Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Ensin terveys, sitten muu

On varmaankin paikallaan hieman avata syitä ja seurauksia liittyen omaan terveydentilaani. Menemättä nyt kuitenkaan yksityiskohtiin. En halua millään lailla vinkua tai valittaa vaan vain avata mm. sitä, millaiseksi koen tämän ministerin työn. (Vapaaehtoistahan tämä kuitenkin on).

Olen jäänyt eilisestä (10.3) päivästä lukien sairauslomalle 19.3 asti. Lääketieteelliset perusteet ovat vastaansanomattomat. 

Miksi näin kävi? Työtaakka on ollut suuri. Korostan kuitenkin sitä, että yksikään asia, joka on sovittu hallituksessa, ei ole jäänyt viemättä eteenpäin kaksoisroolini vuoksi, ei yksikään. Kaikki on viety sovitusti eteenpäin ja suurin osa asioista aivan aikataulussaan.

Itse koen ongelmaksi enemmänkin sen, että minulla ei ole tarpeeksi aikaa perehtyä asioihin sellaisella  tarkkuudella kuin haluan. Pyrin tekemään työni niin hyvin kuin ikinä pystyn. Se, että mihin se sitten riittää ei ole minun arvioitavissa vaan muiden. Ja kyllähän sitä onkin arvioitu sekä positiivisesti että negatiivisesti. Minua ei muuten kiusaa lainkaan se, että jotkut jaksavat muistuttaa jatkuvasti minun olevan "vain laborantti" tai ”vain entinen paperimies”. En ole laborantin hommia tehnyt muuten päivääkään, joten en ole siihenkään enää pätevä. Paperimiehen töitä tein innolla noin 25 vuoden ajan.  
 

Tietynlainen riittämättömyyden tunne on päällimmäisenä usein. Se tunne kun ei pysty vastaamaan ihmisten välillä ylimitoitettuihinkin odotuksiin. Ministerin odotetaan muuttavan esim. oikeuden päätöksiä tai puuttumaan viranomaisten tekemiin ratkaisuihin, tai kommentoimaan niitä. Mikähän mekkala siitä syntyisi jos niin toimisin? Sitä paitsi, ei ministerin toimivalta yletä mahdottomiin. Tätä toimenkuvaa eivät monet ymmärrä lainkaan ja odottavat siksi, että sähköposti, kirje ja tekstiviesti saa aikaan muutoksen juuri heidän asiassaan. Ymmärrän inhimillisesti tämän halun toimia näin, mutta valitettavasti polku on usein paljon pidempi ja tapahtuu, jos on tapahtuakseen, lakien tai asetusten muutosten kautta. 
 

En ole stressaajatyyppi, mutta minusta on tullut sellainen. Mitä pidempään olen tätä pestiä hoitanut, sitä stressaavampaa tästä tuntuu tulevan. Eli ohje: "kyllä se siitä lähtee, kun pääsee hommaan sisään", ei välttämättä pidä paikkaansa. 

Tämänhetkisen terveydentilani perimmäinen syy on se, että olen laiminlyönyt itseäni. Parin vuoden olematon liikunta, epäsäännöllinen tai epäterveellinen ruokailu ja kiireen aiheuttama stressi ovat yhdessä aiheuttaneet tilan, jossa nyt olen. Valoisasti ajateltuna tie takaisin kuntoon on tehdä nuo asiat käänteisesti eli liikkua, syödä terveellisesti ja säännöllisesti ja laittaa kalenteri sellaiseen malliin, että kiire helpottaa. 

Ja juuri näin aion toimia. Teen elämäntaparemontin. Olen vastuussa myös itsestäni ja on korkea aika tehdä näin. 

En aio luovuttaa, päinvastoin. Minut tuntevat tietävät minun olevan periksiantamaton isänmaallinen mies, joka ottaa työnsä vakavasti. Aion hoitaa minulle annettuja tehtäviä edelleenkin niin hyvin kuin pystyn. 

En tässä vaiheessa kommentoi tämän enempää omaa tilannettani, ministerisalkkuja tai muutakaan, pahoittelen. Keskityn nyt itseeni, toivon että ymmärrätte. Tavoistani poiketen En siis osallistu mahdolliseen keskusteluun enkä anna haastatteluja millekään taholle. Tämän pyydän ystävällisesti huomioimaan.

Suuret kiitokset teille kaikille kannustavista viesteistänne ja siitä valtavasta tuesta, jonka olen saanut. Se vetää isonkin miehen hiljaiseksi. KIITOS!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

37Suosittele

37 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Arvasin seuraukset. Kirjoitinkin niistä joskus. Et voi mitenkään voittaa ylisuuresta työkuormasta johtuvaa painetta. Sen taistelun häviää aina. Miksi suostuit siihen kisaan?

Sipilä resurssoi hallitustyöt päin h*******

Miksi niin teki? Minkä tason johtamiskokemusta hänellä on? Olen itse työkseni resurssoinut ja organisoinut järjestelmäkehitystiimin töitä. Siksi ihmettelen tapahtunutta. Töiden johtaminen ei ole toiminut.

Teit kovan suorituksen yksi mies pyöritti kahden ministerin hommaa näinkin kauan.
Joku noista ministereistä totesi että hyvin menee ja hyvin jaksaa. Ilmeisesti hänellä on helpommat ja vähemmän työläät hommat kuin Jarilla.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Koitahan parannella itsesi vain kuntoon. Se työ ei ole elämän tärkein asia vaan oma terveys. Kun sen menettää ei muulla ole enää mitään merkitystä.

Se vain on outoa kun hallituksen Kikyssä tuo ei näkynyt missään?
Sairaspäivärahan saantia ja poissaoloehtoja kiristettiin.
Työaikaa lisättiin ja lomia lyhennettiin.Etenkin juuri niillä raskaimmilla naisaloilla. esim.Terveydenhuollossa ja hoivapalveluissa.

JK.Ja tiedän ettei ne tulleet sinun vaatimuksestasi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei kannata jäädä makoilemaan kun kevät kohisten koittaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jari onko sulla nyt joku kikyyn liittyvä sairasloman omavastuuaika?

Paranemisia! :-)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on melko ikävä ja toisaalta huvittavakin piirre, että tuntuu siltä kuin ministeriksi valituu henkilö ei olisikaan enää ihminen.

Lehdistö, media ja osa kansalaisista saa silloin julkisuuteen sen narrin, jonka toimintaa, ulkonäköä ja tekemisiä saa vapaasti repostella ja haukkua.

Kuitenkin pitäisi muistaa, että useimmiten siinä ministerin paikalla on se sama kaveri, joka aamuisin katsoo peilistä, tavallinen ihminen puutteineen ja vikoineen, ei mikään tunteeton kone.

Jaksamista ja terveyttä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta. Esim Rinteen huono ulosanti,Urpilaisen lihominen ym.
Ei ole mikään este sille ettei hoida työtään parhaansa mukaan.
Siksi on naurettavia kommentit missä arvostellaan politikkojen ulkonäköä tai "ÄRrr" vikoja.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Kuten silloin, kun lauoit henkeviä toteamuksia "tupee" Pekkarisesta?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Sinun ei olisi kannattanut ottaa vastaan sitä oikeusministerin salkkua. Jos jotakin voi oppia Sipilän hallituksen toimista niin sen, ettei lakien muuttaminen ja uusien valmistelu ole ihan yksinkertaista. Työ ja elinkeinoministerin pestissä olet varmasti yrittänyt parhaasi hallituksesta huolimatta, vaikka se ei olisikaan aina riittänyt.

Toivotan erittäin hyvää sairaslomaa ja toivon sinun jaksavan paremmin sen jälkeen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sauvakävely on erinomainen tapa pitää kuntoa yllä isollakin miehellä. Sillä on positiivista vaikutusta kokonaisvaltaisesti terveyteen. Alentaa mm. verenpainetta. Kokemusta on. Kaikkea hyvää ja tervehtymistä ministerin tehtäviin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tsemppiä Jari. Olet hoitanut hommasi hyvin....

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Soini kirjoitti plokissaan vuonna 2014 että 12 ministeriä riittää koska apostoleitakin oli vain kaksitoista. Hallitusneuvotteluissa määrä nousi neljääntoista ja nyt on paineita lisätä määrää vielä siitäkin.

Populismi on epäterveellistä, ainakin jos sitä harjoitetaan ministerien määrän kohdalla kuten nyt tapahtui. Soini on itsekin pitänyt useita sairaslomia.

Alun pitäen pidin tuplasalkkua näin isoissa asioissa epäonnistuneena ratkaisuna joten en ole jälkiviisas. Ymmärrän työpaineet, toivotan pikaista paranemista ja hallituskumppaneille populismista vapaata tapaa ratkaista tämä asia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juuri tuolla vähäisellä ministerien määrällä kuliseissa olevat kasvottomat virkamiehet tekee niitä päätöksiä.Ei vaaleilla valitut kansanedustajat.
Tuumaili eräskin entinen politikko. Ja voin sanoa että olen samaa mieltä.

Jos kiireeltä ei ministeri edes ehdi syventyä lakeihin ja eduskunta,tulee ne päätettyä virkamiesten tekeminä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Huomauttaisin kuitenkin Sanni Grahn-Laasosen pystyneen hoitamaan sekä opetus- että kulttuuriministerin toimea. Veikkaan hänen tosin keskittyneen enemmän opetusministerin tehtäviin. Enkä yritä piruilla, kunhan totean asian.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tähän on hyvä todeta, että Jarilla on erittäin raskaan kaliiberin salkut, Sannilla kevyet. Joku kulttuuriministeri on ihan pikkujuttu oikeus/työministeriöön verrattuna.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Opetus- ja kulttuuriministeriöhän ovat samassa, joten niiden jakaminenkin olisi keinotekoista. Grahn-Laasosen lisäksi myös Tiilikainen on ilmoittanut että selviää tehtävistään, sen sijaan työ- ja oikeusministerin tehtävien yhdistäminen oli alunperinkin kuolleena syntynyt ajatus.

Ministeriöt:

valtioneuvoston kanslia (VNK)
ulkoasiainministeriö (UM)
oikeusministeriö (OM)
sisäministeriö (SM)
puolustusministeriö (PLM)
valtiovarainministeriö (VM)
opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM)
maa- ja metsätalousministeriö (MMM)
liikenne- ja viestintäministeriö (LVM)
työ- ja elinkeinoministeriö (TEM)
sosiaali- ja terveysministeriö (STM)
ympäristöministeriö (YM).

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #25

Kiire on ajanhallinan puutetta. Jos on liikaa tehtäviä niitä on karsittava. Mitä tiukempi aikataulu sitä vähemmän on vara kiireeseen.

Pekka Iiskonmaki

Lepää nyt kunnolla, ettet aja itseäsi loppuun. Olet ministereistä parasta A-1 luokkaa.

Näitä pepsodenthymyjä kirjoittaa tänne plogejaan, mutta eivät koskaan vaivaudu edes kommentoimaan niitä. Tuskin ovat plogin edes itse kirjoittaneet.

Juha Päivärinta

Tsemppiä Jari! Liikunta on juuri oikea lääke.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Jari.
Minäkin olen huomannut, että teet duuniasi "sydänverelläsi". Sellaiseen yleensä "kroppa" reogoi tuntemallasi tavalla.
Ehkä ne, jotka pyysivät sinua "vapaaehtoistyönä" hoitamaan ministerisalkkuja, arvioivat työmäärän mitoituksen tasan pieleen. Aika yleistä nykyaikaisessa johtamiskulttuurissa.
Työministerinä olet joutunut kokemaan saman mitä tuhannet ja kymmenet tuhannet toimeentulonsa eteen puurtavatkin.

Paranemisia ja voimistumisia!
Toivottelee Gutzeitin ex sellunpillaaja.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Toivottavasti esimerkki saa myös osan kansasta reipastumaan; vähäinen liikunta ja surkea ruokavalio yhdistettynä reippaaseen ylipainoon ei ole niin kansantalouden kuin oman hyvinvoinnin eduksi.

Tähän yhtälöön kun lisää vielä viinalla läträämisen, jota ministeri ei onneksi käsittääkseni ainakaan suuressa määrin tee, niin (sote)soppa on valmis.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei runsaan viikon poissaolo työpaikalta auta yhtään mitään tällaisessa tyypillisessä työpaikkakiusaamistapauksessa.

Työpaikkakiusaamista on kuormittaa velvollisuudentuntoinen työntekijä työmäärällä, josta suoriutuminen on hänelle täysin mahdotonta niin määrällisesti kuin laadullisestikin.

P.S. Tekemättömät työt odottavat työ-ja oikeusministeri Lindströmiä työpaikalla.

Riikka Nerg

Hyvä Jari! Juuri näin se menee. On aivan sama onko kotiäiti, duunari, virkamies, ministeri tai presidentti- samat ongelmat on, jos ei vaan jaksa, jos vaatimukset ovat suurempia kuin resurssit...
Paljon rauhallisia päiviä sinulle ja jaksamista. Pelkkä oleminenkin on tärkeää. Elämä on elämistä varten, ei suorittamista.

Siunausta!

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

1. Arvostan. 2. Erään kirjailijan sanoja vapaasti lainaten: Isänmaa ei pyydä, se vaatii. 3. Pikaista paranemista!

Käyttäjän MarkusVuorivirta kuva
Markus Vuorivirta

Voihan nyt... Nyt vielä ministereistä se paras ja ihmisläheisin sitten sairastui :( Ei ole työttömillä ja sairailla ollenkaan helppoa.

Niin kuin monet ovat jo maininneet. Tätä tämä tavallisen ihmisen elämä on! Ylipaljon töitä osaamattoman johdon alaisena. Niin, miten se johto sitten on niin osaamaton. No siten kun ei kerran osaa mitoittaa sitä työmäärää inhimilliseksi ja järjestää joko työn määrää tai työhön tarvittavaa väkeä oikein. Kaikki on vain tehokkuutta ja tuottavuutta ja loppujenlopuksi se tehokkuuden ja tuottavuuden rippeetkin lässähtää kun työn tekijät sairastuu. Tätä se on joka paikassa nykyisin Suomessa! Loppuisi nyt viimeinkin se johtajien rahojen palvominen ja alettaisiin pikkuhiljaa ajattelemaan ihmistä. Meinaan ennen pitkää se on sitten myöhäistä. Ei ihmiset kestä tolkutonta työkuormaa! Voisin melkein uskoa, että kaikki olisi oikealla tavalla tehtynä oikeasti paljon tehokkaampaa ja tuottavampaa. Ne osaamattomat kykyjohtajat hittoon joka paikasta ja sitten ne työn tekijät pois ikuisesta uhkaavasta yt-prässistä niin että voisivat joskus keskittymään siihen työhönkin - mitä olisi se sopiva määrä.

Niin onkin nyt hyvä miettiä kuka tässä Lindströmin tapauksessa se johtaja on ........ ;) Kertoo taas jotain johtajasta. Sama henkilö kellä on vatulointikoreja, prosessikaavioita, kaikenmaailman taivaanmaalausvisioita ja prosesseja onkin ihan tavallinen tyypillinen suomalaisjohtaja mikä ei osaa EDES mitoittaa työn ja tekijöiden määrää oikein. Patsastellaan vain televisiossa selittelemässä sitä sun tätä talkoota ja näin siinä nyt sitten taas kerran kävi. On kato se iso kuva! - jossain huuruissa ;)

Vihaksi pistää tuollanen.

Mutta ei auta, terveydellä ei parane leikkiä. Nyt se on vain Lindströmin levättävä. Myöskin työolosuhteet pitää saada kuntoon, ettei asia pahene.

Nyt vain kauniiseen kevätsäähän kävelemään ja happea ottamaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ikävällä tavalla tämä kuulostaa Sipilän sanelemalta jutulta. On näet spekuloitu sillä, että Sipilä olisi de jure työnantajan edustajana syyllistynyt työturvallisuusrikokseen, mitä on raskauttanut se, että hän on jo vuosi sitten todennut julkisesti että Lindströmin niskaan kaadettu järjenvastainen kaksoisrooli on kohtuuton. Työnantaja ei kuitenkaan ryhtynyt mihinkään toimenpiteisiin, mikä on lain mukaan rikos.

Tämä on spekulointia: joku oikeusoppinut on kuiskinut Sipilän korvaan, että varo, olet syyllistynyt rikokseen, ja jos asiaa aletaan penkoa, olet liemessä. Siksi Sipilä on käskenyt Lindströmiä vakuuttelemaan että ylivoimainen työtaakka olisi vapaaehtoista – mikä ei juridisesti kylläkään vapauta häntä mitenkään. Siis tämä on silkka arvaus.

Ihmettelen että media ei ole tarttunut tähän – tai oikeastaan viimeaikaisten mediatapahtumien valossa ymmärrän, että media nyt pelkää Sipilää, mikä on väärin.

Nyt vallan vahtikoirat, näyttäkääpä kerrankin hampaanne.

Eero Mattila

Aurinko paistaa, on nääs kevät!
Nauti siitä;-)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei ihme, että olet väsynyt. Kaksi tärkeää pestiä oikeus- ja työministeri, on aivan liikaa kenelle tahansa.

Rasitin kyllä itsekin sinua, kun teimme kirjekampanjan oikeusministerille Ruotsin malliin, jotta rahastuskirjeet saataisiin loppumaan.

Vaikka asia kuuluikin lähinnä opetusministerille (tekijänoikeudelliset asiat), Sanni Grahn-Laasonen ei puuttunut tähän aiemmin. Vasta sieltä teiltäpäin asiaan otettiin kantaa ja saatiin asiaa eteenpäin. OKM:n pätevän tuntuinen virkanainen Anna Vuopala otti asian hoitaakseen ja ensi viikolla pitäisi tulla tiedotetta.

Mielestäni nyt pitäisi erottaa nämä kaksi asiaa. Jatka sinä työministerinä ja oikeusministeriksi pitäisi nimittää juristi, koska lakikoulutuksen puute kohdallasi on helppo lyömäase, vaikka tekisit työsi kuinka hyvin tahansa.

Lepoa ja rauhaa ja hoida itsesi kuntoon!

Käyttäjän penttiwesterholm kuva
Pentti Westerholm

Työt ei tekemällä lopu.Hautasmaalla on monta korvaamatonta henkilöä ja kiitokset on tullut vasta hautajaispuheessa.Siihen ei kannata pyrkiä.Asia on niin ,että kukaan muu ei pidä sinusta parempaa huolta kuin sinä itse!

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Pikaista toipumista, Jari! Lepo tekee joskus hyvää ja silloin on rauhassa aikaa pohdiskella - ilamn jatkuvaa kiirettä.

Joskus tuntuu, että mahdoton salkku -yhdistelmä "pelattiin" PS:lle ja vielä yhdelle ministerille muiden toimesta.....mene ja tiedä. Hyvin olet kuitenkin klaarannut.

Itse sairastin 2 kuukautta Mykoplasma nimistä, keuhkoihin pesiytyvää bakteeria vastaan ja 3 lääkekuuria vasta auttoi. Se esiintyy epidemiana muutaman vuoden välein, eikä todellakaan ole leikin asia.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Jari Lindström ; terveys ei saa olla mikään säästökohde,ei edes ministerille.
Pahimmassa tapauksessa "säästö" kertautuu kuluina terveyden ohessa.
Olet joutunut kohtuuttomuuden eteen tässä hallituksessa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Yhtään väheksymättä kenenkään kestokykyä ja salkkujakoa, saan ilmoittaa, että sellaista se pakkaa olemaan täällä salkuttomallakin puolella. Kolmekaan työtä ei hanki riittää elantoon ja laskujen maksuun. Siinä sitten mietitään tärkeysjärjestyksiä yökaudet. Kaikesta on juustohöylätty. Auta armias, jos verenpainetaudin lisäksi on vielä diabetes. Toivotan kestämistä kaikille.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Jari, toipumista ja tsemppiä!

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Lindströminä minäkin häipyisin sairalomalle.

Oikeusministeri on nimittäin sangen hikisessä paikassa. Toisella puolen painavat päälle terrierin sisukkuudella vuosisadan suurimman oikeumurhan, eli pankkikriisin tapahtumien selvittämistä vaativat.

Ja toiselta puolelta painaa vastaan suuri joukko tämän valtakunnan silmäätekeviä, entisiä ja nykyisiä poliitikkoja, finassimaailman vaikuttajia ja tieten tahtoen vääriä tuomioita tehtaillutta tuomarikuntaa. Näille jälkimmäisille ryhmille kun oikeuden toteutuminen tulee merkitsemään sangen synkää tulevaisuutta.

Tuomiopäivän vääjäämättä lähentyessä voisin veikata, että näitä terveydellisistä syistä tapahtuvia näyttämöltä poistumisia tullaan näkemään yhä useammin. Varsinkin, kun kysymys siitä, mihin kymmeniä jopa satoja miljardeja on onnistuttu hävittämään kuin tuhka tuuleen, ilman minkäänlaista vastinetta, alkaa nousta yhä laajemmin kansalaisten ihmettelyn aiheeksi.

Onhan näillä "lautakasan takana " tapahtuvilla polvileikkauksilla toki ollut sijansa lähihistorian aikana aiemminkin.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvä Jari, töpseli vähäksi aikaa seinästä ja jatkossa sopivasti tervettä itsekkyyttä niin hyvä tulee.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Jari Lindström, kun aikanaan ilmoitit jääväsi pois Facebookista niin ajattelin, että niinkö nyt aikaa otetaan pois sosiaalisesta elämästä. Eihän tuo yksistään ollut se peruste poistumiselle varmaankaan, mutta merkit oli jo näkyvissä työlle uhrautumiselle.

Olet aina ollut inhimillinen ja helposti lähestyttävä, niin nytkin, kun näin kerrot asioista julkisesti. Kaltaisesi ihmiset ovat myös herkkiä uupumaan, koska painavat ns. sata lasissa.

Toivon muiden kanssa samoin, että hengähdystauko tuo esim. päivärytmiksi 8 h työtä, 8 h lepoa ja 8 h sosiaalista ja perhe-elämää. Tämä on kestävä ja järkevä pohja ajankäytölle ja jaksamiselle! Tsemppiä!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ihan järkevä päätös jättää fb. Siinä helposti tuhraantuu kaikki aikaa kun koko ajan tulee viestejä joihin haluaa vastata eikä vain peukulla kuitata.
Tuskin 8+8+8 neuvosi toimii ministerille. Pitää osata delegoida ja erotella olennaisen. Ja sanomaan ei.
Mutta kuten aikaisemmin jo todettiin oikeus- ja työministerin tehtävien yhdistäminen on kohtuuttomana ihan per...

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Reeniä, ukko!

Ministerinä saat töissäsi kyllä apua muiltakin niin paljon kuin haluat. Kuuntele.

Käyttäjän suvituuli952 kuva
Juha Lehtinen

Kaikista meistä ei ole johtajiksi.

Vuoren huipulle kiivettäessä matkalla karsiutuvat ne, joilla ei eväät sinne riitä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Jarppa, ministeri Jari Lindström, puheestasi kuulen, että olet tunnollinen, työtä pelkäämätön ja jopa piiskuri itsellesi.

Oletko uskaltanut tunnustaa hallituksen vetäjälle, että työsi on ollut ylimitoitettu?

Odotuksia on joka taholta, ja kuten toteat, eivät muutokset koskaan hetkessä tapahdu. Eipä ihme, että stressi ottaa tilan kehossa ja mielessä. Kun itse (mieli) ei ole valmis myöntämään väsymistä, keho hoitaa sen omalla tavallaan.

Keho on viisas, se pysäyttää. Viikon pysähdys kuulostaa kuitenkin lyhyeltä, mutta tarpeelliselta.

Realistina ajattelen, että muutos ei tapahdu sormia napsauttamalla, se vaatii aikansa ja siinäkin on hyvä olla armollinen itselleen.

Toivon Sinulle hiljaisuutta, oman olemisen tunnistamista ja ajatusten rauhoittamista.

Nyt ei ole rehkimisen aika. Se tulee aikanaan.

Yt, Mirjami, US-blogisti

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kuka muuten toimii oikeus- ja työministerinä Lindströmin sairausloman ajan oman ministerityönsä ohessa ?

Onneksi tuuraaja varmasti ymmärtää jättää Lindströmille kuuluvat työt hoitamatta, ettei vaan tule stressiä ja itsellekin sairastumista. Terveys edellä !

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Elämä on enemmänkin kuin työelämää.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Toipumista Jari!
Toivottavasti torilla tavataan, ja voit tulla "omiesi" joukkoon, ainakin joihinkin
tilaisuuksiin tekemään vaalityötä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Nyt on hetken aikaa katsella ja kuunnella kevään koittamista.Jää kiire pois ja riittämättömyyden kokemus.
Rannassa laineiden liplatus rauhoittaa ihmeesti.
Kuuntele tuulen tuoma viesti puissa. Sinivuokotkin jo kohta avaavat kirkkaat silmänsä.
Ja mustarastas lurittelee huiluaan.
Toivotan kevätriemua!

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Tsemppiä ja rauhallista, levollista kevättä! Nythän on parhaat säät liikkua ulkona ja saada jaksamista kuntoon.

Olet ehdottomasti suosikkiministerini nykyisessä hallituksessa ja varmasti yrittänyt parhaasi, vaikken samaa mieltä kovinkaan monesta hallituksen ratkaisusta ole.

Minusta on hienoa, että olet osallistunut työtehtäviesi ohella keskusteluun kansalaisten kanssa esimerkiksi täällä Puheenvuorossa vaikka on varmasti ollut hirveä kiire. Yksi ihminen ei kuitenkaan voi jaksaa kaikkea. Toivottavasti hallituksessa nyt kuullaan tämä hälytysääni ja lopetetaan ministereiden määrällä säästäminen.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Toivottavasti muistat tämän vielä parantumisesi jälkeen, olet oivassa asemassa jotta voit vaikuttaa että myös tavallisella kansalaisella on varaa sanoa myös "terveys ensin".

Paranemisia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Raskaan työtaakan lisäksi piti kuitenkin vielä asettua kuntavaaleihinkin ehdolle?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllä tässä on kyseessä myös laaja-alainen arvostelukyvyn pettäminen koskien omaa yleistä jaksamista ja kykyä suoriutua yhä lisääntyvästä työtaakasta.

Äänestäjät tekevätkin suuren palveluksen blogistille olemalla äänestämättä tätä kuntavaaleissa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Kysymys on johtajatason ongelmasta, jossa ministeri on duunarin asemassa. Juha Sipilän (kesk) hallituksen yhdeksi peruslähtökohdaksi otettiin poliittisen hallintokoneiston vähentämiskokeilu ja ministerimäärän leikkaaminen. Hallitusneuvottelujen lopputuloksena hallitukseen tuli 14 ministeriä, mikä oli kolme vähemmän kuin Alexander Stubbin (kok) ja viisi vähemmän kuin Jyrki Kataisen (kok) hallituksessa.
Nykyhallituksessa on 9 miestä ja 5 naista. Tässä Suomi poikkeaa muista pohjoismaista, joissa hallitusten ministeripaikat ovat tasa-arvoisesti jaettuja. Samoin ministerien määrällistä tarvetta on katsottava tarkoituksenmukaisesti. Vähennyskokeilun tulos on huomioitava ja toteutuneen perusteella pidän sitä hyvin riskialttiina.

Ministerien vähentämiskokeilun taustalla oli Kataisen hallituksen epäonnistunut ministeritoiminta, mikä johtui enemmän toisistaan poliittisesti etäällä olevien hallituspuolueiden yhteistyökyvyttömyydestä kuin ministerien määrästä. Kataisen hallitusta vaivasi jatkuva päätöksentekemättömyys ja halu siirtää vaikeita asioita myöhemmäksi. Nämä asiat ovatkin kaatuneet paljolti Sipilän hallituksen syliin, jonka ministerimäärä on tällä hetkellä sekä tuntuvasti alimitoitettu että epätasa-arvoinen.
On turha puhua myöskään lasikaton rikkomisesta muilla sektoreilla, jos sitä ei tehdä edes kotimaan poliittisella näyttämöllä. Suomen tulee siis pitää kiinni tasa-arvoisesta ministeripaikkajaosta ja vaatia Juha Sipilää pitämään kiinni vaalipuheistaan, jossa hän lupasi tavoitella hallituskokoonpanoa, jossa on yhtä paljon naisia ja miehiä. Myös ministerien määrässä ollaan ylitetty kipuraja, kuten viimepäivien uutisoinnista on huomattu. Ministerien työsarka on suuri jo perustaltaan, siksi usean toimialan yhdistäminen on kyseenalaista.

http://miesenergiaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23321...

Käyttäjän HannuHurri kuva
Hannu Hurri
Käyttäjän HannuHurri kuva
Hannu Hurri

Eläkeikäisen työterveyslääkärin mielestä alkuperäinen tehtäväksianto oli liiallinen kenelle tahansa poliitikolle.Mikä idea oli yhdistää kaksi täysin toisistaan poikkeavaa ministeriötä? Jos tunnollinen mies tuossa taakassa yrittää venyä parhaimpaansa, on ihme ,jos kunnialla jaksaa vuosikausia. Ministerikin on vain ihminen puoluekannasta riippumatta.
Yleensä tällaisessa tilanteessa kutsutaan koolle työterveyshuolto,työnantaja,työntekijä ja tarvittaessa luottamushenkilö ja pyritään hoitamaan syy, eikä keskittyä pelkästään seuraukseen. Eduskunnassa ainakin on työterveyshuollon asiantuntemusta,miten lie ministeripalveluissa?
Toivon mahdollisimman nopeaa toipumista oman kaupungin eli Kouvolan miehelle.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Arvostan ministeri-blogistin kansanomaista rehellisyyttä, joka on tullut ilmi näissä kirjoituksissa.

Oli aivan pölkkypäistä yhdistää yhdelle henkilölle työministerin ja oikeusministerin tehtävät. Blogisti on erittäin sopiva työministeriksi, mutta oikeusministerin tehtävät olisivat ilman muuta kuuluneet jollekin asiantuntevalle juristille.

Tässä jää väkisinkin vaikutelma, että pääministeri Sipilän tarkoituksena oli "virtaviivaistaa" oikeuskysymykset, jotta ne eivät haittaisi liikkemies-Sipilän puuhia vaikkapa valtion yritysohjauksessa, joka ei aina ole näyttänyt oikein hyvältä. Yleensä tuo yritysohjailu on annettu jollekin muulle ministerille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset