Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Näin tämän näin

Kuluvan viikon maanantaina, siis maanantaina 26.6 , annoin Kouvolan Sanomille haastattelun. Paljon sanoin ja osan sanomisistani julkaistiin tänään ko.aviisissa

Paljon siis sanoin ja vain osa on tuossa jutussa. Mutta vielä enemmän on kertomatta. Olen ajatellut jo kauan, siis vuosia, että joskus kirjoitan kirjan. Ehkä enemmänkin terapiana itselleni. Sellainen haave saattaa toteutua kunhan aikaa sellaiselle projektille löytyy. Kirjassa kertoisin sen miten olen itse asiat kokenut ja nähnyt. En siis puhu totuudesta vaan omasta näkökulmastani.

Paikallisesti(Kouvola) minua vastaan, erilaisilla keskustelupalstoilla ja somessa, hyökänneiden oma näkemys on se, että he kertovat "totuuden". Jopa sellaiset ihmiset jotka eivät ole olleet millään lailla mukana toiminnassa Kouvolan(Pohjois-Kymenlaakson) perussuomalaisten alku-ja perustamisvaiheessa, kommentoivat kovasti  "tietävästi" tapahtumia. Minä olin ko.yhdistyksen yksi perustajajäsen(neljästä) ja ensimmäinen puheenjohtaja, joten ehkä tunnen asiat siltä osin paremmin, myös omat virheeni joita eittämättä on matkan varrella paljon.

Myös piiritason toiminnasta lausutaan "varmaa faktaa" ilman että ollaan edes oltu mukana. Lisäksi eri tapahtumat "muistetaan" itselleen sopivasti ja omasta peilistä ei tunnu löytyvän mitään vikaa- vika on aina muissa. Toimintatavoista, joista syytetään muita, tehdään ja toimitaan itse monin verroin pahemmin. Ja monia muita asioita...näidenkin vuoksi perusteet kirjan kirjoittamiselle ovat vahvistuneet.

Kerroin haastattelussa, että pitäisi tapahtua ihme jatkaakseni valtakunnan politiikassa tämän vaalikauden jälkeen. Kun aloitin politiikan, reilu 11 vuotta sitten, sanoin moneen otteeseen etten halua roikkua politiikassa mukana väkisin. Ja että olen itse itseni tiukin kriitikko. Olen edelleen tätä mieltä vaikka kovin moni haluaisikin minun häipyvän samantien. Silti haluan katsoa tämän vaalikauden ja sen tulokset. Teen itse johtopäätökset sen jälkeen omasta jatkostani valtakunnan politiikan parissa. Lisäksi uusi puoluehanke vaikuttaa lopulliseen päätökseeni. Kunnallispolitiikkaan olen sitoutunut seuraavaksi neljäksi vuodeksi tultuani valituksi valtuustoon kolmannelle kaudelle.

Viime aikoina tapahtunut on toki vahvasti vaikuttamassa ajatteluani siihen suuntaan, että tämä oli tässä. Politiikka on kovaa hommaa jos sen vakavasti ja tosissaan ottaa. Parhaimmillaan se on sitä, että asioita saadaan vietyä eteenpäin ja pahimmillaan se on pelkkää riitelyä milloin mistäkin syystä. No ainakin valtakysymykset on suuri riitojen aiheuttaja. 

Halusin myös kertoa julki sen, että minun päätökseeni(jonka siis tein puoluekokouslauantaina Jyväskylässä) lähteä perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ei vaikuttanut tuon taivaallista mikään henkilökohtainen hillotolppa. Minulla ei ollut siinä vaiheessa mitään tietoa uudesta ryhmästä puhumattakaan hallituksessa jatkamisesta. Päätökseni syyt olen kertonut jo riittävän moneen kertaan ja ne ovat täysin henkilökohtaiset. 

Kaikenkarvaisten salaliittoteorioiden osalta voin todeta, että totuus on tässäkin asiassa tarua ihmeellisempää: Mitään suunnitelmaa perustaa uusi ryhmä ja lähteä pois vanhasta ei ollut ennen puoluekokousta kaikunut minun korviini. Ei minkäänlaista. Niin suuri salaisuus se oli. Luulisi, että olisin jotain kuullut jos tuon kaliiberin asioita olisi vakavasti pohdittu. 

Kyllä kaikki tapahtui erittäin nopeassa aikataulussa puoluekokouksen jälkeen. Näin minä nämä asiat näin ja näen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (105 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Lännen Mediaa olisi kannattanut lukea.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

No? Mitäs siellä sitten olisi ollut?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä."
Koska en ole em. lehtiryhmän lukija, luotan Veikko Huuskan blogiin:
http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23856...

Ja tuo olisi ollut vastaus tähän kohtaan (jos ei korviin, niin silmille):
"Mitään suunnitelmaa perustaa uusi ryhmä ja lähteä pois vanhasta ei ollut ennen puoluekokousta kaikunut minun korviini. Ei minkäänlaista."

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Täysin järjetön lähtökohta.Miten helvetissä noin suuri määrä edustajia olisi sitoutunut tuollaiseen siirtomahdollisuuteen.Toimittaja on saattanut keskustella asiasta jonkun hyvän vainun omaavan soinilaisen kanssa eri vaihtoehdoista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Asiasta nyt kuitenkin on mustaa valkoisella, että Lännen Mediassa asista oltiin tietoisia ennen puoluekokousta ja se uutisoitiinkin hyvissä ajoin. Lähteenä mainitaan useita ihmisiä, ei vain "joku".
Tietenkin uutisen liikkeellelaskukin on ollut tietoinen toimi.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #31

Hmm. Vai onko lännen media "fake news", kuten Trump sen sanoisi.

Näissä onkin sellainen jännä juttu, että yleisesti ottaen valtamediaa pidetään luotettavana, mutta sitten kun sattuu poliittisesti epäkorrekti uutinen, se onkin yksittäistapausvaleuutinen, johon ei tarvitse luottaa. Olisinpa sinisilmäinen, niin elämä olisi paljon helpompaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #31

Spekulaatiot ovat spekulaatioita ja fakta on faktaa. Halla-ahon johtamissa perussuomalaisissa on pikku hiljaa alettu heräämään todellisuuteen. Puolue on joutunut hallitusyhteistyön ulkopuolelle ja sitä on vaikea sulattaa. Nyt moni on tarrannut Lännen Median ”oljenkorteen” ja kieltäydytään sen varjolla uskomasta todellista faktaa. UV-ryhmä syntyi spontaanisti sen seurauksena, kun nähtiin, että puolueessa tapahtui ”Hallankumous.” Siinä tilanteessa on täysin luonnollista vetää johtopäätökset. Kumouksen huumassa ja pyörteissä mm. kokenut puolustusministeri Jussi Niinistö vaihdettiin Laura Huhtasaareen. Uskomatonta typeryyttä. Oliko tarkoitus tehdä puheenjohtajistokäytäntöä noudattaen Huhtasaaresta ulkoministeri ja Hakkaraisesta puolustusministeri? Halla-aho ilmoitti jo etukäteen kieltäytyvänsä ministerin tehtävistä.

Moni tulee vielä ennen pitkää toteamaan Jyväskylän puoluekokoukseen liittyen ”lähti mopo käsistä.” Suurin kärsijä tässä on pitkälti Veikko Vennamon arvoille pohjautuva Perussuomalainen kansanliike. Se ei ole enää entisensä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #60

Jako tapahtui myös juurevien vennamolaisten ja postmodernien nettinäpertelijöiden välillä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #31

Lähdekritiikki olisi tervetullutta. Se mitä lehdissä lukee, siihen kannattaa suhtautua krittisesti. Toki jos juttu vahvistaa kunkin omia ajatuksia, niin hankalaahan se on.

Tässä on menneet pohdinnat ja kuvitellut suunnitelmat sekaisin. Siksi tämäkään kommentti ei muuta mitään. Kumpikaan taho ei pysty toista vakuuttamaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Koska maahanmuutto ja EU-kriitiikki ei enää kuulu linjaasi, niin sopiiko kysyä mikä on nykyinen linjasi eli mitä asioita tulet ajamaan?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei liene vaikeaa arvata, että asioita, joilla on merkitystä tavallisille ihmisille ja joiden edistämiseen on olemassa mahdollisuuksia. Erityisesti asioita, jotka kuuluvat nykyiseen työnkuvaan.

Olen aina pitänyt ihmisistä, jotka pyrkivät tekemään parhaansa. Vähemmän heistä, jotka puhuvat paljon ja tietävät olevansa oikeassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ei liene vaikeaa arvata, että asioita, joilla on merkitystä tavallisille ihmisille ja joiden edistämiseen on olemassa mahdollisuuksia."

Yhtä tyhjän kanssa on kommentisi.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Miten niin eivät kuulu? Ne eivät ole tähänkään saakka ole olleet poissa mutta ne eivät ole AINOITA.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

No kyllä ne ovat loistaneet poissaolollaan vaikka ovat olleet alusta lähtien perussuomalaisten tärkeimmät teemat. Saatteko esittää kritiikkiä EU:ta kohtaan hallituksessa?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #13

Totta kai saamme. Miksi emme saisi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #14

Tästä Orpon sanomasta päättelin:

"Hallitus on Orpon mukaan nyt myös entistä toimintakykyisempi koska perussuomalaisten kansallismielinen, euro- ja maahanmuuttokriittinen ryhmä on nyt päätöksenteon ulkopuolella. Hallituksen on aiempaa helpompi löytää kanta EU-poliittisiin kysymyksiin." (YLE)

Marko Parkkola

Maahanmuuttokritiikki siis kuuluu linjaasi, ymmärsin näin.

Mikä olikaan sitten se paljon puhuttu hallituksen arvopohja?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sanoille voidaan antaa haluamiaan merkityksiä, kuka ymmärtää suunnitelman mitenkin. Mutta sitä et voi mitenkään kiistää, etteikö hallituksen jäsenien kannalta tärkeillä tahoilla olisi ollut etukäteen riittävästi annettu tietoa, jotta tähän asiaan olisi osattu varautua ennalta, jos se tapahtuu.

Ei tämän tason keikausta voida spontaanisti mitenkään hoitaa lennossa heti sen tapahduttua, siinä täytyy taustalla asioita pohjustaa etukäteen. Siinä täytyy nopealla aikataululla osaset toimia yhdessä oikeaan suuntaan, jotta homma onnistuu.

En usko tässä asiassa salaliittoteoriaan, vaan käytännölliseen valmistautumiseen ennalta mahdollista vaihtoehtoa varten. Siitä syystä Sipilän kiertely ja kaartelu asian kanssa, sekä pelaaminen sanoilla ja niiden merkityksillä näyttä huvittavalta. Suuri yleisö näkee miehen läpi, eikä sitä Sipilä itsekään usko, että ne selittelyt menisivät lävitse. Kunhan joku selitys vaan täytyy antaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Nyt kun olet ollut kaksinkertaisena ministerinä, olet edelleen yksinkertaisena ministerinä ja olet toiminut eduskuntaryhmän johtajana. Niin kysymys kuuluu: Otitko pakotettuna virat vastaan?

Siltä nimittäin tuntuu puheittesi mukaan täältä politiikan katsomosta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Yksinkertainen vastaus yksinkertaiselta ministeriltä: EN.

Vapaaehtoisena tässä olen ja vapaaehtoisesti tästä aikanaan lähden, en pakotettuna.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Okei. Perussuomalaisissa ei ilmeisesti ollut mitään valtataistelua virkoihin? Ruohonen-Lerner käsittääkseni syrjäytettiin tehtävästään eduskunta-ryhmän vetäjänä ja sinä tulit tilalle. Mikä oma osuutesi oli prosessissa?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jään odottelemaan Ministerin kirjaa...

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#10 olin ehdolla ja kerroin tämän avoimesti Pirkolle, että asetun ehdolle. Se oli minun osuuteni.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mutta sitä oleellista vastausta et anna. Miksi Pirkko R-L piti siirtää sivuun?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#15 Miksi pitäisi antaa? En minä ryhdy avaamaan ryhmän, en edes entisen sellaisen asioita tässä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Noin toki. Yleistä kiinnostusta vain herättää se tosiasia, että jossain kohdassa perussuomalaisen puolueen ja Soinin puolueen kahtiajakautuminen alkoi. Pirkko R-L on käsittääkseni sininen, mikä sinänsä herättää kysymyksiä. Pyrittiinkö ek-ryhmän johtajuuden vaihdoksella torppaamaan halla-aholaisuuden edistymistä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Selittelyä voi jatkaa loputtomiin, mutta kuka hoitaa silloin työttömien asiaa? Onnea ja menestystä jatkossakin sinulle toivotan, mutta nyt on jo aika unohtaa Jyväskylä ja alkaa töihin. Tosin eduskunnassa taitaa alkaa lomat, joten hyvää lomaa ja anna hevosten murehtia, sillä niillä on huomattavasti isompi pää.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Mitä? Onko niillä isompi pää?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jari, Ulkomaalaisten marjanpoimijoiden asiat taitaa olla vielä pöydällä?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Lähde mukaan politiikkaan(jollet jo ole) ja koita saada asioita vietyä eteenpäin yksin. Siitä saa jo jotain osviittaa siihen miten tämä menee. Toisaalta, eihän kaikki mitä minäkin olen joutunut esittämään ole minun kantani vaan kompromissi.

Juha Hämäläinen

Mites se on herra ministeri, että kuinka pitkään työttömän on hiihdettävä työn perässä ja onko autottomuus rikos, josta seuraa myös sinisessä tulevaisuudessa rangaistuksia ?

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Loikkaamissuunnitelmat oli tehty jo toukokuussa tämä on aivan selvä asia jokaiselle joka on ottanut asioista selvää, lukumääräkin oli Lännen Median toimittajalla selvillä jo ennen puoluekokousta. Hillotolppahan selviää kaikille viimeistään kun vetäydyt poliitikasta mukavaan suojatyöpaikkaan.

Sen verran pitää tosin antaa tunnustusta että ainakin Ministeri Lindström uskaltaa vastailla kysymyksiin, toisin kuin muut poliittiset ruumiit jotka ovat ottaneet kommentoinnin pois päältä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Ole sinä vaan tuossa uskossa.

Kun kerran asiat on noin hyvin etukäteen tiedossa, niin kerrotko mikä se suojatyöpaikka mahtaa olla? Minulla kun ei siitä ole mitään tietoa. Olisihan se kiva tietää mihin tässä ollaan menossa "suojatöihin".

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

En tosiaan tiedä, mutta sehän selviää kaikille kun jäät pois päiväpoliitiikasta. Viimeistään Historia tulee paljastamaan "totuuden", teidän totuutenne se tuskin on.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #37

Tulet vielä yllättymään. Niin väärässä olet. Mutta ei haittaa minua.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kaikesta huolimatta Lindström on edelleen suosikkiministerini, koska vastailee kysymyksiin.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Niin se Juudaskin meni ja hirtti itsensä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jari Lindström on hieno mies ja ottaa työnsä vakavasti.

Sitä en tiedä, että kuinka politiikka ja totuuden rajallinen käyttö tai vähintäänkin soveltaminen on hänelle sopinut.

Persujen puoluekokousta edeltävä ja sen jälkeinen petos on suuri, mitä "soinilaisiin" tulee.

Siitä uskallan olla varma, että Jarppa ei tehnyt päätöstään (puoluekokous) viikonloppuna.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos Mikko.

Mutta kun minä tein päätökseni tehtyjen valintojen jälkeen. Se jos mikä on 100 % varma asia. Tosin riittää kun minä itse tiedän sen. Muiden ei tarvitse sitä uskoa.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Kaikkien asiantuntijoiden mukaan puoluekokouspäätökset olivat demokraattisia. Siitä vedettävä rehellinen ja oikea johtopäätös on pulinat pois.

Tietysti henkilökohtaisella tasolla jos kokee päätöksen virheelliseksi voi aina erota puolueesta ja sen tuomista ministerin tehtävistä.

Soini ja muutama muui oli tämän vastuuttoman episodin takana. Ei ollut miehellä selkärankaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #97

"Soini ja muutama muui oli tämän vastuuttoman episodin takana. Ei ollut miehellä selkärankaa."

Eikös se osoita selkärankaa että jos puolue demokraattista tietä menee suuntaan joka ei ole sen perustajalle ja luojalle ominainen, eikä tunnusomainen, perustaja joutuu, hänen on pakko, irtisanoutua perustamansa puolueen linjasta ja hänen on erottava perustamastaan puolueesta ja hänen on perustettava uusi puolue, sellainen joka vastaa hänen omia poliittisia näkemyksiään.

Puolueen demokraattisesti enemmistöllä valittu uusi johto ei voi määrätä vähemmistöön jääneiden mielipiteistä.

Niko Sillanpää

Oliki se Timo Soinin hillotolppa nyt oikeasti kaiken tämän arvoista?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Jotta tämä ei menisi lähes yksipuoliseksi haukkumiseksi niin on tähän otettava itsekin kantaa. Minä jollain tavalla arvostan Lindströmin ja muutamien muiden tekemää ratkaisua. Politiikan yksi isoin ongelma on se, että puolue tuntuu olevan poliitikoille tärkeämpi kuin itse Suomi, kunta tai ihmiset. Tästä syystä monesti myös puolueen ajatuksista tulee poliitikon ajatuksia, vaikka niin ei alunperin olisi ollutkaan ja silloin asioita ei ajatella enää oman järjen ja omantunnon kautta. Minusta myös poliitikoilla on oikeus vaihtaa puoluetta silloin, jos puolueen arvot eivät enää vastaa omia arvoja. Toisaalta taas jos ajatellaan, että jokaisen poliitikon päätavoite on päästä vaikuttamaan omien arvojen mukaan, niin miksi ihmeessä kukaan olisi tässä tilanteessa lähtenyt persujen mukana oppositioon.

Mitä tulee sitten taas näihin hillotolppa-, Audin takapenkki- ja suojatyöpaikkajuttuihin. Kyllä tässä esimerkiksi Lindström oon saanut niin paljon paskaa niskaansa, että kovin vakuuttavasti ei voi perustella sitä, että hän itsensä takia olisi tähän ratkaisuun päätynyt. Lisäksi ei nuo ministerin hommatkaan niin älyttömän houkuttelevalta ja helpolta työltä vaikuta, että se mikään erityinen palkinto olisi. Jos helpolla haluaa päästä ja tienata, kannattaa pysyä oppositiossa huutelemassa.

Ylipäätänsä minua oksettaa tällainen joukkolynkkays aina kun joku on selkeästi altavastaajan asemassa. Ei siinä ettenkö ymmärtäisi perussuomalaisten ja heitä äänestäneiden pettymystä, mutta ei aina tarvitsisi olla nii hirvittävän vihamielinen. Jokainen saa tehdä omat ratkaisunsa niin pitkään kun ne eivät aiheuta muille vahinkoa. Lindströmille toivotan jaksamista. Ei noista hommista ja tästä ratkaisusta varmaan koskaan kiitosta tule, mutta jo se, että olet täällä ottamassa vastaan kaiken tämän arvostelun, kertoo siitä, että et sinä kovin huono kaveri tuohon hommaa ole.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#38 Mikä ihmeen hillotolppa? Et sitten lukenut blogia tai ymmärtänyt sitä. Sori, en voi auttaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

"Lisäksi eri tapahtumat "muistetaan" itselleen sopivasti ja omasta peilistä ei tunnu löytyvän mitään vikaa- vika on aina muissa."

Tässä ei tavallaan ole mitään uutta persuilun osalta. Nyt vain olet aidan toisella puolella ihmettelemässä näitä kaiken osaavia peruspersuja, jotka kykenevät osoittamaan muiden kaikki viat ja tekemisen virheet. Joku voisi olettaa heidän olevan elämässään varsin menestyneitä kun ovat niin kamalan viisaita, mutta ehkä he vain luulevat olevansa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuntuu edelleen kovin kivikkoiselta tämä vakuuttelu. Ne, jotka odottivat Halla-ahon valinnan jälkeen pikaisia voittoja ja hallituksen linjan muuttuvan, kokevat itsensä petetyksi.

Vaikka Halla-aho kertoi olevansa hallitusohjelman takana, uskon, että hänellä oli tarkoitus varmistaa, että hallitusohjelmaan kirjoitetut lauseet tulkittaisiin maahanmuuttajien kannalta kriittisimmällä tavalla. Hallituksen linja olisi taatusti muuttunut, kun hallituksen ulkoministeriksi olisi nimitetty Laura Huhtasaari.

Huhtasaaren lyhyt kampanja ulkoministerin pestiin oli suorastaan surkuhupaisa. Kaksi viimeisintä Huhtasaaren blogia pitkän kirjoittelutauon jälkeen koskivat hänen kahta ulkomaan reissuaan: ensimmäinen Japaniin ja Etelä-Koreaan ja jälkimmäinen Israeliin. Molemmissa kirjoituksissa hän kertoi syventyneensä näiden maiden politiikkaan ja yleiseen tilanteeseen. Blogit olivat matkakertomuksia ja sellaisina niitä luin. Jälkikäteen ymmärsin, että niiden perusteella lukijoiden olisi pitänyt vakuuttua Huhtasaaren pätevyydestä ulkoministeriksi.
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...
Kiitos Sipilälle ja Orpolle ja koko UV -ryhmälle, ettei hallitustyöhön otettu Huhtasaaren kaltaista yhden asian ihmistä.

Harmi, jos Sininen tulevaisuus ei saa ehdokkaakseen Jari Lindströmiä. Kymenlaaksoon ei saada varmastikaan hänen kaltaistaan ääniharavaa. Toivon Jarin vielä yrittävän uuden puolueen riveissä.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Lupasit olla aktiivinen kun olit oikesministeri pakkoruotsin poistamisen kannalta. Hyvä-veli järjetelmä piti huolen ettei asia edennyt, Soini hallituksen takuumiehenä.

Suomensuomalaisten on syytä korostaa omaa identiteettiään, koska muuten päädymme jatkossakin vain muiden vähemmistö ryhmien erityisoikeuksien maksumieheksi.Esim. Suomenruotsalaiset-Perustuslaista ei ole pakkoruotsin tueksi muutoin kuin omaatuntoa ja rehellisyyskäsitettä venyttäen. Tai tietämättömyys!

Toisia suomalaisia/vähemmistöä kielipalvellen, jotka suurin osa jo osaa suomea , suomen elintaso ei nouse,rahaa otetaan toisesta taskusta toiseen, usein on kärsijänä se heikoin lenkki.Nyt vaaditaan erityisen vahvasti aloja ja kielikoulutusta, jotka ovat kytköksissä tietoyhteiskuntamaihin, jotka harjoittavat laajaa kaupankäyntiä, ja tuovat tuloja suomelle. Pysyäksemme mukana on meidän oltava osana kaupallista kielikulttuuri osaamista, tässä Suomi on kielellisesti pahasti jäljessä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kun tätäkin kommenttiketjua lukee niin huomaa, että Suomi on pullollaan ''asiantuntijoita'' jotka tietävät varmasti miten asiat menivät, tai miten asioiden pitää mennä, ei voi kuin tehdä yhden varman johtopäätöksen:

Ministerit ovat kaikki vain vallan perässä, eivätkä ne koskaan tee oikeita päätöksiä, kaikki on vain salaliittotouhua, ja kaikki pitävät kiinni Audin takapenkistä kynsin hampain.

Ministerin syytä on kaikki, työttömät, ruotsinkieli, kylmä kesä ja tuulinen sää.

Onnea ja menestystätulevaisuuteen, se vaan, että Suomi tarvitsisi hyviä poliitikkoja, joten siinä mielessä valitettavaa, jos et enää jatka.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kompromissien tekemisenä ja vastuun ottamisena hallituksessa saitte luotua tällaisen tilanteen:

"IL:n lukijat kertovat TE-toimistojen karenssipäätöksistä: Mielivaltaista kyykyttämistä"

 http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201706292200236975_u0.shtml

Miten meni niin kuin omasta mielestä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jormakin siellä teeskentelee. Halla-ahon fraktion talouspolitiikka menee sinisistä oikealta ohi ihan reilusti. Tarkoitus on narrata köyhiä vielä kovemmin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mitä teeskentelemistä tässä on? Jos Halla-ahon linja on sosiaalipolitiikassa liian oikeistolainen, kannatus putoaa.

Ymmärrän realiteetit. Nyt katsotaan mihin hänen linja asettuu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Se asettui jo. H-a ilmoitti että PSn tulee lähestyä kokoomusta ja perinteisiä kokoomusäänestäjiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Talous kasvaa, työttömyys on vähentynyt, jopa pitkäaikaistyöttömyys on laskenut.

Irtisanomisten määrä ennätysalhaalla.

Jumalauta hallitus, miten te kehtaatte!! :)

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Ehkä tässä pitäisi ottaa hieman rehellisempi kanta; talouden laskut ja nousut kun harvoin ovat hallituksen toimista johtuvia. Tietenkin hehkutuksessa nousut ovat hallituksen ansiota ja laskut maailmantalouden vaikutusta.

Ei se laskukaan ikuisesti jatku, kuten ei nousukaan. Johan tässä on 10 vuotta kärvistelty.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tietenkin hehkutuksessa nousut ovat hallituksen ansiota ja laskut maailmantalouden vaikutusta."

Ja täällä somen puolella tasan päinvastoin ...

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Työttömyys oli toukokuussa 2017 samalla tasolla kuin vuosi aikaisemmin, viennin ja tuonnin noin 4 prosentin kasvu johtui vain vienti- ja tuontihintojen 4 prosentin kasvusta eli euron devalvaatiosta, velka kasvaa entistä tahtia jne. eli ei tässä ole vielä paljonkaan kehumista!

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Näin on. Nyt euro on viimepäivinä siirtynyt vahvistumaan päin dollariin nähden. Jos se jatkuu Suomi ei ehtinyt mukaan tähän nousuun. Toivottavasti olen väärässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #99

"Näin on. Nyt euro on viimepäivinä siirtynyt vahvistumaan päin dollariin nähden. Jos se jatkuu Suomi ei ehtinyt mukaan tähän nousuun. Toivottavasti olen väärässä."

Onko Trump aloittanut kauppasodan EU:ta vastaan: Heikentämällä dollaria Trump aikoo romuttaa EU:n talouden ja "make America great again".

EU:lla ei tässä tilanteessa ole muuta mahdollisuutta kuin laittaa kovat piippuun.

Mutta tämä on mieletöntä. Sotaa ei pitäisi käydä sen kummemmin kovat piipussa kuin dollareilla ja euroillakaan.

Ainut järkevä toimi olisi joko sitoa dollari euron kurssiin, tai euro dollarin kurssiin, tai tehdä transatlantilainen uusi yhteinen valuutta.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Olen sitä ikäluokkaa, että aikoinaan seurattiin SMP:n toimintaa ihan ajankohtaisesti. Joten nyt ei tarvinnut olla ihmeellinen ennustaja, kun ennustin monen muun kera perussoinilaisille käyvän vennamolaisittain. Valtakunnassa on syntymässä päivänpolitiikkaan aukko. Nyt vaan odotellaan uutta tähden lentoa täyttämään sitä jonkun uuden vouhotuksen myötä.
Vai pystyvätkö "vanhat puolueet" persut mukaan lukien uusiutumaan niin paljon, että uskottavuus niiden tekemisiin ja sanomisiin toimisi? Toiveajatteluako?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vai pystyvätkö "vanhat puolueet" persut mukaan lukien uusiutumaan niin paljon, että uskottavuus niiden tekemisiin ja sanomisiin toimisi? Toiveajatteluako?"

Olet ymmärtänyt politiikan aivan väärin.

Hallituksesta käsin on hankala antaa sellaisia populistisia puolivillaisia tyhjiä lupauksia mistä kansa tykkää ja millä kannatusta kasvatetaan.

Jotkut vain ei tajua että ne populistiset puheet nyt vain ei ole toteuttamiskelpoisia. Siksi populistien unelmille käy aina huonosti ja populistiset puolueet aina halkeilevat ja putoavat pois pelistä.

Mutta kansa haluaa uskoa unelmiin ja siksi populismi syntyy aina uudelleen.

Tästä on kyse, tätä haluan sanoa, mutta eihän minua tietenkään uskota. :)

Monet populistijohtajat tietävät hyvin tämän kuvion, mutta valta houkuttaa ja populismilla ne vallan portit saattaa aueta, kuten Soinille aukesivat ja ihan hyvinhän Soini on tähän mennessä ministerinpostinsa hoitanut, ihan vanhaan vakiintuneeseen tyyliin.

Ne populistiset unelmat ja toiveet. ne mitä kansalle luvattiin ja mitä kansa halusi, ne vain eivät toteudu. Se on se syy miksi puolue nyt hajosi. Nuivat eivät olleet tyytyväisiä politiikkaan ja tekivät vallankumouksen.

Blogisti tuntuisi olevan vilpitön populisti, mutta en usko sellaiseen ilmiöön kuin "vilpitön populismi", kun kyse on älykkäästä henkilöstä.

Ei blogisti silti sen pahempi tapaus ole mitä politikot yleensä ovat, ei paljon parempikaan. Politikon on nimittäin oltava myös populisti, se on maksu siitä että pääsee yleensäkin mukaan politiikkaan. Se pääsylippu politiikkaan nimittäin lunastetaan äänestäjiltä tyhjillä populistisilla lupauksilla.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Jotkut vain ei tajua että ne populistiset puheet nyt vain ei ole toteuttamiskelpoisia. Siksi populistien unelmille käy aina huonosti ja populistiset puolueet aina halkeilevat ja putoavat pois pelistä."

Jos näin on eihän ihmisillä ole mitään toivoa ja mahdollisuutta muuttaa asioita. Hallituksen rakennemuutoksetkin seisovat. Mitä isommassa porukassa on mukana sitä jähmeämmäksi menee, menestyä voi vain lakia kiertämällä kuten nykyisessä EU:ssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #100

"Hallituksen rakennemuutoksetkin seisovat."

Tässähän se ongelma oinkin.

Todelliset uudistukset ja parannukset kirpaisevat ja niitä vastustetaan. Populistisiin unelmiin sensijaan uskotaan liian herkästi ja kun ne ei toteudu, lupaajiata tehdään syntipukkeja, kun lupauksia ei pidetä.

Itseasiassa ainut asia mihin populistipolitikko todella on syypää, on ne tyhjät lupaukset ja väärän toivon antaminen. No, kenties myös siihen että ne jotka olisivat toteuttaneet sitä oikeaa reformaatiota eivät saaneet taakseen tarpeeksi parlamentaarista tukea.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En yhtään ihmettele aikomusta lopettaa huippupolitiikassa Kukahan tolkun ihminen sellaista kähämöintiä jaksaisi?! (sano terveisiä pääministerillekin, ei hän kuitenkaan itse lue twittejäni)
Sehän tässä edustuksellisessa demokratiassa onkin pielessä että vaikka vaaleissa on ylettömästi ehdokkaita, niin harvat ovat järkeviä ja viisaita. Vapaus valita on kovin kapea kun fiksuimmat ei siihen pelin osallistu. Kevään kuntavaaleissakin piti valita jonkun ihan summamutikassa.

Todellinen demokratia lähtisi ruohonjuuritasolta ja edellyttäisi tasa-arvoa. Sitähän ei ole jos toisen palkka on satakertainen suhtessa toiseen. Varallisuudesta puhumattakaan.
Tässäkin ns. demokratiassa diktaattorina toimii RAHA.
Luojan luomakuntaa ja arvokasta kulttuuriperinnettä tuhotaan häikäilemättömästi rahaksi muuttaen. Rahasampo jauhaa todellisten arvojen kustannuksella. Mitä jää jälkipolville?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Yleensä politikkaan lähdetään mukaan aivan liian suurin odotuksin, kuvitellellaan, että "minä se pistän tuulemaan" Politiikassa tehtävät päätökset ovat monimutkaisia ja vaativat aikaa ja perusteellista tutkimusta miten mikäkin päätös vaikuttaa kokonaisuuteen. On myös harhaa se, että juuri hallituksilla olisi parhaat eväät vaikuttaa työllisyyteen, vaan kun ei ole, yksittäisestä ministeristä puhumattakaan. Yritysmaailmassa tehtävillä päätöksillä ja kansaivälisillä suhdanteilla, niillä on merkitystä, vähemmän poliittisilla päätöksillä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näinhän se menee, mutta aina, siis ihan aina ottaa vallassa oleva hallitus menestyksen omiin saavutuksiinsa, jos käy niin, että talous nousee, tai tapahtuu jotain muuta hyvää.

Se ei riipu puolueista, vaan ihan jokainen puolue toimii samoin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Talous muuttuu niinkun sää muuttuu. Auringonpaistetta seuraa sade ja talvea seuraa kesä. Käyrä nousee ja laskee.

Hallituksen toimet on kuin ilmastonmuutos. Hyvistä päätöksistä seuraa lämpenemistä, joka vaikuttaa sekä käyrän ollessa ylhäällä että alhaalla. Huonot päätökset alentavat myös käyrää pysyvästi.

Vaihtelu, eli talouden sykli, on siis samanlaista, riippumatta hallituksen toimista, mutta hallituksen päätökset vaikuttavat silti elintasoon ja ihmisten hyvinvointiin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Vilpittömät pahoittelut nimenomaan Jarpalle koska olen oppinut arvostamaan häntä reiluna poliitikkona joka yritti kovasti vaikka hänet laitettiin turhamaisista syistä tekemään yli-ihmismäisiä.

Sanoin jo vuosia sitten että PS tuhotuu heti kun Soini lopettaa. Pidän kiinni ennustuksestani. Suuri tuhovoima lankesi persujen ylle. Olisi fiksuinta pitää uudet vaalit.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Liar Liar - Valehtelija Valehtelija.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Okei, mielenkiintoinen homma sinulla. Samanniminen elokuva on kanssa kiva.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

#40 Uskon että Jari olet yrittänyt parhaasi.

Elämä vie usein eri suuntaan kuin ajatuksissa itse kuvittelee ja kuten sanoit "joten ehkä tunnen asiat siltä osin paremmin, myös omat virheeni joita eittämättä on matkan varrella paljon.".
Tuosta kun poistaisi ehkä sanan niin kirjoitettu kuulostaa suorapuheiselta Suomalaiselta mieheltä.

Mutta, ei yksi mies voi kantaa koko puolueen sisällä tapahtuneita hölmöilyjä harteillaan. Moni äänestäjä tulee seuraavissa vaaleissa sanomaan sinulle "Sori, en voi auttaa" mutta muista että elämä jatkuu silti. Ehkä kohta on aika huilata ja antaa ajatukset uusille haasteille. Isänmaan puolesta.

Itsekin olen suorapuheinen ja siksi kunnioitan kaveria joka ei pelkää lausua mielipiteitään. Muista että annetaan asioiden riidellä ilman henkilökohtaisuuksia vaikka kuinka pistää vihaksi. Virheettömiä ihmisiä olen nähnyt aivan liikaa ja vahinko että he ovat usein päättämässä meidän molempien asioista.

Duunari laittaa lipan vinoon ja ei kun vastatuuleen. Hyvää kesää sinulle.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Hyvää kesää sinulle ja kiitoksia

Käyttäjän RaimoTulkki kuva
Raimo Tulkki

Niin miten se meni omasta mielestäsi Jari Lindström.
Kuten olen jo joissakin kirjoittanut että jos olisin sinä lähtisin heti enkä kyttäisi tuota hallituksen kaatumista.
Kun saat kuitenkin tämän ns.eläkkeen meiltä veronmaksajilta ei sinulla ole hädän päivää.
Ja kun vielä olet tämä duunarin vihollinen numero 1.
Entinen työtön kiusaa työttömiä.

Oletko koskaan ajatellut että voisit ajatella ite.
Nyt sitten istutte millä pallilla istuttekin niin olette niitä automaattisia napin painajia sen mukaan kun sipilöijä ja orpoilija käskee.
Voi saatana tein kanssa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos arvoisa Raimo Tulkki syvällisestä analyysistäsi. Ja kehoituksestasi häipyä samantien. Et ole ihan perillä eläkkeistäni, mutta ei ole ihan eka kerta kun joku tulee kommentoimaan "tietävästi" vaikkei olekaan mitään käsitystä faktoista.

Minä saan eläkkeeni sitten eläkeiässä, en nyt. Minua ei koske myöskään sopeuttamiseläke.

Ajattelen ihan itse. Ja meitä ei käske kukaan eikä mikään jos niin päätämme. Sovitusta eli hallitusohjelmasta pidämme kiinni ja sitä odotamme muiltakin.

Käyttäjän RaimoTulkki kuva
Raimo Tulkki

Niin kyllä sitä nyt täällä kirjoitellaan ja sanotaan että ei totella mutta eikös asia ole niin että jos laitatte sipilöijälle ns.kampoihin varmasti tulee noottia ja sanotaan että teidän hallitus taipaleenne loppu tähän myönnä pois.
Noin köykäisesti olette siinä mukana.
Voitko nyt sitten sanoa sen perimmäisen syyn millä ja miten sipilöijä ja orpoilija teille lupasi mennessänne siihen mukaan en kuitenkaan usko että sinäkään pelkän ministerin pestin perässä mennyt.
Mikä oli sille perimmäinen syy että keksit noita työttömiä kiusaamisen kuulemisten ja viikottain suoritettavien hakemusten rustaaminen. Mitä olet siinä ajatellut ?????
Et varmaankaan myönnä että melkoista lehmän kauppaa teitte ja mieli muuttuu jatkuvasti

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #82

No en millään voi myöntää mitään sellaista mitä ei ole olemassa. Ei kannata nähdä mörköjä siellä missä niitä ei ole. Toki ymmärrän vallan hyvin sen, että jos en vahvista jotain sinun juttujasi, jatkat vänkäämistäsi. Eli suo siellä ja vetelä täällä.

Totta kai jokaisella hallituksessa olevalla ryhmällä on omat kantansa. Niistä väännetään ja pyritään kompromissiin. Sitä kutsutaan neuvottelemiseksi. Jos yhteistä näkemystä ei synny, esitys ei etene tai sitten tulee jopa hallituskriisi.

Ties kuinka monennen kerran:Minä olin aivan valmis oppositioonkin, mutta en perussuomalaisten ryhmässä vaan vaikka yksin. Voin sitä vakuuttaa vaikka maailman tappiin asti, jos et usko, niin minkä minä sille voin.

Käyttäjän RaimoTulkki kuva
Raimo Tulkki Vastaus kommenttiin #86

No eise mitään vaikka nyt "olet olevinasi puhdas pulmunen" teitte melkoisen kuprun ja petitte äänestäjänne ja petätte vieläkin tää on niin tätä kyllähän se nostaa duunaria kun voi kirjoittaa että ministeri ja nousi sinne johonkin ja sitten kiusaa muita ihan älyttömillä säännöksillä !!!!!

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #90

Ei kiusaa vaan uudistaa myös työvoimapolitiikkaa joka olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Totta kai osa uudistuksista ja keinoista on sellaisia joihin suhtaudun itsekin kriittisesti. Mutta nämä asiat ovat myös seuraavan hallituksen sylissä ja jos keinot ovat heidän mielestään vääriä, he korjannevat ne parempiin. Kokonaisuus on oltava työllisyyttä ja yrittäjyyttä kannustava.

Lisäksi, jatkuva veronmaksajien lompakolle meneminen ei ole mielestäni ratkaisu ja siksi tämä hallitus käyttää jo olemassa olevia määrärahoja aiempaa fiksummin. Rahalla pitää saada aikaiseksi aktivoimista ja aktivoitumista. Syy ei ole siis työttömissä vaan siinä että järjestelmä on kehitetty ihan eri aikaan ja eri tilanteisiin. Siksi pitää uskaltaa uudistaa. Vaikka huutoakin tulee.

Käyttäjän PiviHTyni kuva
Päivi Tyni Vastaus kommenttiin #91

Aktivoitumista saisi helpoimmin ja halvimmalla aikaiseksi poistamalla aktivoitumisen esteet. Nyt työtön ei juuri uskalla eväänsä liikauttaa karenssin pelossa. On täysin järjetöntä, että esimerkiksi omaehtoiseen opiskeluun pitää pyytää lupa ja opinnoissa edistymistä kytätään kuukausittain.
Keneltä se olisi pois, että työtön opiskelisi, mutta jos sattuisi saamaan töitä, lopettaisi opinnot? Eli pysyisi opintojen ohessa työttömänä työnhakijana.
Ja entä ns. kevytyrittäjyys, jota lainsäädäntö ei tunne? Eli jos sattuu tienaamaan jotain, tulee määritellyksi yrittäjäksi ja työmarkkinatuki loppuu. Tästähän ei TE-toimisto kysyttäessäkään kerro, vaan kehottaa vain ryhtymään hommiin ja lupaa antaa määritelmän "sitten myöhemmin". Kyllä työttömän pitäisi saada paperille kirjattuna, että menettääkö työttömyysturvan vaiko ei.
On hulluuden huippu, että ensin kielletään tekemästä mitään, sitten syytetään passiivisuudesta ja lopulta pakotetaan aktiivisuuteen, jota ei ilmeisesti voi kuitenkaan itse valita.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #94

Olet osin ihan oikeassa. Omaehtoista koulutusta ja sen edistämistä käsitteli juuri kolmikantainen työryhmä ja- yllätys, yllätys, eivät olleet juuri mistään yhtä mieltä. Näin "helppoa" se on edistää asioita Suomessa.

Mutta hallituksen tehtävä on kuitenkin tehdä linjaukset ja niitä on tulossa myös omaehtoiseen koulutukseen liittyen. Ainakin jotain. Joku tykkää, joku ei. Ja tätähän tämä on ollut jatkuvasti.

Kevytyrittäjyys ja itsensä työllistäminen ovat myös ns.työn alla----> siis niiden edistäminen Hellsten&Löfgren- työn pohjalta.

Otan kritiikkisi vakavasti.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Työministeri Lindström hoiti kahta ministeriötä pitkään. Politiikka ei ole helppoa monien erilaisten vallan painostusryhmien ja ristiriitaisten intressien vuoksi. Olette, ministeri Lindström, hoitaneet hommanne sympaattisesti, omalla tyylillänne ja niin hyvin kuin uskon ministerin siihen pystyneen ja ennen kaikkea isänmaan parhaaksi. Uskon kankaanniemeläisyyden kypsyvän pian halla-aholaiseen, hyiseen linjaan. Toivoisin Teitä, arvon ministeri, tukemaan Sinisen tulevaisuuden liikkeelle lähtöä. Siellä tarvitaan teidänlaisianne kovaksi keitettyjä poliitikkoja. Seuraan eläkeläisenä, yrittäjänä, takapenkiltä suurella mielenkiinnolla, miten uusi puolue asemoituu SDP:n ja kokoomuksen väliin. Ottakaa reilusti kantaa linjan löytymiseen. Tämä maa on arvokas, monien uhrien maa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tiesin jo etukäteen ettei Lindström tule avautumaan uudesta linjastaan mitään ja samaa hiljaisuutta näemme hallitustaipaleen loppuun asti. Perussuomalaisten vanhalla johdolla olisi ollut vankka tuki puoluekokouksessa mikäli olisivat ajaneet puolueen linjaa myös hallituksessa.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Eikö se nyt olisi ollut hieman erikoista jos uuden ryhmän/puolueen linja olisi tuotu ensimmäistä kertaa julki jossain Lindströmin blogin kommentointipalstalla. Toisaalta voisi nyt äkkiseltään olettaa ettei Linströmin omassa henkilökohtaisessa linjassa ole tapahtunut suuria muutoksia.

Ihan mielenkiinnosta kysyn: Mitä hallituksen olisi mielestäsi pitänyt käytännössä tehdä, että vanha johto olisi saanut tuen? Perussuomalaisten puheet ja suunnitelmat olivat alunalkaeenkin niin utopistisia, että tuskin kukaan odotti puolueen tuen vain vahvistuvan, kun puolue päätti hallitukseen mennä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Perussuomalaisten puheet ja suunnitelmat olivat alunalkaeenkin niin utopistisia"

Missä kohtaa on utopiaa?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #72

Riippuu tietysti miten perussuomalaisten EU kriittisyys käytännössä tulkitaan, mutta esimerkiksi pahimpien EU kriitikkojen oli aika turha toivoa EU/euro eroa. Pakkoruotsi on niin syvään juurtunut, että sitä ei yksi puolue yhdellä hallituskaudella poista. Maahanmuuttoa on aika toivotonta yrittää rajoittaa juuri silloin kun väkeä puskee joukoittain rajojen yli. Uskon myös että jokainen puolue yrittää tehdä parhaansa työttömyyden poistamiseksi ja heikompiosaisten elämänlaadun turvaamiseksi ja tuskin millään uudella hallituspuolueella löytyy sen asian korjaamiseksi mitään uusia omia taikatemppuja, joita muilla puolueilla ei olisi jo ollut. Siinä mielessä ei perussuomalaisilla ollut mahdollisuuttakaan voittaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #73

"Maahanmuuttoa on aika toivotonta yrittää rajoittaa juuri silloin kun väkeä puskee joukoittain rajojen yli."

Yhdessäkään asiassa en ole samaa mieltä kanssasi, otetaan nyt vaikka tämä maahanmuutto, Ruotsi ja Tanska laittoivat aikaa sitten rajat kiinni ja tarkastukset päälle eli sisään ei päästetty kävelemällä vain rajan yli kuten Suomeen. Euro on muutakin kuin valuutta, euro on yhteisvastuuta ja työttömyyttä, näitä vastustaa useimmat suomalaiset ja euro häviää mahdottomuutena kuitenkin. EU ei liittovaltiona tule onnistumaan, se myönnetään jo komissiossakin ja siksi höpisevät eritahtisesta integraatiosta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Tiesin jo etukäteen, ettei Makkosella ole mitään tuon fiksumpaa sanottavaa. Senkin tiesin että hän puolestaan tulee avautumaan ja oman näkemyksensä mukaan hän tietää miten asiat tulee hoitaa. On siinä meillä mestari.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

PS:n putkoslainen huuhaa-linja on helposti korjattavissa. Sitä ei kestä Erkkikään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei taida Antonista olla puheidensa puolustajaksi. Tyhjänpuhujat ovat täällä oikea riesa.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Pittää sitä ihmisen välillä töitäkin tehä. Enkä kyllä oikein tiedä miten tässä puheitani tämän enempää puolustaisin. En vaan usko, että perussuomalaiset olisivat pystyneet muuttamaan asioita niin tehokkaasti kun äänestäjät toivoivat. Tällä kannatuksella tuli hallituspaikka kahden perinteikkään hallituspuolueen kanssa, jolloin kompromissitkin voidaan laskea onnistumiseksi. Jos taas kannatus ei riitä mopeisiin muutoksiin niin sitten muutoksia tapahtuu ajanmyötä ja on vaikea kuvitella että populistisen puolueen kannattajat olisivat kovin kärsivällisiä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Täytyy edelleen hattua nostaa että näinkin korkeassa asemassa oleva henkilö jaksaa kommentoida. Jopa kauniisti sanottuna epämiellyttäviä kommentteja. Itse en viitsisi.

Ja mitäpä sitä moittimaan jos puolueesta ja/tai politiikasta lähtee. Jos ei yhteiselo tai ylipäätään politiikka maistu niin siinä ei ole moraalisesti mitään väärin. Lähteminen ja lopettaminen on jopa velvollisuus. Eiköhän Suomessakin ole tarpeeksi monta "kehäraakkia" nostamassa vain palkkaa ja/tai kartuttamassa omaisuuttaan ilman mitään mielenkiintoa asioiden ajamiseen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tässä vähän faktaa Makkoselle:

Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Vihervuori kirjoitti Hesarissa 9.9.2015: ”Kovin vähälle huomiolle on kuitenkin jäänyt se, että turvapaikkamenettelyyn ja hakijoiden oikeusturvaan kuuluu lain mukaan myös oikeus valittaa Maahanmuuttoviraston päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen sekä edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mikäli korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.”

Näillä mennään Suomessa. Laki kulkee muun edellä ja sitä on noudatettava.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Saa valittaa ja mikäli saa kielteisen päätöksen pitää lähteä. Nythän näin ei tapahdu vaan laittomat siirtolaiset saivat jopa leiriytyä pääkaupungin keskeiselle paikalle.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

On minunkin todettava, että pidän Lindströmin tavasta kohdata ihmisiä myös täällä somessa. Muutenkin tolkun mies. Tuollaisia politiikkoja maa tarvitsee.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pakko myöntää positiivinen näkemykseni Lindströmin halusta ja kyvystä keskustella, itse olen kuitenkin siitä ärsyttävä ihminen että haluaisin että keskusteltaisiin asiasta eikä ihmisistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä kunnioitan suuresti blogistin(ministerin) aidontuntuista pyrkimystä keskustella kansalaisten kanssa vakavasti vakavista kysymyksistä.

Siinä mielessä haluaisin esittää ministerille vakavasti otettavaksi tarkoitetun kysymyksen, joka, en sitä halua peitellä, sisältää tabuaiheen Suomesaa ja monessa muussa maassa, ja joka kysymys sinällään herättää monissa ärtymystä, mutta joka ratkaistuna ratkaisisi monia työllisyyteen liittyviä ratkaisemattomia ongelmia.

Kaikki suomalaiset eivät millään pärjää työelämässä niillä ehdoilla joilla työllistäminen on Suomessa sovittu tehtäväksi, siis työehtosopimusten edellyttämällä tavalla. Kaikki eivät halua kouluttautua, kaikki eivät opi vaikka miten koulutettaisiin, kaikki eivät ole luonteeltaan työelämään soveltuvia, ahkeria, tunnollisia ja huolellisia.

Miten olisi mahdollista työllistää sellaiset ihmiset jotka eivät markkinataloudessa työllisty, siksi ettei heidän työpanoksensa ole sitä mitä työnantaja haluaa, niillä työehdoilla mitä työehtosopimuksessa velvoittavat työnantajaa ja työntekijää, kun työnantaja pystyisi ehdot täyttämään, mutta työntekijä ei pysty antamaan työnantajan vaatimaa työpanosta?

--------------------

Minun mielipiteeni on ettei yhteiskunta voi eikä saa hylätä niitä jotka ovat edellä esitetyllä tavalla nykyolosuhteissa työhön soveltumattomia ja heidänkin työpanoksensa pitäisi ottaa yhteiskunnan käyttöön, vaikka siitä ei niin kovin suurta hyötyä yrityksille ja yhteiskunnalle olisikaan.

En toivo vastaukseksi empaattista poliittista sanahelinää, vaan insinöörimäisen toimivan ratkaisun siitä miten tämä toteutetaan.

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

Tällä hyväksihavaitulla kepittämisen linjalla jatketaan entistä laajemmin keinoin. Riisikuppi päivässä on se alin yhteinen nimittäjä globaalisti. Oman kansan saa uhrata kilpailun alttareille muista "arvoista" välittämättä.

Näin on yhdessä päätetty, mutta Jarpan kasvoilla siunattu.

https://yle.fi/uutiset/3-9683860

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Perin ikäviä tuollaiset linkin sisältämät tapaukset.

Niiden perusteella pitäisi siis vetää se johtopäätös että kaikkia hyväksikäytetään ja että kenellekään ei käy hyvin? Ja näin ollen mitään muutoksia ei pitäisi tehdä mihinkään?
Mitä tulee tuohon johdantoosi, niin tuota saan kuulla ja lukea ihan riittävästi. Monesti, ei toki aina, takana on oikean tiedon puute ja ideologinen kaiken vastustaminen.

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari Vastaus kommenttiin #104

Ensimmäinen huomio: Tämä on politiikan retoriikkaa, joten tähän tulee suhtautua sillä varauksella.
Asiaan:

No mitä te sitten aiotte tuollaisille väärinkäytöksille tehdä muuta kuin voivoitella?

Lähipiirissäni on noin kymmenkunta joilla on vastaavaa kokemusta asioiden tilasta ja tolasta, joten en voi olla päättelemättä siitä että kyllä tämä on suhkot järjestelmällistä toimintaa ja jollain tasolla ohjeistettua tulkintaa. Sen mahdollistavan organisaation ylin pomo olette te, Ministeri.

Oletko Jari koskaan kuullut yhdenvertaisuuden periaatteista? Se tarkoittaa mielestäni sitä että KETÄÄN, huom. KETÄÄN ei voida yksilönä kohdella poikkeavin säännöin kuin muuta joukkoa. Nythän tämä on dartsia suljetuin silmin. Montako ihmismarttyyria sinun sielusi jaksaa kantaa?

Tuo jankuttamisesi "ideologinen kaiken vastustaminen" on mielestä paskaa yleistämistä. Jos sinulta katkaistaan kädet ja jalat, niin millä perkuleella raavit kutiavaa persustasi? (Näin niinkuin vertauskuvallisesti.) Sinisellä tulevaisuudellako ? :)

Jos kerran täällä on koko ajan väärää tietoa, niin oletko hyvä ja teet julkitulon sen oikean tiedon kanssa kun kerran sen lähteillä olet, koska muuten väitteesi kumoamisvoima usean ihmisen reaalikokemuksia vastaan on sama kuin Jack Sparrowin känninen huuto avomerellä. Ketään ei ole kuulemassa. Usko pois että meillä rivikansalaisilla on vahva halu olla osallisina tässä karussa peräpusikossa, jos meille vain sallitaan kohtuullinen mahdollisuus tämän vallitsevan mielivallan sijaan. Vanha sanonta niin makaa kuin petaa näyttäytyy karusti tällä hetkellä.

P.S. Edelleen arvostan tyyliäsi, mutta välillä epäilen rajallisuuttasi.

Kunnioittaen, -T-

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #105

"Edelleen arvostan tyyliäsi, mutta välillä epäilen rajallisuuttasi."

Epäile vain, niin minäkin teen. Ja soisin monen muunkin epäilevän omaa rajallisuuttaan. Toki mihin kaikkeen tuolla sitten viittaatkaan, on eri asia.

Tuon purkautumisesi otan ihan rauhallisesti. Sen verran omanarvon tuntoa minulla on, että minua ei ole syytä pitää minään idioottina, joka ei ymmärrä mistään mitään. Sen sijaan että mestaroisin joka alan asiantuntijana, en sitä tee vaan olen aina tunnustanut myös omat rajoitteeni. Usein vedetään kaikenlaisia johtopäätöksiä vaikkapa koulutukseni pohjalta.

Väärinkäytökset tutkitaan. Kaikki minulle tuleva palaute menee eteenpäin ja viestit arkistoidaan. Pyydän säännöllisesti selvityksiä esim. TE-toimistojen toiminnasta saamani kansalaispalautteen johdosta -----> Jos on korjattavaa, ministeriö voi ohjeistaa niitä
Yksi ongelma näissä julkisuuteen nousevissa tapauksissa on se, että virkamiehiä sitoo vaitiolovelvollisuus, se tarkoittaa sitä, että julkisesti ei voida tuoda esille näiden ikävien tarinoiden toista puolta. Eli ihminen on voinut itse toimia niin, että siitä on seurannut hänelle ongelmia. En lainkaan tätä yleistä enkä syytä ketään vaan kerron ettei asiat ole niin yksinkertaisia kuin miltä ne muka näyttävät.

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari Vastaus kommenttiin #106

Kiitos vastauksestasi.
Viittaus rajallisuudesta ei koskenut kykypuolta vaan lähinnä sitä että joudut tasapainoilemaan työllisyysshakin äärellä kahleet ranteissa.

Tiedän että olette järkimiehiä, ja koulutuksessannekaan ei ole mitään vikaa, päinvastoin olenhan itsekin prosessi ja kemiantekniikan laborantti! (Tosin päivääkään en eläessäni ole kyseistä työtä palkkasuhteessa tehnyt).

Hyvä että asioihin yritetään pureutua, mutta viimekdi tänään kuulin kertomuksen kuinka Keski-Suomen TE-toimisto painostaa juuri valmistunutta autonasentajaa hakemaan työtä Espoosta (sama ammattiala). Ei kuulosta kovin kohtuulliselta...

Itse olen ollut monella puolen pöytää lyhyehkön elämäni varrella, vanhempani on ns. Lamaveteraaneja ja monenlaista haastetta on myös lähipiirissä ollut (äkilliset kuolemantapaukset, monivammaisen lapsen syntymät, aivoinfarktit jne.) joten todellakaan asiat eivät ole YKSINKERTAISIA.

Valitettavasti järjestelmämme vain on sellainen joka käytännössä pakkosyrjäyttää ihmisen mikäli haasteita kasautuu. Senkin tiedät jo että elämä eletään päivä kerrallaan, rajallisia kun tässä ollaan.

Mutta tätä tolkutonta kansalaisten oikeuksien runnomista globaalin pääoman edessä en tule koskaan hyväksymään, koska ME IHMISET menemme tärkeysjärjestyksessä edelle. Ei raha. Muistakaa se.

-T-

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

En lähde kommentoimaan loikkaamistasi uuteen puolueeseen.

Suorituksestasi ministerinä taas olisi vaikka kuinka paljon sanottavaa, yli kaiken se, että julkishallinnon sekaantuminen työllisyysasioihin on aikansa elänyt asia.

TE-toimiston vastaus mihin tahansa työhakijan pyyntöön on "Ei oo, mutta oletko ehdottanut palkkatukea jollekin työnantajalle?" eli johtamasi pulju on työhakijalle täysin hyödytön laitos joka ei palvele ketään, etenkään työhakijoita, ja minkä ainoana tarkoituksena tuntuu olevan aiheuttaa työhakijoille taloudellisia katastrofeja määräämällä miten milloinkin karenssia sekä pitkittää työhakijoiden työttömyyttä kieltäytymällä järjestää heidän pyytämiä palveluja.

Siirtämällä vastuu kunnille tai tuleville maakunnille asia ei paranneta, sikäli kun julkishallinnon tulokulmana on hallita ja oheista, eikä tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja joille olisi oikeasti kysyntää, joten paras olisi jo, että julkishallinto poistuisi työllisyysasioista lopullisesti.

Tämä tehtyä voidaan maksaa samalla budjetilla parempaa työttömyysturvaa ja vielä rahasummalla jolla työhakija voisi itse hankkia hänen kaipaamiaan palveluja jotta hänen työllisyytensä parantuisi välittömästi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset