruotsin kieltä ja ruotsikelisiä vastaan. Jopa maamme perustuslain pykäliä vastaan on esiintynyt useita hyökkäyksiä.

Ei ole ihme, jos yhä useampi ruotsinkelinen valitsee muuttaa Suomesta muualle.

Mika Lehtonen

Olisihan se jo aikakin, että Perussuomalaiset vastaisivat vaalilupaukseensa ja ajaisivat pakkoruotsin muuttamista vapaaehtoiseksi kaikille.

Täällä US puheenvuorossa on esiintynyt lukuisia hyökkäyksiä niitä kohtaan, jotka eivät haluaisi lukea väkipakolla täysin turhaa marginaalikieltä vaan jotain oikeasti hyödyllistä ja paljon käytettyä kieltä.

Ei ole ihme, jos yhä useampi pakkoruotsin lukenut jää työttömäksi kun ei riittänyt kielipää, kiinostus ja/tai aika lukemaan tärkeämpiä saksaa, venäjää, kiinaa tai espanjaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivottavasti he ainakin muuttavat Ruotsiin, jotta ruotsin kieli säilyisi heidän ja kantaruotsalaisten iloksi vielä muutaman sukupolven ajan kyseisessä monikulttuurisessa maassa.

Ruotsinkielisten Suomen kansalaisten muuttaminen esimerkiksi englannin- tai ranskankielisiin maihin on anteeksiantamatonta kielikarkuruutta.

Mika Lehtonen

Itse olen kovin pettynyt siihen, että jopa puolueen ykkösteemassa maahanmuuton ja turvapaikanhakijoiden kriteerien kiristämisessä ja järkeistämisessä on piilouduttu hallitusohjelman ja kepun taakse.

Näyttää minun silmään siltä, että kaikista omista äänestäjien asioista on luovuttu hallitukseen pääsyn takia.

Mitä oma tuttavapiirini halusi persuilta:

1) Kiristyksiä turvapaikkapolitiikkaan
2) Lopetetaan kumartelu EU:n suuntaan
3) Lakkautetaan pakkoruotsi
4) Pidetään heikossa asemassa olevan puolta ja otetaan hyväosaisilta

Näkisin, että kaikissa asioissa on menty päin persettä, näin suoraan sanottuna.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Yksi kerrallaan tippuvat napit perussuomalaisten päättäjien käännetyistä takeista.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Jatkoin tänään ( klo 16.14 ) vertailua siitä, ketkä kirjoittajat ovat ahkerimmin kommentoineet ministeri Lindströmin blogikirjoitusta. Nyt kirkkaassa johdossa on Seija Nylund, joka on ottanut kantaa peräti 24 kertaa. Näyttää tosin siltä että enää ei ole riittänyt kommentteja ministerin alkuperäiseen kirjoitukseen vaan jonkun muun kirjoittajan tekstin ruotimiseen. Joutuu miettimään, mistä onkaan kysymys. Kirjoittaja tietenkin kokee asian tärkeäksi, mutta eikö mieleen tule pieni ajatus siitä, kiinnostaako jatkuva vatulointi esimerkiksi perussuomalaisten synneistä meistä montaakaan. Minua ei ainakaan. Poikkeuksena samojen kirjoittajien paremmuusjärjestyksenä kirjoitusten lukumäärien osalta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arvo Tammela,

Ensinnäkään kommentteihin ei mene kaukaakaan, käytin juuri paljon enemmän aikaa hakiessani vanhaa artikkeli Brexitistä kuin kaikkiin täällä oleviin kommentteihin yhteensä.

Ja toiseksikin olen vastaillut täällä minulle osoitettuihin kommentteihin, kuten tähänkin.

Ja mitä tähän blogiin siitä ettei ministeri voi kommentoida tulee, niin tyhjän saa pyytämättäkin. Ainoa kysymys, johon ministeri Lindström vastasi oli #24:

"Kierretään sitten kolmijako-oppia ja kysytään ministeriltä, mikä on hallituksen kanta maassamme vallitsevasta rangaistusasteikoiden soveltamisesta? Ovatko tuomiot yleisesti ottaen liikaa asteikon alapäästä vai yläpäästä?"

Vastauksenaan #27: Sitä parhaillaan selvitetään mm. oikeustajuhankkeen kautta. Hallitusohjelmassa on kirjaukset asteikon tarkastelusta ja kun tuo hanke on valmis, saamme konkretiaa jonka perusteella voidaan tehdä tarvittavia toimenpiteitä.

Esim. tähän ei tullut toistettunakaan vastausta:

Perussuomalaisten taholta on hyvin usein ja äänekkäästi vaadittu sosiaaliviranomaisen päätöksiä julkisiksi silloin kun ne koskevat turvapaikan saaneita henkilöitä. Voitko kommentoida tätä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se nyt on saatu varmistettua että oikeusministeri pakoilee tuota kysymystä mutta vastaa helppoihin kysymyksiin. Valinta sekin. Nähty on. Huomattu on. Persut ovat eri säännöillä liikkeellä ja siitä hyötyy vieraat vallat. Suomalaiset häviää.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

#152
Täydellistä piittaamattomuutta tai puutteellista argumentointitaitoa.
Kysymykset ja vastaukset eivät ollenkaan kohtaa näissä seurapiireissä, eikä ne kohtaa hallituksen sisälläkään, missä nöyrät pojat ja tytöt kuuntelee mitä mieltä on eliitti.

"Ugh", sanoi Lindström. Siitä tulee hyvä lentävä lause...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Täydellistä piittaamattomuutta tai puutteellista argumentointitaitoa."

Miten mielestäsi tulisi vastata siihen että joku on laskenut toistamiseen montako kommenttia olen kirjoittanut?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tuli vaan mieleen; jos tällainen tapaus olisi sattunut missä tahansa muussa puolueessa, mitään älämölöä ei olisi koskaan tullutkaan!
Koivisto vertasi aikanaan mediaa osuvasti sopuleihin!
Sopuleita ne ovat, tämäkin sen osaltaan todistaa, ja perässähiihtäjät omaltaan.

Eero Mattila

Just joo joskus oli Arja Alhon nauhat, Sunqvistin sopimukset ja Lipposen tekemät diilit sotilaallisesta yhteystyöstä USAn kanssa. Aika isoja asioita. Ja miten kävi - pari toimittajaa sai kenkää kun toi asioita julkisuuteen ilman irtisanomisaikaa ja naispoliitikoillekin tuli potkut. Eipä siitä paljoa huudeltu...
- Nyt märistään yhdestä jäsenyydestä... älykkyysosamäärä näillä persujen parjaajilla on jäänyt alle apinan.
- Mitähän puuroa ministeri syö huomenaamulla?

- Kuten aikaisemmin sanoin suomalaiset ei ansaitse itsenäisyyttä eikä myöskään sananvapautta. Ulos tulee pelkkää saastaa...

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

#155
Seija,
Esitit 2 kysymystä selkeästi, ja sait 0 vastausta. Tämä kertoo ohipuhumisesta. Olisin mielelläni kuullut vastaukset itsekin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kommentointisi menee off topic ja pelkkiin henkilökohtaisuuksiin, joten ei aihetta enempään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tätä ministeritasoista " aurinko paistaa ja sillee"- blogikirjoitusta ja ministerin kommentoijien kanssa käymää keskustelua luettuaan ei voi muuta kuin toivottaa :

Hyvää yötä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset