Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Enhän minä mutta ne muut

Kun perussuomalaisten eduskuntaryhmässä tapahtui kesän 2017 puoluekokouksen jälkeen hajoaminen, niin sitä on sittemmin tulkittu, veikkaisin, vähintäänkin tuhansien palstamillimetrien verran. 

On nähty ja kuultu mitä ihmeellisimpiä salaliittoteorioita. Milloin koko homma(ei se Homma) on jonkun mielestä ollut etukäteen suunniteltua, milloin kyse on ”hillotolppailusta”. 

Jokainen tuntuu olevan oikeassa. Omasta mielestään. Itse olen tähdentänyt koko ajan sitä, että olen kertonut ja kerron vain oman näkemykseni asiasta. En minä voi kaikkea tietää, kaikkein vähiten aukotonta totuutta. Mutta sen tiedän missä olen ollut itse mukana. 

Tiedän sen, että olin neuvottelemassa, aikalailla keskeisesti(Ryhmän pj.), hallitusohjelmasta. Erityisesti sen työllisyysosio oli vastuullani perussuomalaisten puolelta. Kaksi muuta neuvottelijaa PS:sta olivat Leena Riekkola(silloinen eduskunta-avustajani) ja eräs työmies, Matti Putkonen.

Minä muistan erinomaisen hyvin,  mihin suuntaan hallitusohjelman tätä osuutta oltiin viemässä. Kävimme monesti keskenämme läpi sitä, miltä tämä näyttää. Putkonen ei ollut missään vaiheessa huolissaan. Päinvastoin. Hän pani mattimaiseen tyyliinsä tupakaksi ja kehoitti ottamaan ihan maltilla. 
Mitä tällä nyt sitten haluan sanoa? Sitä, että me kolme neuvottelimme. Sitten asiat menivät, ihan joka aamu ja monesti kesken päivänkin, oman hallitusneuvotteluista vastaavan ryhmän tietoon ja linjattavaksi. 

Kun sitten kaikki(HO) oli lopulta valmista, haettiin  lopullinen hyväksyntä kaikelle puoluevaltuustosta, puoluehallitukselta ja eduskuntaryhmältä. Yhdessä neuvoteltiin ja yhdessä hyväksyttiin. Sekä hallitukseen meneminen ja hallitusohjelma. Kaikkinensa. 

Minä ymmärsin hyvin sen, mitä hallitusohjelman hyväksyminen tarkoitti. Ymmärsin, koska olin ollut kolme viikkoa samassa huoneessa Kokoomuksen ja Keskustan neuvottelijoiden kanssa kuulemassa mitä tässä haetaan. Työllisyysryhmää veti muuten Kokoomuksen Juhana Vartiainen.

Tässä edellä lyhyesti se prosessi, joka johti esim. Työvoimahallinnon uudistamiseen(kasvupalvelut) tai tähän kirjaukseen:
 ” Hallitus arvioi kriittisesti kaikkia sellaisia tukijärjestelmiä, jotka ohjaavat työkykyisiä ihmisiä pitkäaikaisiin poissaoloihin työmarkkinoilta.”

Kun näitä sitten ryhdyttiin panemaan toimeen, alkoivat ongelmat ja vastustus. Totta kai. Se ei tullut minulle yllätyksenä. Mutta kun omilta, eli perussuomalaisilta, alkoi tulla kritiikkiä ja vastustusta, se kertoi allekirjoittaneelle sen, etteivät ihan kaikki olleet sisäistäneet sitä mitä hallitusohjelman kirjaukset oikeasti tarkoittavat. Että mitä tuli hyväksyttyä.
Toki syytä on myös minussa. Minun olisi pitänyt kyetä kertomaan selkeämmin se  mihin olemme sitoutuneet. 

Kun sopimus hallitukseen menemisestä ja hallitusohjelman hyväksymisestä hyväksyttiin yhdessä, niin sitä sopimusta  minä olen puolustanut. Vaikken olekaan kaikesta pitänyt saatikka ollut aina samaa mieltä tavasta toimia. Tämäkään ei tarkoita sitä, että me emme olisi saaneet omia tavoitteitamme läpi. Jokainen joutuu antamaan jotain jotta saa jotain.

Viime aikoina olen nähnyt tiedotteita ja kannanottoja, jossa perussuomalaisten toimijat pyrkivät irtisanoutumaan lähes kaikesta siitäkin, minkä itse olivat lähes yksimielisesti(poislukien ked.Saarakkala) hyväksymässä. Ymmärrän sen, että oppositiossa pitää haastaa hallitusta, mutta sitä en millään voi ymmärtää, että vastustetaan jotain mikä on itse ensin hyväksytty ja mitä ollaan jopa itse oltu neuvottelemassa. Eikö se ole takinkääntämistä jos mikä?

Tämä oli yksi syy sille miksi olin valmis lähtemään  kesällä 2017, vaikka yksin, pois silloisesta perussuomalaisesta puolueesta ja ryhmästä. Olen monesti kertonut olleeni aivan varma, että PS:n hallitustaival loppuisi niillä valinnoilla jota tehtiin puoluekokouksessa(koska puolue-eliittiin oltiin pettyneitä). Ja tämä kritiikki kohdistui myös minuun, olinhan osa tätä puolue-eliittiä. 

Minäkö olisin siis jäänyt tekemään sitä samaa mitä nykyinen oppositiopuolue, PS, tekee? Vastustamaan itse neuvottelemiani ja hyväksymiäni asioita. Ei kiitos. 

Olen toisaalta sitä mieltä, että nykyisiä perussuomalaisia, tai ketään muutakaan ei kannata eristää päätöksenteon ulkopuolelle. Vain vastuun kantaminen  päätöksistä auttaa lopullisesti ymmärtämään mitä on olla politiikassa. Se pitää väistämättä sisällään myös itselle ja omalle taustayhteisölle hankalia ja vaikeasti hyväksyttäviä asioita. Jos tätä ei ymmärrä tai jos tähän ei ole valmiutta, niin silloin ainoa paikka on olla oppositiossa. Siellä voi olla kaikessa oikeassa, siellä voi vakuutella itselleen ja kannattajilleen kuinka täältäkin käsin voi ”vaikuttaa”. Esim. Sieltä ei muuten mene yksikään talousarvioaloite läpi, ei yksikään. Jos tällä on puolueelle mitään merkitystä...uskon että on.

En sano, ettei oppositiossa voisi ”mitään vaikuttaa”. Kyllä siellä voi jotain tehdä. Yksi tapa on tehdä välikysymys ja nostaa sitä kautta keskusteluun itselle tärkeitä asioita. Tämä, siis välikysymyksen jättäminen, edellyttää kuitenkin 20 kansanedustajan allekirjoitusta. 


Nykyinen PS ei siis yksin voi tehdä välikysymystä, se tarvitsee siihen kaveria. Annan ilmaisen vinkin: kaveri voi löytyä helpommin jos ei ensin hauku kaikkea ja kaikkia. Kas kun siltoja ei kannattaisi polttaa. Koskaan ei nimittäin tiedä milloin tarvitsee apua. Jos olet ensin haukkunut joka suuntaan, niin ei ole ihme jos aina ei apua tule. Politiikassa voi, saa ja pitääkin olla erilaisia mielipiteitä, mutta  jatkuva riidan haastaminen ei varmuudella auta yhteistyötä mihinkään suuntaan. 

Kirjoitin jo vuosia sitten, että PS testataan lopullisesti vasta kun se on hallituksessa. Nyt se on kerran testattu ja tulos on kaikkien tiedossa. Uskotteko te, että jos toinen tilaisuus tulee, se onnistuisi ilman kannattajakunnan pettymistä? Minä en usko. 

Kuten jo totesin edellä, populistipuolueen pahin vihollinen on hallitusvastuun kantaminen, koska vasta hallitusvastuun kautta joutuu puntaroimaan omaa kykyään sopia ja yhteensovittaa erilaiset näkemykset yhteiseksi hallitusohjelmaksi. Sitä kutsutaan kompromissien tekemiseksi. 

Vaikkapa näin(täysin teoreettinen tilanne): puolue Z on hallitusneuvotteluissa kahden muun puolueen kanssa ja Z pitää kynsin hampain kiinni, sanotaan nyt vaikkapa jostain sille  fundamentista teemasta, esimerkinomaisesti haittamaahanmuutosta. Puolue X ja Y antavat Z:lle siimaa tässä kysymyksessä, mutta edellyttävät samalla, että…,otetaan nyt vaikka malliksi,  työehtosopimusten yleissitovuudesta luovutaan. Mitä tekee puolue Z tässä tilanteessa? Ei anna periksi. Ei tee kompromisseja, koska Z:n kannattajille molemmat teemat ovat äärimmäisen tärkeitä.

Joten…Hallitusneuvottelut kriisiytyvät. 

Ne jatkuvat vain, jos joku tulee vastaan. Ne katkeavat, jos näin ei tapahdu. 

Hallituksessa voi vaikuttaa, ihan konkreettisesti. Ehkä kannattaa yrittää, tuumivat Z:n neuvottelijat. Niinpä Z antaa periksi vaikka tämä olikin sellainen asia jota on omille ”luvattu” puolustaa. Luovutaan jostain, jotta saadaan aikaiseksi kompromissi. 

Siinä sitä meni vaalilupaus roskiin. Mutta samalla tuli pidetyksi toinen. Otsikot kirkuvat: ”Z antoi periksi, duunaripuolue petti äänestäjänsä”. Ja tuo pitäisi toki hyväksyttää puolueen elimissä. Ei ihan helppoa. Eikä riitä sekään vaikka se menisi sieltäkin läpi. Sitä sitten joutuvat selittelemään  kansanedustajat parhain päin. Jos nimittäin osaavat ja uskaltavat. Silti se on heidän tehtävä kun hyväksyivät neuvottelutuloksen ,hallitusohjelman ja hallitukseen menemisen.
 

Tuolla tavoin se epäluottamus puolueen ”eliittiin” voi syntyä. Tämä siis ihan ilmasta tempaistu skenaario ja rankasti mutkat suoraksi vedettynä. Eihän noin voisi  käydä, eikä ole koskaan aiemmin käynyt. Eihän? 

Jos on oikeasti  kykyä, uskallusta ja osaamista kantaa vastuuta, silloin joutuu väistämättä myös suostumaan kompromisseihin ——-> äänestäjä voi suuttua. 
Jos taas ei ole kykyä, uskallusta ja osaamista, niin se on reilua myöntää, mutta samalla pitää myös uskaltaa kertoa äänestäjille, että ”meistä ei ole oikeasti kantamaan vastuuta”. Eli ihan lumeeksi vaaditaan kaikkea. 

”Mutta hiton hyviä ja ponnekkaita vastalauseita teemme”.  Riittäks se?

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (101 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jari ajatteles asiaa siltä kannalta mitä olisi tapahtunut jos ne jotka äänestivät hallitusohjelmaan liittyvien asioiden puolesta ja mielessään vastustivatkin, olisivatkin vastustaneet julkisesti ja äänestäneet vastaan?

Tällainen äänestyskäyttäytyminen mitä on puolueessa silloin tapahtunut liittyen hallitusohjelmaan antaa viitteitä jonkinlaisesta pelolla johtamisen kulttuurista, onko sellaista ollut?

Toinen tulkinta tästä olisi, että eduskuntaryhmä on luottanut niin paljon puolueensa hallitusneuvottelijoiden vakuutteluihin, että on äänestänyt asian puolesta ja todellisuus osoittautuikin sitten aivan toisenlaiseksi ja sitten kokivat tulleensa petetyksi, sekä lopulta ryhmä hajosi siihen. Eli tässä olisi eräs aika selkeä syy miksi äänestivät puolesta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#1

Jorma, ensimmäisenä paikalla.

En voi mennä kenenkään pään sisälle. Mutta oletan että päättävässä asemassa oleva kysyy ja kyseenalaistaa. Vain yksi oli eri mieltä loppuun asti ja kertoi syynkin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Satuin olemaan kun jutuntyngänkin kirjoitin tänne Puheenvuoroon.

Toi oletus menee harhaan, kun on tilanteita jolloin ei ole kyseenalaistaminen sallittua.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Sipilän ja Orpon sitouttaminen siniset intohimosalkuilla tiukasti hallituksen johtokaksikon linjaan ja päätöksiin ei tainnut ollakaan yhtä tiukka, kuin esim. miten Soini aikanaan sitoutti joukkonsa vastustamaan tasa-arvoista avioliittolakia, oman, hlökohtaisen vakaumuksensa mukaisesti...?
...Nimittäin kun Soini näyttää kulkevan omia polkujaan esim. hallituksen ja presidentinkin ilmastonsuojelun linjausten vastaisesti?

Onko ilmastonsuojelun tarve-ja päätöksetkin hallituksessa ministerein "omantunnon kysymyksiä", toisin kuin Soinin persuryhmän, tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestettäessä...?!

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Näin sen näen:
- Jo ensimmäisen, "tosi ison jytkyn hurmiossa" Soinin persut olivat päättäneet vallata ainakin osan ay-liikkeestäkin ja sitä varten oli ilmeisesti palkattu ay-liikkeen kokenut lobbari ja junttamies, työmies Putkonen.
Soinin persut puhuivat "Suomen suurimmasta työväenliikkeestä-ja puolueesta !?"

Ohjelmia, agendoja ja linjauksia rakennellessaan siniset olivat sittemmin kuitenkin huomanneet että "keskiluokka" on kasvava kansanosa ja niin ilmoittivat että sinisetkin tavoittelevat, kokoomuksen ja keskustan yrittäjä-ja bisneslaidan tapaan "keskiluokkaa."

NYT kuitenkin näyttää että kokoomuksella ei ole vähäisintäkään huolta, sen enempää sinisistä, Hjalliksesta, kuin Väyrysestäkään...?!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Annan ilmaisen vinkin: kaveri voi löytyä helpommin jos ei ensin hauku kaikkea ja kaikkia."

Tämä vinkki ei menisi ainakaan Soinille perille. :-D

On haukkunut SDP:n, Vihreät, Vasemmistoliiton, Kokoomuksen ja ehkä RKP:nkin.

Miten on Keskusta ja Kristilliset? Ilmeisesti niitä ei ole vielä kerinnyt haukkumaan. :-D

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kyllä se Keskustankin on ehtinyt monesti haukkumaan mm.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/21191-soini-haukk...

Kristilliset lienee ainut poikkeus. Hyvä että Soinista ja sinisistä pian päästään politiikan osalta.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

” Hallitus arvioi kriittisesti kaikkia sellaisia tukijärjestelmiä, jotka ohjaavat työkykyisiä ihmisiä pitkäaikaisiin poissaoloihin työmarkkinoilta.”

Tässä nyt vain piilee sellainen ajatusvirhe, että tukijärjestelmät aiheuttavat pitkittyvän työttömyyden. Työtön on siis laiska, jos saa minimisoppaa tekemättä mitään. Työttömyys olisi siis työttömän oma syy ja yksilöllinen vapaa valinta. Hyvin on omaksuttu Ben-TV:n propaganda.

Jos tarkastellaan tukijärjestelmän valuvikoja, niin usein käy niin, että työvoimahallinnon omat toimet ja monimutkainen pykäläviidakko estävät työttömän omaehtoisen opiskelun ja työllistymisen.

Siis hallituksen työvoimapoliittinen ohjelma on perustunut epäpätevälle ennakko-oletukselle ja jälki on nyt sitten ollut tällainen.

Pekka Pylkkönen

Tukijärjestelmät pidentävät keskimääräistä työttömyyden kestoa. Sitä ei kai sentään kiistä vannoutuneinkaan uuninpankkolainen. Tai sitten kieltävä puhuu asiasta tietämättä siitä yhtään mitään, sillä tutkimuskirjallisuus pursuaa sekä aihetta koskevaa teoriaa että empiiristä aineistoa. Lyhennät ansiosidonnaisen kestoa viikolla ja keskimääräinen työttömyyden kesto lyhenee noin puolitoista päivää. Ihanaa.

Eikä kyse ole välttämättä mistään laiskuudesta, vaan ihan rationaalisesta käyttäytymisestä. Ja tulen tässä nyt sen verran vastaan että tukien supistaminen ei toimi kaikkiin. Henkilö joka ikänsä tai osaamisensa puolesta rupeaa olemaan vähemmän haluttu työmarkkinoilla, ei yleensä työllisty kepillä juuri sen paremmin. Sen sijaan keskimääräinen vaikutus on jopa melko dramaattinen.

Miten sitten annettaisiin keppiä sinne missä siitä on hyötyä ja vältettäisiin kepittämästä muita? Siinäpä tuhannen taalan kysymys joka varmasti helpottaisi näissä kestävyysvajekamppailuissa eteenpäin.

Mutta tuosta denialismista jota sinäkin näytät esittävän soisi jo päästävän pois. Tyhmä saa olla mutta silloin on parempi keskittyä Nintendon pelaamiseen.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Arvoisa työministeri Jari Lindström, onko noin 120 000 työtöntä työllistynyt Sipilän hallituksen aikana virallisen tilastoinnin mukaan kuten oikeusministeri Antti Häkkänen twiittaa?

http://janituononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26707...

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#4

Yritetään vastata, toivon mukaan niin ettei tätä tarvitse ruveta jankkaamaan. Taustan tälle olen saanut meidän asiantuntijalta, joka on alan huippuosaaja.

Viittaan kiommentteihisi ja kirjotuksiisi aiheesta:

Sen verran keskustelussa näyttää olevan epätarkkuutta, että työllisyyden kasvu ei ole tietenkään sama asia kuin työttömyyden lasku. Sitten on hieman eri lukuja myös noissa kausitasoitetuissa luvuissa sen mukaan, millä kausitasoitusmenetelmällä laskettuja lukuja käytetään (TK ja TEM käyttävät eri menetelmiä), se tuottaa muutaman tuhannen eroja työllisyydessä.

Kun katson meidän(TEM) tietoja kausitasoitetuista luvuista niin näyttää siltä, että hallituskaudella työllisyyden kasvu on ollut 5/2015 – 11/2018 jaksolla 117 300 henkeä (TK:n menetelmällä vähän yli 120 000), on työttömyys samaan aikaan laskenut työvoimatutkimuksen käsittein 62 800 hengellä ja TEM:n työttömien työnhakijoiden määrässä 110 400 hengellä.

Käsitteinä pitää vertailla työvoimatutkimuksen työllisiä, työttömiä ja ulkopuolisia. Siinä pitää työllisyyden muutos olla yhtä kuin työttömyyden ja ulkopuolisten muutoksen summa.

Työllisyyden kasvu katetaan työttömillä ja työvoiman ulkopuolisilla. Se, missä määrin työttömillä, riippuu mm. suhdannevaiheesta. Kasvuvaiheen alussa TK:n työttömyys tyypillisesti laskee hitaasti, kun parantuneen työmarkkinatilanteen takia ulkopuolisia tulee markkinoille hakemaan työtä. Opiskelijat ovat tyypillisesti tällainen ryhmä.

Kun kasvu jatkuu, vähenee ulkopuolelta tulevien määrä ja kasvu leikkaa tehokkaammin työttömyyttä. Työttömien työnhakijoiden määrään vaikuttavat suoraviivaisemmin eri politiikkatoimet, kuten mm. 2017 alussa nähtiin vaikka määräaikaishaastattelujen tehostamisen, työttömyysturvauudistuksen ja pitkäaikaistyöttömän määräaikaisen työsopimuksen vapauttamisen yhteydessä. Eri uudistukset johtivat myös siihen, että TEM:n työttömien työnhakijoiden luvut lähenivät TK:n työttömyyslukuja, kun ne välillä olivat huomattavan kaukana toisistaan.

TK on siis Tilastokeskus.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Jankataan, kun et osaa vastata suoraan kysymykseen. Eli oikeusministerin twiitti on valheellinen?

Hassua, että itse et halua sotkea verrata eri tilastojen lukuja toisiinsa, mutta nyt teet sitä itse. Alat kertomaan TEM:n luvuista, kun kysyn TK:n luvuista.

Lainaus blogistasi "Ei ole relevanttia ottaa jotain lukua toisesta tilastosta ja verrata sitä toisen tilaston vastaavaan lukuun." http://jarilindstrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2663...

Opiskelijoiden työllisyys voi parantua kummasti myös sinisten leikatessa korkeakouluopiskelijoiden opintorahasta ja asumislisän poistamisesta?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Oppimisprosessihan se on uudelle puolueelle.

Itse olen huomannut, että olen muutanut vuosien varrella omia ajatuksiani ja tulen muuttamaan jatkossakin. Kun asioihin tulee uusia ulottuvuukisa, jotka auttavat ymmrätämään asioita uudella tavalla, niin miksi ei voisi muuttaa näkökantaansa? Meidän poliitikkojen ongelma on se, että yritetään pitää kiinni vanhasta kannasta, vaikka itsekin ymmärretään, että se on väärä, mutta "äänestäjiä" ei haluta pettää. Ketä silloin oikein petetään?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Muutenkin koko kirjoitus on puolustelua lehmänkauppahallitukselle.

Ei yksittäisen asian saamiseen tarvitse luopua toisesta asiasta.

Eduskunnassa on monta puoluetta ja kansanedustajaa, joiden kanssa muokata asiaansa esityksen hyväksyttämiseksi.

Teillä on huono esitys, jos vain puolueenne kannattaa sitä ja tarvitsette kiristää hallitukseen ryhtyneitä puolueita esityksenne hyväksyttämiseksi. Toisaalta tämä kuvastaa koko Sipilän hallitusta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#6

Sinulla ei Jani näytä olevan mitään käsitystä miten päätöksiä tehdään ja miten prosessi menee. Tai sitten et osaa ajatuksiasi avata ymmärrettävästi. Mutta onnea taipaleellesi. Sitä tulet tarvitsemaan.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Voin avata sitä vaikka näin:

Kokoomus tahtoo valinnanvapauden. Se ei saa sitä yksin.

Keskusta tahtoo maakuntahallinnon. Se ei saa sitä yksin.

Siniset tahtoo ...?

Te järkeilette sen niin, että kolmestaan voitte toteuttaa kaikki haaveenne piittaamatta muista. Kokoomuksen haaveesta kärsii kaikki paitsi kokoomus. Keskustan haaveesta kärsii kaikki paitsi keskusta. Sinisten haaveesta ...?

Minä järkeilen sen niin, että kokoomuksen tulisi neuvotella kaikkien kansanedustajien kanssa valinnanvapaus sellaiseksi, että sitä kannattaisi yli 100 kansanedustajaa. Sama keskustan maakuntahallinnon kanssa. Sama sinisten ... kanssa?

Sinä et kyseenalaista toimianne, kun ne menevät kuten päätökset ja prosessi yleensä prosessikaaviossanne menevätkin?

Kiitos kuitenkin.

Kaarina Leinonen Vastaus kommenttiin #49

Miten Lindström voi syöttää "ihmejuttuja" kansalle ? Sinä olet "pyrkyri" jos joku suomen puolue-elämästä vielä sinut hyväksyy niin sille puolueelle voi sanoa hyvästit. Samanlainen "omaneduntavoittelija" on "ministeri" PIRKKO MATTILA joka on on "tyhmä kuin saapas" . Voi h..vetti !! Etkös oikeasti halua tietääkään mitä me suomalaiset ajattelemme ? !! Piiloutumalla "luulee" välttyvänsä arvostelulta - mutta eiväthän ne mielestäsi "pahat puheet katoa ne ottavat vaan uusia kierroksia". Tämä on se juttu kun kieltäytyy käsittelemästä omia tekemisiään - siitä ei nyt vaan koskaan hyvä seuraa .

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

seli seli
pälä pälä

en usko mitään suustasi tulevaa

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#7

No nyt meni yöunet. Mutta toivon ihan vilpittömästi että itse olet joskus asemassa jossa joudut neuvottelemaan vaikeista asioista ja tekemään myös komprimisseja.

Palataan sitten asiaan.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

mistä tiedät missä tilanteessa on tultu oltua ? kyllä vaikeita paikkoja on ollut ja kompromisseja elämässä joutuu tekemään.

politiikassa valheet ja lehmänkaupat on niin jokapäivää että olette sokaistuneet jo tekemisiinne

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #37

#37

En tiedäkään. Enkä minä niihin viiitannutkaan. Politiikkaan viittasin.

On kovin hienoa ja kunnioitettavaa jos osaat neuvotella. Ja vielä ilman niitä ”lehmänkauppoja”. Niitä nimenomaisesti kutsutaan kompromisseiksi. Jokaiselle jotain. Onko sinulla jokin muu malli mielessä? Luen siitä mielelläni.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #40

Seurasin mielenkiinnolla persujen kokousta ja miten Sampo Terho maireasti hymyillen kertoi että kävipä vaaleissa miten hyvänsä, yhdessä eteenpäin. Kiero nilkki

No, Halla-Aho kertoi että persut sitoutuvat hallitusohjelmaan....no sehän ei käynyt Opolle ja Sipilälle, vaan helpompi oli ottaa hillotolppapojat kehiin , kun ne antoivat missä vaan periksi kunhan tolppa säilyy .

Siksi vaikea uskoa tolppapoikien jorinoihin.

Valheella sisään, valheella ulos.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #61

Halla-ahoa rasittaa se ettei hän kerro äänestäjille edustaako Perussuomalaiset oikeistoa vai vasemmistoa, yrittäjiä vai duunareita, vai aikooko ratsastaa kaksilla rattailla?

Soini mainosti Persujen olevan työntekijöiden puolestapuhuja mutta toisin kävi. Jatkaako Halla-aho Soinin linjaa?!

Rehellistä on kertoa mitä mieltä Perussuomalaiset ovat esimerkiksi yritysten palkkamalleista, joissa työntekijän tekemän täyden päivätyön palkan lisäksi joutuu hakemaan yhteiskunnalta tukea selvitäkseen elämisen peruskuluista?

Epäilen että tästä ei Perussuomalaisten vaalikeskusteluissa haluta keskustella sanallakaan. Mutta enpä minäkään monen muun tavoin äänestä heitä jos selvää vaalilupausta työntekijöiden puolustamiseksi ei tule.

Poliittinen uskottavuus on tulevien vaalien avainkysymyksiä. Uskaltaako yksikään puolue luvata että sen minkä lupaamme äänestäjillemme, sen me myös hallituspuolueena toteutamme ja sisällytämme hallitusneuvotteluun.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hyvä kun tuli selväksi. Silti jää vielä aukkoja, joita ei pieneen kallooni mahdu. Hallitusohjelmasta sovitaan, se on selvä. Asioita hiotaan kauden aikana sekin on selvä. Mutta mitäs sitten kun hallitus alkaa itse lipeämään todella isoista kysymyksistä hallitusohjelman vastaisesti.

Kepun ja Kok:n keskinäinen kauppa valinnanvapaus/hallintokunnat on iso juttu ja tavallaan käänsi portaittaisen mallin päälaelleen. Motiivina vain ja ainoastaan oman puolueen agenda tai sitoumukset tiettyihin intressipiireihin. Sote ja siihen sössitty "diili" jää historiankirjoihin (mikäli toteutuu, epäilen) yhtenä pahimmista esimerkeistä miten hankkeita toteutetaan härskisti, jopa perustuslain vastaisesti.

Ihan aidosti Jari. Vastuunkantamista on tehdä oikein eikä huonoja kompromisseja asioissa joista näkee, että nyt menee pieleen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Muistatko Jari sen, kun puhuit minulle omille muroille kusemisesta aikanaan Kouvolassa? Minä en missään vaiheessa kussut omille muroille, kun sen laittomuuden hyväksyit sinäkin, mitä Kotkassa tapahtui? Minä voin hyväksyä toisten mielipiteitä ja tehdä kompromisseja, mutta minä en voi hyväksyä laittomuuksia. Se on minun vakaumukseni ja ammattietiikkani vastaista. Koko salajuoni muuten minua kohtaan paljastui, kun Raul Lehto lähetti väärään osoitteeseen sähköpostia ja se tuli sitten minullekin, missä kävi ilmi, että minut haluttiin eduskuntavaaleista syrjään enkä päässyt edes jäsenäänestykseen.

Muistatko Jari sen, kuinka oppositiossa ollessasi kamusi Timo Soini räksytti räksyttämistään ja haukkui kaikki mahdolliset puolueet ja puoluejohtajat, jotka silloin olivat hallituksessa? Mihin sinulta tämä on unohtunut, kun nyt vaadit sellaista käytöstä, mitä silloin et vaatinut, että niitä kavereita löytyisi?

Minä en ole sinulle vihainen enkä katkera. Päinvastoin toivon, että pääset uudelleen eduskuntaan, koska olet tehnyt myös paljon hyvää työtä siellä. Se, mitä minä olen kuullut Kouvolassa puhuttavan sinusta, niin se on tietysti ollut viesti ihmisten suusta, ettet varmasti pääse sinne enää ja olethan sanonut itsekin olevasi realista, mutta sen näkee sitten aikanaan.

Itse en usko hirveästi omiin mahdollisuuksiini kaikesta huolimatta, vaikka minua ei ole haluttu vaaleihin, kun kuulemma vien kaikilta äänet pois. Tämä on ollut ihan roskapuhetta, eihän sellainen ole mahdollista ja voi olla, että olen täysi floppi, mutta voihan olla, että saan niitä ääniä paljon. Senkin näkee sitten keväällä aikanaan.

Sen vielä sanon tästä teidän hallitustaipaleesta, että silloin, kun kaikki olitte vielä perussuomalaisissa, niin sitä en pysty tänääkään päivänä vielä käsittämään, miten tämän kansainvaelluksen annettiin 2015 syksyllä tapahtua ja miten Sipilä sai pääministerinä ollessaan puhua niin levottomia kuin puhui, miksi ette siihen puuttuneet? Se oli tietääkseni hallitusohjelman vastaista, että maahan päästettiin laittomasti ihmisiä ilman niitä proseduureja, mitä normaalisti edellytetään. Mikä tämän sai aikaan ja mitä olet näin jälkikäteen asiasta ajatellut, kun on kaiken aikaa tapahtunut nyt näitä lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä sun muita näiden ihmisten toimesta, jotka muka tarvitsivat itse suojaa Suomesta?

Pääministeri Juha Sipilältä on pudonnut kaikki pohja pois, miksi vielä jaksat seistä siellä hänen rinnallaan ettekä te siniset puhalla peliä poikki, onko sittenkin kyse näistä ns. hillotlpista viimeiseen hengenvetoonne saakka? Kai luit tämän bloginikin? http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267361...

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#9

Muistan Vesa.

Ja jokainen muistaa asiat omalla tavallaan. Yleensä itselleen edullisessa valossa. Tätä olen nimenomaisesti tarkoittanut, kun itse kukin avautuu julkisuudessa tapahtumista jopa vuosien takaa.

Kerron aina omia muistikuviani ja näkemyksiäni kuten tässäkin blogissa erikseen mainitsen.

Minä osaan vaalimatematiikan. Ja tiedän haasteet. Jos pelkäisin, en tietenkään olisi edes ehdolla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mutta miksi peruit(te) vaaliliiton kanssamme, eikö se olisi ollut sitä yhteistyötä? Ei sen puoleen, en minä siitä ollut alun perin kiinnostunut, mutta puoluejohdon pyynnöstä olin valmis siihen, taisit kuitenkin hieman pelätä minun mukaan tuloani vai pelkäsitkö sitä, etten pysty yhteistyöhön vai molempia? Kaikkea hyvää sinulle ja toivotan vaalimenestystä vaikeista olosuhteista huolimatta. Ehkä se kannatus vielä kasvaa. Usko tai älä, en lähtenyt itseni takia mukaan vaaleihin, vaan niin monet ihmiset eri puolelta Suomea ovat sitä toivoneet ja Sami ja Piia ovat tehneet hienoa työtä, haluan tukea heitä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #66

En pelännyt .

En ole koskaan pelännyt vaikka sitäkin on usein väitetty(2011 ja 2015). Jos joku kerää minua enemmän ääniä, niin sehän on hyvä. Listalle äänet menevät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se että äärioikeisto käsittelee omia konfliktejaan perinteisen oikeiston perinteisellä foorumilla on jonkinlaisen röyhkeyden ilmentymä. Röyhkeys onkin äärioikeiston keskeisin piirre ja oman käytöksen ihanne.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jarin tarina sisältää politiikoille tärkeän opetuksen, Ei tule antaa vaalilupauksia, joita ei mitenkään pysty pitämään!

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Aika vähän puolueet tai niiden ehdokkaat lopulta antavat sellaisia vaalilupauksia, joissa luvataan toteuttaa jotain. Yleensä luvataan yrittää edistää, pitää esillä ja kannattaa tiettyjä asioita. Jos niiden asioiden toteuttamiseksi ei sitten kertakaikkiaan ole rahaa tai saada hallituksen / enduskunnan enemmistöä, onko se sitten lupausten pettämistä?

Jos lupaan tehdä kaikkeni toteuttaakseni A:n, B:n ja C:n, mutta saan toteutettua vain A:n, olenko pettänyt äänestäjäni? Äänestäjieni odotukset olen voinut pettää, mutta olisiko kukaan voinut niitä täyttää? Ja olenko minä vastuussa epärealistisista odotuksista?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Jos on oikeasti kykyä, uskallusta ja osaamista kantaa vastuuta, silloin joutuu väistämättä myös suostumaan kompromisseihin ——-> äänestäjä voi suuttua."

Siinäpä valinta kannattaako pettää äänestäjät vai mennä oppositioon. Jari kumpa kannattaa näistä valita?

Nyt puolueen kannatus on 1%.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Toivotan heikosta kannatuksesta huolimatta Jarille vilpittömästi voimia ja jaksamista vaikeassa tehtävässä sekä kaikkea hyvää. Kovilla mies on varmasti ollut ja näemme sitten todennäköisesti jossain vaalikentillä, kun kierrämme turuilla ja toreilla kevään kuluessa. Paras voittakoon.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Äänestäjille pitäisi olla jotain tarjottavana.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#12

Ehdottomasti olen tekemäni valinnan takana. Nyt ja silloin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Äänestäjät näyttää pettyneen aika pahasti jos koko puolueen kannatus on 1%. Joten noista esittämistäni vaihtoehtoista se on se toinen.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #43
Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Asioilla kaupankäynti ei ole kompromissi sanoi poliitikot mitä tahansa.

Kiitos, lisäänkin tämän vaalisivuilleni.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#15

Jeps. Näin teen, kiitti vinkistä.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Kyllä se oli Timo Soini joka "pätki puita pinoon koko arsenaalillaan,niin puheissa kuin teksteissäkin".

Mutta niinhän sitä ollaan mm.kokoomuksenkin kanssa linjassa "ulkomailla".

Joten ei ole ihme että ryhmällä hajosi poliittisetkin pelihousut. Timppa sai mieleisensä ministeripostinsa "olla vähän kuin sivussa maamme sisäpolitiikasta".

No,hallitusneuvottelut sopimuksineen kuka piti kiinni ja mistä kuin mistä taas livettiin ... olisivatko nykyiset perussuomalaiset kuitenkin siunanneet tämän hallitukset kaiken toimenpiteet "sulassa sovussa hiljaa" ?

Vastuunkantoa hallituksessa kuin oppositossa lienevät yleensä aina kuin kaksi metsoa reviiristä taistellen otantaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minä muistan hyvin edesmenneen SMP:n hallitustaipaleen. Se muistuttaa kovasti perussuomalaisten hallitustaivalta, mikä jäikin lyhyeksi ja nimen omaan juuri osaamattomuuden ja periksiantamattomuuden seurauksena. Politiikka on kaikkinensa juuri, kuten Jari sanoo - kompromissien hyväksymistä. Ja siihen ei kaikista vaan ole. Minä, vaikka olen vaan mitätön entinen kuntapoliitikko, niin opin jo varhaisessa vaiheessa ymmärtämään ja hyväksymään sen, että vaalilupaukset ovat vaalilupauksia ja yhteistyö toisten kanssa on yhteistyötä, jossa jokainen antaa ja joutuu antamaan siimaa, jos meinataan edes jotain saada täytetyksi. Vaalilupauksia puolueet antavat vaalihuumassa ja niiden täydellinen toteutuminen edellyttäisi todella suurta voittoa vaaleissa. Niin suurta, että pystyisi yksin muodostamaan hallituksen. Ja se ei ole ihan helppoa näin monipuoluejärjestelmässä.

Jarille voimia ja menestystä vaaleihin ja muutoinkin elämässä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kompromisseilla kannatus 1 prosenttiin on poliittinen itsemurha, jossa ei ole mitään järkeä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#21

Ei niin. Jos tuijottaa pelkkää kannatusta. Ja vain sitä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #33

Sillä kannatuksellahan on vain merkitystä, se kertoo suunnan paljonko on luvassa ääniä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #44

#44

Kiitän tästä tiedosta.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #33

Arvaat varmaan, kuka on veljeni. Puhuimme sinusta viimeksi eilen. Kertoi veljeni teidän yhteisistä junamatkoista Kouvolan ja Hesan välillä. Kertoi antaneen sinulle yhden ohjeen: ole oma itsesi.
Vaikka olen eri leirissä, arvostan kovasti asennettasi ja tarmoasi. Toivon, että jatkopaikka irtoaa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #50

#50

No kyllä minulla jokin haju asiasta on ;)

Kiitän palautteesta.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Urpo Leppänen oli kyllä parempi työministeri kuin Jari Lindström on ollut.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#39

Ehdottomasti näin on. Ja moni muukin.

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Herra Lindström haluaa antaa tässä kuvan, että hän voisi olla jonkinlainen hallitus- ja ministeriötyöskentelyn auktoriteetti. Valitettavasti hän ei ole näyttöjensä perusteella sitä lainkaan. Siinä hän kyllä on ollut oikeassa, että kansanedustajan ja/tai ministerin tehtävä on erittäin vaativa hoidettava. Toimessa vaaditaan nopeita hoksottimia ja kokonaisuuksien hallintaa. Pitää olla laaja-alaisesti sivistynyt ihminen, mikä mahdollistaa monipolvisten seuraamusketjujen ymmärtämisen. On oltava älyllisesti ja fyysisesti hyväkuntoinen sekä motivoitunut ylläpitämään näitä ominaisuuksiaan valtavan suorituspaineen alaisena. Punttisalien äijäpuheilla ei pärjätä lainvalmistelussa tai hallitusneuvotteluissa (jos missään).

Moni oikeisiin töihin kelpaamaton ajattelee nykyisinkin itselleen politiikasta uraa. Yritetään ties millä joutoaatteella kalastella tietämättömien suosiota. Yritetään siis naamioida oma etu hyveeksi ja moraaliposeerataan. Tällaista esiintyy kautta puoluekentän ja siihen syyllistyvät niin nuoret kuin vanhatkin poliittiset pyrkyrit. Todelliset helmet ovat niitä henkilöitä, joiden kanta on looginen ja selvä jo vuosia ennen kuin niillä noustaan jonkin ”uuden normaalin” tuomana eduskuntaan ja valtaan.

Valitettavasti pelkkä halu osallistua ei aseta Lindströmiä opettajan asemaan vaan pitää myös itse osata edes jotain. Julkisena kusitolppana itsensä uhriuttaminen ei mitenkään muuta tätä tosiasiaa muuksi. Onhan se jotenkin traagista, että blogisti ei ymmärrä tätä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#22

Kiitos hra Lindberg.

Minä ymmärrän paljon enemmän kuin sinä näytät minun ymmärtävän. Teet johtopäätöksen, jossa asetut ITSE yläpuolelleni. Mutta olkoon kommenttisi tuossa näyttönä siitä, kuinka ylimielinen asenne voi sotkea ihmisen ajattelun.

Pasi Karlsson

Terhon ja Soinin kannattaisi myös ymmärtää, haukkumalla kaikki ei saa kuin nokan punaiseksi.

Soini tosin räksyttää enemmän plokissaan, lapselliseen tapaan äitimuorinsa helman alta ja Terho tuntuu kovin ottavan oppinsa Soinilta.

Varsinainen ohukainen ja paksukainen pari.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hmmm. Ohukainen ja paksukainen on kyllä yhä vaan Soini ja Halla-aho peruuttamattomasti erottamattomat mm juuri tuon kielikuvan kautta.
Terho ja Halla-aho olivat meppeinä Max ja Morits ja ovat vieläkin ikuisia pikkupoikia.
Halla-ahon ja persujen kannattajien ei ollenkaan kannata käyttää populaarikulttuurin vertauksia kun ps itsessään on pilailugalleria. Puuttuu vaan Soini kruunaamasta galleriaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ilman kompromisseja ei ole hallitusta, siellä on pakko luopua jostain, että jotain myös saa.

Persuilla tämän ymmärrys ei ollut kehittynyt, tuskinpa on vieläkään, he kuvittelevat vieläkin, että jos hallitukseen pääsee, siellä sitten tehtäisiin perussuomalaista politiikkaa.

Näinhän se ei mene, jos kolme suunnilleen tasavahvaa puoluetta on hallituksessa, niin pyöreästi siellä sitten voi saada kolmasosan tavoitteistaan läpi. Ehkä.

Siinä Soini oli oikeassa, että tuo kakaralauma ei ollut kypsä hallitukseen, nythän tilanne on toinen, sillä Halla-aho nauttii oppositiossa rääkymisestä ilman vastuuta.

Joku persu sanoi, että voihan oppositiossa vaikuttaa, silloin voisi kysyä, että paljonko suurin oppositiopuolue demarit ovat tämän hallituksen päätöksiin vaikuttaneet?

Suomessa on hyvä sopimisen kulttuuri, ja on hyvä, että hallitukset saadaan melko nopeasti kasaan, asiat sitten jokainen puolue punnitsee, ja katsoo onko mahdollisuutta yhteistyöhön.

Meillä kaikki puolueet, paitsi persut ovat mahdollisia hallituspuolueita vaalien jälkeen, joten siksikin äänestäminen on tärkeää.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mutta siniset luopuivat paljosta kun kannatus on 1%. Soiniko on mainitsemiaan kakaroita kypsempi, katsokaa nyt vähän miten toimii hallituksessa! Haukkui toisen suurista hallituspuolueista suoraan pystyyn. Siis mitä menee hallitukseen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Jari, käsi sydämelle!

Selittelyllä ei korjata, selittelyllä ei sovitella!

Suomalaiset eivät ole tyhmiä, vaikka ovatkin auktoriteettiuskollisia. Tosin vielä tiettyyn rajaan asti.

Näen hyvin, miten hallitus on onnistunut purkamaan rajoitteita, kuten kaupan aukioloaikoja, mutta samaan aikaan onnistunut kurjistamaan ikäihmisten ja pienyrittäjien toimeentulollaan selviytymistä.

Sloganit, joita Soini viljelee, ovat tulleet tiensä päähän.

Kansamme on hätätilassa. Ei vain Oulun tapahtumien takia, vaan laajemmassa kontekstissa.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

On sellainen suosittu viihdeohjelma kuin Putous ja siellä hahmo nimeltään Tuija Eronen. Nimi tulee siitä, että ensinnäkin on nimi - toisinnakin siitä, että Eronen ei osaa puhua kuin exästään.

Olisikohan sinunkin aika vaihtaa levyä, vai ajattelitko tulevaisuudenkuvan puoleen ryhtyä viihdetaiteilijaksi? Timo varmaan tulee ainakin nauramaan zoukeille sopeutumisrahaputkesta, johon harvojen joukossa putoajista pääsee.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#34

Sovittaan Jani vaikka niin, että minä en puhu exästä ja sinä ryhdistäydyt yhteistyössä muiden suuntaan etkä haasta riitaa joka suuntaan. Onnistuuko? ;)

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Nyt kun käytiin puhumaan tuosta yhteistyöstä, niin kuulisin mielelläni yhteistyökykysi hedelmistä (jos niitä on esittää).

Politiikassa on lopulta merkitystä vain sellaisilla asioilla, jotka saat läpi omien äänestäjiesi tahdon ja oman agendasi mukaisesti. Vieläpä sellaisilla asioilla, joita kaikki muut eivät jo valmiiksi kannata, ja joiden läpi viemistä ei sanele joko rahallinen tai muu käytännön pakko.

Voitko kertoa vaikka kolme konkreettista esimerkkiä tällaisista saavutuksistasi, niin harkitsen josko ne ovat sen väärtejä että lähden osoittamallesi tielle?

Helikopteri Uttiin ei kelpaa. Se oli satojen tuhansien suuruusluokan juttu, joka ei ole vielä ollenkaan taputeltu. Surkea välistäveto, jolla vaarannetaan tuhansien ihmisten turvallisuus ja jopa henki Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan välimaastossa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#45

Lex Lindström x 2, paikallisen sopimisen asia jossa puolustin yleissitovuutta ja tarveharkinnan säilyttäminen

Extra: Työkykyohjelma

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nämä ovat ehdottomasti sinun saavutuksiasi työministerinä, siitä hatunnosto.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Vai niin. Nimeäpä sitten vaikka yksikin taho, joka tiukasti vastusti varhennettua vanhuuseläkettä pitkäaikaistyöttömille, mutta jonka vastustuksesta huolimatta tämä tavoite vedettiin maaliin?

Bonuskysymys; väitätkö pokkana, ettei tuohon mennyttä muutamaa miljoonaa olisi jo monin kerroin ulosmitattu päähallituspuolueiden toimesta jo ns. joululahjarahojen jaossa menneinä vuosina? Joku hikinen mökkitie sinne tuli teillekin.

Tarveharkinnan säilyttäminen oli kirjattuna avoimesti hallitusohjelmaan. Sen säilyttäminen ei siis ole mikään saavutus toimeenpanevalta ministeriltä vaan perusoletus, jonka alittaminen ei ole hyväksyttävää.

Yleissitovuuden murentamiseksi hallitus teki voitavansa, mutta opposition ja työmarkkinakentän vastustuksen sekä oman kannatuksen sakkaamisen johdosta joutui lopettamaan säheltämisensä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Huomiona sellainen, että tämän blogin yksi tavoite oli se, että eräällä forumilla olisi tähän kirjoitukseen reagoitu. Onnistuihan se :) Taas.

Se vaan ei lakkaa ihmetyttämästä, että jos Siniset ja tietenkin minä siinä mukana olemme täysiä nollia, niin kuinka paljon energiaa ja palstatilaa ko.forum käyttää meitä koskeviin asioihin. Eihän nollan pitäisi kiinnostaa ketään...

Esitän kuitenkin toiveen(kenties turhaan), että keskittyisitte enemmän asioiden kritisoimiseen kuin henkilöön menevään palautteeseen ja nimittelyyn. Pystytte siihen jos oikein yritätte.

Pasi Rantanen

Ensin pahoittelen, että en ole liittänyt omaa kuvaani, mutta olen aika laiska kommentoija.
Toiveesi asioiden, ei henkilöiden kritisoinnista on toivottava.
Valitettavasti sinisen ministeriryhmän tekemisien ja tekemättä jättämien asioiden kritisoinnissa henkilökysymykset nousevat pakostakin esiin.
Otetaan esimerkiksi sinulle aikoinaan annettu oikeusministerin salkku. Olet varmaan itsekin sitä mieltä, että sinulla ei ollut pätevyyttä tämän tehtävän hoitoon. Tästä huolimatta puolueesta olisi löytynyt kansanedustajia, joilla olisi ollut koulutus ja pätevyys tehtävään mutta sinä tiedät paremmin, miksi oikeusministeriö annettiin alunperin sinulle. Ei silti, kokoomuksen Häkkänen on hoitanut tehtäväänsä hyvin.

Sampo Terholle räätälöidyn salkun painavin (eurooppaministeri) lohkottiin Soinin ulkoministeriöstä. Mitä tälläisestä touhusta pitäisi olla mieltä?
Soini on oma surullinen tapauksensa. Ei kelvannut valtiovarainministerin salkku, olisiko se ollut liian työläs, kun pitäisi yömyöhään kokoustaa ministeriön virkamiesten kanssa, lukea kilokaupalla tutkimuslaitosten selvityksiä, kahlata lukemattomia excel-taulukoita läpi jne.

Tälläista nillitystä tällä kertaa. Hyvää jatkoa ja muistelmiasi odotellen.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#55

OM-salkku tuli minulle siksi, että a) ministerien määräksi oli päätetty 14 b) Pj Soini ei halunnut antaa salkkua muille c) Soini valitsi ulkoministerin salkun. Joten tästä seurasi se, että minulle tuli kaksi salkkua.

Olen myöntänyt että se oli epäonnistunut ”ihmiskoe”...pätevyyttä eli alan koulutusta minulla ei tuohon hommaan ollut. Muilta osin olen jäävi pestiäni arvioimaan. Sitä ovat monet lainoppineet arvioineet matkan varrella.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

En ole ihan varma siitä, miksi oikeusministerin pitäisi olla juristi, puolustusministerin upseeri, sisäministerin poliisi, opetusministerin opettaja jne.

Politiikka on politiikkaa, ei meritokratiaa. Poliitikon tehtävänä on edistää tietyn tahtotilan toteutumista. Virkamiehissä on varmasti riittävästi sektoriasiantuntemusta kertomaan, miten tämä tahtotila olisi toteutettavissa.

Aika monet meistä kokevat, etteivät lait, oikeusjärjestelmä ja oikeusasteiden jakamat tuomiot vastaa kansalaisten yleistä oikeustajua. Tai ainakaan juuri minun ja oman kuplani oikeustajua.

Aika yleisin käsitys lienee se, että väkivaltarikoksista ja varsinkin seksuaalirikosta saa lian lieviä rangaistuksia. Edelleen monet jakavat sen käsityksen, että rikosten uusijat pääsevät liian helpolla ja ns. paljousalennus tuomioita jaettaessa on väärin. Lakien muotoilu tapahtuu oikeusoppineiden toimesta. Oikeusoppineet myös lakia tulkitsevat ja niiden perusteella rangaistuksia jakelevat. Onko mielestäsi jotain haittaa siitä, että jossain vaiheessa prosessia on mukana sellaista poliittista ohjausta, joka ei ole puristettu saman koulukunnan valamaan muottiin?

Aiheellista kritiikkiä esitetään myös lakitekstin kankeudesta ja vaikeaselkoisuudesta. Paraneeko tämäkään tilanne sillä, että juristit kirjoittelevat toinen toisilleen ja ylijuristi sitten lyö leiman paperiin, kun virkkeessä on riittävän monta lauseenvastiketta, sivulausetta ja tahi-sanaa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #65
Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko Vastaus kommenttiin #68

Mukavaa, kun voidaan olla jostain myös samaa mieltä. Aivan liian paljon keskusteluissa tyrmätään toisen ajatukset vain siksi, että toi on niitä ja mä olen meitä.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Viitannet tähän:

https://hommaforum.org/index.php/topic,121517.msg2...

Luetko sä oikeasti Homman Uuvatti-ketjua? Hassua.

+++

Mitä tulee varsinaiseen blogiin, niin siitä puuttuu tasapainon ja reilun neuvottelun käsitteet.

Kyllä, hallitusohjelmaan kirjattiin kriittisyys pitkäaikaisia poissaoloja aiheuttavista tukijärjestelmistä. Jii än ee.

Osa hallitusohjelmasta oli selkokielistä. Osa tarkoituksellisen kryptistä, mutta sellaisiahan ne ovat aina.

Hallitusohjelman kanssa olisi voinut elää. Mutta se tapa millä sitä toteutettiin, ei ollut hyvä. Sun pitäisi tajuta tämä jo. Duunareita ei voi läiskiä korville yksipuolisesti ilman, että toinen osapuoli tulee vastaan.

Jos te olitte jo sopineet Kreikan tukemisesta ennen hallituksen muodostamista, se olisi pitänyt sanoa. Niin ei tehty. Asia ei ollut tiedossa hallitusta muodostettaessa. Se olisi pitänyt sanoa jo ennen vaalipäivää. Vaikka näin: "Sorry, mutta demareiden helvetinkonetta ei voi sammuttaa. Terminatorin Skynetiä ei voi sulkea, eikä myöskään EVM:ää. Me emme pääse siitä irti."

Soinille oli tärkeää yksi ainoa asia. Kaikki muu oli täysin toisarvoista. Lasten kotihoito. Niin ja ne homot.

+++

Soini pyysi ottamaan kaksi salkkua, ja suostut. Hulluutta, toisaalta lojaalia. Molemmilta huonoa neuvottelutaitoa.

Ja siinähän tässä kaikessa on kyse. Neuvottelutaidosta. Hallitustaipaleen alku ei ollut tasapainossa. Kesk/Kok vetävät plakkariin Sotea ja maakuntahallintoa, Turunen iloitsi marginaalimyönnytyksestä.

Samaa rataa jatkui, jatkuvasti kölin alta. Ihmiset tajusivat, mistä tuulee. Persut tajusivat, mistä tuulee. Te ette tajunneet.

Vihoviimeinen oli se, kun Immosen yhdeksikkö ehdotti soten jäihin laittoa, kunnes maahanmuuttoasiat saadaan toteutettua. Te estitte sen. Sen kerran, kun oltaisiin laitettu kova kovaa vastaan, ukot alkavat hajottaa omaa ryhmäänsä.

Noh, kyllähän piti nähdä sekin päivä, kun omaksi luulemansa ministerit liittoutuvat verivihollisen kanssa. Omiansa vastaan.

Teidän temppunne oli jotain niin uskomatonta, että sitä on vieläkin vaikea ymmärtää. Mutta tehty mikä tehty. Yrittäkää elää seurausten kanssa.

Ei sinulla varmaan pahaa tahtoa missään vaiheessa ollut. Sokeutta saattoi ollakin. Tai sitten vaan uskoit väärään mieheen.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#71

Matias hyvä. Kuten kirjoitin, jokaisella on oma totuutensa tai näkemyksensä. Niin sinullakin. Kummallisen hiljaa porukka oli kun hallitusohjelmaa hyväksyttiin jos tuo mitä kirjoitat on totta. Vain yksi uskalsi olla eri mieltä, Saarakkala.

Yhdeksikkö teki ihan ikioman ulostulon. Sai siitä palkkioksi hyvän kuntavaalituloksen. Me muut emme.

Kyllä minä elän omien ratkaisujeni kanssa. Toivon sitä myös teille. Ei millään lailla pahalla vaan hyvällä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Matias Turkkila puhuu verivihollisista. Aika pelottavaa. Todella pelottavaa.

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Kiitokset yhdestä näkökulmasta nykytilanteisiin ja niiden isoon kuvaan.

Tässä oikeusministerikauteenne 2015-2017 liittyvää asiaa.

Joko aika on kypsä sille, että voitte sinisistä käsin kertoa, mitä seuraaville vuosina 2012-2015 esille nostamillenne epäkohdille ennätetään tämän hallituksen aikana tehdä? Tai jos olisitte tehneet, niin ketkä sen estivät?

Eikä tuossa kaikki.

Tekemänne keskustelualoite 4/2013 on edelleen ajankohtainen.

Maaliskuussa 2015 sosiaalisessa mediassa levisi iskulause:
”Ei Saa Kiusaa – Vakuutuslääkärijärjestelmää parannettava”

Joka on edelleen oivallisesti sanottu, mutta niin kuin hyvin tiedetään; sellaisenaan riittämätön, koska koko nykyinen järjestelmä on laitettava täysremonttiin. Pintaremonttien aika on ohitse.

Tuon iskulauseen mukana kymmenissä tuhansissa kafkamaisiin vakuutustaisteluihin juuttuneiden keskuudessa heräsi toive siitä, että nyt viimeinkin tapahtuu. Korjauksia potilaan/vakuutetun kannalta katsottuna parempaan suuntaan.

Tässä ensin poimintoja muistin virkistykseksi Suomen Uutiset – verkkolehdestä:
– hakusanana on ollut uutisiin vakuutuslääkärit

elokuu 9, 2015
Oikeusministeri Lindström: Valtion on korkea aika vapauttaa 1990-luvun laman uhrit
”Oikeutta laman ja vakuutuslääkärien uhreille”

tammikuu 9, 2014
Kymmenen vuoden piina – voiko tapaturmavakuutukseen luottaa?
”Kymmenen vuotta vamman diagnosointia”
”Taistelu elämästä ja eläkkeestä”

lokakuu 17, 2013
Vakuutuslääkärijärjestelmä uusiksi – hoitavan lääkärin ratkaisun tulisi olla sitova
”Vakuutuslääkärijärjestelmän ongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosikymmeniä”

lokakuu 8, 2013
Turunen: Onko vakuutuslääkäreiden toiminnan valvonta riippumatonta?
”Henkilöllisyys salataan”

huhtikuu 19, 2013
Vakuutuslääkärit perussuomalaisten syynissä
”Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääaihe torstain kyselytunnilla oli huoli vakuutuslääkärijärjestelmän toimimattomuudessa ja salamyhkäisyydessä.”

maaliskuu 15, 2013
Vino vakuutusoikeus – vääriä tuomioita vuosien ajan tuhansille
”Tapaturmaisesti vammautunut tai potilasvahinkoa kärsinyt kansalainen ei Suomessa saa oikeutta”

marraskuu 23, 2012
Lindström: Vakuutusoikeuden päätöksenteko erityistutkintaan
”Asiantuntijat kriittisiä vakuutusoikeutta kohtaan”
”Vakuutusoikeuden toiminnan puutteet selvitettävä”

marraskuu 23, 2012
Voiko tapaturmavakuutukseen enää luottaa?
”Vakuutusyhtiö puolitti eläkkeen”

Hyviä esille nostoja. Edelleen vuonna 2019. Lämpimät kiitokset niistä. 

Nyt vain julkisuuteen mahdollisimman paikkansa pitävä yhteenveto siitä, mitä konkreettista kyseisille asioille on vuosina 2015-2019 tapahtunut tai vielä tapahtumassa?

Hyvänä lähihistorian kertauksena nämä kolme kirjallista kysymystä hallitukselle. Reilusti yli kymmenen vuoden takaa!

1. KK 369/2005 Pekka Vilkuna /kesk, Timo Soini /ps, Seppo Lahtela /kesk: Työvoimatoimiston päätösvalta työnhakijan terveydentilan suhteen
Työministeri Tarja Filatov

2. KK 850/2005 Pekka Vilkuna /kesk, Reijo Paajanen /kok, Hannu Hoskonen /kesk, Rauno Kettunen /kesk, Timo Soini /ps, Harry Wallin /sd:
Vakuutusyhtiöiden lääkäreiden valta
Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen

3. KK 796/2006 Petri Neittaanmäki /kesk, Lasse Hautala /kesk ,Timo Soini /ps:
Keuhkojen homeuutealtistuskokeiden vakavat terveyshaitat
Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä

Lisäksi kyseisten kirjallisten kysymysten rinnalle kannattaa nostaa vielä perussuomalaisten vanhan kaartin Anssi Joutsenlahden ”Vakuutusmafia vallitsee Suomessa”– kannanotto vuodelta 2010. Löytynee edelleen avoimesta internetistä.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Hyvin tuntemastanne vakuutusoikeudesta Teidän kannattaa lukea ainakin toinen näistä Suomi 2017-blogista löytyvistä bloggauksista:

← Vakuutusoikeus lukujen valossa 2016
Vakuutusoikeus lukujen valossa 2017 →

Voimia ja rohkeutta toimiinne.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#53

Olet todella tärkeän asian äärellä. Ja olen pettynyt itseeni etten ole saanut näitä asioita vietyä eteenpäin oikeusministerinä.

Mutta nyt Työkykyohjelman kautta näihin asioihin päästään käsiksi. Se pitää yhtenä toimena sisällään juurikin noita asioita, joita tuossa toit esille. Tämä kaikki vaatii nimenomaisesti sitä yhteistyötä kaikkien puolueiden kesken. Siinä ei pidä olla oppositio-hallitusjakoa vaan asian takana on kaikkien oltava. Siksi olemme haastaneet kaikki puolueet mukaan ja niin että Työkykyohjelman esittämät toimet menevät seuraavan hallituksen hallitusohjelmaan asti.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Harva hallitus on jatkanut takakonttimatkailun avulla.

” Sinisten Elovaara vahvistaa käynnin: "Peräkontissa saa kyllä matkustaa" ( YLE 9.11.-17 )
Aika terävää sakkia, koko porukka.

Ei jatkoon.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#57

Olet oikeassa . Uusi hallitus muodostetaan vaalien jälkeen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En mä ainakaan politiikkaan lähtisi, vaikka olenkin luonteeltani vittumainen mies. :)

Jos tänne kirjoittaminenkin saa porukat varpailleen, niin se poliitikon homma taitaa olla sitten melkoinen tunkio.

Kyllä kai kaikkeen tottuu, ja eipä kai tuo kurapostien ja viestien määrä enää säväytä yhtään.

Mielenkiintoinen kokemus varmasti kuitenkin.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#59

Onhan se- mielenkiintoista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jari Lindström, täytyy antaa nyt sinulle tunnustus: sinä olet rehellinen ja suoraselkäinen mies. Persuissa ei montaa sellaista ole ollut. Tämä tunnustus tulee nyt ehkä hieman odottamattomalta taholta: vihreät ei taida liian usein sinisiä tai persuja kehua. Ei toisaalta ole kovin usein ollut aihettakaan, kun Timo Soinikin jaksaa vain horistä fillarikommunisteista. Uusin mutaatio plokissa taisi olla kasvishomofillari.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #72

#72

Kiitos Mika. Minulla on asialliset välit moniin, kaikkien puolueiden toimijoihin, myös Vihreiden. Mutta olihan tämä silti pieni yllätys-

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Joskus tulee mukaviakin yllätyksiä, jopa politiikassa. Mutta muutenhan politiikka on kyllä sellainen elämänalue, että parhaiten siinä pärjää kun muistaa tämän: kun tiedät, ettet saa, et pety.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Eikös Soini ja Siniset sovi oikeastaan hyvin nykyiseen hallitukseen, jonka leimaavin toimintatapa on huono lainvalmistelu ja huonon lainsäädännön valmistaminen.

Ministeriöillä on käytettävissään asiantuntijoita ja käsittääkseni lainvalmistelussa hyvin monet tahot antavat lausuntoja ja kiinnittävät huomiota epäkohtiin. Tästä huolimatta hallitus hyvin usein laiminlyö näiden epäkohtien huomioimisen.

Nykyinen hallitus on ajanut lainsäädäntöön vaikeaselkoisen "aktiivimallin", jonka tulkintaa edes työvoimatoimistojen tai Kelan viranomaiset eivät ymmärrä, puhumattakaan tavallisista työttömistä. Pahimmillaan aktiivimallin tulkinta on aiheuttanut suuria taloudellisia ongelmia ja puhdasta epäoikeudenmukaisuutta yksittäisiä henkilöitä kohtaan.

Pikavauhtia naputeltu "tiedustelulainsäädäntö" oli ainakin joltain osin perustuslain suhteen ongelmallinen. Perustuslain "ohittaminen" tai "jyrääminen" puolihuolimattomasti kertoo enemmänkin puhtaasta ammattitaidottomuudesta tai tahallisesti perustuslaista piittamattomuudesta.

En tiedä miten Sinisten käy seuraavissa vaaleissa, tai miten itse ministerin, mutta siihen voi luottaa että Soini "porskuttaa" aina eteenpäin menestýksellä. Soini on pelimies, joka osaa pelata korttinsa oikein henkilökohtaisen edun nimissä ja on huippuluokan "populisti" esiintyjä. Populistisilla "heitoilla" voi uransa rakentaa todella pitkällä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Välinpitämättömyydestä esimerkki löytyy lähempää kuin
uskotkaan!

On yksi piha, jota käyttää kuusi asukasta.

Vain yksi asukas hoitaa lumityöt.

Viittä asukasta ei kiinnosta, sillä heillä ei ole lumilapioita, eikä kukaan tai mikään taho ole heiltä vaatinut pihan kunnossapitoa.

Niinpä, miksi tekisi mitään, kun ei ole pakko, eikä toisaalta kiinnostakaan.

Sama ilmiö näkyy lasten ja nuorten huolenpidossa.

Kunnes, joku vahingoittuu, joku tuhoutuu tai joku kuolee.

Koko yhteiskunta järkkyy. Tuomarit ovat lähtökuopissaan. Valtiovalta puhuu ministereiden suulla lakien noudattamisen ehdoista.

- - -

Tosiasiassa, hallitus, jonka vastuulla on lopulta yhteiskuntamme turvallisuus, on epäonnistunut kansansa suojelusta.

Jokainen raiskattu pikutyttö, on ollut hallituksemme vastuun siirtämistä jonkun toisen tehtäväksi.

Käyttäjän AkseliErkkil kuva
Akseli Erkkilä

Aika hyvä kirjoitus.

Sanoisin, että teitte aivan fundamentin virheen mennessänne porvarihallitukseen. Perussuomalaisissa oli kaksi silmin erotettavaa ryhmää - maahanmuuton etusijalle ja lähes ainoaksi poliittiseksi kysymykseksi asettavat, ja toisaalta työttömät ja pienituloiset, jotka toki maahanmuuttoon suhtaituivat hekin kielteisesti, mutta harvemmin se oli ainoa asia, jolla oli väliä. Tällä hallituspohjalla kumpikin ryhmä jäi nuolemaan näppejään, ja puolueen demografia muuttui sen kristillis-sosiaalisen siiven passivoiduttua.

Siniset taas on kahlittu tähän kokoomuslaisuuteen, koska se perustettiin nimenomaan nykyisenvärisen hallituksen pelastamiseksi.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#69

Virhe? Toisaalta ovet olivat auki hallitukseen jo 2011. Ei löytynyt riittävää kannatusta puolueen sisältä.
2015 oltiin aivan toisessa asennossa. Puolueen sisällä.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Kiitokset työministerille siitä, että käyt keskustelua siitä.

Tässä kirjoituksessa on kyllä vinhaa perää. Taitaa esimerkiksi olla niin, että aktiivimallihan käytännössä hyväksyttiin huhtikuussa 2017 kehysriihessä. Ja tuolta ajalta en kyllä muista kenenkään nykyisen PS-kansanedustajan kritisoineen sitä.

Joulukuun 2017 jälkeen, kun asia tuli laajemmin keskusteluun, ääni kyllä muuttui sillä rintamalla PS-kansanedustajien osalta. Haukuttiin aktiivimalli mennen, tullen ja palatessa. Ei siinä mitään, mutta hallituksessa se hiljaa kuitattiin. Tämä nyt on vähintään kaksinaismoralistista mielestäni.

Itse asiassa epäilen, että sinäkin Jari voit sanoa ministeripestisi päättymisen jälkeen ko. mallia huonoksi jutuksi. Toki en ole sinä, mutta kun pesti ministerinä on ohitse, puhe voi vapautuakin.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#70

Kiitos Olli.

Käyn tätä mielelläni. Vaikka joskus se onkin perin haastavaa erilaisista syistä johtuen.

Minä voin ja olen jo nyt sanonut että aktiivimallissa on vikoja. Sanoin sen alusta sti. Se ei poista sitä, että olen vastuussa sen etenemisestä lainsäädäntöön asti.

Ja muistat oikein. Kritiikki siihen ja maahanmuuttopolitiikaan liittyen kasvoi lähellä kuntavaaleja 2017. Miksiköhän?

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

"Se ei poista sitä, että olen vastuussa sen etenemisestä lainsäädäntöön asti."

Niin, kerropa nyt vielä ihan käytännössä että mikä se mahtaa olla se poliitikon vastuu tekemisistään, kun siitä yksi jos toinen arkadianmäen kravattikaula niin höpäjää?
Miten kannat vastuusi siitä että todella mittava määrä ihmisiä on kohdannut taloudellisia ja henkisiä ongelmia tekemisienne takia. Tässä ei pelkkä nöyryys, anteeksipyytely ja selittely auta jos se on sitä"vastuunkantamista"
Eihän pahasti kämmäillyt poliitikko edes ymmärrä erota tehtävistään vaikka syytä olisikin.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #79

#79

Vaaleissa sinulla ja kaikilla äänestäjillä on tilaisuus antaa ratkaisevaa palautetta. Tämäkin pesti on määräaikainen ja lainassa. Seuraava työministeri valitaan ensi keväänä.

Merkittävä määrä ihmisiä on taloudellisissa vaikeuksissa, ihan totta. Merkittävä määrä on saanut myös töitä ja saanut taloutensa parempaan kuntoon. Sekin on kiistatonta faktaa.

Kenen pitäisi erota?

Pasi Karlsson Vastaus kommenttiin #80

KEPU laiseen tapaan - vastuu on kuulijalla.

Onpa kepun aisankannattajan logiikkaa.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko Vastaus kommenttiin #80

#80

Näin varmasti tulee tapahtumaankin mutta edelleenkin olisin kiinnostunut kuulemaan , niinkuin varmaan moni muukin näitä keskusteluja seuraava että mikä se poliitikon "vastuu" kirjaimellisesti ja käytännön tasolla oikein on?

Kenenkään eroa tehtävistään en ole vaatinut vaikka mielestäni arkadianmäellä yhteiskunnan ylläpitämässä laitossirkuksessa istuksii paljonkin ihan turhaa porukkaa joka ei ole tehtäviensä tasolla.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Tosin kyllä itse teit välittömästi ministerin tehtävän saatuasi, hallitusneuvotteluiden jälkeen ulostulon siitä, kuinka työnantajille tulisi laittaa Kela-maksut takaisin, koska duunareilta halutaan kovin paljon.

Aloitteesi ammuttiin välittömästi alas, eihän sitä oltu taidettu hallitusneuvotteluissa sopia. Joten ehkä omassa toiminnassasikin tämän(kin) suhteen kritisoitavaa olisi. Ei siinä, hyvä tavoite. Harmi, ettei toteutunut toimestasi.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Merkittävä määrä ihmisiä on vaikeuksissa, kun siniset ovat leikanneet opiskelijoilta? http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/file...

Merkittävä määrä on myös saanut töitä. 61 000 työtöntä.

On se silti vähemmän kuin 121 000 työllistettyä.

Mikko Järvinen

TE-toimistojen kirjoilla on paljon ihmisiä joilla on erittäin vakaviakin diagnooseja. Ihmisiä, jotka lääkärit ovat todenneet työkyvyttömiksi mutta heitä ei ole päästetty työkyvyttömyyseläkkeelle vaan heitä roikotetaan työttöminä työnhakijoina löyhässä hirressä. Tälläisillä ihmisillä ei ole mahdollisuuttaa työllistyä sillä työnantajat eivät heitä palkkaa. Ajatuksena taitaa olla että nämä ihmiset sijoitetaan kuntouttavaan työtoimintaan täysin piittaamatta heidän hyvinvoinnista. Työkyvyttömille on siis tarjolla palkatonta pakkotyötä loppuelämäksi? TE toimistoissa viis veisataan työkyvyttömän pitkäaikaistyöttömän hyvinvoinnista heidät pakotetaan karensseilla kiristämällä palkattomaan työhön kunnes totaalinen romahdus koittaa ja tällöin yhä useammin ainoana ulospääsynä nähdään itsemurha. Itsemurhiin kuolleiden määrä onkin kasvanut jo kahtena vuonna peräkkäin (2016-2017) nähtäväksi jää kasvaako itsemurhiin kuolleiden määrä koko hallituskauden ajan.

Käyttäjän JariEeva kuva
Jari Eeva

" ...Alkoivat ongelmat ja vastustus". Surullista, että ministeri Lindström ei vieläkään tajua, että aktiivimallilaissa työttömille asetettiin velvoitteita, joita suuri osa ei pysty täyttämään, monestakaan syystä, vaikka aktiivisia olisivatkin. Ja sitten rangaistaan. Tämä ei käy kansan oikeustajuun, eikä oikeusoppineidenkaan. Leikkuri -laki, ei juuri muuta.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Aktiivimalli voi joutaa romukoppaan. Päätöksien takana ei tarvitse seisoa, jos päätös ei toimi. Sama koskee soteuudistusta. Hallituksestakin voi ja saa lähteä.

Mielestäni puolueiden velvollisuus olisi olla nirppanokkaisempia tavoitteidensa ja profiilinsa suhteen ja kaataa hallitus tarvittaessa sisältä käsin, koska ulkoa käsin enemmistöhallituksia ei nykyään kaadeta edes kahden kilometrin kantaman kivääreillä.

Koska presidentillä ei ole enää työpöydällään punaisia eduskunnan ja hallituksen hajottamisnappeja, tarvitaan sellaisia jonnekin ministerien takaraivoon.

Jani Kuusela

Miksi Timo Soini panttaa ehdokkuuttaan?

Siksi, ettei hän tiedä todellista kannatustaan.

Hän saa kuulemma 300 sähköpostia päivässä, mikä osoittaa hänen kannatuksensa pysyneen.

Vaikkakin 2/3 niistä on Soinia arvostelevaa postia.

Taitaa Soinin kannatus pudota puoleen tai kolmasosaan viime vaaleista.

Sitä kannattaakin miettiä lähteekö enää ehdolle, vai jääkö illuusioon, että kannatus olisi edelleen 2011 tai 2015 tasolla.

Ei ole.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#94

Tarkkanäköisenä havainnojana huomannet että minä en ole Timo Soini..

Hän kertoo omat aikomuksensa ihan itse.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Miksi hallituksessa ei noudatettu hallitusohjelmassa olevia perussuomalaisten vaatimuksia, jotka kolme puoluetta oli sopinut. Jakautumisen jälkeen sinisistä on tullut äänettömiä yhtiömiehiä. Pelkästään Soinin hillotolpan suojelijoita.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#97

Kummallinen äänetön yhtiömies kun on kyennyt torppaamaan monia pyrkimyksiä puuttua vaikkapa tarveharkintaan tai yleissitovuuteen. Outoa. Vai meinaatko että niitä olisi joku muu puolustanut? Oppositiosta käsin?

On myös niin, että perustuslain rajojakin on koeteltu mutta sellaiset esitykset ovat kaatuneet- perustuslakiin ja/tai sen tulkintaan. Pitäisikö siis mielestäsi perustuslakia rikkoa?

Käyttäjän KlausHemanus1 kuva
Klaus Hemanus

Hyvä ministeri Lindström. Ihan hyvää työtä olet tehnyt. Niin myös Jussi niinistö, joka on ensimmäisenä puolustusministerinä huomannut Kiinan ja Venäjän hämyiset puuhat. Tsemppiä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset