Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Oppisopimusmarkkinat Suomeen, työllisyysaste ylös

Viime aikoina olen vieraillut monissa tilaisuuksissa kuulemassa siitä, kuinka Suomea vaivaa työvoimapula. Puhe avoimista työpaikoista voi tuntua erikoiselta, koska meitä vaivaa samanaikaisesti myös merkittävä työttömyys. Mutta vaikka sekä työpaikkoja että työvoimaa olisi Suomessa tarjolla, se ei auta, jos sopivat työt eivät kohtaa sopivia tekijöitä.

Tämä on yksi Suomen isoista ongelmista, johon jokaisen puolueen pitää tarjota omia ratkaisujaan. Joistakin muista puolueista poiketen me Siniset emme halua purkaa ulkomaisen työvoiman tarveharkintaa emmekä romuttaa yleissitovuutta synnyttääksemme halpatyömarkkinoita, vaan me uskomme suomalaiseen osaamiseen. Yhtenä merkittävänä keinona, osaamisen lisäämisen avulla, voimme nostaa työllisyyden kohti 75 prosenttia ja pitkällä aikavälillä 80 prosenttiin. Toki muitakin keinoja tarvitaan, esim. työkykyohjelman toimenpiteet.

Tarvitseeko jokaisen suomalaisen jatkossa sitten olla tuplamaisteri? Ei tarvitse. Juuri tällaisesta ajattelusta meidän pitää päästä eroon. Osaaminen ei ole yhtä kuin tutkintojen määrä. Osaamista on kaikki se, mitä ihminen on töissään, harrastuksissaan tai opinnoissaan oppinut sujuvasti tekemään. Työelämässä täytyy osata arvostaa kaikenlaista osaamista.

Kun me Siniset siis puhumme osaavasta Suomesta, emme puhu maisterien määrän kasvattamisesta vaan täydentävän koulutusten lisäämisestä ja elinikäisestä oppimisesta. Tahdomme kaksinkertaistaa muunto- ja uudelleenkoulutuksen määrän, koska juuri niillä kerrytetään työntekijöiden ammattitaitoon uutta sisältöä niin, että työmarkkinat näyttävät hetkessä valoisammilta.

Tärkeimpänä kaikista koulutustoimista pidän kuitenkin oppisopimuskoulutuksen määrien kaksinkertaistamista ja oppisopimusmarkkinoiden syntymistä Suomeen. Meillä on iso joukko nuoria, jotka tahtoisivat oppia enemmän käsillään ja käytännössä kuin pelkästään koulussa istumalla. Ja samoin meillä on iso joukko aikuisia, jotka tahtoisivat vaihtaa ammattia, mutta palaamatta lähtöruutuun opintojen suhteen. Oppisopimus kouluttaa suoraan työhön, ja on erinomainen tapa oppia. 

Tätä mahdollisuutta hyödynnetään nykyisellään kuitenkin aivan liian vähän. Järjestin tammikuussa pyöreän pöydän keskustelun oppisopimuskoulutuksen kehittämisestä. Ongelmiksi siellä tunnistettiin mm. tietoisuuden puute ja vasta aluillaan oleva yhteistyö yritysten välillä. Esimerkiksi Saksassa on osattu miettiä tämä järjestelmä toisin, ja saatu aikaan toimivat oppisopimusmarkkinat, joilla yritykset toimivat verkostoissa tarjotakseen yhdessä oppisopimuskoulutusta ja saadakseen kukin sitä kautta itselleen uusia, täsmäkoulutettuja työntekijöitä. Jos Suomeen saataisiin yhtä toimiva systeemi, väitän että se paitsi lisäisi työllisyyttä, myös auttaisi työvoimapulaan ja nuorten syrjäytymiseen.

Sinisten 12-kohtaisessa vaaliohjelmassa kaksi esiin nostettua teemaa ovat Osaava Suomi ja Työtä kansalle. Mielestäni nämä kaksi liittyvät kiinteästi yhteen.

Jotta suomalainen työ kohtaa jatkossakin suomalaisen tekijänsä, meidän on kaksinkertaistettava muunto-, täydennys- ja oppisopimuskoulutusten määrät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hieman ohi blogisi aiheen, mutta kuitenkin "tontillasi":

"TE-toimisto myöntää 4000 € palkkion toistaiseksi voimassa olevaan työsopimukseen", ks. alla:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269860-te...

---

Kysyn sinulta, Jari, jos tätä em. 4000 euron palkkiomallia nyt paraillaan kokeillaan, niin voiko osatyökykyisten kohdalla samaan aikaan toteuttaa ns. kevenettyä irtisanomismenettelyä?

Jos on jo palkkaushetkellä tiedossa, että henkilö on osatyökykyinen, niin mikä irtisanomismenettely häntä silloin koskee?

Minusta olisi erikoista, jos tässä tapauksessa katsotaan yrityksen kokoa, kun osatyökyinen irtisanotaan, jos hän ei selviydy työstään tai hän "mokailee". Kuka asettaa osatyökykyisen kohdalla irtisanomiskriteerit? Ja kuka niitä valvoo? Vai valvooko kukaan?

Jari, mikä laki tulee sovellettavaksi osatyökykyisiä irtisanottaessa?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Saataisiin nyt kaikki turhat aineet sieltä eka pois!! Se ois jo edistystä.. Ei ollut mukavaa Logistiikan. aikuispuolella alkaa tekemään Englannin/äidinkielen tehtäviä netissä 13 tunnin työharj. päivän jälkeen!

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Jos palkkaa työstä ei makseta, niin työvoima ei koskaan kohtaa työn tarjoajaa. Paitsi karenssin uhalla nykyisin on saatu työntekijöitä ilmaisiin töihin (no palkkana on työttömyyskorvaus ja 9€/vrk) . Mutta työn jälki ja motivaatio työhön ovat alhaista tasoa. Noinhan se oli aikoinaan kun esim. teitä rakennettiin työttömyystöinä 1960- ja 1970-luvuilla.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Eipä Jari taida nyt vastata lainkaan 4000 euron työllistämispalkkioon, jota kysyin #1 kommentissani...

Kertoisikohan Jari, mitä ELA (ks. alla) vaikuttaa Suomen TE-toimistojen toimintaan - lyhyellä tai pidemmällä aikavälillä?

Onko 4000 euron työllistämispalkkio vain apukäsite siirtyä kokonaan pois palkkatukijärjestelmästä ja teettää palkkatukijärjestelmän alasajo työnantajilla 4000 euron palkkiota vastaan?

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269860-te...

Ks. alla:

"Euroopan työviranomaisen (ELA) perustaminen etenee

EU-puheenjohtajamaa Romania ja Euroopan parlamentti pääsivät 14.2.2019 alustavaan sopimukseen Euroopan työviranomaisen (ELA) perustamisasetuksesta."

https://temkirjeet.sst.fi/messages/view/624/10351/...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset