Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Kenttätyö ansaitsee kiitoksen

  • Kentän aktiivi Kouvolasta, joka sai ansaitusti palkinnon työstään
    Kentän aktiivi Kouvolasta, joka sai ansaitusti palkinnon työstään

Viime viikonloppuna pidettiin Perussuomalaisten puolueneuvoston kokous Lahdessa. Kokous oli hyvähenkinen ja siellä käytiin läpi mm.hallitustaivaltamme. Itselläni oli vientiä, ei itseni, vaan asemani vuoksi. Oikeus-ja työministerin tehtävät osuvat arkeen ja siksi todella monella oli asiaa. 

Kävimme yhdessä STTK:n pj:n Antti Palolan kanssa "Työmiehen tuumaustunnilla" läpi mm. juuri solmittua kikyä. Putkosen Matti toimi juontajana ja tenttaajana. Sovimme heti tuumaustunnin jälkeen, että jatkamme mielenkiintoisten aiheiden parissa syksyllä.

Selostajalegenda Antero Mertarannan kanssa jutustelimme myös ajankohtaisista asioista. 

Näiden lisäksi sain keskustella lukuisten ihmisten kanssa monenlaisista asioista. Viikonloppu oli antoisa, mukava ja hieno. Mutta myös raskas. Itse aiheutetun väsymyksen lisäksi kuunteleminen on varsin vaativaa puuhaa. Takki oli kyllä tyhjä sunnuntaina iltapäivällä kun istahdimme autoon ja matkasimme kohti kotia. 

Viikonlopun parasta antia oli mielestäni kenttäväen palkitseminen. Ikävää, että kaikkia aktiiveja ei voi kerralla huomioida, mutta idea nostaa esille peruspuurtajia oli kerta kaikkiaan aivan loistava! Itse asiassa jopa liikuttava. Monella taisivat silmäkulmat kastua siinä hetkessä kun kenttäaktiiveja kuulutettiin lavalle puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon toimesta. "Ilmianna hyvä Persu"! - loistava ajatus ja toteutus.

Omalta alueeltamme, Kaakkoisesta Suomesta palkittiin Siveniuksen Päivi ja Hännisen Kari. Syystä. Molemmat laittavat itsensä likoon asiamme puolesta. Olin ja olen todella iloinen molempien puolesta huomionosoituksesta. Kuten kaikkien muidenkin palkittujen ja niidenkin, jotka eivät tällä kerralla olleet palkittuina. Teitä on todella paljon ja olemme suuressa kiitollisuuden velassa teille kaikille. 

Kenttätyön esille nostaminen oli siis mielestäni hienointa antia kokouksessa. Ilman toimivaa kenttää ei ole kansanedustajia eikä ministereitä. Ei valtuutettujakaan. Arvostan itse monen muun asian ohella sitä, että mihin tahansa menenkin, niin pöytä on katettu,kahvit tai mehut on valmiina ja telttakatos pystytettynä. 

On meidän kansanedustajien ja ministereiden velvollisuus kiertää kenttää ja tavata omiamme. Itse kierrän ja olen kiertänyt ministeriaikana jo varsin paljon maata sen eri puolilla. Sitä aion jatkaa. Missä maakuntamatka ikinä onkin, on aina tavoite tavata myös oman puolueen aktiiveja. Kun hetken päästä alkaa varsinainen vaalirumba, niin sitä suuremmalla syyllä tarvitaan kaikkien vetoapua. Teen sen minkä jaksan ja pyrin auttamaan omalta osaltani saamaan aikaiseksi sellaisen vaalituloksen jonka ansaitsemme. Tavoitehan on voittaa vaalit, mutta äänestäjä sen aina kuitenkin ratkaisee. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (99 kommenttia)

Reijo Jokela

Anteeksi kyynisyyteni, mutta minusta kuulostaa hieman koomiselta kun perussumalaisten johto, joka on ansioitunut kannatuksen puolittamisella ja puolueen palauttamisella marginaaliin, palkitsee kenttäväkeä ansiokkaasta työstä puolueen hyväksi.
Miten tämä nyt tulisi ymmärtää. Niinkö, että ilman kenttäväen ansiokasta toimintaa puoluejohto olisi saanut asiat vielä enemmän perseelleen, vai niinkö, että kenttäväki on ansiokkaasti ollut mukana tässä takiaispuolueeksi paluussa?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Ole vaan kyyninen. Hallitusvastuu on tosiaan vienyt GALLUPkannatustamme. Mutta silti kokousväki valoi uskoa ja jaksoi kannustaa. Totta kai myös kriittisiä puheenvuoroja oli ja ne kuuluvat asiaan.

Olen sanonut tämän ennenkin ja toteanpa taas. Hallitusvastuu on viimeinen koetinkivemme. Siinä testissä nyt olemme ja joko kestämme sen tai sitten emme.

Kommenttisi sävystä oletan, että meidän olisi pitänyt pystyä sanelemaan ihan kaikki hallituksessa? Tervetuloa reaalimaailmaan.

Reijo Jokela

Olettamuksesi meni metsään.En ole koskaan ajatellut, että yksi puolue voisi yksi sanella hallituksessa mitä tehdään, mutta tämänkaltaista leijonasta lampaaksi ilmiötä en ole kyllä ennen nähnyt.
Puheet hallitusvastuusta ovat samanluokkaista sananhelinää kun nämä talouspuheet. Alamäki johtuu aina globaaleista tekijöistä, joille emme mahda mitään mutta nousu on aina viisaan johtajuuden tulosta.
Palataan tuohon hallitusvastuuseen. Mikä on se asia, jonka olette saaneet läpi hallituksessa edes lähestulkoonkaan siinä muodossa mitä ennen vaaleja esititte?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#3

Otetaanpa vaikka mamu-politiikka. Onko se kiristynyt vai ei? Se on perussuomalaisempaa kuin koskaan, jos uskomme uutisointia. Eihän se ole täydellisesti ohjelmiemme mukaista, mutta kompromissi on yhteensovittamista. Tässä politiikan osiossa olemme mielestäni onnistuneet saamaan aikaiseksi sellaisia asioita, jotka eivät ilman meitä olisi missään tapauksessa menneet eteenpäin.

Kun olemme saaneet aikaiseksi merkittäviä kiristyksiä, niin yhtäkkiä niitä ei joidenkin taholta pidetä yhtään minään. Siksi on aika lailla tuuleen huutamista väitellä sellaisten kanssa, joille mikään ei riitä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #4

Eli et onnistunut parantamaan kannattajiesi asemaa mutta onnistuit paskomaan toisten heikoimmassa asemassa olevien muroihin ja olet siitä ylpeä?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #5

#5 Olipa asiallinen kommentti. Antaa olla tuossa ihan esimerkin omaisesti.

Rautalankaa: Jos Suomen talous lähtee nousuun ja työpaikkoja syntyy, niin kuka paskoikaan ja kenen muroihin? Ja jos ei lähde, niin vedän kyllä ihan itse johtopäätökseni, ole huoleti.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #8

Ei se talous nouse sillä, että vainoa paossa olevien perheet rikotaan :D Tokihan talous lähtee joskus nousuun mutta tiedät itsekin, ettei hallitus sitä päätä :D

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #14

Tiedän toki. Mutta hallitus voi luoda sille edellytyksiä. Mamu-politiikka on kiristynyt ja on eräille nähtävästi liikaa. Toisaalta on niitä joille nämäkin nyt tehdyt kiristykset ovat aivan liian vähän.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #15

Miten meinaat, että hallitus parantaa pienyrittäjien asemaa nyt kun pienimuotoinen yrittäminen ja osuuskuntatoiminta johtaa työttömyysturvan menetykseen? Uskallatko sanoa, että Suomessa kannattaa yrittää? Eikö ihmisiä kannattaisi kannustaa hankkimaan elantonsa omatoimisesti?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #20

Ongelma on tiedossa ja siihen etsitään ratkasut. Kyllä kannattaisi kannustaa.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #20

Luulisi, että nimenomaan persut ajaisivat tällaista itsensä työllistämisen mallia, mutta ei. Sekoomus ja EK vievät kuin pässiä narussa. Todellisuudessa puheet vastuun ottamisesta omasta elämästään ja itsensä työllistämisestä ovat totaalista paskaa. EK:n ohjauksessa ajetaan vain ja ainoastaan suuriyritysten etuja. Todellisuudessa pienyrittäjillä ei ole edustusta hallituksessa ollenkaan, patsi juhlapuheiden tasolla. Itsensätyöllistävillä, tai sellaisiksi haluavilla on vain vihollisia ja heidän talutusnuorassaan olevia.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #23

Huokaus! Kun ottaisit ensin selvää asioista ennen kuin nolaat itsesi. Olen NIMENOMAAN antanut tehtäväksi selvittää itsensätyöllistävien asiaa, etsimään ratkaisuja mm.vakuutusturvaan ja muihin avoimiin kysymyksiin. Mutta eihän tämä(kään) ole mitään, koska olet jo päättänyt olla oikeassa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #25

Hyvä homma. Se on erittäin tärkeä askel toimivaan talouteen, jossa yrittäminen on järkevä ratkaisu.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #25

Huokaus takaisin. Montakohan kertaa vastaukseksi yksinkertaisiinkin asioihin saadaan tämä "olen asettanut työryhmän selvittämään". Kuinka vaikea asia mahtaa olla säätää laki, että yrittäjätulo tiettyyn rajaan asti rinnastuu palkkatuloon sosiaaliturva-asioissa? Montako työryhmää ja komiteaa tuota asiaa miettimään tarvitaan?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #28

ISO HUOKAUS! Hei, meillä on Suomessa sellainen asia kuin KOLMIKANTA ja ILO-sopimukset. Jos keksit miten säädämme työelämää koskevat lait ohittamalla kolmikantaisen valmistelun, niin olen pelkkänä korvana. Jos olet oikeasti huolissasi työntekijän asemasta, niin miten sinulta voi mennä tämä noinkin pahasti ohitse?

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #29

Kuinka ihmeessä sosiaalilainsäädökset vaatisivat kolmikantaneuvotteluja?
Eihän sen asian päättäminen mitkä tulot otetaan huomioon toimeentuloturvaa haettaessa ole mitenkään kolmikanta kysymys. Enkä muuten usko, että kelan päivärahassakaan on kysymys siitä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #30

Pohdiskele sitä. Asia ei ole todellakaan niin yksinkertainen että se ratkeaa Puheenvuorossa tai sormia napsauttamalla. Itsensä työllistäjä- onko hän yrittäjä vai työntekijä? Vai jotain ihan muuta. Mikä on hänen sosiaaliturvansa ja miten se tulisi järjestää? Kyllä näitä ja muitakin kysymyksiä on pohdittava perusteellisesti ja uskon että työmarkkinaosapuolilla on tähän keskusteluun paljonkin sanottavaa.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #29

Mikä on työministerin vastaus sitten tähän:
Lainaus on Pasi Sillanpään kirjoituksesta:
"Työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta nimittäin teki toukokuussa päätöksen, jossa se katsoi, että työosuuskunnan kautta tehty freelancer tyyppinen työ on yrittäjätyötä".

Täytyy vain ihmetellä keneltä nyt on mennyt jotakin ohitse, kun työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta tekee sellaisen päätöksen, johon hallitus tarvitsee mielestäsi kolmikantaneuvotteluja ja seltysryhmiä.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #4

En muista, että ennen vaaleja olisitte paljonkaan puhuneet, että turvapaikanhakijoiden määrä tullaan kolmekymmentäkertaistamaan ja vuositasolla veronmaksajien rahoja tullaan syytämään miljardiluokan summa lisää tuohon sirkukseen.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #6

#6

Emme tosiaankaan puhuneet. Ihan totta. Täytyy sanoa että moisen ennustamiseen emme pystyneet.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #9

Puhuimme Suomen laittamisesta kuntoon. Velkaantumisen taittamisesta ja työllisyyden parantamisesta. Keinot siihen pääsemiseksi on yhdessä sovittu hallitusohjelmassa

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #7

Puhuitteko työajan pidentämisestä, tai muista heikennyksistä palkansaajan asemaan? Tässähän ei mitään ennustajan lahjoja olisi edes tarvinnut, koska hallituskumppaninne keskeinen tavoite on palkansaajan aseman heikentäminen.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #10

Keskeinen tavoite on saada Suomeen lisää investointeja, työpaikkoja ja työllisyyttä. Se on hallitusohjelman keskeisin tavoite. Ei palkansaajan aseman heikentäminen.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #13

Jos tämä kaikki tapahtuu palkansaajan asemaa heikentämällä, niin eikö se ole kuitenkin ristiriidassa vaaleja edeltäneeseen aikaan.
Paljonko muuten arvioit, että noita työpaikkoja syntyy toimintanne tuloksena?
Edellisellä vaalikaudellahan nykyinen hallituskumppaninne lupasi kosolti työpaikkoja yhteisveron laskun myötä. Tuloksena taisi olla 110 000 työpaikan vähennys ja miljardiluokan "tulonsiirto" yrittäjille. Nyt koko kiky-kohkaaminen on saman ryhmän käsialaa. Eikö missään vaiheessa hälytyskellot ole soineet, että metsään mennään?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #17

#17

Kikyllä tavoitellaan 35000-40000 työpaikkaa eli noin kolmannesta tavoitteesta. Muutakin siis tarvitaan.

Voisin, jos mahdollista kertoa mitä kaikkea hallitusneuvotteluissa tapahtui, mutta en kerro. Sen aika on sitten joskus. Ei nyt.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #18

Mitkä kohdat tässä kiky-sopimuksessa tkaavat sen, että tuonverran työpaikkoja syntyy lisää?
Esim. tämä työajan pidennyshän vähentää julkisen sektorin työvoiman tarvetta, joten sieltä niitä ei synny.
Vientisektorin ongelma taitaa olla kysynnän puute, joten se tuskin tuotantoa lisäämällä korjaantuu.
Olisi hauska ihan lyhyesti kuulla mihin tuo olettama 40000:sta uudesta työpaikasta perustuu.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #21

Keskeisin asia tuolla on ostovoiman alentaminen, joka vähentää kulutusta, joka taas vähentää verotuloja, joita yritetään paikata veroja korottamalla, tai lainanottoa lisäämällä. Jos tämä malli olisi toiminut, niin eikö se olisi jo tehnyt sitä?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #24

#24

Verokevennys vs.ostovoima. Oletko huomannut tätä? 415 miljoonaa euroa ja 100 miljoonaan lisää jos kikyn kattavuus nousee 90%:iin. Se on NIMENOMAAN ostovoimaa lisäämistä.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #27

415 miljoonaa ostovoimaan lisää. Totta, mutta siitä vähennetään
työntekijän eläkemaksun nousu 1.2 prosenttiyksikköä, työttömyysvakuutusmaksun nousu 0.85 prosenttiyksikköä ja julkisen sektorin lomarahojen leikkaus 30%.
Esimerkiksi nämä veroluonteisten maksujen korotukset syövät tuon ostovoiman lisäyksen kun kansantalouden verotettava palkkasumma on noin 20 miljardia.
Kansantalouden palkkasumma taitaa olla hieman isompi.
Kasvaako ostovoima vai supistuuko se näillä eväillä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #13

Kansa alkoi kääntyä porvarihallitusta vastaan viime syksynä postilakon kynnyksellä, kun valtionyhtiö Postin törkeät ja osittain suoraan laittomat temput lakon murtamiseksi saivat julkisuutta. Ay-demarit päättivät kostaa ja valitsivat uhrikseen Alexander Stubbin, jolla oli jo vaikeuksia puolueensa rahasiiven kanssa. Loppu on historiaa.

Kyllä vallalla on edelleen se käsitys, että hallituksen tavoitteena on palkansaajan aseman heikentäminen. Porvarit eivät pärjää informaatiosodassa Antti Rinnetta vastaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

Jouni, mitäs ajattelet, johtuisi tuo palkansaajan kurittaminen EU:sta ja ennen kaikkea eurosta? Meillähän on käytettävissä vain sisäinen devalvaatio, joka tarkoittaa juuri palkansaajan ja muidenkin tulonsaajien (esim eläkeläisten) kurittamista.

Miksihän tämä devalvaatiokeino ei mene oikein perille kansalaisille? Ilmeisesti siksi ettei siitä euroon liityttäessä informoitu vaan mentiin kyökin kautta ilman kansalaisten suoraa tukea. Nyt sitten hurskastellaan oikein urakalla ja joka suunnalta.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #36

Jos saa vastata sivusta, niin ei minulle ainakaan mitenkään epäselvää ole tuo asia. Palstalla kuitenkin ministeri esittää, että ostovoimaa ollaan lisäämässä, joten puheesi sisäisestä devalvaatiosta ovat ny ministerin kanssa ristiriidassa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #37

Reijo, enpä usko tuota ristiriitaa olevan. Täytyy ottaa huomioon kaikki devalvaation eteen tehdyt keinot ja niiden yhteisvaikutus.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #43

Kyllä siinä on ristiriita, jos sinä sanot, että ollaan tekemässä sisäistä devalvaatiota ja ministeri kertoo kuinka ostovoimaa parannetaan.
Eivät nämä ole mitenkään yhteensovitettavissa, vaikka mitkä asiat otettaisiin huomioon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #43

Tuossa juuri TAYS laskeskeli että säästää kikyn ansiosta 4 miljoonaa kun voi potkia pihalle ylimääräisiä työntekijöitä. Miten siis kiky lisää työllisyyttä?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #36

Devalvaatio ei ole järkevää talouspolitiikkaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #38

Siis mielestäsi euro oli virhe ratkaisu. Olen samaa mieltä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #44

Kyllä. Olen sen aika monta kertaa sanonut tälläkin keskustelupalstalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #36

Ei se minusta siitä johdu. On Luojan lykky, että duunarit palkka maksetaan sentään vielä kovassa valuutassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #40

"On Luojan lykky, että duunarit palkka maksetaan sentään vielä kovassa valuutassa."

Meillä oli 90-luvun alussa vahva markka ja siitä vasta soppa syntyi kun todellisuus hävitti unelmat.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #40

Joo, mutta ei pidä valittaa, kun kerran on euro ja . Se 'nimittämäsi' kova valuutta. Siitä johtuen sisäisen debaövaation keinot on talouden eteen tehtävä, jollei sitten haluta samaa kuin Kreikka eli troikan valvontaan.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #7

Mitäs puheet näistä kartoituksista kymmenien tuhansien pakolaisten majoittamiseksi, joita tehtiin jo ennen vaaleja?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mitä päätösvaltaa on Puolueneuvostolla ?

Tosin on ilo havaita Matti Putkosen olevan vielä mukana kuvioissa, vaikka tiedotuksia ei ole näkynyt, myöskin Pekasuksen koulutukset ovat muuttuneet jäsenille maksuttomiksi,tässä asiassa on edetty myönteiseen suuntaan.
Tosin mistään ei käy ilmi paljonko oli kunnanvaltuutettuja paikalla ja paljonko näitä "ansioituneita puolueenjäseniä".

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ministerin olisi hyvä huomata, että hallitusvastuu on vienyt nimenomaan perussuomalaisten kannatusta, ei niinkään hallituskumppaneidenne kannatusta. Niinpä hallitusvastuu ei yksin riitä selitykseksi vaan kannattaa miettiä mikä erottaa teidät tässä mielessä kokoomuksesta ja kepusta.

Näin kansalaisen näkövinkkelistä tilanne näyttäisi siltä, että teikäläiset puuhastelevat lähinnä maahanmuuttoasioissa ja hallituskumppaninne johtavat sillä aikaa maatamme. Itse asiassa välillä näyttää siltä, että toimintanne olisi rinnastettavissa haukkumaanne RKP:hen jonka linja on usein ollut, ruotsinkieleen ei kosketa, mikä tahansa muu kelpaa. Teillä vain ruotsinkielen sijaan tulisi vaatimus oikeudesta kiristää maahanmuuttoa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siltä todella näyttää. Mutta vaalit ovat eri asia kuin gallupit, kuten persut ovat aiemminkin näyttäneet.

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi Vastaus kommenttiin #70

Gallupit ovat aikaisempien vaalien alla luvanneet useita prosentteja pienempää kannatusta persuille, kuin mitä itse vaaleissa äänestäjät ovat antaneet.

Viimeisissä gallupeissa noin 40% ei ole kertonut kantaansa. Tämä on huomattavan suuri osuus tutkimukseen osallistuneista.

Persuja äänestäneistä osa on pettynyt hallituspolitiikkaan, eikä kerro galluppeihin kantaansa. Nämä henkilöt seuraavat hallituksen aikaansaannoksia ja voivat edelleen äänestää persuja vaaleissa. Tämä edellyttää sitä, että nämä henkilöt olisivat riittävän tyytyväisiä persujen hallitustaipaleeseen tai heidän mielestään persut ovat "vähiten huono" puolue.

Käyttäjän Jari-PekkaTeurajrvi kuva
Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos Jarppa antaumuksestasi. Puolueneuvon kokous oli onnistunut. Gallupit eivät olleet katkaisseet persujen selkärankoja, vaan yhteenkuuluvuuden tunne oli aiempaakin vahvempi.

Media ei kokoustamme huomioinut, vaikka uutisoi "politiikan superviikonlopusta". Esimerkiksi Lännen Median sanomalehti Kaleva ei sanallakaan maininnut kokoustamme. Muiden puolueiden kokoukset olivat hienosti lehdessä esillä.

Meillä ei ollut mediaa kiinnostavia jäsenvalintoja, mutta vasemmiston ja kokoomuksen kokouksista kirjoitettiin koko pitkä kevät. Myös keskusta oli vahvasti kevään ajan esillä Matti Vanhasen presidenttiehdokkuuden ansiosta.

Saas nähdä jaksaako media kiinnostua samassa laajuudessa ensi vuoden puokuekokouksestamme? Tuskin. Annetaan medialle kuitenkin mahdollisuus ja toivonkin paljon ehdokkaita henkilövalintoihin. Jos vaihtoehtoja ei tuoda hyvälle puheenjohtajistollemme ja puoluesihteerille, niin media ei takuulla jaksa kirjoittaa koko kuntavaalien jälkeistä aikaa, että "Soini valitaan jälleen persujen puheenjohtajaksi - vastaehdokkaita ei ilmoittautunut kisaan".

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Teurajärvi, sinä olit siis paikalla ansioituneena jäsenenä, sillä kunnanvaltuustonjäsenhän sinä et ole, teitä olikin varmaan suurinosa.
Teurajärvi, sitten kun erotatte rekisteröidyn Kärsämäen yhdistyksen piirijärjestön jäsenyydestä antakaa puheenjohtajan ja pöytäkirjantarkastajie allekirjoittama pöytäkirjanote haastemiehen tuomana puheenjohtajalle tiedoksi !

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Pahoittelen kovasti, että joudun palauttamaan Teidät oikeusministerinä Perussuomalaisten hekumoinnista takaisin maan pinnalle.

Olemme pelänneet Velallisten Tuki ryhmässä ja jopa varoittaneet, että pinnan alla on paljon 90-luvusta lähtien patoutunutta katkeruutta ja vihaa. Järjettömään, Ihmisoikeuksia polkevaan, ja laittomaan velanperintäjärjestelmään on pikaisesti puututtava ja uudistettava koko velanperintäjärjestelmä nopealla aikataululla. Velkojien, perintätoimistojen, pankkien ja ulosoton mielivaltaiseen toimintaan, on luotava perustuslain ja Ihmisoikeussopimuksen mukaiset säännöt.

Montako uhria PK-yrittäjäsektori tarvitsee vielä lisää, ennen kuin Oikeusministerinä ymmärrätte tilanteen vakavuuden? 14 500 itsemurhaa 90-luvun takia ja nyt alkaa tulla uusia uhreja. Maatalousyrittäjiä häädetään jo satoja vuosia vanhoilta tiloiltaan....katkeruus kasvaa jo monessa sukupolvessa.

Vihdin tapauksen taustalla, laiton pankkitilin tyhjennys. Lopputulos on karmea ja vain siksi, että viranomaiset eivät millään tavalla auttaneet yrittäjää -vaan laiton tilin tyhjennys vaimon tililtä vei 71 000 euroa perheeltä. Tuloksena: Yrittäjän itsemurha, 1 kuollut poliisi ja toinen vakavasti loukkaantunut. Suruvalitteluni kaikille omaisille.

Pyydän, että tutustutte ministerinä tapauksen taustoihin ja pyydän, että kuuntelette meitä -vihdoinkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai täällä tiedetään jo tämän tapauksen motiivikin?

Jospa nyt kuitenkin hiukan haukkaisit happea ja antaisit tutkijoiden tutkia asiaa.

Yksi ministeri ei Suomessa tee päätöksiä yksin, osoita minulle se maa maailmasta, missä ei ole ongelmia, vääryyttä ja köyhyyttä?

Älytöntä laittaa tällainen yksittäinen ikävä episodi oikeusminterin syyksi, koko järjestelmä on ollut vuosikausia useiden oikeusministerien tiedossa ja nyt se sitten on tämänhetkisen vika.

Järjenkäyttöä joskus kaivattaisiin.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

#35# viestiin.
Muistatko kuka tämän 90 luvun soopaan sai aikaan. Taisi olla että demariministeri armahti toisen demarin. Eli teki kohtuullistamispäätöksen, niin että hän pystyi hoitamaan velkansa kuntoon. Toisin sanoen akordimenettelyn, kyse oli miljoonista, jotka pyyhittiin pois kerralla.
Kuka jatkoi tätä "Järjettömään, Ihmisoikeuksia polkevaan, ja laittomaan velanperintäjärjestelmää"
Kuka myi kaikkien vellisten velat, ns. roskapankkilainat nimelliseen hintaan Norjalaiselle pörssiyhtiölle, joka peri joka markan ja sentin takaisin. Jos et muista ministerin nimeä voin jeesata siinä asiassa!
Siitä johtuu tämä tänne asti jatkunut velkahelvetti. Yhdellekään velalliselle ei tarjottu kohtuullistamista, sitä akordi menettelyä, miksi?
Näitä mainitsemiasi uhreja ei tämä eikä edellinen hallitus ole tehnyt. Edelliset hallitukset ovat ratsastaneet aallonharjalla koko nousukauden, myyden omaisuutta.
On totta että siihen pitää jotenkin saada korjausta, mutta ihan eri näkökulmasta kuin mitä esität.

Risto Laine

Niin, sinänsä erikoista että ex vasemmistolainen Suvi-Anne Siimens möi näiden velkakirjat norjalaiselle perintätoimistolle. Vihreiden Sinnetännemäkikin vauhkosi, ettei velallisten velkoja voi antaa anteeksi, koska eriarvoisuus ja pankki.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/poytakirja/Docum...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sinnetännemäkikin vauhkosi, ettei velallisten velkoja voi antaa anteeksi, koska eriarvoisuus ja pankki."

Siinä olisi oikeusministerillä töitä, ensimmäiseksi voi ottaa käsiteltäväksi salaiseksi määritellyt Koiviston konklaavisopimukset. Kyseessä on kenen asialla oikeusministeri on vai eikö kaapin luurankoja saa ottaa esiin ?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Hmm. Ymmärtääkseni lehdessä luki että Vihdin ampuja oli voittanut arvalla 200.000 ja pannut vaimon tilille 71.000. Silloin tuo ei voi olla laiton tilin tyhjennys vaan tuo onneton mies olisi pitänyt ilmoittaa koko summaa tuloksi voudille ( jos mennään ihan pykälien mukaan). Vaihtoehtoisesti hän olisi voinut tehdä kimppapelisopimuksen ja siirtää puolet vaimolleen jolloin siinä olisi ollut jonkinnäköinen oikeutus tälle rahan siirrolle vaimolleen. Muuten teet hyvää työtä tuomalla esiin tapauksia joissa yrittäjät ovat vuosikausia maksaneet samaa velkaa yhä uudelleen ja uudelleen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Puuttumatta sen enempää hallituksen toimintaan niin olisin toivonnut hallitukseen yhtä ministeriä lisää, oikeusministeriä. Työministerin tehtävä, kun ajatellaan yhä nopeammin muuttuvaa maailmaa, on hallituksen tärkeinpiä pestejä ja sen rinnalle ei pitäisi muita tehtäviä tunkea. Suomalainen työelämä suorastaan huutaa muutosta ja työministeri, yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa on sen muutoksen keskiössä.

Reijo Jokela

Tuo on totta. Ihmeellistä että meillä pitää olla erikseen maa-ja metsätalousministeri ja elinkeinoministeri, kunn maa metsätalous ovat elinkeinon harjoittamista. Sitten työvoima ja oikeusministerin hommia hoitaa yksi ihminen. Kumpikin osa-alue on jo yksinään suurempi ja vaativampi, kuin nuo edellämainitut yhteensä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos kaikille keskustelijoille.

Kun päätin lähteä Facebookista, tapahtui se parista syystä johtuen. 1. Loputon jahnaaminen ja saman asian yhä uudelleen kertaaminen, usein huomaten että henkilö ei itse vaivaudu perehtymään asiaan.vaan jättää senkin vastaajalle. 2. On äärettömän raskasta pitää jatkuvaa kyselytuntia vaikka kuinka haluaisikin kertoa taustoja ja vastata kysymyksiin. Minä en ole oikeuden yläpuolella, en ratkaise yksittäisiä tapauksia sosiaalisessa mediassa tai ole tuomarina niissä.

En voi edes puolella sanalla kertoa, että mitä ollaan tekemässä esitettyihin ongelmiin liittyen, koska se on sama kuin lupaus siitä että kaikki ongelmat ratkeavat. Siksi, teen ensin ja tiedotan sitten. Ja muistutan, että mitä tahansa konkreettista tapahtuisikaan, on se oltava KAIKKIEN hallituspuolueiden hyväksymää. Ei se muuten etene mihinkään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Rahojen kartuttaminen Soinin säätiölle ansainnee kiitoksen?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Persut pääsivät hallitukseen JytkyttelySoinin lupauksillaan.
No, tyhmä se, joka poliitikkoon uskoo. Ja vielä tyhmempi, jos astuu kaks kertaa samaan ... Kasaan.

Jytkykiitos !

Reijo Jokela

"No, tyhmä se, joka poliitikkoon uskoo. Ja vielä tyhmempi, jos astuu kaks kertaa samaan ... Kasaan".
Tuon perusteella suomen kansa on kovin tyhmää, sillä tämähän pätee kaikkiin puolueisiin ja kaikkiin vaaleihin. Siitä huolimatta ihmistä suuri osa jaksaa vääntäytyä äänestämään sen toivossa, että olisi mukana historiallisissa vaaleissa, joiden jälkeen noin ei käy.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Ja aina on mahdollisuus asettua ehdolle ihan itse, näyttämään kuinka se homma hoidetaan.

Reijo Jokela

No nyt oli heikko heitto. Laitetaan nyt vaikka jalkapallovertaus. Jos turnauksessa ei tule menestystä, niin eikö tuollainen ole hieman heikko esitys, että jokainenhan voi tulla itse valmentamaan.
Sitäpaitsi ministeriksi ei asetuta ehdolle, eikä eduskuntapaikka ole edellylytys ministeriydelle, joten täytyy kysyä, että onko perussuomalaisissa todellakin halua antaa ministerinpaikkansa halukkaille, jotta pääsevät näyttämään kuinka se homma hoidetaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pitäisi olla PS-puolueenjäsen mikäli pääsee ehdokkaaksi edes kunnallisvaaleissa äänenkerääjäksi puolueelle.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Miten niin heikko heitto? Kun asioiden hoitaminen on mielestäsi aivan sieltä ja syvältä, niin laita itsesi likoon ja lähde mukaan. Näin itse tein aikanaan. Nyt olen itse mukana, mutta vain niin kauan kun luottamusta löytyy. Tai jos itse päätän lopettaa.
Ja jos homma ei tosiaan onnistu, teen omat johtopäätökseni ja ihan itse. Kun nyt urheiluvertailun heitit kehiin, niin parhaat pelaajat ovat aina katsomossa.

Ministeriksi ei haeta vaaleilla. Kansanedustajaksi tai valtuutetuksi kyllä.

Reijo Jokela

Aika sisäsiittoiseksi menee hallituksen toiminta, jos arvostelu on sallittu vain aktiivipoliitikoille. Palveluahan ei saa arvostelaa, ellei itse ole palvelualalla vai mitä?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen nykyhallitus on kuin jalkapallojoukkue, jossa keskushyökkääjän pitää toimia samalla maalivahtina.

Ei vaan toimi.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Saa arvostella ja pitääkin, en minä sellaista ole väittänytkään. Mutta kun kaikki, ihan kaikki on petetty, kaikki on väärin ja mikään ei onnistu, niin kannattaa miettiä onko itsellä annettavaa ja osaamista yhteisen asioiden hoitamiseen. Tämä kun ei ole aina ihan niin yksinkertaista ja helppoa kun annetaan usein ymmärtää.

Reijo Jokela

Aluksi haluan sanoa, että yhdyn tuon allaolvaan kirjoitukseen, että on hatunnoston arvoista, että ministeri on täällä "lattiatasolla" vastaamassa kritiikkiin. Sitten itse tuohon kritiikkiin. Poliitikassahan asiat ovat niin kuin ne näyttävät olevan. Ehkä on liioiteltua sanoa, että kaikki on mennyt päin persettä, mutta epäsuhta lupausten ja toteutuman välillä on niin valtava, että ei mitään määrää. Ei se vain yksinkertaisesti riitä äänestäjillle, että "ilman meitä asiat olisivat vielä huonommin". Tuohan on vain sossuilta lainattu muunnelma "torjuntavoitosta".
Nythän Orpo jo heti kättelyssä ilmoitti, että valinnanvapaus tulee olemaan hallituskysymys. Ellen väärin ymmärtänyt. Persuillahan oli ennen vaaleja montakin tällaista hallituskysymystä. Miksi ei oikeastaan yhdestäkään pidetty kiinni?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No yhdessä asiassa olet ainakin luonut hyvän esimerkin muille poliitikoille. Tämä keskusteleminen "ruohonjuuritasolla" poliittisten tukijoiden ja vastustajien kanssa tässä blogissa esimerkiksi. Arvostan sitä hyvin paljon vaikka kuulunkin jälkimmäisiin.

Risto Laine

Täytyy nostaa Ministerille hattua, kun vastaa kritiikkiin, sitä arvostan ja oikeassa monessa asiassa, kuten hallituksessa ollessa puolue kuin puolue joutuu tekemään aika paljonkin kompromisseja, se on ihan eri maailma kuin olla rivikansanedustajana räksyttämässä penkissä mitä sylki suuhun tuo.

En ole kauheasti täällä blogimaailmassa arvostellu hallituksen tekemisiä ja saavutuksia, sen aika tulee vasta parin vuoden kuluttua, koska ne kuuluisat tulokset puhuvat ei turhanpäiväinen länkyttäminen. Pidän nykyhallituksesta siitä, että nyt on kerrankin teon miehet asialla, eli päätöksiä tulee. Kipeitä ne on mutta ei raha puussa kasva.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kuten ministeri hyvin tietää, ennen raha kasvoi puussa.

Suomea kutsuttiin syystäkin vihreän kullan maaksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Asioiden hoito demokratiassa on kompromissien tekoa. Tottakai. Totaalista linjan muutosta yhdessä yössä en vaan ymmärrä. Eikä taida ymmärtää moni muukaan, sen huomaa Persujen kannatusluvuista. Ihan samanlaista meuhkaamista, kuin isä Vennamolla oli aikoinaan. Eli ei siis mitään uutta auringon alla ja jos historia toistaa itseään, niin pian vain tuuli käy hänen ylitseen. ( vapaasti raamatusta lainaten hurskaille ja jaloille uskon miehille )

Nyt kun ei siis voi, eikä halua pitää lupauksiaan on hyvä miettiä, miten asiat olisivat, jos lupauksia ei olisi tehty, tai jos niitä annettuja lupauksia edes olisi yritetty pitää. Sipilän tiukassa talutusnuorassa tallustellaan sordiino suun edessä.

Tältä se vaan näyttää, kun touhustamista seuraa. Ei siis pidä ihmetellä, kun ei poliitikoilla ole kovinkaan korkeaa arvostusta. Teot kun puhuvat tosiaan enemmän, kuin ne höpöhöpö - lupaukset.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ystävällisesti tiedustelen ministeri Lindströmiltä seuraavaa: Jos nyt perussuomalaiset olisivat oppositiossa ja tilalla hallituksessa vaikka sdp ja käytössä olisi tismalleen sanasta sanaan tämä nykyinen hallitusohjelma kaikkine nykyisine päätöksineen ja suunnitelmineen, niin miten perussuomalaiset siihen reagoisivat?
Olisivatko edelleen ohjelman puolesta ylistäen sen työllistäviä ja elvyttäviä taloudellisia vaikutuksia vai haukkuisivatko lukuisin sloganein maan rakoon köyhien tappajana?

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Mitä mieltä ministeri on tällä foorumilla olevasta Pasi Sillanpään blogista joka käsittelee osuuskunnissa tehtävän työn kohtelua. En ota kantaa muihon asioihin värikkäässä debatissa paitsi että joka kaipaa markkaa takas voi muistella niitä korkoja joita silloin maksettiin. Devalvointeja oli sodan jälkeen 14 ja samalla vauhdilla oltaisiin nyt jossain 23. Kohdalla. Sekö olisi viisasta talouspolitiikkaa. Ainoa sopiva vertaus on pakkasella housuihin laskeminen.
Meillä on rakenne ongelma joka ei tempuilla muuksi muutu. Suurin syy oli liian pitkään idän kaupassa roikkuminen ja sen vääristämä elinkeinoelämän rakenne. Palvelusektorimme lähti todella pitkältä takamatkalta kutomaan umpeen länsimaiden etumatkaa.
Entisenä työmarkkina- ja hr-miehenä sanon että jos joku vielä tämän kiky-farssin jälkeen haluaa kokeilla samaa uudelleen niin minäkin liityn joogalentäjien puolueeseen.
Mutta. Tukeeko nyt tehdyt päätökset työosuuskuntien asemasta yrittämisen aloittamista jota hallitus tarjoaa lääkkeeksi joka asiaan? Itse olen asiaa miettinyt ja asiaa kokeilleiden kohtalot eivät intoa nosta.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Mitä mieltä ministeri on tällä foorumilla olevasta Pasi Sillanpään blogista joka käsittelee osuuskunnissa tehtävän työn kohtelua. En ota kantaa muihon asioihin värikkäässä debatissa paitsi että joka kaipaa markkaa takas voi muistella niitä korkoja joita silloin maksettiin. Devalvointeja oli sodan jälkeen 14 ja samalla vauhdilla oltaisiin nyt jossain 23. Kohdalla. Sekö olisi viisasta talouspolitiikkaa. Ainoa sopiva vertaus on pakkasella housuihin laskeminen.
Meillä on rakenne ongelma joka ei tempuilla muuksi muutu. Suurin syy oli liian pitkään idän kaupassa roikkuminen ja sen vääristämä elinkeinoelämän rakenne. Palvelusektorimme lähti todella pitkältä takamatkalta kutomaan umpeen länsimaiden etumatkaa.
Entisenä työmarkkina- ja hr-miehenä sanon että jos joku vielä tämän kiky-farssin jälkeen haluaa kokeilla samaa uudelleen niin minäkin liityn joogalentäjien puolueeseen.
Mutta. Tukeeko nyt tehdyt päätökset työosuuskuntien asemasta yrittämisen aloittamista jota hallitus tarjoaa lääkkeeksi joka asiaan? Itse olen asiaa miettinyt ja asiaa kokeilleiden kohtalot eivät intoa nosta.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Näitä huulen heittäjiä markka-ajan koroista kyllä riittää. Ovatko he edes eläneet sitä aikaa?
Markka-aika elettiin hyvin. Olin 60-70 luvulla nuori työllään elävä mies.
Avioiduin, rakensin talon ja suomessa voitiin silloin hyvin. Pienessäkin kirkonkylässä oli viisi, kuusi kauppaa ja pari kolme pankkia. Otin asuntolainaa pankista ja valtio antoi osan halpakorkoisena Arava lainana, korko muistaakseni 3%. Silloin elettiin markkinataloudessa, eikä tässä EU:n sääntelytaloudessa. Lainasta maksettiin korkoa, säästötilille sai kohtuullisen koron ja inflaatio söi osaltaan lainaa ja palkat nousivat vuosittain ainakin inflaation verran. Mielestäni ihmiset olivat ainakin yhtä tyytyväisiä kuin nykyisin. Devalvaatioita tehtiin silloin tällöin mutta eivät ne tavallista ihmistä paljon hetkauttaneet.
Sitten tuli 90-luvun lama ja pankit alkoivat ryöstää ihmisiä ja lainakorot nousivat pilviin myös säästöistä sai vastaavasti lähes 20% korkoa. Sama ilmiö on odotettavissa nytkin. Laina määrät ovat kotitalouksissakin huimia, koska lainaa on suorastaan kehotettu ottamaan. Uskon että jossain vaiheessa korot lähtevät nousuun ja talot ja tavarat jaetaan taas uudelleen.
Pienenä kuriositeettina totean että eräs entinen valtiovarainministeri kannattaa kovasti euroa.
Kysyn onko hän kovin luotettava ihminen tuhon jos hänellä tai hänen perheellään on lainaa
500 - 700 tuhatta euroa kuten on väitetty. Eikö hän vain puolusta omaa suurta lainaansa?

Käyttäjän katjapaavilainen kuva
Katja Paavilainen

Hyvä Jari, suosittelen Sinulle kirjaa David Harvey: Uusliberalismin lyhyt historia. Se avaa ainakin yhden näkemyksen toteuttamastanne politiikasta. Olisin olettanut että rehti duunaripersu lyö nyrkkiä pöytään, eikä mihin tahansa suostu, mutta ehkä kyse onkin siitä, etteivät asiain kaikki laidat ole vielä ihan valaistuneet.

Olet oikeassa siinä, ettei sitä työnajan lisäämisen vaikutusta työllisyyden paranemiseen voi ihan ymmärtää: sitä kun ei ole, päinvastoin.

ps. voin lähettää kirjan lainaan kunhan muistat palauttaa sen luettuasi.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos, ei tarvitse lainata. Kerron sitten joskus mitä kaikkea tässä on tapahtunut ja mitä ei- jos se nyt yhtään ketään kiinnostaa. Varsin monella kun tuntuu olevan "varmaa tietoa" mm.siitä, kuinka kaikki on myyty ja ei ole edes yritetty. Ja annas olla kun jotain "lipsahtaa" julkisuuteen, niin sitäkään ei uskota tai pidetä minään.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/nain-perus...

SANELIVAT. No, tuokaan ei monelle riitä ja kaikki on edelleen myyty.

Käyttäjän katjapaavilainen kuva
Katja Paavilainen

En ole persujen maahanmuuttopolitiikan fani, kommenttini koski politiikkaa, jota hallitus (ml. ps) toteuttaa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #81

Niin, HALLITUS toteuttaa sitä, mitä yhdessä päätetään. Sitä ei siis määrittele yksi puolue vaan kolme. Siksi siihen kuuluu myös sellaisetkin asiat, jotka yksittäiselle puolueelle ovat vaikeita. Ihan kaikkien kohdalla.

Käyttäjän katjapaavilainen kuva
Katja Paavilainen Vastaus kommenttiin #83

Niin, mulla ei ois kyllä pokkaa tai haluakaan istua kelvottomassa hallituksessa tekemässä kelvottomia päätöksiä, jotka lisäävät eriarvoisuutta ja huonontavat duunarin asemaa. Duunarilla tarkoitan kaikkia työtä tekeviä ja hakevia. Pääomatuloilla tai varallisuudellaan loisivat velliperseet (Berner, Wahlroos, Sipilä, ...) tulis ottaa puhutteluun - eikö se olis persujen hommaa?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Sen enempää ottamatta asiaan kantaa totean, että se on hemmetin hieno homma, kun ministeri Lindström tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden ja kanavan keskustella hänen kanssaan. Jopa niiden kriittistenkin kansalaisten. Samaa ei voi sanoa kovinkaan monesta muusta ministeristä tai edes kansanedustajasta. Arvostan.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Viime vaalikaudella oltiin(siis joidenkin mielestä)sitä mieltä, että PS ei uskaltanut mennä hallitukseen ja pelkäsi ottaa vastuuta. Ja että teimme virheen olla lähtemättä mukaan kun "ovi oli sepposen selällään". Silloinkin oltiin tietävinään miksi emme menneet mukaan. Päätös olla lähtemättä ei ollut lainkaan helppo. Menemättä tässäkään yksityiskohtiin.

Nyt sitten päätettiin lähteä mukaan. Ja nyt sekin oli väärä ratkaisu eräiden mielestä. Muistutan, että asian päätti puoluehallitus, puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä yhdessä. Vain yhden vastustaessa.
Minulle ei todellakaan ole tullut yllätyksenä se, että hallitusvastuu nakertaa luottamusta. Olen siitä kirjoittanut jo vuosia.

Nyt kun todellakin kannamme vastuuta, meidän ilmeisesti pitäisi joka käänteessä uhata jopa hallituksesta lähtemisellä saavuttaaksemme omia tavoitteitamme. Eihän sellaista mikään kumppani kauaa katsele, enkä usko että kukaan sellaisesta pitäisi. Käytännössä hallituksesta lähteminen tarkoittaisi todennäköisesti jopa uusia vaaleja. Onko se sitten viisasta vai ei, jätän jokaisen omaan harkintaan.

Käyttäjän katjapaavilainen kuva
Katja Paavilainen

Omissa kommenteissani olen yrittänyt tuoda esiin sitä, että tämä hallitus toteuttaa politiikkaa joka ei näytä ps-politiikalta. Jos olettekin saaneet joitain mamu-asioitanne läpi, onko se riittävä korvaus siitä, että politiikallanne huononnatte koko kansan elinoloja joka saralla ja kattavasti?

Kyllä! Uhatkaa hallituksesta lähtemisellä! Ja lähtekää (jos ja) kun pitää! Se olisi ehkä ps:n pelastus ja uudet vaalit olisivat Suomen pelastus.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Hetkinen. Siis puolueen pelastus menee edelle? Eikö se juuri ole suurin syy sille, että Suomessa on hukattu vuosia tyhjäkäyntiin?

Käyttäjän katjapaavilainen kuva
Katja Paavilainen Vastaus kommenttiin #90

Siis ei. Vaan Suomen kansa ja maa. Inhimillisyys. Sivistys. Tasa-arvo. Ja mitä niitä ny o.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Hyvä Jari, teet niin kuin kuuluukin.
Mietit sitä mistä työttömille töitä,, se juuri on työtäs..

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Oikeusministeri ei vastannut työllisyyskysymykseen, oliko kiusallinen kysymys? Miten työllisyys lisääntyy kun sairaanhoitopiiritkin laskevat paljonko säästöjä kiky aiheuttaa kun voivat potkia ylimääräisiä työntekijöitä pihalle? Mistä ne uudet työpaikat syntyvät vai hatusta?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Ei kysymys ole lainkaan kiusallinen. Ei kukaan ole luvannut mitään taikatemppuja. Kikyn tehtävä on nostaa ennen kaikkea kilpailukykyä kuten nimestäkin voi päätellä. Jotta Suomeen kannattaisi investoida, luodan uusia työpaikkoja ja varsinkin vientiin. No vientihän ei vedä jollei ole tuotteta/palveluja jotka menevät kaupaksi. Siksi tuotteidemme on oltava kiinnostavia. Niin kiinnostavia että ne menevät kaupaksi.

Kun vienti vetää, maahan tulee uutta rahaa-----> voimme ylläpitää julkista sektoria

Tämän kaiken jo tehdyn ja päätetyn lisäksi tarvitaan uusia ideoita työllistymisen kynnyksen alentamiseksi. Niitä tulee syksyn budjettiriiheen. Ja muistutan, että työttömyyspäivärahan käyttöalan laajentaminen ei ole vielä voimassa. Se auttanee palkkatukeen ja starttairahaan sekä liikkuvuuteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kun vienti vetää, maahan tulee uutta rahaa-----> voimme ylläpitää julkista sektoria"

Eli vedettiin hatusta. Vienti nyt ei lähde vetämään alle yhden prosentin alennuksella, tarvittaisiin sellaiset 19% lisää. Tuossa esimerkissäni joka käsitteli sairaanhoitopiirejä osoitin että työttömyys tulee kiky-sopimuksella lisääntymään.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Eli sinulla on se viisaus. Olkoon niin. Olemme esitelleet työllisyys-ja yrittäjyyspaketit, lisää toimia on siis tulossa. Kiky on osa kokonaisuutta, se ei siis ratkaise kaikkia ongelmia. Sinun mukaasi se itse asiassa tuo niitä lisää. Pessimisti ei pety.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #94

"Pessimisti ei pety."

Olen realisti, mutta kiitokset vastauksista, ei varmaan ole helppoa korjata kymmenien vuosien virheellistä talouspolitiikkaa varsinkin kun EKP määrää rahapolitiikan ja komissio myös finanssipolitiikan.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #94

Minkä ihmeen työllisyyspaketin? Jos palkansaajien ostovoimaa leikataan moninkertaisesti luvattuun 415 miljoonan veronalennukseen verrattuna, niin ostovoima heikkenee ja tämä on ainakin ennen lisännyt työllisyyttä.
Sitten mikäli vanhat tavat toteutuvat niin nuo veronalennukset kohdistetaan niin, että suurimman euromääräisen hyödyn niistä korjaavat ne joilla on suurimmat tulot.
Voisiko sanoa, että ainakin nämä toimet tulevat kurjistamaan pienituloisia entisestään.
Mitä taas tulee tuohon julkisen sektorin tervehdyttämiseen leikkaamalla lomarahoja 30%, niin tässä ote vaaliohjelmastanne:

"Seuraavan hallituksen on jatkettava julkisen sektorin kestävyysvajeen umpeen kuromista. Tämä edellyttää valtion velkaantumisen taittamista seuraavan vaalikauden aikana. Jotta valtion menoja voidaan karsia niin, ettei kansalaisten kurjuutta enää lisätä, julkisen sektorin tehtävät tulee asettaa tärkeysjärjestykseen".

Yhtään julkisen sektorin "tärkeysjärjestyksessä" alinta toimintaa ei lopetettu tai edes supistettu, vaan juustohöylällä kaikilta lomarahoista 30% pois. Onko tiedossa milloin tuo tärkeysjärjestys on valmis ja milloin se aiotaan julkaista?

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Kiitos Jari ja paljon voimia työhösi. Olet Isänmaan asialla, kuten te kaikki meidän ministerit ja kansanedustajat.

Sanotaan ettei saa jossitella, mutta teen nyt niin: pelottaa ajatus siitä , millainen Suomen tilanne tilanne olisi jos Perussuomalaisten ministerien tilalla istuisi sosiaalidemokraatteja, vihreitä tai vasemmistolaisia. Li Andersson työ -ja oikeusministerinä.. Näen painajaisia.

Hyvää kesää Jari Sinulle. Muista levätä :) Toivottelee: Sanna täältä Outokummusta

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos Sanna. Oikein hyvää kesää sinulle ja voimia myös.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset