Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Jäähyväiset Perussuomalaiselle puolueelle

Tästä tulee pitkä kirjoitus.

En olisi uskonut, en kuunaan päivänä, että tämä päättyisi näin. Liityin perussuomalaiseen puolueeseen 2005-2006 vuodenvaihteessa, kun puolue oli vain muutaman prosentin kannatuksen omaava pikkupuolue. Nyt minut siitä puolueen sääntöjen mukaisesti erotetaan, koska itse päätin erota puolueen eduskuntaryhmästä. So be it.

 

Mutta mennään ensin tapahtumiin Jyväskylässä:

 

Viime viikonlopun puoluekokous piti sisällään jännitteitä. Tämä oli varsin hyvin tiedossani etukäteen. Silti- en ole koskaan aiemmin ollut samanlaisessa puoluekokouksessa. 

 

Kokouksen henki näyttäytyi minulle alusta asti kaksijakoisena ja kahtiajakauteena. Aistin välittömästi sen, kuinka vahvan edustuksen ns.nuivasiipi oli paikalle saanut. Itse kannatin ja esitin Sampo Terhoa puheenjohtajaksi. Esitys sai mielestäni varsin hyvän vastaanoton ja oli verrattavissa Jussi Halla-ahon saamiin aplodeihin. 

 

Itse äänestyksessä ei sitten kuitenkaan jäänyt mitään epäselvyyttä voittajasta. Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi. Yllätys? No ei. Voiton selkeys? Kyllä. Siitä yllätyin, että asia ratkesi heti 1.kierroksella. 

 

Tästä voitosta alkoikin sitten sellainen tapahtumasarja, josta olin huolissani etukäteen ja josta myös kerroin eräille henkilöille. Jos Jussi Halla-aho valitaan, se aiheuttaa "lumivyöryn", jossa kaikki ns.nuivat ehdokkaat huudetaan peräjälkeen varapuheenjohtajiksi. 

 

Miksi tämä oli ja on ongelma? 

Ongelma oli ja on se, että ei ollut sattumaa se, että paikalla oli paljon nimenomaan nuivaa osastoa ja toiseksi, koko puheenjohtajisto tuli valituksi näistä nuivista. Heillä oli enemmistö ja he käyttivät sitä sumeilematta. Tuossa innossa heiltä unohtui vanha viisaus, että koskaan ei kannata ottaa selkävoittoa ja nöyryyttää toista osapuolta täydellisesti. Nyt niin tapahtui.

 

Kostonhimossa päätettiin antaa opetus soinilaisille ja puolueen eliitille. Juuri ketään ei kiinnostanut se, mitä siitä seuraisi. Vanhan puoluejohdon potkiminen pihalle, uusien sääntöjen kaataminen ja lopuksi, aivan käsittämätön yritys vallata koko puoluevaltuusto. Siitä enemmän tuonnempana...

Kosto ja kauna

Oli selvää, että eliitti sai päällensä vihat ja katkerat vuodatukset siitä, että tavallinen tallaaja on unohdettu. Mikä sitten on eliitti? Puoluejohto, ministerit, kansanedustajat ja jopa jotkut piirien puheenjohtajat. Ainakin nuo. Heille piti näyttää närhenmunat!

 

Miksi näin? Koska "kaikki lupaukset on kuulemma petetty(lue maahanmuutto), ja hallituksessa on myyty omat periaatteet(lue maahanmuuttoon liittyen) ja mamu-kriisi oli hallituksen ja eliitin vika". "Ei tehty mitään". Muullahan ei ole niin väliä kunhan mamu-asiat hoidetaan kuntoon.

 

Logiikkaa tai ei, mutta ihan kaikki kansanedustajat eivät olekaan eliittiä tai syypäitä mamukriisiin. Vain osa. Osa on ollut rohkeita ja ovat uskaltaneet esittää omia avauksiaan sillä aikaa kun muu eduskuntaryhmä ja ministerit ovat keskittyneet istumaan sormi nenässä ja kasvattamaan maahantunkeutujien määrää. Silti, perussuomalaiset kansanedustajat ovat KAIKKI olleet hyväksymässä tehdyt toimet valiokunnissa ja istuntosalissa. Miten syy epäonnistumista on kaadettu vain ns.eliitin päälle? 

Siksi, että osa kansanedustajista on pessyt omia kasvojaan ryhmätoveriensa kustannuksella. Vain nämä "oikeamieliset" ovat tehneet "oikeaa" maahanmuuttopolitiikkaa. Me muut ei edes sinne päinkään.

 

Tästä kaikesta syntyi jako ryhmän sisälle. Ja tämä kaikki on tapahtunut nimenomaan tällä vaalikaudella ja erityisesti muutamien uusien edustajien toimesta. Tuo jännite on siis ollut olemassa jo kauan ennen viikonlopun kokousta. Tämä nyt ikään kuin pieneksi taustaksi.

 

Jotta "eliitti" saisi mitä sille kuuluu, oltiin valmiita masinoimaan liikkeelle kaikki kynnelle kykenevät. Pääasia oli ottaa valta omiin käsiin ja se onnistui täydellisesti. Eihän tätä olisi voitu tehdä ilman suunnittelua, älkää nyt muuta höpsikö.

 

Sen vallan ottamisen seurauksia harva mietti. Miksi väitän näin? Koska kuulin niin paljon keskusteluja ja kommentteja. Moni, todella moni, piti tätä kaikkea puolueelle uutena nousun alkuna. Moni iloitsi aivan aidosti ja puhui sekä hallituksessa jatkamisesta että puolueen kannatuksen noususta. Siis samaan aikaan. Tajusin, että aivan liian harva ymmärsi kokonaistilanteen. Nimittäin sen että ei ole olemassa mitään hallituspaikkaa näillä valinnoilla. Ja että ei tule koskaan olemaankaan tuonkaltaisella puheenjohtajiston kokoonpanolla. 

 

Edessä on pitkä oppositiotaival. Sitäkö haluttiin tavoitella? Ruotsidemokraattien mallin mukaisesti. Vaikka, siis vaikka PS voittaisi joskus vaalit, se tarvitsisi kumppaneita hallitukseen. Mistä niitä löytyy tulevaisuudessa jos niitä nytkään ei löydy? 

 

Ja siellä oppositiossa ei ihan aikuisten oikeasti vaikuteta yhtään mitään! Se on itsensä pettämistä väittää niin. Ei esim.yksikään tiemäärärahaesitys mene läpi opposition esityksestä. Tämä ajatus saatiin kuitenkin myytyä sille puoluekokouksen enemmistölle, joka äänesti tuon linjan puolesta. Se linja siis valittiin ja entinen linja muuttui. Joka muuta väittää, pettää itseään ja ennen kaikkea seuraajiaan. Tämä oli myös linjavaali.

 

Mahdollista jatkoamme hallituksessa olisi pitänyt pohtia erityisesti siinä vaiheessa kun uusi puheenjohtaja valittiin. Siinä olisi ollut paikka käyttää pelisilmää ja miettiä, että miten parhaiten voisi tasapainottaa puheenjohtajistoa heti 1.varapuheenjohtajaa valitessa. Mutta ei. Homma lähti aivan lapasesta ja loppu on historiaa. 

 

Jokainen varapuheenjohtaja tuli nuivasiivestä, heidän edustamastaan fraktiosta. Kyllä. Ja se oli poliittinen virhe numero yksi ja samalla osoitus täydellisestä kyvyttömyydestä ymmärtää politiikkaa. Itse valinnat tehtiin teknisesti ihan oikein, siitä ei ole mitään valittamista. 

 

Toinen virhe olikin sitten uskomaton. Oli kokouksen loppupuoli ja tarkoitus oli valita edustajat puoluevaltuustoon. Menettelytapana on se, että piirit valitsevat keskuudestaan omat edustajansa ja näitä sitten piiripuheenjohtajat esittävät sunnuntaiaamun kokouksessaan yhteiselle listalle(Lista A). Tuo lista hyväksytään puoluekokouksessa uudeksi valtuustoksi. Yllättäen, ihan puskista, tulee kilpaileva lista(lista B). Se oli nuivien oma lista ja koko maata käsittävä. 

Kun kaikki kokouksen esitykset menivät nuivien enemmistöllä heille myötämielisesti, niin oletusarvo tälle lista- B:lle oli ilman muuta sama. He valtaisivat myös puoluevaltuuston sopivaksi katsomillaan henkilöillä. Täydellinen värisuora! 

 

Onneksi järjen valo voitti ja kokouksen enemmistö äänesti Lista A:n eli pohjan mukaan. Mutta pelkkä yritys osoitti tai ainakin sen piti osoittaa kaikille, mistä tässä kokouksessa oli oikeasti kysymys. Vallan saamiseksi puolueessa ja kostosta- entisen johdon sekä puolue-eliitin täydellisestä nöyryyttämisestä. Tämä on minun vakaa näkemykseni asioiden kulusta ja tapahtuneesta. Tuon jälkeen oli siis aivan turhaa puhua mistään yhteisestä tulevaisuudesta jos näin merkittävää osaa puolueen toimijoista kohdellaan nöyryyttäen ja kostomentaliteetilla.

 

Kaiken tapahtuneen jälkeen minulle oli aivan selvää miltä näyttää oma tulevaisuuteni tässä "toimintaympäristössä". Mikä tulevaisuus meitä "maltillisia" odottaa tässä porukassa? Ei mikään. Kotouttamisministerinä olen ollut jatkuvasti haukuttavana Homma-forumilla ja saanut sähköistä scheissea jokaisesta aiheeseen liittyvästä ulostulostani. Että siltä pohjalta. 

 

Hmm? Roikkuako siis kaksi vuotta oppositiossa olevan perussuomalaisen eduskuntaryhmän rivijäsenenä tehtailemassa eriäviä mielipiteitä/vastalauseita? Vastustamassa sitä politiikkaa jota olen itse ollut tekemässä. Ei helvetissä. Ja kahden vuoden jälkeen sitten pitäisi olla ehdolla uusissa vaaleissa vaikka jouduimme heittämään homman kesken...ei mitään järkeä.

 

Tein johtopäätökseni. Minulla ei ole tulevaisuutta uudessa perussuomalaisessa puolueessa. 

 

Onneksi, moni muukin oli tehnyt aivan samoja johtopäätöksiä. Onneksi siksi, että en ollut suinkaan ainoa ja yksin asian kanssa. Siitä ja niistä huolista se ajatus sitten lähti, vasta viikonloppuna. 

 

Minä haluan itse päättää miten ja missä politiikkaa teen ja myös siitä, missä sen lopetan ja miten. Olenko ylipäätään enää koskaan ehdolla vai en jne.

Suomi ei kaipaa hallituskriisiä ja jos oli jokin tapa yrittää pelastaa Suomi siltä, niin ei sitä tarvinnut kahta kertaa harkita. Näistä syistä läksimme tähän uhkarohkeaan tekoon. 

 

Siksi päädyin yhdeksi niistä 20:stä kansanedustajasta, jotka erosimme perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja  perustimme oman ryhmämme. 

Täysin tietoisena riskeistä. 

Täysin tietoisena siitä, että meidät erotetaan puolueesta. 

Ja täysin tietoisena siitä, että poliittinen urani loppuu erittäin suurella todennäköisyydellä tähän vaalikauteen. Silti olin tähän 100%:sti valmis, koska kuten kuvasin vaihtoehto oli muumioitua ryhmähuoneen takaseinälle. 

 

Ja hei! Olisin siis lähtenyt perussuomalaisten eduskuntaryhmästä joka tapauksessa viikonlopun kokouksen päätösten jälkeen,nähtyäni tulokset. Sellaista vaihtoehtoa ei ollut olemassa, että olisin jäänyt ryhmän jäseneksi. Että se siitä ministerikiimasta.

Lopuksi

En ole katkera. Olen surullinen. Surullinen niiden ihmisten vuoksi, jotka ovat tuulessa ja tuiskussa olleet pystyttämässä telttaa, jakaneet mainoksia tai lehtiä ja keittämässä kahvia. Pyyteettömästi omaa aikaansa uhraten. Olen matkan varrella saanut monia tuttuja, kavereita ja jopa ystäviäkin perussuomalaisten keskuudesta. Heille kaikille toivotan mitä parhainta jatkoa ja toivon myös sitä, että olisimme edelleen puheväleissä. 

 

Tämä on oma näkemykseni viime päivien tapahtumista. Siis oma näkemykseni. Jokainen olkoon omaa mieltänsä, samaa tai eri mieltä kuin minä. 

 

Tällä kirjoituksellani pyrin avaamaan syitä ja seurauksia omalta kantiltani. Suoraan ja sumeilematta. Ketään en halua loukata, mutta en myöskään peitellä tuntemuksiani. 

 

Kiitos ja anteeksi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (295 kommenttia)

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ihan mielenkiinnosta: miksi jokaista varapuheenjohtajaa varten pitäisi järjestää oma vaalinsa? Sen sijaan, että järjestettäisiin vain yksi vaali, jossa eniten ääniä saanut ottaa ensimmäisen paikan, toiseksi eniten ääniä saanut toisen paikan jne?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tuon tietäisivät Soini ja Vistbacka. Luulen, että puolueen sääntöjä laadittaessa tavoiteltiin (erona ns. vanhoihin puolueisiin) äärimmäistä jäsendemokratiaa, eivätkä perustajaisät tulleet ajatelleeksi nyt nähdyn "sisäisen kaappauksen" mahdollisuutta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

En tiedä. Säännöt niin sanovat

Käyttäjän saanalehto kuva
Saana Lehto
Jyrki Tikkakoski

Olet siis sitä mieltä ettei voi olla eri ryhmiä ehdokkaiden takana? Aika outoa, sillä niinhän se on ihan joka järjestössä suomessa. Totta kai ihmiset keskustelevat omista suosikeista ja vihakeista etukäteen. Jopa nuivien kannattajat tekivät niin. Mutta sitä ei siis tehdäkkään persujen uuvateissa? Et ollut kenellekkään kertonut, että aiot äänestää Terhoa?
Ehkäpä siksi et tiennyt uuvatti ryhmän perustamisesta kun ette kerran keskustele keskenään.
Sinäkään Soinin kanssa. Joka tapauksessa uuvatti suunnitelma oli olemassa ennen viikonloppua. Se on jo kaikilla tiedossa, sitä ei voi enää kiistää.

Ja se teidän puhumattomuus myös teidät kaatoi. Turhaan siitä ketään muuta syytät. Teistä tuli eliittiä ketkä ei enää äänestäjiä tarvinnut joten eipä heillekkään mitään tarvinnut puhua. Soinikin, entinen kansanmies, unohti kansan ja sen merkityksen täysin. Hallitustyö tuli esiin vain ja ainoastaan periksi antamisten ja leikkausten myötä.
Ja Soinin kommentti oli niihin, että hallituksessa olo vaatii selkärankaa. Äänestäjät olivat petettyjä, te ministerit olitte lupauksenne pettäneet, arvonne myyneet ja mikä oli tarinanne siitä tilanteesta? Puhumattomuus ja hiljaisuus.

Sitä en tiedä paljonko puhuitte ystävienne kanssa eduskunnassa, mutta mitä ilmeisimmin, ette tarpeeksi kun jokseenkin varma tieto Jussin voitosta oli äänestäjilläkin jo vähintäänkin kuukautta ennen vaaleja.
Olisiko pitänyt silloin viimeistään puhua tulevaisuuden suunnitelmista, eikä vaipua tietämättömyyden hiljaisuuteen.

Kirjoitit kuinka vain hallituksessa vaikutetaan ja se on aivan totta, mutta silti sinne ei kaikki pyri hintaan mihin hyvänsä.
Eduskunnassa on paljon väkeä oppositiossa ketkä ovat lojaaleja puolueelle ja äänestäjille, eivätkä myy selkänahkaansa ensimmäisen tilaisuuden tullen. Te teitte niin joten älä vaan kuvittele luotettavuutesi olevan nyt niin korkealla, että selittelysi olisi uskottavia.
Väität ettei kukaan usko Jussiin seuraavien vaalienkaan jälkeen kun ei nytkään usko, joten hallitustie on siltä osin tukossa. No voitko vakuuttaa minut että kaksi vuotta sitten uskoit Soinin pettävän ja jättävän puolueensa ja sinä siinä mukana?
Kaikkea voi tapahtua ja paljon pienempi ihme on Jussi hallituksessa kuin tämä teiidän temppunne.

Te olette nyt ratkaisunne tehneet ja aivan varmasti tulette katumaan sitä monta kertaa. Pitää myös muistaa, että teidät äänestettiin demokraattisesti syrjään ja te olette nyt koston tiellä.
Yrittäkää elää sen kanssa, onnen toivottajat ovat todella harvassa.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Jari kuvasi tässä asian juuri niin kuin se on.

Esa AitoSuomalainen

Pettäjän tie on tuskainen käy harhaan...

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #296

Esa, sinussa ei ole miestä tavata naamatusten, olet kuin pikkupoika joka huutelee puun takaa.

Katkeruutesi ja jatkuva kaikesta valittaminen lienee ainoa tapa ilmaista itseäsi. Sen on pakko olla rasittavaa. Koita rauhoittua.

Esa AitoSuomalainen Vastaus kommenttiin #297

Mikä sinä olet ketään neuvomaan!Olet pettänyt tuhannet äänestäjäsi jatkuvilla takinkäännöilläsi!Puun takaa huutavat nimimerkillä varustetut henkilöt!Minulla ei ole mitään intressiä nähdä enää kasvotusten,niin paljon valehtelu ja petturuus v..uttaa suoraan sanottuna!Kerron heti kun kuulen yhdenkin positiivisen kommentin toimistasi Suomalaisten hyväksi!Matut ja muut loiset ovat eri lukunsa!

Timo Heikkila

Mitäs niistä säännöistä on väliä? Kun seuraa toimintaasi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kirjoittaa jonkun ulkolaisen serverin kautta kirjautunut nimetön hompassi alustaan joka ei kehota toimimaan niin. (vasten natsien opastuksia kirjautua ja trollata)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eipä tuossa episodissa paljon muutakaan ollut tehtävissä. Mutta kiitos kaikille perussuomalaisille viihdyttävästä ajanjaksosta. Parasta tosi tv:tä ikinä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Loppuratkaisu vain oli huonosti käsikirjoitettu. Lopultakaan maalle ei tapahtunut mitään.

Tämän viihdeohjelmasarjan voisi pelastaa loppuepisodi, jossa ensi tiistaina eduskunta äänestää hallituksen nurin.

Siinä olisi hyvä lopetus tälle kaudelle, jotta mahdollisimman moni jäisi koukkuun ja katselisi seuraavaakin kautta...

Petteri Hiienkoski

Ei mene läpi, sorry! Kaikki tuo kuuluu puoluedemokratiaan. Missä päätit että eroat jos Halla-aho voittaa?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#4

Lueppa tuo blogi vielä kertaalleen. Missä noin väitän?

Petteri Hiienkoski

#7. Perustelet eroamistasi sillä, että toisenlainen poliittinen linja voitti. Mutta eikö se kuulu politiikkaan että aina ei voita se oma linja? Jokaisella on toki oikeus vaihtaa puoluetta, jos päätökset eivät miellytä.

Kysymystä siitä, jatketaanko hallituksessa vai ei, joudutaan käymään monissa puolueissa, eivätkä ratkaisut ole aina helppoja. Asioilla on puolensa ja puolensa. Mutta sitä varten on pelisäännöt, joiden mukaan toimitaan. Sitä kutsutaan puoluedemokratiaksi.

Eikö sekin kuuluu puoluedemokratiaan, että jos kenttä kokee, että sen ääntä ei kunnella, syntyy muutospaineita, mikä ilmenee sitten henkilövalinnoissa? Jos hallituspolitiikka on kovin kaukana puolueen tavoitteista voi olla hyvin vaikea pitää kenttää tyytyväisenä. Siinä on myös valtava tiedotuksellinen haaste.

Ei ole epätavallista sekään, että ministereinä toimivat ovat yleensä haluttomia siirtymään opposiotioon. Mutta ellei puolue päätä asiasta sääntöjensä mukaan demokraattisesti miten sitten?

Mutta missä vaiheessa syntyi ratkaisu erota jos "halla-aholaiset" voittavat? Ratkaisu oli suunniteltu ja sovittu etukäteen.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #44

Yksinkertaistat Lindströmin kirjoittamaa. Hän ei kerro eron syyksi vain toisenlaisen poliittisen linjan voittoa. Hän painottaa nimenomaan sitä, millä tavalla voitto otettiin. Etkö huomannut mainintoja kostosta, nöyryyttämisestä, selkävoitosta ja myös epärealistisia kuvitelmia nuivan puheenjohtajiston hallituskeipoisuudesta.

Dialogissa pitäisi yleensä yrittää kuunnella, mitä toinen oikeasti sanoo.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #80

Hyvässä dialogissa on molemmat osapuolet uskottavia. Jyväskylässä tapahtui demokratia ja nuo syytökset ovat juuri kuin tuosta uuvatti ryhmästä.
Kuinka realistinen kuva oli tästä Soinin tempusta?

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #80

#80. Mutta kun politiikassa on sekä voittoja että nöyryyttäviä tappioita, koetaan pettymyksiä, on enemmän tai vähemmän epärealistisia toiveita ja tavoitteita. On haastamista ja 'kostamista', 'kiittämättömyyttä', pettymystä, häpeää jne. Puolueissa on monenlaisia jäseniä ja mielipiteitä, kaikki eivät ole samaa mieltä, eivät ymmärrä asioita samalla tavoin, eivät osaa käyttäytyä niin fiksusti kuin omasta mielestä pitäisi. Jokikisessä puolueessa tehdään jonkun mielestä tyhmiä ratkaisuja, mutta myöhemmin ne saattavatkin osoittautua hyviksi. On erilaisia mielipiteitä ja niistä sitten valitaan. Se on vain hyväksyttävä. Pulinat pois. Se nyt vaan kuuluu demokratiaan.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #163

Sinällään olen kaikesta kirjoittamastasi samaa mieltä. Politiikassa tulee vaikkapa nöyryyttäviä tappioita.

Tappion kärsineen nöyryyttäminen on kuitenkin toinen juttu. En ole esimerkiksi koskaan nähnyt vasta valitulta puheenjohtajalta yhtä tylyä ja kylmäkiskoista, suorastaan halveksivaa suhtautumista väistyvään puheenjohtajaan. Ja en todellakaan tarkoita toivetta tai vaatimusta luopua ministeriydestä. Isän murhat ovat politiikan arkipäivää. Asiat vain voi tehdä enemmän tai vähemmän fiksusti

Ja kuten monet politiikan viisaat ovat todenneet: selkävoittoja ei kannata ottaa. Hävinneenkin kannattaa antaa säilyttää kasvot.

Halla-aho on epäilemättä älykäs. Viisaus ja taitavuus ovat haussa.

Valitseeko täysijärkinen porukka ja antaako tehtäviensä tasalla oleva johtaja valita varapuheenjohtajaksi Hakkaraisen?

Timo Heikkila Vastaus kommenttiin #80

..jos nyt on todistettu (Turun sanomat) että jos Halla-aho voittaa niin 20 edustajaa lähtee. Siis jos Halla-aho voittaa... loppu on retoriikkaa ja selittelyä. Oikein demokratian kukkanen.

Esa AitoSuomalainen Vastaus kommenttiin #44

Tämähän on diktaattori Soinin ja Soinilaisten normaalia kieroilua,demokratian helveksimista mistä johtaa"musta tulevaisuus"toivotun sinisen sijasta!

Marko Parkkola

"Kokouksen henki näyttäytyi minulle alusta asti kaksijakoisena ja kahtiajakauteena. Aistin välittömästi sen, kuinka vahvan edustuksen ns.nuivasiipi oli paikalle saanut."

Takinkääntäjtä eivät vaivaituneet paikalle?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #72

Siellä ikuisessa oppositiossa ei teidän tarvitse takkeja käännellä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #72

Kuka eduskuntaryhmästä ei ollut/ole takinkääntäjä?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jaa niin, yksi juttu piti kysymäni. Siitä puoluevaltuuston valinnasta. Miksi lista b ei mennyt samalla nuivien enemmistöllä läpi kuin puheenjohtajavalinnat? Olivatko nuivat jo poistuneet kaljalle?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

En tiedä. Mutta se oli ainoa äänestys joka ei mennyt kuten arvelin

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kiitokset Lindströmille tähänastisesta. Terveyttä ja menestyksellistä yhteistyötä hallituksessa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström
Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Valtapeliä. En mitään muuta voi kuin todeta että sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... sitä saa mitä tilaa."

Kyllä on kyytiin tulijoita, kun kelkka liikkuu. Ja tietysti sitä vettä melotaan, mitä kanootin alla on. Missä EU, siellä ongelma. Verothan haetaan vaikka pitkospuiden päästä, mutta palveluita ei tarjota. Letkut irti Kreikasta! Karjalan männystä tulee päähän kuhmu, mutta Brysselin pyökistä kallonmurtuma.

Okei, tuo viimeinen oli omani, mutta hyvinpä se Tarultakin tuntuu ns. soinismi irtoavan!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Sori siitä, - ei riitä enää. Hävetkää EU-integraation syventäjät.

"Timo Soini loikkasi itse perustamastaan ja kaksi vuosikymmentä johtamastaan puolueesta. Soini siis petti puolueensa jäsenet ja äänestäjänsä, mutta sen lisäksi kavalsi itsensä. Vastaavaan suoritukseen ei Suomen itsenäisyyden historiassa ole aiemmin kukaan pystynyt!

Ryhtyminen loikkariksi ja puoluepetturiksi on tietenkin lähinnä Timo Soinin henkilökohtainen tregedia, jonka syyt vain hän itse tietää. Sitä vastoin se, että Soini näyttäisi saavan jatkaa Suomen tasavallan ulkoministerinä on jo toinen juttu.

Ulkoministerin tehtävä on edustaa Suomea maailmalla. Millaisen singlaalin ja kuvan Suomesta antaa Timo Soini? Ei todellakaan kovin vakuuttavaa. Jos persuloikkareiden on Juha Sipilän sekä Petteri Orpon kähminnöissä voitava jatkaa ministereinä, pitäisi Timo Soini poistaa ministerilistalta, taikka hänelle pitäisi etsiä jokin ulkoministeriä vaatimattomampi ministeripesti".

http://wiljoantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238596...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Jos Sipilä, Orpo ja kenties tasavallan presidentti Niinistö ovat "kähmineet" tässä asiassa, on mitä luonnollisinta, että Soini pitää nykyisen pestinsä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Oikein tehty. Enkä ole niinkään varma siitä, että poliittinen urasi olisi ohi.

Käyttäjän lkarppi kuva
Lauri Karppi

En ole varma oletko tosissasi, keksitkö näitä tarinoita vain itsellesi vai muille, mutta siltä varalta että olet tosissasi niin huomautanpa parista virheestä:

Omituista valittaa että uudet puheenjohtajat valittiin. Vanhoja ei edes ollut tarjolla, Eerola on ennenkin ollut puheenjohtajistossa ja puoluesihteeri pysyi samana. Niinistö ei edes tullut ehdolle toisen pj:n vaaliin, varmasti olisi voittanut Hakkaraisen. Sitten olisi ollut 3/5 isoista valinnoista "wanhan" vallan mukaisia. Ei vaan kelvannut.

Puoluevaltuustolle tuli toinen lista, kyllä, mutta niinhän on tullut aikaisemmissakin vaaleissa. Ja jos se oli nuivien lista (ehkä oli, mutta huonosti järjestetty, ei minulta kysytty siihen mitään) niin miksi se ei voittanut sitten samanlaisilla murskaluvuilla kuin Jussi voitti? Siksi että nuivat eivät mitenkään hallinneet puoluekokousta.

Hommafoorumilla minäkin saan karua palautetta, vaikka olen nuiva itsekin. En silti aio pettää puoluettani vaan jatkan määrätietoisesti työtä paremman Suomen puolesta.

Olen pettynyt sinuun. Porin Suomi Areena -päivillä pidit puheen meille perussuomalaisille juhlasalissa ja silloin luulin että sinä olet oikeista syistä mukana, ei vain oman edun tavoittelun takia.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Eli kun nuivasiipi masinoi mielestäsi joukkonsa paremmin kuin te oli aika itkupotkuraivarien? Ei tullut mieleen, että kahden vuoden päästä voi koittaa uudestaan. Ei tullut mieleen, että soinimaisia diktaattorimaisia puoluesääntöjä tulee muuttaa ettei toita Soinia tule ts. ei se Halla-aho siellä diktaattorina lopunikäänsä istu. Ei tullut mieleen ettei tarvitse kuin lukea vaikka Paavo Väyrysen juttuja kepun alkiolaisista ja liberaaleista joista ensimmäiset eivät silti jostain syystä itkupotkuraivareita liberaalien tossun alla ota. Ei tullut mieleen, että maailma muuttuu, yksikään puolue ei pysy aina samana vaan painoerot ja suuntaukset puolueiden sisällä vaihtelevat ajan myötä. Ei tullut mieleen, että takinkääntöjen lisäksi ette kunnioita demokratiaa, ette voineet niellä ylpeyttänne, ette voineet vaikuttaa puolueen sisällä siihen, että sen suunta korjaantuisi takaisin haluaamme suuntaan vaan niin ainoa mihin sitten kykenitte on itkupotkuraivari.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minusta persuista loikanneet vaikuttavat lähinnä helpottuneelta tehtyään ratkaisunsa ja kaikki tuntuvat olevan valmiita siihen, että poliittinen ura päättyy seuraavissa vaaleissa. Toivon tosin Linströmmin jatkavan uraansa, tolkun mies. Itkupotkuraivarit vaivaavat niitä, jotka jäivät persuihin ei niitä, jotka sieltä lähtivät.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Itse teko on helppo ymmärtää todellakaan ei ole järkeä olla puolueessa jota ei koe omakseen. Eri asia sitten ovat nämä viime päivien kootut selitykset eri suista joiden logiikka ei aukene. Hienosti on Soini agitoinut Uuvatit näkemään natsitervehdyksiä, Macroniksi Macronin paikalle haaveita, kohtalon sinetöiviä kaappauksia kun ei tarvitsisi kuin tovi mietiskellä kolme vanhan puolueen viime vuosien kuvioita joissa puheenjohtajien päitä on pudoteltu urakalla, takkeja ja suuntia käännelty ties minne, mutta kaikesta huolimatta kaikki ovat saman katon, puolueen alla.

Jyrki Tikkakoski

Joka päivä, joka tunti, joka minuutti sataa persujen laariin ja ohari uuvatit joutuvat kärsimään typeryydestään lopun ikäänsä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Elin ymmärryksessä, että Sampo Terholla ja Jussi Halla-ahon välillä ei ollut juurikaan eroja. Toinen on tohtori, toinen maisteri. Toinen asuu Eirassa ja toinen Töölössä. Mutta eipä muutta kuin tsemppiä tulevaisuuteen, Jari. Uskon kyllä, että se poliittinen uusi koti vielä sieltä löytyy sinullekin. Jostakin. Jotenkin minulla on ollut kaiken aikaa sellainen olo, että tämä hallituksen nykyinen politiikka ei välttämättä olisi sinun omaa politiikkaasi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kopioin tähän aiemmin kirjoittamani:
"Minä ainakin olen arvostanut Lindströmiä koko ajan. Ilmeisesti vanhalla pääluottamusmiehellä on ollut sellaista hiljaista tietoa, jolla on pystynyt asettamaan itsensä oikeisiin mittasuhteisiin. Yritetään tehdä se, mihin pystytään, ei mahdottomia."

Tämä kirjoituskin kertoi oikeastaan aika lähelle sen, mitä arvelinkin tapahtuneen. Homma lähti Jyväskylässä lapasesta. On Halla-ahon johtajaominaisuuksiin aika paha puute, että häneltä karkasi oma kannattajajoukko käsistä. Sen myötä katosi viimeinenkin uskottavuus kahden muun hallituspuolueen kannalta.

Yhdyn Seppo Turusen toivotuksiin. Onnea. Ja pidä myös itsestäsi huolta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"On Halla-ahon johtajaominaisuuksiin aika paha puute, että häneltä karkasi oma kannattajajoukko käsistä."

- Juuri niin. Puoluekokous ei ole vapaaottelu, jossa alakynteen jääneen vastustajan pieksemistä jatketaan ja jatketaan.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Tuotanoin.. Olisiko jonkun pitänyt ottaa kokouksessa homma haltuun ja alkaa neuvomaan kokousväkeä miten tulee äänestää?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #43

Luulen että Jussi Halla-aho kysyy tuota peilinsä edessä, koska nimenomaan hänen johtajuudessaan puolue muuttui suuren eduskuntaryhmän hallituspuolueesta keskisuuren eduskuntaryhmän oppositiopuolueeksi - parissa päivässä.

Jyrki Tikkakoski

Joopa joo. Muistatko kenties kun tuli JYTKY! Ja siinä tilanteessako olisi uusi pätevä puheenjohtaja pistänyt väen kuriin?
Realiteetit on kuitenkin hyvä pitää mielessä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miten demokratiassa voi olla kostonhimoa, jos tyytymätön porukka saa säilytettyä ja koottua paremmin äänestäjänsä ja vaihdettua puolueen johdon. En oikein ymmärrä Lindströmin erikoista demokratiakäsitystä. Sitähän varten niitä vaaleja järjestetään, että voi vaihtua vaikka koko porukka. Niinhän maan hallituksellekin voi käydä, eikä siinä ole mistään koston himosta kysymys.

Soinin porukka menetti jo aikoja sitten kannattajansa puolueessa. Miksi ette pitäneet kannattajistanne huolta? Turha syyttää peiliä jos naama on vino, kuten kulunut sanonta kuuluu.

Nyt ei näytä demokratia kelvatakkaan Lindströmille. Mietis Lindström nyt hiljaa mielessä miten on aikaisemmissa puoluekokouksissa porukat koottu kasaan milloin kenenkin taakse. Aivan normaalia toimintaa. Nyt Halla-ahon porukka onnistui siinä paremmin kun Soinin kannattajat. On huonoa häviämistä kiukutella voittajille demokraattisessa kilpailussa. Sen ymmärtäisin jos olisi selvää vilppiä tehty äänestyksessä tai muuten manipuloitu kyseenalaisella tavalla. Ilmeisesti sitä ei ole tehty, paitsi Helsingin paikallistasolla aikanaan useina vuosina. Mutta ei mennä siihen asiaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Demokratiassa voi olla mitä himoa tahansa. Persujen uusi puoluejohto valittiin varmasti demokraattisin menoin. Kuuluu demokratiaan valjastaa kannatusjoukko liikkeelle.

Demokratiaan kuuluu myös se, että demokraattiseen tulokseen pettyneet häippäsevät demokraattisesti sakista, jossa eivät koe viihtyvänsä. Ei kai kukaan persu ole sitoutunut ainaisjäseneksi?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tietenkin voi lähteä, mutta on aivan älyvapaata lähteä kiukuttelemaan voittajien valinnasta jos ei ole tapahtunut mitään vilppiä valintojen suhteen.

Ensisijaisesti pitäisi pyrkiä sisäisenä oppositiona rakentamaan kannatusta. Se on jo menestyneille kova paikka, kun putoaa huipulta ja pitäisi lähteä etsimään niitä äänestäjiä jostain.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vika on ollut siinä että hommaforumilaiset aina ovat olleet kahdessa lojaliteetissa. HF ja PS. He eivät ole valinneet. Hommaforumilla on sitten myös natseja ja muita valtion kaatajia. Natsismille ei mahda muu kuin antinatsismi. He ovat johdonmukaisia ja tiukkaan johdettuja ja toimivat täysin fanaattisesti.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Sini Lappalainen näkee natseja ihan joka paikassa. Ison persoonan vaatimattomaksi jäänyt tytär kapinoi isäänsä vastaan vielä tämän ollessa haudan levossa.

Missä ei-vasemmistolainen, siellä natsi. Ja ehkä niiden vasemmistolaistenkin joukossa on joku. Löysihän Stalinkin vaikka kuinka monta.

Get a life.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Hommafoorumillako ei ole natseja, siis fasistiseen ajatteluun taipuvaisia? Hohhoijaa. Henkilökohtaisuuksiin meneminen kertoo paljon enemmän Tuomisesta kuin kohteesta.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #83

No hohhoijaa. Luepa muutama Lappalaisen aikaisempi kommentti ihan mihin asiaan tahansa, niin ehkä ymmärrät mitä tarkoitan. Ehkä et. Ja väliä ei oikeastaan ole ymmärrät tai et.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #94

No jopas sinulla on väkevät argumentit. Vain sinä voit ymmärtää, muilla ei ole väliäkään! Itse en pitäisi tuota argumenttina ollenkaan.

Hommafoorumilta natseja ei tarvitse varsinaisesti hakea.

Lappalaisen kommentteja olen lukenut matkan varrella melkoisen monta. Havaintomme ovat erit.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #83

Kaipa sinne tuhansien käyttäjien joukkoon mahtuu jokunen natsi siinä missä vihreäkin. Se on kaikille avoin foorumi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Pääosin sama komentti kuin toisaallakin:

Puolueemme säännöt varsinkin varapuheenjohtajien valinnan osalta ovat junttaamista suosivia. Miksei teillä uuvateilla ollut kannattajia puoluekokouksessa? Jos nyt karkuun juosseet uuvatti-kansanedustajat olisivat värvänneet sata kannattajaa kukanenkin, niin sehän olisi ollut siinä se kokous, ihan uuvattien mielen mukaisesti. Oletteko hoitaneet niin huonosti jäsenistönkin asiaa, ettei kannatusta kertakaikkiaan löydy?

Koska tämä kapina uutisoitiin tarkasti lehdessä jo kesäkuun 3. päivä, herää myös epäilys, että tämä menikin Soinin suunnitelmien mukaisesti. "Kaappaus" tiedettiin olevan tulossa ja se hyväksyttiin jo toukokuun puolella? Koska Soini ei ole enää johdossa, koko puolue saa hänen puolestaan tuhoutua. Uuvatti-liikkeellä voidaan pyrkiä vielä varmistamaan täystuho ja mahdollisesti kaappaamaan puolueen varat ja rahoitus. Jäsenistöstä viis veisataan.

Koska luottamus meni, en voi ottaa sanojasi todesta. Valitettavasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yksi syy siihen miksei uuvatit ole pärjänneet ideologisteja vastaan on että koko persumediakin on ollut citynuivien hallussa. Se on tietysti Soinin oma syy, hommaturkkila ei tietenkään halunnut elävää, kiinnostavaa tai valistavaa keskustelua persumediaan. Bannonilaisen kaavan mukaan ns vaihtoehtomedia on se mihin satsataan. Turkkila itse mediapomo sitten levittää mantroja pahoista valtamedioista. Hänen suunnitelmaansa siis kuului ohjata porukkaa hommaan ja MVhen. Sellainen PSmediapomo.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sini, onko tuo salaliittoteoria? Sosiaalinen media on kaikkien käytettävissä ja puhelin. Väitetäänhän parin Halla-ahon kannattajan soitelleen 1000 jäsentä läpi. Miksei sitten uuvatit soittaneet 2000?

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Hassusti ei sanaakaan Kreikka3sta. Se oli ainut syy miksi äänestin persua ja kas kummaa, läpi meni että helähti. Itseasiassa mamuasia on ainut jossa persut ovat edes vähän kyenneet näyttämään profiilia. Kaikki muu on mennyt niinkuin isot pojat sanovat ja korostetusti niin jatkossa.

Hieno yritys selitellä loikkausta, en niele. Olet selkärangaton vallanhimoinen ääliö. Ja toivon tosiaankin että äänestäjät muistavat asian kahden vuoden kuluttua.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Eikös Kreikan 3. maksettu EVM:stä? Johon oli jo annettu sitoumus 11+miljardia silloin perustettaessa veroparatiisiin tätä verovapaata ja syytesuojalla varustettua kusetusfirmaa..

Tavallaan persujen syyllistäminen tosta päätöksestä menee metsään.. Ne vastuut oli käsittääkseni jo sovittu..

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000975887.html

Vaikka iltapaska, tää oli ainut järkevä linkki asiasta mitä löysin. Silti, minä äänestin persuja estämään tälläiset toimenpiteet (ja kovaan ääneen lausuivat jotain että etelän vetelien höveli rahankäyttö loppuu tähän) ja kas kummaa. Läpi meni että holahti.

Mikään ei ole niin joustava kuin persun (nykyinen uv) selkäranka.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #66

"Nordean tutkimusjohtaja, pääekonomisti Aki Kangasharju:

– Kolmas tukipakettihan maksetaan Euroopan vakausmekanismin kautta, joten Suomi vain takaa näitä lainoja."

Päätökset EVM:n käytöstä voi tehdä ilman kaikkien osapuolten hyväksyntää 85 %:n määräenemmistöllä. Tilannehan siis on ollut se että EVM lainaa jos lainaa ja siihen ei persut vaikuta...

Käsittääkseni vakausmekanismia ei ole jouduttu lisäpääomittamaan sen alun rahoituksen jälkeen. Eli mun käsityksen mukaan EVM on vielä toistaiseksi toiminut alkupääomien voimalla. Niiden lisäksi Suomi on jo sitoutunut pääomittamaan ko firmaa 11,14 miljardia.. Jos muistan oikein se Suomen maksama alkupääoma oli 1,44miljardia.

Mutta ihan sama mulle..

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #100

Muistatko miten Soini mietti kolme päivää (elokuun alkupäivinä 2015) Kreikka kolmosta, kunnes tuli nyökytellen ulos kolostaan ja säntäsi into pinkeänä ja käsi kolmantena jalkana vääntämään vihreästä nupista Suomen EVR-osuus Kreikalle, kun parempi olisi ollut tehdä Kreikka kolmosesta hallituskysymys, mutta rehtiyttä ja rehellisyyttä ei saa kaupan hyllystä - ja Soinin tahmatassu oli jo lipsunut siinä vaiheessa hillopurkin reunojen yli parikin kertaa, ja mielessä siinteli oikein hillotolppa, mistä makea ei loppuisi koskaan, niin ja ministerinsalkku ja Audin takapenkkikin tuntuivat nekin siinä vaiheessa jo vastustamattoman kivoilta. Tarkoitan vain, että Soini hyväksyi ja siunasi omalta osaltaan Kreikka kolmosen (omien lyhytnäköisten etujensa tähden)!

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #124

Siunasi tai ei siunannut, sillä ei lopputuleman kannalta ole hevonhumpan merkitystä... Tilannehan on jokatapauksessa se että EVM voi vaatia Suomelta vielä noin 10 miljardia jo luvattua fyrkkaa..

Ja jos loppuu sitten ne vaatii lisää.. vasta siinä kohtaa voi olla jotain saumaa ämpyillä vastaan.

EVM on rakennettu sillä tavoin että sillä lafkalla on vapaat kädet toimia miten tykkää. Eikä niitä saa oikelliseen vastuuseen mistään mitenkään, niillä on myös jopa liksojen osalta verovapaus..

Enkä nyt tästä jankkaa mitenkään Löllöä puolustellakseni vaan ihan yleisesti. En ole koskaan Soiniin luottanut, kuten en muihinkaan politiikan pelureihin.. jokainen on myytävänä.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #100

Et sitten linkkiä asiaan viitsinyt laittaa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #182

Lainaus oli nimenomaan sinun antamasta linkistä.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #234

No hemmetti niinpäs olikin, mä vaan luin siitä sen että suuruusluokkana miljardi tai pari luultavasti otetaan takkiin.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #257

"Takkiin ottaminen" on kiistanalainen tulkinta.. Kreikan kolmannella paketilla kuitattiin Kreikan velkoja EKP:lle ja IMF:lle. Eli potkittiin tölkkiä.. Ja kyllä oletettavasti osa lurahti myös yksityisille pankeille edellämainittujen lisäksi. Kreikkalaiset niillä rahoilla tuskin pääsivät juhlimaan... Näinhän tämä on tähänkin asti edennyt. Taikka takkiin tulee joo todennäköisesti. Ja pahasti, mutta en nyt tota Kreikan kolmatta mitenkään pöydälle nostais.. Kun tosiaan siihen oikeestan voi vaikuttaa. Suomi seuraa perässä..

Ja vielä tuosta EVM:stä sen verran että tuo 85% määräenemmistöstä, että se ei käsitykseni mukaan siis ole suoraan jäsenmaiden lukumääristä laskettuna vaan kullakin jäsenmaalla pääoma-avaimensa verran myös päätäntävaltaa. Suomen tapauksessa vaikutusvaltaa on 1,8%. Tämä kuvastaa hyvin sitä vaikutusvaltaa joka Suomella EVM päätöksiin on kun Euroopan vakaus on uhattuna..

Eli yks ja sama mitä jotkut persut äänestelee..

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #263

Ei todellakaan sama! Kyse on ennen muuta moraalista toimia, olla selkärankainen (nilviäisen sijasta) ja sanojensa mittainen! Suuren valiokunnan asiaa koskevassa äänestyksessä, olisivat sem silloiset persu-jäsenet pystyneet kaatamaan Kreikka kolmosen hyväksymisen. Jos nämä Soinin marionetit olisivat näin suoraselkäisesti todella tehneet, niin homma Suomen evr-osuus Kreikalle kanssa olisi tökännyt Suomen ja sen eduskunnan osalta siihen. Mikäli sen päätöksen yli olisi kävelty Suomen eduskunnan päätöksistä täysin riippumattomalla 'hätätilamenetelyllä', niin silloin olisimme avoimesti ja läpinäkyvästi kaikki nähneet mikä ja kuka Suomen hallitusta ja sen päätöksentekoa aikuisten oikeasti johtaa, pöpiläkin on ainoastaan yhtä pahainen sätkynukke ja juoksupoika siinä pelissä kuin bilderperkeleetkin noin yleisesti. Todellinen valta ja päätöksenteko Suomenkin politiikassa tapahtuu lukumääräisesti hyvin pienen planeettamme asioista (sis. politiikasta) päättävien käsissä, jotka kuvittelevat olevansa sitä tarkoitusta varten maapallollemme tulleet (en sano mistä jotta teksti pysyy uskottavana, mm. 2 kpl näitä 'bloodlines', on yleisesti laskettu omistavan yli 70% maapallomme varallisuudesta) jäte.tään tämä Kreikka kolmosesta poukkoilu nyt kuitenkin tähän.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #268

Sampo Terho itki verta: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/peruss... ö-luokan näyttelijäsuoritus, mikä saa jo Sipilän toissapäiväisen lentonäytöksenkin kalpenemaan..

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #268

Joo mä ymmärrän mitä tarkoitat. Moraali on jotain mitä politiikassa on aika turha odottaa.

Tilanne vaan on se että Suomen sanomisilla ei vaan ole mitäön merkitystä. Joko euromaat "kannataa yhdessä" tai sitten mennään määräenemmistöllä. Veneen keikuttajia ei siedetä. Siksi kaikki kannattaa..

Noi luvatut miljardit tulee kulkemaan EVM:n läpi haluttiin tai ei. Siksi se häkkyrä on kasattu.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #263

Ei ole sama. Kyse on siitä mitä luvattiin ennen vaaleja ja edes tätä ei pystytty pitämään. Soinin ryhmä ei ole saanut aikaiseksi yhtään mitään. No okei, lasken pakolaispolitiikan edes pienet tiukennukset persujen ansioksi mutta kaikki muu myytiin.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #269

Okei, no mulla ei ole sellaista ennakkouskomusta että asiat menis niinkuin on vaalien alla luvattu.

Jokainen ymmärtää kun katsoo minkälaisesta systeemistä tässä "vakausmekanismissa" on kysymys että siinä ei juuri sananvaltaa ole.. Ainakaan Suomen kokoisella maalla.

Taitaa olla niin että käytännössä 5 suurinta tekee tarvittaessa päätöksen. Ja siinä joukossa on italia ja espanja.. Ja lopuilla isoista on kuitenkin saamisia näistä maista. Että raha liikkuu ja vastuuta jaetaan. Vaikka väkisin.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #280

Sehän koko asiassa eniten sapettaa! Kun kerran ei oo sitä vähääkään valtaa niin miksi pitää silti olla myötämielinen? En käsitä. Näytettäisiin edes ulospäin että ei, tämä ei käy meille mutta meidän yli käveltiin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #66

Koko eduskuntaryhmähän oli sen selkärangan taivuttajana.. ei pelkästään persuista irtaantuneet. Erikoisesti se mieli alkaa taipumaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta, ministeri Lindström, teidän henkilökohtainen toimintanne näytti suoraselkäiseltä ja selkeältä. Olitte viemässä asioita koko ajan oikeaan suuntaan, siis niillä korteilla, joita käsissänne oli.

Jyväskylän tapahtumat jäävät historiaan melkoisena kiepauksena, uskomattomana sähläyksenä. Maisteri Halla-ahon 48 tuntia vallan ylimmissä kammareissa jäi sitä vastoin eläväksi muistoksi siitä, ettei mikään ole varmaa, ennen kuin se on varmaa.

Puheet juudaksista ja seteliselkärankaisista voitte unohtaa. Minun mielestäni Halla-aho sai vain ne setelit; ihmiset, joilla oli selkärankaa sen sijaan lähtivät. Tulevat kaksi vuotta teillä on aikaa osoittaa, että tehdyt päätökset ovat isänmaallisia ja oikeita.

Iso hatunnosto teille uskalluksesta!

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Kas kummaa. Uskallusta on vain silloin jos ei haluta olla "nuivia". Perussuomalaisiin jäi se porukka joka on ollut mukana tällä 9% kannatuksellakin, soinilaiset ovat lähteneet.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Ei maisteri vaan tohtori. Tohtori Halla-aho.

"...ettei mikään ole varmaa, ennen kuin se on varmaa."

Onneksi varmaa on perussuomalaisten puoluekokouksen tulos, sitä ei kumoaisi enää edes Saulin Fatva.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Tämän täytyy olla sarkasmia. Rajunpuoleista vielä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Edessä on pitkä oppositiotaival. Sitäkö haluttiin tavoitella?"

Populistinen vaihtoehtopuolue ei voi mennä hallitukseen ilman pääministeripaikkaa se on sekä populismin, että vaihtoehtoisuuden poliittinen paradoksi. Se nyt olisi pitänyt ymmärtää, vai tehtiinkö tietoinen valinta ja heitettii vaihtoehto roskikseen.

Ei äänestäjille vaan mennyt läpi lätinät oppositiossa istumisen surkeudesta ja hallitusvastuun tärkeydestä, jotta saa asioita päätettyä. Lähti paljon porukkaa kävelemään ja kunnallisvaaleissa tuli romahdus ja syystä. Työttömien kepitys ja köyhien kyykytys oli muihin puolueisiin pettyneiden äänestäjien pettämistä.

Sitä saa mitä tilaa. Linström joutuu nyt toivomaan Sipilältä ja Orpolta jotain valtionhallinnon eläkevirkaa, kun tämän hallituksen taival on kalkkiviivoilla. Tämä hallitus kyykkää viimeistään Soten kanssa ja varmasti. Sen käytännön toteutus jo pelkästään tietojärjestelmähankkeiden kanssa sillä aikataululla mikä on, tulee olemaan katastrofi. Aikataulutuksella ei ole mitään järjellisiä perusteita, ainoastaan poliittiset perusteet. Pitää saada äkkiä niin pitkälle ettei seuraava hallitus voi helposti torpata.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

"Linström joutuu nyt toivomaan Sipilältä ja Orpolta jotain valtionhallinnon eläkevirkaa,"

Ei joudu, arvon Jorma. Minä keksin kyllä jotain tekemistä tämän pestin jälkeen. Se mitä se on, ei kuulu kenellekään koska en sitä tiedä itsekään vielä.

Eli tuo kortti ei vaan vedä, että olisin jonkun armon varassa.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Olet kaiken aikaa kokkareiden ja mullikoiden armon varassa.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #67

Eivät luultavasti edes tajua missä asemassa nyt ovat, kun Sipilä on suututtanut kaikki muut, paitsi kokoomuksen. Noiden 20+ loikkareiden kanssa näillä entisillä persuilla olisi tuhannen taalan paikka saada jotain aikaiseksi sillä vanhalla kunnon demokraattisella vaikutuskeinolla eli kiristämällä. Jos nämä uuvatit lopettavat hallituksen tukemisen, se on Sipilän taru siinä.

Mutta ehkä meidän Jarppa vielä tukee köyhiä ja pientuloisia esimerkiksi nostamalla oikeusmaksuja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #67

Antilta ala-arvoista kettuilua.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #122

On. Vaan mikään mitä sanon ei pysty alittamaan näiden seteliselkärangattomien toimintaa. Nämä "uuden" vaihtoehdon tyypit saavat Paavo Väyrysen näyttämään suoraselkäiseltä ja rehelliseltä ihmiseltä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

No, todennäköisesti jatkat kansanedustajana myös seuraavan vaalikauden. Vaikken millään tavalla liity puolueeseenne, nostan lippalakkia sinulle.

Eikä sinun tarvitse keksiä tekemistä. Tarinasi on jo tähän mennessä ollut niin hyvä, että se innottaa headhunterit perääsi heti kansanedustajan uran jälkeen. Ellei jo aikana.

Kiitos ja kunnioitus! Karavaani kulkee...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinkuin olen täälläkin jo monta kertaa sanonut, että minusta tuo irtautuminen oli ainoa ja oikea liike. Helppoa se nyt tuskin oli, sillä tulevaisuus politiikassa siinä menee todennäköisesti roskiin.

Niinkuin ole yrittänyt sanoa, että jos ihminen ei enää viihdy työpaikassaan, niin silloin ihminen todennäköisesti vaihtaa paikkaa, demokratiassa ja Suomessa tämä tie on kaikille avoin. Voi loikata tai tehdä muita liikkeitä, ja viimekädessä sitten äänestäjä antaa tuomion.

Kyllähän Halla-Ahon toiminta opetuslapsineen on sellaista politiikkaa, jonka tukijoita muista puolueista ei Suomessa koskaan löydy, se ruotsidemokraattien tie on selvä, ja oppositio on se ikuinen koti. EI siinäkään mitään pahaa ole, jos siihen on valmis, mutta siihen ei tarvitse olla kaikkien valmiita, ja niinkuin nyt nähtiin osa valitsi eri tien.

Minusta tämä pettureiksi ja luopioiksi haukkuminen on tietysti odotettavaa, mutta tuskinpa sillä on suurta merkitystä, Halla-Ahon tukijat ovat niitä kaikkein fanaattisempia, joten varmasti saatte kaikki kuulla kunnianne.

Niinkuin kirjoitit, olette itse tienne valinneet, ja vastuun ottaneet, joten mitään mukisemista siitä ei ole. Te jatkatte toimintaanne, ehkäpä tulevaisuudessa omassa uudessa puolueessa ja äänestäjä sitten lopulta kertoo onko tie uskottava.

Kun muistaa, että kaikki mikä ei tapa vahvistaa, niin eiköhän tästäkin selvitä :)

Ilkka Huotari

Miten sopii moraaliisi ottaa puolueeseen sellaisia jäseniä, jotka eivät koskaan tule sopimaan johtotehtäviin, vaikka heidät sinne valittaisiin?

Siis, että heidän kansalta saadut äänensä kyllä kelpaavat, mutta he itse eivät sitten kelpaakaan, jos heidät johtoon äänestetään?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Oletko mielestäni tehnyt hallituksessa politiikkaa, jolla on sinut valinneiden ihmisten mandaatti tai ylipäätänsä Perussuomalaisia äänestäneiden? Gallup lukujen perusteella kannatus on puolittunut. Jos oletetaan tilanne, että sinusta olet tehnyt politiikkaa, josta äänestäjäsi hyöytyvät, niin miksi kannatus on tippunut näin alas. Puolueen päätös heijastelee selvästi sitä, että tehty politiikka ei ole mitä teidän pitäisi edustaa. Eikö ole loogisinta muuttaa suuntaa välittämättä siitä, että joutuuko oppositioon ja tehdä niinkuin kannattajat ovat suunnaksi valinneet. Toinen vaihtoehto on se, että puoluee johto tekee kaikki päätökset itsenäisesti. Haluaisitko olla puolueessa, jossa 20 vuotta johtajana ollut tekee edelleen kaikki päätökset poliittisesta suunnasta?

Päätöksenne on täysin käsittämätön, koska uusi puheenjohtaja ei ole pyytänyt mitään muuta, kuin hallitusohjelmaan kirjattujen maahanmuutto asioiden tarkempaa noudattamista, mutta tämäkään ei käynyt. Teistä saa kuvan Kokoomuksen ja Keskustan sylikoirina. Äänestäjänne olisi hyvin voinut äänestää jompaa kumpaa näistä puolueista, jos toteutetaan heidän politiikkaansa. Vaikuttaa siltä, että teette poliittisen itsemurhan säilyttääksenne muutaman vuoden ministeripestinne.

Pystyttekö ylipäätänsä kiristämään enää millään Keskustaa ja Kokoomusta? Teillä ei enää ole puoluetta, kannattajia tai poliittista kotia. Teidän poliittinen uranne jatkuu niin pitkään kuin hallitus on pystyssä. Ja tämän tietää Sipilä ja Orpo erittäin hyvin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikö puolueeseen jääneet hommaohjatut siis ollenkaan ole vastuussa puolueen tehdystä politiikasta. Kaiken maailman sanavalmiit saivarrusteknikot ja citynuivat Eiran suunnalta tässäkin ketjussa tulevat tänne syyttämään uuvatteja köyhien unohtamisesta persuissa. Mikä farssi. Hommalaiset ovat sairaan hyviä puhumaan milloin mitäkin vain koska retoriikka pelittää. Hommalaisella ei ole selkärankaa. Lindströmillä on.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Hohhoijaa.. esitän hyviä kysymyksiä toiminnan logiikasta, jossa koitan rivien välistä sanoa, että peliliike on mieletön ja se tuntuu palvelevan vain vallassa pysymistä. Ehkä sinusta valta on selkärankaa, mutta minusta se on sitä, kun toteutetaan intressiryhmien haluamaa politiikkaa, vaikka sitten oppositiosta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Silti, perussuomalaiset kansanedustajat ovat KAIKKI olleet hyväksymässä tehdyt toimet valiokunnissa ja istuntosalissa. Miten syy epäonnistumista on kaadettu vain ns.eliitin päälle?"
Olisikohan syynä ollut Soinin diktatorinen puoluekuri? Kyllä heti hallitustaipaleen alussa nähtiin mahtavia takinkäännöksiä, joihin varmaankin monen kansanedustajan oli vaikea sopeutua, mutta kun ei uskaltanut sanoa mitään vastaankaan. Tämä näkyi kyllä blogistinkin kielenkäytöstä ja ruumiinkielestä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Minua häiritsee tässä asiassa se seikka, että asiat tapahtuivat lähes tarkalleen siten kuin monessa lehdessä kirjoitettiin jo 3.6. eli viikkoa ennen puoluekokousta.

Tämän takia joidenkuiden rehellisyyttä epäilen sen suhteen, että mitään spontaaniutta olisi enää viikonloppuna ollut jäljellä. Tai että muilla puheenjohtajilla kuin Halla-Aholla olisi mitään oikeaa merkitystä ollut.

Loikata saa ja pitää kun siltä tuntuu, mutta ainakaan Elo tai Elovaara eivät ole ansioituneet tästä tapauksesta kertoessaan totuudessa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kuinka sie jaksat jatkaa sielä isokenkäsenä, olet selvästi aivan ihana ihminen, mikä sinua pittää tuommosessa työssä, en tajua, mutta älä sie pyytele antheeksi, olethan vappaa mies, tehe niinko itte haluat!

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Jos Jussi Niinistö ei ymmärrä asettua ehdolle 2.varapuheenjohtajaksi, kun on hävinnyt 1.varapuheenjohtajan vaalin, niin oma on moka.

Joskus ennen Jyväskylää kysyin tästä, mutta taisi olla niin, että vain "sydämenlyönnin päässä" puheenjohtajasta kelpasi.

Puoluevaltuuston listavaalissa B-lista sai muistaakseni vain 137 ääntä.

Tämä taitaa olla aika vahva merkki siitä, että mitkään Sisulaiset eivät ratkaisseet puheenjohtajavaaleja.

Tämä yhden linjian vallankaappaus on myös tuttu Keskustassa, jossa cityliberaalit valtaavat liki jokaisen johtopaikan.

Keskustassa perinteinen maalaisliittolainen siipi ei kuitenkaan ole marssinut pois puolueesta.

Keskustan valinnat Lahdessa 2010: Kiviniemi, Laaninen, Kaunisto, Lehtomäki ja Saarikko, kaikki liberaalisiipeä,

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Varapuheenjohtajat olivat kyllä Puumala, Kaunisto ja Saarikko. Kaikki valittiin yhdellä äänestyksellä, kolme eniten ääniä saanutta.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Kiitos korjauksesta. Keskustanuorten puhis Puumala vastanne Persujen Tynkkystä. Eli varapuheenjohtajilla sana askel.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Linströmin kirjoituksesta paistaa selvä soinilainen kaksinaismoralismi. Se että kilpailevat onnistuvat agiteeraamaan porukan äänestämään omia kanaviaan käyttämällä on paha, mutta jos Soinin porukka sen on tehnyt, kuten monina vuosina ennenkin niin se on ihan ok.

Kuten siinäkään ei ole mitään pahaa jos Soini loikkaa, mutta muuten loikkaukset ja loikkarit ovat tuomittava.

Juuri tällainen kaksinaismoralismi oli hyvin vastenmielistä katseltavaa puolueen sisällä, niinä vuosina kun olin mukana touhuissa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tämä ihmettely on toisessakin blogissa mutta saa kait näitä toistaa.

"Luulen että sipilä lensi sen takia turkkusse kun se ei itekkään uskonut että soini saa ne vaadittavat 20 petturia mukaansa. Siis sipiläkään ei uskonut että pettureita löytyy tarpeeksi ennenkuin tuli soitto että perseensä, ei myyjiä vaan vuokraavia löytyikin vaadittava määrä.
Mitä noille on luvattu jäänee salaisuudeksi?"

Menikö teillä ihan viime tinkaan ennenkuin saitte riittävän määrän pettureita mukaanne?
Ja uskaltaako kukaan ei loikannut kansanedustaja kertoa että pyydettiinkö mukaan?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Jarin teksti kertoo myös tämä foorumin laaja-alaisuudesta ja uudenlaisesta demokratiasta. Ministeri vastailemassa kansalaisten esittämiin kysymyksiin.

Mutta pitkäaikaisena puolueen äänestäjänä sanon suoraan, että ilmat lyötiin pihalle kun kuulin hallituksen kaatuvan.

Itse arvelin, että korkeintaan 5-6 lähtee tukemaan hallitusta ja sinne neuvotellaan täysin uusi ohjelma ja kokoonpanot.

Vaikka Sipilä on rohkea ei hän sentään ole hullunrohkea. Alkuperäinen suunnitelma ottaa KD ja RKP mukaan + 5-6 perussuomalaista olisi riittänyt. Ilman perussuomalaisista irtautujia edes pienpuoluiden tuki olisi riittänyt (tämä siis YLE puheesta kuunneltua asiantuntijakeskustelua, ei oma mielipide).

RKP missasi etsikkoaikansa pahasti kun kertoi, että neuvotteluista tulevat vaikeat. Halusivat siis ulosmitata ja mitätöidä Sampon tekemät uudistukset, peruuttaa sote Vaasan osalta ja varmasti lypsää varustamotukia omalle interssipiirilleen.

KD:n intressinä on kaataa alkoholilainsäädäntö. Ei tekisi kovinkaan hyvää pienpanimoille. Sitä paitsi Sipilä ei kuulemma pidä sanelusta, joten en tiedä kauanko näissä neuvotteluissa olisi oikein vietetty aikaa jos nämä kaksi pienpuoluetta olisivat alkaneet sanella hallitusohjelmaa uusiksi.

Halusiko Sipilä pienpuoluiden ulosmittauksen kriittiseen saumaan kun koneisto on saatu juuri rasvattua? Ei varmasti. Siksi näin laajamittainen tuki hallitukselle on sopii varmasti pääministerille ja kokoomukselle.

Olisihan se ollut absurdia seurata perussuomalaisten (siis koko ryhmän) oppositiotyöskentelyä.

Pitkäaikaisena kannattajana olen huolissani puolueen hajaannustilasta, mutta ei vaivuta surkutteluun. Kaksi vuotta vielä hallitusvastuuta jäljellä ja paljon mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin.

Energiapolitiikka, työn ja sosiaalipolitiikan yhdistäminen, sote-uudistus, maakuntauudistus yms. Työtä on vielä valtavasti jäljellä.

Jari ja kumppanit. Teitte täysin oikein ja isänmaallisen teon estäessänne hallituskriisin. Puolueen tulee puhua muustakin kuin maahanmuuton ongelmista.

Näitä väärinkäsittäjiä on joka puolella ja osa tarkoituksella sotkee työperäisen maahanmuuton tähän laittomien maahanmuuttajien vyöryyn. Korjataan tämä, että en ole koskaan kuullut yhdenkään perussuomalaisen politiikon moittivan sitä, että intialainen koodari tulee tänne töihin.

Tähän tarkoitukselliseen väärinkäsittämiseen sortui suuresti arvostamani kauppalehtikin tän päivän pääkirjoituksessaan. Tällä tavalla yritetään luoda kuvaa sisäänpäin kääntyneistä politiikoista, impivaaralaisista.

Toisaalta EU:n myötä olemme oppineet kantapään kautta, että kaikki kansainvälinen "solidaarisuus" tarkoittaa meillä veronmaksajien subventoimaa hyväntekeväisyytä.

Nyt kun olet siellä hallituksessa edelleen niin siellä on yksi asia joka on jäänyt puolitiehen. Nyt nopeasti uutta lainsäädäntöä kehiin.

Osinkojen verotus.

Muistaakseni hallitusohjelmaan on kirjattu piensijoittajien osinkojen verovapaus tiettyyn rajaan asti.

Tämä on vähintäänkin kohtuullista. Maailman epäoikeudenmukaisin verotus runnottiin Urpilaisen toimesta läpi. Väitän, että hän ei ymmärtänyt mitä on tekemässä.

Nyt osinkojen suhteen tulee siirtyä yksinkertaiseen lähdeverotukseen, kaikille sama prosentti.

Onko hallituksen tai ministerin mielestä oikeudenmukaista, että valtion lahjoittaa miljardööri Herlinille 40 miljoonaa euroa veronalennuksina vuodessa?

Hän ei maksa osinkoveroa kun omistaa yli 10% osakeyhtiöstä. Tiedän, että tämä perustuu EU:n lainsäädäntöön. Tässä kannattaa katsoa kuitenkin lähdeverotuksen osuus.

Kaverini laski, että Herlin saa saman verran YKSIN veronalennusta mitä veronalennus tulisi maksamaan valtiolle jos se poistettaisiin piensijoittajilta (siis 500euroon asti verovapaata). Onko oikein, että suomalaiset pienipalkkaiset palkansaajat maksavat miljardöörin puolesta veroa? Mun mielestä järkyttävän epäoikeudenmukaista.

Sanoma tai heidän lehdet eivät tästä epäoikeudenmukaisuudesta puhu mitään, miksiköhän?

Tähän on tehty ehdotuskin, että osinkovero olisi kaikille 3% (nyt se on piensijoittajille melkein 30%).

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/vain-sina...

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#42. MARKO

Iso kiitos kerta kaikkisen oivaltavasta ja rakentavasta kommentistasi. Siinä on hyvin kiteytetty olennaisia asioita.

Ilkka Huotari

"Vastustamassa sitä politiikkaa jota olen itse ollut tekemässä."

Mitä se PS:n oma politiikka on sitten ollut? Nähdäkseni PS on antanut kaikessa periksi kokoomukselle ja keskustalle, ollen näille pelkkä apupuolue.

Ensimmäinen virhe oli varmaan se, että sisäministerin virkaa ei otettu, vaikka se on PS:n ohjelman kannalta tärkeä. Orpo äänesti EU:n pakollisten tph-siirtojen puolesta, vaikka hallitusohjelmassakin muuta sanottiin.

Se, että Halla-aho ei kelvannut hallitukseen, kertoi kaiketi siitä, että maahanmuutto on kynnyskysymys, ja siitä kok/kesk ei aio joustaa.

Jos kaikessa (ja varsinkin maahanmuutossa, mikä on tärkeä PS-jäsenille ja -äänestäjille) annetaan periksi, miksi jatkaa hallituksessa apupuolueena edelleen?

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Mielestäni uuden ryhmän perustaminen oli ainoa oikea ratkaisu. Ero nuiviin oli tehtävä nopeasti.

Politiikan tekeminen on valitettavasti aina kompromissien tekemistä. Neuvotteluja käydään puolin ja toisin ja lopulta valitaan se mikä on kaikkien mielestä paras tie. Hallituspuolueet ovat tässä onnistuneet. Eivät aina täydellisesti mutta eteenpäin on menty.

Lindström on myös osallistunut täällä blogeissa avaamiinsa keskusteluihin. Siitä hänelle kiitos.

Jos mietitään vaihtoehtoa jossa hallituksessa olisivat rkp, vihreät, vasemmistoliitto ja sdp kokoomuksen ja keskustan kanssa, tulokset olisivat paljon huonompia. Vihreät eivät pysty antamaan missään periksi. Kompromisseja ei pystytä tekemään. Ihan sama on rkp:n, vasemmistoliiton ja sdp:n kanssa. Ehkä kd Sari Essayahin johdolla olisi voinut taipua johonkin esitykseen lukuunottamatta alkoholilain uudistusta.

Itselleni kompromissien tekeminen on tuttua. Sopimuksia tehdään ja niissä haetaan jokin molempia osapuolia miellyttävä vaihtoehto. Siinä tapauksessa jos toinen osapuoli vetää linjan tiukaksi, sopimusta ei synny. Joudun usein kysymään neuvoa työkavereiltani ja puntaroimaan esityksiä. Aivan kuten hallituksessakin tehdään.

Tällaista elämä ja politiikka on. Kompromissien tekoa.

Kunnioitan Jari Lindströmiä ja muita Uuden vaihtoehdon jäseniä erittäin paljon ja kiitän tästä blogista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Politiikan tekeminen on valitettavasti aina kompromissien tekemistä."

Sovittu hallitusohjelma oli kompromissi ja se on nyt hylätty hallituskumppaneiden taholta eli kyseessä on selvä sopimusrikkomus.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Lindström itse on viikkoa ennen puoluekokousta ollut sitä mieltä, että hallitusohjelmaa on noudatettu, mutta ettei se ole riittänyt kaikille perussuomaisille.
http://jarilindstrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2378...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Missä vaiheessa Makkonen on havainnut hallitusohjelman tulleen hylätyksi? Hallituskumppani kyllä hylättiin, ja sitä ei kaiketi mikään sopimus tai laki kiellä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #93

Lue tästä mitä keskusta ja kokoomus vaativat hallituskumppaneiltaan:

"Neuvotteluissa hallituskumppanit olivat vaatineet Halla-ahon mukaan perussuomalaisilta takeita siitäkin, että perussuomalaiset olisivat olleet kokoomuksen ja ja keskustan linjoilla myös EU:n integraation syventämishankkeissa, jonne Suomi pyrkisi eturintamassa, Halla-aho kertoi.

”Hallituskumppanit korostivat sitä, että ei edes riitä, että perussuomalaiset tukevat hallituksen hankkeita, vaan meidän pitäisi pidättäytyä niiden arvostelusta kaikilla tasoilla.”(HS)

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #139

Hallitus jatkaa ((nykytietämän mukaan) täsmälleen samalla ohjelmalla. On siis absurdia väittää hallituksen siitä luopuneen; sitä eivät nuo Halla-ahon tulkinnat tapahtuneesta muuksi muuta. Hallituskumppanista luovuttiin, koska Halla-aholla (puhumattakaan surkuhupaisista varapuheenjohtajista) ei ollut luottamusta. Piste.

Eikä Brysselistä johtaminen luottamusta yhteistyön sujumiseen ainakaan lisännyt.

Lisäksi arvomaailmat ovat eri planeetalta: Halla-aho on rasisti (kaikkine nuivineen).

Syitä oli niin paljon, että Halla-ahon on turha ruikuttaa hallitusohjelmasta. Peili on suositeltavin - ja asianosaiselle ikävin - väline.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #154

Ei hallitus ole luopunut kuin JHa:sta. Mutta nyt kepu ja kokkareet sanelee.
Halla-aholla oli varmasti luottamusta. Luottamusta siihen, että hänen kanssa sopimuksista pidetään kiinni ja sehän ei edestakas vatuloijille käynyt.
Brysselistä johtaminen ei käynyt, mutta kun soini oli um, niin johtaminen vaikka maailman toiselta puolen sopi.
Arvomaailmat eivät olleet samat. Isoimmat erot kuitenkin rehellisyydessä. JHa myös arvosti sopimuksia ja kaksikko taasen niistä lipeämistä. JHa ei ole rasisti, joka niin väittää sanoo sekä kunnian loukkausen sekä voi mennä peilin eteen ihmettelemään kumpi hävisi ensin, järki vai...

Jyrki Tikkakoski

Politiikka on kompromissien tekemistä. Piittaamattomuus kenttäväestä on piittaamattomuutta. Äänestäjien ja demokratian pettäminen on huijausta, ei politiikkaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Oliko noin vuosi sitten kun tiedustelin sinulta näissä bkokeissa, miksi perussuomalaiset ei saa mitään tavoitteitaan toimeenpanoon hallituksessa. Vastasit ettei se ole niin yksinkertaista. Ymmärrän nyt paremmin, teitä on selvästi vedätetty hallituskumppaneiden taholta. Vaihtoehtoina on hyväksyä epäoikeudenmukaisuus tai vaatia sopimuksien täytäntöönpanoa. Te taisitte hyväksyä äänettömän yhtiömiehen roolin kun hallituskumppanit kieltäytyivät sopimuksen täyttämisestä ja jatkatte hallituksessa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Olen taipuvainen uskomaan, että nyt on rehelliselle ja itsensä likoon laittavalle poliitikolle baana auki laveammin kuin taakse jättämässäsi vuotavassa paatissa. Siellä olisit joutunut vanhan liiton miehenä messipojaksi ja kuuraamaan kapeita käytäviä.

Onnittelut ja onnea.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Täysin tietoisena siitä, että meidät erotetaan puolueesta."

Ei tarvitse erottaa puolueesta, siis tehdä päätöstä että on erotettu. Riittää kun todetaan että on käytännössä eronnut, kun on siirtynyt toiseen ryhmittymään, jolloin ei ole sääntöjen mukaan mahdollista että kuuluu vanhaan puolueeseen.

Eli mitään erottamisia ei edes tarvita.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Niin, eikö se ole se sana jota käytetään nuivassa keskustelussa?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Siehän voisit Jari tarkistaa Lohelan Marialta, hän kun on nuivan manifestin allekirjoittaja ja Halla-Ahon äänestyssuosituksen saanut vaaleissa 2008 (http://halla-aho.com/vaalit/aanestysvinkkeja.html).

Simonkin luultavasti tietää termin tarkan merkityksen, kun on hommafoorumiporukkaa.

Mutta anteeksi piikistä, minua vain häiritsee tämä sakea arvohurskastelu ja joidenkin osalta suoranainen vahva kaunistelu, ellei jopa valehtelu asiassa. Mutta ratkaisu on tehty ja onnittelut uusiin haasteisiin, et sinä huono mies ole.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #74

Mielestäni on vain tervettä kehitystä, jos ja kun nuivan, vaikkapa Lohelan ja Elon, maailmankuva avartuu. Voihan taustalla olla "arvottomampiakin" syitä , mutta sinällään halla-aholaisesta kelkasta hyppääminen on myönteistä, ehkä jopa orastava merkki ihmisyydestä.

Tästä aasinsiltaa myöten mieleeni nousi Halla-ahon huvittavalta kuulostanut kommentti (loikkaajiin liittyen): "Olen tottunut ajattelemaan ihmisistä hyvää." Mustat ja muslimit eivät ilmeisesti todellakaan ole rasistille ihmisiä.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #102

Halla-aho ei ole Mustia tai muslimeja haukkunut. Olkoonkin tuomittu jostain mistä ei edes lakia ole.
Nuoriso on syötetty susille ja se kuka kahden vuoden päästä lähtee eläkkeelle pskat välittää. Nyt naureskelee, mutta hymy hyytyy päivä päivältä kunnes se on katumuksen kyyneleitä.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #134

Halla-aho ei ole haukkunut muslimeja tai mustia? Hän on ilmeisesti suorastaan pyrkinyt välttämään vastakkainasettelua. :D

Uutiset (erityisesti poikien) lisääntyvästä lukutaidottomuudesta ovat totta.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #158

Linkkiä, kiitos. Muslimien hallitsematonta muuttoa ei moiti muslimeja. Somalien määrän moittiminen ei ole mustien hakkumista. Oikein luku taito on tärkeä, mutta sisällön ymmärtäminen vielä tärkeämpää.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #193

Korkeimman oikeuden jäsenet lienevät niin minua kuin sinuakin fiksumpia, joten minulle riittää dokumentiksi Halla-ahon saama tuomio. (Eikä se vähättelyllä ja selittelyllä muuksi muutu.)

Halla-aho totesi itsekin haastattelussa, älykkäänä miehenä, että on oppinut ilmaisemaan asioita eri tavalla kuin nuorempana. Hän ei siis sano suoraan, että esimerkiksi kaikki muslimit ovat nilviäisiä. Sanoma rivien välissä ei jää kuitenkaan epäselväksi. Enkä ole hänen koskaan kuullut oikaisseen tai toruneen palstoillaan kirjoittavien (vähemmän älykkäiden) rasistisia möläytyksiä. (Tämä lieneekin yksi syy Mestarin seuraajien innolle: he kuvittelevat Halla-ahon olevan oikeassa, koska hän on älykäs, ja lisäksi uskovat tällä perusteella itsekin olevansa älykkäitä.)

Se, että Halla-aho osaa itse taitavasti käyttää kieltä (välttää avoimen, kirjaimellisen rasismin), ei tarkoita, että hänen rasisminsa olisi hävinnyt tai edes miedontunut.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #102

Halla-Aho sen sijaan on täysin kyvytön tälläiseen kehitykseen? Haaste: linkkaa kuluneelta vuodelta yksi H-A blogi jossa mustia tai muslimeita solvataan esittämälläsi tavalla.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Uudelle hallitukselle on nimikin jo annettu: "Loikkarihallitus". :-D

Miten isänmaan asialla sitä nyt ollaan, kun on mediatietojen perusteella tulossa hallitukselle sellaisia lakeja päätettäväksi jotka syventvät EU-integraatiota?

Soinilla on ollut vaikeuksia ja purki turhatumistaan Kokoomukseen, kun ei pidetä kiinni siitä mitä on sovittu ja päätetty.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

On harhaanjohtavaa väittää että tyytymättömyys johtui yksinomaan puolue-eliitin maahanmuuttopolitiikasta. Soini antoi varsin hyvin äänestäjien ymmärtää, että EU on ongelma ja että Kreikan rahahanat laitetaan kiinni.

Protestiäänet kyllä puolueelle kelpaavat, mutta sitten kun hallitukseen pääsy edellyttää, että ne vaalilupaukset on kompromissien nimissä syötävä, ei pidä valittaa ja jos äänestäjät eivät tätä järjestelyä ymmärrä. Se on tämän toimintatavan varjopuolia ja itse olette tienne valinneet.

Kautta linjan en pidä tästä nillittämisestä jota loikkarit, kukin tavallaan, nyt harrastavat.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kiitokset, ministeri Lindström. Politiikka on joskus äärimmäisen kovaa. Vain vahvimmat, nopeimmat ja älykkäimmät siinä selviävät.

Nyt äkkijyrkkä ryhmä luuli saavansa helpon selkävoiton, mutta vastustaja teki sillan, pyörähti alta, nosti ja heitti toisen osapuolen kaaressa kanveesiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olen periaatteessa samaa mieltä mutta koen ongelmalliseksi Sampo Terhon puheenjohtajavaalien alla pitämät höpinät. Ei osannut tehdä eroa itsensä ja Halla-ahon välillä maahanmuuttoasioissa sekä ajoi EU-kansanäänestystä. Oletan että Terho on jo harjattu Sipilän ja Orpon toimesta, jolloin kaikki on entisellään?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tulin sanoneeksi kanveesiin kun piti puhua molskista. Minäkin, painikämpän takana keppostellut.

Toivotaan samalla että S. Terho tuli harjattua siistiin kuntoon.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"...........koen ongelmalliseksi Sampo Terhon puheenjohtajavaalien alla pitämät höpinät. Ei osannut tehdä eroa itsensä ja Halla-ahon välillä maahanmuuttoasioissa sekä ajoi EU-kansanäänestystä. Oletan että Terho on jo harjattu Sipilän ja Orpon toimesta, jolloin kaikki on entisellään?"

**************************************************************

Jos ei ole erityisiä periaatteita, niin eihän tuossa ongelmaa ole. Nyt kai Terho onkin erilainen maahanmuuton suhteen kuin Halla-Aho ja EU on taas täyskiva juttu eikä mistään kansanäänestyksistä puhutakaan jos edes EU-kritiikistä. Ministerisvirkakin etuineen säilyi eli kiva. Soinikin pitää moisesta ja eiköhän joku virka ulkomailta Soinille järkätä parin vuoden jälkeen.

Itse olen EU:n kannalla hyvin pitkälti ihan jo turvallisuuspolitiikan kannalta, mutta onhan tuo hassua kun aikuiset ihmiset kokeilevat muutamassa päivässä perustella täyskäännöksiään mitä suurimmalla mielikuvituksella. Hauskaa oli tosiaan myös tuo Terhon käytännössä sama maahanmuuttolinja Halla-Ahon kanssa ja nyt kai onkin erilainen. Ihanat some-kehutkin tuli monelta "halla-aholaisille" juuri vähän ennen loikkaamista :D

Kas kun ette Kankaanniemeä kysyneet mukaan. Nyt poloinen loukkaantui eikä lähdekään. Jostain kumman syystä hänkin puhuu audien takapenkeistä......
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706142200208...

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Lähinnä huikkasi tuomarille että hei mulla ois tuolla eläkevirka valmiina, kiinnostaako? Ja kas kummaa, selkävoitto vaihtui tuomariäänin tappioksi.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Kyllä nyt varmasti kaikkien sydän herkistyy. Uhrauduit(te) Isänmaan puolesta. Spontaani päätös diibadaaba.

Olipa aika tukevaa jööttiä kaiken kaikkiaan. Voit itsekin päätellä sen siitä, että punavihreät tässä ja muissa forumeissa kehuvat teitä. Siis samoja heppuja, joita ovat vuosia täällä pilkanneet.

Temppunne on Suomen poliittisen historian noloin itsensä (ja periaatteiden) myyminen sitten O.W. Kuusisen, ja hänkin myi sentään vain itsensä.

Yhdessä asiassa olet Jari oikeassa: poliittinen urasi on taatusti ohi. Kaksi vuotta ja Audin takapenkki vaihtuu HKLn kyyteihin ja sen nyt edessä istuvan autonkuljettajankin paikka on sinulle vain unelmaa. Nauti siihen asti Juudas Soinin sinullekin petaamista hopearahoista. Sen jälkeen edessä on vain synkkää pimeää.

JK. Jos oikeasti harkitset kirjailijan urasta kuten twiittasit, ei kannata ainakaan tähän asti tuottamasi tekstin perusteella vaivautua.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Osaako Tuominen kirjoittaa mitään muuta kuin henkilökohtaisuuksia?

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Lienee kesä, kun taas hyttynen inisee jossain?

Eikö tämä olekaan Lindströmin henkilökohtainen tilitys/näkemys siitä, mitä asiassa tapahtui? Minä vaan esitän siitä näkemykseni ja jatkan omaa arviotani miltä tulevaisuus näyttää.

Sipilän kommentti eilen YLEllä kertoo oikein hyvin, mikä on näiden puudelien tehtävä seuraavat kaksi vuotta, joten siitä ei sen enempää.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #228

Hieman fiksummat pystyvät asialliseen keskusteluun - johon eivät kuulu henkilökohtaisuudet. Henkilökohtaisten näkemysten esittäminen on aivan eri asia kuin henkilökohtaisuuksiin meneminen. Sinua lainaten: ei voi mitään, jos ei ymmärrä.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Olen surullinen puolueen repeytymisestä. Olisin halunnut säilyttää yhtenäisyyden.

Koskaan ei pidä panna mitään yhden kortin varaan. Ei ainakaan elämäänsä.

Hyvää jatkoa Jari Lindström.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini: "Loikkari ei pitkälle loiki. Kaikki Helsingin ja Tampereen valtuustoryhmistä muihin puolueisiin kesken kauden loikanneet jäivät valitsematta. Tämä oli myös lähes kaikkien loikkareiden kohtalo. Mitä opimme tästä?"

Kokoomus nostaa tämän pöydälle loikkarihallituksessa. Helsingissä on uusi valtuusto, joten Guggenheim voisi hyvinkin mennä läpi ja saada valtiolta rahat. :-D
Soini: "Perussuomalaiset pelastivat kotiäidit. Meille on tärkeää, että perhe saa itse valita kumpi vanhemmista on kotona. Me emme hyväksy yhteiskunnan saneluvaltaa perheen sisäisiin asioihin."
http://timosoini.fi/page/3/

Pekka Pylkkönen

Kaksijakoinen tunnelma. Toisaalta on ihan oikein että lähdette ulos kun tuntuu siltä ettei yhteistä säveltä löydy. Toisaalta Halla-ahon riisuminen vallasta voi johtaa aggressiivisten nuivien radikalisoitumiseen.

Hetken aikaa näytti siltä että Suomi olisi voinut hiukan pohtia erityisesti pakolaispolitiikkaansa tarkemmin. Se nyt hautautui.

Itse en ole pettynyt, sillä vaikka pidänkin pakolaispolitiikkaa heikkona ja päämäärättömänä, se on kuitenkin valtakunnan tasolla hyvin pieni ongelma. Työttömyys on paljon suurempi ongelma.

Taas kerran pakko sanoa että ihailen tyyliänne. Olette rauhallinen ja jaksatte avata ajatuksianne meille tavan tuulipuvuillekin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Itse näen että Lindström ja kumppanit estivät loikkauksellaan katastrofin kyllä.

Toisaalta katastrofihan jatkuu, jos teillä olisi jotain sanavaltaa nykyisessä hallituksisessa niin kaikkihan olisi buenosti.

Puolueenne kyvyttömyyttä uudistua, vetää yhtä köyttä, ihmettelen.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Et näe koko kuvaa Jari. Perussuomalaisten gallupkannatus on puolittunut 2015 vaaleista. Sille piti tehdä jotain. Jokainen puolue tekisi. Vaihtaa johto. Perussuomalaiset eivät ole hallituksessa saaneet omia ehdotuksiaan läpi mitenkään ja sinäkin pidit tärkeämpänä jotain matujen kotoutusta kuin heidän maahantulonsa estämistä. Vaikka Kokoomuksen liberaalisiipi haastaen. Matukriisi 2015 on se suurin yksittäinen asia mikä on romahduttanut kannatuksen.

Olin paikalla Jyväskylässä ja näin Sampo-, Jussi Niinistö- ja Riikka-pinssejä. Jussi-, Laura-, Teuvo-, ja Juho-pinssejä ja nappeja en nähnyt. Kokous oli kaikille avoin, sinne sai tulla keiden kannattajia hyvänsä. Sinulta on jäänyt huomaamatta se asia, että ns. nuivasiipi on somessa hyvin aktiivinen toisin kuin soinilainen plokisiipi joka ei suoraan sanottuna ymmärrä missä mennään.

Varapuheenjohtajavaaleissa ei edes ollut vakavasti otettavia ns. soinialaisia ehdokkaita Jussi Niinistöä lukuun ottamatta. Katso noiden saamia ääniä. Puoluekokous edustaa kenttää ja kenttä on tätä mieltä. Vieläpä erittäin selvästi. Jossittelun varaa ei jäänyt.

Politiikassa asiat saattavat muuttua nopeasti. Ruotsidemokraatit tulevat ottamaan ensi vuonna suuren voiton ja se antaa vetoapua perussuomalaisillekin. Sen jälkeen heitä ei voi pitää hallitusten ulkopuolella.

Sinulle henkilökohtaisesti sen verran, että pelottiko ministerisalkun menettäminen noin paljon? Pelottiko se, että ns. nuivasiipi ei muusta puhukaan kuin maahanmuutosta? Kyllä meitä muutkin asiat kiinnostavat, mm. työllisyys ja energia. Miksi syytät uutta valittua johtoa? Syytä Keskustaa ja Kokoomusta ja niiden pikkusieluja jotka eivät kestäneet sitä, että kammoamansa Jussi Halla-aho on yhtäkkiä samassa neuvottelupöydässä heidän kanssaan. Heidän pelkonsa ja käsityksensä Jussista ovat täysin irrationaalisia.

Tuskin sinä Jari tämän jälkeenkään äänestät demareita jotka haluavat Suomeen lisää tp-hakijoita. Demareita joille julkisen sektorin naisten asia on paljon lähempänä kuin työmiehen.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Minunkin mielestäni on tähän asti ollut aivan nornaalia, että puolueen kannatuksen romahtaessa, koko johto uusitaan.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Kun niin korostat tuota enemmistön merkitystä, niin millähän selittyy se, että yksikään eduskuntapuolue ei halua tehdä yhteistyötä nuivien kanssa? Ai niin, enemmistö on ^irrationaalisia".

Nyt selvisi sekin, että nuiville työmies on tärkeämpi kuin julkisen sektorin nainen. Tämä kannattaisi tiedottaa lasjemminkin.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Kyseessä on sama ilmiö kuin on Ruotsidemokraattien kanssa, ei uskalleta, pelätään rasistin leimaa vaikka ei haluta muuta kuin kuriin sellainen maahanmuutto josta on Suomelle haittaa. Oltaisiin vaikka siinä kohtaa samankaltainen kuin USA tai Australia. Ei se ole paljoa vaadittu. 2015 matukriisin hintalappu on hirveä. Mitä sillä on saatu? Rauhaton ja jakautunut yhteiskunta. Sen hintalapun rinnalla sotet ovat pikkujuttuja.

Jokaiselle lienee selvää se, että YT:t kirpaisevat miesvaltaisia vientialoja kun taas naisvaltainen julkinen sektori on niiltä turvassa. Haluttaisiin julkinen puoli laihemmaksi ja samankaltaisen työsuhdelainsäädännön piiriin kuin yksityinenkin.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #131

Halla-ahon teksteistä ja haastattelusta kumpuaa niin syvä viha ja vastenmielisyys monikulttuurisuutta, muslimeja ja ylipäätään erilaisuutta kohtaan, että on aika naiivia väittää sen olevan vain neutraalia maahanmuuttokriittisyyttä.

Ilman perussuomalaisten (erityisesti nuivien), Suomi ensin- ja Rajat kiinni-liikkeiden hillitöntä pommitusta yhteiskunta ei olisi "rauhaton ja jakautunut". Asiallinen maahanmuuttokritiikki on täysin eri asia kuin rasismi. Edellä mainittujen toimijoiden johdosta asiallinen (ja tarpeellinen!) kritiikki on käynyt vaikeaksi. Toki käyttäytymisessä on toivomisen varaa suvaitsevaisillakin.

En oikein ymmärrä, mitä tarkoittaisi julkisen alan työsuhdelainsäädännön muuttaminen samanlaiseksi kuin yksityisellä puolella. Jos terästä ei maailmalta tilata, sen tekijöille on paha maksaa Suomessa palkkaa. Oppilaita on opetettava ja sairaita hoidettava joka tapauksessa. Ja taitaa yksityisellä (miesvaltaisella) puolella huonomman työsuhdeturvan kompensaationa olla parempi ansiotaso.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen Vastaus kommenttiin #166

Oletko lukenut Scriptaa? Halla-aho oli ensimmäinen blogisti joka kirjoitti analyyttistä tekstiä maahanmuuton ongelmista jotka olivat olleet ainakin pk-seudulla olemassa jo 90-luvun puolivälistä alkaen. Tästä edelläkävijyydestä johtuen hän on saanut demonin leiman jota lyödään vailla perusteita vuodesta toiseen. Luehan pari Scriptan tekstiä, saatat yllättyä. Niissä on ihan normaalia valtavirtaista maahanmuuttokritiikkiä.

SE- ja RK-liikkeitä lyödään sen sijaan, että mietittäisiin miksi ne ovat olemassa. Mielestäni sellainen valtio joka sallii ulkomaalaisten (joista ei tiedetä mitään) tulon maahan tuosta noin vain on puolustuksessaan ja turvallisuuden varmistamisessaan melko heikko. Jos viranomaiset eivät näytä pystyvän tekemään mitään niin silloin tulee yleensä kansa kaduille. Ei vain tässä, vaan kaikissa muissakin asioissa.

Kannatan pientä julkista sektoria ja sinne korkeampaa työsuhdeturvaa yhdistettynä maltilliseen palkkapolitiikkaan. Sari Sairaanhoitajat ovat kuitenkin viime vuosina olleet palkkojen nousun kärjessä. Mutta ennen kaikkea joutavanpäiväisestä byrokratiasta pitäisi leikata rajusti.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #190

Rahkonen ei nähtävästi ole koskaan lukenut Halla-ahon tekstejä. Yle kirjoitti muutama päivä sitten jutun jossa noita Jussin tokaisuja listattiin muutama, esimerkiksi siitä millainen mies on kyseessä:

+++++++++

Yle uutiset 11.6.

Halla-aho kirjoitti Scriptassa 20.12.2006 maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista ja maahanmuuttoon hänen mielestään liian myönteisesti suhtautuvista poliitikoista näin:

Kollektiivisessa närkästyksessäni huomaan välillä, että minun on vaikea tuntea aitoa sympatiaa näiden rikosten uhreja kohtaan. Tunnen houkutusta ajatella, että naiset saavat sitä, mitä pyytävät. Yritän kuitenkin olla ajattelematta näin. Koska kaikki naiset eivät ole sellaisia kuin Virtanen, Biaudet ja Filatov.

Hän sanoi toivovansa, että maahanmuuttajien raiskausten kohteeksi valikoituisi poliittisia vastustajia.

Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan.

Kadulla näkemäänsä raiskaukseen hän ei todennäköisesti puuttuisi, ja perusteli asiaa 13.9.2007 sillä, että kadulla raiskaavat ovat "pääsääntöisesti" kolmansista maista.

...en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia "kivusta ja särystä".

Somaleista eilen perussuomalaisten puheenjohtajaksi noussut Halla-aho kirjoitti 10.1.2007 näin:

On vaikea nimetä röyhkeämpää, kiittämättömämpää, vaateliaampaa, aggressiivisempaa ja kaikkinaisesta itsekriittisyydestä vapaampaa vähemmistöä kuin somalit. Kaikista muista, haasteellisistakin, ryhmistä nousee niitä, jotka kehottavat omiaan lopettamaan rasismiruikutuksen ja katsomaan peiliin. Vaan ei somaleista.

Jussi Halla-aho ei irtisanoudu blogikirjoituksistaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei haluaisi kommentoida tekstejään kymmenen vuoden takaa.

Hän sanoo kuitenkin, ettei irtisanoudu silloin kirjoittamista ajatuksistaan. Hän sanoo tyylilajin muuttuneen, koska poliittinen profiili on noussut.

– Minä en irtisanoudu siitä, mitä olen sanonut. Olen kirjoittanut erilaisissa elämäntilanteissa erilaisia asioita, en osannut ennustaa omaa poliittista tulevaisuuttani. Kun olosuhteet muuttuvat, ilmaisunkin pitää muuttua, Halla-aho sanoo.

+++++++++++

Missä kohdassa Rahkonen näkee "normaalia valtavirtaista maahanmuuttokritiikkiä"? Jos Halla-ahon teksteistä poistetaan kirosanat, törkeydet ja haukkuminen, ei jäljelle jää oikeastaan yhtään mitään.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen Vastaus kommenttiin #220

Olen lukenut Scriptaa sen alusta saakka. Sen tyyli on poleeminen ja sarkastinen, saadakseen koko kuvan siitä mitä Jussi tarkoittaa täytyy sitä seurata hieman pidemmän aikaa ja lukea kokonaisia kirjoituksia, ei yksittäisiä lauseita.

Lienee selvää se, että jos joku esim. kannattaa pahoinpitelytuomioiden alentamista, niin paras keino tämän asenteen muuttamiseksi on se, että hän tai läheisensä joutuvat sellaisen uhriksi.

Somaleiden kohdalla Jussin lausuma pitää kyllä paikkansa. Millä tavoin se ryhmä on vaikuttanut Suomeen erityisen positiivisesti?

Scripta on ollut paikallaan 13 vuotta, jopa poliisi on lukenut kirjoitukset ja todennut ne täysin laillisiksi.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #253

"Lienee selvää se, että jos joku esim. kannattaa pahoinpitelytuomioiden alentamista, niin paras keino tämän asenteen muuttamiseksi on se, että hän tai läheisensä joutuvat sellaisen uhriksi. "

Elämme näköjään eri planeetalla. Jos eduskunnassa keskustellaan vaikkapa murhatuomioiden mahdollisesta koventamisesta, niin mielestäsi ilmeisesti on asiallista toivoa, että rangaistusten koventamista vastustavat tai heidän läheisensä joutuvat murhatuiksi.

"Paras keino asenteen muuttamiseksi." Ehkä kannattaisi hetken miettiä, ennen kuin (fanaattisesti) Mestariaan puolustaa.

"Somaleiden kohdalla Jussin lausuma pitää kyllä paikkansa." Ja Halla-ahohan kirjoitti: "On vaikea nimetä röyhkeämpää, kiittämättömämpää, vaateliaampaa, aggressiivisempaa ja kaikkinaisesta itsekriittisyydestä vapaampaa vähemmistöä kuin somalit. Kaikista muista, haasteellisistakin, ryhmistä nousee niitä, jotka kehottavat omiaan lopettamaan rasismiruikutuksen ja katsomaan peiliin. Vaan ei somaleista."

Somaleissa, kuten kaikissa kansallisuuksissa, on varmasti huonosti käyttäytyviä ihmisiä. Halla-ahon tekemä yleistys kaikkiin Suomessa asuviin somaleihin on yksiselitteisen rasistinen kommentti. Eikä se muuksi muutu sillä, että sinä olet samaa mieltä (Halla-ahon kanssa).

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen Vastaus kommenttiin #258

Mieleen muistuu tapaus, jossa eräällä omakotialueella rouvashenkilö sai läpi 40 km/h rajoituksen. Mieli muuttui kun isotuloinen miehensä sai heti kohta sakot. Kyse on samasta asiasta. Se joka vastustaa/kannattaa jotain mitä itse ei, niin kaiketi luonnollista on uhan toteuduttua olla ainakin hieman vahingoniloinen. Se ei ole samaa kuin toivoisi jonkun tulevan murhatuksi/raiskatuksi.

Somaleiden työllisyysaste on noin 15%, heistäkin suurin osa töissä joita ei olisi olemassa ilman somaleja (tulkit, kulttuurikoordinaattorit, jne) Jos heidän sijallaan meillä olisi noin 17000 (sama määrä) saksalaista, kiinalaista, japanilaista, argentiinalaista, ukrainalaista, jne. niin kukaan ei huomaisi mitään. Ryhmä olisi jo sulautunut aivan samaan tapaan kuin suomalaiset Ruotsiin tai Euroopan kansat keskenään Amerikkaan.

Yleistää saa ja pitääkin, muuten ei voida keskustella mistään. Toki jossain on sopeutunut somalikin eikä kukaan ole muuta väittänytkään.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #272

Mummo-esimerkkisi eivät tuo mitään valoa aiheeseemme, päinvastoin sekoittavat entisestään.

"Se ei ole samaa kuin toivoisi jonkun tulevan murhatuksi/raiskatuksi."

Eikö?

Halla-aho "sanoi toivovansa, että maahanmuuttajien raiskausten kohteeksi valikoituisi poliittisia vastustajia."

Sinulle suomen kielen sanat tarkoittavat näköjään aivan muuta kuin muille. Murhaesimerkkini on täysin analoginen Halla-ahon raiskausfantasioille. Miksi väität mustaa valkoiseksi?

Somalialaisten kotoutumisessa on varmasti paljon parannettavaa. Minkään asian suhteen tosiasioita ei tarvitse eikä kannata kieltää (en ota sinällään kantaa sinun somaliväitteisiisi).

Sen sijaan ylistämäsi yleistäminen on ehdottomasti klassista rasismia, vaikka se kuinka olisi mielestäsi välttämätöntä. Maahanmuuttokritiikkiä tai somalien kotoutumisen ongelmia voi käsitellä rehellisesti ja totuudenmukaisesti ilman rasismin häivääkään. Halla-aholla ja nuivalaisilla se ei (ainakaan yleensä) onnistu. Siksi heitä - aivan oikein - pidetään rasisteina.

Eduskunnassa(kin) kaikki muut paitsi nuivalaiset itse.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen Vastaus kommenttiin #277

Kysynpä vielä kerran, että jos on kaksi tuomaria joista toinen kannattaa vaarallisen henkilön vapauttamista ja toinen ei ja sitten tämä tekee surmatyön. Eikö ole oikeudenmukaisempaa, että se surmatyön uhri olisi se vapauttamista vaatineen läheinen?
Tässä tästä on kyse, mutta ilmeisesi et osaa suomea.

Yleistäminen ei ole rasismia. Yleistäminen on tieteen työkalu. Viisumipolitiikkakin perustuu yleistyksiin. Me pääsemme useimpiin maailman maihin ilman viisumia koska tilastollisesti emme jää sinne missä vierailemme emmekä tee rikoksia. Samasta syystä mutta kääntäen irakilainen tai nigerialainen tarvitsee viisumin melkein kaikkialle.
Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että jokainen suomalainen olisi ongelmaton ja jokainen irakilainen ongelmapesä.

Jos Suomeen siis satunnaisotannalla otettaisiin 1000 amerikkalaista, ukrainalaista ja nigerialaista, niin uskallan lyödä vetoa, että kahden ensimmäisen ryhmän jäsenet pärjäisivät paljon paremmin. Jos taas sama määrä tulee viisumiseulonnan kautta niin erot tasaantunevat ainakin jonkin verran.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #282

Olet kieltämättä kärsivällinen, ja ymmärrän pointtisi. Silti huudat tuuleen.

Halla-ahon retoriikka on yksiselitteisesti mautonta, suorastaan törkeää, kun hän toivoo poliittisten vastustajiensa raiskaamista. Vaikka kuinka selität mummoilla ja vapautuvilla vangeilla Halla-ahon "logiikkaa", se ei muuta tahditonta sopivaksi. Kertomasi ovat sinun esimerkkejäsi, eivät Halla-ahon.

Jos minä käytän puheenvuoron, jossa toivon sinun äitisi tulevan ensin joukkoraiskatuksi ja sitten tapetuksi - tietenkin vain koska hän haluaa näistä rikoksista lievempiä tuomioita -, niin en usko edes sinun sympatisoivan retoriikkaani. Tällainen ei vain yksinkertaisesti kuulu sivistyneeseen kanssakäymiseen.

Niin. Sivistyneeseen.

Ylipäätään koko ajatuksesi (ajatuksenne) siitä, että rikosten pitäisi kohdistua niihin, jotka ovat esimerkiksi kannattaneet lievempiä rangaistuksia, on absurdi. Ei ole olemassa mitään absoluuttista "oikeaa" tuomiota jostain rikoksesta.

Jos joku kannattaa joukkoraiskauksesta tuomioksi kidutusta ja kuolemantuomiota ja toinen vain kuolemantuomiota, niin sinun (teidän) logiikkanne mukaan on oikein ja kohtuullista toivoa jälkimmäisen joutuvan joukkoraiskatuksi.

Ja saadaksenne asianne ymmärrettäväksi kerrot(te), kuinka on aivan oikein toivoa että parkkimaksujen korottamista vaatinut saa itse kyseisen maksun. "Tästä on vain kyse."

Täydellistä mielettömyyttä.

"Yleistäminen ei ole rasismia. Yleistäminen on tieteen työkalu. "

Voi pyhä yksinkertaisuus. Tiedän hyvin, että yleistäminen (yleisten ja yleistettävien totuuksien etsintä) on tieteen työkalu. Sillä nyt vaan ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa.

Sinun logiikkasi mukaan minä, vastustaessani rasistista yleistämistä, pidän kaikkia tiedemiehiä rasisteina, koska he "yleistävät".

Täydellistä mielettömyyttä.

Viisumiesimerkkisi on samaa absurdia yleistämishorinaa.

Ehkä sinun kannattaisi selvittää vaikka Wikipedian avulla, mitä ovat rasismi ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan - ja mitä yleistäminen niiden kontekstissa tarkoittaa.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen Vastaus kommenttiin #283

Totta kai huudan tuuleen kun et halua ymmärtää, vaan toistat papukaijan lailla noita muutamaa lausetta jotka tämä ohjaaja Joona Tena toi julkisuuteen. Scripta on avoin ja ollut tuolla jo kauan, nyt kauhistelet muutamaa riviä jotka on tarkoitettu esimerkinomaisiksi ja niiden tuntojen tulkiksi joiden omaisia ovat maahanmuuttajat raiskanneet, pahoinpidelleet ja jopa surmanneet. Porissa 2,5 vuotta sitten afgaanimies hukutti ex-tyttöystävänsä bensiiniin ja sytytti tämän palamaan. Kai tuollaisen jälkeen omaisilla on oikeus raivota? Jussi Halla-ahon Scriptassa on satoja kirjoituksia, enimmäkseen analyyttistä pohdintaa joskus tehokeinoin ryyditettynä mutta ne voimakkaat rivit eivät ole itse tarkoitus.
Mitä tulee rasismiin ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, niin ei ole mitään näyttöä sellaisesta suomenkielisestä tekstistä jonka perusteella joku olisi (aiheetta) lähtenyt mustia ja/tai muslimeja pieksemään. Sen sijaan on näyttöä arabiankielisistä teksteistä ja imaamien saarnoista jotka aivan oikeasti ovat saaneet niitä kuunnelleet raivoon ja surmaamaan muita ihmisiä. Iranin islamilainen vallankumouskin masinointiin kaseteilta. Kieli tosin oli farsi.
Suomen viranomaiset tosin keskittyvät olemattomiin ja yksittäisiin heittoihin ja kukaan ei seuraa arabiankielisiä tekstejä. Niin teet nyt sinäkin. Kaltaisillesi ulkomaalaisilla on välinearvo ja tarkoituksesi on ns. hyveliputus jossa haluat näyttäytyä kansainvälisenä ja suvaitsevaisena ja ne muut maanmiehesi ovat sitten tyhmiä rasisteja.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #284

Jos et sattunut huomaamaan, niin minä perustelen kaikki väitteeni, jopa aika huolellisesti. Ilmeisesti et myöskään muista, että juuri kyseiset Halla-ahon tekstit tässä ovat koko ajan olleet aiheena. Sinun mielestäsi on "papukaijamaista" yrittää pitää keskustelu aiheessa.

Sinä sen sijaan hyppäät aina uuteen aiheeseen - ilmeisesti, koska et pysty argumenttejani kumoamaan. Viimeisessä viestissäsi vain Halla-ahon kirjoitusten kuvaaminen liittyy edes löyhästi meidän keskustelumme aiheeseen. Sekään ei kuitenkaan edelleenkään muuta itse asiaa.

Vaikka Halla-aho kirjoittaisi tuhat sivua viikossa oikeaa ja painavaa ja asiallista asiaa, se ei lievennä hänen möläytyksiään himpunkaan vertaa. Mikä hemmetin puolustus törkeyksille on se, että "palsta on avoin ja ollut tuolla jo kauan"?

Luuletko korkeimman oikeuden lieventäneen tuomiota tai harkinneen jättää kokonaan tuomitsematta sillä perusteella, että KAIKKI Halla-ahon tekstit eivät ole rikollisia?

Muu tekstisi ei liity keskustelumme aiheeseen - Halla-ahon rasistisiin ja sivistymättömiin kirjoituksiin -, joten en viitsi kommentoida. Afgaanimiesten murhat ja arabiankielisten tekstien vaikutus ei ole muuta kuin epätoivoista yritystäsi karata aiheestamme.

Pidä erehtymätön Mestarisi.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #284

"nyt kauhistelet muutamaa riviä jotka on tarkoitettu esimerkinomaisiksi ja niiden tuntojen tulkiksi joiden omaisia ovat maahanmuuttajat raiskanneet, pahoinpidelleet ja jopa surmanneet. Porissa 2,5 vuotta sitten afgaanimies hukutti ex-tyttöystävänsä bensiiniin ja sytytti tämän palamaan. Kai tuollaisen jälkeen omaisilla on oikeus raivota?"

En tiennytkään, että Halla-ahon omaisia ovat maahanmuuttajat pahoinpidelleet, raiskanneet ja jopa surmanneet.

Nyt Halla-ahon maailma aukeaa aivan uudella tavalla.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #166

"Halla-ahon teksteistä ja haastattelusta kumpuaa niin syvä viha ja vastenmielisyys monikulttuurisuutta, muslimeja ja ylipäätään erilaisuutta kohtaan, että on aika naiivia väittää sen olevan vain neutraalia maahanmuuttokriittisyyttä."

Pitääkö sinun aina mennä henkilökohtaisuuksiin...

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #229

Sanan "henkilökohtaisuus" merkitys näyttää olevan sinulle tuntematon. Rasististen mielipiteiden käsitteleminen ja toteaminen ei todellakaan ole henkilökohtaisuuksiin menemistä.

Sitä olisi, jos nimittäisin Halla-ahoa ihmissaastaksi tai ison persoonan vaatimattomaksi jääneeksi pojaksi.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #237

Ai niin se menee. Jos sanoo saman asian "passiivissa" niin se ei ole henkilöön menevää arvostelua?

Miten on; jos kana harrastaa piirtämistä, pitääkö se silloin kyniä pöydällä?

Eiköhän tämä ajankäyttö kanssasi ole jo ylittänyt sen, mihin olisi pitänyt vaivautua.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #241

Ketä lienen nimitellyt passiivissa ihmissaastaksi tai ison persoonan vaatimattomaksi jääneeksi pojaksi - tai yhtään miksikään?

Ilmaisun "henkilökohtaisuuksiin meneminen" jäänee sinulle ikuiseksi arvoitukseksi.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #245

* Ilmaisun "henkilökohtaisuuksiin meneminen" merkitys jäänee sinulle ikuiseksi arvoitukseksi.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

On vanha sodankäynnin viisaus, ettei voitettua vihollista pidä nöyryyttää, ellei tuhoa tätä lopullisesti.

Vastustajien nöyryyttäminen osoittautui nuivien ehkä suurimmaksi virheeksi. Vuosien odotuksen ja monien pettymysten jälkeen voitosta tuli liian henkilökohtainen ja periaatekysymys. Jälkiviisaana tämän tosin itsekin tajusin.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Mikä nöyryytys? Katso näitä äänimääriä. Eivätkö ne osoita aika selvästi, että perussuomalaiset on nuivien puolue. Ainoa vakavasti otettava soinilainen on Jussi Niinistö.

1. varapuheenjohtajan vaali:

Laura Huhtasaari, 781 ääntä (55,08 %),
Jussi Niinistö, 450 ääntä (31,73 %),
Ville Tavio, 94 ääntä (6,63 %),
Simon Elo, 81 ääntä (5,71 %),
Jani Mäkelä, 11 ääntä (0,78 %),
Tyhjiä 0,07 %

2. varapuheenjohtajan vaalin 1. kierros:

Teuvo Hakkarainen 459 ääntä (40,76 %),
Arja Juvonen 170 ääntä (15,10 %)
Simon Elo 115 ääntä (10,21 %),
Ville Tavio 113 ääntä (10,04 %),
Arto Luukkainen 100 ääntä (8,88 %),
Leena Meri 89 ääntä (7,90 %),
Kimmo Kivelä 47 ääntä (4,17 %),
Ilpo Heltimoinen 28 ääntä (2,49 %),
Riku Nevanpää 5 ääntä (0,44 %)

2. varapuheenjohtajan vaalin 2. kierros:

Teuvo Hakkarainen 636 ääntä (63 %)
Arja Juvonen 372 ääntä (37 %).

3. varapuheenjohtajan vaalin 1. kierros

Juho Eerola 428 ääntä (54,59 %)
Ville Tavio 105 (13,39 %)
Kari Kulmala 72 ääntä (9,18 %)
Arto Luukainen 58 ääntä (7,4 %)
Ari Prihti 44 ääntä (5,61 %)
Osmo Kokko 39 ääntä (4,97 %)
Pekka M. Sinisalo 36 ääntä (4,59 %)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

On selvää että Persujen äänet ovat aina olleet pääasiassa nuivien ääniä. Tämän huomiotta jättäminen oli taas smp:läisen puolue-eliitin suurin virhe.

Petteri Hiienkoski

#82 siis valitaanko kaikki yksinkertaisella enemmistöllä? Vai onko toinen kierros kahden eniten saanen välillä?

Käyttäjän maanselka kuva
Asmo Maanselkä

Rehellinen kirjoitus pointsit siitä.

Toisaalta kun populistipuolue menee hallitukseen, niin miksi pitäisi ajatella että siitä saisi kenttäväeltä kiitosta? Kaikkihan ovat raivoissaan jokaisen päätöksen jälkeen. Satinkutia saatiin mekin melkein pelkästään kun mentiin hallitukseen 2011. Se vaan pitää kestää. Ja jos kenttä vaihtaa johdon, niin se kuuluu puoluedemokratiaan. Melkein näin tapahtuikin kesällä 2014. Vielä on Päivi Räsänen silti mukana puolueessa. Syy on se, että hallituksessa aina kannatus laskee. Kenttä hermostuu lukemiin ja alkaa oireilla ja " tietää paremmin" miten asiat pitäisi tehdä. Sitten syntyy ennakoimattomia tilanteita, joiden hoitaminen ja kestäminen on enemmän niiden vastuulla jotka ovat saaneet enemmän nauttia valta-asemaan kuuluvista eduista.

Tästä syystä populistipuolueet eivät ole yleensä hallituksessa, eivätkä kestä hallitusvastuuta. Sitä ei kestä kenttäväki, eikä kenttäväen palautetta kestä ministerit.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Paikkaako nyt loikkariryhmä Soinin haluaman lain aiheuttamaa tukien menetystä Perussuomalaisten säätiön kautta, jossa Vistbacka ja Soini voivat pistää omaisuuden myyntiin?

Jos myyvät puoluetoimiston ja muut asuinhuoneistot ja puolueen hevonenkin menee varmaan nyt makkaratehtaalle rasittamasta veronmaksajien kukkaroa? :-D

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Säätiö on velkaa puolueelle vielä melkein miljoonan. Ainoa omaisuus on Yrjönkadun toimitila, arvo n. 1,5 M. (Vistbacka/AL 14.6.)

Ei tuolla erotuksella vielä Uutta vaihtoehtomaailmaa rakenneta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Paikkaako nyt loikkariryhmä Soinin haluaman lain aiheuttamaa tukien menetystä Perussuomalaisten säätiön kautta, jossa Vistbacka ja Soini voivat pistää omaisuuden myyntiin?

Jos myyvät puoluetoimiston ja muut asuinhuoneistot ja puolueen hevonenkin menee varmaan nyt makkaratehtaalle rasittamasta veronmaksajien kukkaroa? :-D

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Toivon sinulle menestystä, vaikka tuskin sitä tulet saamaan.. Loikkari on aina loikkari.. Ei voi mennä niin että puolueen kurssi tiukentuu johonkin suuntaan hieman (Ei käänny kumminkaan 180 astetta), niin ollaan lähtemässä vekeen... Olisitte räksyttänyt oppositiossa 2vuotta. ja antaneet vassareiden möhliä ja sen jälkee olisitte olleet vahvempia kuin ikinä, jopa suurin puolue? Mutta kun kaikki pitää saada nyt ja heti.. Niin... No tietää ainakin sen kelle on hallituspaikka ja ministerisalkut tärkeempiä kuin Suomen etu...

Tosin PS on kyll aika erilaine puolue jota se väitti olevan ennen hallitukseen menoa.. Jopa minä joka ymmärrän kompromissien teot ja annan anteeksi niitä yleensä.. Niin en ole enää kunnolla ymmärtänyt teidän polittikkaa.. Ehkä nyt kun PS pääsee teistä loikkareista eroon voi puolue näyttää todelliset kasvot!!! Ja pitää kiinni paremmin niistä asioista jotka tuntevat olevan tärkeitä...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toivotavasti esim arvo-osuuksien säiltykseen liittyvän lain ponnet pitää ja lakien täydennykset ovat jo valmistelussa. Hallitusohjelman noudattamisen lisäksi pitäisi pitää huolta tällaisista sopimuksistakin tilanteen muuttumisesta huolimatta.

Käyttäjän SeijaKastari-Johansson kuva
Seija Kastari-Johansson

Kiitos kirjoituksestasi, arvostan avoimuuttasi.

Eero Mattila

Parasta blokistin tekemisistä lienee se, että hän on jalkautunut tänne blokiin. Mutta nämä selitykset:

Jos ette kunnioita jäsenten ääniä puoluekokouksessa, miksi kunnioittaisitte ylipäätänsä kansan ääntä. Uskottavuuden voi menettää vain kerran. Olette liittyneet puolueeseen, mutta ette itse noudata sen sääntöjä, mitä siitä voi sanoa... korkein pääätösvalta puolueessa pitäisi aina kuulua jäsenistölle, ei puoluejohdoille.

Ulkopuolisesta vaikuttaa kovasti siltä, että Soini johti itse valitsemaansa suosikkiryhmää ja antoi näille henkilöille palkintovirkoja. Aitoa jäsendemokratiaa tämä kultapossukerho ei kestänyt. Vastaavia henkilöitä on tullut pakolaisena Suomeen mm. Afganistanista ja Somaliasta. Kun ei kestä etuoikeutetun aseman menetystä lähdetään pakolaiseksi. Ei herätä kunnioitusta.

Reilussa eroamisessa ei olisi ollut mitään hävettävää, mutta unohditte palauttaa Audin avaimet. Kansanvaltaan kuuluu se, että hallituksen jäsenillä on joku puolue taustalla vahtimassa tekemisiä ja antamassa palautetta. Karkulaisina te ette vastaa kenellekään, ettekä nauti kenenkään luottamusta, teillä ei ole mitään jäsenkuntaa, joka jakaa ajatuksenne. Sellainen ei kuulu demokratiaan, se on demokratian irvikuva.

Millä mandaatilla te kuvittelette jatkavanne hallituksessa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

900 puoluekokouksessa Halla-ahoa äänestänyttä ei ole "kansan ääni".
Hallitus toimii eduskunnan mandaatilla siinä tapauksessa, että luottamusäänestyksessä saavat kannatuksen.

Eero Mattila

Et nyt taida ymmärtää, että tämä on se tapa, jolla muidenkin hallituspuolueiden toimijoiden tekemiset ovat jonkinlaisessa sosiaalisessa kontrollissa. Toimijat ovat jollekin vastuussa tekemisistään.

Nyt nämä karkulaiset eivät ole yhdenkään kansalaisen kontrollissa. He voivat ottaa käskynsä ihan mistä tahansa - ei ole puoluetta, ei tukiryhmää, ei mitään taustajoukkoa... käytännössä he jatkavat jokun toisen puolueen kannatuksen turvin.

Voiko ministeri sinun mielestäsi myydä päätösvaltansa? Tällä mallilla se on täysin mahdollista, mutta ei liene kansanvallan kannalta toivottavaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #105

Miten ministeri tällä mallilla "myy päätösvaltansa"?

Edelleen, valtioneuvosto on vastuussa eduskunnalle. Tiedäthän eduskunnan, se jutska josta me äänestämme joka neljäs vuosi?

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #113

Hallitus kootaan eniten ääniä saaneen puolueen johdolla. Eduskunta ei valitse hallitusta, mutta hallituksen täytyy nauttia eduskunnan luottamusta. Siis käytännössä riittävä äänimäärä - mielellään yli sata. Äänet ovat tulleet kansalta, ei eduskunnasta. Ymmärrätkö eron?
Hallituksen kokoonpano on aika suoraan johdettavissa äänestystuloksesta - se on kansanvaltaa.

Nyt ministereiksi on päätymässä useampi ihminen, joilla ei enää ole luottamusta omassa puolueessa. Tämä tarkoittaa silloin käytännössä sitä, että eduskunta valitsee hallituksen.

Nämä karkuriministerit voivat ottaa agendansa suoraan vaikkapa jostain eurooppalaisesta pankista, komissiosta, Vermosta, ulkomaisesta terveyspalveluja tarjoavasta yrityksestä - ihan mistä tahansa, mutta "kansan" mandaattia heillä ei enää ole.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #113

Janne, odotahan vain hieman aikaa, niin huomaat miten nuo uuvatin ministerit myyvät Sipilän ja Orpon painostuksen alla lisää esim. tuulivoimatukea. Tämän ilosanoman tulet jokseenkin varmasti näkemään ja se jos mikä on "myy päätösvaltansa". Päätösvalta kun tulee uuvattien ryhmän tuella eduskunnassa= enemmistöpäätösvalta (keskusta+kokoomus+uuvatit).

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Keskusta varmasti ottaa Lindströmin mielellään mukaan remmiinsä. Sen äänestäjätkin ovat tottuneet petturuuteen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Petturuuden ja äänestäjien yhdistämiseen Lindströmin blogin kommentissa sanon:

Äänestin v. 2015 Kaakkois-Suomen vaalipiirissä ehdokasta numero 112. Kun persujen parlamenttiryhmä nyt hajosi ja saman tien näkyy leviävän koko puolue, en tunne itseäni petetyksi. Minusta ei nimittäin tunnu lainkaan siltä, että edustajani olisi "loikannut", koska uv-läisten ilmoittamat perusteet irtautumiselleen muodonvaihdoksen kokeneesta puolueesta riittävät erinomaisesti.

Kuntavaaleissa en enää ollutkaan persuäänestäjä, enkä aio tukea halla-aholaista puoluetta seuraavissa eduskuntavaaleissakaan.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#91. Kiitos tästä tiedosta, mutta eikö se edellytä sitä että haen ko.ryhmään? Muuhun en ota kantaa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/06/14/kahd...

Kohta teidän ryhmässä voi olla 20% saman tuomion saaneita, samoilla perusteilla, millä perusteltiin ettei nyky PS.n johtajisto ole sovelias hallitukseen.

Näytlmä jatkuu.....

Käyttäjän RaimoLaakso kuva
Raimo Laakso

Täysin oikein tehty. Respectit sille.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mikä osuus alkoholilla on puoluekokouksessa ja äänestyskäyttätymiseen?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jos olisivat käyttäneet kannabista ei puolue olisi hajonnut :D

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Heh. Olet todennäiköisesti oikeassa. Holi kumminkin sekoittaa pään ja ajatukset. :)

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

"kaikki lupaukset on kuulemma petetty"

Tuohon olisit voinut kiteyttää kirjoituksesi, saitte kannatuksen populismilla, takki kääntyi kun saitte valtaa, ihmekkös puoluekkin äänesti vaihtoehtoista johtoa kehiin. Nyt kun ajattelee niin Soinilla oli jopa tarve päästä eroon puolueesta jonka petti.

Monesko tehdään, eipäs tehdäkkään asia tältä hallitukselta oli hallituksen kaatuminen? Monta asiaa on pitänyt totetuttaa ja viime hetkellä mieli muuttunut.

Sitten ministerisalkkujen säilyttäminen, josta tässä näyttää kuitenkin perimmiltään olevan kyse, vallan makuun päästy ja kahvassa sitten kaksinkäsin kiinni. Pykälää kovempaa maahanmuuttopolitiikan vuoksi Sipilä laitti sirkus shown pystyyn jotta loikkaus saatin näyttämään "hyvältä jutulta" ja sitten tulikin nämä jotka kehuvat tekoa isänmaalliseksi.

Uudet vaalit olisi ollut paikallaan, sen verran kauhulla seurannut nyky hallituksen säätämistä, oltaisiin nähty Sipilän sirkuksen pelleosaston todellinen mandaatti olla päättämässä asioista, nyt kun kansa saanut maistiaset showsta.

Niko Sillanpää

Tuota Jari,

Jo sillä perusteella, mitä tapahtumien kulusta nyt tiedetään, voidaan suoraan todeta, että kyse ei ole edes siitä, että tulkitsisit asioiden kulun väärin, vaan että annat väärän todistuksen asioiden kulusta:

”Perussuomalaisten hajoaminen ei ollut mikään improvisoitu veto, vaan siitä oli keskusteltu hallituksessa jo touko–kesäkuun vaihteessa”, Nurmi sanoo.

Ketkä asiasta keskustelivat?

”Hallituksen johtokolmikko (Sipilä, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja ulkoministeri Timo Soini).Tämä oli yhdessä mietitty toimintavaihtoehto siltä varalta, että Halla-aho voittaa.”

Nurmi sanoo, että keskustelut pidettiin pienen piirin tiedossa. Johtokolmikolla oli vain muutamia luotettuja keskustelukumppaneita.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005254580.html

Eli tämä kontingenssisuunnitelma oli tehty jo hyvissä ajoin ennen viikonlopun tapahtumia ja osallistujatkin olivat jo tiedossa.

Käsitätkö Jari, että normaali reaktio siihen, että häviää vaaleissa, on parantaa suoritusta eli politiikkaa ja odottaa seuraavia vaaleja ja mittauttaa kannatuksensa.

Normaali reaktio ei ole juonia puolueen hajoittamista (jopa vielä etukäteen).

Syyt, miksi kuitenkin meneteltiin kuten tehtiin, ovat selvät:

1) Perussuomalaisten eväät (kannatus) oli syöty ja vuoden 2019 eduskuntavaaleissa oppositio olisi kutsunut joka tapauksessa. Tulossa olevat Kreikan tukipaketin uusinta ja EU:n yhteinen turvapaikkapolitiikka pakollisine taakanjakoineen olisivat sinetöineet kannatuksen rohmahduksen 5-7%:n luokkaan ja eduskuntaryhmän koko olisi supistunut noin kolmasosaan ja aika monen poliittinen ura päättynyt joka tapauksessa.

2) Päätettiin jatkaa juhlia niin kauan kuin ne kestävät, jos kerran juhlat joka tapauksessa loppuvat. Näin meneteltiin ei vähiten Soinin hiipumassa olevan poliittisen uran ja terveyden vuoksi ja valta toki kiehtoo aina.

3) Lisäksi tässä kaupassa, eli ryhtymisessä Sipilän ja Orpon äänettömiksi yhtiömiehiksi, osalle on urakan päätteeksi luvassa palkkiovirka, mm. Soinille.

4) Kun vuosikausia oli syljetty Halla-ahon päälle ja hänen vaikutusvaltansa kasvoi, oli varmaankin aitoa huolta, että ministeriyden lisäksi menee koko muukin oma asema puolueessa.

Niinpä sitten päätettiin halveksua puoluekokouksen demokraattisia ja protokollan mukaisia päätöksiä.

Oman edun vuoksi, minkä toki kohtuullisen hyvin tekstissäsi kuvaatkin.

Oman. Edun.

Kuuntelin huvikseni tallenteesta tuon puoluevaltuuston vaalin viime sunnuntailta:

https://www.perussuomalaiset.fi/puoluekokouksen-ve...

Viimeistään tuo tallenne paljastaa, että "nuivien kaappaus" oli pääosin improvisoitua, amatöörimäistä sähellystä, eikä mitään "junttaamista".

Vaalin tulos oli: Lista A ("soinilaiset") 304 ääntä, lista B ("nuivat") 175 ääntä, lista C ("mikälie") 39 ääntä, tyhjiä ja hylättyjä 64

Lista B sähellettiin kokoon paikan päällä farssimaisesti ja puheenjohtaja melkolailla suoraan käski äänestää listaa A.

"Eihän tätä olisi voitu tehdä ilman suunnittelua" -- Jari, älä nyt viitsi naurattaa.

Jopa toimittajat käsittivät varsin nopeasti, että kyseessä oli kentän palaute epäonnistuneesta hallituspolitiikasta, ei mikään "kaappaus" tai "keikautus".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta sinä itsehän pidät hallituksen talouspolitiikkaa oikeansuuntaisena koska se on oikeistolaista. Senkun väität jotain kentästä johon et samaistu. Sinulle on vain tärkeää että persut olisivat saaneet äärioikeistolaistua hommahengessä. Ja hommahengessä vedät pitkiä litanioita.
Homman tarkoitus on löytää agitaatiomuotoja joilla äärioikeistolle saadaan kannattajia ihan kaikesta aitoudesta tai muusta periaatteellisuudesta riippumatta.

Niko Sillanpää

Tässä ei ole kyse talouspolitiikasta, vaan siitä, että Suomen tasavallan työministeri kirjoittaa julkisesti ilmeistä sepitettä tapahtuneesta.

Mitä tulee Sini sinuun ja hypomaaniseen äärioikeistohorinaasi, vaikka sillä on jonkinlaista huumori- ja kodikasta taustakohina-arvoa, olisi kohteliasta antaa aikuisten keskustella asioista ilman jatkuvaa keskustelun ajamista raiteiltaan.

Mutta kun kerran olet huolissasi persujen äärioikeistumisesta, varmasti käyt nyt kiireen vilkkaa kiittämässä työmies Matti Putkosta, joka mediatietojen mukaan hääti röökitauolla ollessaan vastarintaliikkeen lippulappujen jakajat kokouspaikan edustalta.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"NURMI SANOO nyt, että Soinin purkaus oli looginen. ”Hän käytti tarkoituksella kovaa kieltä ja halusi kyseenalaistaa uutisen, koska se osui maaliin. Soini kyllä tiesi, että suunnitelma oli olemassa. Hän uhrasi tarkoituksella maineensa.”" (HS)

Päädyin itsekin samaan päätelmään Soinin tarkoitusperistä tuossa bloggauksessa. Tajusin tosin vasta jälkeenpäin Soinin loikattua. Palaset loksahtaa hyvin kohdilleen kun lähtökohta on se, että soinilaisten loikkaus oli sovittu etukäteen.

Koska oli valittu yhteisellä päätöksellä ihmeelliset menneiden ja kyseenalaisten tuomioiden kaivelun syyksi Halla-Ahon torppaamiseen hallituksesta, se selittää mm. tehokkaan katumisen vaatimukset Niinistön, Sipilän ja Orpon yhteisellä suulla.

Niinistö oli käytöksensä perusteella suurella varmuudella yksi osallisista keskusteluissa.

Niko Sillanpää

Puhdas veikkaukseni on, että tätä ja muita suunnitelmia on tehty viimeistään maaliskuusta lähtien. Ja tässä on epäilemättä toteutuslistalle vielä muitakin ikäviä yllätyksiä Halla-aholle tulossa, kokonaisten piirijärjestöjen loikkauksia tms.

En itse seurannut persujen kokousta tarkemmin viime viikonloppuna, otsikot näin, enkä lue ylipäätään "Plokia", Jusulan sound bitet ja kielikuvat ovat niin väsyneitä. Nurmen kirjoituksen aiemmin luin. Ymmärsin jutun juonen sunnuntaina iltapäivällä luettuani Vapaavuoren ulostulon.

Käyttäjän MikkoKayhko kuva
Mikko Käyhkö

Kommentteja on moneen suuntaan ja syysi ovat itselleni aikalailla yhdentekeviä (sillä en kuulu Perussuomalaisiin enkä teitä äänestäneisiin), mutta täytyy kysyä muutama asia ihan vain koska hevonpaska-tutkani hälyyttää.

Mikä osoitti että nuiva siipi oli saanut vahvan edustuksen? Aistiminen on huono syy, varsinkin kun kokouksenne läsnäololukemat oli verrannollisia aiempiin tapahtumiin (lukemani mukaan noin 200 jäsentä enemmän aiempaan verrattuna).

Koska en tunne PS:n sääntöjä näin ei-jäsenenä, niin voitko kommentoida onko väitetty äänestysmahdollisuus vain niillä, jotka ovat olleet jäseniä kaksi vuotta? Jos tämä pitäisi paikkansa, niin mistään massiivisesta ryntäyksestä ei ollut kyse, koska tosiaan läsnäolo oli vain sen 200~hlö lisää aiempaan nähden.

Niin tai näin...
Miksi tämä nuiva siipi ei heittänyt kapuloita rattaisiin jo aiemmin, ottaen huomioon että aiemmassa kokouksessa jäseniä oli vain se ~200 vähemmän? Vai jäivätkö tällä kertaa tavalliset PS:n puolueaktiivit kotiin, ja vain nuivat jaksoivat saapua paikalle?
Vai olisiko kenties niin, että tavallisetkin puolueaktiivit "radikalisoituivat", koska teitte niin onnetonta työtä hallituksessa heidän mielestään, ja nyt te jatkatte sitä perintöä omassa ryhmässänne.

En ollut paikalla kokouksessa, joten en voi sanoa mitään varmaksi tapahtuneista - mutta tällä hetkellä ryhmänne vetäjän ja muiden toimijoiden toimesta ollaan tehty väittämiä, kuinka kokouksessa tehtiin kyseenalaisia käsimerkkejä. Jos siitä on todisteita, miksette esitä niitä? Miksi porukkanne ratsasti vielä eilenkin twitterin puolella (toistaiseksi) fiktiolla?

Olen itse tällä hetkellä vahvasti sen puolella, että olette vain opportunisteja ja takinkääntäjiä ilman perusteita. Mutta tämä ei minua juurikaan kiinnosta, sillä tästä ette vastaa minulle, vaan äänestäjillenne.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin äänestysmahdollisuus oli jokaisella jäseneksi hyväksytyllä JA jäsenmaksunsa maksaneella.

Käyttäjän MikkoKayhko kuva
Mikko Käyhkö

Kallistun tähän myöskin. Tämä ei siltikään muuta näkemystäni, koska osallistujamäärien puitteissa kaulaa oli kannatuksessa yli 300 ääntä (sekä 112 muuta hyväksyttyä ääntä). En näe eroavaisuuksia lopputuleman puolesta, vaikka "nuivia" olisikin tullut enemmän puolueeseen, koska he olisivat joka tapauksessa viime kauteen nähden marginaalia. Tulokset eivät varsinkaan anna ymmärtää että "Soinilaisia" olisi ollut valtaosa porukasta kuten mediassa on hieman rummuteltu, joten joko nämä loikkarit ovat tekopyhiä tai sitten vain täysin sokeita siihen mihin puolueen suosio on perustunut.

Edit: korjailua

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä
Käyttäjän LeilaSalenius kuva
Leila Salenius

Jarin lähtöä harmittelen. En ollut useinkaan samaa mieltä keinoista joita hän työttömille esitti. Väitämpä ettei hän niintä kaikkia itsekkään niin fiksuna pitänyt. Kuitenkin se, että ihan tavallinen ihminen voi päästä ja selvitä ministerin tehtävistä on mahdollista. Jari näytti sen. Myös inhimillinen esiintyminen oli ainakin ministeriyden alkumetreillä aitoa. Mikäänhän ei estä palaamasta PSn. Koskaan ei oikeastaan pidä sanoa ei koskaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, persuissakin on näemmä ollut rehellisiä järkimiehiä vaikkei sitä olisi aiemmin uskonutkaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Totta tuokin.

Suomi on nyt saanut ikiomat kansalliset elintasopakolaisensa Uuden vaihtoehdon ministereistä.

Käyttäjän TommiJormalainen kuva
Tommi Jormalainen

Elä Jari puhu paskaa eihän tässä ollut muusta kyse sinun ja luopiokoplasi rahanhimosta. Yhdessä olisitte voineet saavuttaa jotain mutta harmi kun teille selkärangattomille iski ahneus ja asetitte oman lompakon isänmaan ja äänestäjienne edelle. Nyt hallituksessa istuu seteliselkärankaisten ryhmä joka ei ole saanut ainuttakaan ääntä, koska eduskuntavaalithan ovat nimenomaan puoluevaalit, uusia vaaleja tuskin tulee koska hallitus halveksii demokratiaa mutta ensi vaalien jälkeen Jari sinun poliittinen urasi loppuu ja jäät historiaan selkärangattomana nilviäisenä joka halveksi demokratiaa ja petti puolueensa, äänestäjänsä ja isänmaansa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

En puhu paskaa. Sinulla on sen sijaan ongelmia ymmärryksen kanssa.

Puoluetuki jää perussuomalaiselle puolueelle. Siinä ei silloin ole lompakosta.

Ja kuten olen ainakin sataan kertaan todennut, niin olkoon urani ohi. So what.

Nilviäisistä en sano sanaakaan, ettei tule loukatuksi nilviäisiä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.L:"Sinulla on sen sijaan ongelmia ymmärryksen kanssa."

Entä omasi kanssa?

J.L:"Puoluetuki jää perussuomalaiselle puolueelle. Siinä ei silloin ole (kyse?) lompakosta. "

Ja ministerinpalkka jää, kenelle? Eli taitaa siis olla kyse Lindströmin lompakosta.

J.L:"Ja kuten olen ainakin sataan kertaan todennut, niin olkoon urani ohi. So what. "

Tuntuu uppoavan moneen tämä Jarpan "rehellisyys ja uhrautuminen" yhteisen hyvän nimissä, mutta totuus taisi olla nyt siinä, että vaihtoehtoina oli joko uran ohi meno välittömästi(uusi puhjohtaja olisi oletettavasti potkinut pois ministerin pallilta)..tahi sitten muiden loikkarien mukaan meno ja ainakin pari vuotta lisäaikaa hyvällä palkalla. Jälkimmäinen toki vielä mahdollistaa jonkun sopivan viran jossain, jos politiikassa ei enää eväitä jatkoon.

Olisi ihan hyvä kun lopetettaisiin pskan jauhaminen jostain arvoista yms. sellaisesta ja oltaisiin edes sen verta kerta elämässään selkärankaisia että kerrottaisiin asiat kuten ne ovat.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Hassua. Vietin 5min intternetin maailmassa yrittäen ottaa selvää miten ministerin ja kansanedustajan eläkkeet eroavat toisistaan. En löytänyt.

Tämä on varmasti sattumaa.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ihan vain ulkopuolisena, mikä on kahden kauden kansanedustajan ja yhden kauden ministerin eläke?

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Melkoiset ovat olleet tapahtumat ja niiden käänteet. Kiitos katsauksesta.

Kysyn tätä asiaa kohteliaimmin, vaikka oikeusministerin salkku vaihtui yllätykseksi kokoomukselle. Teitte oikeusministerinä tällaisen erinomaisen avauksen, joka liittyy viime aikoina ja isosti puhuttujen oikeusvaltio periaatteiden toteutumiseen tosielämän Suomessa:

"Ministeri Lindström: Selvityshenkilö tarkastelemaan vakuutusoikeuden käytäntöjä > Oikeusministeriö 27.9.2016 13.57 – Tiedote"

"Oikeus- ja työministeri Jari Lindström on asettamassa selvityshenkilöä, jonka tehtävänä on selvittää vakuutusoikeuden suullisten käsittelyjen järjestelyjä ja suullisen käsittelyn vaikutuksia muutoksenhakijan oikeusturvaan. Lisäksi selvitetään käytäntöjä asiantuntijalääkärinlausuntojen pyytämisessä ja lausuntojen vaikutuksia muutoksenhakijan oikeusturvaan."

Asia on monelle perussuomalaisia 2011 ja 2015 äänestäneille erittäin merkityksellinen ja tämä toukokuinen uutinen asiasta herätti vielä pientä toivon kipinää:

"On aika korjata käytäntö, jossa vakuutusoikeus voi ilman potilaan tutkimista tehdä arvion hänen terveydentilastaan"
Ilkka Ahtokivi - 18.5.2017 klo 17:45 - Kotimaa - Verkkouutiset

"Perussuomalaisten eduskuntaryhmä viittaa ongelmaan, joka syntyy, kun vakuutusoikeus tekee papereiden perusteella eri arvion potilaan vammasta tai terveydentilasta kuin potilasta hoitanut erikoislääkäri.

Työministeri Jari Lindström (ps.) asetti myös oikeusministerinä toimiessaan selvityshenkilön tarkastelemaan vakuutusoikeuden käytäntöjä. Vallitseva vakuutuslääkäri- ja vakuutusoikeuskäytäntö on selvästi asia, jossa järjestelmämme ja kansalaisten oikeustaju eivät kohtaa."

Asia on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä. Perustuslain takaamien perusoikeuksien toteutumisen kannalta tosielämässä.

Osaatteko sanoa julkaistaanko selvitys? Ja jos julkaistaan, niin onko kaikille kiinnotuneille avoimesti saatavilla?

Oikeusministeriön esittämä arvio aiemmin oli, että valmista tulee olemaan kesäkuun loppupuolella. Julkisuudesta ei tuolloin osattu vielä ottaa kantaa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kyllä sen julkaisemisen pitäisi olla julkista. Kannattaa seurata OM:n sivuja.

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Kiitos tiedosta. Ja hyvää kesää.

Hannu Korpilampi

Ensinnäkin demokratia ei ole tarkkuuslaji. Vaatimus siitä että enemmistö olisi antanut soinilaisillekin mahdollisuuden osallistua on vähän kuin syyttäisi kansaa eduskuntavaaleissa siitä ettei antanut jokaiselle isolle puolueelle tasaista 20%:n kannatusta, vaan epäreilusti sorsi joitain puolueita. Epäilemättä jos Halla-aho itse olisi jakanut varapuheenjohtajapaikkoja, hän olisi jakanut niitä tasapuolisemmin. Mutta 2200 ihmistä ei ole yksi ihminen joka ajattelee yksillä aivoilla.

"Ja siellä oppositiossa ei ihan aikuisten oikeasti vaikuteta yhtään mitään!"

Kyllä vaikutetaan. Puolueen suosion nousun uhka pakottaa hallituspuolueet myötäilemään nousukaspuolueen politiikkaa. En sano että pakolaiskriisin ollessa pahimmillaan Perussuomalaiset eivät olisi olleet paikallaan hallituksessa. Ne olivat ja ymmärrän heidän olleen iso tekijä mm. siinä että Ruotsi saatiin lopettamaan turvapaikanhakijoiden kuljetukset Suomeen. Mutta jos Perussuomalaiset saadaan myöntymään siihen että irakilaisten on nyt vain päästävä tänne nauttimaan loppuelämän kestävästä elatuksesta, mikä on se uhka jota muut puolueet pelkäävät? Meillä on useita puolueita jotka odottavat tulijoista pikemminkin uutta äänestäjäkuntaa, eli heidän intresseissään on saada heitä tänne mahdollisimman paljon. Mikä on lopputulos jos meillä ei ole yhtään puoluetta joka vetää toiseen suuntaan? Siksi tämä on niin tärkeää!

"Onneksi järjen valo voitti ja kokouksen enemmistö äänesti Lista A:n eli pohjan mukaan. "

Vai oliko tässä nimenomaan kyse siitä että äänestäjät kokivat että Soinilaisillekin pitää antaa jotain, kun puheenjohtajisto valittiin (ehkä voitonriemun villitsemänä puolivahingossa) nuivien keskuudesta?

"ei ole olemassa mitään hallituspaikkaa näillä valinnoilla. Ja että ei tule koskaan olemaankaan tuonkaltaisella puheenjohtajiston kokoonpanolla."

Unohdat kokonaan että tässä ei valittu uutta Soinia, eli johtoa seuraavaksi kahdeksikymmeneksi vuodeksi. Ihminen, jolla on vuosikymmenien poliittinen ura edessään, eroaa ja tuhoaa sen vain koska ei millään kestä että puolueellaan on epämiellyttävä johtajisto *hetken aikaa*. Kuvitelkaa jos kokoomuslaiset tai keskustalaiset lähtisivät puolueestaan heti kun johtoon valitaan joku joka ei miellytä! He eivät tee niin koska ovat lojaaleja puolueelle. Mullistava ajatus, tiedän.

Lisäksi niin ei tehdä, koska se on ihan helvetin typerää ja lyhytnäköistä ja tuhoaa paitsi yksittäisten ihmisten poliittisen uran, myös kokonaiset puolueet!

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#130

Onnea vaan näkemyksillesi. Olen aivan eri mieltä, mutta ei se mitään. Nämähän eivät ole pelkkiä mielipidekysymyksiä vaan asiat tapahtuvat jos ovat tapahtuakseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onko teillä lupa kritisoida EU:ta?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jos ämpärit ja rintamerkit eivät käyneet kaupaksi , se ei taida olla Halla-ahon vika. Eikös sitä ole niin jäsenistö on äänestänyt ja pulinat pois.

Nyt olette jo myyyneet EU vastaisuuden kun nöyriä olette:
Perussuomalaisista loikanneiden kansanedustajien eduskuntaryhmä Uuden vaihtoehdon puheenjohtaja Simon Elo ilmoitti uuden ryhmän linjan olevan Suomen EU-jäsenyyttä kunnioittava.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Paljon onnea Sipilän hallituksen äänettömille tukijoille. Pelastittehan Soinin ulkomisterin salkun, hän on ikuisesti kiitollinen omalle tukiryhmälleen :) Terhokin oli niin samanlainen kuin Halla-aho omien sanojen mukaan ja tukea luvattiin :)

Jyrki Tikkakoski

Juu. Soini lykkäsi nuorison susille ja kahden vuoden päästä hevostelemaan :)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jos on jäsenet äänestävät ja kaikilla 1 ääni, miten sitä kaappaa? Jos Soini ja kumppanit olivat unohtaneet äänestäjät ja jäsenistönsä. Jäsenistö päätti ja valitsi paremman vaihtoehdon.

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

Turha sitä on selitellä jos haluaa olla globalistien juoksupoika.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Aivan. Älä aloita sinäkään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Herra ministeri, tunnetteko olevanne elintasopakolainen ?

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

Ei tarvetta selitellä. Odottelen vain jatkaako JL hallituksen virallisena kyykytysministerinä ja mitä sieltä vielä tulee. :)

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Valitettavasti en voi yhtyä tähän suoraselkäisyyden taputtamiseen; on monet vaalit menneet minunkin näkökulmastani päin persettä mutta ei auta itkeä. Kuten tuolla aikaisemmin kommentoitiin, masinoinnista on turha kiukutella. Aivan samanlainen mahdollisuus oli Terholaisilla koota joukkoja ja jos kaveri onnistui saamaan kannattajansa liikkelle paremmin niin sellaista se on. Tuudittautuiko "puolue-eliitti" siihen, että kun Soini, Lilli ja Niinistö tukee niin jäsenistö ymmärtää äänestää kuten herrat vaativat - ja sitten se karu herätys tuli ?

Myöskin perustelut vihervasemmiston hallitukseen pääsystä ontuvat, puhumattakaan uuvattien puheenjohtajien viittaukset heilaukseen. Ei mennyt hirveän putkeen ensimmäinen TV-esiintyminen A-Studiossa kun väitteet tyrmättiin jopa median puoleltakin täysin. Yhdenkään tiedotusvälineen toimittajat eivät havainneet minkäänlaista epäilyttävää "käsimerkkeilyä".

Tähän loppuun on todettava että en kuulu persuihin enkä tule kyllä kuulumaan uuvatteiheinkaan. Näin ulkopuolisen silmin koko touhu näyttää siltä itseltään ja oli jättipotti kokoomuskeskustalle. (Puolue)demokratia sopii vain silloin kun tulos miellyttää itseä ?

Kyllähän te lirautitte myös sitä suurta vapaaehtoisjoukkoa silmään rajusti - jonka puolesta kovasti olette myös pahoillaan.

Käyttäjän TimoTilli kuva
Timo Tilli

Tekstisssä on varmasti suurin osa totta. Mutta yhdessä asiassa mennään pieleen: persut eivät pettäneet "vain" mamu-asioissa vaan oikeastaan KAIKISSA lupauksissaan. Ainoa, mikä piti edes sinne päin, oli autoveron lasku joka sekin hyödytti vain hyvätuloisia. Ja nyt heistä on tullut täysin hampaattomia hallituksen apupoikia, jotka takaavat vain maakuntauudistuksen ja sotepalveluiden rahojen valumisen veroparatiiseihin. Ei olisi ikinä uskonut, että moisilla lupauksilla saisi aikaiseksi tällaisen huono - osaisten ja työttömien kurittamisen. Mutta kaipa se hillotolppa ja ministeriauton takapenkki vie aina lopulta voiton.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ei kukaan usko tuollaista selittelyryöppyä. Ymmärrän että laskit paljon tienaat ministerinä 2 vuotta. Se ohjasi sinut tekoosi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuollaisella keskustelutyylillä osoitat miksei halla-aholaisten kanssa voi olla tekemisissä. Ei koske vaan sinua vaan yleensä hommaohjattua tai MVohjattua puoluevaltaajakaartia.
On sitä tietysti itseään syyttäminen jokaisella isommalla persutoimijalla esim Lindströmillä, miksi alun alkaen ja ylipäätään ottaa mukaan ääripiirejä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

mikä on hommaohjattu ? entä Mv ohjattu ? en kuule sellaisissa ohjauksissa kuljeskele , olen kommentoinut ihan oman mielipiteen. en tarvitse sen muodostamiseen mitään ohjauksia

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #211

Esim Puoluekokous oli hommaohjattu. Esim Suomen Uutiset on hommaohjattu. Esim rasismin arkipäiväistyminen PSn avulla on hommaohjattu. Esim joku vuosi vanha Soiniviha tietyin painotuksin on hommaohjattu. Esim ministereiden puhuttelu katupoikamaisesti on hommaohjattu. Esim äärioikeisto on hommaohjattu.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #231

No minä en ole minkään suggestion vallassa. minua ohjaa omat ajatukseni. en myöskään ole vainoharhojen vallassa.....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #247

Onhat teitä joille hommat ja mitävitut on ihan ok niin ettette koe että teitä ohjataan.
Minä taas arvostin esim eilisessä Päivrintaohjelmassa ekaa osiota ja sen esiintyjiä. Haastattelija pisti tiukoille haastateltava vastasi suoraan ja katsoi silmiin. Ei mitään agitaatiota ei mitään karkeutta vaan kunnon poliittista suoraselkäistä puhetta.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #261

No enpä ole koskaan missään hommassa ollut mukana. en edes tiedä missä sellainen foorumi on . MV lehteä olen jonkun verran lukenut, kuten varmaan aika moni muukin.

se siitä ohjailusta kuule.

Ihme vainoharhoja päällä sinulla.....

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #261

Ei missään tapauksessa tiina ressukka tiennyt tulleensa vedätetyksi. Tyttö heitettiin susille ja koplaajat virnuilevat takana. Eihän soinilla ole mitään väliä kun kahden vuoden päästä saa vain raveissa nakkipurkin kanssa kattella hevosia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #266

Siis ketkä ovat sudet sinun visiossasi?

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #275

Kaikki ketkä ovat hiljaa uuvatti ryhmässä. Mutta kaikkihan sen tietää, että soini vie muut vikisee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #279

Joopa joo. Hiljaiset uuvatit ovat susia. Jou jou.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Uskoo. Eivät kaikki, esim.sinä.

En laskenut eikä ohjannut.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Tutkailin mielenkiinnosta näitä "kaappaus" väitteitä.

Hommaforumilla näkyy olleen "projekti" jonka tarkoituksena on ollut haalia puolueeseen lisää nuivia jäseniä tavoitteenaan äänestää organisoidusti Soini pois jakkaralta.

Tämä on alkanut jo ennen Halla-ahon ilmoitusta halukkuudestaan asettua ehdolle.

Ilmeisesti joitakin Hommalaisia on paikalle myös saapunut äänensä antamaan.

Tämä ei kuitenkaan todennäköisesti riitä selittämään noin merkittävää erotusta äänisaaliissa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Pahoin pelkään pelin miehen Soinin mauskuttelevan mielessään ajatusta, kuinka jokainen onnistunut (vasta)vallankaappaus tarvitsee omat hyödylliset idioottinsa.

Ajattelematta allekirjoittaneena itse ollenkaan, että esimerkiksi Lindström olisi idiootti. Moni teistä vain ehkä liian hyväuskoisia. Harmi sinänsä, että te kunnollisina kansanmiehinä pitämäni tällä erää hiukan menitte retkuun, minkä vuoksi, ikävä kyllä, moni teistä poistuu parin vuoden päästä politiikan näyttämöltä.

Käyttäjän AnttiOllikainen kuva
Antti Ollikainen

Hienon työn teitte! Tämä kaikki sataa ääniä oppositon laariin ja Vihreät kasvaa ja kasvaa entistä suuremmaksi pääministeripuolueeksi 2019. Sitten puretaan tämän hallituksen kaikki hullut päätökset. THANKS

Jyrki Tikkakoski

Myös persut alkavat kasvamaan. Emma Kari ei ainakaan tule pärjäämään kun vähänkään mieshormoneja omistavat kaikkoaa vihreistä. Mutta on yksi pj ehdokas on vaarallisempi, mutta en usko vihreiden kasvavan koska he tarvitsevat omat puutteensa ja virheensä tuntemattoman räksyttäjän kärkeen.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Sebastian Tynkkynen on kirjoittanut eilen, että olet kutsunut tasa-arvoista avioliittolaki eduskuntaryhmässä kikkelilaiksi. Onko tämä mielestäsi asiallista käytöstä ja arvojesi mukaista politiikkaa?

Pekka Pylkkönen

Kaikki sanomiset eivät ole tarkoitettu julkisuuteen. Ihmiset puhuvat välillä sanoilla jotka kuulostavat ikäviltä, tarkoittamatta halveksia toisia.

Oletan että laki ei sinällään sinua koske. Hesarissa oli juuri mielenkiintoinen kolumni aiheesta "kaikki muut loukkaantuvat paitsi asianomaiset itse".

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Pekalla kieltämättä on jatkuvasti sarjatuli päällä asiapitoisten ja pitkälle pureksittujen kommenttien suhteen!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Varokaahan, täällä on nyt PS-mielisiä "nuivia" bloggaajia, jotka vaikuttavat mielikuvaan poistamalla epämieluisia viestejä.

Tuolla Marko Parkkolan blogissa esitettiin väittämä Arto Nakkilan toimesta:
"Tilanteet muuttuu mielenkiintoisempaan suuntaan kokoajan.
Elovaarasta sekä Elosta on tehty ensimmäiset rikosilmoitukset, ilmoitusten tekiöitä on ilmeisesti useampia.
”He syyttivät ihmisiä, joiden kasvot ovat tunnistettavissa ja joilla on perheitä, natseiksi. Se on ollut näiden ihmisarvoa loukkaavaa.”
http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/06/14/kahd...
Mikäli rikosilmoituksen johdosta tulee oikeusjuttu, ja heidät tuomitaan,, niin silloinhan hallituksessa on ryhmä jonka jäsenistä 20% on tuomittu juuri niistä samoista rikoksista, millä perusteltiin uuden PS.n johtoa kelvottomiksi. Jopa Presidentti Niinistön avustuksella?Mutta eihän näin voi käydä, eihän."

Vastasin tällä kirjoituksella, joka poistettiin bloggaajan toimesta:

Halla-aho ja Hakkarainen on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Vaikka te perussuomalaiset kuinka koitatte olla uhriutuva kansanryhmä, niin sitä ette ole. Jos rikosilmoituksia ko henkilöitä vastaan nostetaan, niin rikosnimike voisi olla ehkä kunnianloukkaus. Joten kyse ei ole samasta asiasta kuten väität.

Samanlaisen ilmoituksen kunnianloukkauksista voisi tehdä lukemattomille PS-kannattajille lähtijöiden luopioiksi ja paljon pahemmaksi nimittämisestä julkisesti täällä. Kyseessähän on tunnistettavat ihmiset, eikö?

Jostain kumman syystä vihapuheen ja kansanryhmää kiihottamisen käsitteet ja laki menee PS-väellä jatkuvasti sekaisin ja väärin. Ei ihme että tuomioita tulee.

Veikkaan etteivät ilmoitukset johda yhtään mihinkään, mutta mukavahan se on poliisia työllistää.

Jyrki Tikkakoski

Kansan kiihoittaminen ja vihapuheet ovat nitä koskevien lakien puolesta täyttä puutaheinää, kuten jokainen sen tietää.
Täsmällistä lakia ei edes ole. Kunnianloukkauksesta on ja ymmärrän hyvin rikosilmoitukset kun vertaa näitä JHa:n ja Teuvon olemattomia rangaistuksia. Katsoppa piruuttain kokoomuksen rikoksia ja aina vaan ne keikku hallituksessa kuten myös kepu.
Rangaistuksia on, mutta jos aletaan pysäköintisakkojen tasoisia rangaistuksia kyttäämään, niin se on loppumaton suo eduskunnassa sekä poliiseilla. Tosin lappuliisoihin verrattavissa olevaa vihapuhe poliiseihin satsattiin ja nekin kyttäävät vain yhtä erittäin monista ryhmistä koskevia puheita.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mainitsemassani blogissa kirjoittaja kutsui uuden ryhmän väkeä sosipaattisiksi vslehtelijoiksi. Ehkäpä häntäkin vastaan pitäisi nostaa kunnianloukkaussyyte?

Kiihottamisen kansanryhmää vastaan parkkisakon tasoinen syyte? Ehkä sinusta.

Pääpinttini oli, että kommentoija väitti rikossyytteiden olevan samasta rikoksesta, joka ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila Vastaus kommenttiin #213

Niko Kaistakorpi

"Pääpinttini oli, että kommentoija väitti rikossyytteiden olevan samasta rikoksesta, joka ei pidä paikkaansa."

Saivarrellaanko?

Missään vaiheessa en ole väittänyt "rikossyytteiden" olevan samasta rikoksesta..

Vaan sanoin "mikäli RIKOSILMOITUKSESTA tulee oikeus juttu"

Rikos ilmoitus on aivan eri asia, kun rikossyyte.
Ensin suoritetaan esitutkinta tehdyn RIKOSILMOITUKSEN perusteella. Sitten nostetaan SYYTE, jonka jälkeen arvioidaan rikos nimike..
Mikä nimike tulee olemaan, sitä en tiedä. Etkä muuten tiedä sinäkään..

Laittamassani linkissä mainitaan, samoin kuin kommentissani, että on tehty RIKOSILMOITUS. Mutta mitä mahdollisia rikosepäilyjä se ilmoitus sisältää? sitä ei ole mainittu vielä missään.
Mikäli tästä keissistä tulisi tuomio, tuomiolauseen rikosnimikettä ei tiedä tässä vaiheessa kukaan.

Lopuksi sanoin vielä "eihän näin voi käydä, eihän"
Koska en usko, että kyseisestä asiasta edes nostetaan RIKOSSYYTETTÄ, tuskin edes suoritetaan esitutkintaa. Mutta aika näyttää.

Sarkasmia.

H.A Kirjoitti plokikirjoituksensa vuonna 2006 Josta sai lopullisen tuomion vasta 2012. Vasta silloin hän sai virallisen tuomionimikkeen rangaistukselle.(syyte nimike muuttui käsittelyn aikana, alkaen vihapuhe, kirjoituksena)

Kolme vuotta kirjoituksensa jälkeen, H.A aloitti vasta politiikon uran, kaupungin valtuustossa. Nyt henkilöt joista on tehty RIKOSILMOITUS on istuvia kansanedustajia.

Pieni vinkki, kun arvostelet jonkun kommenttia, sekä mahdollista asia virhettä. Pidä huoli ettei omassa kommintissasi ole vielä suurempia asia virheitä.

Tämä kommentti, kuten edellinenkin mistä olet ottanut kantaa. On sarkasmia... Eikä näiden takia nyt tarvitse pullaan tukehtua.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #226

Totta, tein pahan virheen puhuessani syytteestä tarjoten suoraan lapaan sinulle mahdollisuuden kääntää keskustelu saivarteluun siitä. Pahoittelen. Täytyy olla jatkossa tarkempi, jottei syötä suoraan lapaan tarjoten mahdollisuuden asian kääntämiseen pois itse alkuperäisestä keskustelusta.

Pulla menee kyllä alas pienen yskimisen jälkeen, ja lähinnä minua yskitti itse blogggaajan tapa toimia epämieluisten kommenttien kanssa.
Sarkasmin ja ironian ystävänä olen silti itse ryhtynyt välttämään sitä täällä kirjoituksissa, koska on taattua että se ymmärretään jonkun taholta väärin. Kasvokkain ja tuntien keskustelulukumppanit voi varmistua siitä, että se tulee ymmärretyksi - täällä ei.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila Vastaus kommenttiin #230

Niko

Hienoa.. Toivon että itsekkin olisin tulevaisuudessa tarkempi asiatietojen osalta, sillä väärin ymmärtäminen on todellakin helppoa.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #226

"Mikäli rikosilmoituksen johdosta tulee oikeusjuttu, ja heidät tuomitaan,, niin silloinhan hallituksessa on ryhmä jonka jäsenistä 20% on tuomittu juuri niistä samoista rikoksista, millä perusteltiin uuden PS.n johtoa kelvottomiksi."

Ymmärtääkseni Nakkila antaa oheisessa lainauksessa ymmärtää, että ainakin hänen oman käsityksensä mukaan Elon ja Elovaaran teoissa on kyse "juuri niistä samoista rikoksista", mistä Halla-aho ja Hakkarainen on tuomittu.

Syyttäjä ja (mahdollinen) tuomari ovat varmaan eri mieltä. Nakkilan kanta ei kuitenkaan jää epäselväksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Parkkola on näitä Tossavaisen perillisiä jotka poistavat viestin ja kommentoijan heti kun joku on eri mieltä silleen rumasti ettei itse keksi siihen mitään mukanokkelaa. Poistettuaan/bannattuaan sitten kommentoi perään.

Vähän kuin ne alakoulun jätkät jotka veti turpaan kunhan kaverit pitää toista käsistä kiinni.

Käyttäjän EsaMkinen1 kuva
Esa Mäkinen

Ottamatta kantaa motiiveihisi, on kuitenkin huomioitava, että kansanedustajaeläkkeen saa nyt viimeistä kertaa toisen kauden kansanedustaja. Lisäksi uudet vaalit olisi tarkoittanut kansanedustajapaikan menettämistä eli 2 vuoden palkkatulot olisi jäänyt saamatta, ministerin palkoista ja eläkkeistä puhumattakaan. Kyllähän taloudelliset intressit ovat merkittävät, useita satoja tuhansia euroja, vaikka ne eivät perustamanne ryhmän motiivina olisikaan! Vallankaappaukset ja salaliittoteoriat ovat käsittämättömiä. On täysin normaalia, että ehdokkaat käyvät vaalikampanjaa, eikä siinä ole kyse salaliitoista. Jos muistelet yhtään vuoden 2015 puoluekokousta, siellä ns. eliitin laatimat listat oli myös käytössä ja listasta poikettiin Tynkkysen osalta ja sitä ei katsottu hyvällä. Halla-Ahon puheelle annettiin seisovilteen aplodit, kun Soinille tuolloin (2015) taputti ainoastaan eturivin eliitti.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

No kun ei saa eläkettä vaan sopeuttamisrahan. Minä en siis kuulu tuon kansanedustajaeläkkeen piiriin.

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/elakke...

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Noh..koska tähän nyt kaikkien pitää kirjoittaa jotakin,niin kirjoitetaan.

Tekeville sattuu ja oikein paljon tekeville sattuu vähän sitä ja tätä.
Kysymys on vain,että mitä sitten.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Toivon, että pääset Jari itsesi kanssa sovintoon joskus - se on vaikea tehtävä kuten seli-kirjoituksesi kielii. Onnea "ammattiministerin" työhön. Se kestää kaksi vuotta mutta loikkauksen muisto säilyy aina.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Mutta Arto hyvä, minähän olen nyt sovussa itseni kanssa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jari hyvä. Pastori tietää. Ja sinäkin tiedät. ))) muista että anteeksianto ja armo on myös olemassa...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #225

Tuommoista vihjaavaa von oben uskonnollissävytteistä piiloagressiivista huolenpitoa Luukkanen aina vääntää kun on todella osunut kritiikki häneen. Kaikilla on keinonsa. Lindstömin keinot ovat tällä palstalla saaneet ansaittua kunniotusta.
Hänen poliittiset vastustajansakin näkevät että mihinkään valtapeliin tai alistustekniikoihin hän ei sorru. Vaikka Lindström on väärässä (mielestäni) puolueessa hän ei ole hylännyt hyvän keskustelun suomalaisia perinteitä vaan kantaa niitä ja pystyy kuljettamaan mukanaan jopa ollessaan vallan huipulla. Siitä häntä kunniotetaan ja sympataan ja asia on totisesti huomattu.
Onkohan tynkäpuolueessa ketään jolla on edes hitusen verran Rokkakarismaa. Epäilen. Eikä hitustakaan luovuutta kuten artisti Soinilla. No siinä oli ne persukehut jotka minä mielellään annan vaikka olenkin puolueen/-eiden vastustaja

Käyttäjän villejalovaara kuva
Ville Jalovaara

Ymmärrän varsin hyvin ratkaisusi. Onhan siellä eduskunnassa muitakin puolueita, joihin voi siirtyä, jos tuntuu, että tästä teidän uudesta ryhmästä ei tule puoluetta. Esimerkiksi SDP?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jarppa sopisi mielestäni hyvin SDP:hen. Toisaalta Teho ja Niinistö voisivat ihan hyvin liittyä Kokoomukseen!

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Ei, en sovi, en ole koskaan sopinut enkä tule sopimaan.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Kyllä. SDP lindströmille, sinne vaan samanhenkisten sekaan.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #216

No jos tarpeeksi kuritat työttömiä, niin voisit kai kokeilla Kokoomustakin. Vähän vielä lisää 9€/päivä pakkotyötä (joka ei monille riitä edes "työ"matkoihin), jotta firmojen ei tarvitse maksaa palkkaa työstä, niin kyllä se siitä. Näitä firmoja oli jo ennen sinuakin (joiden ei tarvinnut työläistä palkata kun sai 9€/päivä -jätkän tekemään samat hommat paljon halvemmalla kuin jos aidosti olisi pitänyt työläinen palkata) ja ilmeisesti jatkossa lisää löytyy entistä enemmän. Kato työllisyystilastot näyttävät kivemmilta ja siitä hallitus repii iloa (kansalta kannatusta... tuskin teille.... ja luottoluokittajakin voi näyttää peukkua, kiva kiva.. aitoa työllisyyttä tuollainen ei vain mittaa).

Onko se sivutoimiseksi yrittäjäksi pääseminen nyt sitten mahdollista työttömyysturvalla kuten oli tarkoitus..? Työttömyysturva starttirahaksi ja silleen?
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000002895858.html
"Työttömyysturvan voisi käyttää starttirahaan ja palkkatukeen"
Vai oliko taas hallituksen paskan puhumista?

Mitäs muutoksia on tullut että lähtee yrittäjäksi eikä kaikki tuet lähde pois? Kun ei tuossa kaikille enää duuneja noin vain löydy eli pitää itse hoitaa, mutta heti jos kokeilet, niin kaikki tuet lähtee ja perhe kärsii. Paitsi jos tukisi harmaata taloutta ja hallitus onnistuneesti veti rahaa sen tutkimiselta (veroparatiiseihin pukkaa... melkein jo ymmärrän ns. "taviksien" veronkiertoa nykymaailmassa). Eli moni vain sitten etenkin ekojen yrityskokeilujen jälkeen (etenkin jos jää velkaa) ei pahemmin enää yrittele. Kiitos myös mm. hallitusrekisterisekoiluista... että maksimoisitte epäoikeudenmukaisuuden kokemiset kansalaisilta.. hyvin onnistuitte.

Kyllä se vitutuskerroin nousee aika rankasti jos turhia (käytännössä) työhakemuksia vain joutuu täyttämään tai karenssia pukkaa. Yrittämiseen lähtemiseksi ei kamalasti joustoja ole kuulunut... moni lähtisi. Jos jotain kokeilee tehdä niin siitä joutuu vain enemmän kuseen. Turha ihmetellä jos jo ennen sekoiluvaalejanne kannatuksenne yhteensä oli puolittunut. Entiset kannattajannekaan eivät kokeneet että olisitte saaneet juuri mitään suomalaisille hyödyllistä aikaan.... leipäjonoissa on kasvava porukka.

Avustajista pääsit eroon, niin ehkä nyt helpottaa. Yritysten perustamiseen helpotusta, koska ette kuitenkaan työpaikkoja pysty/osaa luoda? Voin sanoa että orjatyölinjalle jos lähdette niin se paska mikä on tullut niskaan on aika pientä vielä tulevaan..... ja paskanhan kestäisi, mutta kun moisesta ei hyötyä ole.

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Nämä ovat tilanteita, jossa puoluekokouksessa hävinnyt ihminen tekee päätöksiä tunnekuohun vallassa. Olisi ollut parempi miettiä tilannetta muutama päivä ja sitten tehdä peliliikkeen, jonka katsoo tarpeelliseksi.

Muidenkin puolueiden kamppailussa puoluekokousviikonloppuna uhotaan polttaa jäsenkirja heti. Kun viikko on kulunut, niin mieli on normaalisti muuttunut.

Kokeneet kehäketut tosin osaavat käyttää kuumana käyvää idealistina omana pelinappulana.

On omakohtaisia kokemuksia tästä sokeasta idealismista, jonka tyhmyyden on sitten tunnistannut kun vettä on tarpeeksi virrannut joessa.

Tämä näin yleisenä toteamuksena, ei suoranaisena viikonlopun kokouskommenttina.

Peliteorian kannalta tämä siirron ainoa varma voittaja oli Timo Soini.
Hän on varmasti tilikirjoissa mustalla, kaikki muut punaisessa sarakkeessa.

Pasi Karlsson

En kannata Halla-aho, en persuja, enkä tätä uutta täti osastoa !
Tämä koko homma näyttää aikuisten hameleikiltä ja vaikuttaa että hallituksen sukupuoli tasapaino tasoittui !

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

No olipa seksistinen kommentti!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Muistatko kun kuntavaalin jälkeen kysyin minkä puolueen listalta lähdet seuraaviin eduskuntavaaleihin?

http://jarilindstrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2354...

Silloin oli jo nähtävissä, ettei ainakaan Halla-ahon persuissa ole sinulle sijaa. Kannattaa miettiä onko tulevaisuutta Wanha-SMP:n joukoissakaan. Sillä porukalla ei välttämättä tehdä veret seisauttavaa vaalivoittoa 2019. Eikä siinäkään parinkymmenen kansanedustajan porukassa kaikilla ole muumit laaksossa.

Taidat olla vieläkin väärässä seurassa, mutta ministerin postista on tietysti hankala loikata vaikka loikata pitäisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Että Päivärinta ei grillannut kuten grillasi Elovaaraa.
Että oli provokatiivisesti tässä tilanteessa valkoinen trikoo päällä.
Taitava lässyttäjä on Turkkila. Ihmettelen Päivärinnan grillausvajetta.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Eihän Elovaaraa voinut olla grillaamatta, ämmä oli pelkkää ristiriitaa kaiken aikaa. Mitenkäs paljon grillasi sitä Jusulaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #224

Ei grillannut Jusulaakaan. Sekä Turkkilalle että Jusilalle tarjosi megafonin ja kauniin studion ja emännöi vaan.
No Jusula puhui ihan vaan kuin ystävän haudalla. Mutta Turkkila sai politikoida ilman grillausta, tyystin ilman grillausta. Kundi on itse osa mediaeliittiä. Omia on vaikea tarkastella kriittisesti. Päivärintakin on ihminen.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #233

Mistä Turkkilaa olisi pitänyt grillata? Kun Päivärinta kysyy, se vastaa. Ainut minkä kiertää on kysymys siitä keneltä oli kuullut sivulauseen että tälläistä liikettä on suunniteltu.

Niko Sillanpää

Turkkila on fiksumpi kuin luulinkaan. Soinin character assasination on aivan erinomainen peliliike ja sitä kannattaa jatkaa.

Eli näyttää Soini sinä egomaanisena oman edun tavoittelijana, valtiaskompleksisena, valehtelijana, huonona häviäjänä, seteliselkärankaisena ja puheiltaan puhtaana helppoheikkinä, joka halveksuu äänestystuloksia eli kansan puhetta, jos puhe on oman edun kanssa ristiriidassa. Ja koska hän itse asiassa on näitä kaikkia asioita, näyttäminen ei ole vaikeaa.

Loikkarit seisovat tai kaatuvat Soinin mukana. Kannattaa kaataa Soinin henkilö ja siten uskottavuus ja äänestäjäkunnan luottamus (lopullisesti), koska asemaanhan ei voi vaikuttaa, koska Sipilä ja Orpo takaavat sen. Ihmiset uskovat mielellään pahaa eliitistä, nyt on aika tarjoilla tämä lounas. Ja päivällinenkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Soini kelpasi niin kauan kuin kelpasi. Sitten piti heivata. Peliliikkeet ei nyt kuule oikein vakuuta. Peliliike olisi ollut vaimentaa H-ahoon liittyvää henkilökulttia ja mennä Terhon taakse koska Terhokin on salonkirasisti ja olisi ollut käyttökelpoinen äärioikeistolle. Äärioikeiston pelisilmät ovat nyt ihan kierossa ja tynkäpuolueessa riidellään. Hah hah.

Käyttäjän KalleParonen kuva
Kalle Paronen

Hmm.. Inhoan tasapuolisesti kaikkia politiikassa mukana olevia, mutta tämä tapahtuma särähti korvaani. Siis oikeastiko PS on ollut valeoppositio kaiken aikaa? Kun kävi että puolue uuden johtajansa kanssa alkaisi oikeasti vastustamaan, vaikkapa kansallisomaisuuden myyntiä tai sotea tai kikyä, niin tässä sit asemassaan olevat ihmiset eroamallaan osoittivat, ettei nii on ollut koskaan asian laita. Asemaansa äänestetyt ihmiset. Mistään maahanmuuttopolitiikasta ole koskaan ollut kyse, muutenkun vaalikarjan osalta. Kyse on vain EU liittovaltiosta. Samalla tuli hienosti osoitettua, että tämä kaikki on vaan teatteria ja uusi uljas EU-integraatio tungetaan vaikka kurkusta meille alas. Huoh..

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mistä on selvinnyt tämä kohta: "Kun kävi että puolue uuden johtajansa kanssa alkaisi oikeasti vastustamaan, vaikkapa kansallisomaisuuden myyntiä tai sotea tai kikyä"

En ole missään vielä moista uutista nähnyt. Ainoastaan maahanmuutosta olen saanut lukea.

Raimo Heinänen

Jarin puoluekokouksen kuvaus vastasi todellisuutta. Nuivien perustelu demokraattisesta päätöksenteosta loppui puoluevaltuuston kaappaus-
yritykseen jossa he halusivat kumota demokraattisesti valitut piirin edustajat pienen piirin hallintaan. Taisi tulla laskuvirhe vai kokeiltiinko seuraavaa kokousta varten olihan kokouksesta poistunut jo yli puolet nuivista. Puoluevaltuuston valtaus olisi keskittänyt vallan pienelle piirille koska valtuusto olisi nimennyt myös mieleisen hallituksen ilman äänestyksiä. Demokratia olisi muuttunut diktatuuriksi.
Oliko tämä tavoite jäi toistaiseksi arvoitukseksi.
Arvostan Jari vastuunkantoasi, perusuomalaisetkin tarvitsee tulevaisuudessa työpaikkoja ja verotuloja joilla kansalaisten palvelut katetaan myös perusuomalaisten. Asiat ratkaistaan hallituksessa ei oppositiossa.

Jari Mustonen

"Ja täysin tietoisena siitä, että poliittinen urani loppuu erittäin suurella todennäköisyydellä tähän vaalikauteen. Silti olin tähän 100%:sti valmis, koska kuten kuvasin vaihtoehto oli muumioitua ryhmähuoneen takaseinälle.

Ja hei! Olisin siis lähtenyt perussuomalaisten eduskuntaryhmästä joka tapauksessa viikonlopun kokouksen päätösten jälkeen,nähtyäni tulokset. Sellaista vaihtoehtoa ei ollut olemassa, että olisin jäänyt ryhmän jäseneksi. Että se siitä ministerikiimasta."

Ministerisalkun kanssa on helppo huudella. Koko näytelmä on ollut huvittavuudessaan traagista katseltavaa, siksi että näytelmän juoni on niin läpinäkyvä. Terho juntattiin vähän ennen kokousta tyhjänpäiväiseksi ministeriksi ja hän lupasi eduskunnan istunnossa hakea EU-kansanäänestystä. Nyt kun ministeripaikat olivat lähdössä, päätti Soinin lähipiiri - ne joita on voideltu vallalla ja ne nehän puolueestaan lähtivät - jatkaa vallan kahvassa vaikkapa pettämällä äänestäjänsä. Samalla taisi unohtua kaikki se mikä teki teistä perussuomalaisia. Nyt ollaankin Macronilaisia mikä sekin on naiivia väittämää, sillä Macron nimen omaan työnsi syrjään iänikuiset valtapuolueet, kun te taas nuolette niiden joka käskyä.

Sinällään persujen asiat eivät kiinnosta turhan paljoa, mutta sinun edustamasi teennäisyys ja poliittinen teatteri nakertaa pohjaa demokratialta ajatuksena siinä määrin, että se ärsyttää.

Kuulut Soinin lähipiiriin ja olet ulosmitannut sen ministerisalkulla. Uskon, että persujen ja tämän lähipiirin huonoon suosioon ovat vaikuttaneet vahvasti hallintarekisterit sun muut asiat, joissa olette niin ikään pettäneet tavallisen työläisen, ne duunarit, joiden puolesta vielä pari vuotta sitten puhuitte.

Sitähän voi jeesustella valintojaan vaikka kuinka paljon. Fakta on silti se, että päätitte hinnalla millä hyvänsä jatkaa kokoomuksen ja keskustan juoksupoikana sen sijaan, että pohtisitte sitä missä asioissa olette pettäneet äänestäjänne - eli mitkä ovat ne syyt, joiden takia soinilaisten suosio laski ja laskee.

Politiikassa pitäisi olla selkärankaa. Se että on menettämässä ministerinpaikan ei ole hyvä syy myydä arvojaan rahalle. Tosin aivan sama, mutta lopettaako tuo jeesustelu. Juudas on juudas, kuten Soini jokin aika sitten kirjoitti.

Käyttäjän YrjPuurunen kuva
Yrjö Puurunen

Kiitos Jari-Pekka tähänastisista. Mutta sitten itse asiaan. Viimeisen kahden vuoden aikana on meno piireissä ollut sellainen ettei muuta vaihtoehtoa enää ollut. Esimerkiksi Kainuussa perussuomalaiset nousivat toiseksi suurimmaksi puolueeksi edellisissä kuntavaaleissa. Sen jälkeen on ollut jatkuvaa huutoa ja tappelua valtapaikoista. Kauden päättyessä kaikki tolkun ihmiset olivat jättäneet Halla-ahon opetuslapset leikkimään omalla hiekkalaatikolla. Nyt puolue on enää takiainen Kainuussa.
Piirin toiminnassa ovat jäljellä vain ne, joille maahanmuuton vastustaminen on ainoa järjellinen asia. Vaikka osa ei ilmeisesti ole nähnyt maahanmuuttajia kuin television lähetyksissä.
Entinen johto saa tässä kohden kyllä syyttää itseään. Piireissä pyydettiin apua puoluejohdolta pahimpien tappelujen ollessa käynnissä, mutta sitä tukea ei tullut. Sen lopputuloksen näimme nyt Jyväskylässä. Tässä on hyvääkin nyt näkyvissä. Nyt entinen taisteluinto on palannut tekijöille. Mikäli Uusi vaihtoehto järjestäytyy puolueeksi, tulen vakavasti harkitsemaan sitä vaihtoehtoa.
Työniloa Jari!

Käyttäjän PasiMkinen11 kuva
Pasi Mäkinen

Eduskunnan turhimmat kansanedustajat ja valtioeuvoston turhimmat ministerit kehuvat ja ymmärtävät täällä toisiaan ja keskustelet keskenään? Hmm..Eikö pitäisi kuitenkin toimia puolueen linjalla ja puolueen kentän edustajina (niin eduskunnassa kuin hallituksessakin?).

Valta sokaisee. Näyttää siltä, että tässäkin viestiketjussa esiintyvät edustajat ja ministeri kokevat olevansa ikään kuin korvaamattomia ja että heillä on jonkinlainen sisältäpäin kumpuava mandaatti ja velvollisuus toimia kuten ovat toimineet. Tällainen ajattelu ei mahdu minun järkeeni mitenkään.

Nämä henkilöt ilmiselvästi halusivat ja haluavat pysyä hallituksessa "vaikuttamassa" hinnalla millä hyvänsä, silläkin uhalla, että heidän poliittinen "uransa" päättyy tähän vaalikauteen. Tällainen ajattelu on suorastaan irrationaalista, varsinkin tilanteessa, jossa kaikki vaaleissa annetut lupaukset on jo ehditty pettämään. Jos kyseessä olisi yritystoiminnan piirissä tapahtunut toiminta, henkilöt saisivat syytteen törkeästä petoksesta.

Ennustus: tämä on poliittinen itsemurha useimpien kohdalla ja hyvää näin. Eduskuntaan ja hallitukseen tarvitaan rehellisiä ja pyyteettömiä KANSAN edustajia.

Käyttäjän JormaTanner kuva
Jorma Tanner

Näinkö homma nyt hoituu ?? Olet myös saanut ääniä paljon eräältä Suomalaiselta kansanosalta jotka uskoivat puheisiisi, ne unohtui kun aukesi paikka edes hiukan vaikuttaa asioihin, ei kuulunut enään edes mitään kommenttia asiasta. Keneen minun pitäisi luottaa ??

pe 15.3.2013 Muokattu pe 15.3.2013 22:37

"Tapaturmaisesti vammautunut tai potilasvahinkoa kärsinyt kansalainen ei Suomessa saa oikeutta. Näitä työkykynsä menettäneitä ja vakuutusyhtiöiden papereiden perusteella työkykyiseksi arvioimia kansalaisia on kymmeniä tuhansia. He käyvät yhden miehen sotaa mahtavia vakuutusyhtiöitä, Kelaa ja vakuutusoikeutta sekä potilasvahinkokeskusta vastaan. Tämä yhden miehen sota on joidenkin kohdalla kestänyt vuosikymmeniä, jotkut ovat luovuttaneet oikeuksiensa ajamisen toivottomina, väsyneinä ja rahattomina muutaman vuoden ja turhan valituskierroksen jälkeen. Pahimmassa tapauksessa välillä ei ole mitään tuloja pitkään aikaan ja jos on, ovat korvaukset riittämättömiä elättämään perhettä ja itseään. Kymmenien tuhansien ihmisten hätään ei ole löytynyt ratkaisuja. Nyt me perussuomalaiset haluamme avata keskustelun, jossa asioista puhutaan oikeilla nimillä, tavoitteena saada vuosia jatkunut vakuutusyhtiöiden ja vakuutusoikeuden kanssa taistelu monien osalta oikeudenmukaiseen päätökseen ja estää tuleva kansalaisten pompottelu ison rahan etujen vuoksi."

Käyttäjän PiaTiusanen kuva
Pia Tiusanen

Eroilmoitukseni puolueesta on jo kirjekuoressa valmiina matkaan. En voi jatkaa nykyisessä PS:ssa. Voimia, Jari!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olen todennut muutamassa kommentissani, että Isänmaan etu kulkee muun edun edellä. Tässä tapauksessa oli erittäin hyvä asia, että hallitus jatkaa samalla kokoonpanolla kuin tähänkin asti. Näin vältyttiin mahdolliselta hallituskriisiltä. Kriisi olisi voinut tuoda tullessaan laskua Suomen kansainväliseen luottoluokitukseen ja sitä kautta se olisi saattanut tietää korkojen nousua. Ulkomailla seurataan kyllä tarkasti Suomessa harjoitettavaa politiikkaa.

Monella nuorella perheellä on suuret asuntovelat, joissa pienikin koronnousu voi tietää taloudellisia vaikeuksia. Prosentin nousu esimerkiksi 200 000 euron asuntolainaan tekee 2000 euroa lisää korkokuluja vuodessa.

Perhe on yhteiskunnan perussolu. Siitä huolehtimalla yhteiskunta voi hyvin. Yhteiskunta muodostaa Isänmaan, joten Isänmaasta tässä huolehditaan myös niiden 20 kansanedustajan voimin, jotka erosivat omaksi ryhmäkseen. Tänään voi tulla lisää kansanedustajia tähän isänmaalliseen ryhmään. Kunnioitan heidän päätöstään "setelit meni, selkäranka jäi", kuten Timo Soini totesi tv:ssä. Arvot eivät ole kauppatavaraa. Ne ovat ihmisen elämän peruspilareita.

Mitä tulee näihin piikikkäisiin ja jopa vihamielisiin kommentteihin Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä lähteneitä kohtaan, niin ihmettelen sitä. Eikö nyt pitäisi olla iloinen siitä, että Halla-ahon kannattajat ovat saaneet nyt ihan ikioman puolueen. He voivat harjoittaa halla-aholaista politiikka sitä kenenkään estämättä.
Onko nyt kuitenkin niin, että juhlat on juhlittu ja arki on astunut esiin. Moni alkaa pikku hiljaa herätä todellisuuteen ja huomata, että taisi tulla tehtyä ”karhunpalvelus” itse Perussuomalaiselle liikkeelle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kriisi olisi voinut tuoda tullessaan laskua"

Mitäs luulet paljonko laskua tulee eurooppalaisten velkojen yhteisvastuusta? Onhan meillä jo kokemusta Kreikan velkojen maksamisesta ja ne oli pähkinöitä verrattuna vaikka Italian velkoihin.

Jyrki Tikkakoski

Aivan oikein! Tässä kävi oikein hyvin. Uuvatit lähtivät tyhjin taskuin mutta vakauttivat maan kehitystä. Tosi hyvä.
Mutta petos on petos eikä sitä mikään käärepaperi poista.
Soini saa juuri sen mitä ansaitsee, kuten Jarppakin. Mutta sen uskon, että Jarppa on itse petoksen ulkopuolinen, hän vain on joutunut vedätetykseen mukaan, mutta ei niin pahasti kuin lantalaan heitetyt elo ja elovaara.
Soini joutuu nyt elämään tekemänsä törkeä petos OMAA puoluetta ja elämän tehtävää kohtaan, pään alusena. Ja se pään alunen kovenee päivä päivältä kunnes siihen ei päätään voi laskea. Tai sitten hän on täysin tunteeton psykopaatti.

Kuten mainitsin hyvin kävi. Petos kääntyy itseään vastaan vaikka valtakunta vakautuikin.
Perussuomalaisille tämä sataa laariin päivä päivältä, tunti tunnilta ja minuutti minuutilta. Jos somea seuraa, niin joka puolella sataa uusia jäsen ilmoituksia. Tänä päivänä suomen kansa uskoo Jussiin enemmän kuin petturi soiniin.
Nyt on uuvateista päästy eroon ja häiriötekijät on siis poistuneen. Puolue voi siis jatkaa entistä ehyempänä eteenpäin.

Itse puolustin persuja sekä soinia koko hallitus matkan tähän asti koska uskoin persuihin ja soiniin, että hallituksessa joutuu vain tekemään kompromisseja, eikä ole kyse mistään takin käännöistä. Vaikka en siis jäsen ollutkaan.
Nyt lähtee jäsen anomus eteen päin, kun soini paljasti todelliset kasvonsa. Hän on tehnyt hallituksessa lehmänkauppaa mistä lannat on saaneet suomen kansa ja oma puolue.
Puolue ei enää siitä kärsi, mutta suomen kansa tulee vielä kärsimään, se on fakta ettei mitään hyvää ole tulossa tältä hallitukselta.

Nyt siis soini saa mitä ansaitsee ja niin myös uuvatit ketkä ovat olleet petoksessa mukana. Muut uuvatit kärsii tyhmyydestään. Näin se vain menee.

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

Kyllä harras katolilainen petoksen kanssa kykenee elämään. Muutama ave maria ja synnit on pyyhitty pois! Sitten voi syödä jäätelöä ja trampata latuja puhtain päin!

Katolinen moraali on yksi suurimmista asioista miksi luotto Soiniin on omalta kohdaltani ollut tasan 0% , vaikka ihan viihdyttävä hahmo hön muuten onkin.

Paljon on pajunköyttä sylkenyt ja tulee sylkemään sillä mihin mies karvoistaan pääsisi.

Nytkin on tämä uhriutumiskortti käytössä (puolueen kaappaus) koska oma persus on lähimpänä napaa myös Soinillakin. Kiistä loppuun asti on ammattihuijarin valttikortti.

Onneksi ei tullut koskaan lipsuttua vaaliuurnilla PSn taakse.

Petri Tarkkanen

Kompromissin tekeminen politiikassa on hyvä tehdä vaikeassa tilanteessa jotta valitaan tie jossa säilytetään kuitenkin vakaampi tilanne ja mennään eteenpäin.hyvää poliittista uraa Jarille !

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Copypaste muualta, onkohan muuten perää?:

"
Päivän tärkeä huomio, jonka monet muutkin ovat jo tehneet.

Mikäli Jussi Halla-aho ei olisi saanut kolmea omaa "miestään" perussuomalaisten varapuheenjohtajiksi, hän ei välttämättä olisi saanut enemmistöä persujen puoluehallitukseen, joka päättää kummalle eduskuntayhmälle (lojalisteille vai uuvateille) puoluetukirahat kanavoidaan. Ne voidaan kanavoida kokonaisuudessaan vain toiselle ryhmälle, kun toinen ryhmä jää varmasti tässä tilanteessa kokonaan ilman. Soinin säätiöllä ole varoja kuin pari miljoonaa, joten sillä ei ihmeitä tehdä.

Päivän uutisten perusteella Halla-aholla ei puheenjohtajana ollut mahdollisuuttakaan sen enempää jatkaa puolueensa kanssa hallituksessa kuin säilyttää puolueensa yhtenäisyyttäkään. Tästä oli Soini hallituskumppaniensa kanssa jo sopinut hyvissä ajoin.

Soini haki maksimaalista voittoa hallituskumppaniensa tuella ja tarkoituksena oli joko kiidättää Sampo Terho voittoon tai vaihtoehtoisesti Halla-ahon voittaessa perustaa uusi eduskuntaryhmä, joka onnistuisi nappaamaan puoluehallituksen omilleen ja kanavoimaan puoluetukirahat itselleen muodostaen uuden perussuomalaisten virallisen eduskuntaryhmän.

Ilman puoluetukia, Halla-ahon puheenjohtajuus perussuomalaisten johdossa olisi päättynyt nopeasti, kun puoluetuet olisivat menneet uuvateille, eikä Suomeen olisi koskaan syntynyt eurooppalaista maahanmuuttokriittistä puoluetta sen varsinaisessa muodossaan.

Ilman verkottuneiden perussuomalaisten nuorten aktiivisuutta puoluekokouksessa, joka valitsi siis varapuheenjohtajiksi Huhtasaaren, Juho Eerolan ja Hallaraisen, Soinin hanke puolueen kaappaamiseksi olisi luultavasti onnistunut.

Halla-ahosta oli tarkoitus saada totaalinen voitto, eikä hänellä koskaan ollutkaan mitään mahdollisutta. Tässä hankkeessa olivat ilmeisesti muut hallituspuolueet mukana niin paljon kuin heidän apuaan pyydettiin."

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Oli varmasti erittäin vaikea päätös.

Positiivista tässä irtautumisessa on se, että hallituksessa on nyt kuitenkin edelleen isänmaan etua ajattelevia ministereitä, vaikka pesäeron puolueeseen jouduittekin tekemään. Toivottavasti ex-PS-ministerit voivat hallituksessa valvoa, että halitus ei lähde ryöstökalastuslinjalle, kyseessä kun on kuitenkin Suomen historian äärioikeistolaisin hallitus (josta, jostakin syystä, jopa vasemmisto on ilahtunut).

Pitää muistaa, että ex-PS-puolueen kansanedustajat ovat vaa'ankieliasemassa, joten väitteet otto-pojan asemasta eivät ole täysin valideja, siitäkin huolimatta, että ex-PS osasto on aikaslailla tyhjän päällä.

Tsemppitoivotus Ministeri Lindströmmille. Toivottavasti tämä pyöritys ei ole muuttanut järjestystä niissä asioissa, jotka koette henkilökohtaisesti tärkeimmiksi. Teillä on valtaa tehdä Suomesta parempi maa elää. Kahdessa vuodessa ehtii tehdä ja tapahtua paljon.

Toni Tamminen

Iso hatunnosto teille, jos suomalaisista yli puolet olisivat kuunnelleet Otto Ville Kuusisen kansanhallituksen kehotusta aikoinaan ja loikanneet, olisimme nyt venäläisiä ja tällaisia harmeja ei olisi. Tsemppiä vaan Jari.

Timo Raivonen

Hei Jari,

En ole muihin kirjoituksiin vastannut omia mielipiteitäni tai ajatuksiani sen enempää, mutta täytyy myöntää, että minua hämää tämä "nuivasto tuli ja otti puolueen haltuun". Sampo Terho on itse ollut nuivaston kannattama ja jäsen.

Kenties enemmän kuin teidän, näiden nuivastolaisten loikkaaminen tuntuu äänestäjien mielessä eniten. Moni ajatteli puheenjohtajan muuttuvan vahvasti nuivemmaksi kumpi tahansa valittiin. Terho on kuitenkin saanut poliittiselle uralleen potkustartin Halla-ahon toimesta. Nuivaston silmissä Jussi on ollut se nokkamies Terhon ollessa salonkikelpoinen seuraaja. Nuivuuden kasvu on ollut selvää vaikka en ole puolueen jäsen. Äänien kerääminen sillä, että on joissain asioissa poikkeava kaikkiin muihin puolueisiin, yllättäen kasvattaa puolueen piirissä sellaisten aatteiden voimasuhteita.

Itse en ole seurannut tarkkaan teidän toimia politiikan saralla joten en tiedä miten asian laita oikeasti on, mutta arvelisin että ette ole erityisen nuiva. Uskon kyllä, että tästä hässäkästä osa pystyy jatkamaan poliittista uraansa, ellei mitään suurempaa kolaa paljastu. Antti Kaikkostakin manattiin syvimpiin syöväreihin, mutta hyvin mies vielä porskuttelee telkkarissakin. Nuiviin nojautuvat jäävät helpommin rannalle.

Yritin vielä tarkistaa, että oletteko mahdollisesti kirjoittaneet nimenne Nuivaan Vaalimanifestiin. Yllätyksekseni huomasin, että sivuston "Allekirjoittaneet" välisivu on poistettu palvelimelta. Putsaushommia riittää olan takaa, jos UV haluaa päästä eroon jäsenten taustoista luottokelvottomien avustajien lisäksi.

PS: Propsit siitä, että et puhunut arvopohjasta. Kuuma sana nykyään.

Käyttäjän JanArnell kuva
Jan Arnell

Kuule Jari, olet täysin väärässä. Lue tuo ja mieti:
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikk...

Siinä kävi niin että PS:n äänestäjille tuli mitta täyteen takinkäännöissä. Politiikkanne oli täysin päinvastaista kuin puheet. Ei PS:n äänestäjät tyhmiä ole, sen sinäkin huomaat parin vuoden päästä viimeistään.

Kuten Matias sanoi, ajoitte Soinin miinaan. En tunne sinua mutta et sinäkään varmaan ilkeä ole, vaikka työvoimapoliittisista päätöksistä voisi niin päätelläkin. Halusit jatkaa työttömien kyykyttämistä, mitä se kertoo sinusta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minä pysyn haittamaahanmuuton vastustajana vaikka joku nuivaksi kutsuisikin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Perus- Perususuomalaiset ovat pysyneet kiitettävästi perustallaan - sensijaan loikkarit, Jari Lindstöm, jne., ovat nimenomaan vain itse nuivia = apea, penseä, ynseä, kylmä, kalsea, nyrpeä, haluton, innoton, kuivahko, tyly, kylmäkiskoinen, vastenmielinen/-tahtoinen - perustallaan pysytteleviä perussuomalaisia kohtaan...

Mika Maaranen

Jos Jari ei vielä tiedä niin kaikki muut jo tietävät miten ne asiat menikään ennen puoluekokousta ja puoluekokouksessa.

https://yle.fi/uutiset/3-9671027

Harri Markkula

Jos Lännen Mediasta ja vähän muustakin suunnasta tihkuneet tiedot pitävät paikkansa, saa ministeri Lindrströmin edustama "puolue-eliitti" katsoa myös peiliin etsiessään syyllistä nykyiseen tilanteeseen.

Jos Soini tai joku muu Perussuomalaisten johdosta on neuvotellut pari viikkoa sitten Sipilän ja Orpon kanssa Perussuomalaisten pilkkomisesta mikäli Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi, luotiin tässä vahva pohja Orpolle vaatia Perussuomalaisten hylkäämistä hallitustyöstä.

Tämä oli hyvin selkärangatonta oman pesän likaamista.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Parahin ministeri Lindström. Kirjoitatte:

"Tästä voitosta alkoikin sitten sellainen tapahtumasarja, josta olin huolissani etukäteen ja josta myös kerroin eräille henkilöille. Jos Jussi Halla-aho valitaan, se aiheuttaa "lumivyöryn", jossa kaikki ns.nuivat ehdokkaat huudetaan peräjälkeen varapuheenjohtajiksi.

Miksi tämä oli ja on ongelma?"

Se, että meidän tulee katsoa puoluehallituksen kokoonpanoa. Puolueen "kaappaus" yksinomaan "soinilaisille" ei onnistu, jos ei-soinilainen puheenjohtajisto ja puoluesihteeri perhana sentään miehittävät puoluehallituksen.

Jokainen toki voi maalata seinänsä sen näköiseksi kuin haluaa, mutta tämä "vyöry" johtui yhdestä selkeästä asiasta: tyytymättömyydestä nykyjohtoon.

Ensin oli "piikki kiinni", sitten rahaa Kreikkaan kaksin käsin.

Oli maahanmuuttokriittistä ilmettä, mutta sitten kaikki heikosti inegroituvat tänne.

Oli kannatusta, mutta sitten ei ollutkaan enää.

Puoluekokousväki - se ydinryhmä - halusi kertoa johtajilleen sen, mitä he eivät joko osanneet - tai eivät halunneet - lukea: nyt tämä linja ei vetele.

---

No, nyt saatte uittaa meidät kaikessa rauhassa EU-federaatioon maksamaan kreikkalaisten eläkkeet ja espanjalaisten asuntolainat. Ehkä se on se linja, jonka suomalaiset haluavat. Jos meillä vielä on tulevaisuudessa eduskuntavaalit (eikä virkkuukerhoista osavaltiovaalia) niin siellä se palaute varmaan tulee. Teillä on kaksi vuotta aikaa saada suomalaiset eteläeurooppalaisten maksumiehiksi. Toivotan onnea yritykseen!

Seija Immonen

Minä en kyllä tiennyt mitään kaappauksista.Puoluejohto tunki koko ajan Jussi Halla-ahoa sivummalle,äänimäärä kyllä miellytti,mutta mitään muuta ei puolue hänelle tarjonnut.Siksi minäkin lähdin kokoukseen,ensimmäistä kertaa elämässäni,jouduin tulemaan ilman puolisoani,joka ei saanut jäsenkorttia,jota haimme hänelle hyvissä ajoin ja sitä ihmettelin.Onneksi Jussi hyväksyi hänetkin puolueen jäseneksi nyt jälkeen päin.Olen kannattanut Halla-ahon suoraa ja tinkimätöntä linjaa jo vuosikaudet.Hän on niitä harvoja poliitikkoja,joita arvostan.Koska Soini joukkoineen ei välittänyt enää jäsenistön avunhuudoista,niin katsoin velvollisuudekseni lähteä kokoukseen.Pitikö Soinin myydä kaikki aatteensa ministerin pestin vuoksi?Perussuomalaiset oli menettänyt hallituksessa täysin uskottavuutensa,kannatuksesta sen näki. Olen iloinen,että Jussi halla-aho voitti,samoin nuivat.Nämä oli ihan reilut vaalit,ei sinne päässyt kuka tahansa äänestämään. Koska perusnuoriso kannattaa Jussia,niin sehän tietää hyvää puolueelle.Nuorissa on tulevaisuus.Minä itse olen vanha,mutta siitäkin huolimatta,rakastan tätä puoluetta,sen johtoa ja kaikkia sen jäseniä.Tämä on Suomen paras puolue

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset