Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Pari asiaa vielä

Perussuomalaisen puolueen puoluekokouksen jälkeen alkaneesta kuohunnasta vielä pari tarkennusta.

Me PS-puolueen eduskuntaryhmästä lähteneet olemme perustaneet uuden eduskuntaryhmän. Uuden puolueen perustaminen on sekin työn alla. Tämä asiasta kiinnostuneille tahoille tiedoksi. 

Tässä yhteydessä loppuu erityisavustaja Sakari Puiston työsuhde, toinen erityisavustaja Leena Riekkola sanoutui itse irti ja lisäksi eduskunta-avustajani työn kuva muuttuu, hän ei enää ole minun avustajani eduskunnassa. Saana Lehto teki työtä myös Laura Huhtasaarelle. Ja kahden eri ryhmän edustajan palveleminen ei vaan ole sopivaa.

Kaikki kyseiset henkilöt ovat olleet ja ovat erinomaisia ammattilaisia. Osaavia ja kyvykkäitä. Myös erittäin lojaaleja minulle. Siitä ole toista sanaa.

Nyt kyse on koko ministeriryhmän ja uuden eduskuntaryhmän kokonaisuudesta ja siihen liittyvistä järjestelyistä. 

Jokaiselle kerroin erikseen päätökseni. Välini ovat hyvät entisiin avustajiini ja voin suositella vilpittömästi heitä, todellisia ammattilaisia kaikki. Kiitän heitä jokaista yhdessä ja erikseen. Ei ollut millään lailla heidän vikansa, että tilanne meni tähän.

Toinen asia: toistan sen minkä olen jo moneen kertaan kirjoittanut ja julki lausunut. Olisin viikonlopun tapahtumien jälkeen lähtenyt PS:n eduskuntaryhmästä joka tapauksessa. En minkään muun puolueen ryhmään vaan vaikka ihan omaan ryhmääni oppositioon. Miksi? Koska se puolue joka vielä perjantaina oli olemassa, sitä ei enää samankaltaisena lauantaina ollut. 

Päätökseni tein heti lauantaina. Minua ei siis ole kukaan vokotellut "pahoille teille" tai johdatellut yhtään mihinkään. Kyllä minä aikuinen mies osaan tehdä itseäni koskevat päätökset ihan itse.

Se, että loppuuko poliittinen urani nyt ja tässä tai jossain lähitulevaisuudessa on aikalailla yhdentekevää. Se loppuu joka tapauksessa jossain vaiheessa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (115 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

"Kyllä minä aikuinen mies osaan tehdä itseäni koskevat päätökset ihan itse."

Olen yrittänyt sanoa samaa ammattiliitolleni nutta jäänyt edelleen tahdosta riippumattomaan holhoukseen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ne yrittäjien ammattiliitot on sellaisia..

Pekka Pylkkönen

Tämä on ihan tavan palkansaajan liitto.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #35

Eikö sinulla ole samat oikeudet ja mahdollisuudet kuin blogin kirjoittajalla Jari Lindströmillä erota ryhmästä jossa et tunne olevasi kotonasi? Voit sitten neuvotella paikallisesti.Se kun on niin muodikasta nykyään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #65

Ei saa vapaasti neuvotella itse, jos alalla on TES. Ei siinä auta vaikka vähät välittäisi liitosta tai sen jäsenyydestä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #77

Ei vielä tähän mennessä ole kukaan estänyt minua neuvottelemasta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #85

Oletko yrittänyt neuvotella sopimusta, jonka jokin osa on TESiä alhaisempi?

Esa AitoSuomalainen Vastaus kommenttiin #65

Just näin,sinne suuntaan nämä ajavat kuin käärmettä pyssyyn lestamiljonäärin johdolla!Mutta yksi asia mietityttää,että loikkarit lähtivät arvojen takia???Minkä arvojen?Lindström on aina hehkuttanut idolikseen ja poliittiseksi esikuvakseen Tony Halmetta,jonka ulos tulot aikanaan oli todella rankkoja esim J Halla-Ahoon verrattuna!Tosin hallitukseen pääsyn jälkeen ei ole enää näistä maininnut!Ei tässä nyt tarvi olla työtöntä paperimiestä viisaampi kun tajuaa,että mistä tässä on kyse!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #35

Et siis toimi yrittäjänä enää?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #84

En omista mistään yrityksestä niin paljoa että minut laskettaisiin yrittäjäksi.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

#32

Sori , ehkä en taas ymmärrä ilmiselvää sarkasmia:

Näin neljättä vuosikymmentä mihinkään "liittoon" kuulumattomana yrittäjänä uskallan kysyä , mikä on " yrittäjien ammattiliitto" ?

Jos oikein muistan, meille soitteli 80-luvulla paikallinen yrittäjäyhdistys muutaman kerran kysellen haluamme liittyä keskustelukerhoon, ei ollut haluja ja koskaan tai missään tuo asia ei ole tullut meille eteen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #63

Millainen se olisikaan..pitäisi huolta ettei yrittäjät kilpailisi hinnoilla itseänsä katuojaan?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ryhdikkäät ja suorat vastaukset kyselytunnilla. Terä tylsyi kysyjiltä kun vastuu otettiin kiertelemättä. Jostain pitää saada ensin jaettavaa. Sitten Vasta saunotaan.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

- kohta pitää maksaa että saa tehdä hanttihommia. Niin hyvin hoidetaan puolueen tavoitteita?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Blogi on rehellisen miehen rehellistä puhetta.

Englantilainen sananlasku sanoo: ”Kukaan rehellinen mies ei ole vielä katunut rehellisyyttään.”

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Minua ei siis ole kukaan vokotellut "pahoille teille" tai johdatellut yhtään mihinkään. Kyllä minä aikuinen mies osaan tehdä itseäni koskevat päätökset ihan itse.
************************************************************

Aivan sama jo. Se siitä. Loikkasitte ja nyt kunhan teistä olisi jotain hyötyä suomalaisille. Eikä silläkään väliä uskonko minä tai joku muu selityksiisi vai ei. Kiinnostaa yhtä vähän kuin jos laulaisit tekstisi päälle "Aikuinen nainen mä oon". Eihän sillä ole väliä, kun asiat nyt ovat miten ovat.

Lähinnä purkakaa sitä byrokratiaa ja luokaa mahdollisuuksia mm. yritysten perustamiseen helpommiksi (koska ei duuneja kaikille riitä nyt eikä jatkossa). Jos menee pelkkään "pakkotyö" sekoiluun että työllisyystilastot näyttävät kivoilta vaikkeivat sitä aidosti olekaan, niin jo nyt on (lisää kirosanoja tähän). Ei se teidän puolueen gallup-suosio turhaan romahtanut puoleen, turha kuvitella sitä. Ja nyt viime manöövereiden jälkeen se on teillä reilusti vielä alempana uudessa porukassanne.

Ei kannatuksella väliä sinällään pitäisi olla kunnon miehelle, joka mahdollisesti ajattelee suomalaisten parasta, mutta aika usein kannatuksen romahtamiselle on syytkin... Ei saaneet äänestäjät mitä tilasivat (tai voit toki syyttää äänestäjiäkin). Olisi kiva että saisivat jotain siitä toivomastaan kun istut ministerinä seuraavat pari vuotta eikä korvaus ole kuitenkaan ihan vaatimaton.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sivuhuomautus.
Tänä ylimenokautena Turkkilan PSmedia-amputaatio kääntyykin UVn eduksi. Puheenvuoro on so wie so muodostunut persukeskusteluareenaksi. Nyt siis UVkommunikeat ihan luonnollisesti julkaistaan täällä. Kuten tämä Lindströmin kommunikea. Turkkila saa mitä tilasi.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kyllä Turkkilaa mahtaa harmittaa kun klikkaukset menevät väärälle julkaisulle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No ei voi harmittaa kun on aktiivisesti aiheuttanut sen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

On tavallaan hienoa, että maassa on nyt kaksi persuryhmittymää. Se toinen, joka hallituksessa kapsauttaa kantojaan ja huutaa: "Kyllä Herra, Kyllä Herra, .. Ja sitten se toinen, joka oppositiossa kapsauttaa kantojaan ja huutaa: "Kyllä Mestari, Kyllä Mestari, ..

Persujen hajoaminen oli toki tiedossa, joskus. Nyt se tuli, eikä sittenkään ihan isona yllätyksenä, koska puolue oli hallituksessa edistämässä kokoomuksen ja kepun ideologisia etuja. Puolueen olemus äänestäjiltään kommunisteista äärioikeistolaisiin oli tietysti jo alun perin tuhoon tuomittu. Yllättävän pitkään se kesti? Se, että puolue loppujen lopuksi ajautui kahdeksi oikeistolaiseksi ryhmäksi, talousoikeistolaiseksi ja yltiöisänmaalliseksi, oli tietysti vähän yllättää.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Mutta mitä ajattelee edustaja Niikko, jonka mestari on aivan toista maata ( asui muuten Lähi-Idässä), tästä persujen "mestarin" uudesta tulemisesta. Niikon mestarin mukaan vain yhdellä on oikeus kutsua itsensä mestariksi eikä hän mainninut Halla-ahoa Matteuksen evankeliumissa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jo aiemmin tuli esiteltyä Mestari Halla-ahon ateismi suhteessa ensimmäisen varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren kreationismiin. Pysyykö edustaja Niikko jumalaa pelkäävänä maallisen mestarin joukoissa?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"Kyllä minä aikuinen mies osaan tehdä itseäni koskevat päätökset ihan itse." Tai sitten et ja nyt on liian myöhäistä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Eikös se nyt ole ollut jo ainakin vuodesta 2011 asti selvää, että (entisessä) puolueessanne on vahva "nuiva" edustus ? En sinällään ymmärrä, miksei voinut leikkiä nuivien kanssa kaksi vuotta ja masinoida omat joukot liikkelle seuraavaan kokoukseen ja näyttää heille ovea. Kuitenkin nuivat ovat leikkineet enemmän tai vähemmän kiltisti teidän kanssa niin edelleen koko operaatio näyttää vain huonoilta häviäjiltä.

Mielenkiintoisinta tulee olemaan ensimmäiset kannatusmittaukset ja mitkä voimasuhteet uuvateilla ja persuilla kansan keskuudessa. Epäilen, että nuivien kannatus onkin huomattavasti suurempaa kuin uuvattien.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Sama kommentti kuin Hankamäen blogiin: Arvelen, että Uusi vaihtoehto tulee repimään itsensä kappaleiksi - ainakin henkisesti. Pian aletaan kyseenalaistamaan ryhmän jäsenien arvoja yhä tarkemmin ja tarkemmin.

Esimerkiksi Simon Elo pakotetaan irtisanoutumaan kirjoituksistaan hommafoorumille ja nuivasta vaalimanifestista. Sitten inkvisitio ottaa harjattavaksi seuraavan jäsenen, jonka arvot vaikuttavat kaipaavan terävöitystä.

Soinin noitavainot ovat vasta alkaneet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Simon Elo on jo tehnyt irtioton. Samoin Maria Lohela. Miksi heiltä vaadittaisiin muuta?
Persujen liittoutuminen radikalisoituvan äärioikeiston kanssa on käynyt läpi kaaren jossa osa on ajoissa irtautunut. Siitähän tämä kaikki johtuu että osa ei irtautunut.
No myös Soinin huonosta arvostelukyvystä johtuu. Kuka, anteeksi sana, idiootti päästäisi jonkun Putkosen asemiin omassa putiikissa. Kuka, taas anteeksi, idiootti ei osaisi tulkita natsimuotia yhdistettynä lipevyyteen omassa putiikissa?!

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Simon Elo on jo tehnyt irtioton. Samoin Maria Lohela. Miksi heiltä vaadittaisiin muuta?"

Ovatko he esittäneet myös syvää katumusta?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #18

Ilmeisesti ovat. Tokkopa Elo muuten "kapinallisia" johtaisi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #20

Tämä irtisanoutumisvaatimus tulee vielä toistumaan parin vuoden ajan. Sammassa yhteydessä voidaan varmistaa, että katumus on yhä syvällä.

Tulen hohottelemaan sitä, kun loikkariryhmä matelee suvaitsevaiston edessä anellen anteeksiantoa ja vannoen katumusta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #21

Ken elää, hän näkee.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #20

Tarvittiin 20 edustajaa niin ei voi olla ronkeli :)

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #20

Johtaa koska vanhemmat pelurit eivät itse kehdanneet vaan jäivät takalinjoille ja panivat porukan tyhmimmät Elot eturintamaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

" Arvelen, että Uusi vaihtoehto tulee repimään itsensä kappaleiksi - ainakin henkisesti. Pian aletaan kyseenalaistamaan ryhmän jäsenien arvoja yhä tarkemmin ja tarkemmin."

Kuvittelisin tuon tapahtuvan ennemminkin perussuomalaisissa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

En muista nähneeni Persuissa minkäännäköisiä noitavainoja lukuunottamatta Soinin harjauksia.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #44

Muistatko nähneesi tässä uudessa ryhmässä?

Ihme jos ei mitään puhdistusta ala tapahtumaan persuissa tämän johdosta. Kaikki epävarmat joutuvat koetukselle jotta saadaan rivit suoriksi ja pitämään...Siis näin epäilen tulevasta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Vanha sanonta, "vain syylliset selittävät" pitää edelleen paikkansa.
Ja melko omituista jos yli 20 ihmistä päättää tehdä saman "tempun" tietämättä sitä että muutkin tekee niin. Vielä omituisempaa siitä tekee se että media tiesi viikkoa ennen kuin nää yhtäkkiä herätyksen saaneet tiesivät edes itse :) .

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Plussan annan Jarpalle siitä, että tämän viitisit kirjoittaa ja että olet kaikketi ainoa Uuvatti joka vihervasemmistolaiseen tyyliin vielä ei bannaa jne. eri somen muodoista.Ainoa.

Käyttäjän EsaKauppila kuva
Esa Kauppila

Harvoin ovat perussuomalaiset ja Soini herättäneet sellaista vailla tietoista intressiä olevaa kunnioitusta kuin viime aikoina. Onnea vain UV-ryhmälle! Ihmetyttää se sivuista (vihr-vas) tuleva narina - tehän teitte isänmaallisimmista isänmaallisen teon.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No tämän verran on kyllä vielä pakko kommentoida, sen verran törkeää sekoilua soinilaisilta mikäli totta:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223336-perussuoma...

"Arja Juvonen ei loikkareille kelvannut todennäköisesti homoavioliittokantansa vuoksi, mikä on Soinille kuin punainen vaate. "

Hyi hemmetti teitä. Kankaanniemen vielä ymmärrän ja kuka mokomaa kaipaisikaan, mutta ihan tuonko takia ei Juvonen kelvannut?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Niin esim. minä olen olen halla-aholainen ja en ymmärrä tätä porukkaa lainkaan leikkiköön paavinsa kanssa keskeneään itse en näe / koe mitään ongelmaa homoliitoissa etc.

Pekka Pylkkönen

Selvästi ihmisiä on moneksi.

Kansanedustajat pitäisi korvata ehkä arvoroboteilla jotka täysin puolueettomasti edustaisivat kansan arvoja siinä suhteessa kun niitä esiintyy.

Olen äänestänyt kerran jopa pappia, joka tosin lupasi pitää uskonsa erossa politiikasta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #19

Nyt pakosta, menevät sitten Sipilän & Soinin hengen tiellä joka jo ajatuksena ei ole kiva. Muttaa aikanaan selviää mitkä ovat mm. perussuomalaisen kentän oikeita arvoja, mielipiteitä, tämä on vain omani, ei littovaltiolle mutta kyllä mm. homoliitoille kun vuosi on 2017.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #22

Esim. Laura Huntasaari todellakin on hihhuli. MUtta viisas ja hieno ihminen, hihhuli, eli sanoo mitä itse on mieltä asioista mutta on sinut sen kanssa että esim. minä olen eri mieltä hihhuloinnin kanssa. Loistava varapuheenjohtaja.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #19

"Selvästi ihmisiä on moneksi."
*********************************

On toki. Esitinkin vain oman lievän paheksumiseni omia arvojani vastaan oleville tahoille. En nyt tuossa kohtaa(kaan) voi olla "soinilaisten" arvojen kannalla ja se minulle suotakoot. Ihan vapaasti voivat olla noilla omilla arvoilla soinilaisetkin, mutta mielipiteeni voin niistä ilmaista. Oli Soinilla puheissa vuosien aikana monia omasta mielestäni mukaviakin arvoja... valitettavasti en ole huomannut niiden konkretisoituvan hallituksessakaan. Siksi mielipiteeni Soinista on tähän kohtaan painokelvoton.

********************************************

"Olen äänestänyt kerran jopa pappia, joka tosin lupasi pitää uskonsa erossa politiikasta."

Ei kuulosta kovin kristilliseltä. No en tuomitse pappia todellakaan. Monet papit ovat luterilaisessa kirkossa ainakin hyvin maallistuneita eivätkä läheskään kaikki edes itse uskossa. Silti viran hoito onnistuu hämmästyttävästi .. tai noh, palkkaahan siitä saa ja jollain pitää ihmisen elää. Sille on kai nimikin... leipäpapit olettaisin. Ammatti se on sekin, vaikkei uskoa olisi. Vähän hassua ja omasta mielestäni tekopyhääkin niitä kohtaan, joille saarnaa. Vähän kuin olisi poliitikko joka lupaa sitä ja tätä eikä itsekään usko että kuulijat mitään saisivat paitsi kivan mielen siksi aikaa kun jaksavat vielä uskoa... sellaisia poliitikkoja tulee itselleni paljon mieleen, kun muistelen ketä kaikkia meillä on eduskunnassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #28

Tosiaan, minä joskus ajattelin että ei Soinilla ole arvoja ollenkaan, mutta onhan sillä ne kaksi, tasa-arvoisen avioliittolain ja aborttien vastustaminen. On se mies hävinnyt sitten muutakin kuin yhdet puheenjohtajanvaalit ja presidentinvaalit (sitä se ei vielä puoli vuotta sitten jostain syystä muistanut, kun väitti ettei ole koskaan hävinnyt mitään vaaleja).

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Taisivat Juvonen ja Ruoho lähteä kollektiivisen hysterian vanavedessä, siis täyttä ymmärrystä vailla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun porot huomaavat tulleensa ajetuksi aitaukseen ne alkavat etsiä rakoa josta päästä ulos. Tässä tapauksessa onnekseen löysivät sellaisen.
Uuvatit ovat vapaita kansalaisia joita ei mikää MVlehti kaitse.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

"Niin kuin hyvin tiedetään, on Jumala kaikkivaltias, kaikkitietävä ja kaukaa viisas. Niinpä hän oli aikoinaan antanut metsäpalon polttaa kymmeniä hehtaareja valtion metsää eräällä Hietakankaalla lähellä Joensuun kaupunkia. Tapansa mukaisesti koettivat ihmiset kaikkensa ponnistaen keskeyttää hänen työnsä, mutta järkähtämättä hän poltti metsää niin laajalta alueelta kuin katsoi tuleviin tarkoituksiin sopivaksi.
Muuan eversti huomasi ensimmäisenä miten pitkälle oli ulottunut kaikkivaltiaan katse. Hän oli erään armeijakunnan esikuntapäällikkö, ja joukkoja sijoitellessaan hän huomasi paloaukean sopivaksi majoituspaikaksi.” Nämä sanat ovat tietysti alkuteksti, kirjallisuuden neron, Väinö Linnan kirjasta ”Tuntematon sotilas.”

Tässä puolueen hajoamisasiassa moni ei ilmeisesti näe sitä isoa kuvaa, minkä eversti näkee "Tuntemattomassa sotilaassa".
Isokuva on tässä Isänmaa ja sen hyvinvoinnin turvaaminen. Me elämme nyt sellaista aikaa, jolloin Isänmaan turvaamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Hallituskriisi ei sovi tähän aikaan, ei sisäpoliittisesti, eikä ulkopoliittisesti. Parhaiten tämän asian tietävät luonnollisesti Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston jäsenet.

Monelta on palanut poliittinen koti maan tasalle, mutta se ei estä kuitenkaan uuden kodin rakentamista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Me elämme nyt sellaista aikaa, jolloin Isänmaan turvaamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota"

Nimenomaan näin liittovaltiokehitys on pysäytettävä ja Suomen itsenäisyys pelastettava. Ikävä kyllä Sipilä on sitä itsenäisyyttä hävittämässä ja Soini peesaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En voinut pidätelle naurua, kun tänään seurasin eduskunnan kyselytunnilla Toimi Kankaanniemen puheenvuoroa ja hauskaa tuntui olevan myös edustajatovereilla.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Miksi, koska vasta nyt hän uskalsi esiintyä omatuntonsa mukaisesti ilman pelkoa Soinin kurinpitotoimista?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mitäs tämä uusi puolue ajaa?
Ei ainakaan EU:ta vähemmän
Ei pakolaisia vähemmän, taikka parempaa rajavalvontaa
Ei köyhien ihmisten asiaa
EI Työttömien asemaa paranna...
Ruotsinkielestä en tiedä vielä?
Alkoholilaki?
Mites €-suhteen? Entäs Kreikkatukien?
Kiva olisi tietää näistä asioista mitä olette mieltä?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Perussuomalaisten olemassaolon perusta on ollut kaiken sen vastustaminen, mitä ne 7 muuta eduskuntapuoluetta ovat edustaneet.

Nyt Perussuomalaisista loikanneet parikymmentä kansanedustajaa ovat kääntyneet kannattamaan kaikkea sitä, minkä vastustamiseksi Perussuomalaisia on vaaleissa äänestetty.

On päivänselvää, että uuvateilla ei ole mitään eväitä saada kannatusta uudelle puolueelleen. Ne äänestäjät, jotka kannattavat uuvattien linjaa, ovat jo ennestään muiden puolueiden äänestäjiä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Ruotsinkielestä en tiedä vielä?".
Minä tiedän: kannattavat pakkoruotsia.
TV:ssä oli kerran Pakkoruotsi-ilta ja siellä oli Terhokin muka Suomalaisuuden liiton edustajana. Ohjelman jälkeen pakkoruotsin kannattaja kävi oikein halaamassa Terhoa ja syystäkin. Oli Terho niin ponneton pakkoruotsin vastustaja, että ihan hävetti liiton puolesta.

Jopa Lappeenrannasta löysin pakkoruotsia kannattavan persun. Mihin itärajan valvojat tai kaakkois-Suomessa jotain myyvät pakkoruotsia tarvitsevat tai voivat edes käyttää ?
Pakkoruotsillako tavarat ja palvelut itäturisteille myydään ?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Uuden puolueen perustaminen on sekin työn alla."

- Tulee olemaan aika peijakkaan vaikea temppu. Mikä on ensinnäkin hankkeen ideologia? UV:n tausta on alkuperäisessä perussuomalaisuudessa, joka puolestaan on ammattipopulisti Timo Soinin luomus. Soini ei ole koskaan ollut aatepoliitikko, vaan mies joka osasi parhaiten verbalisoida herravihan ja suomalaisen itsepäisyyden.

Populismista irtikasvanut hallitusherrojen ryhmä perustamassa puoluetta maassa, jossa kaikki vähänkään ideologiset tontit (vasemmisto, sosialidemokratia, ympäristöaate, markkinatalouden eri asteet, kielivähemmistö, äärioikeisto, kristillisdemokratia) on jo miehitetty... enpä tohdi ennustaa kovin ruusuista tulevaisuutta UV:n projektille.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Persut ilman persuja. Perussuomalaisia ei nostanut Soini vaan Halme. Ja Halme taisi olla ensimmäinen nuiva.

Suattaapi olla että valtakunnassa ei ole tarvetta neljännelle SDP:lle. Veikkaan ensimmäisessä gallupissa 5% uuvateille ja 12% nuiville.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"5% uuvateille ja 12% nuiville" on poskettoman optimistinen veikkaus. Persujen koko potti taisi viime gallupissa olla n. 9%.

Oma ennusteeni on n. 4% kummallekin pukaripuoliskolle.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #41

Lasken sen siten, että uuvatteja kannattaa se puolet nykyisestä 9% kannatuksesta + pieni "rehtiyslisä" eli n. 5%.

Nuivien kannattajat taas vetävät viirin salkoon ja heitä on varmasti jytkyn 20% alkukannatuksesta vähintään 15%. Kaikki eivät vielä ole ilosanomaa kuulleet joten 20-5-pieni randomi = 12% nuiville ensimmäiseen galluppiin josta kannatuskäyrä lähtee taas nousuun.

Käyttäjän MikkoKayhko kuva
Mikko Käyhkö Vastaus kommenttiin #41

Muuten hyvä, mutta nämä gallupit oli Soinin johtajuuden aikaisia. Nyt Soini on pois, ja nyt tämän loikkariskenaariot tomujen laskeutuessa voidaan alkaa kartoittamaan uudelleen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Blogisti Jarikin meni persuihin vasemmiston sijaan Halmeen takia mikäli hesariin uskomme ja miksemme uskoisi:
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002828098.html

Halmeen jutut olivat myös usein pahempia kuin Halla-Aholla eli tuskin tuo väitetty rasismi ainakaan oli syy että puolue hajosi.

Ilman Halmeen panosta Soini tuskin olisi edes pysynyt persuissa, vaan olisi perustanut uuden oikeistopuolueen:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/peruss...

Ilman nuivia Soini taas ei olisi koskaan saanut jytkyjään. Otti heidät puolueeseen, vaikka varoittelua tuli että halusivat kalifiksi kalifin paikalle eli "kaappaisivat" myöhemmin Soinin puolueen; kuten kävikin. Ei siihen kaappausta sinällään tarvittu. Riitti vain että nuivia tuli enemmän ja smp-porukat vähenivät sekä päälle päätteeksi äänestäjät kokivat että persut täysin pettivät heidät hallituksessa (siitä osoituksena mm. gallupeissa puoliintunut kannatus).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minä äänestin perussuomalaisia juurikin Suomen itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden takia, olivat ainoa puolue joka näitä arvoja puolusti. EU:sta on tullut riippakivi ja pahemmaksi vain menee liittovaltiokehityksessä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Ja kahden eri ryhmän edustajan palveleminen ei vaan ole sopivaa".
Paitsi jos siitä maksetaan ministerin liksaa ja saa istua virka-auton takapenkillä.

Minua tuossa loikassa nyppii äänestäjien pettäminen.
En ole äänestänyt Perussuomalaisia, mutta silti suututtaa heitä äänestäneiden puolesta.
Jos joku myy vilpillisesti muutaman euron hintaista krääsää, kuluttajaviranomaiset puuttuvat heti ja kieltävät markkinoinnin.
Jos joku poliitikko sanoo olevansa vaikkapa pienituloisten asialla, mutta sitten pokkuroikin suurituloisia aiheuttaen ei vain äänestäjilleen, vaan kaikille veronmaksajille paljon suuremman tappion, siihen ei yksikään viranomainen puutu. Tällä tarkoitan nyt ainakin hallintarekisteriä ja sotemuutosta, joka sekin todennäköisesti menee entisten PS-ministereiden avulla läpi.

Perussuomalaisten vaalilupauksia tuntevat löytävät varmasti lisää takinkääntöjä. Itse en viitsi niitä edes lukea.

Edes ryhmäkannelaista ei ole apua. Eihän siitä ole ollut apua kenellekään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Joo, "kokonaisuus" alkaa selvitä sivullisillekin blogi blogilta.

Pari blogia vielä, niin juttu on selvä.

Timo Heikkila

Loikkari-Lindström (korjaa jos olen väärässä tulkinnassani, minäkin äänestin alueellasi PS:ia, joten suhteellisen vaalitavan mukaan ääneni koitui myös eduksesi, vaikken sinua ikinä äänestäisikään. Puoluettasi äänestin, joten minulla on oikeus arviooni). Tarinasi ja itkusi olisi ymmärrettävämpää, jos olisit eronnut myös ministerin pestistä. Tuskin siihen ketään sen kehnompaa paikkaajaa olisi löytynyt muista hallituspuolueista, joten hallitus olisi tullut vähän laadukkaammaksi, mikä toisaalta ei ole mikään vaikea saavutus. Olen pahoillani, että olen tätä mieltä, mutta en voi mitään muutakaan. En muista mitään toimintaasi oikeusministerinä tai työministerinä mitä voisin ihailla. Kaikenmaailman järjettömät työttömien haastattelut ja työpaikkojen hakemispakot ovat aivan, -
sanonko mistä.

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

1. En ole aiemmin huomannut kiittää JL:ää joten nyt teen sen : Kiitos Ministeri Lindtström!

2. Olen huolissani terveydestänne (ment/fys).

3. Kaikkea hyvää ja paljon onnea valitsemallanne tiellä.

Jari Mustonen

Edelleen fakta on, että petitte äänestäjänne loikkaamalla työläisiä sorsivan talouspolitiikan taakse kokoomuksen ja keskustan mieliksi, siitä hyvästä on satanut ministerinpaikkoja. PS:n kannatus laski kuntavaaleihin, koska petitte vaalilupauksen jos toisenkin. Samasta syystä myös puoluejohtoon haluttiin muutosta ja kun se tapahtui hylkäsitte jokaisen persuja äänestäneen "muutoksen puolueena". Kova valinta. Missä se muutos on nyt? Ei teillä mitään muuta poliittista virkaa tuolla ole kuin juosta täyttämässä porvarihallituksen linjauksia.

Ei se siitä miksikään muutu, vaikka kuinka selittelet. Kivaa on kun namupaloja satelee kokoomukselta. Veikkaisin, että seuraava loikkauksesi on sinne tai keskustaan, tai vähintään suuri osa ryhmästänne sen loikkauksen tulee jossain vaiheessa tekemään, kunhan tämä ministerikausi on ensin lypsetty. Onnea elämään oman tuntosi kanssa.

Mutta älä pidä meitä tyhminä, kiitos.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kyllä perussuomalaiset kannatti koko ajan niiden politiikkaa jo hallituksessa. Onko sinulla jotain tietoa Halla-ahon talouspoliittisista linjauksista?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #90

Mutta mikä on Jussin oma talouspoliittinen linja? Miten hän on äänestänyt tähän mennessä edustajana?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #98

HEH, kyllähän tiedät Jussin olevan meppi. Ei siis ole edustajana voinut äänestää.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #103
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #90

ja olisihan Halla-aho vienyt persut hallituksee mukisematta. Muut eivät vain tahtoneet leikkiä Jussin kanssa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #99

olisis, olisi, mutta kun torppaustoimenpiteet oli jo ennalta suunniteltu.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #104

Eli onko persujen puolueohjelmassa samanlaista talouspolitiikkaa kuin hallituksen toteuttama? ?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Teidän tempulla ainakin saadaan ennätys alhainen äänestys%.. Jo muutenkin luotto polittiseen järjestelmään on heikko, ja luotto politiikoihin on heikko.. Niin tämän tempun jälkeen luotto katoaa aivan kokonaan... Myös sellaisten ihmisten silmissä jotka just ja just jaksavat äänestää.. Saatikka sellaisten jotka nyt jaksoivat ekaa kertaa äänestää..

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

joskus kun uni meinaa tulla on mahdollista miettiä - teinkö minä oikein? Petinkö todella äänestäjät ja kannattajat - demokratian? Siellä ei ole seli-seliä. On vain Jari.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin, ja sitten on ne jotka eivät pysty itsereflektioon ja ovat perustaneet hurmosliikkeen mestarin ympärille. Esimerkillinen mestari omaa liikkeessä arvostetun kyvyn olla poissa kontaktista. Ainoa mahdollinen kontakti mestarilla on olla palvonnan kohde. Siksi häntä palvotaan kyseisessä liikkeessä. Liikkeen perimmäinen tarkoitus on mestarin palvonta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Koska se puolue joka vielä perjantaina oli olemassa, sitä ei enää samankaltaisena lauantaina ollut." - Missä Jari Lindströmin huomiointikykykin??

Jari todella nuivasti petti, eivät perustallaan pysyneet perus- Perussuomalaiset. Seli- selittele vaan hamaan tappiin asti sinäkin!...

Perussuomalaiset ovat pysyneet kiitettävästi perustallaan - sensijaan loikkarit, Jari Lindstöm, jne. , ovat nimenomaan vain itse nuivia = apea, penseä, ynseä, kylmä, kalsea, nyrpeä, haluton, innoton, kuivahko, tyly, kylmäkiskoinen, vastenmielinen/-tahtoinen - perus- Perussuomalaisia kohtaan...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mitä ihmettä, eikö nuiva ole ihan itse valittu sana? Paha sitä on pitää haukkumasanana niiden osalta jotka ovat allekirjoittaneet nuivan manifestin. Luulisi sen olevan siinä piirissä ennemminkin kunnianimitys. Miten sinä olet sitä tarjoamassa pettureiksi kutsumillesi?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Max,

asallisuudessa, saati tieteellisyydessä tarkastellaan asioita vähän jokaisesta näkökulmasta, ei vain "ristiinnaulitse"- huutokuorossa "halla-aholaisten" lapsellisilla nimittelyillä leimaamiseen ja mollaamiseen, ainakin sellaisiin yrittelyihin, kun eivät pysty asiaperusteisiin edes nimeksikään...

Juu, pitää paikkansa, että "nuiva" sen määrittelyn mukaan sopii nimenomaan ja vain "puudeli"- Soiniin ja hänen hengenheimolaisiinsa.

Jussi Halla-aho ei ole muuttanut "manifestiaan" miksikään, päinvastoin pysyyy taipumattomana "seteliselkärangattomuuksineen" sanassaan kuten kiristilliset yleisestikin Sanassa, päinvastoin kuin valitettavasti petturit Soini ja Sipilä!

Eivätkä nuot nimittely-yritelmät pääty noihin sinunkin ihannoimiin "nuiviinkaan" - Saarakkala blogissaan "Perussuomalaisten sirkuspellet kyselytunnilla" vain kurkku suorana lisäilee "ansioluetteloaan" monilla muillakin antiapatioillaan...

"Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #89

Nyt kadotit minut. En pysy enää kärryillä ketä kutsut nuiviksi. Asiaa ei todellakaan helpota, että repäisit jostakin jonkun ihannoinnin. Millä ihmeen perusteella?

Varmuudeksi näkemykseni: pidän halla-aholaisia täysin merkityksettöminä yhden asian räyhääjinä ja soinilaisia laskevan tähden populisteina, joiden poliittinen merkittävyys katoaa suorassa suhteessa seuraavien vaalien lähenemiseen. Kummallakaan ei ole Suomelle muuta annettavaa, kuin napinpainot hallituksen tueksi.

Koitin itse asiassa puolustaa perussuomalaisten nuivan siiven kunniaa, ettei heidän itse käyttöön ottamasta termistään tehtäisi haukkumasanaa, kuten yriti. Mielestäni on harmillista, kun maahanmuuttokriittisestä tulee synonyymi rasistille tai suvaitsevaisesta hysteerikolle. Miksi pitäisi raiskata vielä yksi hieno suomen kielen sana häivyttämällä sen merkitys?

p.s. Pakko kysyä, vaikka se ei varsinaisesti viestin ymmärtämiseen liity. Mikä sai kirjoittamaan että Halla-aho pysyy sanassaan, kuten kristilliset yleisestikin? Melkein ääneen naurahdin tuon lauseen räikeälle sisäiselle ristiriidalle. Tiedäthän Halla-ahon olevan ateisti?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #95

Max,

miksi kadotit tuon "punaisen langan": "Juu, pitää paikkansa, että "nuiva" sen määrittelyn mukaan sopii nimenomaan ja vain "puudeli"- Soiniin ja hänen hengenheimolaisiinsa." - vieläpä "seteliselkärankaisiin" - kuten kaikki nyt perussuomalaisuudesta poispoikenneisiin...

"repäisit jostakin jonkun ihannoinnin. Millä ihmeen perusteella?" - minkä ja kenenkä ihannoinnin ja millä perusteella niin oletat?

"Nuiva" on nuiva ilmaisu yksinään, tarkoitus- ja iäikuisen pravda- (monitoisto-)hakuisuuksin. - Ei onnistu puppugeneraattoreinkaan.

Määrittelysi sekä halla-aholaisista että soinilaisista ilman asiaperusteluja ovat nekin pelkkiä yksittäisiä, ei yleistettäviä tai edes vastaväitteitä kaipaavia spekulatiivisia, ennenaikaisia mutuiluja.

Millä perusteilla väität "kotiinsa" jääneitä perussuomalaisten (halla-aholaiset) olevan "yhden asian räyhääjiä"?

Perusuomalaisista - siis "halla-aholaisista" - soinilaisten käyttöönottama "nuiva" nimitys on pelkkä yritys mustamaalata perustallaan pysyneet perussuomalaiset. "Hyökkäys on paras puolustus" - mutta jää tässä tapauksessa pelkäksi itsensä nolaavaksi yritykseksi - kertoo heistä itsestään enemmän kuin tuhat hitler-tervehdysvääristelmääkin...

"Mielestäni on harmillista, kun maahanmuuttokriittisestä tulee synonyymi rasistille" - siinä olet harmeinesi varsin oikeassa. Suvaitsevaisuudellakin on kuitenkin aina rajansa, ei kuitenkaan hysteriaan asti.

Halla-aho on - olisi - pysynyt miehuullisesti hallitusohjelmassa - sensijaan "nykyhallitus" ei - siitäpä nuivat potkut Halla-aholle. Halla-aho pysyy perusuomalaisten perusohjelmassa edelleenkin. Kristilliset pysyvät Jumalan Sanassa, Raamatussa, muslimit ja heidän ihannoimat suvakit eivät - päinvastoin.

Ristiriidat - ja naurunhörähdyksetkin - johtuvat useasti siitä että niiden ilmentymät todistavat vain esittäjänsä yksioikoisuuden ja -puoleisuuden. Ei paljoa sinuakaan naurattaisi, jos tietäisit, että:

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho on uskontoihin nihkeästi suhtautuva agnostikko :

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/perussuomalaiste...

"Olen eronnut kirkosta vuonna 1989. En ole uskonnollinen ihminen. En kuitenkaan mielelläni määrittele itseäni ”ateistiksi”, koska sana mielestäni viittaa uskonnonvastaiseen vakaumukseen, eikä minulla ole sellaista. Jos jotain sanaa on pakko käyttää, olen sitten agnostikko."

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/perussuoma...

Jos ja kun näytät siis perustelevan näkemyksesi vain omiin mutuiluihisi, niin ei sitten mikään ihme että naureskelet ko. näytelmän väärissä kohdin - ilmmeisesti muuallakin, muissakin yhteyksissä - luottamusta herättävää?...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jari minkä puolueen äänestäjistä uusi puolue aikoo kilpailla?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kannatatko Jari EU-integraation syventämistä? Mediatietojen mukaan siihen liittyviä asioita on tulossa hallituksen pöydälle.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

No ei siihen mediatietoja tarvita niitä on ollut hallitusten pöydillä ainakin 15 vuotta poliittisesta suuntauksesta riippumatta.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Demokraattinen päätöksenteko ja jäsenistön kuunteleminen ei taida kuulua arvomaailmaasi?

Aamulehdessä kiintoisa kirjoitus :)

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisten...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jar, en tiedä oletko ollut itse mukana Lännen Median julkistaman tiedon mukaisessa tai-sissa keskusteluissa jo ennen puoluekokousta. Jos et ole ollut tietoinen, niin kllä sinua on vedätetty Soinin taholta pahan kerran.

KP24 kirjoittaa tänään "Tasan kuukautta ennen puoluekokousta kokoomuslaiset viestittivät hallituksessa perussuomalaisten hallitusedustajille, että Petteri Orpo ei tekisi hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.
Asia tehtiin hallituksessa perussuomalaisille selväksi. Ensimmäistäkään kirjallista dokumenttia asiasta tuskin on olemassa, koska politiikassa kaikkein herkimmät asiat kerrotaan vain suullisesti.

Kokoomuksen ratkaisusta hylätä Halla-aho on kuitenkin olemassa päiväkirjamerkintä hallituslähteellä.

Hallituksessa eri toimintavaihtoehdoista keskustelivat niin perussuomalaiset, kokoomuslaiset kuin keskustalaisetkin. Aktiivisimpia keskusteluissa olivat perussuomalaisten ja kokoomuksen sisäpiirit, mutta myös keskustalaiset, pääministeri Juha Sipilä mukaan lukien, olivat tietoisia mahdollisuudesta, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakautuisi kahtia.

Perussuomalaiset hahmottelivat toukokuussa mielessään, ketkä 20 kansanedustajaa voisivat muodostaa soinilais-terholaisen eduskuntaryhmän, jos pelastusrengasta tarvittaisiin.

Kartoitus tehtiin sen perusteella, kenet arvioitiin kriittisimmässä paikassa eli varsinaisessa toteutusvaiheessa kaikkein luotettavimmiksi."

Tuossa muutamin kohdin kopioituna kirjoituksesta. Loput luettavissa linkistä. https://kp24.fi/uutiset/513564/operaatio-hallituks...

Mikä mahtaa olla mielialasi (muiden loikkareiden kanssa) kaiken tämän äänestäjiesi pettämisen jälkeen? Toivon, että pystyt käsittelemään rauhallisin mielin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oli halla-aholaistenkin tiedossa että kok ei ottaisi mestaria hallitukseen. Silti piti viedä puolue kaaokseen. Vaikka Terho tuli vastaan.
Erikoinen jyrkkyys hallaleirissä on ideologisperäinen.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Terho ei tullut vastaan vaan loikkasi kun hävisi:)

Yritti loppuun asti kampanjoida ja ilmoittaa olevansa samanlaine kuin Halla-aho.

Kummallista nämä arvopohjat, kun Sampo sanoi olevansa samanlainen kun Halla-aho. Simon on ollut homma foorumissa ja siellä kampanjoinut. Sama hallitusohjelma voimassa. Arvopohja oli vain keino sanoa jotain kun ei ollut perusteita, koska piti saada loikkarit lähtemään ja tulemaan hallituksen äänettömäksi tukijaksi. Eduskunnan puheenjohtajakin häärinyt homma foorumissa, mutta onko kuulunut mitään katumusta :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kuules Sini tuo kantasi Hallan-ahoa vastaan ei ole varmastikaan jäänyt keneltäkään huomioimatta, joten jos kuitenkin ottaisit kantaa Lännen Median saamista tiedoista suunnitelluista kuvioista loikkaukseen liittyen.

Ideologioista sinun on turha puhua varsinkaan H-an kohdalla, sillä sekin on känyt kaikille selväksi ettei se vastaa sinun ideologiaasi. Jatkuva saman jauhaminen ei kiinnosta ainakaan minua. Minä kun suon jokaiselle omat mielipiteet ja arvomaailman.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #60

Natsi-Saksan kansanvalistus-ja propagandaministeri J. Goebbels varmisti fasistisen sanomansa perille menon loppumattomilla toistoilla, jankutuksella.

Keino on hyväksi arvioitu ja edelleen laajalti käytössä.

Käyttäjän PasiKarlsson kuva
Pasi Karlsson

Jotenkin on jäänyt kuva, että Lindström on liittynyt persuihin Tony Halmeen puheiden vaikutuksesta ?
Kaikki jotka muistavat Halmeen maahamuuttovihan viljelyn 2000 luvun alussa itä-helsingin kaljakuppiloissa, tietävät millä persut ja Soini nousi eduskuntaan 2003 !! Ja se oli ulkomaalaisviha ..... Olihan silloin Soinin mestarilla Halmeella ahterissa tatuointi EXIT ONLY, josta varmaan Soini oppi älyttömyydeen "persut ei persettä jaa " vai liekö oppinut kotioloissa vai koulukiusaamisen seurauksena ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aika matalaa käyttää mahdollista koulukiusattuna olemista osana haukkumislitaniaa. Onni uuvateille että ovat päässeet pois tuollaisesta henkisestä ilmastosta.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Nimesi alla on vielä entisen puolueesi nimi. Ilmeisesti PS:n puoluehallitus tänään "vapauttaa jäsenyydestä". Tosin kirjallista ilmoitusta ei taida asiasta saada !

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Moni tämän lehden sivuilla on purkanut pettymystään Perussuomalaisista lähteneitä kohtaan, mutta unohtanut taloudessa olevat peruslainalaisuudet. Suomella on velkaa yli 100 miljardia euroa ja maa velkaantuu tänäkin vuonna noin 6 miljardia euroa lisää. Tämä kehitys on pakko saada pysähtymään. Sitä ei pysäytetä muulla kuin sillä, että taloudessa aikaan saatu orastava noususuhdanne jatkuu.
Kikyllä on ollut merkitystä tähän. Siihen ei sovi myöskään epävarmuustekijät hallituksen sisällä, joita kokemattomat ihmiset olisivat tuoneet tullessaan. Arvot ja luottamus on myös oltava kohdallaan. Se on yhteistyön perusedellytys. Luottamusta tarvitaan niin hallituksessa kuin sen ulkopuolellakin. Ulkomaiset investoijat eivät investoi rahojaan Suomeen, jos täällä toimitaan epäluottamusta herättävällä tavalla.

Kreikassa on nyt 15. leikkausohjelma menossa. Nyt sovittu Kreikalle maksettava lainaerä ei mene tavallisen kansalaisen tarpeisiin, vaan sillä maksetaan vanhoja velkoja.

Olen varma siitä, että hallitus toimii vastuullisesti, jotta Suomi välttyisi Kreikan tieltä. Sille tielle joutumista on syytä kaikin tavoin välttää. Vähävaraiset olisivat silloin ensimmäisenä siitä kärsimässä. Se johtaisi monen kansalaisen kohdalla jopa taloudelliseen perikatoon. Pysymällä hallituksessa edistetään myös vähävaraisten asiaa kompromissina syntyneen hallitusohjelman mukaisesti. Toivottavasti jatkossa saadaan näitä UV:n ministerien toimia positiivisesti esille julkisessa mediassa ja niitä ei ”haudata kuoliaaksi”, kuten on tapahtunut aikaisemmin. Kysymyksessä on puoluepolitiikan yläpuolella oleva yleinen etu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miten tuohon velkaantumiseen auttaa että otetaan lisää sosiaaliturvalla eläviä maahanmuuttajia tai että maksamme yhteivastuullisesti ylivelkaantuneiden euromaiden velkoja? Ajattele nyt hyvä mies näitä hallituksen tavoitteita ja kiky oli yhtä tyhjän kanssa.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

http://ketoharju.info/saatavakello/

Ei Suomella ole taloudellisesti mitään hätää, saatavat karttuu nopeammin kuin velka.

"Arvot ja luottamus on myös oltava kohdallaan. Se on yhteistyön perusedellytys."

Eli Soini ja kaverit voivat puhua mitä sylki suuhun tuo, mutta luottamuksesi säilyy? Ovat kuitenki jo monesti osoittaneet että tekevät juuri päinvastoin mitä sanovat. Luottamus on todella kaukana tästä.

Pistetään nyt vaikka esimerkkinä tässä blogissa oleva "Se, että loppuuko poliittinen urani nyt ja tässä tai jossain lähitulevaisuudessa on aikalailla yhdentekevää."

Eihän se ollut yhdentekevää, ministerin salkun perässä juoksi. Näistä ihmisistä jotka väittävät ettei "välitä", todellisuudessa he välittävät ja paljon, tuo on yritys lopettaa asiasta keskusteleminen, asia jonka puhumisesta he ei pidä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vaaliohjelma ja hallitusohjelma ovat kaksi eri asiaa. Vaaliohjelmaa puolue kuin puolue voi toteuttaa vasta siinä vaiheessa, kun sillä on ehdoton enemmistö eduskunnassa eli 102 edustajaa. Puhemies ei äänestä ja sen vuoksi tarvitaan 102 edustajaa. Muutoin on tyydyttävä hallitusohjelmaan ja siitä kiinni pitämiseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei Kreikan tiessä mitään pelottavaa ole.

Ministeri Orpo totesi eilen Kreikan saatua jälleen uuden, nyt 8,5 miljardin euron suuruisen lainaerän, että kreikkalaiset ovat jo toteuttaneet kovat uudistukset ja nyt sitten on euromaiden velvollisuus tehdä oma osuutensa.

Kreikka tulee aikanaan saamaan velkahelpotuksensa ja maksumiehinä tulevat olemaan Suomi ja muut euromaat.

Suomen tie se pelottava on.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suuri valiokunta hyväksyi aikanaan EVM-sopimuksen, jossa valtiovarainministerinä toiminut Jutta Urpilainen oli hyvin keskeinen henkilö. Suuressa valiokunnassa perussuomalaiset vastustivat tätä sopimusta, mutta jäivät vähemmistöön. Sopimus luxemburgilaisen rahoitusyhtiön kanssa on sitova ja se ei ole riippuvainen UV-ministereistä tai kansanedustajista, ei nyt eikä tulevaisuudessa. Sitä on noudatettava. Sopimusrikkomus johtaisi sanktioihin Suomea kohtaan. Kannattaa kääntää katse vähän toiseen suuntaan, ei UV-edustajiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #93

Valtiovarainministeri Orpo ( kok.) viitoitti lausunnollaan Suomen tien, jolle olemme astumassa vielä pääministeri Sipilän ( kesk.) johtaman hallituksen aikana.

Hallituksen takuumiehenä toimivat luuseri-uuvatit.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #106

Eduskunta hyväksyi EVM-sopimuksen 28.6.2012. Sen allekirjoitti myöhemmin valtiovarainministeri Urpilainen. Päätös tehtiin enemmistöpäätöksenä. Kepu ja Perussuomalaiset jäivät silloin vähemmistöön.
Sipilän hallituksella ei ole muuta mahdollisuutta kuin noudattaa tätä EVM-sopimusta. Suomi on nyt osakkaana EU:n ulkopuolisessa rahoitusyhtiössä, jonka pääomatarpeesta osakkaat joutuvat huolehtimaan. Sopimuksesta on pakko pitää kiinni. Ei ole muuta mahdollisuutta.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Nämä nöyryytetyt äänesti Soinin pois vallasta.

Vallasta on vaikia luopua kun on 20- vuotta sitä rakentanut muutoksia lupaamalla . Opposiossa oli hyvä arvostella olemassa olevaa hyvä-veli järjestelmää, kun pääsi vallan huipulle takinkääntö tapahtui totaalisesti, kaikki vaalilupaukset köyhän asialla unohtui, hyvä- veli verkosto teki tehtävänsä, Soini loisti vallansa huipulla kaksi vuotta, kun äänestäjät tipautti todellisuuteen, mutta Soini ei olisi Soini, etteikö vielä puoluetta möisi "Isänmaan" hyväksi, eliitin valta saa jatkua kansakunnan "arvot "on taas kunnossa , valtakunnassa kaikki hyvin taas, Presidenttiä myöten.

Nyt oli kentän vuoro ilmaista Soinin tapa tehdä politiikkaa, joka oli "nöyryyttänyt" satoja tuhansia äänestäjiä", lupauksia pettämällä, vain päästääkseen itse vallan "hillotolpalpalle"Lopuksi ei tässä paikalla olevia jäseniä voi syyttää vaalin lopputuloksesta, jos ei puolueen johdolla ole kykyä neuvotella keskenään puheenjohtajan vaihdosta ja vallan jakamisesta sekä seurauksista, muuta kuin neuvottelemalla kilpailevien puolueitten kanssa.

Myös Soini on vuosikausia päästääkseen tekemään "jytkyjä" käyttänyt hyväkseeen myös näitä niin" sanottuja" Halla-ahon siiven kansanedustajia, ilman näitä "Hillotolppa olisi jäänyt saavuttamatta".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miten niin käyttänyt hyväkseen. Ainuttakaan rasistia ei pannut pois. Vain Hirvissaren oliko se heilauksen takia. Soini rakasti ja suojeli Hallaaholaisia. Nosti Lohelan pm'ksi, jne jne jne. Kuka petti kenet?
Huom Soinia ei olisi voitu valta uudelleen mutta mobilisoitiin soiniviha ja leimattiin Terho Soinin mieheksi.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Niin lopputulos tässä

Lopuksi ei tässä paikalla olevia jäseniä voi syyttää vaalin lopputuloksesta, jos ei puolueen johdolla ole kykyä neuvotella keskenään puheenjohtajan vaihdosta ja vallan jakamisesta sekä seurauksista, muuta kuin neuvottelemalla kilpailevien puolueitten kanssa.

Käyttäjän PasiKarlsson kuva
Pasi Karlsson

Olisiko hieman lapsellisen typerä Lindström ?

Lindström nimitti uutta avioliittolakia ministerinä kansanedustajille ja meille muille ”kikkelilaiksi”, joka hänen tulisi esitellä."

lähde:

https://sebastiantynkkynen.com/category/blogi/

Niko Sillanpää

Jos "poliittisen uran päättyminen on yhdentekevää", sitten varmaankin eroat ministeriydestä ja kansanedustajuudesta nyt heti, eikö?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ethän ihan vähän tahallasi ymmärtänyt väärin? Olisikohan Lindström tarkoittanut, "teen sen minkä koen oikeaksi, vaikka se johtaisi poliittisen urani päättymiseen".

Lisäksi kansanedustajuudesta ei erota siksi että väsyttää ja v***ttaa. Älä yllytä Lindstömiä liittymään Haglundin seuraksi siihen häpeälliseen joukkoon.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niin, kansahan sen päättää, ketä äänestää. Ja on persuissa fiksujakin tyypejä, kuten tämä Elovaara:

http://www.tiinaelovaara.fi/kiusaaminen-voi-johtaa...

Vaikka hän nyt vaihtoikin siihen toiseen ryhmään, hän uusinee kansanedustajan paikkansa. Ainakin jos maailma on yhtään reilu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämähän on kuin jytky 1 aikana. Persut postasivat ja pukkasivat linkkiä toisen perään ja luulivat että se on jonkinlaista keskustelua. Siinä oli uuvatit ja hallavadit ihan yhtenä miehenä mukana. Jytky 2 2017 on sitä että uuvatit saavat maistaa omaa lääkettään eli heitä päihitetään postaamalla herjoja ja pommittamalla linkkejä sen sijaan että vaivauduttaisiin sanoilla kuvaamaan ajatuksia.
Siinähä mäiskitte uuvatteja. Kumpikaan puoli ei ole oikeassa. Ideologianne ja ideologisoitu tyylinne aiheuttaa juuri tämäntapaista.

Käyttäjän PasiKarlsson kuva
Pasi Karlsson

Voi kun tuntuu totuus sattuvan ! Minulla ei ole eikä tule olemaan mitään tekemistä kenenkään Halla-ahon tai Soinin porukan kanssa !
Joten vedä vaan Terho ämpäri päähän, ilma paranee ulkona ja sisällä, sekä näkymä itse kullekin myös !

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #114

No pystythän sinä sentään omasanaiseen kirjoitteluun. Halla-aholaisuus vaan pistää sinut alittamaan riman.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset