Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Lupaus

Lupasin lapsena pyhästi, että ikinä en sipulia syö. Ja valkosipulin kanssa en ole edes samassa tilassa. No, syön sipulia ihan mielelläni koska se tuo makua ruokaan ja valkosipuli on hyvä mauste sopivasti annosteltuna. Petinkö siis itselleni antamani lupauksen? Sitä voi pohtia loputtomiin. Itse en pohdi, koska tilanne on muuttunut ja se on muuttunut nimenomaan omassa suhtautumisessani. Olen muuttanut kantaani.

Vaaleissa ihan jokainen puolue antaa lupauksia. Ihan jokainen. Ja valtaan päästyään, kaikkia annettuja lupauksia ei pystytä lunastamaan. Miksi? Vaikkapa siksi, että hallituksessa ollaan aniharvoin yksin, tai että tilanne voi muuttua olennaisesti hyvinkin lyhyessä ajassa.

Minäkin olen luvannut asioita. Olen luvannut tehdä kaikkeni Suomen talouden nostamiseksi ja velkaantumisen taittamiseksi. Ja työttömyyden kasvun pysäyttämiseksi. Mitä en ole luvannut? En ole luvannut korjata eläkeläisten taitettua indeksiä. Mainitsin siitä moneen eri kertaan vaalikentillä kun siitä kysyttiin. Sanoin että sellaista lupausta en anna. Olen siis myös luvannut olla lupaamatta. 

Puolueen ehdokkaana olen sitoutunut puolueen ohjelmiin. Kuten jokainen ehdokas joka ehdokassitoumuksen allekirjoittaa. Siitä vastuusta ei pääse karkuun. On ihan totta se, että perussuomalaiset eivät ole saaneet kaikkia toiveitaan läpi. Mutta ei myöskään Kokoomus eikä pääministeripuolue Keskustakaan. Vaaliohjelma ei ole sama asia kuin hallitusohjelma! Se ei tunnu aukeavan kaikille. 

Kun sitten saadaan asioita läpi, niin osalle sekään ei riitä. Itse asiassa juuri mikään ei riitä. Otetaan vaikka esimerkki. On joillekin tahoille aivan sama saadaanko aikaiseksi turvapaikkapoliittinen ohjelma. Kun sitten kysyy, että mitä itse tiedät tästä ohjelmasta, niin vastaus on usein, että "mikä ohjelma?". Kun siis tehdään tiukennuksia, se ei riitä. Kun ei edes tiedetä, tunneta tai välitetä tietää yksityiskohtia. Aina jää toki parantamisen varaa, se on rehellisesti myönnettävä.

Ihan esimerkkinä hyvästä esityksestä: Olen tyytyväinen ulkomaalaislain nopeaan etenemiseen eduskunnan käsittelyyn. Tämäkin tulee suoraan turvapaikkapoliittisen ohjelman linjauksista. Ja tiukennuksista.

Kun siis oppositioystävämme SDP haukkuu perussuomalaisia kaikkien annettujen lupausten pettämisestä, neuvoisin heitä menemään sen kuuluisan peilin eteen. Tällaisessa taloudellisessa kurimuksessa ei Suomi ole ollut aikoihin, jos koskaan. Se kuva, jota SDP esittää, että he voisivat vastata näihin haasteisiin puuttumatta juuri mihinkään etuihin, ei vaan ole mahdollista. Jos hallituspohja vaihtuisi ensi viikolla, eivät ongelmat katoa mihinkään. Väitän, että myös sellainen hallitus jossa SDP olisi mukana, joutuisi tekemään ikäviä leikkauksia, myös sellaisia jota he nyt haukkuvat. Siis myös niiltä joilta ei ole heidän mukaansa mahdollista leikata. Kyllä SDPn valtionhoitajapuolueena pitää kertoa rehellisesti oma uskottava vaihtoehtonsa. Se on toki tuonut esille omia vaihtoehtojaan ja siitä tunnustus. Esim.nyt olemme saamassa aikaiseksi malin, jossa peruspäivärahaa voidaan jatkossa käyttää aktivoiviin toimiin(liikkuvuusavustus,starttiraha ja palkkatuki). Sitä SDP on itsekin toivonut. Me toteutamme tämän.Hallituksen malli ei ole kuitenkaan SDPn malli vaan omansa. Siitä hallituksen mallista ja muusta kerrotaan lisää 18.4. 

Olisin todellakin toivonut mallia, jossa myös ansiosidonnaista voisi käyttää laajemmin, eli samoihin tarkoituksiin. Tätä ajatusta ei ole syytä heittää romukoppaan Kai Mykkänen vaikka siinä onkin haasteita. 

Vasemmistoliitto kertoo hoitavansa ongelmia mm.lisävelalla. Se on siinä johdonmukainen ja rehellinen, siitä pisteet. Mutta se ei ole minkään muun puolueen linjana. Miten Vasemmistoliitto saisi muut mukaan tähän? Joutuisiko se tällöin pettämään antamansa lupauksen? 

En ole täydellistä ihmistä tavannut, en koskaan. Virheitä tekee ihan jokainen. Ja pahimmassa tapauksessa toistaa niitä eli ei opi virheistään. Mutta pitäisi.

Demokratia on siitä jännää, että valta vaihtuu ja tasaisin väliajoin jokainen pääsee/joutuu vastuuseen. Silti, aina tuntuu olevan väärä porukka vallassa. Parhaat ideat tuntuvat aina olevan niillä, jotka eivät pääse päätöksiä tekemään ja kaikki maailman virheet tehdään siellä, missä valta kulloinkin on. 

Ja tarkoitan ihan kaikkia puolueita. Mikään puolue ei ole virheetön ja aina oikeassa. Olisihan se aika kummallista jos näin olisi. Hyviä ideoita on niin hallituksessa kuin oppositiossa. Ja virheitä tekevät molemmat. Niiden virheiden kanssa on vain niin, että etukäteen on aika hankalaa tai suorastaan mahdotonta ennustaa mikä idea kulloinkin voi mennä pöpelikköön. Jälkiviisaus on toki asia erikseen, mutta se ei päätöksentekohetkellä kauheasti auta, itse asiassa ei lainkaan.

Lupaus on lupaus. Mutta  se on aina myös ajassa ja tilanteessa tehty. Onkin syytä varata itselleen oikeus muuttaa mielipidettä. Sitä kutsutaan joskus jopa viisaudeksi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (106 kommenttia)

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Sipulilupaus taisi olla itselle annettu lupaus.

Vaalilupaukset annetaan pääosin muille(=äänestäjille)

Persut markkinoivat itsensä vaihtoehtona "vanhoille" puolueille. Missä ero?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Uskallamme tehdä sellaisiakin päätöksiä josta tiedämme kannatuksemme putoavan. Jos tämän kaiken hinta on tappio vaaleissa, niin sitten on niin. Pitää uskaltaa. Kuten sipulinkin maistamiseen

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Toisinsanoen teillä ei ole vaihtoehtoa, kepu ja kokoomus on enemmistö, niinhän se on.

No joka tapauksessa sun pisteet on mun silmissä noussu kaikesta huolimatta. Teet Soinin hommia tai ainakin joudut ikävien päätösten kasvoiksi.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#3 EI. Päätökset tehdään YHDESSÄ. PS ei ole äänetön yhtiömies vaan vaikuttaa linjauksiin omalla painoarvollaan toiseksi suurimman ryhmän mandaatilla.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #6

Ehkäpä suvaitsette kertoa, mitä persuille keskeisiä asioita olette saaneet läpi. Olisi suotavaa, että joku esimerkki koskisi vaaliteemojanne. https://vaalit.perussuomalaiset.fi/vaaliohjelma

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

#3 Ei kait puolueiden ensijainen tehtävä ole hakea vaihtoehtoja toistensa näkemyksiin. Ennen kaikkea pitäisi kait hakea mahdollisia yhtenäisiä linjoja, jotka olisivat hyväksyttäviä kompromisseja, joiden varassa maa nimeltä Suomi porskuttaa muiden kansakuntien joukossa.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Jari hyvä,

paha virhe poliitikolta on aliarvioida kansalaisten kykyä ajatella itse.

Gallupit sen vastaan sanomattomasti kertovat.

Kun luottamus on mennyt, niin se on mennyt. Se menetetään vain kerran.

En suinkaan moiti tai osoittele erityisesti Sinua. Jouduit ilmeisen yllättäen ja pyytämättä pahaan rakoon. Ei se kaipaa selityksiä.

Teoistaan mies tunnetaan; jonnin joutavat puheistaan.

Antoisaa kevättä !

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jos luottamuksen (politiikassa) menettää vain kerran, niin menettikö Juhantalo tai Kanerva luottamuksen?

Entä kolme vanhaa suurta puoluetta, joita on vaihdettu aikain saatossa sinne sun tänne? Menettikö SDP luottamuksensa Urpilaisen kaudella hänen toilailtuaan jopa asiakysymyksissä?

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #40

Henri,

puhuin puolueista. Ja ajasta.

On tietenkin vaarallista puhua noin kategorisesti, kuten tein.

Sekä poliitikolla että puolueella on vakinaiset kannattajansa, puolueen politiikasta riippumatta. Liikkuvat kannattajat ovat usein avainasemassa.

Iso joukko on vuodessa menettänyt luottamuksensa - tai sanotaan nyt varmuuden vuoksi "lakannut kannattamasta" perussuomalaisia.

Sama koski aikanaan keskustaa ja demareita.

Mutta en tässä nyt yritä syvällisempiä viisauksia jaella. Uskon, että olet niistä paremmin perillä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #40

Tulkitsisin tuota niin, että Juhantalon ja Kanervan kannattajat ja äänestäjät eivät luota heihin tai keneenkään, vaan pitävät epäluotettavuutta ehdokkaan tärkeänä ominaisuutena.

Käyttäjän RaimoLaakso kuva
Raimo Laakso

Tuo on aivan oikea periaate ja niin se pitää ollakin, ettei tuota hommaa tehdä kenenkään miellyttämiseksi. Jos nyt ministeriä saa kehua, niin täältä tulee sellaiset. Teistä huokuu rehellinen suomalainen mies, joka ei kiertele ja kaartele sanomistensa kanssa. Toinen ison plussan arvoinen ministeri on puoluetoverinne Jussi Niinistö. Siinä pestissä tarvitaan myös miestä eikä mitään sateenkaariväreihin pukeutuvaa marjanpoimijaa.

Sen verran aktiivisesti on tullut seurattua päivän politiikkaa, että tärkeimmät ja kansanläheisimmät aloitteet ovat tulleet juuri Perussuomalaisilta. Myös puolueen ideologia laajuudessaan on juuri tätä päivää. Muissa puolueissa yksilöt pakkosopeutetaan massaan.

Aika usein huomaa, että itseään ennakkoluulottomina pitävät suvaitseviston edustajat eivät voi ennakkoluuloiltaan suvaita Perussuomalaisia. Toinen vastaava porukka on aivottomat yhden asian puolesta huutajat, jotka luulevat kaiken tapahtuvan sormia napsauttamalla. Kannatuksen laskuun ovat varmasti molemmat syyllisiä, mutta jos galluppien perusteella aletaan politiikkaa tekemään, niin kyllä sitten ollaan suossa alta aikayksikön.

Joka tapauksessa hallitukselta odottaisi enemmän suoria päätöksiä somekansan mielipiteiden kuuntelemisen sijaan. Julkisen sektorin menot aiheuttavat koko kansakunnalle nykyiset ongelmat, joten sen rakenteisiin pitäisi suoraan puuttua tuollaisten hienosäätöjen sijaan. Keskikaistalla sama meno jatkuu ensi hallituskaudellakin, joten tässä tilanteessa olisi aika siirtyä ohituskaistalle, ja ensimmäiseksi supistaa vaikka kuntien määrä puoleen Keskustan mukana olosta huolimatta. Pienellä näpertelyllä tämä solmu ei aukea eikä hallituksen toimiin voi olla tyytyväinen, mutta tsemppiä ja ennakkoluulottomuutta politiikan tekoon. Harvat ne kuitenkin kestävät jokapäiväisen loan niskaan heittämisen, joten selkäranka suorassa jatkossakin, niin ei tule heittämisestä liian helppoa.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

Vittu,mikä koomikko!!!
Ja puheenjohtajan meloonipääkin niin turvonnut,ettei semmosta lippistä
löydy,että päähän mahtuis!

p.s millos pistätte säätiöt verolle ja leikkaatte puoluetukia?
Kauaa ei odotella,ettäs tiedät!!!

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Koomikko koo ovimikko. Puoluetukia on leikattu meidän esityksestämme, mutta eihän sitä(mm.sinä)noteeraa lainkaan. Tätä mm.tarkoitin kun tämän blogin kirjoitin. Puoluetukia on siis leikattu eli niitä on leikattu. Ja vielä kerran, puoluetukia on leikattu.

Muutoin tuon kaltainen henkilöön menevä v..tuilu ei kaipaa kommenttia. Kertoo enemmän esittäjästään, joka ei omaa naamaansa näytä.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Hyvä kirjoitus Jari Lindström ja aivan oikein SDP on vaikuttanut useissa hallituksissa, eikä suinkaan ole ajatellut valtion kokonaistaloutta näiden vuosien aikana...

Yksi lupauksistasi on jäänyt noin 130 000 ihmisen mieleen ja se oli lupaus puuttua 90-luvun uhrien tilanteeseen. Toinen lupauksesi oli puuttua vakuutusyhtiöiden uhrien tilanteeseen.

1.
Nyt, kun 90-luvun päätehtailijat alkavat paljastua ja veronkierto on maan tapa, on todellakin aika puuttua 90-luvun totuuteen, vaikka perustamalla luotettava tutkintafoorumi. Oikeudenkäyntejä on kesken, eivätkä nämä oikeuksiaan peräävät anna enää periksi -he haluavat laillisen tilityksen omaisuuksistaan. Suomen valtion kannalta 90-luvun perkaaminen ja uhrien auttaminen tulee olemaan merkittävä valtiontalouden kassavirroille, sillä luottotappioiden ja luottotappioiden korkojen vähennysoikeudesta vanhoilla velkakirjoilla on tehty "taidetta", joka syö valtiontaloudesta rahaa 18% koroilla joka vuosi -on syönyt jo 23 vuotta - kymmenien miljardien edestä.

2.
OP vakuutusyhtiö vähättelee Konginkankaan loukkaantuneiden uhrien vammoja ja julkisuuteen tulleiden tietojen perusteella näyttää siltä, että OP- vakuutusyhtiön mukaan heidän vammansa ovat olleet olemassa jo ennen onnettomuutta. Siis nuorilla, elämänsä alkutaipaleella olevien ihmisten normaali elämä katkeaa yhteen onnettomuuteen ja vakuutusyhtiö pitkittää käsittelyjä, niskuroi korvausvastuusta jne. En sanoin voi kuvailla inhoani tätä tahoa kohtaan....

Näihin kahteen asiaan puuttumalla, se voi tuottaa "sipulikyyneliä" Nallen ja kumppanien silmiin, mutta se kunnioitus ja kannatus, jonka kansalta sen jälkeen saa -tulee olemaan huikea.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jari, uskalla nyt edes puoluehallituksen jäsenenä senverran, että puoluehallituksen puheenjohtaja ja pöytäkirjantarkastajat allekirjoittavat yhdistyslainmääräysten mukaisest pöytäkirjat, näin ei ole tapahtunut 6.9.214 kokouksesta, jossa sinäkin olit läsnä.

Kyllä oma pirtti on syytä siivota ensin.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Ei silti, aika moni äänestäkä pettyi persuihin syystä, missä näkyy sen sorretun ja unohdetun kansanosan puolustaminen?

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

#4 Pyydän sinulta yhtä ratkaisumallia, jolla sorretut ja unohdetut (jos niitä Suomessa edes onkaan) saavat yhteisestä kakusta reilun ja oikeudenmukaisen osuutensa.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Mitäs multa semmosia pyydät? En kai minä sellasta ole edes luvannut tai vaalikampanjoinut?

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen Vastaus kommenttiin #35

#35 Tiedän, että sinulla on vastauksia. Siksi pyydän. Vai olenko väärässsä?

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #39

Minun vastauksillani tai ratkaisuilla ei näissä asioissa ole merkitystä, en ole kansanedustaja tai ministeri.

Käyttäjän HansKallberg kuva
Hans Kallberg

voin antaa yhden ratkaisumallin, tosin tämä ei ole uusi ja ministeri lindströmkin asian tietää ja tuntee kuten suurin osa edustajista myös.
kun maa budjettialijäämä saadaan katettua on varaa korottaa alinpia etuuksia.
aluksi voidaan toimia ministerin keskustelualiteen pohjalta ja korjata tämä asia. näin säästetään joka vuosi 2 miljardia euroa yhteiskunnan varoja, ja samalla saadaan eläkeverotuotto kasvamaan, kotimainen kysyntä lisääntyy ja sen myötä kulutusverot kasvaa ja tulee tarve uusille työntekijöille. puhumattakaan siitä, että maa palautetaisin oikeusvaltioiden joukkoon. nythän maan tavaksi on muotonut toiminta eduskunnan siunauksella että osalta kansaa rajoitetaan perusoikeuksia kenekään siihen puuttumatta.
tästä linkistä ministerinkeskustelualoite viime kaudelta.
https://www.perussuomalaiset.fi/news/keskustelualo...
ja tämä on se maan tapa joka tapantuu eduskunnan siunauksella. tuon asiaa esille oman tapaukseni kautta, meitähän on tässä maasa kymmeniä tuhansia keskustelualoitteen mukaan
http://yle.fi/uutiset/vakuutusyhtio_ihmeparansi__a...

Käyttäjän HansKallberg kuva
Hans Kallberg Vastaus kommenttiin #78

vakuutsyhtiöt, vakuutuslääkärit ja vakuutusoikeus toimivat eduskunnan säätämien lain puitteisa. tässä maan tavaksi muotounut toiminta tapa vakuutuslääketiede vs. todellinen lääketiede
http://ala-sairastu-vakavasti.blogspot.fi/2014/11/...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Suurin ongelmamme Suomessa on yhteisvaluutta euro. Mutta koska monet siitä pitävät, niin Suomi joutuu leikkaamaan sisäisellä devalvaatiolla (muidenkin eurokriisimaiden tapaan).

Kukaan ei siitä pidä, mutta valitettavan harva ymmärtää kansantaloutta siinä määrin, että ymmärtäisi leikkausten ja yhteisvaluutassa olemisen olevan tiiviissä kytköksessä.

Ihan kuin ministeri Lindström kirjoitti: myös SDP joutuisi leikkaamaan rajulla kädellä nykyisessä toimintaympäristössä.

Yhteiskuntasopimus on hyvä alku Suomelle, jotta se voisi menestyä yhteisvaluutassa. Suomi tosin tarvitsee n. 4-5 samanlaista (tai samansuuruista) sopimusta alle kahdessa vuodessa.

Niin, ja lisäleikkauksia on tulossa, koska leikkaukset rapauttavat valtion tulopohjaa.

Se on se hinta yhteisvaluutassa. Moni on sen valmis maksamaan. Enemmistö. Ikävä kyllä liian moni kritisoi leikkauksia, vaikka haluavat pitää euron. Kaikkea ei voi saada. Minusta olisi rehellisempää, jos äänestäjille annetaan valita joko tai: euroero vai leikkaukset.

En tiedä, miten suomalaiset silloin äänestäisivät.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Työväen suhtautuminen euroon on kieltämättä mielenkiintoinen. SDP:lle oli 90-luvulla ja vielä 00-luvun alussa selvää, että kun devalvaatiota ei enää voitaisi käyttää, tulisi palkkojen nousta maltillisesti. Ammattiliitot taas kehittivät EMU-puskureita, ilmeisesti siinä ymmärryksessä, että vaikeuksiakin voi tulla. En tiedä, mitä sitten tapahtui, mutta nyt näissä ryhmissä vakuutetaan, että eurossa on hyvä pysyä, EIKÄ tarvitse leikata tai sopeuttaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #47

"Työväen suhtautuminen euroon on kieltämättä mielenkiintoinen."

Lindström ja perussuomalaiset puolueena eivät ole enää mitään mieltä eurosta. Kipeä aihe ja arka paikka.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #48

Minä kerron ihan itse mitä mieltä olen mistäkin aiheesta-ja päätän missä ja milloin sen teen. Kiitos.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #53

Ole hyvä. Vinoilen ihan tasapuolisesti kaikille poliitikoille jotka eivät vastaa suoraan kysymykseen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Suurin ongelmamme Suomessa on yhteisvaluutta euro" Ei muuten ole ja sen jopa itse myönnät kommentissasi. Jos Suomessa työmarkkinoilla tehdään päätöksiä, jotka syövät vientimme kilpailukykyä, tai huonolla johtamisella (Nokia) tuhotaan yrityksiä, niin turha siitä valuuttamme on syyttää. On helppoa olla prof.Tauno Tiusanen kanssa samaa mieltä, devalvaatiot ovat aina tulonsiirtoa köyhiltä rikkaille, palkansaajilta pääomalle. Kuka sellaista, pääomapiirejä lukuunottamatta haluaa, varsinkin kun sillä ei vientiteollisuudessa vaivaavia ongelmia ratkaista, päinvastoin niitä syvennetään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #55

"On helppoa olla prof.Tauno Tiusanen kanssa samaa mieltä, devalvaatiot ovat aina tulonsiirtoa köyhiltä rikkaille, palkansaajilta pääomalle."

No mitäs tämä sisäinen devalvaatio sitten on, palkkoja lasketaan ja tehdään pitempiä päiviä? Ei taida Granlundin trolli vastata.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #55

Ai myönnän?

Kerroin, että olisi rehellisempää antaa suomalaisten valita joko-tai: euroero vai leikkaukset?

Minulla ei ole mitään euroa vastaan, jos haluatte leikata. Olen vain ollut näkevinäni, ettei tämä yhteiskuntasopimus (jollaisia Suomi siis tarvitsee pikatahtia useampia) ole mennyt kakistelematta.

Eli suomalaiset eivät osaa elää eurossa.

---

Aikanamme devalvaatiot olivat tulonsiirtoja julkiselta sektorilta vientisektorille.

Nykyisin julkinen sektori määrää palkkatahdin, ja se ei tuo Suomeen rahaa.

Mutta haluaisitko joskus tunnustaa tosiasiat? Epäilen vahvasti, mutta voin joskus ilahtua. Erityisesti sitten, kun Suomessa ei euroa enää käytetä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #70

"Suomalaiset eivät osaa elää eurossa" Juuri tuolla lauseella todistat sen, ettei valuutta ole se ongelma vaan se millaisia päätöksiä, kuten palkkaratkaisuja Suomessa tehdään. Olen aina kannattanut sitä, että vientisektorin pitää määrätä palkkatahdin ja oneksi se Ruotsin mallin mukaisesti näyttäisi toteutuvan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #97

"ettei valuutta ole se ongelma vaan se millaisia päätöksiä, kuten palkkaratkaisuja Suomessa tehdään."

Lasketaanko palkkoja siis 30% niin pärjätään kilpailukyvyssä? Miksi sdp ja ay-liike sitten vastustavat tätä sopeutumista?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #97

Asian voi nähdä näinkin. En ole vain koskaan nähnyt sinun vaativan jo esitettyä rajumpia leikkauksia eläkkeisiin, työmarkkinatukeen, lapsilisiin, ansiosidonnaiseen (mielestäni sen voisi jättää kokonaan pois julkisen sektorin piikistä, eli vapaaehtoiset maksakoon lisäturvastaan) tai mihinkään muuhun.

Ja palkkaratkaisusta - et ole kannattanut suomalaisten palkkojen leikkaamista noin 25 prosentilla. Miksi et? Sellaisellahan sopimuksella maa olisi hetken aikaa kunnossa. Kilpailukyky palautuisi, mutta valtion veropohja (tuloverot) romahtaisivat. Tarvittaisiin siis lisäleikkauksia mm. sairaanhoitoon, työttömille ja opetukseen.

Pointti olikin, että jos haluatte leikata, niin olkaapa vain hyvät.

Olen vain ollut jo vuosia sitä mieltä, ettei se tule olemaan helppoa suomalaisille. Siksi luopuminen yhteisvaluutasta olisi parempi ratkaisu.

---

Jees, Ruotsin mallin mukaan meilläkin tulisi olla kelluva kansallinen valuutta. Mutta eipä ole.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #55

Arto G., selvästi käy demareiden kanta eurovaluuttaan niin kommentoijan kuin puolueenne nykyisen puheenjohtaja Antti Rinteen laatimasta puolueen ohjelman suunnasta 2020-luvulle. Nimittäin demareiden ko. yhteiskuntapolitiikan suunnasta 2020-luvulle on kirjoitettu;
"Palkka-ale ja julkisten palvelujen rajut leikkaukset väärää politiikkaa Erityisesti oikeisto ja työnantajat ovat pitäneet esillä kestävyysvajeen ja velkaantumisen taittamisen keskeisinä keinoina julkisen sektorin menojen karsintaa ja eläkeiän nostamista. Esillä on pidetty myös työn hintaa ja esitetty näkemyksiä palkka-alen tarpeesta. On kuitenkin kysyttävä ovatko nämä lääkkeet tehokkaimmat ja parhaat ilmeisten ongelmien hoitoon, vai ovatko ne omiaan pahentamaan tautia? Suomi on pieni ja sijainniltaan syrjäinen maa. Siten mahdollisuutemme kilpailla halvan työn ja tuotannon bulkkituotemarkkinoilla on olematon. Kilpajuoksua pohjalle emme voisi edes halutessamme voittaa, jonka vuoksi meidän on panostettava osaamiseen ja erikoistumiseen sekä korkean jalostusarvon tuotteiden ja palveluiden luomiseen ja myymiseen. Palkkojen polkeminen ei kannusta innovaatioihin tai uuden liiketoiminnan kehittämiseen. Se mitä todennäköisimmin lisää työttömyyttä palkansaajien ostovoiman heikentymisen myötä.

Miten ihmeessä demareille ei ole vieläkään selvinnyt Lipposen aikanaan kehuma eurovaluutan tuomat korjausliikkeet? Lipponenkin oli selvillä että palkkoja on devalvaatiokeinona alennettava. Demarit ovat Rinteen johdolla aivan hukassa Suomen talouden kuntoonsaattamistoimissa.

Rinne on tuossa samassa julistuksessaan todennut, että paras tapa on saada työttömyys kuriin, on luoda lisää valtion ja kuntien työpaikkoja. Voi hyvä tavaton mitä yhteiskuntapolitiikkaa demarit ajavat. Milläs nuo työpaikat rahoitetaan jollei verovaroilla, joten lisää palkkaverojakin demaripolitiikalla.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #55

Jos minulle annettaisiin valta päättää yhteiskuntasopimuksesta niin ottaisin/jättäisin "pekkaspäivät" pois, se ei työntekijän palkassa tuntuisi, jäisi vain vuosiloma lyhemmäksi. Monelle se saattaisi tuottaa etua siten, että juhliminen/juonti jäisi vähemmälle.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #85

Minä puuttuisin ennen tuota julkisen sektorin vuosiloman pituuteen.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #55

#55
Jos minulle annettaisiin valta päättää yhteiskuntasopimuksesta niin ottaisin/jättäisin "pekkaspäivät" pois, se ei työntekijän palkassa tuntuisi, jäisi vain vuosiloma lyhemmäksi. Monelle se saattaisi tuottaa etua siten, että juhliminen/juonti jäisi vähemmälle.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mutta voisiko persuilla olla sen verran, edes hitusen, selkärankaa, että kaikin voimin vastustaisitte euroa, eikä selitellä, että ei me siitä tykätä, mutta kyllä me sitä kannatetaan, koska "muutkin".

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #68

Moni PS-jäsen ei voi puhua koko ryhmän puolesta. Itselläni ainakin selkäranka kestää.

Jos olisitte äänestäneet minut Suomen diktaattoriksi, niin euro olisi jo historiaa Suomen osalta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Se näkyy siinä että KUN saamme talouden ja työllisyyden nousuun, auttaa se kaikkia. Syntyy jaettavaa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Muuten. Kuriositeettina se, että sipulikammoni taustalla oli lapsena flunssaan juotettu sipulimaito! Aivan kamalaa!

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllähän tämä tiedossa oli ettei sisäisellä devalvaatiolla mitään tule. lisää painostusta vain omaan valuuttaan siirtymiseksi.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

#8 Tässä kohtaa minun pitää aina tuoda esiin ajatus suomalaisesta kansankapitalismista. On muuten sitten ainoa keino, jolla pysymme kansakuntana kansakuntien joukossa.

Yrityksen henkilöstö ostaa siis työpaikkansa. Toisin sanoen henkilöstä tulee yrityksen osaomistaja. Henkilön omistusosuuden arvo on muuttuva ja sidotaan yrityksen tulokseen. Henkilöstöllä tulee olemaan edustus yrityksen hallinnossa. Kuitenkin päätäntävalta valtaosin on yrityksen pääomistajilla.

Ammattiyhdistysliikkeen toimenkuva tulee muuttumaan, mutta riitojen selvittely jää paljolti historiaan. Tuottavien työtuntien määrä per päivä muuttuu kuudesta kahdeksaan, varmuudella.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Pakko kysyä et miksi kannatat taitettua indeksiä??

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#9 Niin, minähän en kirjoittanut kannattavani sitä vaan sen muuttamisen lupaamisesta kirjoitin. Ja sellaiiseen lupaukseen en itseäni halua sitoa.

Jukka Laine

Tuskin kukaan kannattaa taitettua indeksiä. Palkkasummasta eläkemaksu on kuulemma jo 24% yksityissektorilla. Ja 4/5 osaa siitä menee nykyisten eläkkeiden maksuun. Paljonko eläkevastuuta voidaan enää nostaa yrityksille ja palkansaajille?

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

" 4/5 osaa siitä menee nykyisten eläkkeiden maksuun"

Näinhän järjestelmä on suunniteltukin toimivaksi.

Jukka Laine

Kuuluuko järjestelmään se että suuret ikäluokat elivät mukavasti ja keräsivät pienet eläkemaksut ja nyt vaativat pieniltä ikäluokilta suurta panosta heidän omiin eläkkeisiin. Kuulostaa taloudellisen katastrofin aineksilta?

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #13

ilmeisesti kuuluu... ainakin näin on käynyt.

huomioitavaa on silti se että vaikka suuret ikäluokat on eläkkeellä niin silti menee eläkkeet maksuun (4/5) ja osa (1/5) menee sijoittettavaksi

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #13

Eihän tässä blogissa eläkkeistä keskustella, mutta vastaan nyt kuitenkin. Järjestelmän alussa maksettavat eläkkeet olivat niin pieniä (vuoden 1962 lopussa maksettiin keskimäärin 8700 markan kuukausieläkettä 185 ihmiselle, joka indeksikorjattuna vastasi vuonna 2003 noin 130 euron eläkettä), että käytännössä lähes kaikki kerätyistä maksuista meni vanhuuseläkerahastointiin. Koko eläkekarttuma rahastoitiin 1962-1996 ikävälillä 23-54 vuotta. Perittävä vanhuuseläkemaksu ja siten rahastoon siirrettävä rahamäärä mitoitetaan niin, että määrä keskimäärin riittää sinä vuonna rahastoitavan vanhuuseläkkeen maksamiseen kyseiselle ikäluokalle 65 vuoden iästä alkaen koko jäljellä olevan elinajan. Vanhuuseläkerahastoinnissa normi-ikänä on siis 65-vuotta. Lisäksi eläkkeen määrään vaikuttaa myös mm. palkkakerroin, jolla vuosiansiot korotetaan eläkkeen alkamisvuoden tasolle.

Nykyisin karttumista vanhuuseläkkeitä varten rahastoidaan kolmannes eli 0,5% ja jatkossa vain 0,4%. Loput kustannetaan tasausosana kuten nytkin.

Vanhemmat ikäluokat ovat itse siis varautuneet tulevia eläkkeitään varten huomattavasti nykyistä ikäpolvea paremmin. Nuoremman ikäluokan eläkkeitä tullaan maksamaan tasausosasta huomattavasti nykyistä enemmän. Mikähän huuto silloin syntyy.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #13

Kyllä ne suuret ikäluokat on ihan itse ne rahat sinne maksaneet. Ei me jälkikasvu jouduta meidän vanhempien eläkkeitä maksamaan. Kun ottaa asioista selvää, tajuaa ettei taitetun indeksi lopettamiselle ole mitään estettä.

Suurin osa vaan lukee käytännössä pelkkiä otsikoita ja tekee niistä päätelmät.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on aina sama juttu, että oppositiossa on niin paljon parempia ehdotuksia. :)

Sitä olen aina ihmetellyt, että se suuri viisaus löytyy aina vaalien jälkeen oppositioon jääneiltä puolueilta, kuten SDP nyt, olisihan se hienoa, että edes joskus se viisaus löytyisi oman hallitustaipaleen aikana.

Minulla on tapana arvioida tuloksia ja tekoja, ja niinkuin jokainen varmaan ymmärtää muutokset eivät ole valtiontaloudessa nopeita, nykyhallitus ansaitsee oman arvosanansa vasta kolmen vuoden päästä, sitten nähdään toimien tehokkuus. Räksyttää saa, ja varsinkin oppositiolle se kuuluu, mutta eihän sillä mitään merkitystä ole, paitsi ehkä joihinkin äänestäjiin, jotka eivä asioista selvää ota.

Tällaisena mikroyrittäjänä, ALV:n alarajan nostoa odottelisin kuin kuuta nousevaa, se ehkä antaisi monelle aloittelevallekin pikkuyritykselle hiukan enemmän pelivaraa, mutta siihen ei kai nykytilanteessa ole mahdollisuutta.

Jaksamista toivottelen ja pitkää pinnaa julkisuuden kanssa. Niitä tuloksia sitten nähdään myöhemmin ja sen mukaan sitten saa arvostellakin, jos aihetta on.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kuvitellanpa tosiaan, että olisitte nyt oppositiossa ja vaikka SDP tilallanne hallituksessa ja käytössä olisi tismalleen sama hallitusohjelma kuin nyt, leikkauksineen päivineen.
Voi sitä älämölöä, melonien määrää ja ohjelman toivottamista alimpaan helvettiin, jota Soini opetuslapsineen huutaisi, että ääni kantaisi taivaisiin asti. Vai mitä Lindström?

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Olisi se aikamoista älämölöä ja ähkintää.

EU paha, Euro paha, pakotteet paha jne.... nyt ne on kaikki hyvä. Persujen parjaamat demarit eivät edelleenkää ole kääntäneet takkiaan esimerkin asioisssa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Euro ei muutu hyväksi, vaikka suomalaiset puolueet sanoisi asiasta mitä haluaa. EU alkaa myös näyttää korjauskelvottomalta, vaikkakin nyt on hyvä idea, jos komissio aikoo antaa jäsenmailleen vapauden pohtia omia alv-kantojaan.

Ei kai vuosisatoja vanhat valtiot nyt ole hetkessä muuttuneet niin uuvateiksi, etteikö ne osaisi omia kansalaisiaan verottaa ilman ulkopuolista ohjausta?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Taisin kirjoittaa, että kaikilla puolueilla on tapana syyllistyä tähän, eikö niin?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ja perinnettä pitää jatkaa. Olen muistelevinani, että aioitte valtaan päästyänne muuttaa vanhojen puolueiden vakiinnuttaman suunnan, mutta näyttää käyneen päin vastoin. Pikkupoikien retoriikkaa on tuo "niimutku kaikki muutki".

Jukka Laine

Rinne kaapattuaan puolueen Urpilaiselta ja tultuaan valtiovarainministeriksi änkyröi oman hallituksensa päätöksiä vastaan ja välit menivät hallituskumppaneihin. Perussuomalaisista ei voida sanoa samaa. Tämä Rinteen toiminta oli niin hyvien tapojen vastaista että oli pakko sanoa tämäkin.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Pointsit etenkin kahdelle viimeiselle riville. Tilanteethan voi muuttua, ja on typerää pitää jääräpäisesti kiinni vanhasta mielipiteestä, jonka senaikaisen mielipiteen jälkeen on tullut esille uusia asiaan vaikuttavia tekijöitä.

Siis jos mielipidettä joskus muuttaakin, se ei aina tarkoita takinkääntöä. Päin vastoin osoittaa sitä, että seuraa tapahtumien kulkua aktiivisesti.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#16
Niin. tilanteiden muuttuessa on pakko mielen muuttua. Tämä turvapaikan hakijoiden yht äkkinen tulo kyllä sekoitti valtionkin pasmat. Muistan Sipilänkin sanoneen, että pakolaispulma on pahempi kuin valtiontalouden ongelmat. Sanasta sanaan en muista Sipilän silloista sanomaa mutta pää asia oli tuo. Sipilä kylläkin löi löylyä lisää luvatessaan Kempeleen asuntonsa pakolaisille, se tieto levisi koko Lähi-idän alueelle.

Ilkka Huotari

Minusta PS petti yhden tärkeimmistä lupauksistaan äänestämällä uuden metsähallituslain puolesta. Tämä tärkein lupaus oli aateperusta ja arvomaailma:

"Perussuomalaiset on kansallismielinen ja kristillissosiaalinen puolue. Emme usko oikeistolaiseen rahavaltaan emmekä vasemmistolaiseen järjestelmävaltaan. Uskomme ja luomme ensisijaisesti kaikki odotukset ihmiseen."

https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/arvo...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

PS on aivan julkisesti kertonut kattavassa tiedotteessaan, miksi lakia piti muuttaa. Ja miten sitä muutettiin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #57

Kannattaa laittaa hakukenttään sana tiedote.

EU ei pakota yhtiöittämiseen, mutta ei hyväksynyt nykymenoa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #71

Katsoin kyllä täältäkin: https://www.perussuomalaiset.fi/tiedotteet/ ... ei löytynyt.

Miten niin ei hyväksy nykymenoa? Tuossa komission kirjeessä luki mm.:

"Komissiolla ei ole minkäänlaisia tietoja siitä, että metsähallituksen nykyinen organisaatiorakenne olisi julkisia hankintoja koskevien EU:n direktiivien vastainen."

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Kyllä, monessa aisassa näkyy perussuomalaisten tavoitteiden toteutumista.
Pystyykö PS puuttumaan tuulivoiman ylimitoitettuun tukeen?

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Harmin paikka. Nyt sitten ei ole enää eduskuntapuoluetta, joka ei ole näissä asioissa pettänyt.

Nämä jutut houkuttelivat monia äänestämään Teitä. Useiden vaalien ajan. Lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan miinakentät:
https://www.suomenuutiset.fi/tagi/vakuutuslaakarit/

Avain kysymys on tietysti se, että onko hallituksella ja eduskunnalla noissa asioissa todellista valtaa? Jos ei ole valtaa, niin nyt perussuomalaisten työmies Matti Putkonen kertomaan, miten tuohon perustuslainkin vastaiseen tilaan päädyttiin? Ja sitten pulinat pois. Vai miten se menikään?

Tätä seuraavaa tietopkettia ei kannata säikähtää. Eihän sitä ole virallisesti olemassakaan.

Huomenlahja helvetistä
https://suomi2017.wordpress.com/2016/02/23/huomenl...

SISÄLLYSLUETTELO
Korporaatioiden yhteiskuntasopimusneuvottelut 2015-2016
Ratkaisijan rooleissa: P. Lipponen 1995 ja L. Ihalainen 2016
Nelikantainen toimintamalli vakuutusalalla
Tarvitaan täysremontti – pintaremontin sijaan
Suomi pohjoismaiseksi oikeusvaltioksi 2016 vai 2017?
Sampo-konserni korporatismikoneiston hyödyntäjänä
Huomenlahja helvetistä vaikuttavuudet 2016

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Vakuutusongelmat eivät ole hävinneet mihinkään. Tiedän tämän varsin hyvin.

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Hyvin ne tunnette ja nostitte esiin. Kiitokset siitä. Toivon vielä perussuomalaislta tuon korporatismin ison kuvan avaamista. Tai sitten vain rehellistä ilmoitusta, että todellinen valta lakisääteisten vakuutusten kaikissa asioissa on ja pysyy korporaatioilla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

On hyvä, että edes Ministeri Lindström antautuu suoraan keskusteluun täällä Puheenvuorossa, vaikka kahden ministeriön johtaminen lienee jo kovin aikaa vievää.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Jos aikaa ja sanottavaa on, niin en koe tätä "antautumiseksi" vaan ajatusten vaihdoksi. Kiirettä toki piisaa joskus enemmän kuin olisi tarpeen.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Demokratiassa lupaukset kansalle merkitsevät kansan pettämistä!

Yksipuoluejärjestelmässä lupaukset eivät ole kauppatavaraa.

Käyttäjän HansKallberg kuva
Hans Kallberg

lainaus tekstistä "Olen luvannut tehdä kaikkeni Suomen talouden nostamiseksi ja velkaantumisen taittamiseksi. Ja työttömyyden kasvun pysäyttämiseksi." hienoja lupauksia! tässä vastaus yltä "Vakuutusongelmat eivät ole hävinneet mihinkään. Tiedän tämän varsin hyvin."
nämä asiat voidaan toteuttaa lakia muuttamalla. ja kun vakuutusongelmaisten asiat korjataa saadaan aikaa merkittäviä säästöjä yhteiskunnalle. tämä helpottaa maan kestävyysvajetta ja budjeti alijäämään melkoisesti.
lisäksi saadaan lisää tuloja yhteiskunnalle eläkeveron kertymän kasvaessa, lisääntynyt kotimainen kysyntä kasvatta kulutusveroja ja synnyttää tarpeen uusille työpaikoille.
tämä on win-win tilanne, jossa kaikki voittavat. tosin maksajaksi tulee vakuuttajat joille vastuut kuuluisivat alun alkaen.
nyt maan tavaksi on muotounut toiminta että eduskunnan siunaamana vastuuvakuuttajat jättävät vastuitaan yhteiskunnan maksettavaksi. tämä maksaaa veronmaksajille JOKA vuosi 2 miljardia euroa.
olen vammautunut 2008 ja ainakin siitä asti, mutta todellisuudesa paljon kauemmin on toiminta jatkunut tälläisena.
8. vuoden aikan 16 miljardia euroa verovaroja on annetu vastuuvakuuttajille kenekään siihen puuttumatta.
sampokonserni kertoi vastuvakuutusten ennätystuloksen 960 miljoonaa euroa ennen veroja. hyvää bisnestä, kun vakuuttaja kerää vakuutusmaksun ja vastut ja kulut jää yhteiskunnan maksettavaksi.
vaikka asia on koko eduskunnan tiedossa jo vuosia asiaa ei siitäkään huolimata saada korjattua.
kuntaliiton ex-varatj T.Kietäväinen on jo vuonna 2006 HS artikkelisa kertonut että vajaa kuntoiset työhakijat rasittavat pelkästään kuntataloutta n. 1 miljardilla per vuosi.
tässä eduskunnan keskustelualoiteessa on asia kerottu ja tämän pohgjalta voitaisiin asia korjata.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/eduskuntaaloite/...

tuon asiaa esille oman tapaukseni kautta. meitä vakuutusongelmaisia on yllä olevan linkinkin mukaan kymmeniä tuhansia. yhteistä meille on se että vakuutusyhtiö, vakuutuslääkäri ja vakuutusoikeus on meidät ihmeparantaneet, hylännyt korvaushakemukset ja jättäneet vastuut yhteiskunnan maksettavaksi.
tämän kaiken eduskunnan siunauksella. tästä linkistä osa omasta tarinastani.
http://yle.fi/uutiset/vakuutusyhtio_ihmeparansi__a...

Käyttäjän HansKallberg kuva
Hans Kallberg

https://www.perussuomalaiset.fi/news/keskustelualo...

tämän asian korjaaminen toisi yhteiskunnalle vuotuisen 2 miljardin euron säästön, ilman että tarvitsisi leikata etuuksista tai kaikkein pienepituloisilta

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Hauskaa, että sinulla oli sipulikammo.

Minulla on nykyään tuoreen tomaattikammo. En voi/pysty syömään raakaa tomaattia. Paistettua, keitettyä tomaatteja pystyn syömään.

Muut ihmettelevät raa'an tomaatin kieltoani. Sanon aina yksinkertaisesti: Syöttekö te perunan raakana?

Sitä paitsi raaka tomaatti voi olla myrkyllistäkin niin kuin hiukan vihreät perunatkin.

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tieto...

Käyttäjän KaiAuvinen kuva
Kai Auvinen

"Lupaus on lupaus. Mutta se on aina myös ajassa ja tilanteessa tehty. Onkin syytä varata itselleen oikeus muuttaa mielipidettä. Sitä kutsutaan joskus jopa viisaudeksi." Lainaus tekstistä.

Tällä perusteella autokauppias lupaisi myydä sinulle Mersun ja ottaisi rahat , mutta toimittaisi Ladan. Ja sinä Jari Lindström olisi tyytyväinen.

Autokauppias oli viisas kun muutti mieltään ja toimitti Ladan.

Minusta tämä toiminta täyttää petoksen tunnusmerkit. Myydään sellaista mitä ei edes aiota toimittaa. Vai kuinka "herra oikeusministeri"

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Juu, oikein terävä kommentti. Kai...

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Auviselta hyvä kommentti ja Lindströmin vastaus taas yhtä ylimielinen kuin kaikilla muillakin PERSU johtajilla. Hvä että nyt näemme näitten kusettajien todelliset kasvot ja muistamme ne seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kovin on hämärtynyt SMP:n (vanha puolue) Veikko Vennamon perintö Perussuomalaisille. Mitä tulee hänen lanseeraamaansa "seteliselkärankaisiin". Hämärtyessään alun perin suoraselkäisten vennamoperillisten persujen selkäranka on metkasti taipunut. No se johtunee nuoren puolueen iästä. Toisaalta "juoksupojan" onkin oltava notkea liikkeissään.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Juoksupojan? On se metkaa... Jos Keskusta tai Kokoomus saa jotain heille tärkeää läpi, se on taitavaa vallankäyttöä.
Kun me saamme meille tärkeitä asioita(esim.turvapaikkapolittinen ohjelma) edistettyä, sitä ei noteerata joidenkin taholta miksikään. Tämä tuli taas todistetuksi Valkosen kommentista.

Olen muuten ollut ihan itse paikalla aika monessa kokouksessa ja TIEDÄN miten asioista on neuvoteltu ja sitten sovittu. Voin vakuuttaa että ennen kuin jokin asia linjataan, siitä käydään joskus koviakin vääntöjä. Että se siitä "juoksupojasta".

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Perussuomalaisten talouspoliittisessa ohjelmassa 2015 on tämmöinen kohta:
"Pitkällä tähtäimellä Suomen menestys perustuu koulutettuun ja osaavaan työvoimaan. Tarvittavat leikkaukset on kohdistettava muualle kuin koulutukseen."
https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads...

Lienee tarpeetonta kertoa, miten tämä leikkausten kohdistuminen muualle kuin koulutukseen on onnistunut. Ilman perussuomalaisia hallitus olisi vähemmistöhallitus, eli mikään kiemurtelu ei muuta sitä, että yllä oleva lainaus on ns. paskapuhetta. Ps. on ollut mukana toteuttamassa ohjelmansa vastaista politiikkaa syistä, joita en ryhdy arvailemaan. Äänestäjät toivottavasti muistavat, millä tavalla näitä ps:n ohjelmia pitää lukea.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kyllä, tuollainen kohta siellä on ja sitä ei ole pystytty pitämään. En tietenkään kiistä selvää faktaa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

En kuvitellutkaan, että ryhtyisit kiistämään puolueen ohjelmaa. Se, mikä minua kiinnostaa, on, onko ps:llä mitään asiakysymystä, jonka vuoksi se voisi lähteä hallituksesta. Kun vihreiden lähtö hallituksesta syksyllä 2014 alkoi näyttää ilmeiseltä, Soini kirjoitti blogissaan näin:
"Ei ole punavihreistä vastuunkantajaksi.
Takiaispuolueet näyttävät karvansa. Hermot pettävät. Sekä Vasemmistoliitto että Vihreät tiesivät, että leikkauksia ja ydinvoimapäätös on edessä."

http://timosoini.fi/2014/09/punavihrea-mahalasku/

Tästä voisi päätellä, että ennen seuraavia eduskuntavaaleja ei mikään tapahtuma saa Soinia ja kumppaneita pois ministerinaitiosta. Ja vihreät ja vasemmistoliitto ovat kuulemma takiaisia.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #63

Minua ei niinkään kiinnosta se, ketkä hallituksesta lähtevät.

Minua kiinnostaa se, että missä vaiheessa Suomen hallituksessa on enemmistönä euroeron kannatus.

Koska sekin päivä nähdään vielä. PS on hallituksessa valmiudeltaan tekemään tämän palveluksen Suomelle. Mutta muitakin tarvitaan.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #72

Missä kohdassa eduskuntavaaliohjelmaansa ps. lupasi viedä Suomen pois eurosta? Onko koko asiaa ylipäänsä mainittu yhdessäkään ps:n voimassa olevassa ohjelmapaperissa?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #81

Luet ehkä tarkoituksellisesti valikoiden tekstejä. Kyllä PS on linjannut, että emme hirttäydy euroon.

Minä, ruohonjuuritasolla, tulen vaikuttamaan äänestyksissäni niin, että mahdollisimman moni eurovastainen jäsenemme saa ääneni.

Kannattaisitko kenties mallia, jossa jäsenten pitäisi pyssyllä uhaten vaatia äänestämään tietyllä tapaa esimerkiksi puoluekokouksissa?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #72

#72
Suomen ei olisi pitänyt liittyä euroon, mutta eurosta eroaminen yksinään saattaisi olla hyvinkin riskipeliä. Saattaisi olla kuin matkaisi europikajunassa ja hyppäisi täyttä vauhtia kiitävästä junasta pimeässä yössä. Saattaisi selviytyä pahemmitta vammoitta mutta saattisi käydä pahemminkin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #72

#72
Suomen ei olisi pitänyt liittyä euroon, mutta eurosta eroaminen yksinään saattaisi olla hyvinkin riskipeliä. Saattaisi olla kuin matkaisi europikajunassa ja hyppäisi täyttä vauhtia kiitävästä junasta pimeässä yössä. Saattaisi selviytyä pahemmitta vammoitta mutta saattisi käydä pahemminkin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #72

#72
Suomen ei olisi pitänyt liittyä euroon, mutta eurosta eroaminen yksinään saattaisi olla hyvinkin riskipeliä. Saattaisi olla kuin matkaisi europikajunassa ja hyppäisi täyttä vauhtia kiitävästä junasta pimeässä yössä. Saattaisi selviytyä pahemmitta vammoitta mutta saattisi käydä pahemminkin.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Ei olisi, vaan siellä olisivat vihreät, RKP ja vasemmistoliitto.
Se on nähty mitä siitä seuraa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Jussi Salminen, siellä ohjelmassa on myös tämä: "Pitkien etäisyyksien ja harvan asutuksen maassa kilpailukykyinen yrityssektori vaatii toimivan liikenneverkon. Tieverkkomme yli kahden miljardin korjausvelkaa on vaalikauden aikana alennettava ja samalla pidettävä huolta myös koko liikenneverkkomme edelleen kehittämisestä."

Taisi jäädä sinulta huomaamatta? On siis asioita joita saa läpi ja asioita joita ei saa. Osa on ikäviä päätöksiä, osa myönteisiä. Eikö niin?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Kun asian kerran otit puheeksi, kävin katselemassa myös muiden kirjallisia tuotoksia.

Keskustan eduskuntavaaliohjelmasta:
"Yritystoimintaa ja kansalaisten arkea tukevan liikennepolitiikan painopistettä pitää siirtää uusista kalliista hankkeista teiden, ratojen ja muiden väylien kunnossa- ja ylläpitoon."
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Eduskuntavaalit-20...

Ja kokoomuksen:
"Joukkoliikenteen kehittäminen kaupunkiseuduilla ja turvaaminen harvaan asutuilla alueilla on välttämätöntä. Raideliikenteen suosimista liikennehankkeissa jatketaan. Valinnoissa arvioidaan liikennevirrat, koko maan kehittämisedellytykset sekä uusien
työpaikkojen luominen. Huolehditaan perusväylänpidon kestävyydestä."
https://drive.google.com/folderview?id=0B-eIp__V7T...

Näyttäisi siis, että mitään kovin suuria erimielisyyksiä ei suurista linjoista ole. Kuinka vaikeaa oli saada hallituksessa läpi asia, josta kaikki hallituspuolueet ovat samaa mieltä?

Käyttäjän VeijoOrava kuva
Veijo Orava

Osa suomalaisista odotti ja halusi muutosta politiikan tekemiseen. Perussuomalaiset esitti ja näytti raikkaalta ja uudelta vaihtoehdolta. Voi näköjään äänestäjäkin erehtyä. Kerran.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Minä äänestin kerran nuoruuden typeryydessäni vasemmistoliittoa. Kerran.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Toivottavasti et tällä kommentillasi tarkoita, että kaikki vasemmistoliittoa äänestäneet ovat typeriä. Ei tänne mitään Tossavainen II:sta tarvita.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Heippa Jari!
Sinähän saatat olla "siviilissä" henkilönä sydämeltäsi vaikka kuinka tarmokas köyhiä ja vähäosaisia puolustava. Mutta kun olet antanut itsesi "rikki menneen" politiikan kivisille alttarille, niin esiin tuleekin ihan toisenlainen Jari. Jari, joka on joutunut luopumaan "pitkin hampain" entisistä periaatteistaan. Jos ne nyt ovat sinun ja puolueesi kohdalla oikeasti koskeneet köyhien ja vähäosaisten puolustamista "kynsin ja hampain"?
Et ole enää itsesi herra. Olet puolueessasi ja sen myötä valtakunnan asioita hoitavana ministerinä yx ratas, joka rahanvaltakoneiston osana joudut pyörimään sen mukaan miten varsinainen koneiston käyttäjätaho haluaa.
Ja nyt käyttäjätaho ei ole kovinkaan ystävällismielinen köyhiä ja vähäosaisia kohtaan. Rahan puutteestahan ei ole kyse, vaan sen kohdentumisesta. Niin meillä täällä Suomessa kuin maailmallakin. Siksi köyhä, vähäosainen ja syrjäytynyt, joka antoi äänensä teille, uskoen elämänsä kohentuvan, ei oikein ymmärrä miksi Perussuomalaiset ja sinä puolueen ministerinä toimitte niin kuin toimitte.

Juha Kuittinen

– "Perussuomalaiset eivät tule äänestämään Kreikka-kolmosen puolesta. Sitten katsotaan kuka on pääministeri ja minkälaisia johtopäätöksiä tulee, mutta tätä moraalitonta politiikkaa emme ole jatkamassa, Timo Soini sanoo ja viittaa Kreikan mahdollisesti tarvitsemaan lisätukeen."

http://yle.fi/uutiset/soini_kreikka-tukea_ei_meilt...

"Viesti kentältä on Soinin mukaan selvä. Kreikan tukemiseen ei olla tyytyväisiä, mutta puolueen tulee pysyä hallituksessa."

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-t...

Itse äänestin perussuomalaisia osaksi tuon Kreikan tukipakettipolitiikan hillitsemiseksi nyt jatkossa "pitänee" äänestää sen vuoksi, että me suomalaiset saisimme tukipaketin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämä ministerin sipulitarina saa aivan kyyneleet silmiin.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Ministeri Lindström kirjoittaa, ettei ole milloinkaan luvannut korjata taitettua indeksiä, joka on ajanut köyhimmät eläkeläiset lattian läpi leipäjonoihin ja työntänyt keskituloiset eläkeläiset rääsyläisten joukkoon. Hallitus ei tosiaankaan ole muuttanut äärimmäisen epäreilua eläkeindeksiä oikeudenmukaisemmaksi. Ei, eläkeläisille on päinvastoin säädetty korkeammat verot kuin palkansaajille.

Tuntuuko reilulta, ministeri Lindström?

Oletko tullut ajatelleeksi, että eläkeindeksin muutos ei edes rasittaisi valtion eikä kuntien budjettia, sillä eläkkeet otetaan 180 miljardin eläkesäästöpotista? Valtio saisi korkeammista eläkkeistä vain enemmän verotuloja ja talous elpyisi, kun lisäksi eläkeläiset poistuisivat toimeentulotukien luukuilta.

Kirjoituksesi lopussa sanot, että mielipiteen muuttaminen ei ole moraalitonta. Olen täysin samaa mieltä. Moraalitonta on olla muuttamatta mielipidettä, kun saa asiasta parempaa tietoa.

Eikö nyt olisi, ministeri Lindström, kaikki perusteet kääntää takkia ja ryhtyä ajamaan oikeudenmukaisempaa eläkeindeksiä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kommentissa esiin nostettu takinkääntö ministeri Lindströmiä kohtaan tuntuu näin sivusta katsoen epäreilulta ja jopa virheelliseltä väitteeltä.

Ensinnäkin onko mielestäsi se kun ministeri kertoo ettei ole antanut mainittua vaalilupausta sama asia kuin etteikö voisi kuitenkin tuota taitettua indeksikorjausta kannattaa? Ministeri toteaa kirjoituksessaan asiasta vaalikeskusteluissa kysyttäessä; "Sanoin että sellaista lupausta en anna. Olen siis myös luvannut olla lupaamatta."
Minusta kyse on kahdesta eri lähestymistavasta asiaan. Lupausta ei siis ole annettu vaalikeskusteluissa kenellekään, mutta ei ole kirjoituksessa myöskään kannanottoa siihen etteikö ministeri voi kuitenkin puoltaa korjausliikettä.

On monesti havaittavissa varsin kummallista kirjoitettujen tekstien ymmärtämistä. Mistä mahtaa johtua?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Sirpa Abdallah, #95.
Jari Lindström ei ole siis luvannut korjata epäreilua taitettua eläkeindeksiä. Ei tunnu lupaavalta eläkeläisten kannalta. Tarkoittaako se sitä, että hän kuitenkin käy korjaamaan indeksiä? Sen parempi, jos tarkoittaa. Nostan hattua Lindstömille, jos totuus onki sellainen.

Mutta tosiasia on yleensä ollut se, että ministerit eivät ole tehneet edes sitä minkä ovat luvanneet.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #96

Odotatko itsellesi tuota lupausta? Hallituksessa kuitenkin päätökset tehdään konsessushengessä. Ei siis yhdenkään ministerin yksittäisen lupauksen voimin mitään päätöstä. Luuletko että hallituksessa keskusta ja kokoomus olisivat valmiita hyväksymään taitetunindeksin korjaamisen? Jos eivät ole, niin eikai PS-ministerinkään tarvinne mitään lupausta mennä antamaan, jottei takinkäännöstä syytettäisi.

Eivät hyvä ystävä ministeritkään voi kaikkia vaalilupauksiaan toteuttaa johtuen juuri siitä ettei yksikään puolue ole saanut maassa diktaattorimaista päätösvaltaa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #98

Sirpa Abdallah, #98:
"Eivät hyvä ystävä ministeritkään voi kaikkia vaalilupauksiaan toteuttaa johtuen juuri siitä ettei yksikään puolue ole saanut maassa diktaattorimaista päätösvaltaa."

En tosiaankaan luule, että puolueet toteuttaisivat vaalilupauksiaan - vielä vähemmän lupauksia, joita eivät ole edes antaneet. Siksi en odota tältä hallitukselta eläkeindeksin oikeudenmukaistamista. Jos sellainen tulee, olen sitäkin yllättyneempi ja kiitollisempi.

Perussuomalaisilla oli äänestäjäkunnassaan maan vähävaraisin ja syrjäytynein väki. Puolue erehtyi sitten hallitukseen rikkaiden etuja ajavien Kokoomuksen ja Sipilä-Keskustan kanssa. Ei ihme, että perussuomalaiset äänestäjät kauhistuivat ja juoksivat pikakyytiä takaisin vähäväkisten etuja ajaviin puolueisiin tai katsomoon ihmettelemään itsevaltias Soinin käsittämätöntä temppua.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #102

Taitaa olla kuitenkin niin että luulo ei ole tiedon väärti, kuten sanotaan. Kukin kansalainen sanoo kuitenkin sen viimeisen sanan äänestyskopissa. Ei missään kuukausittain julkaistuissa gallupeissa. Näin itse uskon.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #103

Sirpa Abdallah, #103.
Tietenkään gallupit eivät ole vaaleja. Mutta kyllä ne suuntaa näyttävät.

Hiukan vastaava tapaus oli v. 1983, jolloin SMP sai 17 paikkaa, meni hallitukseen "poistamaan työttömyyttä", epäonnistui ja romahti seuraavissa vaaleissa: 1987 (9 paikkaa), 1991 (7) ja 1995 (1). Nyt romahdus voi olla vielä suurempi, koska nyt PS erehtyi varsinaiseen porvarihallitukseen. Vv. 1983-87 SMP istui demari Kalevi Sorsan hallituksessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset