Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Valintani

Ei kai ketään häiritse jos kerron oman ehdokkaani Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi? Hyvä, kerron sen siitä huolimatta. 

En ole ketään ehdolle lähtenyttä vastaan mutta kun vain yhtä voin äänestää, on tehtävä valinta yhden puolesta.

Olen jo aiemmin perustellut näkemystäni siihen mitä odotan puheenjohtajalta.

Kirjoitin jo 26.4(Puheenvuoro-blogiini) näin: "Olen sitä mieltä, että vain 100%:sti sitoutuneiden kannattaa lähteä ehdolle puheenjohtajaksi. Ja tarkoitan tuolla sitoutumisella esim.sitä, että henkilö on valmis kiertämään vuoden ympäri, viikot ja viikonloput, koko maata sekä puoluekenttäämme. Laittamaan siis itsensä likoon täysillä puolueemme eteen. Jos tätä sitoutumistaan epäilee yhtään, suosittelen ettei silloin lähde ehdolle. Myöskään mistään "velvollisuudentunnosta" ehdolle lähtemisessä ei ole mielestäni riittävää perustetta. Pitää siis olla itselleen ja muille rehellinen ja kysyä, olenko valmis siihen kaikkeen mitä puolueen puheenjohtajuus merkitsee?"

 

Avataanpa tuota yllä olevaa vielä hieman. Uuden puheenjohtajan yksi tärkeä tehtävä on kiertää kenttää, ei tietenkään vuoden jokainen minuutti mutta säännöllisesti kuitenkin. Mutta ennen kaikkea hänen tulee olla valmis laittamaan itsensä likoon puolueen eteen. Henkilön Oma sitoutuminen on siis mielestäni äärimmäisen tärkeää. Se miten tämän käytännössä tekee ei niinkään. 

 

Koska olen nähnyt todella läheltä sen, mitä puheenjohtajan ja hallituksen muiden puoluepuheenjohtajien työ on, pidän todella hankalana, käytännöllisyyssyistä, uuden puheenjohtajan olemista hallituksen ulkopuolella. 

Moni asia saadaan sovituksi valmisteluvaiheessa, mutta ne hankalimmat tulevat joskus nopeallakin aikataululla trioon eli hallituspuolueiden puheenjohtajien syliin. Tai jokin asia voi muuttua yllättäen alkuperäisestä, jo sovitusta. Puheenjohtaja on ilman muuta aivan keskeinen henkilö myös tällaisiin yllätyksiin reagoinnissa. Mielipiteeni on, että hänen on oltava pääsääntöisesti saavutettavissa ja mieluiten ihan paikan päällä. Kaikkea ei voi delegoida vaikka vastuuta onkin viisasta jakaa.

 

Perussuomalaisilla on monia tärkeitä teemoja ohjelmissaan. Mutta ei vain yhtä tai kahta teemaa. Maahanmuuttopolitiikka ja EU-kriittisyys ovat olleet ja ovat jatkossakin erittäin isossa roolissa, omien linjojemme kautta erotumme omaksi puolueeksemme. Mutta kuten totesin, olemme myös yleispuolue. Elinkeinopolitiikka, työllisyys, maa-ja metsätalous, sosiaalipolitiikka, turvallisuuspolitiikka nyt muutaman mainitakseni. Myös näistä tulee uuden puheenjohtajan olla perillä ja tietoinen. 

 

Ohjelmatyön kehittäminen edelleen ja kentän sitouttaminen ohjelmien tekoon ja yhdessä hyväksyttyihin ohjelmiin on tärkeää, edelleen. Lisäksi poliittisessa tiedottamisessa on edelleen kehitettävää ja tässä uusi puheenjohtaja ja puoluesihteeri ovat keskeisinä toimijoina vaikuttamassa kehityksen suuntaan. 

Edellytän uudelta puheenjohtajalta siis osaamista myös yleispoliittisesti. En vaadi henkilöltä joka alan syvää  asiantuntemusta vaan ennen kaikkea kykyä keskustella kaikista teemoista, joita puheenjohtajan työssä eteen tulee. Puolueen kanta on osattava kertoa selkeäsanaisesti ja ymmärrettävästi.

Olen myös sitä mieltä, että joukkoja johdetaan edestä, omalla esimerkillä. Tarvittaessa tiukasti mutta myös ymmärtäen. Jäsenten on tiedettävä kuka puoluetta johtaa- Ei vain nimellä vaan myös "kokovartalolla". 

Uuden puheenjohtajan valitsevat äänioikeutetut perussuomalaisten jäsenet kesäkuun puoluekokouksessa Jyväskylässä. Päätöstä ei siis tehdä muissa puolueissa, sosiaalisessa mediassa tai keskustelupalstoilla. Jokaisella on vain ja vain yksi ääni. Jokainen ääni ei kuitenkaan ole "vain" ääni, äänellä on suuri merkitys. Siksi ihmettelen puheita puolueen eliitistä. Ei kenenkään ääni ole toistaan merkityksellisempi.

Päätös on erittäin tärkeä paitsi perussuomalaiselle puolueelle, niin on sillä suurta merkitystä myös suomalaiselle politiikalle. 

 

Hallitusvastuu painaa puoluetta ja moni on pettynyt toimintaan. Kritiikki on aina otettava tosissaan. Kehitys kun loppuu tyytyväisyyteen. Samaan aikaan on muistettava, että puolueen päättävät elimet olivat lähes yksimielisesti hallitukseen menemisen kannalla. Jos kestämme tämän vastuun, kestämme jatkossakin muutkin eteen tulevat haasteet ja ongelmat. Mutta vain yhdessä tämä onnistuu. 

Politiikassa hallitusvastuun tavoittelun pitää olla tavoitteena. Vain hallituksessa voidaan vaikuttaa ja tehdä päätöksiä. Kannatusta voi toki kasvattaa oppositiosta käsin(ainakin yleissääntönä), mutta todellinen vaikuttaminen sieltä käsin on enemmänkin haihattelua.  Oppositiossa esitetään omia vaihtoehtoja hallituksen politiikalle, mutta enemmistöhallitus tekee päätökset- enemmistön voimalla. Loogista. 

​Saamme siis seuraajan Timo Soinille. Uuden puheenjohtajan ei kuitenkaan pidä olla uusi Timo Soini, koska hänen kaltaistaan ei toista ole. Olemalla oma itsensä ja olemalla kaikkien perussuomalaisten puheenjohtaja, puolue pääsee eteenpäin. Uuteen aikaan.

Uusi puheenjohtaja tuo aina tullessaan oman linjansa. Näin ollen kyse on myös linjavalinnasta- mihin suuntaan puoluetta halutaan jatkossa viedä. 

 

Kaiken tämän edellä esille tuomani jälkeen olen päätynyt omaan valintaani:

Valintani on - Sampo Terho.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (102 kommenttia)

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

Mikä teidän puolueessa on vikaa kun käytätte Puheenvuoroa pää-äänenkannattajana jossa tällaisia "meidän juttuja" julkaistaan. Pummaaminen on röyhkeää.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#1 Ei sitten mitään vikaa ja ainahan US voi kieltää tämän niin halutessaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mä taas nostan hattua, että ministeri keskustelee aktiivisesti ja osallistuu täällä oman kuplansa ulkopuolellakin.

Sinällään kanta ei ole yllätys, uutinen olisi ollut jos Lindström olisi kannattanut sitä toista ehdokasta jonka valinta voi jopa johtaa hallituspaikan menettämiseen. Mutta mielenkiintoista on nähdä, mihin suuntaan perussuomalaisten ydinjohdon tuki Terholle sitten vaikuttaa. Protestiäänet ainakin menevät painotetusti H-a:lle.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos.

Minua ei oma paikkani huoleta, se on aina lainassa, mutta totta kai puolueen hallituspaikka on tärkeä asia.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Jannen kanssa samaa mieltä. Jo vuosia Jari on keskustellut blogeissaan aktiivisesti ja asiallisesti. Myös kommentoinut muitten blogeihin, mikä puolueesta riippumatta kärkipoliitikoille on harvinainen harrastus. Harmi kun Jari ei ole itse puheenjohtajaehdokkaana.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Sini Lappalainen, jos luitte blogin ensimmäisen lauseen, niin teidän olisi pitänyt huomata, että tämä ei koske teitä ja siirtyä seuraavaan blogiin.
Kuitenkin katsoitte aiheelliseksi käyttää sanoja "pummaaminen ja röyhkeä".
Miten tämä blogi leviää täältä perussuomalaisten luettavaksi, ei sekään kuulu teille.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Jos "meidän juttujen" julkaiseminen Usarin blogeissa on röyhkeää pummaamista, niin sitten näihin röyhkeisiin pummaajapuolueisiin tuolla samalla perusteella kuuluvat eduskuntapuolueista ainakin Vasemistoliitto, Vihreät, SDP ja Kokoomus. Luultavasti myös ne nimeämättä jääneet.

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

Eivätkö he keskity täällä kannanottoihin yleisistä asioista ja käy puolueen sisäisiä keskusteluja omilla itse kustantamillaan foorumeilla? Harvemmin täällä kokoomuslaiset keskenään nahistelevat vaikka tämä on juuriltaan kokoomusmedia.
Vihreät toki ovat tuoneet ydinvoimakantojensa kirjon tänne mutta huom kysymys ydinvoimasta koskee kaikkia kun taas puoluekokouslobbaus aihettaa puolueen ulkopuolisille ulkopuolisuuden tunteen.
Mutta muille kuin puoluejäsenille ulkopuolisuutta tarjoaminen liittyykin kansallismieliseen uusoikeistoon ihan ideologiapohjaisesti. Karmea ideologia. Karmeaa ulkoistaa muut kuin puolueuskilliset suomalaisuudesta nimemällä puolue the Finns'eiksi. Puoluee tarkoitus on loukata esim minua ja kaikkia muita jotka eivät omaa PSpuoluekirjaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

Täällä on joku vihreäkin kirjoittanut blogin siitä, ketä kannattaa puolueensa puheenjohtajaksi. Jotenkin muistelen että et Sini käynyt sitä paheksumassa?

Eduskuntapuolueen puheenjohtajan valinta kiinnostaa aivan varmasti myös puolueen ulkopuolella. Persujen tapauksessa nyt erityisesti eikä vähiten siksi, että edessä saattaa olla jopa hallituskriisi millä taas olisi vaikutusta ihan meihin kaikkiin.

Eivät kokoomuslaiset täällä tosiaan keskenään nahistele. En nyt heti muista, että yksikään kokoomusministereistä olisi kovin aktiivinen täällä muutenkaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mikä teidän puolueessa on vikaa kun käytätte Puheenvuoroa..."

- Mielenkiintoinen kysymyksenasettelu! Minua ihmetyttää saman asian kääntöpuoli: miksi muut puolueet eivät hyödynnä tätä vapaata areenaa samassa määrin kuin persut?

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

Mahdollisesti koska eivät ideologialtaan ole sellaisia että haluavat aiheuttaa lukijoille ulkopuolisuuden tunnetta vaan ehkä jopa päinvastoin.
Jos sinut ja oletetaan nyt vaikka avioparisi kutsutaan päivällisille ja te siellä aloitatte perheriidan riitaisaa selvittelyä niin onhan siinä sitten jälkeenpäin miettimistä minkälaisia vieraita olitte ja miltä muista tuntui.
Asiat ovat loppujen lopuksi yksinkertaisia.
Ja tässä vielä muille jotka kehuvat juuri Lindströmin esiintymistä tällä areenalla. Minäkin arvostan sitä ettei hän helpolla provisoidu näissä keskusteluissa. Hän levittää hyvää fiilistä. On hyvä nettikeskustelija, esimerkillinen jopa. Mutta muuten olen sitä mieltä että puolueen palkatut tiedottajat ovat laiskoja. Eihän ministeri voi ehtiä kaikkia asioita hoitamaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #26

Minä riitelemässä perheasioistani kyläpaikan ruokapöydässä. Ministeri perustelemassa puolueeseensa liittyviä näkemyksiä US Puheenvuorossa. "Kiitos" rinnastuksesta!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #26

Näkökulmakysymys. Jonkun Antero Vartian ja Satu Hassin tekstit aiheuttavat minulle aina syvää ulkopuolisuuden tunnetta.

Jore Puusa

US on taustaltaan journalistinen apparaatti.
Journalismiin kuuluu myös keskustelujen suhteen suoranaisen mainostamisen estäminen yleisönosastoissaan.
Tässä kohtaa Perssuomalainen ministeri tekee ns. mokan ja saa myös samalla US:n näyttämään vähemmän journalistiselta.
Olisi aika vaikea nähdä Lindströmin Terhomainosta esim HS:ssä tai muissa laatulehdissä.
On selvää, että Perussuomalaisten oma lehti ei riitä tällaisen ilmoittelun alustaksi jotta se voidaan ottaa vakavasti. Kun puolue ja siihen liittyvästä lehtituesta keskusteltiin olivat Perssuomalaiset ehdottomasti sitä vastaan. Mutta kun tuki tuli, tuli lehtikin. Minusta tuon lehden pitäisi riittää ilmoitusaineistolle.
Olen ollut 40 vuotta mediassa ja sillä kokemuksella sanon, että ministeri teki nyt Terholle karhunpalveluksen. Tarkoituksellako?
Kannattaisi aina kysyä ensin ennenkuin tekee tyhmästi. Käärmettä ei saa piippuun edes tunkemalla (sananlaskussa - no pun intended )

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #34

Puusa: "Olisi aika vaikea nähdä Lindströmin Terhomainosta esim HS:ssä tai muissa laatulehdissä."

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005229309.html

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #34

Ei, kyllä journalismiin kuuluu olennaisesti oikeus esittää näkökantojaan mm. siitä ketä kannattaa jonkin puolueen puheenjohtajaksi. Kyllähän tänne kaikkien vaalien alla kirjoittelevat useat ehdokkaat ja heidän kirjoitustensa tarkoitus pohjimmiltaan on nimenomaan itsensä mainostaminen.

Eri asia on, että suoranaista kaupallista tuotemainontaa ei tällä ilmaisella alustalla ole soveliasta tehdä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #34

Jonkun mielestä päivittäinen ammattitaidollaan kehuminenkin saattaa maistua siltä mainitsemaltasi "tyhmältä". Politiikassa sen vielä ymmärtää mutta että ..... ?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sinillä näyttää olevan valikoiva näkö- ja muistikyky. Ehkä syy on kuitenkin syvemmällä, jos/kun PS ei saa hänen mielestään tämänkaltaisia kirjoituksia tälle palstalle esittää.

Hieman hänen muistinsa virkistämiseksi muutama aiempi blogikirjoitus muiden puolueiden puheenjohtajavalintaa koskien;

http://juhanaturpeinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...
http://buimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236309-tu...
http://buimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228467-vi...
http://buimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237042-to...
http://luntatupaan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167650...
http://lassijskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165...
http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167560-va...
http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235583-sdpn...
http://timoekman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165152-d...

Lisääkin varmaan löytyy jos hakee. Toiseksi lienee ihan yksi lysti kuka puolueiden puheenjohtajien valintaan liittyen kirjoittaa ja miten. Ainakin minulle. Luen jos kiinnostaa tai jätän lukematta. Eihän ole Sini sinunkaan pakko lukea näitä kirjoituksia, jos kerran noin kovin häiritsee. Taitaakin häiritä suuresti vain PS puolue? Vihaa puoluetta kohtaan?

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

Aavistin että listasi on irrelevantti ja sitähän se on. Ensimmäinen klikkausavaaminen sen osoitti. http://luntatupaan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167650...
Jos verifioit jotain pitkillä listoilla tee se rehellisesti eli niin että linkit oikeasti tukevat viestiäsi. Käyttäisit lahjakkuuttasi ja tiedonhallintakykyäsi totuuteen pyrkien.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Totean vielä sen verran, että en lähde arvostelemaan ketään ehdolle asettunutta henkilöä ja nostamaan jotain toista sillä tavoin. Pidän rohkeana asettua ehdolle. Puolue saa juuri sen puheenjohtajan ja -johtajiston, jonka jäsenistön enemmistö päättää

Esa AitoSuomalainen

Että näin???Oletko jo "unohtanut" Tony Halmeen ideologian?

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

Kuten Puolassa ja Unkarissa "Me olemme Media". Me olemme medialebensraumpuolue.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#4 Sinulla on asenne. Ja se näkyy. Olkoon kuitenkin tuossa näyttämässä keskustelun moniuloitteisuutta.

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

Niin onhan oikeistopopulistinen konsepti tehokas: vaikutetaan blogien kautta ja lytätään perinteinen media.
Säröä aiheuttaa se että nostatte mahtavaa puoluelehtitukea kuitenkin. Ei ihan yhteisvastuun mentaliteettia.
Jos ajaisitte puoluelehtituen lakkauttamista ei kellään olisi nokan koputtamista. Ei ole kiellettyä olla smart mutta on kiellettyä olla kiero.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #9

Ihailen Sini tinkimättömyyttäsi, jonka olet ilmeisesti perinyt isältäsi Tuure Junnilalta!

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #69
Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Jari..

Noilla ehdoilla se pitäs olla Leena.. :-)

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Hyvä ehdokas hänkin. Ei toista sanaa

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Nähän Jyväskylässä.. mitataan voimamme :-)

Meillähän hyvät ehdokkaat molemmilla..

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Leena Meri - Oikeusministeriksi ... no,tulevaisuudessa sitten !

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

"Uuden puheenjohtajan yksi tärkeä tehtävä on kiertää kenttää, ei tietenkään vuoden jokainen minuutti mutta säännöllisesti kuitenkin."

Päteekö tämä yleisesti vai vain tulevaan puoluejohtajaan?
Nythän Soini esimerkiksi on viettänyt yli 250 päivää ulkomailla viimeisen kahden vuoden aikana eikä taatusti ole kenttää kiertänyt, ainakaan kehäkolmosen ulkopuolella.

Jokainen teistä ns. puolue-eliitin lempilapsista kannattaa Sampo Terhoa ja ehkä siitä syystä valintani on juuri Jussi Halla-aho! Te olette unohtaneet kentän. Vuosia sitten, paitsi silloin kun vaalit ovat ovella. Silloin tsempataan ja tehdään "yhdessä" hyvää tulosta!

Minulle tärkein kriteeri on se, mitä äänestäjä on mieltä ja äänestäjä on nykyään kannatuslukujen valossa sitä mieltä, ettei kelpaa!

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Pätee yleisesti. Pitää muistaa se valtava työ jonka Soini on tehnyt. Totta kai hän on ulkoministerinä joutunut hoitamaan sitä työtä kuten tuleekin ja se on ollut pois kentän kiertämisestä..

Sinulla ja monella muulla on omat kriteerinsä ja kunnioitan niitä.

Minä en muuten ole mikään puolue-eliitin lempilapsi vaan yksi perussuomalainen monien tuhansien joukossa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jari, samaa mieltä kanssasi siinä mitä kerrot kirjoituksessasi ja tuossa kommentissa Soinista. Yhtenä tärkeänä perusteluna maassa kiertämisen kanssa on kyllä mielestäni myös vastaaminen yhteydenottoon s-postilla. Vastauksen ei tarvitse olla pitkä kunhan vain osoittaa kiinnostuneensa saamaansa palautteeseen tai esitettyyn kysymkseen tms. Tuohon vastauksen saamiseen olen itse tyytyväinen silloisen mepin Sampo Terhoon antamaan selvitykseen kysyessäni EU parlamentin tietyn asioiden käsittelystä. Samaa en voi valitettavasti sanoa nykyisesta mepistä Jussi Halla-ahosta, sillä hän ei reakoinut millaan tavoin esittämääni kysymykseen.

Mikäli itse olisin äänestämässä, niin mieluummin Sampo Terho tai Leena Meri.

Jore Puusa

Hyvä ministeri.
Perussuomalainen puolue on olemassa Soinin pitkäaikaisen ministerihaaveen täyttämiseksi.
Niin hän on sanonut itsekin. SMP oli olemassa tuottaakseen elannon tullineuvos Vennamon perheelle. Näin hänkin sanoi, juttelin usein yöllä eduskunnassa hänen kanssaan istuntojen venyessä.
Hallitus oli kuitenkin puolueenne kuolemasuudelma, onneksenne Soini sai mitä halusi. Hienoa.
Mutta Te muut joudutte tässä populistisessa näytelmässä statistin rooliin.
Niin on aina käynyt maailmassa.
Olen istunut eduskuntakuvaajana kymmeniä vuosia ja kuunnellut viereisessä kahvilan pöydässä tarkkaan, mitä Teidänkin puolueenne edustajat puhuvat off the record. Asia ei heillekään ole ollut epäselvä.
-
Kaikkea hyvää tulevassa palkkiovirassasi - jonka palkka on ehkä???? 10 000 -15 000 euroa..

Jore Puusa
Lehtikuvaaja

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Arvoisa Jore Puusa

"Kaikkea hyvää tulevassa palkkiovirassasi - jonka palkka on ehkä???? 10 000 -15 000 euroa"

Ei. Olet väärässä. Minulla ei ole omaa "lehmää ojassa". Eli ei ole mitään tulevaa palkkiovirkaa vaan olen työtön työnhakija kun tämä homma loppuu. En ole koskaa elämääni laskenut palkkiovirkojen tai politiikan varaan. Minulla ei ole mitään virkaa odottamassa yhtään missään.

Älä siis anna ennakkoluulojesi vääristää näkemyksiäsi.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #47

Olen ollut lehtikuvaaja 40 vuotta ja politiikan ytimessä kuvaten sitä aivan vierestä.
Jokainen ministeri tms on virassaan oma lehmä ojassa. Minulle on turha tulla esittämään puhdasta ja jaloa mieltä.
Katsotaan vaikka kahden vuoden päästä, otan kommentistasi kuvakaappauksen.
Hyvät veljet - pelastavat sinut jonnekin mukavaan mestaan, niin on aina käynyt ja niin tulee aina käymään. Politiikka on poliitikkojen ansaintamekanismi jonka kannattajat tyhmyyttään maksavat.
Minulla ei ole ennakkoluuloja, sensijaan minulla on kokemuksia vuodesta 1973- Ne eivät ole kauniita kokemuksia.
Mutta katsotaan, ehkä olen ensimmäisen kerran väärässä :-)

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Arvostus Jarille - että täällä ehdit myös vastailla kuin myös kaikesta purnauksista "saasteista" huolimatta olet hyvin kansanomainen että suorakin myös itseäsi kohtaan,jota ominaisuutta harvemmin tapaa !

Kannustusta kuin tunnustusta Sinulle !

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Olikohan kenellekään yllätys, että Soinin hovi äänestää Soinin hovin jäseniä?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Onko kenellekään yllätys, että jokaisella voi olla IHAN OMA syynsä olla omaa mieltänsä? Näköjään on.

Pitäisikö minun ryhtyä arvostelemaan toista mieltä olevia? EI.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Jotkut arvostelevat, jotkut eivät. Jotkut jopa "nimettömänä" lehtien palstoilla. No, jokaisella oma mielipiteensä ja hyvä niin. Kunnioitan omaasi. Sitä on juuri oikea demokratia.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Onhan minullakin oikeus sanoa mielipiteeni kenties :)

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #48

#48 Totta kai on oikeus. Ja niin on minullakin. Ihan itse tehtynä ei ohjattuna.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Sini Lappalaisella on selkärankaa, annoin "ääneni" hänelle. Jokaisella mielipiteensä, ehkä en kuitenkaan oikein ymmärrä, sillä eikö valinnan tee sisäisesti Perussuomalaiset itse. Ulkopuolisilla ei asiaa uurnille. Uusi Suomi antaa kyllä näkyvyyttä esiin haluaville, mutta kenttä kertoo lopputuloksen. Kahdesta voimakkaimmasta Perussuomalaisten ehdokkaasta olin aluksi Sampo Terhon kannalla, mutta oudolla tavalla Jussi Halla-aho on tasoittanut tilanteen. No, minä en päätä, toivon vain sen paremman voittavan. Suomea ajatellen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Itse nostan hattua korkealle, että kirjoitat täällä ja kerrot lehtiartikkelia laajemmin perustelusi asettaen ne myös kommentoitavaksi ja vieläpä osallistuen keskustelemaan.

Moni ei samaa uskalla tehdä, joten kunnioitettava teko. Musta ei PS-kannattajaa saa millään, mutta arvostan tällaista toimintaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toisaalta voisi olla hyvä, jos Halla-aho voittaisi. Puolueestanne päästäisiin eroon kertärytinällä, mikä on toki parempaa kuin ainainen kitinä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kannatan Halla-ahon valintaa persujen pj:ksi juuri samasta syytä kuin kannatan Emma Karia vihreiden pj:ksi. Syyn Juhan kertoi jo edellä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ketä kannatat kommunistipuolueen puheenjohtajaksi?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #67

Itseäni tietenkin. Mitäs luulit?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kitinä ei kyllä lopu sitä on turha toivoa. Politikkoja ja puolueita tulee ja menee, mutta kitinä jatkuu.

Kannatan Sampo Terhoa, koska hän on pätevä kaikissa muissa asioissa paitsi "maahanmuuttokritisyydessään". Juuri sen takia Sampo Terhoa ei kuitenkaan valita ettei hänen katsota olevan tarpeeksi "maahanmuuttokriittinen".

Puheenjohtajaksi valitaan Halla-aho, joka on keskittynyt vain yhteen asiaan, siihen mikä on perussuomalaisille tärkeä, "maahanmuuttokriittisyyteen". Muista asioista Halla-aholta saa vain vaivoin vastahakoisia lausuntoja ja ne ovat vältteleviä ja ympäripyöreitä.

Tässä asiassa Sampo Terho on ihan erilainen kuin Halla-aho, häneltä saa pätevän, perustellun ja terävän vastauksen asiasta kuin asiasta, paitai "maahanmuuttokritiikistä". Viimeksimainitussa asiassa Sampo Terho yrittää parhaansa mukaan peesata Halla-ahoa, mutta elekielen perusteella se on hänelle äärimmäisen vastenmielistä.

Siispä persujen seuraava puheenjohtaja onkin kielitieteilijä, some- nero ja "maahanmuuttokriitikko" Halla-aho.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sen tiedon perusteella, mitä Jussi Halla-ahon yksityiselämästä on tullut julkisuuteen, on todettava, että hän on jo ennen virallista puheenjohtajavaalia ”menneen talven lumia.”

Perhe on yhteiskunnan perussolu ja sitä ei ole syytä horjuttaa ns. ”salarakastoiminnalla.” Sitä ei voi hyväksyä puolueen puheenjohtajalta. Se on täysin absurdia puolueessa, jonka peruspilareita ovat koti, uskonto ja Isänmaa.

”Mies tulee, mies menee, mies vastaa omista tekemisistään.”

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kukaan täysin ulkopuolinen ei voi tietää millainen tilanne Halla-aholla on ollut perheensä tai ihmissuhteidensa kohdalla. En kehota ottamaan kantaa, ellei ole todella läheltä asioita seurannut.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ensin ajattelin vain osallistua suosittelemalla muiden kommentteja. Mutta sitten totesin, että ansaitset kannustusta toiminnastasi, sekä yleisesti että täällä Puheenvuorossa.

Olet tosiaan harvinisuus, että ministerinäkin nimenomaan osallistut niihin keskusteluihin, jotka olet avannut. Etkä siis avaa, ellet ehdi osallistua. Toiset käyttävät tätä yleensä yksisuuntaisena tiedotuskanavana.

Kiitos ryhdikkäästä toiminnasta. Sinulla on omat näkemyksesi, pystyt myöntämään erehdyksesi tai sen, että vastakkainenkin näkemys on perusteltu. Ja olet yhteisten päätösten takana, kun päätös on tehty.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos. Osallistun jos aikaa on. Aina ei ole.

Osallistun myös kriittiseen keskusteluun, mutta itsetarkoituksellista jänkkäämistä olen huono sietämään. Sen tunnustan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvä.

Kenenkään ei pitäisi jänkätä. Se nostaisi keskustelun tasoa. Se ei tarkoita että jänkkäykset pitäisi poistaa, niihin vain ei pitäisikään vastata.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tykkäys valinnan johdosta, kehut työstä ministerinä ja vilpitön toive PS:n hallitustaipaleen jatkosta. Terho ehtii kansan pariin todennäköisesti Halla-ahoa paremmin. On niitä toreja Brysselissäkin, mutta enemmän on suomalaisia Suomen toreilla ja turuilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mitä minä olen tätä kisaa seurannut niin pääehdokkaat (ja ehkä muutkin ehdokkaat) kisaavat lähinnä siitä kumpi on maahanmuuttokriittisempi. Täsmällisemmin Sampo Terho keskittyy siihen että yrittää olla ainakin yhtä maahanmuuttokriittinen kuin mitä Halla-ahon tiedetään muutenkin olevan.

Tämä on peliä joka on antanut minulle hyvin vastenmielisen vaikutuksen nimenomaan puolueen kannattajakunnasta, johon tällä pelillä yritetään vaikuttaa.

Tämä peli on saanut minut ajattelemaan Sampo Terhosta aivan eri tavalla mitä olen tottunut hänestä ajattelemaan, eli pointsit on pudonneet.

Toivottavasti Terho kuitenkin valitaan, sitten hänellä olisi tilaisuus ansaita menettämänsä pointsit takaisin, mitä toivon.

Minun toiveeni ei kuitenkaan ole sama mihin uskon, sillä uskon että Halla valitaan, siksi että äänestäjät ovat ennenkaikkea maahanmuttokriittisiä, eivätkä juuri piittaa muusta politiikasta.

Tässä muussa politiikassa Sampo Terho olisi kyllä taitava, mutta on syytäkin epäillä ettei hän oikeasti ole sellainen maahanmuuttokriitikko mitä yrittää esittää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, kyllä Terhon pointsit minunkin silmissäni ovat pudonneet. Olisi jättänyt tuon Halla-ahon kalastelemaan omilla vesillään ja keskittynyt kokonaisvaltaisemmin suuriin asioihin jonkinlaista valtiomiesroolia tavoitellen, jollainen hänen habituksestaan jossain vaiheessa aiemmin jo oli orastamaisillaan. Soinihan esimerkiksi on aivan mies paikallaaan ulkoministerinä tällä hetkellä, kun ei enää kilvoittele rivimiesten äänistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mutta kyseessähän on Soinin perintöprinssi.

Timo Soini: Lopetan perussuomalaisten johdossa, mutta populismia en lopeta

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

Populismista taisi jo kadota noin 99 prossaa hallitusvastuun ja ulkoministerin pestin myötä.

Se jäljellä oleva prosentti on vähemmän kuin muilla hallituspuolueilla ja nykyoppositiolla sitä populismia on jo kymmenkertainen määrä Soiniin nähden.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Jotta nämä kuihtuvan puolueen sisäiset kärhämät asettuisivat edes vähän enemmän yleisvaltakunnallisiin raameihin, tuon mukaan vertailukohdan poliittisesta lähihistoriasta.

Paavo Lipponen omi aikanaan SDP:n puheenjohtajuuden ryvettyneeltä Ulf Sundqvistilta tilanteessa, jossa puolue oli niin rapakunnossa, että TV lähetti uutiskuvaa Lappeenrannan kokouksessa tuolissaan nuokkuvasta sammuneesta Risto Kuismasta.

Lipposen suuri hetki, aikansa jytky, tuli kun Ahon-Viinasen hallituksen 90-luvun "lamanhoito", eli julma kansainvälisten pankkiirien sanelema leikkauspolitiikka, sai kansan totaalisen tuomion eduskuntavaaleissa 1995. Tuolloin demarit korjasivat 28 prosentin potin. Se oli todella jotain aivan ennen näkemätöntä, ja herätti kärsivässä kansassa valtavia odotuksia.

Tuskin kukaan poliitikko koskaan on pettänyt äänestäjien luottamuksen yhtä pahasti kuin Lipponen, joka kokosi hallituksen, jossa Viinanen jatkoi samaa kurjistuspolitiikan linjaa. Kansan vaaleissa antama tuomio ei painanut mitään. Ei yhtään mitään.

Paavo Lipposen poliittinen alamäki alkoi tuosta vaalipetoksesta. Ja sen jälkeen demarien on ollut aika mahdotonta saada takaisin entistä kunniaa ja mainetta.

Demokratia on nimittäin järjestelmä joka perustuu luottamukseen -- vain ja yksinomaan kansan vaaleissa ilmaisemaan luottamukseen. Kun aito demokratia muuttuu puoluejohtajien ylläpitämäksi puolueparlamentarismiksi, jossa hallitusherrat sopivat keskenään "luottamuksellisesti" asioita vastoin kansalaisten vaaleissa ilmaisemaa tahtoa, kansalaiset tuntevat oikeutettua pettymystä ja vihaa.

Mikään puolustelu ei silloin päde eikä riitä, sillä demokratiassa ei ole mitään niin perustavanlaatuista ja arvokasta asiaa kuin kansan aito suora luottamus. Jos ja kun se petetään, on petetty ei vain kannattajat, vaan koko kansa. Koko järjestelmä, sen perustavanlaatuinen legitimaatio.

Ja juuri tämä sama kaikkein pahin mahdollinen petos tapahtui kun Perussuomalaiset pettivät kaikki -- siis todellakin aivan kaikki -- suuret vaalilupauksensa mennessään mukaan Sipilän hallitukseen. Todellakain: märkiä rättejä äänestäjien naamaan kaikissa niissä isoissa asiakysymyksissä joissa äänestäjät nimenomaan odottivat perussuomalaisilta muutosta.

EU-kritiikki unehdettiin ja yhteensulanutta raha- ja pankkijärjestelmää alettiin heti ruokkia. Maahanmuuttokritiikki unohdettiin, ja salonkikelpoisuuden takaamiseksi puolueen sisäiset vainot omia monikulttuurisuuskriitikkoja vastaan kiihtyivät. Kohta hallitus seurasi tumput suorina kun maahan virtasi kymmeniä tuhansia Euroopan läpi tänne vaeltaneita turvapaikkaturisteja. Ja sitten todellinen deja vu, kun Viinanen, anteeksi Sipilä, käynnisti omat "lamanhoitotalkoot", jotka kurittavat kovimmin kaikkein köyhimpiä -- juuri niitä joista vaalikampanjoissa oli luvattu pitää aivan erityistä huolta.

Ja demokratian tämänkertaisen muuttumisen puoluepukareiden puolueparlamentarismiksi kruunasi Sipilän hallitusneuvotteluissa antama julistus, jonka mukaan hallituksenmuodostuksessa tärkein periaate on, arvatkaas mikä -- "luottamus".

Siis se, että hallituspuolueiden poliittiset johtajat luottavat toisiinsa. Ei vain yli puoluerajojen, vaan nimenomaan yli kansalaisten päiden ja tahdon.

Ja kuten kävi aikanaan Lipposen demareille, samoin kävi ja käy Soinin perussuomalaisille. Saatte nyt nauttia kansalaisten vihasta. Enkä usko, että luottamus palaa piankaan takaisin. Olette ansainneet kaiken halveksunnan ja vihan.

Muistakaa, että kyse on oikeutetusta vihasta. Demokratiaa vastaan ei voi tehdä sen suurempaa rikosta kuin mitä on kannattajien luottamuksen ja kaikkein keskeisimpien vaalilupausten täydellinen pettäminen.

Se on se asia joka teidän nyt pitäisi nostaa pöydälle kun valitsette itsellenne oman Lipposenne seuraajaa. Älkää tehkö samaa virhettä kuin demarit, jotka hautasivat Lipposen täydellisen epäonnistumisen vaikenemalla, sulkemalla suut ja silmät.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Miten itse olet ehtinyt kiertämään kenttää?

Ulkopuolisin silmin tässä on myös kyse Perussuomalaisen puolueen johtamisjärjestelmästä tai sen täydellisestä rikkoontumisesta hallitusvastuussa.

Sampo Terhon kannattajat näyttäisivät kaipaavan Vahvaa Johtajaa, joka tekee päätökset sekä työt muiden puolesta.

Jussi Halla-aho puolestaan näyttäisi ajavan yhteispelillä tapahtuvaa puolueen johtamista.

Esimerkiksi 1. varapuheenjohtajalle ei näyttäisi olevan delegoitu mitään tehtäviä. Muita varapuheenjohtajia PS:llä ei käytännössä ole ollut vuoteen. En muista Jussi Niinistön osallistuneen oman rootelinsa ulkopuolisiin julkisiin keskusteluihin, tosin on tilanne esimerkiksi Keskustan varapuheenjohtajien kohdalla.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#50 Vaihtelevasti olen kiertänyt koko maata. Mutta olen kuitenkin sitä tehnyt, jopa kaksoissalkun aikana.
En ole puolueen puheenjohtajistossa enkä tule siellä olemaankaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Miten itse olet ehtinyt kiertämään kenttää?

Kiitos kysymästä: 18 reikää tänään ja komeassa säässä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä Jari! Hyvä puheenvuoro. Respektii.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos Arto. Oman mielipiteen esittäminen johtaa myös sen puolustamiseen.

Nähdään Jyväskylässä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jari hyvä...nähhään!!! hyviä ovat kaikki ehokkaat. Parahista valitaan.

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Ministeri Jari Lindström ei esitä kirjoituksessaan ainuttakaan perustetta, miksi hänen valintansa kaikista kuudesta ehdokkaasta on juuri Sampo Terho, mutta tekee kyllä yksiselitteisen selväksi, että vastustaa kaikista ehdokkaista nimenomaan Jussi Halla-ahoa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#62 Teet ihan itse tuon johtopäätöksen. Jos kerran löydät muka vastustavan perusteluni johonkin ehdokkaaseen, niin yhtä hyvin olisit voinut löytää kannattavan . Mutta et vaan halunnut sitä tehdä...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tottakai jokaisella on omassa puolueessaan joku suosikki, ketä äänestää, ei kai se ole mitenkän ihmeellistä. Tässä tapauksessa ministerillä se on Sampo Terho, ja perustelut ovat varmaan ihan hyvät. Ulkopuolisen on noista ehdokkaista vaikea mitään sanoa, kun ei ole mitään kontaktipintaa, mutta eikös se niin kuulukin olla, että omat sen valinnan tekevät.

Se asia, mikä tässä ketjussa ihmetyttää, on se, että joidenkin mielestä ei ole sopivaa ministerin tänne kirjoitella, Sinin nyt tuntee ja tietää, että kaikki puolueet, mitkä alkavat kirjaimella P, tarkoittaa raisistia ja Putinin kätyriä :)

Jore on nykyään toinen joka aamulla herätessään näkee rasistin, ja illalla viimeisenä kun silmänsä sulkee, on myös mielessä rasisti.

Surullista, mutta totta.

Aina aika ajoin saa lukea täältäkin, että on tylsää kun ei kansanedustajat ja ministerit lainkaan osallistu kansalaiskeskuteluun, no tässä on yksi esimerkki keskutelusta, mutta taitaa kuitenkin olla niin, että tämä keskutelu ei saakaan koske persuja.

Aina parempi mitä enemmän tännekin kirjoittelisi eri puolueiden edustajat, ja nykyään melko paljon niitä onkin, sitten kun vielä itse osallistuisivat keskusteluun, niin aina mukavampi saada eri näkökohtia esille.

Sen nyt varmaan arvaa, että kun tänne ministeri kirjoittaa, niin kuraa tulee niskaan, oli sitten aihe mikä tahansa, mutta taitaa olla nahka jo matkan varrella sen verran paksuuntunut, että ei haittaa.

Lisää vaan ministereitä ja kansanedustajia tänne, keskustelua ja väittelykin on aina hyvästä, ja avaa uusia näkökantoja.

Olli Kankaanpää

Eri armeijoissa hyvin harva kenraali johtaa joukkojaan etulinjasta, päätöksentekoa ei vaaranneta ja arvokkain aines säästetään ja heikoimmat uhrataan. Viestinviejät ovat nykyisin sähköisiä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

täällä ovat nyt nämä blogisodan hurjat partisaanit Jarin kimpussa vähän turhän ärhäkkäästi. Miettikää nyt hyvä ihme - kuka ministeri on vaivaantunut kirjoittamaan kansalaisille ja käymään dialogia heidän kanssansa. En mitä tiedä yhtään sellaista tapausta. Yleensä tänne vain plätätään sihteerin kirjoittama blogi ja se siitä. Arvokkaita kysymyksiä pliis, hyvät tasavallan kansalaiset kun kertä on tämmöinen tilaisuus!

Olli Kankaanpää

Olet oikeassa Arto, mutta kysymysten ja kommentointien taso ei nouse pyytämällä vaan oppimalla.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Miettikää nyt hyvä ihme - kuka ministeri on vaivaantunut kirjoittamaan kansalaisille ja käymään dialogia heidän kanssansa. En mitä tiedä yhtään sellaista tapausta.""

Mietipä nyt itse, hyvä mies, minkä todistuksen juuri annoit poliittisen järjestelmämme luonteesta. Mietipä mikä rooli kansalaisella tässä puoluepukareiden ylläpitämässä puolueparlamentarismissa on ollut. Ja mieti mistä johtuu että tässäkin käyty "keskustelu" on niin äärimmäisen rajoittunutta kuin se on.

Se johtuu siitä että olemme jo kokonaan tyhjän päällä. "Keskustelu" on pelkkää muodollista pokkurointia vailla kykyä oikeasti tarttua kipeimpiin sisällöllisiin kysymyksiin. Poliittiset pukarit tarvitsevat kansalaisia enää vain uskotellakseen itselleen ja muille että vielä eläisimme demokraattisessa järjestelmässä. Että heidän toiminnallaan muka olisi muutakin kuin muodollinen legitimiteetti.

Perussuomalaiset saivat laajan kannatuksensa nimenomaan protestina "vanhaa politiikkaa" vastaan. Eväät syötiin yllättävän nopeasti, ja jäljellä on yksi salonkikelpoisuudestaan huolehtiva kravattiporukka entisten joukossa. Seuraava protestiliike syntyy säädetyn vitkan viiveellä. Teille jää vain tilinpäätöksen ongelmia -- miten tapahtunut vaalipetos kirjattaisiin edes jollekin plussatilille.

Ehkä sen tilin nimeksi voisi panna: ainakin yksi ministereistämme keskusteli ympäripyöreästi eräällä keskustelupalstalla.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vaaliohjelma ja hallitusohjelma ovat kaksi eri asiaa. Puola on tästä malliesimerkkinä, jossa Laki - ja oikeuspuolue sai ehdottoman enemmistön vaaleissa. He pystyvät toteuttamaan vaaliohjelmaansa.

Perussuomalaiset ovat joutuneet sen sijaan tyytymään kompromisseista syntyneeseen hallitusohjelmaan. Tavallinen äänestäjä ei tunnu ymmärtävän tätä ja siitä kannatusprosentin aleneminen on malliesimerkkinä.

Media on ollut aika pitkälti hiljaa niistä toimista, joita on tehty nimenomaan perussuomalaisten toimesta hallituksessa suomalaisten hyväksi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #77

""Vaaliohjelma ja hallitusohjelma ovat kaksi eri asiaa""

Niinpä. Siinähän se on sanottu pähkinänkuoressa. Sanomatta jää, että äänestäjä ymmärtää vaaliohjelman, mutta hallitusohjelman lehmänkauppiaat eivät ymmärrä demokratian ehtoja ja edellytyksiä.

Kun äänestäjä ei voi ollenkaan luottaa poliitikkoihin, demokratia yksinkertaisesti lakkaa olemasta. Äänestäjässä ei ole vikaa, hän ei ole demokratian tuholainen. Poliitikko on se jolla voi olla enemmän valtaa kuin ymmärrystä.

Politiikan arvostus on alamaissa, taitaa olla kohta nollassa. Eikä poliitikkojen siitä pidä syyllistää äänestäjiä. Eivätkä nämä vaalipetokset sillä parane, eikä politiikanteko tervehdy, ettei peiliin uskalleta katsoa eikä suuta avata. On myös uskallettava ennemminkin lyödä hanskat tiskiin kuin jatkaa sekä itsensä että äänestäjiensä pettämistä ja demokratian murentamista.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Ei tietenkään häiritse, päinvastoin. Tässä reppua pakatessa on kaikenlaista tullut mieleen. Puheenjohtajan valinta on eittämättä se tärkein juttu. Mutta, mutta väittäisin, että puolueen muut avainhenkilöt varapuheenjohtajat, puoluesihteeri jne. tulevat omissa rooleissaan olemaan aiempaa merkittävämpiä puolueemme tulevaisuuden kannalta.

PerusSuomalaisuuteen kuuluu eittämättä kriittisyys esim. EU-kysymyksissä. maahanmuutojutussa jne. Jyväskylässä tulemme takuuvarmasti näkemään avointa kriittisyyttä myös puolueen sisällä. Ei se mitään jokaisella on oikeus priorisoida asiat, laittaa ne tärkeysjärjestykseen.

Silti on vaikea kuvitella, että niillä olisi merkitystä kokonaisuuden kannalta. Jos joku ottaa herneen nenään mikäli oma ehdokas saa vähemmän ääniä, niin sille ei sitten voi mitään. Pääasia on se, että puolue jatkaa aatemaailmansa mukaisessa hengessä kohti seuraavaa suurta koitosta eli eduskuntavaaleja. Niihin valmistautuminen muuten alkaa jo runsaan vuoden kuluttua.......

Käyttäjän JanneLiukkonen kuva
Janne Liukkonen

Luin kymmenkunta ensimmäistä viestiä ylhäältä katsottuna.. Entisenä Perussuomalaisena ja nykyisenä Kokoomuslaisena, taustan kerroin siitä syystä jos joku alkaa "paskamyrskyä" vetää.

Kysymys kuuluu,

Sini ja kumppanit, eiks tämmötteestä asiasta "riitely" / väittely ole vähän lapsellista ja epäkypsää?

Kai nyt Lindströmmi voi kirjottaa oman kantansa ja perustelunsa tänne, epäilen että muitakin kun Perussuomalaisia kiinnostaa Perussuomalaisen ministerin kanta mediaa (ehkä jopa muitakin) kuohuttavaan puheenjohtajavaaliin?

Jarille, hyvin perusteltu oma kanta ja tsemppiä hallitustyöhön.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Janne, profiilissasi lukee: " joka oli kunnallisvaaleissa 2012 ehdolla kokoomuksen riveissä."
Silti http://tulospalvelu.vaalit.fi/K2012 kertoo, että olit nrolla 38 PS-ehdokas.
Ehkä kannattaisi päivittää profiilin (muutkin) tiedot?

Kommenttisi osoitti, ettet ole rakentanut viholliskuvia. Hyvä!

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

Kyl vain jollei PS saisi puoluelehtitukea. Kun saavat ja ovat niin erinomaisen medialahjakkaita voisivat ikäänkuin tarjota maalle uuden uljaan foorumin missä persujen määrittelemiä teemoja valaistaan mielenkiintoisesti.
Persujen medialahjakkuus on ennennäkemätöntä. Halla-aholaiset ovat luoneet kokonaisen altrighttyylisen "forumin" ( gommaforum pun intended) ennenkuin valtasivat Soinin puolueen. Lindström on medialahjakas sitähän me koko ajan todistelemme täällä itsekukin ja jokainen. Mutta missä laadukas ja freessi ja ärhäkkä Suomenmaa tms oikeata persuvaivannäköä ja taloudellista satsausta vaativa media? Pyydän kysyä. Korsia on kannettava.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Koko kommenttiketju näyttää olevan aivan jonninjoutavaa jaarittelua, kuten tämä minunkin kommenttini.

Työministeri Lindströmille ( ps.) mukavaa viikonvaihteen jatkoa !

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Koko kommenttiketju näyttää olevan aivan jonninjoutavaa jaarittelua"

Kanattaisikohan ministerin uhrautua kirjoittamaan riviäkään tällaiselle jaarittelijaporukalle?

Sama koskee tietenkin myös tämän kommentin esittäjää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Joku voi lukea varsinaisen ministerin blogin. Joku voi lukea kommenttejakin ja jopa osallistua keskusteluun. Ei tässä mitään erityistä ongelmaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Viihdettähän tämä kaikki on.

Asialliset ja tärkeimmät asiat keskustellaan ja päätetään ihan muualla kuin US:n Puheenvuorossa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Uuden puheenjohtajan valitsevat äänioikeutetut perussuomalaisten jäsenet kesäkuun puoluekokouksessa Jyväskylässä."

Tällaisia väitteitä on tällä palstalla lauottu tänä keväänä monen monituista kertaa, vaikka niissä ei olekaan päätä eikä häntää.

Ps:llä on tällä hetkellä hieman alle 10 000 jäsentä.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703062200081...

Puoluekokoukseen odotetaan 3000 jäsentä.
http://yle.fi/uutiset/3-9608901

Eli todellisuudessa Halla-ahon valitsee puheenjohtajaksi kokous, jossa äänestää alle kolmannes ps:n äänioikeutetuista jäsenistä. Voihan tätä tietysti kutsua demokratiaksi, jos haluaa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kokoukseen osallistujista aika moni vaikuttaa valtuustoissa, lautakunnissa jne. Kyllä he herkällä korvalla kuuntelevat myös omien äänestäjiensä kantaa eli kentän signaalit kanavoituvat tätä kautta ja myös vaikuttavat kun PS:n johtoa valitaan.

Eihän sekään täydellistä ole, muttei huonokaan tapa. Ulkopuolisten tahojen lobbaus ei yksinkertaisesti onnistu kuten perinteisillä ja valitsijahenkilömallissa. Tätä tapahtuu ja siitä on turha väittää vastaan.

Ennen kuin joku taas ehtii tästä vaikuttamisesta. Totean vain, että Jari Lindström ei ole ulkopuolinen ja hänellä täysi oikeus ilmaista kantansa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#88
Ehkä Vihreän ei kannattaisi ottaa kantaa Perussuomalaisten valintoihin kuten ei meidänkään teidän valintoihinne. Tai tapaan jolla valinta tehdään. Pidetään ne kädet ihan omalla puolella, jooko?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ihan kuin ministeri yrittäisi rajoittaa kansalaisen sananvapautta puoluekannan perusteella. No, ehkä se vain näyttää yritykseltä rajoittaa sananvapautta.

Ei ole minun vikani, että ps valitsee puheenjohtajansa juuri tuolla tavalla. Halusin tuoda esiin sen, että ministeri - ymmärrettävistä poliittisista syistä - värittää käytettyä tapaa komeammaksi kuin se todellisuudessa on. Yksi mahdollinen reaktio hankaliin aiheisiin on yrittää paeta, mutta on yllättävää, että ministerin tasoinen henkilökin katsoo aiheelliseksi turvautua siihen.

Ps on vielä hallituspuolue, ja niinpä puheenjohtajan henkilöllä on myös vaikutusta myös valtakunnanpolitiikkaan. Toisenaisella vaalitavalla voisi tuloskin olla toinen, mutta käytetty tapa suosii Halla-ahoa.

Vihreät käyttää neuvoa-antavaa jäsenäänestystä, ja minulle sopii vallan mainiosti, että myös muut kuin vihreät, jopa ministerit, ottavat kantaa valintatapaan. Me olemme avoimia hyville ideoille ja uusille ajatuksille.

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

#91
Ei voi olla totta! Vihreän ei siis pitäisi ottaa kantaa perussuomalaisten valintoihin jotka tuodaan yleiselle ja ilmaiselle palstalle keskusteltavaksi puolue-eliitin toimesta?! Mikäs ministeriin nyt meni?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Jari sanoo mielestäni hienosti oman kantansa.
Raimo Vistbacka taas alkoi ohjailla jäseniä, josta en pidä.

Kehua saa, mutta ei haukkua ja aliarvioida toista.

Kahdenviikon päästä ollaan viisaampia, ja niillä valinnoilla mennään eteenpäin..

Leena Puheenjohtajaks ;-)

Esa AitoSuomalainen

Ei tullut Leenaa,ei Terhoa,tuli Jussi ja silloin seteliselkärankaiset jättivät puolueen hallituspaikkojen menetyksen pelossa!Kaukana on demokratia näillä pettureillä!Toivotaan,että saavat mitä tilaavat!

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Toivotaan näin. Minä tilasin jatkossakin yhteistyötä muiden puolueiden kanssa. Yksin kun ei saa mitään aikaiseksi.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Jari hoi... täällä omalla nimellä kirjoittava tiedustelee missä viipyvät ne Perussuomalaisten vaalilupaukset? Minäkin olin niin hölmö että uskoin teidän populistien puheisiin ja toivoin että maamme poliitikkojen poliittinen uskottavuus paranisi teitä äänestämällä.

Aivan samalta puoluejohtajien omaedun tavoittelulta tuo puolueenne johdon meno on näyttänyt.
Kaikeksi huipuksi duunarien puolestapuhujista kehkeytyi uusi Perustuslailliset eli herrapuolue.

Uskon ja toivon että Halla-aho voittaa puheen-johtajuuden vaikka itse en puoluettanne enää äänestä. Sen saivat aikaan nuo Soinia mielistelevät "persujohtajat" joille kiva puoluepesti ja siitä kynsin hampain kiinni pitäminen oli äänestäjiä tärkeämpää.

Onko hallituksessa kertaakaan noudatettu Perussuomalaisten vaaliohjelma ehdotuksia? Orpo ainakin on pyyhkinyt niillä pöytää ja kukaan teistä ei ole vaatinut häneltä julkista selvitystä miksi hänen ei tarvitse noudattaa hallitusohjelmaa?

Tsemppiä ja sori siitä

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onko hallituksessa kertaakaan noudatettu Perussuomalaisten vaaliohjelma ehdotuksia?"

Demokratiassa alle 20% ei voi määrtä asioita, tai kävellä niiden asioiden yli joita yli 80% kansasta on kannattanut ja äänestänyt.

Niin että aika kohtuuttomalta tuntuu tuo arvostelu perussuomalaista ministeriä kohtaan, joka varmaan on tehnyt kaiken mitä tehtävissä on.

Tuntuu vähän siltä kuin näiden tällaisten mielipiteiden kirjoittajat eivät ymmärtäisi demokratiasta mitään, tai eivät ainakaan välittäisi siitä. Tuntuu että ajatus menisi niin ettei muiden mielipiteillä olisi väliä, omalla vain, vaikka se ei muilta kannatusta saisikaan.

Itse olen samaa mieltä kuin ne yli 80% jotka ovat eri mieltä kuin persut, mutta silti häpeän sitä että persuministereitä kohdellaan näin kaltoin ja vailla mitään ymmärrystä.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Tätä samaa soopaa tiedottavat nykyisin kaikki Soinia tukeva.

Missä on se Persujen ryhmävoima? Ei kai kukaan usko että yksi äijä voisi määrätä hallituksessa? Ministeri kun on niin kai hänen hommia tuetaan puolueessa, mutta kun aivan toiselta näyttää. Tuetaan vain Kokoomusta ja Keskustaa jotka ajavat omaa hallitusohjelmaa viisveisaten Persujen asioista!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #99

"Ministeri kun on niin kai hänen hommia tuetaan puolueessa, mutta kun aivan toiselta näyttää. Tuetaan vain Kokoomusta ja Keskustaa jotka ajavat omaa hallitusohjelmaa viisveisaten Persujen asioista!"

Eduskunnassa ei voi viedä läpi lakiesityksiä joita yli 80% kansanedustajista vastustaa, vaikka álle 20% kansanedustajista, eli persut, niitä asioita kuinka tukisivat. Tämä on sekä matematiikkaa että demokratiaa.

Perussuomalaisten kannattaa hallituksessa keskittyä asioihin joita kannatetaan paitsi persuissa, myös kokoomus- ja keskustapuolueissa, mahdollisesti myös oppositiopuolueissa. Näitä asioita on nimittäin mahdollista saada eteenpäin.

Sellaisia asioita joita vain persut kannattavat on mahdotonta toteuttaa sellaisella määrällä kansanedustajia joita persuilla on. Tämä on vain sitä demokratiaa.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #100

Arto puhuu demokratiasta mutta eikö hallitusohjelmasta ole jo alussa sovittu kaikkien hallitus kumppaneiden kesken?

Mikäs hallitus se sellainen on jossa kannatetaan vain hallituskumppaneiden ohjelmaa mutta ei pidetä kiinni omasta?
Toisin sanoen mitä järkeä on olla hallituksessa jossa ei voi mitenkään vaikuttaa oman puolueensa tärkeisiin asioihin ja saada niille samanlaista tukea kuin itse antaa muille hallituspuolueille?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #101

"Toisin sanoen mitä järkeä on olla hallituksessa jossa ei voi mitenkään vaikuttaa oman puolueensa tärkeisiin asioihin ja saada niille samanlaista tukea kuin itse antaa muille hallituspuolueille?"

Pääsee audin takapenkille ja niihin pöytiin mittä päätöksiä tehdään. :)

Vakavasti puhuen. Jos aikoo yleensä vaikuttaa mitenkään, pitää olla hallituksessa.
Oppositiosta käsin voi kasvattaa puolueen kannatusta, mutta eikös yhteiskunnallinen vaikuttaminen pitänytkin olla se tärkein asia, ei poliittinen kannatus.

Toisaalta, koska populistiset vaalilupaukset ovat muutenkin mahdottomia ja Timo Soini tietää sen, on parempi mennä hallitukseen kun vielä on vähemmistöasemassa ja voi syyttää muita lupausten rikkomisesta. Jos Populisti kasvattaa suosiotaan oppositiossa "liikaa" ja pääsee, tai joutuu, määräävään asemaan, silloin hän oikeasti joutuu syömään sanansa.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #102

Olen kanssasi täysin samaa mieltä "Toisaalta, koska populistiset vaalilupaukset ovat muutenkin mahdottomia ja Timo Soini tietää sen, on parempi mennä hallitukseen kun vielä on vähemmistöasemassa ja voi syyttää muita lupausten rikkomisesta. Jos Populisti kasvattaa suosiotaan oppositiossa "liikaa" ja pääsee, tai joutuu, määräävään asemaan, silloin hän oikeasti joutuu syömään sanansa."

Soini ja perässähiihtäjät ovat tuossa tilanteessa.

Nyt olen ensimmäisen kerran äänestäjänä nähnyt puoluejohdon joka mitä suurimmalla todennäköisyydellä on muita hallituskumppaneita mielistelemällä tuhoamassa oman puolueensa. Sitä ei voi enää pelastaa kuin Halla-aho mutta todennäköisesti nämä Soinilaiset ovat niin pölhöjä että antavat puolueensa mielummin hajota kahtia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #104

"todennäköisesti nämä Soinilaiset ovat niin pölhöjä että antavat puolueensa mielummin hajota kahtia."

On ryhdikästä lähteä puolueesta joka on kaapattu, eikä enää edusta omia näkemyksiä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta Terho oli paras ehdokas puheenjohtajaksenne ennen kuin aloitti kampanjansa. Hänen julkinen puheenjohtajakampanjansa on keskittynyt maahanmuuttajakysymyksiin, joissa hän näyttää olevan täsmälleen pääkilpailijansa Jussi Halla-ahon linjalla.

Te, ministeri Lindström kirjoitatte, että PS on yleispuolue. Kummaltakin puheenjohtajakilvan kärkiehdokkailta tämä näyttää unohtuneen. Molemmat keskustelevat kilpaa mahdollisuuksista, joilla muslimiturvapaikanhakijoiden tilannetta voitaisiin entisestään kurjistaa.

Näillä perusteilla minun mielestäni paremmaksi ehdokkaaksi on noussut Halla-aho. Hän on maahanmuuttovastaisuudessa ja muslimien aseman heikentämisessä Terhoa uskottavampi.

Käyttäjän LeilaSalenius kuva
Leila Salenius

Minusta siinä ei ole mitään pahaa että sanoo ketä kannattaa.
Lindström on ollut vuosien saatossa ehkä ihmismäisin ministeri. Politikointi on tietenkin kehittänyt sekä luonnetta että opoettanut miten kansalle kertoo asioista. Jarin esiintymisistä usei havainnut että puhe ja ilmeet eivät ole samaa kieltä.
Jos suosikkini Halla-aho valitaan, voi työministerikin vaihtua. Parempaan tai huonompaan. Valitettavasti työttömän kannalta sillä ei ole väliä, päättäjät ovat niin kaukana työttömän arjesta ettei mitään hyviä konkreettisia asioita voida odottaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset