Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Viikon päästä se ratkeaa

Ei ole mikään yllätys se, että perussuomalaisten puoluekokous herättää suurta kiinnostusta. Valitaanhan siellä puolueelleemme uusi puheenjohtaja. On hyvä huomata, että siellä valitaan myös uusi linja. Jokainen puheenjohtaja tuo tullessaan oman linjansa, oman tapansa tehdä politiikkaa. Vaikka tehtäviä delegoitaisiinkin, niin pj vastaa kokonaisuudesta. Siitä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Johtaja johtaa.

Mitä lähemmäksi "se päivä" lähestyy, sitä enemmän spekulointi kiihtyy. Uutisointia kun seuraa, niin siellä nostetaan esille jopa vanhoja "tutkimuksia" ikään kuin uusina uutisina. Tällä kaikella on varmastikin jokin vilpitön tarkoitus. Journalistinen sellainen...

Uusin "tutkimus" kertoo, että suurin osa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä haluaa jatkaa hallituksessa. Sepä uutinen. Jatko onnistunee siten, että noudatetaan sovittua hallitusohjelmaa, eikö niin? Ei siis tule mitään uusia hallitusneuvotteluja vaan jatketaan kerran sovitulla. 

Kun puolueessa on kuitenkin tyytymättömyyttä toimintaan, niin miten siihen tullaan sitten reagoimaan? On erityisesti vaadittu tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Kuitenkin, olemme sopineet yhteisen 80-kohtaisen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ja kun se on sovittu, niin sitä viedään eteenpäin. Koska näin on sovittu. Jos tämä ei sitten riitä suurimmille kriitikoille, niin mitä siitä sitten seuraa? Kuten totesin, uusia hallitusneuvotteluja ei tulla käymään joten... päätelkää itse.

Mutta sen verran minun  on todettava, että puheenjohtajalla ja puheenjohtajistolla sekä puoluesihteerillä on ratkaiseva merkitys siinä, miten hallituksessa voidaan jatkaa. Jos sellainen halu on enemmistöllä, niin mitään kovin suuria liikkeitä ei voida tehdä. Kas kun hallituksessa oleminen on aina lopputulos joukolle kompromisseja ja se oli pitkien ja vaikeiden  neuvottelujen aikaansaannos. Muistutan myös siitä, että hallitukseen menemisestä päätti aikanaan selkeä enemmistö asiasta päättävistä tahoista(ekr, puoluevaltuusto ja -hallitus) vain yhden henkilön vastustaessa. Tuo henkilö oli Vesa-Matti Saarakkala. Hän tiesi hallitusohjelman luettuaan, mitä sen toteuttaminen oikeasti tarkoittaa. Monen muun osalta (jälki)viisaus löytyi vasta kun konkretiaa rupesi tulemaan hallituksen esitysten muodossa. "Ai tätäkö se hallituksessa oleminen myös tarkoittaa?"  

En lainkaan väitä, että olisimme olleet täydellisiä. Virheitä on tehty, oppirahoja on makseltu. Virheistä pitää oppia. Niin ja niistä lupauksista: voisiko joku kertoa mistä löytyy perussuomalaisten vaalilupaukset? Vaaliohjelman ja -tavoitteet tiedän ja tunnen. Sellaista puoluetta ei olekaan, joka ei joutuisi tinkimään omista tavoitteistaan saadakseen jotain muuta edistetyksi. Meiltä on odotettu kaiken läpiviemistä- heti. Tai jollei nyt ihan kaiken niin ainakin maahanmuuttokriisi meidän olisi pitänyt estää. Sekin kun oli joidenkin mielestä suorastaan meidän tilaamamme...

Ja kun sitten olemme saaneet omia tavoitteitamme ajettua läpi, niin yhtäkkiä niillä ei olekaan juuri mitään merkitystä, koska maahanmuuttopolitiikka sitä ja maahanmuuttopolitiikka tätä. Esim. Saimme, mielestäni todella oikeudenmukaisen ja hyvän esityksen, kertaluontoisesta eläketuesta läpi. On siitä joku taitanut kiitoksenkin antaa...muistaakseni. Yhden käden sormet riittävät siitä saatuun positiiviseen palautteeseen. Mutta annas olla kun kyse on mamuista...ei "mahdu" palaute sähköpostiin. Ei tilanpuutteen eikä sisällön puolesta.

Henkilökohtainen näkökulma

Minä olen tullut tähän puolueeseen muistakin syistä kuin maahanmuuttopolitiikka. Se on yksi, erittäin tärkeä sektori varsinkin meille, mutta ei todellakaan ainoa. Minulle se ei ole koskaan ollut vaaliteema numero yksi. Työllisyys ja elinkeinopolitiikka sen sijaan ovat. Silti, olen omasta mielestäni oikeassa puolueessa valitessani aikanaan juuri perussuomalaiset.

Olen tässä nykyisessä, väliaikaisessa, tehtävässäni kuitenkin saanut vastuulleni maahanmuuton seuraamukset. Kotouttamisen muodossa. Tämä on ollut vähintäänkin epäkiitollinen työmaa perussuomalaiselle. Alussa minua häiritsi todella paljon se palaute, joka tuli nimenomaan "omilta" tai sellaisiksi ilmoittautuneilta. Ei häiritse enää. Joko teen tämän niin hyvin kuin pystyn tai sitten väistyn. Olen päättänyt edes yrittää. Ja kyllä, tiedän ja tunnen ongelmat ja haasteet asiaan liittyen. Itseni kanssa en enää riitele haukuttiin minua sitten suvakiksi tai joksikin muuksi. Henkilökohtaisuuksiin meneminen on luku sinänsä ja ei siitä sen enempää. 

Olen hallituksessa siksi, että minua siihen aikanaan esitettiin ja esitys hyväksyttiin. Nyt on uusi tilanne tulossa eteen. Joissain nimettömissä keskusteluissa "anonyymit asiantuntijat" ovat tietävinään, että kannatan puheenjohtajaksi Sampo Terhoa, koska minua pelottaa oma asemani. Voi kuinka väärässä ovat nämä nillittäjät!

Olen jo luopunut yhdestä salkusta ja tämä nykyinenkin on minulla vain lainassa. Olen tässä tehtävässä kunnes toisin ilmoitetaan ja siitä olen ollut alusta asti tietoinen. Jos uusi puheenjohtaja(oli tämä sitten kuka tahansa) haluaa järjestellä ministerisalkkuja mieleisekseen, niin ei minulla ole siihen mitään vastaansanomista omalta osaltani. Teen kuten käsketään. Olen istuva kansanedustaja ja sekin tehtävä kestää varmuudella vain seuraaviin vaaleihin. Muusta on turhaa spekuloida. 

Jyväskylään

Ensi viikonloppuna se sitten ratkeaa- toivottavasti ei kuitenkaan verisuoni, vaan perussuomalaisten puheenjohtajuus ja muut päättäjäpaikat. Sitä ennen, spekuloikaa minunkin puolestani. Minä en spekuloi tämän enempää ja puheenjohtajan nimestä olen jo oman kantani kertonut. Eikä tuo ryhmän halu jatkaa hallituksessa ainakaan vähennä luottamustani Sampo Terhoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Niko Sillanpää

Jari, eiköhän ole aika myöntää, että kesk ja kok ovat vieneet teitä hallituksessa kuin litran mittaa.

Ja syy on paitsi asetelmassa (kaksi vastaan yksi), niin myös paljolti Soinin prioriteeteissa. Jokin abortin, eutanasian tai homoliittojen vastustaminen on lähinnä hölmöä, niihin ei kannata ylipäätään laittaa poliittisia pelimerkkejä.

Nämäkin suunnitelmat taitavat olla jotain erikoista persulogiikkaa:

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/hallituksessa-suu...

Eli ensin puoluekokous valitsee enemmistöllä puheenjohtajan ja sitten, jos enemmistön päätös ei miellytä, kansanedustajien enemmistö muodostaa oman ryhmän tai loikkaa naapuripuolueeseen. Eihän tuohon asetelmaan voi todeta paljon muuta kuin "covfefe!"

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Niko hyvä elä hassuttele ajatustesi kanssa, voit jopa uskoa niihin. Hallituksessa on pakko tehdä kompromisseja, ei sellaista olekkaan, jossa ei näin toimttaisi. Ensinnä hallitusneuvottelut, joissa luodaan pohja OK, menikö perille. Hallitusohjelma ja sitten hommiin.

Okei jos ei toimi niin sitten hallituskriisi ja uutta putkeen eduskuntavaalien kautta. Edellinen hallituksemme oli hyvä esimerkki siitä miten hallituskriisi saatiin aikaiseksi jo sitä muodostettaessa. Kesti neljä vuotta todeta, että hukkaputkessa tämä aika on kulunut. Nyt sentään tapahtuu....

Soinin prioriteetit ovat hänen omansa mainitsemissasi asioissa. Luuletko ihan oikeasti, että niillä olisi jotain merkitystä esim. omaan äänestyskättäytimiseeni Jyväskylässä. Ei pätkääkään. PerusSuomalaisten painoarvo on kova ja se johtuu siitä, että monessa asiassa puolue on ollut oikeassa. Puolueen vika voisi olla, siis voisi kun se tuli hemmetin kovaa ja sai kannatusta. Peruskouhaajat muista puolueista saivat no..... Eihän moinen saa olla mahdollista. kansa käyttäytyy ihan idiootimaisesti fyi fan.....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nää Nikot ja Halla-ahot ovat saaneet ponnahsuslaudan persuista ja uupumatonta on ollut main stream persojen ja supernihilistien yhteistyö ja samaseuraisuus esim tällä palstalla. Mutta nyt kun nuo nihilistit ovat nousemassa niskan päälle saavat myös main stream persut tuta keiden kanssa ovat tekemisissä. Tyyppien jotka ovat tehneet v-mäisyydestä hyveen. Esim Halla-ahon kuittailu tänään Soinille, sellaista ovat nihilistit ennen kohdistsneet vain persuleirin ulkopuolelle ja mainstreampersut ovat heitä paaponeet tyyppiä 'pitää olla rosoa'.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #37

Sini aivan loistava kommentti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38
Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #37

Ponnahduslautana mihin?

SMP:läisyys ei ainakaan tutkimusten perusteella ole valtavirtapersuutta ja voisi kuolla pois jo siksikin, että pienviljelijöitäkään ei ole ollut vuosikymmeniin.

Niko Sillanpää

Ulkopuolelta tätä katselen ja mihin asioihin Soini laittaa panoksensa. Mitä puuhaatte sisällä, on lopulta melkoisen merkityksetöntä, kun tulos katsotaan syntyneistä laeista, asetuksista, budjettirahoituksen ohjautumisesta jne.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Niko,
näin se meni.
Käsiksen mukaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mielenkiintoiset ajat ovat persuilla edessä, se on tietystikin tosiasia, että maahanmuuttoa vastustavat pitävät sitä kovinta ääntä, mutta se ääni ei ole se ymmärryksen tie.

Minusta Suomen linja on sama, mitä muidenkin EU-maiden, joten palautukset ja muut hoituvat näiden linjojen mukaan. Korkein oikeusaste viimekädessä sitten päättää onko toimittu oikein, eli hallitus ei voi kävellä, eikä kävele oikeuden päätösten yli.

Se ei ole oikein koskaan minulle selvinnyt näistä kovista kommenteista maahanmuuttoa kohtaan, että miten sitä olisi mahdollista vielä tiukentaa. Kun hallituksessa on monta puoluetta, eikä mikään muu puolue yleensäkään suostu kiristyksiin, niin miten ihmeessä maahanmuuttoa voidaan enää kiristää.

Tietysti jos persut saavat yli 50% kannatuksen, niin sitten ehkä, mutta muutenhan tuo jää huutelun asteelle.

Näillä metelöijillä on ymmärrys politiikantekoon hiukan samalla asteella kuin esikoululaisilla, surullista mutta totta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

# 2. Aika lailla samoilla ajatuksilla menet kuin minäkin. Toki omin sanoin.

Marko Parkkola

Rakennatte nyt molemmat, sinä ja Jari, jonkinlaista savuverhoa. Ei maahanmuuttoa vastusteta. Haittamaahanmuuttoa vastustetaan.

Suomen linja on löysimmästä päästä. Meidät pelastaa vain se, että olemme näin kaukana pohjoisessa. Suomi mm. myöntää eniten tukia maahantulijoille.

Sinällään on ihailtavaa, että Suomessa viranomaiset noudattavat lakia ja käsittelevät jokaisen turvapaikkahakemuksen ja niistä tehdyt valitukset. Tämä menee kuitenkin naurettavuuksiin asti, kun kieltävän päätöksen jälkeen, joka on kiertänyt kaikki oikeusasteet, voi taas tehdä uuden hakemuksen. Toisaalta tämä noudattaa samaa kaavaa, mitä kroonisesti sairaat käyvät Kelan kanssa: valituksia ja uusia hakemuksia.

Jari Lindström taas puhuu uusista hallitusneuvotteluista tai siis siitä, ettei niitä käytäisi. Ei tietystikään käydä. Kukaan ei ole vaatinut uusia hallitusneuvotteluita! Mutta kuinka monta kohtaa siitä 80 kohtaisesta pumaskasta on toteutettu? Muistelen Hanna Mäntylän luvanneen jonkin lakipaketin jo viime vuoden maaliskuulle. En kyllä moista nähnyt.

On aivan turha yrittää ampua alas kaikkea tyytymättömyyttä -ttuilulla kuten "ymmärrys politiikantekoon esikoulutasoa". Ei kansalla tarvitsekaan olla ymmärrystä. Ei sitä ymmärrystä ole edes eduskunnalla! Ymmärrys on virkamiehillä, joita ohjaa eduskunta, jota ohjaa kansa. Suomessa valta kuuluu kuitenkin perustuslain mukaan vielä kansalle, kunnes EU vie senkin seuraavalla yleissopimuksellaan.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#13 M.O.T. Eli eipä minun tarvitse tuohon kommentoida mitään. Jokainen ymmärtää juuri sillä tavalla kuin haluaa ymmärtää eikä se muuksi muutu vaikka kirjoittaisin kirjan aiheesta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#1 Ei ole aika myöntää koska asia ei ole niin.

Mitä tulee tuohon muuhun, niin eiköhän tässä saada vielä kaikennäköisiä "uutisia" mitä kuulemma on tulossa. Itse odottelen ihan rauhassa mitä oikeasti tapahtuu.

Niko Sillanpää

Teillähän olisi ollut kok ja kesk riidellessä kuntauudistuksesta ja sotesta mahdollisuus kiristää vaikka mitä omia tavoitteitanne. Kuitenkaan ette tehneet niin ilmeisesti hallituksen hajoamisen pelossa. Mutta mitä järkeä on ylipäätään olla hallituksessa, jos ei saa omia tavoitteitaan eteenpäin? En nyt oikeasti jaksa uskoa sellaisenaan poliittisten vastustajiensa kommentointia, että persujen tärkein funktio on Soinin henk koht ambitioiden mahdollistaminen, vai onko niin todella?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Turkkarin mukaan "soinilaisilla" on jo valmis plääni irtautua eduskuntaryhmästä ja jatkaa hallituksessa, jos H-a voittaa. Jos tuo spekulaatio pitää paikkaansa niin pitää tilata autolastillinen popkornia ja ottaa mukava asento:

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3534944/Hallituks...

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Aivan. Minäkin otan popparit esille

Marko Parkkola

Aiot juhlia puolueen eduskuntaryhmän hajoamista? Aika kova.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #14

#14 Nyt vasta otankin popparit esille. Kun ei ihan joka asiaa viitsi rautalangasta vääntää...

Niko Sillanpää

Ja aamun Hesarin perusteella Soini luuli johtaneensa vuosikaudet KD:ta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

No jos se oikein Hesarissa lukee...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toivottavasti puheenjohtajanvaidos tuo myös muutoksen puolueen sääntöihin, puolueen puheenjohtajan yksinvallan karsimiseksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ehkä Soini luulee olevansa paavi. Katolinen ja erehtymätön.

Tarmo Leinonen

Jumalasta seuraava? Ei, se duuni on varattu vastakääntyneille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jumalattoman pitkä aika on tuo Soinin puheenjohtajakausi ollut. Eipä sitä voi kuin ihmetellä.

Siitähän ovat kaikki politiikantutkijatkin yhtä mieltä, että historiaa on Soini persujen kanssa tehnyt, eipä juuri ole nykyaikana nähty tuollaista nousua pikkuriikkisestä puolueesta Suomen toiseksi suurimmaksi. Siitä pitää hattua nostaa, vaikka olsikin täysin eri mieltä politiikasta.

Emme taida tuollaista tarinaa enää nähdä, tai mistäs sitä tietää mikä taustalla muhii, karismaa ja kansansuosiota on se sitten vaatii, pelkällä ajatuksilla ja puheilla ei tuohon pysty.

Aina kun menee huonosti se kritiikki on tietysti puheenjohtajan vika, näinhän se on Soinikin sanonut, ja tottahan se on.

Mulla on kuitenkin sellainen olo, että tulee vielä aika,kun monella persulla on Soinia ikävä.:)

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Angela Merkel valittiin puolueensa johtoon vuonna 2000. Jos hän saa syksyllä jatkokauden, hän menee vuonna 2021 yhdellä vuodella Soinin ohi.

Samanlainen pysähtyneisyys on CDUssakin nähtävissä, itsevallan korostuminen, ja se jähmettää koko Saksan politiikan, koko EU:n ja hänen valtansa laskeutuu tummana harsona Suomeen saakka.

Kansalaiset ovat niin tyhmiä, että sallivat näin pitkät hallintakaudet. Vihreissä näyttää olevan kahden kauden sääntö johtajalle. Ville Niinistö joutuu nyt väistymään, vaikka sai parhaan suosionsa ja tuloksensa aikaan vasta loppuvaiheissa.

Venäjällä Putin ja Medvedev kahdestaan junailivat sen, että rajoittavat presidentin säännöt saatiin pois ja tie oli auki diktaattorille. Sama Turkissa. Kansa aina kärsii vallan vääristymistä, sekä myös naapurivaltiot joutuvat maksamaan kalliin hinnan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tottakai se herättää mielenkiintoa, koska siinä ratkeaa myös maamme tulevaisuus sitä kautta hajoaako Persupuolue heti vai vasta myöhemmin. Se hajoaa joka tapauksessa.

Kiinnostavinta on se, hajoaako myös hallitus ja päästäisiinkö edes jonkinlaiseen tolkkuun nykyisen elefanttihallituksen häipyessä posliinikaupasta nimeltä Suomi.

Ei sellainen hallitus voi eikä saa hallita tätä maata, joka jakelee sulle-mulle -menetelmällä toisilleen mitä järjettömämpiä päätöksiä, kuten ns. valinnanvapaus, maakuntauudistus ja maahanmuuttajien kiusaaminen. Mm (!) nuo edellämainitut hyödyttävät vain harvoja, mutta tuottavat hankaluuksia ja tuhoa valtaosalle kansasta. SOS-hallitus ei ole kansan enemmistön hallitus, vaikka se siihen aina numeroissaan vetoaakin. Ryhmäkuripäätökset osoittavat sen demokratian irvikuvaksi.

Lindströmiä en syytä henkilönä, hän on antanut vilpittömän kuvan, mutta ei yksi pääsky kesää tee, kun hänet ympäröi hyinen talvi.

Tarmo Leinonen

"hajoaako Persupuolue heti vai vasta myöhemmin."

Ei, se aika oli ja meni Muutos 2011 mukana. Persuista ei tule myöskään Sverigedemokraterna.

"hajoaako myös hallitus"

Tämä heitto on ollut aika läpinäkyvää pj-vaalipropagandaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Edesmennyt pitkäaikainen kansanedustaja, lakitieteen lisensiaatti Veikko Vennamo (1913 – 1997) kirjoittaa muistelmateoksensa ”Kulissien takaa” sen viimeisessä kappaleessa ”Olen aina ollut sitä mieltä, että kun Suomen kansalta ei salata totuutta, vaan kerrotaan tosiasiat, niin kansamme enemmistö löytää oikean ratkaisun”.
Nämä Veikko Vennamon sanat sopivat käsitykseni mukaan myös tähän perussuomalaisten puoluejohtajavaaliin. Perussuomalaiset eivät ole puolueena mikään yhden asian mamu-liike, vaan yleispuolue, joka kantaa aidosti oman vastuunsa hallituksessa ja yhteiskunnassa. Ministerit ovat tehneet hyvää työtä.

Uskon vahvasti siihen, että tosiasiat tuodaan esille puoluekokouksessa. Uskon vahvasti myös siihen, että puoluekokousenemmistöllä on ”jalat maassa ja järki päässä.” Sampo Terho tulee näin ollen valituksi puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.

Perussuomalaiset eroavat muista puolueista siinä, että jokaisella jäsenellä on äänioikeus puoluekokouksessa. Puoluetta voi pitää tältä osin demokratian esimerkkinä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Perussuomalaiset eroavat muista puolueista siinä, että jokaisella jäsenellä on äänioikeus puoluekokouksessa. Puoluetta voi pitää tältä osin demokratian esimerkkinä."

Vieläkin tätä puolitotuutta jaksetaan jankuttaa. Äänioikeus on siis vain niillä, jotka ovat paikalla puoluekokouksessa. Ne, jotka eivät ole, eivät saa mielipidettään mitenkään kuuluviin. Vertailun vuoksi: vihreät järjestää puheenjohtajasta jäsenäänestyksen postitse. Jos jostain pitää hakea esimerkkiä demokratiasta, uskoisin äänestyksen kelpaavan paremmin kuin torihuutelun.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ei vihreittenkään postiäänestyksessä saa ääntään kuuluviin jos jättää vastaamatta. Mitäs siihen sitten sanot, onko demokratia toteutunut vaikka kaikilla on kirjeäänimahdollisuus. Perussuomalaisilla riittää kun tulee paikalle ja äänestää.

Tuommosta sontaa puolitotuuksista ja muustakin levittävät vihreät ihan töikseen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #47

"Perussuomalaisilla riittää kun tulee paikalle ja äänestää."

Ja vihreillä ei tarvitse tulla edes paikalle. Molemmissa tapauksissa äänestäminen vaatii vähän vaivannäköä, kuten vaatii äänestäminen muutenkin. Se varsinainen pointti, jota Martikainen ei suostu näkemään, on, että vaatimus matkustaa jonnekin ei ole kovin demokraattinen, kun vaihtoehtojakin on olemassa. Vähävaraisten ja työesteisten ääni ei perusdemokratiassa kuulu.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ministeri Lindström on siinä oikeassa, että työttömyydestä johtuvat ongelmat ovat aivan toista luokkaa kuin mitä pakolaiset Suomelle aiheuttavat. Nuorena miehenä 70-luvun lopulla näin kuinka raavat miehet olivat vedet silmissä, kun tuli ilmoitus, että Ovakon Turun Rautatehdas lopetetaan ja kaikki parisataa, monet vuosikymmeniä tehtaalla töissä ollutta työntekijät irtisanotaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ministerikö kutsuu epäilijöitä nillittäjiksi?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#22 Tässä yhteydessä tarkoitan sellaisia, joille mikään ei riitä. Mitään ei ole kuulemma tehty, ainoastaan oltu Audin takapenkillä. Ja kun sitten kertoo mitä kaikkea on saatu aikaiseksi, niin se ei ole yhtään mitään. Sellaiset ovat nillittäjiä, joille mikään ei vain ole tarpeeksi.
Ja nyt sitten tulkitsemaan tätä vastausta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Viime metreillä halutaan ihan hallituskumppanien taholta vaikuttaa PS:n puheenjohtajavalintaan?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Perussuomalaisten valintoihin on haluttu ja yritettykin vaikuttaa ulkopuolelta ihan puolueen alkuajoista lähtien. Parien viime eduskuntavaalien jälkeen on ulkopuolinen ohjeistus ollut massiivista ja luulempa että seuraavien vaalien jälkeen huuto ulkopuolelta senkun kiihtyy.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Parhaasi olet tehnyt, parempaan et kaiketi olisi pystynyt. Paitsi toisten osaavammalla tuella. Ne aina unohtavat että tuki on kansan elinehto, myös yksittäisen ihmisen. Kestää kauemmin se aika jonka jaksaa olla täysillä mukana, jos joku ei liikaa arvostele. Hallituksessa Keskustan ja Kokoomuksen etulyöntiasema oli / on selvä, vaikka Keskusta valitsi kyllä niin paljon uusia kasvoja tähän viimeiseen... Se helpotti ehkä Perussuomalaistenkin taivalta, tai sitten päinvastoin. Soini piti vuosia Perussuomalaiset pystyssä, populismi oppositiossa nosti suosiota. Sitten koitti hallituskausi. Nyt on toisten onnistuttava, mutta Soinin kaltaisen nosteen löytäminen Perussuomalaisiin lienee toivotonta. Soini irtautuu ehkä oikeaan aikaan, sillä uutta "jytkyä" hän ei enää tulisi saavuttamaan. Oppositiossa hän oli hyvä johtaja, jopa uskottava "kyllähän te kehtaatte" sanailija, mutta ministerinä oma karisma ei samalla tavalla kanna. Tänään kalenteri näyttää minne mennään ja mitä ulkomailla puhutaan. Niin toimii maan parhaaksi ulkoministeri ja oma puolue jää vähemmälle.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Oma motiivini perussuomalaisiin liittymisessä oli nimen omaan maahanmuutto. Runsaasti maailmaa kiertäneenä perspektiivi laajentui ja nimen omaan siten, että minä en melkeinpä missään muussa maassa voisi käyttäytyä siten kuin tietyltä suunnalta tulevat Suomessa tekevät.

Työperäinenkään maahanmuutto ei minulta saa varauksetonta hyväksyntää. Suomen työmarkkinat ovat jo nyt auki 300 miljoonalle EU-kansalaiselle. Eikö se riitä? Miksi rakennusmaalareita pitää hakea Uzbekistanista? Miksi turkkilaiselle pizzaleipurille pitäisi myöntää työlupa? Usein sanotaan, että eivät ne suomalaiset ala niihin hommiin. Kyllä alkavat jos kannustinloukut puretaan.

EU ja rajaton Eurooppa on tuonut suuren määrän rikollisuutta jota on erittäin vaikea tutkia (rajanylityksestä ei jää jälkiä) ja rikollisten kiinni jäädessäkin rangaistukset ovat olemattomia ja se olennaisin, eli saalis jää melkein aina kateisiin.

Toinen syyni perussuomalaisissa oloon on teollisuus- ja energiapolitiikka sekä järjetön ympäristöbyrokratia. En halua sellaista tilannetta jossa kotimainen sähkö loppuu keskellä talven pakkasia. Teollisuuden toimintaedellytykset on turvattava eikä niitä kampitettava ylimitoitetulla ympäristöbyrokratialla.

Kotouttamisesta sitä mieltä, että vokeissa vietettävä aika on saatava lyhyemmäksi ja rajalta käännyttäminen tehokkaaksi, niin kotouttamisen nimellä kulkevaa aikuisten miesten päivähoitoa ei edes tarvita.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Erittäin hyvä kommentti. Asiallisen kriittinen, hyvin perusteltu ja siitä pisteet.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Valitettavasti Jari uuden puheenjohtajan nimi on Jussi Halla-aho. Taitaa olla tulossa ongelmia.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#28 Odottelen ihan rauhassa tuloksen. Katsotaan sitten myöhemmin mitä se tarkoittaa ja mitä siitä seuraa. Yhtään ääntä ei ole vielä annettu

Tarmo Leinonen

Minusta tuli kerralla Halla-aho fani, kun näin hänen niin taitavasti nappaavan kärpäsen Pelimies-dokumenttiohjelmassa. Silloin tajusin, että Jussi on ulkoavaruudesta tullut liskoihminen, siis Maahanmuuttaja.

Jos Jussi ei suostu tulemaan mukavasta Brysselistä tänne käpyiseen Suomeen niin en minä näe hänen puheenjohtajuudessaan mitään ongelmaa. Tai ehkä hän voisi johtaa puoluetta täällä Suomessa eduskunnan kesälomakauden ajan.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Miten niin? Perussuomalaisten ongelma on jo vuosia ollut se, että puoluejohto on lähtenyt mukaan median ja vanhojen valtapuolueiden elämöintiin. On vaadittu anteeksipyyntöjä sanomisista ja kirjoituksista jotka ovat pahimmillaankin olleet ehkä vain pikkuisen huonoa käytöstä. Ei muuta. On vaadittu irtisanoutumista milloin mistäkin.

Nyt etenkin Kokoomus on paniikissa jos Jussi Halla-ahosta tulee PJ. Kokoomuksen linja on ollut arvoliberaali, se on ollut suorastaan demareiden ja vihreiden risteytys ja huono kopio. Kokoomuksen eliitti uskoo lapsellisesti EU:hun ja pelkää, että he eivät olisikaan niin "eurooppalaisia" jos puolueessa alettaisiin käyttää taas järkeä mitä tulee maahanmuuttoon ja EU-politiikkaan.

Halla-ahoa pelätään myös vaaliväittelyiden vuoksi. Jussi on suvereeni asiaosaaja joka saa kenet hyvänsä vastaväittelijänsä näyttämään hieman pihalla olevalta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Soini aika selvästi nosti esiin linjaristiriidan ytimen. Se on kristillinen perintö tai MV.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706032200183... Jos soinilaiset lähtisivät se kyllä herättäisi kunnioitusta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuinkas siinä sitten kävisi - puoluetuki jäisi, mutta Soinilla ja Vistbackalla on säätiö.

Jussi Halla-aho piikitteli Soinia puoluelain muutoksesta – "Seteliselkärankaiset eivät loikatessaan vie puoluetukea mennessään"

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jussi-...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Säätiö on määrätarkoitukseen luovutettu omaisuus. Säätiöllä ei ole omistajia, osakkaita tai jäseniä.

Pasi Karlsson

Lindström US 14.9.2015 takki "kääntyi ympäri" !

"vaaliteltoilla puhuttu suureen ääneen ei pidä totta" , "Sehän on totta" !

no more ........

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Se on merkillistä joitakin Jari Lindströmin blogeja lukeneena, että kerrankin kun olisi tilaisuus vaihtaa mielipiteitä poliitikon kanssa, joka rohkenee käydä suoraan keskusteluun äänestäjien kanssa, niin paikalle ilmaantuu "ainutkertaista tilaisuuttaan" hyödyntämään länkyttäjiä, joilta katoaa kyky asialliseen keskusteluun.

Näsäviisastellaan ja mennään henkilökohtaisuuksiin. Esitetään yli-inhimmillisä vaatimuksia ja odotuksia, joista jo alun alkaen tiedetään ettei niitä voi kukaan täyttää. Irroitetaan asioita yhteyksistään ja vedetään olkiukkoja omasta olkihatusta kuin taikuri jäniksiä.

Ja tämä ei ollut kannanotto Lindströmin politiikan puolesta, vaan hyvän keskustelun puolesta.

Ja sorry aiheesta lipsuminen.

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Mielenkiintoisia ovat olleet Suomen poliitikan käänteet. Onko tässä kohtaa kyseessä perussuomalaisten huumori vai sarkasmi? Vai jotain ihan muuta?

Ensin perussuomalaiset luopuvat ilman julkisuuteen kerrottua syytä, painoarvoltaan merkittävästä oikeusministerin salkusta.

Sitten pyytävät kokoomuksen oikeusministeriä huolehtimaan, oman oikeusministerinsä aloittaman,  yhteiskunnallisesti erittäin tärkeän vakuutusoikeus hankkeen maaliin asti!? Jonka suurimpia hyötyjiä; tähän asti, ovat olleet kokoomuksen tärkeimmät sidosryhmät  finanssi- ja vakuutusalalta.

"On aika korjata käytäntö, jossa vakuutusoikeus voi ilman potilaan tutkimista tehdä arvion hänen terveydentilastaan" - Kotimaa - Verkkouutiset 18.5.2017

"Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pyytää oikeusministeri Antti Häkkästä (kok.) jatkamaan Lindströmin alulle saamaa selvitystyötä ja tuomaan vielä tämä hallituksen aikana ehdotuksen ongelman ratkaisemiseksi."

Lue koko Verkkouutiset uutinen osoitteessa:
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ps_vakuutusoik...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

PS ei kai alun alkaenkaan ole ollut muuta kuin kokoomuksen apupuolue eri äänestäjäprofiililla kuin kokoomus. Kyllähän esim Puheenvuoroa seuraten tietää että persujen pahin vihan aihe on demarit tai ns vihervasemmisto. Miten se eroaa kokoomuksesta? Pyydän kysyä.
Kaikki puhe vähävaraisista on ollut sen äänestäjäryhmän falskia ja alusta alkaen katteetonta mielistelyä joka muuten on ollut demareita tai vasemmistoa äänestävää. Juuri vähävaraisempia on tietoisesti huijattu.
Sama koskee nukkuvia äänestäjiä. Heidätkin haluttiin takaamaan yhteiskunnan oikeistolaistuminen ja perustustuslaillisuuden nakertaminen. " Lahjaksi" heille sitten PS taistelee köyhäjuoppouden lisääntymisen hyväksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hienosti vedät yhtäläisyysmerkin meittien köyhien ja juopon yhteyteen. Kyllä SSini osaa lajitella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #55

Köyhyysjuoppous on kuule aika tuttu ilmiö täällä minun naapuristossani.
Varakkaammat alkoholisoituvat hitaammin ja vähemmän näkyvästi.
Persujen kopsujutut ovat (onnistuneesti) mielistelleet nukkuvia puolisyrjäytyneitä.
Tervetuloa vaan Koivukylän Alepaan klo 21.30 lauantai-iltana. Eilen yksi tömäytti päänsä tuulikaapin seinään. Aivan tavallista nähtävää.
Tänne Soini teki täsmäiskun vuorokausi ennen jytkyä pukeutuneena ( valepukeutuneena) rähjäisesti ja piti sekavaa palopuhetta jonka kiljuttu kliimaks oli Rinteen niskassa nouseva punainen palkki sitä mukaan kun Isossa Pajassa ääniä lasketaan. Suorastaan morbiidia.

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

PS oli viimeinen oljenkorsi puoluekartalla, joka otti vuosina 2009-2015 erinomaisesti esiin lakisääteisiin vakuutuksiin, sosiaaliturvaan ja suomalaisten ihmisoikeuksiin liittyviä epäkohtia sekä perustuslain vastaisuuksia. Kytenyt toivo korjauksia alkaa vedellä viimeisiään. Sillä kaupankäyntiähän se politiikka edelleen on ja harmi, ettei yksi vaalilupauksista "Ei Saa Kiusaa - Vakuutuslääkärijärjestelmää parannettava" ollutkaan muuta kuin ämpärin kaltainen sisäänvetotuote äänestäjille.

Siksi olisikin tärkeää kuulla, miksi PS luopui näiden asioiden suhteen keskeisestä oikeusministerin salkusta?

Tässä(kään) hallitusohjelmassa kyseisiä asioita ei ole. Keskeiset ministerin pestit olivat kuitenkin perussuomalaisten hallinnassa. Tähän kevääseen asti. Nyt alkaa tuntumaan, että parannukset potilaan/vakuutetun asemaan tulevat olemaaan minimaaliset. Jos ollenkaan.

Joten tässä kohteliaimmin ja varmistuksena äänestäjäpalautetta:

Perussuomalaiset - Julkaistu heinäkuu 19, 2015
"Vähintäänkin useat kymmenet tuhannet perussuomalaisia, jo vuosien ajan äänestäneet jännittävät, että miten laajamittaisesti tämä Seura-lehden; verbaalisen värikäs, Isän pikajuna – kolumni toteutuu tosielämässä. Tätä edeltävän Hallitusohjelma 2015 – artikkelin perusteella pettymyksestä saattaa kannattajien joukossa tulla erittäin suurta."

- -

"Onko myös perussuomalaisten vaiettava hallitukseen päästyään; sdp:n, vihreiden, vasemmistoliiton, rkp:n ja kristillisten tavoin suomalaisiin kohdistuvista; pitkäkestoisista ihmisoikeuksien ja oikeusturvan murskaamisista?

SISÄLLYSLUETTELO
Björn Wahlroos ja fasistinen järjestelmä
Hallitusohjelma vakuutus – ja finanssialan riemuvoitto
Perussuomalaisten synnyttämiä valopilkkuja 2011- 2015
Sisäilmamyrkyistä sairastuneiden tilannekuvaa
Lakisääteinen vakuutus- ja sosiaaliturva
Oikeusturva, perus – ja ihmisoikeudet
Perussuomalaisten keskustelualoite 4/2013
Miten korporatismi eteni fasismiksi?
Kafkamainen kahden lääkärin loukku"

Lue lisää Suomi 2017-blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2015/07/19/perussu...

Eikä tässä kaikki.

Uskaltavatko ja saavaatko edes perussuomalaiset kertoa se, että kenellä todellinen valta näissä asioissa Suomessa on?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Yllättävää, että Soinin porukka onkin nyt se, joka on mediatietojen mukaan hajottamassa puoluetta eli suunnittelee muodostavansa omaa ryhmää.

Ottiko Soini tämän riskin huomioon, kun päätti jättäytyä pois puheenjohtajakisasta?

Saas nähdä käykö se ennuste toteen, että hallitustaival hajottaa puolueen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos ne lähtisi, mitä en usko, niistä tulisi moraaliset voittajat.

Ilkka Luoma

Lupauksien lunastaja - niiden lupauksien, jotka nostivat perusjytkyn?

... Saamme suuren positiivisen uskonvahvistuksen puoluepolitiikkaan, jos Halla-aho valitaan Persujen puheenjohtajaksi! Miksikö? Jussi on reviiripuolustaja - suomalaisuuden kannattaja.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lm-kok... -

...
Jussi on reviiripuolustaja

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232926-... -

.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Reviiripuolustaja - hämärää uuskieltä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tässä puheenjohtaja-asiassa kannattaa pistää vähän ”jäitä hattuun.” On paras edetä asenteella ”jalat maassa ja älli päässä”. Perussuomalaisten puheenjohtajavaalilla on suurempaa merkitystä kuin moni edes ymmärtää.
Kysymys ei ole pelkästään perussuomalaisten puheenjohtajavaalista, vaan myös hallituksen toimintakyvystä ja sen säilyttämisestä. Halla-ahon valinta puheenjohtajaksi saattaisi saattaa hallitustyöskentelyn epävarmuuden tilaan. Se voisi johtaa jopa ennen aikaisiin vaaleihin, epävarmuuteen taloudessa ja sitä kautta jopa asuntolainojen korkojen nousuun. Me emme elä enää missään agraaritalouden lintukodossa. Suomen toimia yhteiskunnan ja talouden saralla seurataan aktiivisesti maan rajojen ulkopuolella. Luottamusta ei ole syytä horjuttaa väärillä valinnoilla. Loppupeleissä se saattaa johtaa siihen, että ”ammutaan omaan jalkaan.” Erityisen kipeää se tekee niille ihmisille, joilla on isohkoja asuntovelkoja.

Halla-ahon näytöt eivät ole olleet missään vaiheessa muuta kuin some-blogismia. Hänen työskentelynsä meppinä Euroopan parlamentissa 751 muun mepin kanssa on verrattavissa kärpäsen surinaan.

Mikäli halutaan säilyttää luottamus myös kansainvälisten ”silmäparien” edessä, se edellyttää Sampo Terhon valintaa puheenjohtajaksi.
Suomen kannalta olisi perin onnetonta se, että kun maa on juuri päässyt taloudelliselle kasvu-uralle, sitä horjutettaisiin väärillä valinnoilla.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Semmoinen huomio vielä, että kohdistin blogissani viestini "Nillittäjä-osuuden" erityisesti Hommaforumin eräille nimettömille kommentoijille. Se tuntui osuneen mainiosti kohteeseensa. Hyvä niin. Se oli nimenomaisesti tarkoituksenikin.

En väitä että kaikki ko.forumilla ovat NiNi-porukkaa eli Nimettömiä Nillittäjiä, mutta sieltä heitä löytää tukevan kattauksen. Se on JUURI sitä porukkaa jolla on vain yksi teema ja se määrittelee kaiken muunkin. Ja jos et tee tai toimi kuten heidän "osaamisensa" mukaan pitäisi tehdä, saat sen kyllä kuulla ja kokea. Jos nyt ilmaisen tämän todella diplomaattisesti.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Oletettavasti tämä NiNi-porukka saapuu sankoin joukoin ps:n puoluekokoukseen valitsemaan Messiasta puheenjohtajaksi. Lindströmin diplomatian taidot saattavat tulla viela tarpeeseen, jos Uusi Hallinto aloittaa puhdistukset. Lindströmin ansiot matunkiusaajana saattavat olla aivan liian vähäiset Messiaan opetuslapsille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#58 Mutta herranjestas nuohan ovat juuri tuolla aseenteella ennen pilanneet palstan kuin palstan ja PSeliitti on vain taputtaneet heitä selkään.
Kaikki suvakeiksi ja milloin miksikin haukutut ovat kyllä pelänneet jo kauan mihin bannonilainen nettihyökkäysaalto johtaa. Tämä on aika outoa että PS eliitistä nyt osa herää kuin unesta miettimään keitä ja mitä on tullut tuettua. Kai sen pitäisi olla tervetullutta mutta vähän myöhäsyntyistä se on.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

1. Minä en ole mikään kiusaaja
2. Minua ei puristele pätkääkään ansioni sellaisessa porukassa, jonka joukossa olen jo lähtökohtaisesti paska jätkä
3. Teen työtä Sampo Terhon valinnan puolesta

Tulos on juuri se, minkä porukka päättää.

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset