Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Omalla tyylillä

Olen jo vuosia silloin tällöin kirjoitellut tänne Uuden Suomen blogialustalle. Nykyisin enemmänkin epäsäännöllisesti kuin säännöllisesti. Saman kirjoituksen linkitän omille sivuilleni ja Perussuomalaisten blogialustalle.
 

Pidän tätä tapaa sangen hyödyllisenä ja arvostan erityisesti keskusteluun omalla nimellään  osallistuvia henkilöitä. Vaikken aina ehdikään kommentoimaan niin silti pyrin siihenkin. Keskustelu on yleisesti ottaen ollut asiallista, jopa tiukkaakin palautetta on tullut ja tulee. Ja hyvä niin. Epäasiallisuus on kuitenkin harvinaista. Myönnän, että en ole itse aina "poliittisesti korrekti". Mutta sekin on osa minua. On hetkiä jolloin olen joutunut miettimään sitä, että karsisinko tietoisesti itsestäni pahimpia "oksia" pois ja vai jatkanko omalla tyylilläni.

Olen päätynyt jatkamaan omalla tyylilläni. On toki niinkin, että ihan kaikkea ei voi sanoa, ei ainakaan sellaisella tavalla kuin ehkä aiemmin. Mutta pitäisikö ministerin tai ylipäätään poliitikon olla jotenkin puhtaaksi pesty kaikesta rosoisuudesta? Mielestäni ei. Tässä ihmistä kummempia olla.

Mikä saa minut sitten hermostumaan? Turhanaikainen jänkkääminen, yksisilmäisyys ja se, että ei nähdä itse vaivaa ottaa asioista selvää. Ei edes alkeita. Ja silti, ollaan vahvasti jotakin mieltä ja esitetään oma kanta ainoana oikeana. Ei ohjelmia tai tiedotteita  huvin vuoksi esitellä, kyllä niiden taustalla on vilpittömästi tiedon jakaminen. Mutta turhan usein huomaa, että moni ei ole edes kuullutkaan asioista joista on tiedotettu. Tieto ei saavuta kohdetta. Se on ongelma. Samaan aikaan tietoa liikkuu valtavat määrät, tieto ei tavoita. Melkoinen ristiriitaisuus.

En edes odotakaan, että kaiken voisi selvittää ja tietää. Enhän itsekään ole mikään joka alan asiantuntija. En edes sellaisena esiinny. Mutta toivottavaa olisi se, että ensin itse nähtäisiin hieman vaivaa ottaa selvää asioista.

Usein minulta kysytään sosiaalisessa mediassa suoraa kantaa erilaisiin poliittisiin kysymyksiin. Monesti on niin, että en voi vastata. Miksen? Jo pelkkä pohdiskelu johtaa monesti siihen, että "ministeri sanoi" ja "kertoi olevansa tätä mieltä" ja "ajaa sitä ja tätä". Vaikka omasta mielestään vain pohdiskelisi asiaa. Jos sitten ottaa ihan suoraan kantaa, on se kanta naulittu julkisesti ja se on sama kuin lupaus. Vaikka tulisi uuttakin tietoa, niin olet mielipiteesi vanki. Siksi varovaisuus ottaa, edes lievästi, kantaa on lisääntynyt. On aivan sama toteanko kantani tiedotustilaisuudessa tai vaikkapa Twitterissä. Asia on sillä sekunnilla julkinen ja sen kanssa on sitten elettävä. Siksi pitää miettiä mitä ja missä sanoo. No, eihän se aina ole mennyt ihan putkeen, mutta lainatakseni vapaasti Tuntematonta Sotilasta: " Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisistansa."

Aloitin politiikan tekemisen koko lailla kymmenisen vuotta sitten. En olisi kuunaan päivän uskonut, että olisin joskus kaupunginvaltuutettu. Puhumattakaan nyt kansanedustajasta. Ministerin tehtävä on ihan oma lukunsa. Mitään näistä en ole suunnitellut etukäteen. Ei tällaisia voi suunnitella. Tilanteet ja tehtävät ovat osuneet eteeni ja olen niiden mukaisesti koittanut toimia. Parhaan kykyni mukaan.

Blogit ja yleisöosastokirjoitukset ovat olleet aivan ratkaisevassa roolissa omalla poliittisella urallani. Kaikki alkoi niistä. Siksikin, kiitos kuluneesta vuodesta ja vuosista. Jatkan blogien kirjoittamista edelleen.

Toivotan kaikille Uuden Suomen Puheenvuoroa seuraaville oikein Rauhallista Joulua!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Hyvää joulua Sinulle ja kiitos hyvästä työstäsi :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Hyvää Joulua! Ja kiitos kirjoituksistasi, niitä on aina mukava lukea!

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Sehän on kiva että on mukavaa. Hyvää Joulua sinulle!

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta, ministeri Lindström! On hieno juttu, kun olet täällä bloggaamassa osallistuvaan tyyliisi.

Tapani Lahnakoski

Hyvä kirjoitus, kiitosta vaan. Onhan se niin, että varsinkin ministerin sanomisiin jotkut tarttuvat turhan innokkaasti ja pyrkivät lukemaan kuin piru raamattua.

Pisteet myös siitä, että niinkin usein vastaat kommentteihin. Harva poliitikko vastaa koskaan, mikä tekee sellaisen vaikutuksen minuun, että ääntäni ei saa puolueesta riippumatta. Vähän sinäkin kartat hankalia kysymyksiä, mutta näin joululahjaksi saat sen anteeksi.

Oikein hyvää joulua ja uutta vuotta ja lisää blogitekstejä!

Käyttäjän Jari-PekkaHonkala kuva
Jari-Pekka Honkala

Arvoisa Herra Ministeri,

Otatte kantaa tekstissänne jänkkäämiseen sekä yksisilmäisyyteen mikä on erittäin hyvä asia, valitettavasti Suomessa vaan on se tilanne,että ilman asioiden toistamista helposti omat vanhat teot unohtuvat, koska nykyelämä on erittäin hektistä. Sen vuoksi haluaisinkin myös Teidän ottavan kantaa omaan keskustelualoitteeseenne 15.3.2013, jolloin halusitte, että "eduskunta kävisi ajankohtaiskeskustelun tapaturmaisesti vammautuneiden ja potilasvahinkoja kärsineiden oikeudesta ja toivottomasta taistelusta vakuutusjärjestelmää vastaan." Lisäisin tähän omana kokemuksena myös sen tosiasian, että myös liikenneonnettomuuksissa vahingoittuneilla ei ole mahdollisuutta saada oikeutta ilman pitkäaikaista odottamista. Useat näistäkin tapauksista katsotaan vasta lopullisesti käräjäoikeuden kautta, varsinkin mikäli kyse on edes hieman vakavammasta tapauksesta. Peltikolarit kuitenkin korvataan kohtuu helposti.

Suomessa on tuhansia henkilöitä, jotka kärsivät vakuutusyhtiöiden mielivallasta korvausten suhteen, kuten olette itsekin kansanedustaja ajallanne todennut. Nyt, kun olette ministerinä vaikkakaan tämä asia ei suoranaisesti Teidän toimialaan kuulu niin uskoisin, että Teillä on nyt hyvä mahdollisuus vaikuttaa asiaan toisin kuin meille, jotka odottavat, odottavat ja vielä kerran odottavat vuodesta toiseen ilman mitään ratkaisuja.

Ohessa vain muutama esimerkki (oletettavasti vak.yhtiön kanta on näihin että ovat yksittäistapauksia) siitä, miten vakuutusyhtiöt ja valitettavasti myös osoittain KELA kohtelee asiakkaitaan:

http://bit.ly/1O9jGLP
http://bit.ly/1JuAVBR
http://bit.ly/1hzqYYE
http://bit.ly/1QX1g1B
http://bit.ly/1ip4uI3

Toivon Teidän vilpittömästi ottavan esittämänne asian uudelleen käsittelyyn eduskunnassa ja pystyisitte järjestämään oikeutta niille, kenelle se kuuluu.

Omalta osaltani voin todeta, että tyttäreni taistelu vakuutusyhtiötä vastaan yhdessä juristimme on kestänyt vasta viiden vuoden ajan eikä loppua ole vielä näkyvissä.

Kaikesta huolimatta toivon Teille hyvää ja rauhaisaa Joulun odotusta.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Hyvä Jari Lindström : Hyvää Joulua kuin Uutta Vuottakin ...kuinka moni todella ymmärtää kuin sisäistää kuinka vaativan tehtävän edessä olet että omasta mielestäni pitäisi olla erikseen ; oikeusministerin virka tmv.!

Vai onko koko poliittinen järjestelmä tälläisenään tullut jo maallemme liian kalliiksi mm.EU;n johtopolitiikankin vuoksi kun kaikkeen emme voi itse vaikuttaa,sillä tapaa mistä Itsenäisyys ennen tunnettiin/koettiin ?

Kun hyvin monet joutuvat elämään talouksienkin eri karikoissa,niin ministerinpestissä olisi hyvä ymmärtää mitä enemmän ns.säästetään/leikataan,sen johdosta tulevaisuudessa saattaa olla moninverroin pahoinvoivia kansalaisia/kansanryhmiä ... hintalappu vain tuntematon !

Yksinomaan tämän hetkinen syypää et ole Sinä kuten perussuomalaiset yleensä vaan monivaiheinen-kin demokratian monipuolue järjestelmä että yleiseurooppalaiset EU/Euro tuulet.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

"Mutta pitäisikö ministerin tai ylipäätään poliitikon olla jotenkin puhtaaksi pesty kaikesta rosoisuudesta? Mielestäni ei."

Ei missään nimessä!

Mielestäni ministerin pitää keskittyä vain ja ainoastaan siihen mikä on maalle edullista. Aina siellä joku "vastarannankiiski" pulputtaa milloin mistäkin ja lokaa sekä kuraa heitetään harva se päivä kun ei "oikeita" kaikkia osapuolia tyydyttäviä ratkaisuja ole olemassakaan.

En silti pidä huonona sitäkään, että jos "matkan varrella" sittenkin löytyy joku parempi vaihtoehto probleeman ratkaisuun niin miksipä siihen ei voisi vaihtaa?

Muuten ns. demokratia ei näissä olosuhteissa enää toimi kun ei semmoisesta tule "lasta eikä p..skaa". Kansa tarvitsee johtamista ja esimerkkiä!

Tapani Lahnakoski

Demokratiassa ei voi olettaa, että koskaan voitaisiin tehdä kansakunnan yhteisen hyvän kannalta optimipäätöksiä, jos mitään sellaista voidaan edes määritellä.

Komission puheenjohtaja, Jean-Claude Juncker, kertoi syyn tähän ongelmaan, suunnilleen näin:

"Poliitikot kyllä tietävät, mitä pitäisi tehdä, mutta jos he niin tekevät, he eivät tiedä, miten tulisivat uudelleen valituiksi eduskuntaan."

Tämä pitää täysin paikkansa. Mitähän me äänestäjät tästä voisimme päätellä peilin edessä?

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Onko Juncker todella sanonut jotain noin viisasta?!? Noh hänellä on varmasti siihen "varaa" kun on jo valmiiksi huipulla.

Tottahan tuo sikäli, että "alemmissa kerroksissa" pitää vielä mielyttää, mutta pyramidin huipulla ei enää tarvitse sitäkään, siis siellä missä Juncker on itsekin.

Useimmilla omat tulevat rahakkaat pestit ajavat kevyesti maan edun edelle, kaikkihan on periaatteessa "räätälöitävissä"...lahjomalla ja kiristämällä

Sitä olen usein ihmetellyt, että mistä niitä ehdotuksia ja sopimuksia singahtelee? Kuten nyt tuo uusi "tulokas" kun kaavaillaan EU:n yhteistä rajanvalvontaa jossa ei enää tarvitsisi kysyä valtiolta lupaa erinäisiin operaatioihin!?!

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #11

"Noh hänellä on varmasti siihen "varaa" kun on jo valmiiksi huipulla."

Osuit naulankantaan! Ne joilla ei ole mitään menetettävää tai ainakin heillä on siihen varaa, voivat puhu, mitä oikeasti ajattelevat ja jopa kansan parhaaksi. Tässä en ota kantaa kehenkään henkilöön, vaan yleisesti näin se menee.

Pitäisi vaan oivaltaa, keitä nämä henkilöt ovat ja vielä saada "köyhän kansan" heihin uskomaankin eli palaamme takaisin demokratian perusongelmaan, jonka Junkcer hyvin kiteytti.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #11

Lainaus Timolta;"Tottahan tuo sikäli, että "alemmissa kerroksissa" pitää vielä miellyttää, mutta pyramidin huipulla ei enää tarvitse sitäkään, siis siellä missä Juncker on itsekin."

Tuo on totta, mutta ainakin kaksi kertaa on sattunut silmiini viime vuosina että, myös korkeilla virkamiehillä jäätyään eläkkeelle on "varaa muuttaa täysin mielipiteensä" tai kääntää takkinsa, miten se halutaankaan ilmaista, ja arvostella rajusti toteuttamaansa politiikkaa!

Mikä ihme siellä hallinnossa on niin pyhää ettei siellä voi käyttää järkeään, vaan on mentävä niin kuin on aina menty? Vasta huipulla ja/tai eläkkeellä voi arvostella ja tuomita menettelyn!

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

On jotenkin lomoavaa, että ministeri antaa rinta rottingilla lausuntoja asioista, joista hän ei tiedä hölkkäsenpölähdystä.
Kuitenkaan et jää kiinni suoranaisesta valehtelusta. Se on taito.

On vahinko, että olet valinnut Soinin vallanhimon tukemisen. Ihmisten parhaaksi toimivat puolueet olisivat saanneet Sinusta oivan edustajan.

Rauhallista Joulua

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset