Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Tauko- alkaa nyt

  • Kuva on viimeisimmästä EU-kokouksestani Brysselistä. Sosiaaliasioiden huippukokous.
    Kuva on viimeisimmästä EU-kokouksestani Brysselistä. Sosiaaliasioiden huippukokous.

 

En tiedä onko tämä nyt ihan blogin arvoinen asia, mutta itsepä vastaan siitä mitä tänne kirjoitan.

Aion pitää tauon Puheenvuoro- blogistani ja tauko alkaa NYT. Kirjoitan, mutta en tänne vaan keskityn kirjaani.  

Siirryn passiiviseksi tarkkailijaksi toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi. Joka tapauksessa jätän ministerin tehtävän oletetusti kevään aikana, joten katson että minulla ei ole sellaista annettavaa tälle alustalle kun ehkä on ollut ministerinä(jos silloinkaan).

 

 

Olen pyrkinyt käymään keskustelua ja olemaan aktiivinen kun vain aikaa siihen on ollut. Mitään sen kummempaa dramatiikkaa tähän ei liity. Ei edes se, että harkitsen vakavasti jatkamistani politiikassa ja teen sen suhteen päätöksiä vielä tämän vuoden aikana. Valtuustossahan jatkan tämän kauden loppuun. Mutta poistun vähin äänin valtakunnan politiikasta heti kun puolueet saavat uuden hallituksen kasaan. Ja en ole julkisuuden henkilö enää sen jälkeen. Olen siitä oman osani saanut. 

Katson tehneeni oman parhaani myös tällä forumilla. Ja kannustankin aktiivisia poliitikkoja, myös terävästä kärjestä, mukaan tämän kaltaiseen keskusteluun. Antakaa ihmisten kommentoida, asiattomuudet toki ovat eri asia. Tiukkaakin palautetta olen saanut ja en välttämättä ole sitä aina sietänyt, mutta sekin kuuluu asiaan.

Kiitos kaikille kommentoijille kuluneesta ja kiitos Uuden Suomen Puheenvuorolle tästä keskustelu-ja blogialustasta.

PS. Anteeksi jos olen hermostunut jonkun jänkkäämiseen! Se on asia jota siedän erittäin huonosti. ARGH! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kirjan nimeksi tullee: Näin minä sen halusin nähdä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jari toiset jatkaa siitä mihin sinä jäät.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jari toiset jatkaa siitä mihin sinä jäät.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Puheenvuoron hyvin satunnaisena käyttäjänä edelleen iso plussa siitä, että ministeristason mies on malttanut vaihtaa mielipiteitä tällä(kin) alustalla kansalaisten kanssa.

Yleensä ne muuttuvat tietyn urapisteen jälkeen joko passiivisiksi puheenvuoroiksi (yhteenkään kommenttiin ei vastata) tai kokonaan kommentoinnin estoon.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Odotellaan. Annetaan kirjailijalle hetki aikaa, eikä tuomita heti. Kuunnellaan mitä hän kertoo poliitikon elämästä. Minä myös haluaisin ymmärtää myös miksi, Jari Lindström toimi tavallaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Totta. Mutta en niin paljoa että ostaisin kirjan, joka häntä hyödyttäisi. Joku raja uteliaisuudellakin/typeryydellä. Lindström voi laittaa kirjansa ilmaisiksi nettiin.. voi myös postittaa minulle ja maksan postimaksut.
Vuoritie 14, 46900 Inkeroinen

Ihan sama muusta, mutta ainakin blogisti seisoi suht koht omilla jaloillaan Puheenvuorossa. Parempi sekin kuin monella muulla.

Käyttäjän SeppoSamppala kuva
Seppo Samppala

Jees odotellaan. Onhan Jarilla nyt aikaa kirjoitella kun saa korvausta menetetystä vapaa-ajasta ihan reilummalla summalla, mitä nyt entinen ministeri saa sopeutumisrahaa. Tulihan sitä palkkiota vähintään 10000 euroa kuukaudessa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kirjoittaminen on tosi antoisaa. Jopa terapiaa. Neljä vuotta sitten julkaisin ensimmäisen ja nyt lähtee ensi viikolla painoon viides kirja (tosin sellaisia 100...130 sivuisia). Jarilla on selkeä tyyli kirjoittaa. Kolme kirjaa tilaukseen. Toivottavasti tulevat jo joulumyyntiin.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Jari Lindström on poliitikoksi hyvinkin sympaattinen ja rehellisen oloinen. Eduskunta olisi tarvinnut hänen kaltaistaan entistä duunaria, mutta Jarin poliittinen ura katkesi uskomattomaan virhearvioon. Missä tahansa muussa eduskuntapuolueessa hän olisi mennyt läpi, mutta Siniset - eihän se ole mikään puolue, viiden hillotolpan liike vain.

Suomen poliittiseen historiaan jääkin selkeä esimerkki siitä, että jos puolueen eliitti ei hyväksy puolueen rivijäsenten päätöksiä (kesällä 2017 siis Halla-ahon valintaa), eliitti saa lähteä. Lindtrömin lisäksi poliittisia ruumiita ovat nyt myös muut eduskunnasta pudonneet siniset - joista pääosaa kukaan tuskin enää koskaan kaipaa. Halla-ahoa, Sipilää tms. on turha syyttää, sillä valinnan teki jokainen sininen itse - ja katuu nyt varmasti. Jotkut jopa myöntävät sen.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Olen aika kyyninen mitä politiikkoihin tulee. Mutta kuitenkin teitä, Jari Lindström, arvostan. Joku sellainen rehellisyys teistä huokuu ja elämänkokemus. Mielelläni olisin teille henkilökohtaisesti suonut jatkokauden. Mutta tulevaisuudestahan ei kukaan osaa sanoa täysin varmaa.

Hyvää vointia!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kiitos työstänne ministerinä.
Muuten; luulin pestinne jo loppuneen kun Teitä ei eilen ministeriaitiossa näkynyt.

Käyttäjän teppoovaskainen kuva
Teppo Ovaskainen

Kiitos blogeista ja ennen kaikkea aktiivisesta kommentoinnista, Jari. Hyvää kevättä!

Käyttäjän heka35 kuva
Heikki Dillström

Perustuslain 6§ vastainen "Aktiivimalli" tuli kalliiksi sen kannattajalle. Ei mikään ihme sinänsä, isompi ihme on se miten kyseinen laki saatiin muilutettua läpi perustuslakivaliokunnan. Se kun syrjii työtöntä ainakin iän, terveydentilan ja asuinpaikan perusteella. Toivotan tervemenoa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Siirryn passiiviseksi tarkkailijaksi toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi. Joka tapauksessa jätän ministerin tehtävän oletetusti kevään aikana, joten katson että minulla ei ole sellaista annettavaa tälle alustalle kun ehkä on ollut ministerinä(jos silloinkaan)."

Autobaanojen levähdyspaikat eivät ole turhia. Aikanaan, kun ajoin Ranskasta iltayöllä Saksan Travemundeen, ehtiäkseni seuraavalle lautalle, jouduin Rastplatzeilla hyppäämään ulos autosta ja pitämään itseni hereillä.

Jäin kuitenkin miettimään tuota lausettasi, jossa toteat, millaista annettavaa Sinulla olisi tälle alustalle enää, kun et ole ministeri. Ja erityiseti tuota suluissa olevaa 'jos sillonkaan'!

'Jos silloinkaan'-pohdinnassasi tunnistan surun.

Tunnistan ajatuksestasi myös äitini, joka loputtomasti vähätteli itseään, vaikka oli mahtava voimanainen.

Siirtymäriitti saattaa helposti vahingoittaa lapsia.

Jokainen kerta, kun tunnistin äitini itsensä vähättelystä, pysähdyn.

Minä olen minä, en hän.

Jari, tauko-ajallesi voimia.

Juha Simola

politiikka ei paljoa kiinnosta, vain talous osio kiinnostaa. olit ulkoapäin katsoen valtavissa paineissa, hyvin kestit. nyt olisi hyvä ottaa rennosti viisi vuotta, läheisten takia on tarpeellista pysyä terveenä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset