Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Pulinat pois

Käydyissä kuntavaaleissa kävi juuri kuten äänestäjät päättivät. Tuloksesta voi olla joku tyytyväinen tai toinen pettynyt, mutta valitusoikeutta ei ole. Tämä on demokratiaa joten pulinat pois, kuten Johannes Virolainen viisaasti on joskus todennut.

 

Perussuomalaiset hävisivät niin valtakunnallisesti kuin kunnallisestikin. Kouvolassa saimme läpi viisi valtuutettua ja se on tuloksena meille perussuomalaisille toki iso pettymys. Vihreille ja sitoutumattomalle "Sheikki" Laaksolle vaalit olivat sen sijaan suuri menestys. Onnitteluni ihan erikseen heille ja toki kaikille läpimenneille puolueeseen tai ryhmään katsomatta.

 

Kaikille niille, jotka ylipäätään lähtivät ehdokkaaksi annan ison tunnustuksen rohkeudesta. Näinä aikoina ei ole helppoa lähteä ehdolle ja alistaa sekä itsensä että ajatuksensa alttiiksi arvostelulle. Sen kynnyksen te kaikki ylititte ja sitä arvostan. Älkää luovuttako vaan jatkakaa toimintaanne siitä huolimatta miten oma vaalinne meni. 

 

Omalta kohdaltani nämä kuntavaalit olivat kolmannet ja yhtä monta kertaa olen yltänyt valtuustoon. Kiitos luottamuksestanne! 1206 ääntä oli yli 500 äänen pudotusta edellisiin kuntavaaleihin, mutta silti se riitti ääniharavaksi asti. Kolmannen kerran sekin. Tämän edessä olen nöyrän kiitollinen ja koitan edelleen tehdä työtäni ollakseni luottamuksen arvoinen.

 

Minulta kysyttiin moneenkin kertaan, että miten aion ehtiä hoitamaan valtuutetun tointa? En aio pyrkiä mihinkään ylimääräiseen tehtävään, rivivaltuutetun paikka riittää mainiosti.Uskon sen pystyväni hoitamaan, kun ministerisalkkujani tullaan järjestelemään uusiin puihin. Minä olen nimenomaisesti itse pyytänyt oikeusministerin salkun ottamista pois itseltäni.

Työministerin tehtävän hoitamiseen olen valmis jos näin päätetään. Sen puitteissa saan kalenteriin paremmin tilaa myös maanantain valtuuston kokouksille. 

Korostan samalla, että mikään asia ei ole jäänyt hoitamatta salkkujaon vuoksi.  Kyse ei ole niinkään jaksamisesta tai loppuunpalamisesta. Kyse oli sairastumisesta. Sairastuin siksi, että laiminlöin itseäni. Siihen on tullut ja tulee muutos. Kukaan ei ole korvaamaton eikä mikään työ tai asia ole niin tärkeätä, että sen vuoksi pitäisi uhrata terveys. Ei edes yhteisten asioiden hoitaminen.

 

Perussuomalaisen puolueen tappion syitä voi jokainen arvailla. Itse uskon, että siihen vaikuttivat eniten hallitusvastuu ja paikalliset riidat. Siellä missä on riidelty, siellä tuli eniten turpiin. Toki valtakunnalinen kannatus putosi sekin merkittävästi ja ei tarvitse olla Einstein tajutakseen syitä tälle. Meidän syyksemme on kaadettu niin mamu-kriisi kuin "työttömien kepittäminen". Eikä siihen ole kerta kaikkiaan kyetty vastaamaan, ei tiedotteilla, ei kirjoituksilla eikä puheilla. Siitä on tullut "totuus". Itse olen aivan eri mieltä tuosta "totuudesta". Onko sillä kuitenkaan mitään merkitystä mitä minä olen mieltä? Ei, isossa kuvassa. Se on vain yksi mielipide tuhansien muiden joukossa.

Itse olen ollut vastuussa sekä työvoimapolitiikasta että maahanmuuttajien kotouttamisesta. Eli juuri niistä asioista, jotka ovat perussuomalaisille tärkeimpiä teemoja. Kotouttaminen on vastuullani ja joka kerta kun sen nostan esille, saan "suvakin" leiman. Vaikka puhuisin tai tekisin mitä tahansa. Työministerin roolissa kannoin myös suurta vastuuta kiky-prosessista perussuomalaisten puolelta ja eihän kikystä pidetty duunarien parissa. Kyllä minä tämän tiesin ja tiedän.

Summa summarum. Olen ollut ihan keskeisessä roolissa meille tärkeissä teemoissa. Mitä tästä kaikesta pitäisi sitten ajatella henkilökohtaisesti? Sitä pohdin ja ehkä kerron pohdintani auki, ehkä en. Jää nähtäväksi.

Puoluekokous on kesällä. Siellä päätetään puolueen tulevaisuudesta ja siitä päättävät jäsenet. Ei kukaan muu. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Arvostan alustajan avoimuutta ja keskustelualttiutta; ja toimintaa hallituksessakin enemmän kuin ministerikollegoiden toimintaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu yksi niistä ministereistä, joiden juttuja lukee mielellään.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos molemmille. En kirjoita nykyisin niin usein kuin aiemmin, mutta edes silloin tällöin. Nyt oli tällöin.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Arvostan ministeri Lindströmin työtä erittäin paljon ja erityisesti siksi, että olen saanut niin läheltä seurata hänen tekemäänsä työtä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos Kari ja onnea sulle erittäin kovasta henkilökohtaisesta tuloksesta.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Rohkea ulostulo. Kiitos siitä!

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Koskahan näemme sen päivän, että me työttömätkin osaisimme arvostaa sitä tehtyä työtä ja varsinkin niitä tuloksia mitä siitä syntynyt.
Enempi tuntuu lehdissä olevan uutisointia siitä miten karenssit moninkertaistuneet, kepitykset/kiusaamiset lisääntyneet ja entistä useampi voi entistä huonommin.
PS minua ei tarvitse kiittää.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#7 Siinä vaiheessa kun työ kannattaa aina ottaa vastaan ja työn tarjoaminen on aina kannattavaa.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

#8 Se tapahtuu siinä ajassa ja siinä vaiheessa, kun duunari sijoittaa "ostamalla" työpaikkansa. Tulot muodostuvat sen jälkeen palkkatulosta ja henkilöstöosingoista. Tulee varmuudella olemaan winwin tilanne.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Olen pistänyt merkille että perussuomalaisilta tulee kaikkein eniten "emme me, vaan muut" tyylisiä ulostuloja, toki ymmärrän ettei persuja voi yksin asioista pitää vastuussa, mutta olette kuitenkin siellä muiden mukana osallisena tekemässä päätöksiä, tätä et voi kieltää.

Kyllästymiseen saakka viime vuodet lukenut juttuja miten työttömät ja duunarit on kaiken pahan alku ja juuri, heitä siis syytetään siitä että yrittäjä/yritysjohto tehnyt päätöksen olla astetta ahneempi jälleen.

Persut pääsi hallitukseen pienen ihmisen puolustajana ja hallitus aikana pientä ihmistä on kuritettu kuin viimeistä päivää, miksiköhän äänestäjät menetti luottamuksen persuihin?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

En tietenkään kiellä. En koskaan ole niin väittänyt. Mutta ikävien päätösten lisäksi on tehty myös hyviä uudistuksia(esim.työttömyysturvan käyttöalan laajentaminen).

Eikö esim. Eläketuki eli ns. Lex Lindström tai millä nimellä sitä halutaankaan kutsua, ollut hyvä asia? Ei toki koske kuin pientä osaa, mutta yksilölle inhimillinen ratkaisu, jos hän niin valitsee. Myönnän aina ikävät päätökset enkä niitä toiseksi selitä.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Kerroppa Jari ihan rehellisesti, että ketkä työttömyysturvalain tapauksessa ovat niitä, jotka laativat lait ihan kirjoitetussaan muodossa, niin kuinka painettuina teksteinä presidentin allekirjoituksen jälkeen lait jaetaan sovellettaviksi ja luettaviksi. Ja laatiiko sama henkilö/henkilöt lain merkityksen jonka sitten kirjoittavat tiettyyn kirjalliseen muotoon.

Toinen juttu vielä, että kukahan on tämän mielivallan mahdollistavan työttömyysturvalain kohdan laatinut:

TTL 2a:4

"Jos henkilö on omalla menettelyllään aiheuttanut sen, ettei työsuhdetta ole syntynyt, hänen katsotaan kieltäytyneen työstä."

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/2002129...

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kolmikantainen valmistelu useissa laeissa tulee ihan lakein mukaan. Lait kirjoittaa virkamies, eri ministeriöissä. Ne tarkistetaan ja käännetään. Lähetetään lausunnolle ja korjataan. Monen vaiheen jälkeen se on EDUSKUNTA, joka lain viime kädessä siunaa.

Minä en tiedä kuka tuon kohdan on laatinut. Onko mielestäsi ongelma itse teksti vai sen tulkinta?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Siis tuon lain kohdan tulkinta mahdollistaa täydellisen mielivallan. Mikä tahansa asia voidaan katsoa työstä kieltäytymiseksi työvoimaviranomaisessa jos niin vaan päättävät.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #17

Siinähän se on ongelma. Miten itse ohjeistaisit toimimaan? Se kun ei ole mikään yksiselitteinen asia

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen Vastaus kommenttiin #18

No ei tuollaista lain kohtaa tulisi olla. So simple. Siis täytyyhän ihmisellä olla vapaus käsitellä työllistymiseensä liittyvistä asioista ilman karenssin uhkaa juuri tuon em. lakipykälän perusteella. Siis viranomaisessa kuka tahansa saattaa käsittää työstäkieltäytymiseksi esim. kriittisen kannanoton johonkin työllistymistä käsittelevään asiaan. Tuolla lainkohdalla rajoitetaan kansalaisen perustuslaillista oikeutta sananvapauteen - näin työtön kokee kun häntä esim. haastatellaan työhaastattellussa.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Onnittelut arvoisalle ministerille valtuustopaikasta ja kiitos kaikesta työstäsi Suomen etua ajatellen!

Lainsäädännössä epäselvä kohta käytännössä siirtää lain säätämisen pois eduskunnalta. Lakia tulkitaan, voi tulla erilaisia työryhmiä niitä pohtimaan ym. Mitä epäselvempi laki, sen "mielivaltaisempi" se on. Tämä pätee hyvin selvästi myös paljon puhuttuun kiihottamispykälään. Se on joskus ollut ymmärtääkseni enemmän ns. "Etnisiin" asioihin pohjautuva. Nykymuodossaan tuomarit päättää käytännössä mikä tulkitaan ryhmäksi. Mikä sitten onkin "ajan henki" ja aikaa seuraava tietää kyllä mikä se ajan henki nyt on.

Kyseinen kohta voisi olla esimerkiksi sellainen että "mikäli henkilö tahallisesti valehtelemalla tai muutoin asioita vääristelevällä tavalla toimii niin että.."

Olisi siis osoitettava että tahallisesti ja aktiivisesti toimii niin ettei työsuhdetta synny. Viranhaltijan täytyisi osoittaa että on esimerkiksi kertonut epärehellisesti elämäntilanteestaan tai vaikka terveydentilastaan.

Yleisesti ottaen voidaan todeta että virkakoneiston valtaa suhteessa yksittäiseen henkilöön ei tule lisätä yhtään. Epäsuhta on jo nyt olemassa esimerkiksi hallinto-oikeuden käynneissä. Viranhaltijat käyvät oikeutta lakimiesten yms avulla verorahoin kun yksittäinen kansalainen kuittaa kaiken omasta pussistaan. Tätä epäsuhtaa ei tulisi yhtään enää kasvattaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllähän se valta näyttää aina sumentavan arvostelukyvyn.

Toivottavasti mahdollisimman pian hallitus saa juristin oikeusministeriksi, jotta erityisesti perustuslakiamme rikkovat hallituksen aloitteet saadaan tulevaisuudessa edes vähenemään.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Avaatko minulle, miten aiemmat, lainoppineet oikeusministerit ovat HENKILÖKOHTAISESTI varmistaneet esitysten perustuslainmukaisuuden? Koska tunnut tietävän asiasta...muistini mukaan sote kaatui viime vaalikaudella PeV:n kantaan. Oliko se silloisen oikeusministerin syytä? Ei.

Minulla on aivan varmasti arvostelukykyä itseeni liittyen ja en ole missään vaiheessä edes kuvitellut olevani lakiasiantuntija vaan luotan ammattilaisiin. Kuten kaikki muutkin hallitukset tätä ennen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itse en oikeusministerinä olisi kutsunut erityisavustajakseni valtiotieteen maisteria vaan jonkun oikeustieteellisen koulutuksen saanen henkilön.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #19

Esimerkiksi tuomarin? Ja sellainen eav minulla on, nimeltään Arto Järvinen. Mikä muu meni pieleen?
http://oikeusministerio.fi/fi/index/ajankohtaista/...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #20

Ehkä se meni pieleen, että myös toisen erityisavustajasi olisi syytä olla lakitieteellisen koulutuksen saanut henkilö ottaen huomioon oma koulutuksesi ja epäinhimillinen työtaakkasi kaksoisministerinä.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Juristi hmmm, luotettava hmmm...
Ei yhtään sen luotettavampi, kuin kukaan muukaan kansalainen. Tuntee kyllä laatimnsa lakipykälät paremmin, kuin me muut. Tulkitsee niitä tarpeen mukaan vailla sen suurempaa moraalista kivuliaisuutta.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Onnea kuntavaalien tuloksesta! Olet selvästi aina ollut luetettu mies. Työpaikalla, kuntasektorilla, puolueessa ja ministerinäkin. Nyt tiimalasi persujen kohdalla alkaa olla aika vähissä ja ministerin urasi "asioista oikeasti huolehtivana" seuraa Urpo Leppäsen linjaa, valitettavasti.

Muistaakseni juuri Urpo Leppänen käytti sanoja SMP:n alastulon käynnistyttyä 1980-luvulla: "Porvarit voittivat". "Posti-Pekka" pelastautui virkanimitykseen ja tuli "ulos kaapista" ja ryhtyi julkiporvariksi. Nyt kun Halla-ahosta tulee seuraava puheenjohtaja "Itä-Mereen uppoavassa laivassa", voisit harkita siirtymistä johonkin varteen otettavaan puolueeseen.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kaikki kuolee aikanaan tässä matoisessa maailmassa, mutta "elävän kuolettamiseen tarvitaan pitkä säkki jauhoja", on vanha suomalainen sananlasku ja pitänee paikkansa tässäkin.
Omasta mielestäni muuta "varteen otettavaa puoluetta" ei Suomessa ole. Ainakaan vielä. Koskaan en voisi olla, äänestämisestä puhumattakaan, Kokoomuksen, Keskustan, SDP;n, RKP;n, enkä Vasemmistoliiton tai Vihreitten riveissä. Ne kaikki ovat kykynsä, ja sen puutteen, sekä karvansa näyttäneet!

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Varteenotettava puolue? Yhtäkkisesti ei tule mieleen. Nousijapuolueemme on täys populistipuolue ja siinä kategoriassa kylläkin varteenotettava.

PS:lla on niin kova nuorisoketju, että suhteellisen lyhyessä ajassa seuraa Uus Jytky.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No nyt olen taas työtön ja on näitä höpölöpö-kursseja (eivät oikeasti vaan auta juuri ketään, mutta toki parantavat tilastoja eli kun kursseilla on, niin näyttää työllisyys kivemmalta valtiolle, vaikkei näin aidosti olekaan.. ja on tiedossa että näin halutaankin asioiden näyttävän). On pakkokurssia (tai tulee karenssi ja kiitä onneasi jos olet kykeneväinen leipäjonoon tai tekemään toimeentukihakemuksen... läheskään kaikki eivät ole ja sieltä ei enää nousta helpolla.. tiedän) jossa peräti saat opetusta miten cv-kirjoitetaan hip hei. Ja on miljoona + 1 + n kurssia jossa kuskaa kivi paikasta A paikkaan B ja sen jälkeen paikasta B takaisin paikkaan A. Niin ymmärrän että harvempi jaksaa aidosti näistä kursseista innostua, koska eivät ne aidot työpaikat useinkaan siellä työkkärin sivuilla ole..

Lähinnä teilläkin kiva että tilastoissa muka näkyy että "työllisyys parantunut" ... vaikkei ole (tilastoista minäkin voin kehittää mitä haluan tarvittaessa.. työllisyyshän ei ole parantunut.. mm. hassuja/turhia kursseja on toki työnnetty ihmisille väkisin karenssin uhalla.. osa ottanut karenssin ja syitä siihen lukuisia.. ovat leipäjonoissa mikäli kykenevät sinne hakeutumaan.. job well done?).

Parantakaa mahdollisuuksia mm. yrittäjyyteen (ilman että menee kaikki tuet mikäli epäonnistut.. tuhoatte vain yrittäjien psyykkeet.. on kokemusta)... ja parantakaa mahdollisuudet freelance sun muuhun hommaan ... koska nähtävästi pakotetaan yrittäjyyteen/freelanceen/whateveriin koska duunia vain ei muuten ole paitsi leikisti (ja se leikisti käy kalliiksi byrokratian takia ja ihmiset vain vittuuntuvat enkä ihmettele......). Iso kasa 9€/päivä typeryyttä ja tämä on muka parasta minkä Suomi voi järjestää...? Aidosti? Me leikimme että iso osa on tilastojen mukaan muka "töissä", vaikka he ovat kursseilla sun muualla, joista ei koskaa tule olemaan heille työllistyttävää vaikutusta...... miksi siinä isossa V:ssä me/te teemme tätä ? Viime viikolla viimeksi kysyin työvoimatoimiston virkailijalta moniakin työttömän työllistymisiin vaikuttavia asioita... ei osannut vastata.. ja jos haluaisi kouluttautua omaehtoisesti, niin sehän katsotaan työllistymiseksi ja lähtisi pienetkin viimeiset tuet pois.... sama kuin jotkut talkootyöt (kuulemma, ei omakoht. kokemusta) monilla muilla.

Ei mitään järkeä.

Suurin osa noista 9€/päivä kursseistakin työttömille ovat niin luokattomia että +-saldoltaan ne pitäisi lakkauttaa. Mutta ei lakkauteta, koska työllisyyslukemat paranevat tilastoissa (ja jos olet hallituksessa tai pitää AA/A-luokitus pitää kondiksessa... MIKSI PITÄÄ KONDIKSESSA JOTAIN JOKA EI VOI KESTÄÄ... että ehdit itse alta pois kun shit hits the fan kunnolla ? Täysin mahdotonta kai miehenä kohdata se shitstorm kaikilla poliitikoilla.... ?)... voi hyvä jesus-mohammed-buddha-darwin-tai kuka vain tätä hulluutta.
--------------------------------------------

Mitä muuhun tulee niin terveysraporttisi mediasta katsottuna tosi ikävää että kävi duuni sinullekin rankaksi. Welcome to the club. Tuskin kärvistelet palkoillasi liiaksi kuitenkaan ja eläkekin tulee mukavasti vielä ajallaan eli tulevaisuutesi turvattu verrattuna useimpiin muihin (job well done.. voit relata koska vain ja silti sinulla menee paremmin kuin useimmilla). Siitä hyvä että ehkä tajuat pienen osan siitä miten monilla muilla menee. Sitä ei tietenkään koskaan täysin käsitä, mutta pieni osakin on jotain. No nyt on vielä aika auttaa muita (siihen sinut valittiin), joten käypä duuniin ja ei laiskaa päivää ellei tosiaan terveys krakaa. Auta esim. työttömiä (yms.). Kai yritit aikaisemminkin........... no YRITÄ KOVEMMIN! Katsotaan jälkikäteen sen mukaan mitä tuli aikaan... miten autoit ihmisiä. Anteeksi kai pitäisi pyytää liian rajusta kommentoinnista, mutta kun läheltä seurailee miten ihmisillä menee, niin vähän vaikea sitä on lievittää kommentointia eli ei anteeksipyyntöjä.... sorry siitä. Tule leipäjonoihin vaikka Kotkaan/Kouvolaan kyselemään anteeksipyyntöjä jos niiksi menee ja itselläsi on tarvetta...
****************************************************************************
"Itse olen ollut vastuussa sekä työvoimapolitiikasta että maahanmuuttajien kotouttamisesta."

Yksi mies kaikkeen pysty ja jos yrittää niin menee juosten kusten tehdyksi... ei hyvä; delegoi jos on pakko. Keskity hyvä mies nyt johonkin kunnolla että saat asiat toimimaan.

Timo Heikkila

Hyvä kirjoitus, samoin kuin Niko Kaistakorven tilastointia koskeva!
Ymmärrän tuon Lindströmin otsikon myös niin, että työttömät: Pulinat pois!
En ole koskaan ymmärtänyt näitten työttöminen pakkokouluttamista, esimerkiksi ceeveen tekoon, kun kuitenkin avoimia työpaikkoja on vain määränsä, ja jos joku työttömistä sen saa, niin joku toinen ei saa. Tätä nollasummapeliä juuri en ymmärrä. En ymmärrä myöskään tätä nykyistä suunniteltua haastattelurumbaa, kolmen kuukauden välein. Eihän siinä ole järjen häivää! Kaikenlaista liturgiaa voidaan siihen päälle liimata, mutta jos työpaikkoja ei ole niin ei ole. Ei ole mitään jaettavaa kolmen kuukauden välein, ei mitään uutta ei mitään vanhaa mitä ei olisi voinut jo aiemmin kertoa. Ei siinä auta Lindströmin uhrautuminen. Tai uhriutuminen.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Kysymys on hyvin pitkälti siitä että työttömyysturva maksaa valtiolle noin viisi miljardia euroa vuodessa. Lisäksi on inhimillinen puoli. Kaikki tietävät että tarvitaan talouskasvua ja työpaikkoja jotta työttömyys vähenee. Mutta se ei poista sitä tosiasiaa että on myös ns. Kohtaanto-ongelmaa.

On taatusti paljon niitä hyvin työkykyisiä ja työnsä osaavia jotka eivät esimerkiksi osaa hakea työtä oikein, oikeista paikoista oikeilla menetelmillä ja sitten on niitä työnantajia jotka eivät löydä työntekijöitä tai osaa jostain syystä muuten rekrytoida. Kaikki tämä on tässä tilanteessa todella turhaa ja se turhauttaa. Kyllä tämän tilanteen eteen on hyvä jotain yrittää tehdä.

En usko että työllisyyspolitiikka olisi millään tavalla yhtään osaavampaa tai "pehmeämpää" jos hallituksessa istuisi perussuomalaisten tilalla vaikkapa nykyhallitusta koko ajan joka asiasta kritisoiva vihreät. En usko siihen tipan tippaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Joko olet miettinyt missä porukassa lähdet seuraaviin eduskuntavaaleihin? Vaikka teemalla "terve sielu terveessä puolueessa". Persuissa ei kenenkään tulevaisuus vaikuta kovin lupaavalta enää kesän puoluekokouksen jälkeen. Ilman kunnon taustaorganisaatiota ei kukaan pysty tehokkaasti hoitamaan niitä yhteisiä asioita.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

On minulla kaksi vaihtoehtoa. Perussuomalaisten tai ei minkään.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Hyvä Jari!
Sama täällä! Ihminen ilman periaatteita on tuuliviiri! Arvoja ei myydä hernekeitosta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Se Perussuomalaiset, johon liityit on pian mennyttä. Miksi leimautua siihen tulevaan sakkiin?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Siis, ei mitään. Ellet ala puheenjohtajaehdokkaaksi ja voita sekä Terhoa että Halla-ahoa, ei sinulla ole tulevaisuutta politiikassa puoluetta vaihtamatta.

Teille peruspersuille kävi vähän ohraisesti, kun lähditte nuivien kanssa marjaan. Soini yritti tasapainoilla Halla-ahon kanssa. Se onnistui niin hyvin, että istutte nyt Soinin kanssa ministereinä. Sitten Halla-ahon puristusote Soinin palleista voimistui ja Soini heitti pyyhkeen kehään.

Ilman, että sinä uhraudut puheenjohtajaksi, nuivat saavat puolueen haltuunsa. Heidän vallassa ollessaan puolueen kannatus putoaa edelleen. Nuivien taito keskittää äänensä tekee sen, että ainoa paikka siellä kaakossa menee Juho Eerolalle.

En tiedä onko Halla-aho viisas, mutta älykäs kuitenkin. Moni yrittelevä uusi pienpuolue voisi ottaa nuivista mallia siinä, ettei kannata pyristellä uutena puolueena politiikkaan, vaan vallata vanha puolue.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #49

"Siis, ei mitään. Ellet ala puheenjohtajaehdokkaaksi ja voita sekä Terhoa että Halla-ahoa, ei sinulla ole tulevaisuutta politiikassa puoluetta vaihtamatta."

Miksi minulla pitäisi olla tulevaisuus politiikassa? En minä elämääni tämän varaan ole laskenut koskaan. Aika aikaansa kutakin. Kattellaan mitä tuleman pitää

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #50

Olethan sinä tulevaisuudessakin mukana politiikassa, koska sinut juuri valittiin neljäksi vuodeksi Kouvolan valtuustoon. Edessäsi on neljä vuotta nuivien panttivankina.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #51

Ei, en ole kenenkään panttivankina. Mutta turhaa sitä on tässä vakuuttaa, koska vain minä itse tiedän asioiden oikean laidan omalla kohdallani. Ja myös sen, miten toimin ja milloin. Ja kyllä neljä vuotta valtuustossa on edessä. Näillä näkymin.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #54

Näkeehän sen jo Pilkanmaan pappakin, ettet sinä kuulu siihen joukkoon, joka kesäkuun jälkeen määrittelee Persujen linjan. Nuivia molemmat pääehdokkaat.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #59

Pilkanmaassa on aina ollut näkijöitä. Hyvä niin. Vaikka näkeminen ei osuisi oikeaan.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Perussuomalaiselle ei ainakaan vihreät ole mikään vaihtoehto. Se on vähän sama kuin nyt ajaa mersulla tai vaihtoehtona olisi kävellä. Itse ainakin mieluimmin kävelen.

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

Terve vaan Jari! Show must go on. Kyykytystä ja raippaa lisää kiitos sillä pidot paranee ja kipupiste löytyy.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ihmettelen kun Sipilä on ollut yritysjohtaja, niin miten hän ei tiedä työmäärien arvioinnista ja laskemisesta mitään? Vai oliko siinä takana joku muu syy miksi päätti, että hallitukseen tuli niin vähän ministereitä?

Kela teki saman resurssointikämmin toimeentulotuen kanssa, kuin pääministeri päättäessään ministerien määrästä. Ihan puhtaalla matematiikalla olisi asiassa pärjännyt.

Jos työmäärät ovat epäinhimillisen suuria, johtaminen ei toimi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Arvelisin, että etenkin kokoomuslaiset halusivat korostaa ministerinpaikkojen yhdistämisellä sitä, miten vähäpätöisiä asioita työllisyys ja ympäristö ovat. Lindström ja Tiilikainen ovat tehneet parhaansa.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Senverta pitää poiketa yllä kommentoineiden ruskeakielten sävelestä, että perustuslaki takaa meille mielipiteen- ja ilmaisunvapauden. Joten puliskaa ja analysoikaa, kansalaiset, rauhassa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Katsotaan ensin se PS:n puoluekokous.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Persut on liiaksi kyllä kurittaneet työntekijöitä, KIKY sopimus ja mitä ennen sitä tapahtui. KIKY:ssä ei laitettu mitään ehtoja yrityksille eli pystyvät nostamaan voittoina kaikki KIKY rahat pois. Oliko kokoKIKY:ssä edes järkeä?

Tuskin työministerinkään toimet ihan kiitosta työttömiltä saa.

Samaan aikaan on varaa laittaa yli miljardi maahantulijoihin ja piikki on auki.

Maahanmuuton hoidossa oltu liian pehmeitä ja terävöittämistä tarvitaan.

Olen myös pettynyt persujen linjaa, mutta on kuitenkin parempi kuin ilman persuja ja siksi lähdinkin mukaan ja saamaan aikaan terävöittämistä maahanmuuttopolitiikkaan.

Persut ovat saaneet kiristyksiä aikaan: oleskelulupaa ei saa enää humanitäärisen suojelun perusteella, kaikki oleskeluluvat ovat määräaikaisia, Afganistanin kanssa palautussopimus, perheen yhdistämistä vaikeutettu ja 2600€ netto tuloraja 4-henkiselle perheelle. Tiukennettu ehtoja oleskeluluvan saamiselle ja pienempi prosentti saa oleskeluluvan. 
 
Paljon on työtä jäljellä, mutta mennään oikeaan suuntaan. 

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No nyt on täysin väärää tietoa vireillä. Nimittäin hallitus ei ole kikyä luonut, ei siten persutkään kuten näytät luulevan.

Nimittäin "Kilpailukykysopimus lyhyesti

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt pääsivät neuvottelutulokseen työmarkkinoiden kilpailukykysopimuksesta 29. helmikuuta.

Tavoitteena uusien työpaikkojen luominen"
https://www.sak.fi/ajankohtaista/neuvottelutilanne

Kannattaa lukea tuo linkin kirjoitus jolloin kikyn todellinen asianlaita tullee selväksi. Ay-järjestöt ovat itse päässeet sopimukseen kikyssä siitä millä tavalla sitä sovelletaan järjestöjen töehtosopimuksissa.

Pettyä voi näköjään virheellisten luulojen perusteellakin. Tuo saattaa johtua siitä, että uskotaan somessa olevia mielipiteitä ilman että itse tutkitaan asioiden todenperäisyyttä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kyllä hallitus laittoi alulle että kilpailukykyä pitää nostaa ja reuna ehdot. Mustaa ei saa valkoiseksi. Pakkolaitko on myös luuloja eikö niitä ollut myöskään?

Näin hallituksen pakkolait etenevät
http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001897036.html

Sipilä Ylelle: Pakkolait jäihin neuvotteluiden ajaksi – järjestöt kiittelevät
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000002883244.html

Raportti: Pääministerin painajainen jatkuu – kiky jopa vahingollinen, miljardileikkaukset uhkaavat
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/raportti-paaminist...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #32

Jari K. Totta että hallitus vaati kikyä, mutta ay-järjestöt itse tekivät toteutussuunnitelman. Hallituksella kun ei ole muuta keinoa devalvaation toteuttamiseksi kuin sisäisen devalvaation toteuttamiskeino. Kiitos EU:n ja eurovaluutan. Muuten tuo kiky olisi tullut vaatia jo Kataisen-Urpilaisen hallituksen aikana, mutta eivät olleet halukkaita vasemmistopuolueissa tuohon vaan siirsivät sen Sipilän hallitukselle. Tämä hallitus tekee vastuullista talouspolitiikkaa riippumatta gallup lukemista.

Ex-valtionvarainministeri Iiro Viinasen mielipidettä 2014 "Olemme tuhonneet omin toimin ja päätöksin mm. kilpailukykymme. Omin keinoin se on myös palautettava, mikäli tästä ahdingosta haluamme selviytyä. Ratkaisuiden lykkääminen tuonnemmaksi tekee päätöksistä yhä vaikeampia. Sisäisen devalvaation keinot tulisi ottaa käyttöön, vaikka ay-liike kuinka vastustaisi näitä heille epämieluisia päätöksiä." https://demokraatti.fi/taas-puhuu-iiro-viinanen-si...

Tässäpä myös Roger Wessmanin kannanotto sisäisestä devaltiosta (2015)ja sen tärkeydetä sekä miten se on tehtävissä "Sisäisen devalvaation voidaan perustellusti odottaa parantavan työllisyyttä, finanssipolitiikan kiristäminen sen sijaan heikentävän sitä.

Olen aikaisemmin perustellut miksi erityisesti Suomen kaltaisessa avoimessa taloudessa työllisyys nousee kun palkkoja lasketaan."
https://rogerwessman.com/2015/09/14/sisainen-deval...

HS:n kirjoituksessa kerrotaan "Kilpailukykysopimuksen yhteydessä on puhuttu sisäisestä devalvaatiosta. Valtiot devalvoivat valuuttojaan palauttaakseen vientikilpailukykynsä, mutta ”oikea” devalvaatio eli valuutan ulkoisen arvon laskeminen ei ole Suomessa enää euroaikana mahdollista.

Siksi nyt yritetään sisäistä devalvaatiota, jonka pääkeino on palkkojen alennus." http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002890105.html

Tuossa on se totuus euron vaikutuksesta talouden tasapainottamisessa. Ainoa keino on palkkakustannusten alentaminen. Alussa olivat ay-järjestöt haluttomia kikystä sopimaan joten hallituksella oli valmius omatoimiseen kikyyn. Kuitenkin lopulta ay-järjestöissä viisus voitti ja saivat tuon oman sopimuksen aikaiseksi. Hyvä niin. Tosin kovin taisi jäädä kehnonlaiseksi vaikutukseltaan.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #35

Jäi vaatimattomaksi ja osin vain näpertelyksikin koko kiky. On myös huomattava että kun tulonsiirtoja tehtiin työntekijöiltä yrityksille, niin ei laitettu mitään ehtoa että yrityksen pitää investoida vaan voi nostaa kaikki osinkoina ulos ja siinä ei Suomen kilpailu kyky paljoa parane.

Tämä olisi ollut paljon ymmärrettävämpi jos yrityksille olisi laitettu myös pakote käyttää investointeihin tämä tulonsiirto tai ainakaan ei ulos olisi voittoina ottaa.

Samaan aikaan kun KIKYä tehtiin niin maahantulijoille piikki auki ja on edelleen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #36

Kannattaa miettiä eurovaluuttaa ja sen tuomia vaikutuksia talouspolitiikkaan.

Mitä tulee tuohon maahanuuttoon liittyvän kannanottoosi, niin eiköhän syy tuohon kaadu EU:n niskoille ja varsinkin komissioon Saksan Merkelin kannustuksin. Tosin nythän on uutisoitu EU:n ulkorajojen valvonnan kiristyneen, sillä rajoilla tutkitaan maahantuloasiakirjat eli henkilöpaperit. Henkilön taustat tutkitaan uutisoinnin mukaan jo ulkorajalla. Edes jotain parannusta. Jäsenmaat ovat tiukassa kuristusotteessa EU:ssa ja komission suuntaan maahanmuuttokysymyksissä.

Katsotaan miten käy taakanjaossa, sillä Unkari on valittunut EU tuomioistuimeen pakollisuudesta. Päätöstä jouduttaneen odottamaan ainakin kuukausia, jollei vuosia.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #39

Tottakai osittain vikaa on muuallakin ja samaten päämisterin oman talon lupaukseen, mutta…

Kyllä Saksa ja Tanska ja Ruotsi tekevät rajatarkastuksia, mutta Suomi ei katso tarpeelliseksi?

Kaikkea ei voi laittaa toisten syyksi vaan kannettava vastuu omasta toiminnastaan ja jos nähdään vääräksi, niin muuttaa linjaa ja terävöittää sitä.

Muutos lähtee ongelmia tunnustamisesta ja niihin tarttumisesta, ei piilottelemalla ongelmaa mihinkään päästä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #39

On hyvä että Unkari on toiminut päättäväisesti ja Suomikin saa olla kiitollinen heidän tiukasta linjasta ja siitä että uskalletaan toimia oman kansan parhaaksi ja siinä samalla autetaan pohjoisia naapureitakin.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen Vastaus kommenttiin #36

Yrityksiä ei voi globaalissa taloudessa pakottaa investoimaan - varsinkaan sellaiseen maahan, jossa tuotantokustannukset ovat muita maita korkeammat tai muut tuotantoedellytykset (esim. energian hinta, kuljetuskustannukset ym.) ovat muita maita huonommat.

Ainoa tapa saada investoinnit kohdistumaan nimenomaan Suomeen on juuri se, mitä hallitus yritää tehdä - eli mm. kilpailukyvyn parantaminen, yritysverotuksen kehittäminen, turhan sääntelyn purkaminen, investointien valtiontakaukset jne.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #45

Kyllä yritykset voi pakottaa investoimaan jos rahaa siirretään niille. Myös voi laittaa sakkoveron, jos nostaa ne osinkoina ulos. Ei kilpailu kyky sillä nouse että yrityksille tehdään tulonsiirto ja omistajat nostaa rahat voittoina.

Samaten ei yritysten kilpailukyky sillä nouse että kunnan työntekijöiltä otetaan lomia tai lomarahoja.
Ei yritysten kilpailu kyky kohene jos 6 minuutilla jatketaan päivää. Näpertelyä.
Jossain yrityksissä on sitten pidetty kuntoilupäivä, ihan mukavaa mutta kilpailukyky ei siinäkään paljoa nouse

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #46

Älähän unohda että tuo mainitsemasi näpertely on demareiden ja ylipäänsä vasemmistoaatteen tuotetta. Kiky-sopimus on siis ay-järjestöjen aikaansaannos.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen Vastaus kommenttiin #46

Sakkovero on jo olemassa - nimeltään osinkovero. Suomessa se on 30/34 % riippuen osingon määrästä.

Luuletko tosiaan, että Suomeen saadaan lisää yritystoimintaa lisäämällä omistajien verotusta vielä nykyiseltä tasoltaan ?

Muista myös, että suomalaiset eläkerahastot (joihin sinunkin eläkevarojasi on sijoitettu) ja sijoitusrahastot (joihin ns. "tavallinen kansa" sijoittaa säästöjään) ovat juuri noita 'omistajia', joita haluaisit kurittaa sakkoverolla.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #55

Luopa nyt tarkasti mitä sanoin. KIKY:ssä siirrettiin työntekijöiltä yrityksille rahaa ja ilman mitään velvoitetta tehdä mitään ja voi vaikka ottaa ulos yrityksestä ulos osinkoina. Minä sanoin että olisi pitänyt olla yritykselle velvoite investoida nämä rahat , koska muutenhan ei kilpailu kykyä nosteta jos nostetaan vaan kaikki osinkoina.
Jos ei olisi investoitu, niin sitten olisi iskenyt raippavero.
Hallitus siis työntekijöitä kuritti ja teki tulonsiirron yrityksille, ilman että heidän piti tehdä mitään. Tässä se vääryys ja se ei muutu mihinkään. Virhe on tehty.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #55

Eläkerahastot ei kai nyt sentään voittoja jakele :)
Hehän sijoittaa eläkerahoja yrityksiin tai hankkeisiin.

Niinkuin jo sanoin nämä tulonsiirrot, jotka KIKY:ssä tehtiin jos ne olis käytetty investointeihin, niin kaikki hyvin, mutta jos yritys olisi yrittänyt nostaa ne voittoina, silloin niitä olisi raippaverotettu.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jari Lindström,
mitä jos käynnistäisit kunnon tutkimuksen työttömien ja työpaikkojen luvuista? Varsinkin EK:n ja Kokoomuspoliitikkojen työttömien lukumäärän pyörittely vasten avoimia työpaikkoja ei tuo oikein mitään ratkaisuja. Näitä pitäisi oikeasti analysoida ja tutkia, kuitenkin heitellään epämääräisiä summalukuja todennäköisesti tavoitteena oikeuttaa lisäkiristykset.

Miten luvuissa näkyy esim seuraava, mistä kirjoitin toisaalle:
Suomessa tuntuu olevan erikoinen illuusio, jonka mukaan avoimet työpaikat täyttyisivät pääosin työttömillä. Totuus on, ettei juuri mikään kannusta yritystä ottamaan ensisijaisesti työtöntä avoimeen paikkaan ja usein HR näkee sen jopa riskinä.

Olisi todella kiinnostavaa nähdä lukuja siitä, kuinka usein positioon palkataan työtä vaihtava ja kuinka usein työtön. Kaikki näkyvät avoimina työpaikkoina statistiikassa.

Jos kuljetusyritys A hakee rekkakuskia, niin se todenäköisesti palkkaa työpaikkaa vaihtavan Peran, jolloin vanha peran paikka yrityksestä B menee hakuun, sinne palkataan työpaikkaa vaihtava Kake, jonka paikka sitten vapautuu yrityksestä C. Sinne yllättäen jopa valitaan työtön hakija Pirkko.

Eli kolme paikkaa oli avoinna ja sitten joku miettii kuinka ihmeessä rekkakuskien työttömyys ei vähentynytkään kolmella samana aikana. Kun tämä ilmiö kertautuu tuhansien työpaikkojen kohdalla vaikutus on todella suuri.

Näiden tilastojen tulkinnassa jätetään aivan järisyttävä määrä tekijöitä huomioimatta. Kuinka tilastoissa näkyy esim se, että julkishallinnon on lähes aina laitettava paikka julkiseen hakuun, vaikka valittava tulee jopa talon sisältä? Samaa tapahtuu isoissa yrityksissä, haku on vain näennäinen. Miten nämä vaikuttavat?

Keinojen tulee perustua tutkittuun tietoon ja vaikuttavuuteen. Nyt touhu on hakuammuntaa..

Käyttäjän ErkkiSaarinen kuva
Erkki Saarinen

Puolueen ulkoisessa viestinnässä on paljon parantamisen varaa. Kaikki ostopäätökset: palvelut, tuotteet, ideologiat jne. tehdään mielikuvien perusteella. Nyt ihmisten mielikuva puolueemme suurista tavoitteista ja arvoista on ollut hakusessa jo pitkään.

Me olemme edelleen vaihtoehto, mutta miksi ja mille? Tätä pitää pitkäjänteisellä ja suunnitelmallisella viestinnällä terävöittää ja selkeyttää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Erkki Saarinen. Kiinnitit tärkeään kohtaan huomiosi. Olen ollut itsekin jo pidemmän aikaa "huolissani" puolueen viestinnästä. Viestinnän puutteellisuudesta ei pidä syyttää yleä, sillä puolueella on omat mediasivustot työmiehen tuntilähetyksineen sekä puoluelehti. Kyllä mainittuja kanavia käyttäen viestintää voi lähettää laajemmin asiatiedoin.

Puolue tarvitsee viestintäsihteerin, ehdottomasti.

Käyttäjän juholasinikka kuva
Sinikka Juhola

Mielestäni Jari Lindström on parhaita ministereitämme: ihmisläheinen ja rehti.
Ei demokratiassa voi yksin päättää asioista.

Toivon hänelle jaksamista politiikan epäkiitollisessa pyörityksessä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Noihin Sinikan kauniisiin sanoihin on varsin helppo yhtyä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minusta Jari Lindström edustaa perussuomalaisuutta parhaimmillaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset