Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Riman alta eikä edes hipoen

Politiikassa on vaihtoehtoja, vaikka aika ajoin jopa toisinkin väitetään. Sanotaan ettei puolueilla olisi eroja. Kyllä on. Onneksi.

On hyvä ja arvokas asia se, että eduskunnassa myös oppositio tekee oman vaihtoehtoisen budjettinsa. Sitä verrataan hallituksen tekemään ja siitä käydään myös keskustelua. 

Vaihtoehtobudjettien esittely ja keskustelu jättää toki toivomisen varaa. Kun viisi puoluetta tuo oman vaihtoehtonsa keskusteluun ja arvioitaviksi yhtä aikaa, johtaa se aika kevyeen käsittelyyn. Viime vaalikaudella oli vain kahden suuren ryhmän vaihtoehto(Vasen ryhmä toki myös oppositiossa), ja se toi ehkä enemmän jännitettä ja aikaa käsitellä vaihtoehtoja. Olen toki jäävi tätä syvemmin arvioimaan...

Hallituksen politiikkaa saa ja pitää arvostella. Kunhan tuo esille oman vaihtoehdon. Se ainakin tekee asiasta hieman uskottavampaa. 

Kysyin vaihtoehtobudjettien käsittelyn yhteydessä SDP:ltä vastausta heidän erääseen kärkihankkeeseensa- ns.Rinteen malliin.

Näin asettelin  sanani: "Haluaisin kuulla sosialidemokraateilta vastauksen tähän kysymykseen, jonka eduskuntaryhmämme puheenjohtaja esitti. Aukaiskaa nyt minulle, yksinkertaiselle ihmiselle, mikä on Rinteen mallin taloudellinen vaikutus valtiontalouteen, kun te olette esittäneet, että julkinen talous tasapainottuisi 140—250 miljoonalla. Te olette teettäneet eduskunnan tietopalvelulla laskelmat, eli nettona verot ja veroluonteiset maksut sekä työttömyysturvasäästöt palkkatuki huomioiden kasvattaisivat julkisen sektorin menoja yhteensä 350 miljoonalla eurolla. Tämä ero on 490—600 miljoonaa. Selittäkää minulle, miten tämän maksaisitte. Hallituksen malli on kuitenkin kustannusneutraali, eli siinä on huomattava ero."

Kyse on siis työllistämisen aktiivimallista SDP:n mallin mukaisesti. SDP väittää, että työllistämissetelin avulla julkinen talous tasapainottuisi 140-250 miljoonalla.  Kuitenkin, SDP:n itse viime vuonna eduskunnan tietopalvelulla ns. Rinteen mallista teettämän selvityksen mukaan: ” Nettona (verot ja veroluonteiset maksut ja työttömyysturvasäästöt huomioiden) palkkatuki kasvattaisi julkisen sektorin menoja yhteensä 350 miljoonalla eurolla.”

Eli todellisuuden ja SDP:n numeroiden välillä on 490-600 miljoonan euron heitto. Näin ollen vaihtoehdolta putoaa samalla pohja pois. Hallituksen malli on kustannusneutraali.

Tätä olen siis kysynyt ja pyytänyt vastausta puolueen edustajilta, sitä saamatta. Tätä kysyin tänään viimeksi Satu Taavitsaiselta(sd.). Hän nimittäin lankesi tänään täydelliseen populismin lumoon ja meni kaikkien rimojen alta omassa tiedotteessaan. En minä ihan pienestä nokkiini ota, mutta erityisesti tästä kohdasta otin: "Lindström ei näköjään välitä, vaikka työttömyys nousisi miljoonaan."

Taavitsainen ei näköjään välitä vaikka hallitus on tuonut kymmeniä esityksiä ja ratkaisuja työllisyyden parantamiseksi. Myös ikäviä, vaikka tekee kipeää.( Kas kun ihan rusinoiden poimiminen pullasta ei yksin riitä). Ja lisää toimenpiteitä on tulossa valmisteluun. Sellaisiakin, joita SDP ei ole jostain kumman syystä vienyt itse eteenpäin ollessaan hallituksessa...0-tuntisopimukset vaikka esimerkkinä.

Taavitsainen ei sanallakaan maininnut hallituksen antamaa ja eduskunnan käsittelyssä parasta aikaa olevaa esitystä, jossa työttömyysetuuden valtion maksamaa osuutta voi jatkossa käyttää palkkatukeen, starttirahaan ja liikkuvuusavustukseen. Veronmaksajille kustannusneutraalisti! Miksipä olisikaan maininnut? Se ei sovi siihen kuvaan, jossa hallitus on paha ja SDP hyvä. Hallitus tekee ihan ilkeyttään uudistuksia ja SDP haluaa tässä mallissaan(tai todistakaa toisin, niin perun tämän) antaa uutta rahaa ratkaisten sillä maamme työttömyyttä. No, hallitus nyt kuitenkin haluaa pohtia myös sitä  miten jo olemassa olevia rahoja voitaisiin käyttään nykyistä fiksummin ja samalla aktivoida ihmisiä. Tämä tuo samalla ennustettavuutta rahojen käyttöön ja niiden riittävyyteen. Olematta kuitenkaan automaatti, tarveharkintaa siis käytetään.

Palkkatuetun työn volyymin arvioidaan olevan noin 18 500 henkilötyövuotta vuonna 2016. Rahoitusmuutoksen arvioidaan kasvattavan palkkatuetun työn volyymia noin 7 000 henkilötyövuodella, mikä tarkoittaa, että volyymi kasvaa lähes 40 prosentilla. Ei ihan merkityksetön asia? Ja lopuksi, kun tätä muutosta ja sen vaikutuksia seurataan, palkkatukijärjestelmästä (työttömyysturvan perusturvan käyttäminen palkkatukena ja starttirahana) saatavien kokemuksien perusteella laaditaan yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa selvitys, jossa arvioidaan edellytyksiä käyttää ansioturvaa vastaavalla tavalla vuoden 2018 alussa. 

Ettei synny ihan väärää kuvaa, niin arvostan moniakin vaihtoehtoja joita tässä arvostelemani SDP esittää ja on esittänyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (112 kommenttia)

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Jarpan toiminnassa työministerinä on määrätietoinen ote. Sdp sen sijaan on aivan hukassa. Puolueella ei ole ollut johtajaa sitten Paavo Lipposen. Se on kylmä tosiasia. Presidentti Martti Ahtisaarikaan ei viitsi edes äänestää moista porukkaa. Sdp:n johdolla Suomi olisi EU-komission talutusnuorassa alta aikayksikön, sen verran näköalatonta eturyhmäpolitiikkaa tuo puolue harjoittaa. Yrittäjistä 4 % kannattaa Sdp:tä. Lipposen aikana neljännes. Kyllä punapropaganda paistaa kauas eivätkä ihmiset sossuista tosissaan innostu. Näkee gallupeista.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miten arvioisit persujen kannatusta gallupeissa?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kriittisesti. Mikään yllätys minulle ei ole ollut hallitusvastuun näkyminen gallupkannatuksessa.

Perussuomalaisten peruskannatus on luokkaa 10% ja kaksissa eduskuntavaaleissa olemme saaneet liikkeelle lähes toisen mokoman. Vain tuloksilla tulee kannatusta ja tuloksilla viittaan esim.talouden ja työllisyyden paranemiseen. Hidasta se toki on ja voi käydä niinkin, että suunta kääntyy vastaa vaalikauden lopussa. Ja se on kaikkein tärkeintä, että Suomi saadaan nousu-uralle.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #3

Keväällä on kunnallisvaalit, joten silloin on seuraavan kerran mahdollista saada virallisesti pätevää dataa puoluekannatusluvuista. Jos ne vahvistavat gallupeissa näkyvät Perussuomalaisten kannatusongelmat, siitä voi ehkä tulla säröjä hallitustyöskentelyyn.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen Vastaus kommenttiin #3

Sipilän Suomi nousuun-jargonian sijaan kannattaisi alkaa oikeasti puhumaan kansalaisista ja heidän hyvinvoinnistaan, valitettavasti toimenpiteenne viittaavat siihen, että esim. entisten hyvätuloisten veronmaksajien, nykyisten työttömien äänetkin on unohdettu, minäkin erehdyin uskomaan Timon juhlaviin sanoihin ja lupauksiin, ettei tuhannen euron alle tienaavien tukiin kosketa, minulla on pitkä muisti, toisin kuin ehkä muilla äänestäneillä, pahinta mitä voi toiselle tehdä, on pettää lupauksensa, minua ei kiinnosta pätkän vertaa teidän kannatusprosenttinne vaan se, mitä Te lupasitte ja se miten Te nyt toimitte, laitoin talteen ansiosidonnaisen leikkaamisen puolesta äänestäneet, sinä valitettavasti kuulut niihin, liian moni kuului, jotkut eivät välittäneet olla edes paikalla, murensitte jäsenien turvaa, vaikka Kikyn myötä näin ei pitänyt käydä, olen surullinen ja pahoillani, ettei demokratia toiminut tässä tapauksessa.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

PS-puolueen osalta lopetin niiden seuraamisen syksyllä 2015. Mikä siellä nyt on viimeisin noteeraus ja millainen tulkintasi siitä?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #4

No se että puolueen kannatuksesta katoaa toinen puoli ja enemmän lyhyessä ajassa, kertoo tietenkin paljon puolueen kannattajakunnan sitoutumisesta puolueeseen. Tai siis sitoutumisesta puolueen politiikkaan hallitusvastuussa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #7

Toisaalta se kertoo myös syyn sille, että meidän kannatuksemme veikkaaminen on kaikista puolueista hankalinta. Ja olisko Jytkynkin yllätyksellisyyden yksi selitys nimenomaan tämä?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #8

Jep, hyväksyn tämän täysin. Mutta mitä ihmiset voisivat hakea tulevissa vaaleissa?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #10

Puoluetta, joka uskaltaa kantaa vastuuta (kun hallitukseen päätti lähteä). Siitä on käsittääkseni annettu jo varsin vahvoja näyttöjä.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen Vastaus kommenttiin #12

Iso pettymys teidän hallitustaipaleenne on ollut. Soini teki selkeän virhearvion, olisitte kasvaneet korkoa oppositiossa, niin 2019 vaaleissa olisi tullut megajytkyjen magajytky.

Käyttäjän JormaPekonen kuva
Jorma Pekonen Vastaus kommenttiin #65

Ja tämän megajytkyjen megajytkyn jälkeen olisi kuitenkin ollut pakko mennä hallitukseen ja pudota sitten vaan vähän korkeammalta.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen Vastaus kommenttiin #12

Vastuunkantoa on myös lupauksien ja sanojensa takana pysyminen......

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen Vastaus kommenttiin #8

Toista jytkyä ei tule, koska räikeimmin on lupaukset petetty pienille ihmisille....

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #7

Poliittisessa ilmastossa on nyt käynnissä muutos. Kyllähän hyväveli -voimat ja liberaalit ovat nyt hukassa. He eivät tiedä, mitä tämän ilmastomuutoksen kanssa kannattaisi tehdä. Perussuomalaisia arvostelemalla saadaan kyllä pikku hiljaa herätettyä nukkuvat kannattajamme puolustamaan meitä ja asiaamme valhemedioita ja liberaaliklikkejä vastaan. PS haluaa olla rakentava voima, mutta kyllä täältäkin pesee jos päälle aletaan sylkeä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #36

Tuo 88% on pelottavan korkea luku.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #53

Pelottavampi on se prosentti joka uskoo valeuutisiin. Pieni mutta pelottava.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #36

Tottakai liberaalien kanssa on pakko tehdä yhteistyötä, ja sitähän tässä hallituksessa juuri tehdään. Keskusta on liberaalipuolue, jota hallitsevat pääosin liberaalit. Kokoomus on myös liberaalipuolue. Mitä tulee mediaan, kyllä USA:n presidentinvaalit näyttivät, miten värittynyttä tietoa todellisuudesta me Suomessa saamme. Sama koskee aika suurella todennäköisyydellä uutisointia esimerkiksi Puolasta ja Unkarista. Eikä tämä ole mikään ihme. Jos katselet ja kuuntelet, keitä mediassa nostetaan esim. yhteiskunnallisiksi "vakikasvoiksi" keskustelemaan aikamme ilmiöistä, he ovat pääsääntöisesti liberaaleja. Tämä antaa vääristyneen kuvan todellisuudesta, suututtaa kansalaisia ja ruokkii levottomuutta. Kuplan tarjoama suoja kuitenkin puhkeaa aikanaan. Ja jos katsot tv-ohjelmia, huomaat, miten esim. ps-kansanedustajia keskeytetään herkemmin kuin muita. Esimerkiksi eilen Tiina Elovaara ei meinannut saada A-studiossa puhua edes lyhyesti asiaansa loppuun, kun toimittaja Päivärinta jo tuli väliin. Kyse oli siinä yksinomaan siitä, että Tiina alkoi näyttää tästä aihepiiristä liian asialliselta ja osaavalta poliitikolta. Se on kuva, jota ei suurin surminkaan haluta ps-edustajista suurelle yleisölle välittää. Toimittajatkin ovat vain ihmisiä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #67

Anteeksi asiaton kielenkäyttöni.

Median arvosteleminen ei auta asiaanne yhtään eikä tuo selittely paranna yhtään kuvaa.

Ymmärrän toki, että kommenttisi sävy on seurausta siitä, että koet Tiina Elovaaran kokeneen epäoikeudenmukaisuutta A-studiossa. Mutta, niin kuin sanoin, olette julkisuuden kanssa naimisissa. Elätte julkisuudesta ja on oman itsenne kannalta parasta, jos ymmärrätte, ettei median suunta käänny valittamalla. Viestinne on rikki, jos media älähtää sen kuultuaan.

Jos muutatte sanamuotojanne, varsinainen viestikin voi mennä perille.

Liberaali, yksilöä kunnioittava ja yksilönvapauskeskeisyys on toki aikamme johtava ilmiö. Konservatiivinen ohjauspolitiikka ei nykymaailmaan kovin hyvin sovi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #36

Suomalaisista 88 % luottaa mediaan. Olen tuota miettinyt. Missä linkki tuohon oli. Työpaikka keskusteluissa noin 90% on aika epäluuloisia mediaa kohtaan. Oliko tuo pitää luotettavimpana tasoa?

Itse en pidä enää suomalaista mediaa kovin luotettavana. Mutta pidän sitä toki luotettavampana kuin esim mvlehtiä ym... Tosin en oikein niitä lueskele. Silmäiltyä tulee, kun jotain juttua niistä töissä esim syntyy.

Suurimman osan uutisista tietenkin saan noista valtamedian lähteistä. Joten varmaan vastaisin, että en luota niihin. Mutta ne ovat luotettavempia kuin nuo vaihtoehtomedian sivustot.

Ompa tästä tällainenkin näkemys.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/197376-tutkija-vi...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #83

Luku on Hemmo Koskiniemen blogista.
Hemmo kutsui meitä mediaan luottavia hyväntahtoisiksi hölmöiksi.
Oli siellä blogissa linkkikin: valtamedian uutiseen.

http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22...

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen Vastaus kommenttiin #14

Rakennuspalikat vain taitavat olla hukassa.....

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Vahvan johtajan kaipuu ei ole ihan uutta. Hyvä esimerkki vallan omimisesta on jokunen vuosikymmen takaperin. Kaivanneeko kukaan ainakaan seurauksia? Saarakkalan edustama, showpainiin perustuva politiikka Suomessa tuntuu ainakin galluppien perusteella onttoudensa nähneen.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Sanonpahan vaan, ettei tästä maasta niin pientä peliä löydy, etteivätkö vanhat puolueet sitä lähtisi pelaamaan oli kye sitten paikallisesta tai valtakunnallisesta politiikasta. Siksi ps on aikoinaan noussut vastavoimaksi tuolle sairaalle poliittiselle kulttuurille. Kulttuuri ei ole vieläkään muuttunut eli vanhat voimat ovat lähes entisensä, mutta jos katsoo esim sitä, miten kepu "joutui" turvautumaan johtajavalinnassaan uusiin tuuliin, kyllä murros on alkanut vaikka pelurit nilkassa vielä roikkuvatkin. Jos ps pysyy kasassa, seuraavakin isku vanhalle ja sairaalle poliittiselle kulttuurille tullaan kansan toimesta kanavoimaan ps:n kautta. Muut puolueet ovat tehneet virheen ihaillessaan gallupimme laskua ja jättäneet itse päivittämättä itseään 2000-luvulle. Sama kieroilun kulttuuri voimissaan kuin aiemminkin.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #18

Olette vanha puolue ja eliittisesti vallassa. Turhaa huutelua ja kieroilua. Vaaleissa vastaatte toimistanne.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #22

Totta kai vastaamme, kuten jokainen puolue. Ei mitään uutista

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #22

Toimiiko perussuomalaiset todella sinusta kuten vanhat puolueet? Kyllä se menee kuule niin, että vanha puolue vaihtaa puheenjohtajansa, jos suosio laskee muutaman prosenttiyksikön. Sen mukaista on myös niiden toiminta sekä hallituksessa että oppositiossa. Ja siksi Suomi on suossa.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #26

Perussuomalaisten on ihan turha selitellä valheitaan ja takinkääntöä. Eikö teillä ole sen vertaa itsekunnioitusta tai arvostusta äänestäjiä kohtaan, että myöntäisitte valehdelleenne ja pettäneenne heidät. Älkää pitäkö äänestäjiä tyhminä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #22

Kari Kero, muutoksia tapahtuu meissä kaikissa, sinäkin olet profiilikuvassasi teurastanut sian, jota ennen kannoit selässäsi.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen Vastaus kommenttiin #18

Sinua äänestäneenä ihmettelen puheita kieroilun kulttuurista vanhoissa puolueissa.Eikö esimerkiksi oma kantasi eurokriittisyydestä muuttuminen euromyönteisyydeksi vaalien jälkeen kuvaa parhaiten kieroilun kulttuuria?Eikö vaalilupausten täydellinen pettäminen ole sairasta poliittista kulttuuria.Oletko omasta mielestäsi noudattanut vaalilupauksiasi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #29

"Eikö esimerkiksi oma kantasi eurokriittisyydestä muuttuminen euromyönteisyydeksi vaalien jälkeen kuvaa parhaiten kieroilun kulttuuria?"

Tässä olisi hyvä kuulla Saarakkalalta ja perussuomalaisilta mutku, mutku-selitys? Eihän me mutta nuo muut.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala Vastaus kommenttiin #29

Olen muistaakseni jo joskus aiemmin vastannnut sinulle kun olet näitä kysellyt. En siis toista. Toimin politiikassa kuten parhaaksi Suomelle ja suomalaisille näen. Suomen EU-jäsenyyttä koskevaa kantaani olen muuttanut myönteiseksi, koska uskon sen olevan suomalaisille turvallisuuspoliittisista syistä järkevää. En usko, että tulet koskaan löytämään arvoistasi poliitikkoa, johon voisit olla tyytyväinen, koska ajattelet poliittiset kannat vaalilupauksina. Ehkä lähdet itse politiikkaan ja saat arvoisesi edustajan, kunhan tulet ensin valituksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #94

"Ehkä lähdet itse politiikkaan ja saat arvoisesi edustajan, kunhan tulet ensin valituksi."

En lähde, minun moraali ei kestäisi valehtelua äänestäjilleni.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

HS antoi muistaakseni 10,1% viimeksi. Hieman nousua. Iso osa on "eteisessä "- odottamassa mitä tapahtuu. Itse asiassa kantaansa kertomatta jättävien määrä kasvaa tasaisesti.

Siksi viittasin tuloksiin ja niiden vaikutuksiin.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Pyykkölältä odotan vielä vastausta. Esitin kysymyksen varsinaisesti hänelle. Mutta vastuullinen ministeri vastaa tietenkin myös. Antaa infon ja tekee tulkintansa. Näkemystä siis löytyy.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Populismi on siitä hauska väline, että oppositiossa sen käyttö lisääntyy nykyään merkittävästi. Demarit ja Vihreät johtavat nykyään slvästi populismigalluppia.

Ei se opposition toiminta hallitusta kohtaan koskaan ole ollut faktoihin perustuvaa, ei se ollut sitä myöskään persujen oppositioaikana. Nämä oppostion heitot voi laittaa yleensä sinne huumoriosastoon, ei niistä kannata isompaa meteliä tehdä.

Demarit ovat nyt pakkoraossa ja kannatusta yritetään saada ihan puhtailla valheilla, Rinteellä on kusiset paikat jos ei nyt saada vaalivoittoa, siksipä on huomattu, että kansalle voi puhtaasti valehdella asioista, joita se ei täysin ymmärrä.

Vihreistä nyt ei voi muuta sanoa, kuin että Niinistö haluaa jättää puoluejohtajan paikkansa kunnon kannatuksella, ja sama on taktiikka näemmä demareiden kanssa.

Paljon on varmaan hallituksessa yritetty, mutta pitkäaikaistyöttömien lukumäärän kasvuun ei näytä olevan lääkkeitä, se jos mikä syrjäyttää ihmisiä. Perustyöttömyys näyttää tosin hiukan koko ajan laskevan ja se on positiivista.

Arvosanaa persuille ja hallitukselle voi antaa vasta seuraavien eduskuntavaalien alla, siihen on vielä aikaa, joten katotaan kuinka äijien käy :)

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

"Paljon on varmaan hallituksessa yritetty, mutta pitkäaikaistyöttömien lukumäärän kasvuun ei näytä olevan lääkkeitä, se jos mikä syrjäyttää ihmisiä. Perustyöttömyys näyttää tosin hiukan koko ajan laskevan ja se on positiivista"

Ihan oikea analyysi. Pitkäaikaistyöttömyys vaatii toimenpiteitä ja helppoja ei ole. Pitkäaikaistyöttömyys ei hetkessä taitu, mutta ei tässä olla luovuttamassa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ette ole luovuttavamasssa pitkäaikaistyöttömyyden taittumisessa luovuttanut, vaan alatte tekemään meistä ihmisistä orjia!

Yleensä ymmärrän teidän yritykset ja päätökset mutta nyt uusin tapaus on aivan käsittämättömän (Anteeksi suoraisuus) PASKA! Pitäisikö ihmisten mennä orjaksi niin kauan kun työpaikka armahtaa sinun kohdallesi kun hakijoita on paikasta riippuen 50-xxxx... Aivan uskomatonta, ja samalla opetusministeri (tiedän ettei sinulle asia kuulu), aikovat pakottaa aikuisopiskeluun norm. aineet kuten Matematiikka, äidinkieli,Ruotsi, jnejne.. Aivan käsittämätöntä. Ja lisäksi vielä opintotukeja ynm. leikataan ja pakotetaan ottamaan lainaa.

Miten voi työttömyys laskea tälläisellä matikan laskulla. Lisätään opintoaikaa + pienenetään opintotukea + Pakotetaan ottamaan lainaa + lisätään työttömien orjaduuneja=? Minusta tuo vain lisää työttömyyttä tai opiskelijoita ei lisää työntekijlitä ja verotuloja!

Ei ole hyväksi jos hallituksessa osa tekee jotain ja osa jotain.. Tehkää yhteistyötä. Jos lisäätte ihmisten pakkotyöllisyyttä niin silloin opintoaika pitää saada laskuun. 2:een tutkinnot 2-vuotisiksi jne. EI LISÄTÄ opinto aineita kuten nyt tapahtuu!

T:Työtön/opiskelija/Orjapalkkalainen/Masentunut (Johtuen juuri tästä työttömyydestä).

PS. pahoittelen jos tämä ei liittynyt Blogiin. Ottaa vain pannuun teidän sekoilunne.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #19

Emme ole, siis hallitus ei ole tekemässä kenestäkään orjia. Se on lailla kielletty.

En tiedä mihin viittaat orja-kommentilla. Mutta esim.työnäyte eli rekrykokeilu on VAPAAEHTOISTA ja siitä ei seuraa sanktioita jos homma ei jostain syystä kiinnostakaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #20

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Olen pahoillani jos tuo ei teksti tuolla ei pidä paikkansa, minusta tuo teksi minittäin tuntuu orjaduunilta..

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #21

Kysynpä, että mikä mahtaa olla uuninpankkopojan puoluetausta/ideologia ja mikä merkitys sillä mahtaa olla hänen suhtautumiseensa ylipäätään mihinkään mitä hallitus tässä teemassa esittää? Tuo kirjoitus on mielipide ja monelle varmaan ainoa totuus.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #24

Minua itseäni ei kiinnosta puolueet/ideologit. Yleensä olenkin aivan toista mieltä Pankkopojan kanssa, mutta tässä asiassa jos teksti pitää paikkansa (Ne osat jotka eivät ole mielipiteitä). Niin voin itsekin todeta, että tämän hetkiset päätöksenne on perseestä! Ja juurikin orjaduunia lähentävää!

Otetaan sama siis vaikka tuolta http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2016/20160210 Niin ei ole mielipiteitä mukana.

Minusta edelleen tuo lähenee orjuutta.. Joudut tekemään duunia ja rahat menevät suoraan ruokaan, ja asuntoon (Yksiöön jos yksin asut). Ja silti voi olla että loppu kuusta olet rahaton. Samalla samainen hallitus (Ette juuri sinun puolue välttämättä) heikentää sairaala-/Hammashuoltoa julkisella puolella...

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #24

Sakari Timosesta kyllä riittää arvosteltavaa henkilönäkin, mutta jos haluatte olla vastuunkantajia ettekä populisteja, niin tässäkin tapauksessa olisitte voineet lähteä oikomaan hänen kirjoituksensa paikkaansa pitämättömiä väitteitä itse henkilön arvostelun sijaan.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen Vastaus kommenttiin #24

Kyllä minä osaan katsoa metsää puiltakin, mitä tekemistä hänen puoluetaustallaan on niiden tosiasioiden edessä, joita hän verraten nasevasti esittää, on myös tuonut ansiokkaasti esille tämän hetkisen mätäpaiseen, millä ihmisiä pakotetaan, täysin työkuntoisia ns. kuntouttavaan työtoimintaan, joka ei tässäkään kaupungissa ole antanut kellekään töitä, siivotaan vain tilastoja ja uskotko, että kukaan saa töitä senkään jälkeen, kun tiedoissa on kuntouttava työtoiminta 9 eurolla päivä? Kuka sen kehtaa CV:hen laittaa, vapaaehtoista pitäisi olla tämäkin asia työkykyiselle, alkoholistit ja nistit pitäisi osoittaa ihan toisenlaiseen kuntoutukseen ja meille muille vaikka sitä palkkatukityötä, josta tulisi valtion kassaan niitä veroeuroja.

Nyt kunnat teettävät kaiken mahdollisen duunin kuntouttavassa toiminnassa ja oikeaa palkkatyötä ei enää ole edes tarjolla kunnissa muuta kuin hoitoalalla, räikein esimerkkin on Hämeenlinnan kaupunki, siellä melkein kaikki palkataan ilmaiseksi nykyisin töihin, meillä Hyvinkään uimalan kassakin toimii jo 9 euron nuorilla, jotka eivät voi rakentaa tulevaisuuttaan sillä toiminnalla.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #24

J.L:" mikä merkitys sillä mahtaa olla hänen suhtautumiseensa ylipäätään mihinkään mitä hallitus tässä teemassa esittää?"

No mikä merkitys hallituksen suhtautumisella on esim. tähän "rekrykokeiluun", koska ei se pidä sitä edes työllistämistä edistävänä palveluna?
Jos nyt olette keksineet jonkun loistoidean, jonka toimivuudesta kuitenkaan mitään käsitystä edes itsellänne, niin kannattaisiko pohtia jotain sellaista mikä oikeasti edesauttaisi työttömien työllistymistä. Samalla myös koittaa jotain sellasta asennetta, missä työttömästä ei tehdä syyllistä.

Kyseessä ei kuitenkaan olisi työllistymistä edistävä palvelu.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen Vastaus kommenttiin #20

Kuntouttava työtoiminta on juurikin sitä, pakotetaan työkuntoisia ihmisiä ns. työt0imintaan, joka ei ainakaan minua "kuntouttaisi" millään tavalla, päinvastoin masentaisi lisää, kun joutuu alkoholistien ja nistien kanssa tekemään jonninjoutavia asioita, kudinkerhojen sijaan kaipaan oikeaa työtä, josta saan elantoni.

Laki on niin lavea kuntouttavassa työtoiminnassa, vaikka sen pitäisi olla suunnattu sosiaaliseen toimintaan ja kohdistaa se niille, jotka oikeasti ovat syrjäytymisuhan alla, minutkin sinne jo tuupattiin, vaikka en mitenkään edusta sitä ryhmää.

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkään työttöminä olleille henkilöille työllistymismahdollisuuksien ja elämänhallinnan parantamiseksi.(Tässä ote laista)

Kaivappa esille tilasto, josta näkee kuntouttavasta työllistyneiden prosentin? olisi mielenkiintoista nähdä? Ja mikä oikeuttaa lainsäätäjän ajattelemaan, että elämänhallinta parantuisi kuntouttavassa? Minun elämänhallintani on ihan kunnossa ja vielä paremmassa, jos vain saisi työtä, se on ainoa oikea lääke, tempputyöllistäminen 9 eurolla ei tuo mitään lisäarvoa minulle, sillä aikani kuluu työn hakuun ja se kai pitäisikin olla päätarkoitus, pitkäaikaistyöttömälläkin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Työllisyyttä ei ainakaan lisää, että Viginlinen laivatilaus menee valtiontuella Kiinaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ritala, joka jatkuvalla syötöllä esittää opposition vaihtoehdot populismiksi, jopa valheellisiksi, voisi joskus lyödä factoja pöytään, pelkällä suunpieksenellä kun ei pitkälle pötkitä vaan loputkin Ritalan vähäisistä uskottavuuden riippeistä kyllä rapisevat, lopullisesti.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Demarina Arto Grandlun osaa varmaan vastata faktoilla Jarin kysymykseen demareille?
Minustakaan vain hokeminen Rinteen mallista ei vielä sano itse työllisyyden hoidosta yhtään mitään. Menee samaan sarjaan kuin Rinteen tarjoamat Ihalainen tai Heinäluoma neuvottelemaan, tai neuvomaan milloin mihinkin hallituksen meneillään olevaan hankkeeseen.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen Vastaus kommenttiin #30

Minua taasen ei vakuuta tämän hallituksen työttömien kyykytysratkaisut eikä joka välissä "aktivoimisen" hokeminen, niinkuin me aikuiset emme osaisi olla aktiivisia muutenkin! Koska tämä hallitus tunnustaa sen tosiasian, että puoli miljoonaa työtöntä ei mahdu muutamaan kymmeneentuhanteen työpaikkaan, jotka ovat avoinna, 12 vuotta on ollut porvarienemmistöinen hallitus ja siitä kuusi olen ollut työttömänä, taantuman alusta, kauanko täytyy odottaa järeämpiä toimenpiteitä, tukien niukentaminen ei sitä ole, milloin saamme Kekkosen hätätilahallituksen koolle ja oikeasti tartutaan tähän tärkeimpään asiaan, sillä ihmiset pitävät työllään valtiota pystyssä, eivät ne ulkomaille karkaavat pääomat!

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Oletko Arto joskus miettinyt, että ehkä juuri sinun pitäisi toimia oman ohjeesi mukaan? Edes joskus.

Pekka Pylkkönen

Harmaan talouden torjunta, ympäristölle haitalliset tuet, satsaaminen koulutukseen..

Nämä ovat niitä oppositiopuolueiden populistisia heittoja joilla he esimerkiksi ovat ratkomassa milloin mitäkin ongelmaa.

Osa demareistakin on puhunut harmaasta taloudesta siihen malliin että jostain veroparatiiseista olisi saatavissa miljardeja, jopa kymmenen miljardia, budjetintilkettä. Eduskunnan harmaan talouden raportin mukaan kv. Veronkierrosta aiheutuu luokkaa 100M€ verovaje. Ministereiden ovirempoista, kuuden euron pitsoista jne. Yms. Aiheutuu ehkä parin miljardin "verovaje", paitsi että oikeasti harmaa talous ei muutu lailliseksi taloudeksi vaan se merkittävältä osin katoaa.

Koulutukseen Suomi satsaa jo kolmanneksi eniten Euroopassa, terveydenhuoltoon toiseksi eniten ja sosiaaliturvaan eniten. (EUROSTAT)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Arto Granlund

Ei demarit enää lupaile aivan mahdottomia. Urpilainen aikoinaan lupasi 200 000 uutta työpaikkaa. Nyt Rinne on luvannut 38 000. Aika tarkkaan luvattu. Ihan tuhannen tarkkuudella.

Demarien halu työllisyyden nostamiseksi on ristiriitaista. PAM, yksi suurimmista ay-liitoista, on miettinyt vakavasti työnvälityspalvelun perustamista jäsenilleen. Asiaa pohditaan vuoden 2017 loppuun, mutta ennakkoarvailussa on, että työnvälitys on aivan liian kallista liitolle. Pahimpana kantona kaskessa on, että joudutaan tarjoamaan työtä jäsenille. Kiusallista ! Siis jäsenten palvelu on liian kallista !

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen Vastaus kommenttiin #50

Mieluummin PAMille kuin monikansallisille rekryfirmoille, jotka osaavat kyllä laskuttaa tyhjästä, minäkin ollut jo kahdessa palvelussa työkkärin kautta, mutta eivät heidän eikä minunkaan taidot ole saaneet työpaikkaa minulle, eikä tässä olekaan enää kyse taidoista vaan niitä paikkoja ei vain ole tarpeeksi kaikille työttömille, siksi on pirun väärin syyllistää työttömiä, keksiä lisää sanktioita, muka aktivoida! Jos ei mene jakeluun niin jotkut täysi-ikäiset pitkään työelämässä olevat osaavat ihan aktivoida itsensä! Kuluttakaa ne kyttäysmäärärahat niihin, joilta se ei onnistu, minun työkkärihistoriastani näkee jo nyt, että olen aktiivinen, ne kolmen kuukauden tapaamiset eivät muuta sitä tosiasiaa, että 50+ ei työllisty tilan´teessa, jossa on nuorempaa väkeä saatavilla samoihin duuneihin, tänään juuri tuli viesti, 206 hakijaa ja toivotukset syksyn jatkosta!

En ihmettele, jos jotkut alkoholisoituvat ja masentuvat, kun hallituksella ei ole tarjota kuin keppiä, yksilöitä ei oteta huomioon, ei edes ahkeria, keppiä vaan joka iikalle, joka on ilman syyttään tullut irtisanotuksi, Espanja alkaa pikkuhiljaa kiinnostamaan, jos sieltä löytyisi duunia ennen eläkeikää, ei tässä ole aikaa odotella, että joku hallitus saisi työllisyyden ja talouden kuntoon, toimenpiteet eivät ole oikeansuuntaisia, TEM voisi myös suorittaa kyselyn työnantajille, millä toimenpiteillä he innostuisivat työllistämään viiskymppisen, jolla ei ole pieniä lapsia ristinä, voi tarvittaessa joustaa työpäivien suhteen ja olla muutenkin nöyrä, kunhan vain elantonsa työstä saisi ja pankin pois kimpusta lainojen suhteen!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"mutta ei tässä olla luovuttamassa."

Päältä katsoen näyttäisi että luovutitte heti kättelyssä. Aito avioliitto teillä vaikuttaisi olevan pääasia.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Ei. Ei ole, eikä ole luovutettu ensi kättelyssä eikä missään vaiheessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä en kyllä haluaisi olla poliitikko, saatikka ministeri, ei hermo kestäis perkele viikkoakaan, kun kaikki mitä tekee on kuitenkin aina päin helvettiä.

Onko muuten koskaan ollut ministeriä, joka sitten näiden kaikkien viisaiden ihmisten mielestä olisi tehnyt hyvää työtä?

Oli puolue mikä tahansa, niin aina sama laulu, mitään ette osaa, mitään ette ole tehneet, tapatte köyhät jne.

Vois sanoo, että lapsellista, ihan Suomi24 tasoista oksennusta, jolla ei ole mitään tekemistä kritiikin kanssa.

Herravihan aika ei oo ohi. :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minun mielestäni hallituksen ministereistä onnistumisia ovat keränneet ennen kaikkea ministeri Lindström ja ministeri Tiilikainen. Molemmat ovat uskaltaneet tehdä koviakin ratkaisuja ja tehneet esityksiä, joiden osalta omillakin on ollut joskus kakomista.

Jostain syystä nimenomaan nämä kaksi ministeriä ovat vaikuttaneet omassa pestissään osaavilta ja aloitteellisilta. Ja korostan vielä, ettei yhtään hävetä, vaikka kuinka kuplassa olisinkin, kehua työssään onnistunutta Perussuomalaista!

Minusta Lindströmin osalta työelämän uudistamista koskevat aloitteet ja kannustinloukkuihin puuttuminen ovat olleet merkittäviä asioita. Kannustinloukuista on pidetty puheita pitkään - jopa demarileirissä. Mitään näille loukuille ei koskaan vain ole uskallettu tehdä.

Ja noista kannatusluvuista: eiköhän Turun ja Uudenkaupungin uutiset nytkäytä muutaman prosenttiyksikön hallituksen laariin. Ja Rinteen sammakot ja demarileirin sekaannus sekin saattaa jonkin verran lisätä hallituksen kannatusta.

Toivon, että orastava suotuisa talouskehitys jatkuu. Se voisi antaa voimavaroja ja mahdollisuuksia pitkäaikaistyöttömyyden supistamiseen ja jossain vaiheessa hoitamiseenkin.

Pekka Pylkkönen

Samaa mieltä. Vaikken varmaan koskaan tule persuja äänestämäänkään, nimenomaan Lindström on jättänyt positiivisen kuvan itsestään. Puhuu suoraan ja on vienyt eteenpäin asioita jotka eivät koskaan ole suomalaisille olleet helppoja.

Epämieluisten päätösten tekeminen ei ole mitään ihmisvihamielisyyttä. Edellisessä Lamassa oli Liisan lista, jos joku muistaa. Se voisi olla demarikin joka 'kansaa kurittaa'. Siellä takana oli logiikka jolla tulevaisuus yritettiin saada valoisammaksi - ja onnistuttiin.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Ei tässä ole loputtomiin aikaa odotella pitkäaikaistyöttömyyden pienenemistä, ainakaan omalta osaltaan! Pitäisi päästä duuniin? Mutta kun ei huolita!

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Uuninpankopojan blogista lainattua:

"Kolmen kuukauden ammattitaitosuojan jälkeen on otettava vastaan mitä tahansa tarjottua työtä, vaikka tulo- ja kuluvertailu osoittaisi työn tekemisen olevan vähemmän kannattavaa kuin työttömyys."

Ymmärrän kyllä, että yksilön kannalta tämä ei houkuta, mutta kun muistaa, että työttömyyskorvaukset maksetaan yhteiskunnan varoista niin sitä ei voi kirstunvartijan taholta hyväksyä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eikös valtion myös luoda niitä työpaikkoja, ei tietenkään suoraan mutta välillisesti.. Nyt tehdyt päätökset vaikeuttavat työpaikkojen luontia /yrittäjyyttä. Työn saanti vaikeutuu kun tehdään päätöksiä jotka pidentävät opintoaikaa ja samalla pakotetaan ihmiset ottamaan lainaa.. ynm.. Puhumattakaan siitä että jokaiselle ihmisellä pitäisi olla jräkevä summa rahaa jolla pärjää.. Voin kokemuksella sanoa ettei toimeentulolla hirveästi pärjäillä tässä valtiossa!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Uuninpankkopojan kirjoituksessa on siinäkin ajatus mukana. Ei tulojen pidä pudota työn vastaanottamisen seurauksena. Jos sellaista tapahtuu, asiaan tulee myös ministeriössä puuttua.

Toisaalta pankkopojan kirjoituksesta pilkottaa sellainen täysin kestämätön ajatus, että työttömyyttä voidaan siis pitää - edes jossain määrin - kannattavana. Kun näin on, tehdyt toimenpiteet näyttävät olleen kovin tarpeellisia.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Anteeksi jos ymmärrän väärin.. Siis Jos et suostu menemään töihin josta saat vähemään kuin työttömänä olevana, se antaa oikeuden pakottaa ihmisen Paskoilla sopimuksilla töihin? keinoina pudottaa sitä työttämänä olemisen rahaa pienemmäksi kuin se mitä saat siitä paskalla sopparilla töissä olemisesta?

Vaikeesti selitetty?

Voin keksiä paremman keinon, entäs jos siitä töistä maksettaisiin vähän enemmä? Vaikka 200€- 300€ enemmän? Olisiko valtiontalous silloin sen enempää pulassa kuin nykyisin? Ei unohdeta kumminkaan sitä seikkaa, että ihmiset voisisivat työllistyä kunnon palkalla sen jälkeen jolloin valtio saisi voittoa paljon enemmän kuin että työtön jää kotiin, ja masentuu ja joutuu käymään terapiassa (Valtion rahoituksella) ynm.?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #35

Et ymmärrä väärin, muttet halua ymmärtää oikeinkaan.

Sanoin aluksi, että uuninpankkopojan sanoissa oli perää, nimenomaan rahan osalta. Toivoin ministeriöltäkin toimia epäkohdan korjaamiseksi: "Ei tulojen pidä pudota työn vastaanottamisen seurauksena. Jos sellaista tapahtuu, asiaan tulee myös ministeriössä puuttua."

Mutta kun pankkopoika puhui työttömyydestä - ainakin periaatteessa ja ainakin osaltaan - kannattavana, sitä en pidä mielekkäästi valittuna sanamuotona. Työttömyyden ei koskaan pitäisi olla kannattavaa. Ei ainakaan työssäkäymiseen verrattuna.

Mutta kun kannattavuutta mitataan myös rahassa. niin täsmennän tuota, mitä tarkoitin tuolla ministeriön puuttumisella: Koska työstä ei voi maksaa nyt maksettavan palkan lisäksi 200-300 euroa lisää (varsinkaan, jos työllistyvä on tässä työssä tai työelämässä yleensä kokematon tai tehtävään heikosti soveltuva), voisi olla järkevää valtion kompensoida tuloa jollain tasolla. Olisi järkevämpää valtion maksaa työssäkäyvälle tuo mainitsemasi 200-300 euroa tukea työtulon päälle kuin maksaa tälle työttömyyskorvauksena 1500 kuussa. On pakko hyväksyä, että myös matalapalkkatyö on tullut jäädäkseen. Ja kyllä sillekin tarvitaan tekijänsä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #38

Jos on kokematon tai tehtävään heikosti soveltuva! JOS!! Tiedän tyyppejä jotka ovat käyneet kouluja ja ovat fyysisesti huippukunnossa jne. Ei ole olemassa lohkoa erikseen kokemattomille tai tehtäviin heikosti soveltuvia.. Jos olisi niin ehkä voisin ymmärtää miksi heille maksettaisiin vähemmän, mutta kun on sellaisia ihmisiä jotka ovat tehneet töitä 15v. ja ovat huippu kunnossa henkisesti ja fyysistesti, ja osaaminen huippuluokkaa.. Noillekin maksetaan samanverran palkkaa kuin heille jotka eivät ole ikinä työtä tehneet tai eivät ole kouluja käyneet.

Jos matalapalkkatyöt lisääntyvät ja on jäänyt jäädäkseen. silloin valtion pitää alkaa miettimään miten ihmiset pärjäävät tässä yli kalliissa maassa, jossa peruseläminen maksaa jo enemmän kuin voit saada palkkaa?? Vesi/Sähkö/Lämmitys/Autoilu.. Nyt kun mennään tähän tasolle, niin mitä järkeä on nostaa bensiini veroja? Sähkö ynm. Asuntojen laatua korotetaan ja määräyksiä tiukennetaan jolloin myös asuminen kallistuu.. Tähän taas vaikuttaa Valtion päättäjät!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #39

Tehtävästä riippuu, onko koulutuksesta tai huippukunnostakaan hyötyä, ainakaan rahan arvoista hyötyä.

Osa matalapalkkatyössä olevista tarvitsee työtulon lisäksi yhteiskunnan tukea pärjätäkseen pienellä palkallaan. On parempi yhteiskunnan kannalta maksaa työssäkäyville matalapalkkatyöläisille muutama satanen kuussa kuin se vaihtoehto, ettei kyseistä työtä teetettäisi Suomessa ollenkaan ja noille samoille ihmisille maksettaisiin työttömyyskorvauksena 1500 euroa kuussa vastikkeettomana. Varsinkin, kun nuo työllistyneinä maksaisivat työtulostaan veroa, joka kattaisi koko tuon maksetun tuen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #40

Siis pakko työtä paskalla sopimuksella (Vastaa melkein orjatyötä, ruokaan ja asuntoon on rahaa muuhun ei ja joskus ei edes ruokaan)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #40

En tiedä missä vaiheessa tämä kääntyi palkkapuheeksi, koska kyse oli aluksi siitä mitä valtio/kunta maksaa sulle siitä että olet tyharj. tai muulla nimikkeellä töissä.. ja niistä ei makseta palkka..
Ja kuinka he alkavat pakottamaan työttömiä näihin harjoitteluihin, tai muulla nimikkeellä toimiviin töihin..

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #38

Aivan mahdoton malli. Osa ihmisistä tekee matalapalkkatyötä muutenkin. Joillekin ex hyväosaisille siis maksettaisiin taas lisää muiden ihmisten pussista, jotta voivat jatkaa parempi osaisuuttaan. Näinhän tämä meidän systeemi muutenkin toimii. Pyrkii säilytttäämään toisilla hyvät tulot tilanteesta riippumatta. Köyhät pysyköön köyhinä. Tämähän on meidän hyvivointivaltion ydintä. Kaikesta päinvastaisesta puheesta huolimatta.

Aivan pirun kallista ja typerää. Varmaankin suosittua vihreiden jne... parissa.

Jos tarjolla ei ole muuta kuin siivoojan töitä on se työ kyllä vastaanotettava koulutuksesta riippumatta siivoojaan palkalla.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen Vastaus kommenttiin #38

Kukahan saa 1500 euroa työttömyyskorvauksia? Korkeintaan paperimiehet!
Normaali työttömyyskorvaus nettona on 500-1200 euron välillä, riippuen onko se työmarkkinatukea vai ansiosidonnaista!

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Maksetaan yhteiskunnan varoista? Yhteiskunta ovat me kansalaiset ja minä olen maksanut muiden lapsilisiä ja vaippalisiä usean vuosikymmenen ajan ollessani töissä!

Ja minullako ei olisi oikeus tilapäiseen tukeen työttömänä? Äläs nyt viitsi? Kukin maksaa vuorollaan ja odottaa apua, kun itselle osuu kohdalle, sitäpaitsi työmarkkinatuestakin otetaan 20% veroa, että kyllä tässä maksetaan edelleen sille kirstunvartijallekin, ansiosidonnaiselle olleet ovat maksaneet vuosikymmeniä jäsenmaksuja, jonka Jarikin hyvin tietää entisenä paperimiehenä, ns. yhteiskunta maksaa niistä 40%, ei kaikkea, jäsenet ja työnantajat maksavat oman osansa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Nihilistisen näkemyksen mukaan tämä on yksi näitä joka vuotisia sirkuksia joilla taistellaan palstamillimetreistä, tv - esiintymisistä puolin ja toisin.Ei enempää ei vähempää. Nyt kun on menossa sanan populismi kanssa kunnon reductio ad absurdum, toistetaan ja tungetaan sana (tarkoituksella) joka paikkaan jolloin sille nauravat ne lehmätkin voi kumpa sama taktiikka otettaisiin käyttöön monen muun termin kuten vihapuhe kohdalla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kerroppa Granlund nyt sitten suoraselkäisenä, pitkäaikaisena demarina, että onko ministerin kirjoitus demareiden pienestä muutaman sadan mljoonan heitosta tuulesta temmattua?

Mikäli tuota demareiden pikku virhelaskelmaa ei pysty Granlund selittämään, niin siinähän sulle on niitä faktoja.

Kyse on siis demareiden paskapuheesta tai näin kauniimmin sanottuna populismista.

Odottelen Grannlundin viiltävää analyysiä, sillä pakkohan on kyse olla virheestä, sillä eiväthän suoraselkäiset ja rehelliset demarit populismiin syyllisty.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuohon kirjoituksessa ja kommentissa mainitsemaasi voi hyvin lisätä, mistä demarit rahoittaisivat maahanmuutosta aiheutuvat kustannukset. Kas kun tuohon heiltä ei vastausta ole saatu, ei vaihtoehtobudjetissa, eikä vastauksina eduskunnassa esitettyihin kysymyksiin. Demarit (toki myös vihreät ja vas.) ovat siis jatkuvasti ohittaneet noiden kustannusten rahoittamisen, vaikka kyseessä on mrd-luokan kustannuksista kyse. Nuo puolueet väittävät kuitenkin jatkuvasti ottavan vähemmän velkaa kuin hallitus, kuitenkin jättäen siis osan selvistä syntyneistä/syntyvistä kustannuksista ilmaan rahoituksen suhteen. Täydellistä kansalaisten harhauttamista, populismia, jota voinee pitää täydellisenä harhauttamisena eli tarkoituksellisena valehtelunakin (jätetty vastaamatta esitettyihin kysymyksiin).

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Niin, kukahan se harhautti kansalaisia lupaamalla, että alle tuhannen euron tuloihin ja tukiin ei kosketa, nyt kuitenkin viedään eläkeläisiltä ja työmarkkinatuloilla oleviltakin niistä onnettomista tuista vieläkin lisää isoon yhteiseen arkkuun, Talvivaaraan ja moneen muuhun on uhrattu järjettömiä summia myös minun veronmaksajan rahoja, missä on kunnioitus kansalaista kohtaan, kun elämäntilanne on muuttunut työttömyyden myötä, empatiaa ja apua ei tästä maasta enää löydy.

Mietin millaiseen suomeen olen syntynyt, kun töihinkään ei enää kelpaa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #56

Kommentissa esittämäsi vaalilupausten toteutumiset eivät ole lähellekään samaa suuruusluokka kuin mitä ovat nuo demareiden puheissa ja varjobudjetissa paitsioon jääneet kustannusten rahoittamispuutteet. Talvivaarakin kalpenee rahoituksen kohdalla noista. Vielä ollaan siinä toiveessa, että Talvivaarasta sentään voitaisiin saada takaisin jotain tai jopa kokonaan sinne laitetut sijoitukset vaan eipä noita muita mainittuja kustannuksia kyllä koskaan tulla saamaan takaisin. Ovat velanlisäystä monina tulevinakin vuosina.

On varsin surullista, että eläkeläiseltä sadan euron eläkkeestä leikataan 85 senttiä. Kysessä on indeksien jäädytyksellä saavutettavaa tavoiteltavaa säästöä.
http://yle.fi/uutiset/3-9311370

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

" Te olette teettäneet eduskunnan tietopalvelulla laskelmat, eli nettona verot ja veroluonteiset maksut sekä työttömyysturvasäästöt palkkatuki huomioiden kasvattaisivat julkisen sektorin menoja yhteensä 350 miljoonalla eurolla. Tämä ero on 490—600 miljoonaa. Selittäkää minulle, miten tämän maksaisitte. Hallituksen malli on kuitenkin kustannusneutraali, eli siinä on huomattava ero."

Palkkatuetussa työssä oleva kasvattaa myös verotuloja, Jari voisi ne laskea tuloihin eikö keskittyä vain laskemaan, mitä se tulee maksamaan, itse olen maksanut jo veroja tälle maalle yli kolmekymmentä vuotta, mutta olen kyllästynyt tuohon jaaritteluun "aktivoimisestani" työttömyyden aikana! Ihan itse olen lähettänyt satoja hakemuksia, ollut työvalmentajilla, haettu avoimia ja piilotyöpaikkoja, mutta tosiasia vain on, että kun ikää on 50+ ja hakijoita päälle 200, et ole rekryissä mukana varteenotettavana ehdokkaana, ihmettelen, miten teillä on varaa pitää yli sataatuhatta yli viiskymppistä "reservissä" vuosia pitkäaikaistyöttöminä, jakaa yrityksille tukia, kun ne eivät työllistä meitä, kerran olen päässyt palkkatuelle kunnalle, josta seurasi 30 tunnin viikkotunneilla erittäin pieni ansiosidonnainen, jolla kitkuttelin 500 päivää, nyt taas työmarkkinatuella, ja mikä järki on siinä, että kunta kiinnostuu minusta vasta 300 päivän jälkeen palkkatuen osalta, kun joutuvat alkamaan maksamaan sakkomaksuja! Tehkää sille asialle jotain, heti, kun ansiosidonnainen loppuu, pitäisi olla mahdollisuus vaikka kunnalle palkkatuettuun työhön, ja tunteja normaalit 40! Löysässä hirressä tässä on roikuttu jo vuosikaudet, kun voisi tienata sitä eläkettä tulevaan ja työvuosiakin olisi vielä vaikka ja kuinka, kiitos eläkeikäni korotuksen, mutta mistä se työ?

Ironista on, että maksan veroja pienestä työmarkkinatuesta 20% ja työhön päästyäni veroprosentti olisi 14, siksi siis kovasti haluaisin töihin. Niitä paikkoja ei vain ole riittävästi, ja kerrottakoon, että ennen tätä kurjuutta olin ns. hyvissä duuneissa markkinoinnin alalla, tekemässä taaloja isoille päivittäistavarayrityksille, miksi muuten yli 53 vuotiaan eläkemaksut ovat suuremmat työnantajalle? Ei mitenkään edistä meidän työllistymistämme.

jauhan tästä asiasta niin kauan kuin se menee perille. En jaksaisi enää kuunnella, että kuinka se ja se hallitus jätti tekemättä sitä ja tätä ja Te olette sentään tehneet sitä ja tätä, tosiasia on se, että olette kaventaneet mahdollisuuksiani jaksaa edes hakea töitä jatkossa, missä oikea apu, kun sitä tarvitaan?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Ironista on, että maksan veroja pienestä työmarkkinatuesta 20% ja työhön päästyäni veroprosentti olisi 14, siksi siis kovasti haluaisin töihin."

Tuosta voisi helposti päätellä siten, että työmarkkinatukesi olisi huomattavasti suurempi kuin mitä olisi palkkatulosi. Näinhän ei tietenkään todellisuudessa olisi, sillä palkkatulosta saa verotuksessa enemmän vähennyksiä. Siis lainmukaisia. Työmarkkinatuesta toimitetaan ennakonpidätys, joka ei ole välttämättä sama kuin lopullinen verotus.

"Tarvittaessa voit hakea muutosverokortin sosiaalietuuksia varten osoitteessa www.vero.fi/verokortti. Verohallinto toimittaa pyydettäessä muutosverokortin suoraan Kelaan." http://www.kela.fi/tyomarkkinatuki_verotus
Näin voi toimia kun ei ole muita tuloja tai haluaa ylipäänsä tarkistaa ennakonpidätyksen riittävyyden tai olevan liiallinen lopullisessa verotuksessa.

Verohallinnon nettisivulla on vastaava ohjeistus työmarkkinatuen ennakonpidätykselle;
"Työttömyyskassat ja Kela eivät välttämättä tarvitse verokorttia työttömyyspäivärahalle, mutta silloin ne käyttävät kaavamaisia ennakonpidätysprosentteja. Kelan käyttämä 20 % on usein riittävä peruspäivärahalle. Ansiosidonnaisen päivärahan veroprosentiksi ei kuitenkaan yleensä riitä 20 %.

Jos et hanki muutosverokorttia,

Kela pidättää työmarkkinatuesta ja peruspäivärahasta 20 % veroa
työttömyyskassat käyttävät ansiosidonnaisen päivärahan ennakonpidätysprosenttina palkan prosenttia. Prosentti on kuitenkin vähintään 25 %."

https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Verokortti/Verokortti_etuuksille(32529)

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.A:" Työmarkkinatuesta toimitetaan ennakonpidätys, joka ei ole välttämättä sama kuin lopullinen verotus."

Mielestäni M.K esitti tuolla että pienipalkkaisesta työstä maksetaan vähemmän veroa kuin esim. tm-tuesta..itse höpöttelet jostain muutosverokortista tjms. En tiedä onko itselläsi kokemusta näiden etuuksien verottamisesta, mutta minulla on ja niiden perusteella voin sanoa että mitään muutosverokorttia ei tule jos tuo ainut tulo ja mitään vähennyksiä ei ole. Tällä hetkellä itselläni ansiosidonnainen, joka noin 3€/pv isompi kuin tm-tuki ja tästä menee 25% veroa. Kokemuksesta voin sanoa, että se suunnilleen lopullinen vero.
Yleensäkin hämmästyksen aihe on se, miten raskaasti näitä etuuksia verotetaan..toki toisten mielestä prosentti saisi olla sata.

Mitä sitten tulee tähän ps-puolueen lupailuihin, niin riippumatta mitä sdp tehnyt, tahi jättänyt tekemättä, niin ps-puolue on kyllä ihan omilla lukemillaan, kun puhutaan siitä miten pahasti voidaan äänestäjää pettää.

Ei me köyhiltä eikä vähäosaisilta leikata © TS

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Hyvä Sirpa!

Tiedän tämän kaiken pitkäaikaistyöttömänä ja minulla on muutosverokortti, sitä nyt vain saa veivattua alespäin tämän enempää, koska asuntokorotkin ovat nyt alhaalla ja hallitus tekee kaikkensa, ettei niitäkään vähennyksiä ole kohta kellään.

Kukaan työtön ei päättele kirjoituksestani muuta kuin sen, että työttömyys ei kannata, koska pienestä tuesta viedään veroa kohtuuttomasti, vaikka niitä olisi maksellut ennen työttömyyttä muidenkin puolesta muutaman vuosikymmenen.

Työssä kun ollaan, saadaan työtulovähennyksiä ja vaikka mitä, siksi prosenttini olisi alhaisempi, missähän viipyy työttömyydestä johtuvat vähennykset? Verottomuus?

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Yhteiskunnan menestys ei riipu vain taloudellisista fundamenteista vaan myös sosiaalisesta pääomasta – yhteistyöstä ja luottamuksesta. Sosiaalisen pääoman säilyminen ei ole mitenkään itsestään selvää nykyisessä yksilöllistyvässä ja moniarvoisessa yhteiskunnassa. Suomalainen yhteiskunta on vauraampi kuin koskaan, mutta yhteiskunnalliset ongelmat kasvavat eivätkä ihmiset voi kovin hyvin.

Kansalaiset myös pelkäävät yhteiskunnan jakautuvan. Mitä tapahtuu sosiaaliselle pääomalle? Kuinka paljon se romahtaa, työttömyyden, leikkauksien ja lisääntyvän luokkajaon myötä, ja mitkä ovat ne kustannukset, ja mistä löytyy ongelmien maksajat ? Kysymyksen painoarvoa lisää hyvinvointivaltion ja sosiaalisen pääoman keskinäinen riippuvuus, ja sillä on merkitystä miten paljon me saamme työllisyyden , yrittäjyyden sekä tulonjakopolitiikan kautta pidettyä, sitä pääomaa mitä suomalainen hyvä koulutusjärjestelmä tuottaa.

Hyvinvointivaltio voi vahvistaa sosiaalista pääomaa mutta myös heikentää sitä. Heikko sosiaalinen pääoma puolestaan rapauttaa hyvinvointivaltion kannatusta, ja nämä merkit ovat ja näkyvät sosiaalisissa ja terveyden tilastoissa sekä kustannuksissa .Nyt otetaan heikoimmilta, kun vahvemmat poliittisesti, ei tingi saavutetuista eduistaan.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Aivan mainio "jauhot suuhun"-tyyppinen vastaus tämä ministeri Lindströmin vastine demareille. Että 490-600 miljoonaa sinne tänne? Tässä näkyy se että kun SDP:n vaihtoehtoja vähänkin alkaa tarkastelemaan, niin nähdään että melkoisen heppoisilla eväillä ovat liikenteessä. Ymmärrän ja hyväksyn kuitenkin sen, että oppositiossa pitääkin olla kärkäs (vrt. Perussuomalaisissa kokemus aiheesta 20 vuoden ajalta), mutta toisaalta myös pitää toimia asiapohjalta.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Kts. kyselytunti torstainen, siellä Antti Rinteen vastaus ministerille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Omituista on se ettei yksikään demari ole ilmestynyt tänne ilmoittamaan ministerin kirjoitusta vääräksi.

Ei edes Granlund, joka vastustaa populismia ja valheellista politikointia henkeen ja vereen. :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikä lienee oma arviosi syyksi etteivät ilmesty paikalle kommentoimaan asiasta?

Itse arvelen sen johtuvan siitä, että aatetovereille jää sellainen kuva että demariedustajat puhuvat täyttä totta. Aate on niin syvällä, että valheetkin uppoaa. ;)

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Petterin kannattaa katsoa torstain kyselytunti, siellä hän selitti ministerille, mitä tarkoittavat, palvelusetelimalli ei kelpaa perussuomalaisille, ei sitten millään, vaikka se auttaisi minunkin tapaisiani pitkäaikaistyöttömiä.

Ehkä Antti Rinteellä on töitä oikeasti, ettei kerkiä täällä huutelemaan.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Populisimi ollut opposition ase aina, persut mukaanluettuna, ei mitään uutta. Takinkääntöä tullu nähtyä niin demareilta, vasemmistosta kuin persuiltakin tai miltä tahansa muulta oppositio puolueelta kun on päästy vallankahvaan. Joten turha sitä elvistellä kun muut sortuu oppositiossa samaan.

https://www.perussuomalaiset.fi/news/varjobudjetti...

"Talous ei kasva, vienti ei vedä, teollisuus on henkitoreissaan ja lisää velkaa otetaan paikkaamaan huonoa taloudenpitoa."

Kerrotko miten talvivaaran pohjattomaan kaivoon rahan lappaaminen on hyvää taloudenpitoa, todistitko saman ihmeen kuin pääministerimme?

"Haluamme auttaa heikompiosaisia pärjäämään ja osallistumaan yhteiskunnan elämään."

Ja pari vuotta myöhemmin olette tekemässä "kipeitä" ratkaisuja jotka osuvat pahiten juuri heihin joita olitte oppositiossa "puolustamassa"

Ihan muutama ote populistisesta oppositio toiminnasta, tätä koska hallitukseen pääsyn jälkeen vähän niin kuin unohtu mitä olittekaan tekemässä että yleensäkkin saitte kannatusta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

En minä ole koskaan sanonut ettemme me olisi oppositiossa olleet myös populistisia. Mutta emme missään vaiheessa hyökänneet työministeri Ihalaisen henkilöä vastaan. Kunnioitus oli ja on olemassa.
Minä vedin sen sijaan Taavitsaisen syytöksestä herneen sieraimeen(vain toiseen).

Terrafame maksaa joka tapauksessa. Vain kuvitteleeko joku että sen alasajo tapahtuu napista painamalla? Se vie vuosia. Nyt on sentään valoa näkyvissä ja valittu tie on mielestäni oikea ratkaisu

Sirpa Martikainen

Kiitoksia todella paljon. Leikkausten takia minäkin olen työtön 01.01.2017 alkaen.
Olen tällä hetkellä PALKKATUETUSSA työssä ja työn piti kestää vuoden. Leikkausten johdosta Kohti työtä ry loppuu ja irtisanomisilmoitus tuli eilen. Kohti työtä ry on minun palkanmaksaja, teen työtä ulkopuolisessa firmassa. Se pieni palkka minkä saan, on tärkeä minulle toimeentulon kannalta. Et varmasti mieti että monta työtöntä tulee nyt lisää. En ole meinaan ainoa. Kiitän sen takia että nyt luovutin, en enää jaksa. Vaikka kuinka yrittäisi, te keksitte jotain todella älykästä joka huonontaa meidän asemaa.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

Saat kaiken sympatiani Sirpa! Tuntuu tuo palkkatuettu työ olevan inhokkien listalla, numero 1. hallituksessa, vaikka sen vuoksi minäkin tässä vielä roikun, se antoi vuodeksi toivoa uudesta työllistymisestä, näin ei kuitenkaan käynyt, nyt määrärahat ja ihmiset katsotaan siihen suurennuslasin alla, ministeri väläytti kyselytunnilla jostain 3000 valitusta joukosta, josta en saanut vielä kiinni, mitä mahtanee tarkoittaa? Pieneksi käyvät meidän mahdollisuutemme tehdä työtä ja ansaita tälle maalle veroja, on se ihmeen vaikeaa! Ei tullut seitkytluvun lopulla mieleenkään visioida, että en tulevaisuudessa kelpaisi minnekään, silloin senkun menit ja aloitit työn, joka paikkaan kelpasi, kun oli nuori ja halpa.

Mitä tulee tuohon tulevaan palkkatukityön 1400 euron rajaan, max. 1800 euroa, voin sanoa, että, jos ei sen aikana tai jälkeen työllisty, tulee ansiosidonnainenkin olemaan tosi pieni ja myös tuleva eläke, näin viedään tehokkaasti tulevaisuuden toivoakin pois.....

Sirpa Martikainen

Nyt on pakko myöntää että olen todella hämmästynyt, mutta olen myös masentunut ja itkenyt tämän asian takia. En olisi IKINÄ uskonut että saan irtisanomisilmoituksen palkkatuetusta työstä HALLITUKSEN PÄÄTÖKSEN takia. Se pieni palkka minkä saan on todella tärkeä toimeentulon kannalta ja tämän piti olla ponnahdusikkuna takaisin työelämään. Vuoden alusta olen taas työtön ja kelan työmarkkinatuella. Ministeri ei ymmärrä kuinka tärkeä on palkkatuettu työ. Ministeri vei pohjan monelta asialta. Köyhyysloukku tulee minulle ja monelle muullekin. Ministeri ei ymmärrä päätöksiensä seurauksia. Hallituksen kyselytunnilla ministeri sai kritiikkiä ja ihan syystä. Pikemminkin määrärahoja olisi pitänyt lisätä että ihmisiä olisi voitu auttaa enemmän.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Lindström kehui tänään uutta 250-300 miljoonan euron tuulivoimatukea sanomalla että "se on hienoa".

Naurattaisi jos ei itkettäisi, mutta siinä taisi mennä orastava nousu kuntavaaleissa ainakin tuulivoimapaikkakunnilla ja tuulivoimasta kärsivillä ihmisillä, joista monet tukeutuivat persuihin hädässään.

Äkkiä se Lindströmkin lobattiin talon tavoille.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Olisi pitänyt kysyä sinulta neuvoa. Mutta voi, nyt se on myöhäistä. Opin talon tavoille ja etsimme yhteisen ratkaisun hallituksen sisällä. Siitä lisää TEM:n sivuilta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ei olisi tarvinnut.
Kertoisitko mitä te päätitte, jos siis itse tiedät? Pelkään näes että et tiedä.

Paljonko 2 TW tuetusta energiasta on tuulivoimaa, ja mitä se voisi maksaa?

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen

En tiedä onko ironia ja piilo.....sellainen paras lajisi, mutta minä ainakin osaan sen lukea rivien välistä.

Sinällään ei yhtään huono ajatus kysyä ja kuunnella joskus kansaakin, muistaakseni kaikki Arkadianmäellä olevat ovat juurikin kansan valitsemia edustajia, mutta sieltä talosta voi tippuakin.....

Sitä aikaa odotellessa, että tavistyötönkin tai työssäkäyvä saisi sopeutumiseläkettä, joka mahdollistaa normaalin elämän jatkamisen, ei tarvitse käydä leipäjonoissa.

En tiedä onko ylimielisyys hyvä piirre ihmisessä, minulla se ei ainakaan aikoinaan toiminut.......väitettiin mustavalkoiseksi ajatteluksi puheitani.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Taas tämänpäiväisten uutisten perusteella voidaan todeta, umpisurkeaa politiikkaa hallitukselta. Mikään perussuomalaisten lupauksista ei ole pitänyt, muilta en mitään odottanutkaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Metka tunne olla Makkosen kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Totta kai se umpisurkeaa. Kerrotko ihan omin sanoin mitä tänään päätettiin?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Voisitko sinä Jari kertoa mitä tänään päätitte, jos siis tiedät jotenkin muuten kuin linkkaamalla palan selontekoa josta kukaan ei tunnu saavan selvää.

Käyttäjän 0407019935tml kuva
Tarja Laakso

Voin muistaa väärin, mutta etkö sinä, ministeri Lindström, perustellut, että teidän ehdotuksenne työttömyyden hoitoon ovat kustannusneutraaleita ja oikeita, koska ne eivät vähennä valtion kustannuksia, vaikka vähentävätkin työttömien saamia tukia. Taisi liittyä työttömien aktivointi-ideaanne?
Olet siis sitä mieltä, että kun lisäät valtion kustannuksia ja katat kustannukset poistamalla tuet, et leikkaa mitään Suomen kansalaisilta, koska kokonaiskustannukset eivät laske, vaan nousevat?
Ok, tällä perusteella esimerkiksi perustulo on tosi huono ajatus, koska sillä voitaisiin vähentää valtion kustannuksia, ja lisätä vastaavalla määrällä ehkä kansalaisten elintasoa.

Totta, hallituksen olisi syytä kehittää ehdotuksia, mutta niiden tulisi olla hyviä, eikä sellaisia, että valtion kulut kasvavat, mutta kansalaisilta viedään loppukin elintaso. Jos valtion kustannukset eivät vähene, mutta työttömän saamat tuet vähenevät ja varsinkin kun työttömien määrä tai sen enempää työpaikkojen määrä ei vähene hallituksen toimin, se tarkoittaa sitä, että valtio toimii entistä tehottomammin.

Te olette tukeneet kaiken aikaa pääomavaltaisen vientiteollisuuden vaatimusten mukaista työttömyyden lisäämistä - sillä pääomavaltainen vientiteollisuus haluaa Suomeen lisää työttömiä, jotta heidän yrityksensä saisi, veronmaksajien rahoilla ensin huippukouluttamalla ja sen jälkeen erilaisten yrityksille maksettavien tukien muodossa, huippuosaavaa työvoimaa entistä pienemmillä palkoilla tai mieluiten ilmaiseksi. Yritystukia ne ovat nekin, että työntekijöiden palkka ei riitä elämiseen, ja valtio maksaa elämiseen tarvittavat kustannukset toimeentulotukina. Elinkeinoelämä siis ehdottaa juuri sellaisia muutoksia, joissa ei joko välitetä lainkaan tai jopa halutaan lisää työttömyyttä Suomeen.

Elinkeinoelämä tietenkin ajaa omia etujaan, mutta poliitikkojen pitäisi katsoa asiaa kansantalouden näkökulmasta, ei muutamien harvojen pääomasijoittajien näkökulmasta (joiden saamat voitot eivät kasvata valtion tuloja tippaakaan). Nämä kun ovat päinvastaisia tavoitteita useimmiten ja kansantalouden tulee toimia tasapainottavana voimana markkinoihin nähden.

Ja todettakoon lopuksi, etten ole saanut valtiolta tähän päivään mennessä euroakaan työttömyyskorvauksia tai asumistukia tai toimeentulotukia - ainoa tuki jonka joskus olen saanut valtiolta, on ollut valtion takaama opintolaina, jonka siis itse maksoin pois, eikä valtio, ja pienen pieni opintotuki (30+ vuotta sitten - silloin ne eivät olleet tämänpäivän tasolla). Mutta olen silti sitä mieltä, että maksamieni verojen pitäisi mennä yhteiseen hyvään, ei joidenkin harvojen rikkaiden rahapussiin.

Käyttäjän MaaritKorhonen kuva
Maarit Korhonen
Käyttäjän MarkusVuorivirta kuva
Markus Vuorivirta

Minä ainakin sanon sen verran näihin kannatusasioihin, että olen yksi niistä, ketkä ensimmäistä kertaa elämässään persuja äänestin ...... ja myös viimeistä. Täällä oli muitakin samoin ajatuksin.

Että kyllä meitä on jonkin verran. Ketkä siis muistaa Timon juhlavat puheet siitä, miten ollaan niin huolissaan nuorista miehistä ja vähävaraisista ihmisistä. Niistä siis, keitä nyt eniten pesäpallomailalla nuijitte... Ketään ei kiinnosta mitkään kilpailukyvyt eikä muut kun se sähkölasku on joka vuosi sen kympin suurempi ja tuet on joka vuosi sen kympin pienemmät: tappiot viivan alla pelkässä sähkössä on se - 20 euroa. Sitten kun vielä ottaa huomioon sen työmatkoihin tarvittavan auton mihin tulee joka vuosi lisää ... Ja verot ja kiinteistöverot ja kaukolämpö ja ... lista on loputon. Se on AINOA asia mikä ihmisen elämässä oikeasti kiinnostaa. Mitä hyötyä mistään helvetin työllisyyksistä ja kustannuskilpailukyvyistä sun muista liirumlaarumeista on, jos ei ole huomenna varaa ostaa itselleen palkallaan tai tuillaan RUOKAA? Tai LÄÄKKEITÄ? Ei vähäosaisia kiinnosta pisaraakaan mitkään moiset kilpailukykyhömpötykset kun se "hyöty" niistä selkeästi valuu vain ministerien hyville veljille. Omaan lompakkoon jää vain koiperhosia tai no kohta viedään varmaan nekin.

Hyvä sentään, että muisti toimii. Se toimii myös seuraavissa kunnallisvaaleissa ja eduskuntavaaleissa.

En tiedä mitä valita ... Sen myönnän. Persut oli sellainen viimeinen oljenkorsi suomalaisessa mädässä kansanedustusjärjestelmässä. (niin kun pitää aina valita ruton tai koleran välillä). Mutta kyllä sieltä aina jokin iloinen piraatipuolue tai muu vastaava löytyy mille antaa protestiäänensä... Niin tai näin. Yhdellekään näistä "isoista" ei ääntä enää tule --- Koskaan.

Arto Jääskeläinen

Olisikohan kellään tyytymättömällä täällä mitään realistisia ehdotuksia toimenpiteistä, jotka voisivat johtaa paranevaan työllisyyteen ?
Olisiko parempi ideoida jotain kuin vain arvostella, voisi vahingossa tulla jotain hyödyllisiäkin ideoita ?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

A.J:"Olisikohan kellään tyytymättömällä täällä mitään realistisia ehdotuksia toimenpiteistä, jotka voisivat johtaa paranevaan työllisyyteen ?
En oikein tätä kommenttia käsitä..jos "kalervo" saa tunnissa aikaan palikan, josta työnantaja voi laskuttaa 50, ja ta antaa "kalervolle" 10n, niin son diili.
Meillä on (väittäisin), noin 500K ihmistä pätevämpää, kuin ministerinä tällä hetkellä oleva laborantti. Se että nykyiset työttömät laitetaan lakaisemaan katuja "rekrykokeilun" merkeissä tuskin tätä maata raketoi.

Käyttäjän HeikkiHiltunen kuva
Heikki Hiltunen

Niin siis oliko sulla realistista ehdotusta? Kaikki tosissaan kitisee mutta vaihtoehtoa ei kukaan kerro. Luulisin noin kovan kritiikin taustalla olevan hyviä parannusehdotuksiakin, voin olla väärässä.

Arto Jääskeläinen

Itse ainakin näen, että pienyrityksillä saattaisi olla potentiaalia nopeiten palkata lisää työvoimaa. Miten olisi sellaisen suomalaisen kummallisuuden kuin yleissitovuuden poisto ? Tai yleensäkin keinot (mitä ne sitten tarkemmin olisivatkin), jotka helpottaisivat ja motivoisivat palkkaamaan lisää väkeä pienyrityksiin ?
Mikä lienee muuten itäviennin tilanne/näkymät, helpotusta siltä suunnalta odotettavissa jollain aikavälillä ?

Sirpa Martikainen

"SDP:n Anneli Kiljunen vei keskustelun vielä konkreettiselle tasolla ja käytti alueellista esimerkkiä.

— Teidän tekemänne päätökset aiheuttavat Kouvolassa ja Kaakkois-Suomessa sen, että nykyisistä palveluista 70 % ajetaan alas. Loput 30 % palkkatuen osalta on jo sidottu ensi vuoden päätöksiin. Se tarkoittaa konkreettisesti sitä, että ei Kouvolassa, ei Lappeenrannassa, ei Kotkassa, ei Haminassa järjestöihin pystytä enää palkkaamaan palkkatuella ja pitkäaikaistyöttömiä."

Entä koko maassa? Mikä tulee olemaan tilanne? Monta jää työttömäksi vuoden lopulla päätöksienne takia?

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

Tässä yksi oleellisimmista akilleen kantapäistä. Mitä ministeri Lindström aikoo tehdä tälle kannustinloukulle? Mitä koiviston konklaavin purkamiselle kuuluu? Vai vaietaanko edelleen?
http://hilkkamlaikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2268...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miksei persut kerro suoraan mitä -92-94 EU on sovittu ,työttömistä?
(T.Soini MSP puoluesihteeri tuolloin,Vistpakka kansanedustaja.)

Nythän on kyse siitä että ajetaan palkat alas. Tehdään ilmaistyöllä yrityksille "työvoimapulanpoistajia" sosiaaliturvalla. Nyt jo 142 000 tekee "työharjoittelua".Ammattitaitoiset työttömät. 6 000 enemmän kuin -15.TEM.

Olisi mielenkiintoista kuulla miten Suomi nousee tuolla?

A)_
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...
(koskee nykyään kaikkia aloja.) edm.tehty väitöskirja.

B)- - Politiikan muutoksesta saa empiiristä tukea esimerkiksi Euroopan Komission julkaisemasta Employment in Europe
–julkaisusta. Siinä eurooppalaisen työllisyysagendan keskeisimmiksi kysymyksiksi määritellään joustavuus työnteon malleissa, joustavuus palkoissa.
lisääntynyt kontrolli työttömän työhalukkuutta kohtaan;
sosiaaliavustusasiakkaiden pakottaminen tekemään työtä etuuksiensa saamiseksi;
Tässä sovelletaan ns. työntöstrategiaa (push strategy) velvoittamalla etuuksien saajat aktiivisesti ilmoittautumaan työnhakijoiksi ja etsimään työtä oma-aloitteisesti sekä lisäämällä uusia ehtoja etuuksien saamiselle –Tällaisessa laajennetussa ymmärryksessä voidaan myös verotusta ja sosiaalietuuksia koskevat fiskaaliset
reformit nähdä osana aktivointia tai
ainakin aktiivista työmarkkinapolitiikkaa.
(E.Ahon pieleen menneen työreormin toteuttaminen nyt)

C)-Talouspakettiin kuuluu myös talouspolitiikan tiivistämiseen
ja kilpailukyvyn (Kiky-sopimus)parantamiseen tähtäävä Euro Plus -sopimus. Euromaiden lisäksi kuusi euron ulkopuolista maata on ilmoittanut lähtevänsä mukaan sopimukseen.
-Ulkopuolelle jäävät britit ja ruotsalaiset sekä Tsekki ja Unkari.
KL 25.3-11

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

HeiJari, edelleenkin täällä odottelen vastaustasi mitä nöyrimmin. Onneksi työllistämistoimetkin saadaan nyt välistävetobisnekseksi veronmaksajien piikkiin ja orjamarkkinoihin näennäistä vauhtia. Sori vaan mutta tänne maksuvelvoitettujen resursseihin ei ole lisäystä edelleenkään tullut. Mutta paremminvointivaltion puolesta sen viimeisen leikkurin hetki lähestyy. Tämän hallituksen tarun voimme kaiketi typistää seuraavasti: Tulimme, näimme, otimme. Syvästi kiittäen , kansalainen Oikari.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset