Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Viisastelua katsomon puolelta

Kyllä se on ehdottomasti niin, että ne parhaat pelaajat löytyvät katsomosta. Sieltä kun voi laukoa melkein mitä vaan ilman vastuuta mistään. Niinpä minäkin ryhdyn tässä hetkeksi viisastelemaan. Ja poistun sitten puun taakse piiloon...sitä ennen avaan näkemyksiäni.

Uusimmat galluplukemat toivat taas kaivattua(?)viihdykettä heinäkuiseen Suomeen. Eduskuntahan on istuntotauolla(Huom! Ei lomalla.) joten politiikassa ei tapahdu juuri mitään mielenkiintoista. Onhan tuossa toki EU-puheenjohtajuus alkanut. Se ei taida kuitenkaan olla kuin politiikan hardcore-seuraajille messevää seurattavaa.

PS on tällä hetkellä Suomen suurin galluppuolue. Se on ollut sitä jo hetken. Mikään yllätys tämä ei ole, ainakaan minulle. Ennustin PS:n vaalimenestyksen nappiin. Että minä olin sitten oikeassa! Aika näyttää olenko oikeassa siinä toisessa ”analyysissäni”. Siis siinä, että vasta hallitusvastuu mittaa todellisen kannatuksen kestävyyden. Minä toivon sen tilanteen näkeväni.

Mielestäni muut eduskuntapuolueet tekivät ja tekevät jatkuvasti saman virheen. Ne ovat muka ottavinaan perussuomalaiset tosissaan, mutta käytännön politiikassa antavat kaikki lyömäaseet PS:lle. Oli kyse sitten ilmastonmuutoksesta tai maahanmuutosta. Ilmastonmuutos oli vaaliteemana sekin perussuomalaisille erottumisen paikka.

En usko, että ihmisiä syyllistämällä saadaan asioita aikaiseksi. Persujen sanoma, tai siis tarkemmin ottaen, Halla-ahon sanoma on mielestäni selkeä ja hyvin perusteltu. Hän osasi vaalikeskusteluissa perustella näkemyksensä erinomaisesti. 

Entä jos ihmiset kokevat, että Suomi on jo tehnyt oman osansa? Entä jos he ovat sitä mieltä, että nyt on muiden vuoro tehdä edes se sama minkä Suomi on jo tehnyt? Entä jos kaikki eivät olekaan ilmastouskovaisia? Entä jos Suomi ei voikaan estää ilmastonmuutosta? Jos näitä kysymyksiä pidetään lapsellisina tai jopa tyhminä, niin pidän sitä nimenomaisesti hölmönä ja ylimielisenä. Nuo kysymykset on otettava tosissaan ja tehtävä sen mukaista politiikkaa. 

Ennen jytkyä puhuttiin maahanmuutosta, tai siis yritettiin puhua. Muutama vuosi sitten kunnollista keskustelua ei edes ollut. Oli vain väittämiä puolesta ja vastaan. Nyt sentään keskustellaan. Mutta kun muut puolueet ovat päässeet vasta maahanmuuttoon, niin persut puhuvat jo haittamaahanmuutosta. Eli erottuvat taas kaikista muista. Tämä on mielestäni ja ennen kaikkea hyvän poliittisen suunnittelun ja Halla-ahon esiintymisen ansiota.

Katsomoanalyysini on se, että PS pärjää niin kauan kun sitä ei oteta todella tosissaan, se pärjää jos sen viestiä ei kuunnella ja omaa politiikkaa muuteta. Siitä puhumatta  tai huomiotta jättäminen sataa heidän laariinsa 100% varmasti. 

Rinteen hallitus on ottamassa  sellaisia turvapaikanhakijoita/siirtolaisia(8 henkilöä), joita Italia ei huoli. Sipilän hallitus ei tähän suostunut. Rinteen hallitus suostuu ja puhuu samalla suunnanmuutoksesta. Kenenköhän laariin tämä mahtaa sataa?

Entä jos Halla-ahon taktiikka onkin niin ilmiselvä, että sitä ei vain hoksata? Tehdä puolue ”tarpeettomaksi” saamalla kaikki muut tai edes merkittävä osa muista puolueista ajamaan heidän mieleistään pragmaattista politiikkaa, terveellä itsekkyydellä varustettuna. Voisiko se olla niin simppeliä?

Olen tässä nyt sitten huudellut katsomosta. Rinteen hallituksen tekemisiä laajemmin enkä varsinkaan seuraajani, työministeri Harakan, työtä en ryhdy arvioimaan, vielä. Annan aikaa ja sitten aikanaan ilmestyn mestaroimaan ja jakamaan kritiikkiä...tai sitten kehun. En tiedä vielä mihin suuntaan se kääntyy, mutta sen tiedän että katsomosta jaellaan parhaat neuvot ja ohjeet. Mitään muuta merkitystä niillä ei ole.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Liity hyvä mies Perussuomalaiseen puolueeseen niin katkeruus vähitellen katoaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Toivottavasti ei liity. Monet duunarit äänestivät persuja ja tätä hillotolppamiestä ei sinne kaivata. Kiky, varsinkin aktiivimalli, karkoittavat kyllä äänestäjät.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#35

Ole huoleti. En liity tai siis en hae jäsenyyttä. Mistään.

Harri Happari Vastaus kommenttiin #36

Turhaa se olisikin, minkä varsin hyvin tiedät. Persut ei pettureista perusta :)

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #40

#40

Minä hyväksyin. Kommenttisi meinaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #40

Ei hän petturi ole. Ihminen, kuten muutkin. Itse petyin hänen ajamiinsa asioihin. Heidän ryhmänsä ei menestynyt vaaleissa ja siinä se.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Lindströmin blogausta ei mielestäni voi oikein mitenkään nähdä katkeruudeksi perussuomalaisia tai ao. puoluetta kohtaan. Melko positiivisinakin nähtävissä olevia arvioita puolueesta hän ja sen nykyisestä pj:stä hän tuossa kirjoittaa, päivänpolitiikan ulkopuolelta tarkastellen.

Ihmettelen, mistä tuollainen katkeruussyytös pystyi tähän saumaan tupsahtamaan? Toisaalta se on usein se helpoin syytös.

Arvostan Lindströmin työtä työministerinä suuresti. Mies (kirjoittaisin isolla vaikka olisi keskellä lausettakin) uskalsi ajaa ikäviäkin, mutta kipeästi tarvittuja päätöksiä, joita nykyinen populistiministeri samassa pestissä vähemmän yllätyksellisesti romuttaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ilmastotalkoot on jo taputeltu juttu, Kiina piti siitä huolen panostamalla reippaasti Afrikan energiantuotantoon lisäten hiilivoimaloita sinne.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström
Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#1
Mikä ihmeen katkeruus? Liity hyvä mies luetun ymmärtämisen kurssille.

Ja en liity.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tällä hetkellä näköjään vielä tiedostamaton, mutta lähikuukausina tilanne muuttuu.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#5

Olet sinä melkoinen heppu ennustelemaan. Harmi kun menee vaan pöpelikön puolelle että rytisee.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

P.S. Kunnioitin epätoivoista yritystäsi hoitaa kahta ministerinpostia , mutta en kunnioittanut sitä, että otit ne vastaan, sillä silloinkin ajattelin , että Jari Lindström on ihminen.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #8

#8

Etkö näe lauseessasi ristiriitaa? Hoitamisen yrittämistä kunnioitit, mutta et sitä että otin pestit vastaan.

Mutta kiitos anyway, olen tosiaankin vain ihminen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #22

En todellakaan näe ristiriitaa.

Keväällä jäihin uponnutta ja avannosta selvinnyttä voi kunnioittaa, mutta ei sitä, että tämä heikoille jäille lähti.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #26

#26

Mistä tiesit jäiden olleen heikot? Mutulla vai kokeilemalla ensin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Voisit jo rehellisesti itsekin tunnustaa, että oikeusministerin tehtävät ylittivät kompetenssisi.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #29

#29

Olen sen kertonut jo vaikka kuinka monesti, että liika oli liikaa. Pitääkö vielä kaataa tervaa ja höyheniä päälle?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Selkeästi katkeruus kuultaa läpi kirjoituksen rivien välistä. Sinähän aloitit persuministerinä, etkö muista, sinisten loikka auttoi perussuomalaisten kannatuksen nousussa. Ilman jakautumista nousua ei olisi nyt olemassa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#9

En voi tietenkään sille mitään miten sinä tulkitset. Minä tiedän paremmin. Mutta en ryhdy väittelemään moisesta, koska epäilen että kantasi ei muutu vaikka seisoisin päälläni.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #20

Ei kai kenenkään tarvitse kantojaan muuttaa, vaikka koko maailma seisoisi päällään. Eikä tämä ole kiistan aihe, jokainen voi tulkita tekstiä omalla tavallaan. Joskus vain kirjoittaja tulee sokeaksi omalle tekstilleen. Näin käy meille kaikille. Koskaan ei myöskään pidä sanoa että ei koskaan, koska maailma voi muuttua ja oma mielikin muuttuu.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #66

Jos Alsio tai joku muu löytää tämän blogin tekstistä, riveiltä tai niiden välistä katkeruutta, niin sokeus on kyllä omissa silmissä.

En ole kaikista blogistin kirjoittamista asioista samaa mieltä - persujen "ilmastovouhotukseen" ja vastaaviin termeihin pitää kyllä reagoida, mutta ei mielestäni omaksua -, mutta katkeruus loistaa kyllä blogissa poissaolollaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #80
Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #86

#86

Böö, ei ole mitään pelättävää

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #87

Tätä ei kannattaisi enää kommentoida, mutta en kommentoikkaan.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #80

Panu Saarelan kanssa samaa mieltä - katkeruuden näkeminen siellä ja täällä on suomalaisille todella yleistä. Se on niin helppo syytös, usein kenties vain paremman puutteessa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen lukenut kymmeniä eri politiikkojen muistelmia jossissakin avaitsee katkeruutta suurimmaksi osaksi ei, eikä sitä ole havaittavissa Lindströmin blogissakaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Persuille oli tosiaan hyvä veto kopioida tuo "ilmastohömpän vastustaminen". Jopa kaltaiseni eurooppahenkinen liberaali suvakki mietti tovin ihan vakavasti jos ääni tällä kertaa menisi persuille (ei mennyt). Ja hyvänä teemana se pysyy vaikka joku toinen tulisi apajille: Arvaan että kokoomus voisi hyvinkin oppositiossa styyrata kurssia siihen suuntaan.

Eräs keskustelija toisaalla pohti, miksi tämänkaltainen ilmastonmuutosasenne on juurikin oikeistonationalistien/populistien teemana laajemminkin ja mielestäni päätyi aivan oikein päättelemään että sillä suunnalla ei edellytetä samanlaista poliittista korrektiutta kuin muussa puolekentässä. Nykyisellään ilmastonmuutostotuuden epäily tekee ihmisestä automaattisesti epäilyttävän mutta uskon sen muuttuvan.

Muistan hyvin kun kahdeksisen vuotta sitten ryhdyin epäilemään kuntamme tuulivoimasuunnitelmia ja edellytin vastauksia. Tällainen ihminen rinnastui silloin joksikin sellaiseksi joka piereksii kylpyammeessa ja syö kuplat, siis iljetykseksi. Nykyään tuulivoimaa voi ja saa jo arvostella ilman persuleimaakin. Uskon että sama kehitys on edessä ilmastonmuutoskeskustelussa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Entä jos Halla-ahon taktiikka onkin niin ilmiselvä, että sitä ei vain hoksata? Tehdä puolue ”tarpeettomaksi” saamalla kaikki muut tai edes merkittävä osa muista puolueista ajamaan heidän mieleistään pragmaattista politiikkaa, terveellä itsekkyydellä varustettuna. Voisiko se olla niin simppeliä?"

Eräässä tv haastattelussa toimittaja kysyi: Entä jos kaikki puolueet alkavat maahanmuutto vastaiseksi?.

Halla-aho vastasi: Silloin meidän viesti on mennyt perille ja tekee meidät tarpeettomiksi.

Simppeliä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Kyllä varmasti tekee Jarppa hyvää kirjoittaa tänne ihan omana itsenään

ei tarvitse esittää jotain fiksua ministerismiestä !

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#12

Tota...kirjoittamisesta pidän.

En tosin ole koskaan ”esittänyt” fiksua enkä ministerismiestä. Ministerinä olin ja fiksu...no...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Älä nyt, eikös ministereinä ole suomea johtamassa ne fiksuimmat ja parhaimmat ?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Paljonkohan oikeasti Perussuomalaisissa oli Soinin kannattajia, koska maahanmuuttokriittisiä oli jo Halmeen ajoista jäljellä ja Halla-ahon myötä niitä palasi takaisi paljon lisää?

SMP:n, Vennamon ja Soinin kannattajien määrä taisi olla puolueessa aina kovin pieni. Olikohan Soini pahasti yliarvioinut oman kannattajamääränsä kokoajan puolueessa?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

on heitä varmaan ollut muutama kymmenen, se Timpan sisäpiiri

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Minullakin on se epäilys, että heitä oli aika vähän ja syntyi eräänlainen näköharha Soinin ympärille kun oli puolueen puheenjohtaja. Suurin osa puolueen kannattajista taisi tulla Halla-ahon kannattajista. Se selittäisi niin rajun romahduksen kannatuksessa ja nyt tämän uuden tilanteen, jossa puolue on suurin puolue ja teki Halla-ahon johdolla jytkyn vaaleissa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #15

voi olla, joku pitkän linjan persu osannee vastata tähän jos haluaa

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #15

Ei lähellekään jytkyä, siinä edustajamäärä lähes kahdeksankertaistui, siihen on vielä hiukka matkaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #17

Eli se kahdeksankertaistuminen on se jytkyn mittari :-D

Halla-ahon aikana puolue on kannatuksessaan suurin puolue.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #18

Näin se on, et taida tietää mikä se hillotolppakaan on?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #19

Tämä Martikainen määrittelee nämä asiat, joten on aivan mahdotonta tietää Martikaisen määritelmiä. :-D

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #42

Minä luulen että Nordlinkin hyvin muistaa sen tapahtuman missä poliittisessa mielessä käytettiin tuota ilmaisua ensimmäisen kerran. Jos ei muista niin sille ei voi mitään.

Määritelmä ei suinkaan ole minun keksintöäni mutta se on niin hyvä ja osuva ilmaisu että soisin ettei sen sisältöä vesitettäisi pienillä vaalienvälisen kannatuksen heilahteluilla.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #17

8*20 % = 160 %

aika kova kannatus !!

(en muista mikä se kannatus oli jytkynrytkyssä , siksi laitoin tuon 20 % , eli lähinnä vaan osoittamaan että ei se kasvu voi aina jatkua yhtä suurena )

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #23

Historiaa on ihan viisasta tutkia ja ottaa siitä opikseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #17

8x39 = 312

Uusi jytky on mahdottomuus.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #28

juurikin näin mutta ei sitä taida kaikki jummartaa

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #30

Paremminkin niin että keksikää laimeammille tapahtumille uusi nimi.Jytky on jytky se on tapahtuma jossa puolueen kansanedustajamäärä lähes kahdeksankertaistuu yksissä vaaleissa.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Lindström toi vain esiin että ottamalla PS.ten vaatimukset omaan politiikkaansa niin sitä kautta PS.ten kannatus Alenisi. Tanskan kansanpuolue hävisi vaalit koska muut puolueet kiristyvät maahanmuutto politiikkaa. Ei ollut enää tarvetta kansanpuolueelle

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#24

No vihdoinkin ollaan asian ytimessä. Ei tämä ole katkeruutta vaan mielestäni vastaus katsomosta siihen ihmettelyyn PS:n kannatuksesta.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Näinpä ja vaalien jälkeen perutaan puheet eli käännetään kalsarit vaalikaudeksi tuulettumaan paskapuheista.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Ennustan jälleen.

Suomen kansasta osa on halunnut muutosta suomalaiseen politiikkaan jo muutamien vaalien ajan. Mihin on haluttu muutosta? Yksinkertaisesti kansalaisten ongelmien ja mielipiteiden kuuntelemiseen, siis suomalaisten ongelmien ja mielipiteiden.

Mikäli mikään ei olennaisesti muutu, niin seuraavissa vaaleissa perussuomalaiset ovat suurin puolue. Minusta juuri muutoksesta on kysymys.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tämä ongelma ei rajoitu Suomeen, eikä välttämättä edes Eurooppaan.

EU-maissa "populistipuolueihin" suhtautumisessa on kahdenlaista linjaa: totaalinen syrjintä (jota mm. Suomessa harjoitetaan) tai sitten demokratian hengen mukaisesti nämä otetaan päätöksentekoon mukaan toivoen, että silloin se kannatus rapisee kun "reaaliteetit" tulevat vastaan.

Ihmisten mielipiteitä ei tuosta noin vain kumota. Esimerkiksi ei minusta saada sorvattua liittovaltiokannattajaa, koska oman perustellun näkemykseni mukaan se ei ole hyvä asia Suomelle.

Se, mistä olen täysin samaa mieltä Lindströmin kanssa on se, että jos näennäisesti juhlapuheissa luvataan ottaa haasteet vakavasti niin se ei vain riitä. Jos PS:n suuri kannatus jurppii niin ainoa asia mitä voi tehdä on tulemalla vastaan.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Uskon että persut ovat joka tapauksessa kahden suurimman joukossa ensi vaaleissa, hallitus rakentunee kok-pers-? pohjalle.

Eikä edelleenkään mikään olennaisesti muutu. Se on nimittäin niin että jos tosissaan olennaisuuksia aletaan muuttamaan se vaatii joko 5/6 eduskunnan tuen tai kahden eduskunnan tuen.

Ei kai kukaan aidosti usko vaalilupauksiin sellaisenaan? Suomi ei eroa EU:sta, ei eurosta eikä YK:sta. Ei vaikka kuka tahansa niitä lupailisi.

Suomi voi tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta ei siten että se loppuisi. Usein muistutetaan että Italia tai Portugali pitävät tiukkaa linjaa, silti niihin pyritään moninkerroin suomeen verrattuna. Ei tämä Suomi ole mikään ykkösvaihtoehto pohjoisafrikkalaiselle, joskus niitä tänne harhautuu. 2015-2016 siirtolaismassat olivat suurvaltapolitiikkaa, eivät mikään uusi normaali.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

PS ei aja Suomen eroa EU:sta, yhteisvaluutta eurosta eikä tietääkseni myöskään YK:sta.

Se, mikä on täysin mahdollista, on eurosta ulos lentäminen leppäkeihään tavoin. Näin kävi 1992. Vuoden-pari sinniteltiin hampaat irvessä. Tyhjennettiin valtion kirstu ulkomaisista valuutoista, vaikka ylivoimaisesti tärkein ulkomaankauppakumppanimme luhistui ja kauppamme halvaantui.

Me teimme tuon tuolloin täysin varautumatta. Siksi jälki oli niin rumaa kuin se olikin. Ja pahensimme vielä tilannettamme pysyttelemällä väkisin tuhoon tuomitussa valuuttakokeilussa.

Se, mitä PS ajaa, on varautuminen mahdolliseen euron repeämiseen. Että meillä olisi paniikkitilanteessa oma maksujärjestelmä valmiina varalla.

Nurja puoli asiassa on tietysti se, että varautuminen voitaisiin tulkita "erohaluksi" ja se johtaisi tuolloin markkinoilla paniikiksi, mistä tulisi eräänlainen itse itseään toteuttava profetia.

Me emme oppineet kerrasta edes vuoden 1992 mylläkästä. Toivon hartaasti meidän kaikkien puolesta, ettemme sitten enää kolmatta kertaa lähde Saksan kanssa samaan valuuttavuoteeseen.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #64

Enkä ainakaan minä väittänytkään että PS ajaisi eroa EU:sta jne
Sen sijaan yksittäiset edustajat näitä saattavat heitellä, mistä tahansa puoleesta. Rehellistä lienee silti että myöntää se ett persut näitä mielellään esittävät ratkaisuksi. En laita linkkiä, jokainen voi googlettaa itse.

Eikä siitä nyt niin montaa vuotta ole kun persut puolueena vakavasti pohti eurosta eroa ja ratsasti unionista eroamisella. Ja todellisuudessa YK vastaisuus tulee siitä ettei haluttaisi noudattaa sopimuksia joita on kirjattu, esim pakolais tai turvapaikka asioissa.

Anteeksi nyt vaan, persujen päällimmäisenä oleva agenda oli ja on lähempänä maahanmuuttoasioita, talousasiat on jätetty suosiolla taka-alalle. Sori siitä, niin se vaan on.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #77

Ajan hengen mukaan mennään. Jos tulee akuutti kriisi niin silloin siihen haetaan ratkaisua.

PS esitti oman ratkaisunsa eurokriisiin. Siirtolaiskriisin iskiessä päälle on melko luonnollista, että keskittyminen kohdennetaan siihen.

Ja koko ajan tulee muistaa, että hellyyttävä keskuspankimme EKP on hyvin mukana juonessa pumppaamassa moninkertaista kuplaa kuin mitä koettiin reipas 10 vuotta sitten.

Kyllä me tiedostamme sen, että kun väkemme alkaa jäätyä hankiin uuden talouskriisin myötä niin europuoli nousee taas eturiville. Ja silloin toivottavasti kansalaiset alkavat ymmärtää, miksi lähiomaisensa siellä hangissa makaa.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #78

jos persuilla oli tarkoitus mennä ajan hengen mukaan, missä olivat ratkaisuehdotukset esim soteen tai työmarkkina-asioihin? Mitään akuuttia maahanmuuttokriisiä suomeen ei kohdistu, muuta kuin fraasein ylläpidetyissä mielikuvissa.

On myös oleellista että ratkaisut ovat realistisia ja uskottavia, Työmies Putkosen johtamien työryhmien ehdotukset eivät välttämättä niitä ole. Pitää olla uskottavuutta, sitä ei lisää yksittäiset irtiotot jotka kuitataan ”nuorten kapinallisuudella” tai ”kännissä ja läpällä”.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #82

Mitään akuuttia maahanmuuttokriisiä suomeen ei kohdistu,pitää paikkansa niinkauan kuin Venäjän rajavartijat huolehtivat rajastamme.
Norjalla pohjoisessa ja Virolla etelässä on kolmen metrin raja-aita Venäjään.
Moni suomalainen haluaa muutoksia Venäjälle ja sitten..

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

EU:hun liittyminen ei siis mielestäsi ollut olennaisuus. Tehtiin yhden eduskunnan aikana 2/3 enemmistöllä ja valehtelulla pimitetyn kansanäänetyksen niukahkolla enemmistöllä.

Minusta se oli erittäin oleellinen ja huonosti hoidettu toimi. Suomalaisten rahaa ja tupakkia palaa EU:n epäolennaisuuksia miettiessä.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

2015 opetti sen että persut voidaan ottaa tosissaan, se myös tarkoitti sitä että kannatus puolittui vajaassa vuodessa. Ilman 2017 ”vallankaappausta” tämän kevään vaaleihin persut olisivat antijytkyttäneet 3-5% kannatuksella.

Persujen eduskuntaryhmää on henkilötasolla joskus vaikea ottaa tosissaan, sen verran kirjavaa antia on kommentointi ja somekäyttäytyminen. Halla-ahoa tuskin enää aliarvostetaan, mutta joitakin muita on vaikea ottaa tosissaan.

Halla-aho ”siivosi” pahimmat repiviä otsikoita tekevät Brysseliin, aivan kuten teki Soini Halla-aholle aikoinaan. Selvästi Halla-aho rakentaa pikkuhiljaa persuista hallituskelpoista ja tulee ottamaan stabiilimmat yksilöt mukaansa sitten jos tai kun sen aika tulee. Aivan kuten Soini teki 2015.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#37

Aika lailla tuosta koitin kirjoittaa ja olen kirjoittanut monesti aiemminkin. Tosin aivan eri sanoin.

Puolue punnitaan, monin eri tavoin, vasta kun se on ollut hallitusvastuussa ja mennyt siitä vaaleihin.
En siitä hokemasta peräänny. On nimittäin ihan omakohtaista kokemusta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jarppandeeroksen "salainen" haave on siis se että muut puolueet oikeasti tekisivät persut tarpeettomiksi. Eikä lainkaan huono haave mutta eivät nämä ilmastohurmoksessa olevat puolueet lopeta saarnaamistaan edes silloin kun perse on jäätyny juhannuksena pihakeinuun kiinni. Hallitus tulee lisäämään nimenomaan persuleiden kannatusta ihan koko ajan ja kepulit näivettyy sinisten tasolle jos pitävät hallitusta pystyssä sen 4v.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#41

Voipi olla noinkin, että eivät mokomat opi. Sitä saa mitä tilaa(mistäs toi nyt tuli...)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Siniset on tuhon oma ja kepu vihdoinkin siirtyy normaaleihin pohjoismaisiin kannatuslukemiin. Hyvä niin, mielestäni.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#45

Jokaisella on mielipide, sinullakin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kiitos. Jotenkin kuvittelin minulla olevan mielipidevapauden ilman eri toteamista?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei perussuomalaiset kaipaa muuta kuin hallitusapaikkaa, tuolla rasistisella linjalla vaan on kaverit hiukan vähissä.

Halla-aho yrittä nyt sitten hieman siistiä linjaa suhteessa sisuun ja persunuoriin, mutta se taitaa olla vaikeaa, sillä iso massa määrää tahdin.

Halla-ahohan ei ole puikoissa neljän vuoden päästä, joten silloin on persuillakin ihan uusi tilanne.

Hallituspaikkaa ja vastuuta persut kaipaavat, ja sen jälkeen onkin galluppeja taas ihan hauska katsoa :)

Sitä ennen pitäisi saada kannattajat ymmärtämään sana kompromissi, sillä niitä siellä hallituksessa tehdään paljon, ja se jos mikä on myrkkyä kiihkeälle persukannattajalle.

Persukannattaja ei ymmärrä, että yleensä halllituksessa saa läpi tavoitteitaan n.30%, jos sitäkään, mistä persut on valmiit joustamaan?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Me perussuomalaiset odotamme lämmöllä muiden puolueiden kompromissihalukkuutta.

Todellakin, 30 prosenttia - jos sitäkään. Nollalla toteutuneella prosentilla kävi näin.

Että kyllä me edelleen odotamme sitä kompromissihalukkuutta muiltakin puolueilta. Muutoin saamme jatkossakin Suomeen aivan liian kirjavia hallituksia aina siihen asti, kunnes kannatuksemme nousee "yksinvaltiaan" (määräenemmistö) tasolle.

Kannattaa muistaa, että PS todettiin eilen duunarien ykköspuolueeksi - ja yrittäjäpuolella kohtapuoliin kärjessä.

Eli ne, jotka valtion ja kuntien rellestämisen maksavat. Eilen Ylen Aamu-tv:ssä haastateltu rouva sanoikin osuvasti, ettei äänestänyt persuja, vaikka jakoikin monet samat ajatukset meidän kanssa.

Jonain vaalina he äänestävät PS:ää, jos muiden kompromissihaluttomuus vain jatkuu.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Hallituksessa saa hallitusohjelman mukaiset asiat läpi. Ei mitään 30%.
Jos ei saa, ei ole hallituksessa. Mutta siniset eivät saaneet juuri mitään, kun olivat koeajalla hallituksessa. Siksi vaatimuksia ei ollut. Leikittiin vain suurta hallitus puoluetta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#68

”...eivät saaneet juuri mitään...”

Tuohan on jo paljon enemmän kuin se, että ei saanut yhtään mitään.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olikos se Ritala joka ennusti että persut on maksimissaan 10% puolue ja että Laura Huhtasaaresta tulisi puoleen johtaja kesällä 2019?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jari, yhtä asiaa en ymmärrä työministeriajan tekemisissäsi. Miksi ihmeessä työvoimahallinnon kehittämistä ei tehty joka tapauksessa sote-uudistuksen rinnalla? Esimerkiksi työvoimahallinnon verkkopalvelut ovat aivan järkyttäviä. Paljon heikompia, kuin esimerkiksi Kelan palvelut. Sen lisäksi työvoimahallinnon asiakastietojen käyttö muun julkishallinnon kanssa, esimerkiksi kaupunkien ja kuntien kanssa vaatisi keskitettyjä tietovarastoratkaisuja, joihin muutkin hyväksytyt toimijat pääsevät.

Työvoimahallinto on jäykän ja vanhanaikaisen organisaation maineessa.
Onko esimerkiksi nykyaikaa, että sinne asioidaan sähköpostilla? :-D :-D
Ei kai vaan ole niin, että työvoimahallinnossa keskeiset työkalut ovat joku todella vanha jälkeenjäänyt työttömien hallinnoitiin tarkoitettu tietojärjestelmä, Office-paketti + Outlook? :-D

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#51

Jorma, sitä uudistusta tehtiin. Se oli yksi pääkärkihankkeista, joka oli vastuullani. Sen eteneminen kaatui siksi, että se oli sidottu soteen. Sen nimi oli kasvupalvelu-uudistus. Se piti sisällään mm.nykyisten TE- ja ELYjen lakkauttamisen.

https://tem.fi/kasvupalvelu-uudistus

Olen samaa mieltä siinä, että järjestelmää pitää uudistaa. Siellä on esittämäiäsi jäykkyyksiä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siis ei tehty soten rinnalla, vaan oli sidottu siihen. Miksi näin, hirtettiin tärkeitä asioita kiinni siihen? Riskienhallinnan näkökulmasta ei ollut kovin järkevää.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #84

#84

Yksi syy: pitkäaikaistyöttömyys, osatyökyky, vaikeasti työllistyvät, siinä muutama ryhmä, jotka tarvitsevat paitsi työvoimapalveluja, niin myös sosiaalipalveluja. Ilman tätä integraatiota apu jää puolitiehen. Siinä yksi keskeinen syy.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Esimerkki siitä miten ”takki kääntyy” eli reaalipolitiikka tulee vastaan.

Tsipras on joutunut tekemään kovaa politiikkaa ja se voi johtaa vaalitappioon.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jonkin verran Kreikan politiikkaa ihan paikankin päältä seuranneena voin todeta, että Uusi demokratia on sellainen hieman siistitty Kultainen aamunkoitto Mitsotakisin johdolla.

Ero ND:n ja Syrizan välillä on kuitenkin hieman kaventunut kannatusmittausten mukaan sitten eurovaalituloksen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eroa kannatusluvuissa näyttää olevan 3.7. mukaan 11 %-yksikköä ND:n hyväksi (39 vs 28). Aika paljon kuitenkin. ND:n nousukäyrä Syrizaan nähden näyttää tapahtuneen mittauksissa joulukuun 2015 ja tammikuu 2016 vaihteessa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Kunhan Rinteen pakolaiset Suomeen tulevat luonnollisesti tutkitaan täyttääkö pakolaiskriteerin ellei niin?

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Taitaa olla niin, että humanitääriset syyt otetaan käyttöön.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

2015 PS nousi hallitukseen. Hallitusohjelma tehtiin kolmen puolueen kanssa yhdessä.

Kenttäväki ja äänestäjämme havaitsivat, ettei hallitusohjelmaa oikein noudatettu.

Palaute tuli kesällä 2017, mutta sen sijaan, että muissa puolueissa viesti olisi otettu vakavasti, tehtiinkin näin. Ikävä kyllä vaikuttaa siltä, ettei ihan kaikkien kupoli kestänyt Kokoomuksen ja Keskustan painostusta. Tai sitten pilkonnalle oli eroavien oma halu lähteä. Sen tilanteen tulkitsitte väärin, jos näin oli.

Lindström, olit niitä harvoja henkilöitä, joita jäin aidosti kaipaamaan. Esimerkiksi Turun puoluekokouksen kahvilakeskustelumme oli varsin antoisaa. Kiitos sinulle siitä.

Uuden puheenjohtajan ainoa selkokielinen tavoite oli tuolloin, että ruvetaan noudattamaan hallitusohjelmaa. Ei käynyt.

No, nyt vain pari vuotta myöhemmin kaikki hallitusohjelman tietoiset torppaajat ovat hallituksen ulkopuolella - paitsi yksi. Ja ironista kyllä, sama puolue vaatii nyt naama punaisena, että hallitusohjelmaa tulisi noudattaa.

Politiikka on metka laji. Tosinaan jopa hauska.

Oikein hyvää kesän jatkoa!

Lämpimin ja ystävällisin terveisin,
Henri Alakylä
PS-jäsen #9055

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#62

No miä muistan kun keskustelimme. Positiivisesti.

Oikein hyvää kesää sulle!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Jari.

Me täältä kentältä nähtiin, kuten sinä nyt myös etäämpää pois sieltä keskiöstä, että Sipilän hallituksen toimet on viemässä väärään suuntaan, siinä vaiheessa kun Perussuomalaiset siirrettiin sivuun.
Siksi kenttä ei lähtenyt mukaanne Sinisiin, ei tullut edes mieleenikään.

Sana "arvopohja" oli liian haiskahtava, kun muistelen esimerkiksi puhettasi Turun puoluekokouksessa, se sen aikainen arvopohjan takinkääntö oli nopeaa,, samoin monen monen muun jotka Sinisiin lähti, yksi oli Reijo Hongisto jonka saimme puhumaan pakolaiskeskustelu-iltaan, mies vaikeni välittömästi.

Eli teidän olisi kannattanut kuunnella erohetkellä kenttää eikä niitä jotka suunnitteli koko jutun,, niille kenttä oli pelkkä orjaleiri joita piti ääliöinä ja jotka konttaa perässä kun vain käsketään.

Menestystä sinulle työnhakuun.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Jarinkin olisi pitänyt uskaltaa pitää enemmän kantaväestön työllistämisestä huolta, mutta suvakkien pelossa huolehti vain ulkomaslaistaustaisista.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#67

Uskallan olla aivan eri mieltä ja olenkin. Uskalsin näköjään liikaakin...saamani palautteen perusteella.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Voiko olla enää tyypillisempää persu-kommenttia? Ei ole asiaa, joka ei liittyisi maahanmuuttoon, ei asiaa, johon ei liittyisi maahanmuuttajien hyssyttely. Kun kädessä on vasara, kaikki ongelmat näyttävät nauloilta.

Muistan hyvin, kun Lindström aikoinaan perusteli persu-kriitikoille, miksi maahanmuuttajien(kin) työllistymisestä huolehtiminen on kansallinen etumme. Ei kelvannut rasiste...kriitikoille.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Perussuomalaiset iloitsevat gallup-suurimman puoleen asemastaan, mutta tiukkaa näyttää heilläkin tekevän tuon 20 prosentin kannatuksen saavuttaminen.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

5 puoluetta liikkuu siellä isojen kannatusten piirissä nytten, toisin kuin ennen oli vain kolme.
20% ylitys on jatkossa vaikeaa ilman että yksi näistä romahtaa täysin tai kaksi reilusti.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Eipä siitä niin kovin kauaa ole, kun mitattiin yksinumeroisia lukuja ja arvaan monen uskon olleen koetuksella.

En suoranaisesti ihmettele, jos moisen kiirastulen läpi rämpiminen aiheuttaa riemua.

Tuskin esimerkiksi Keskustapuolueessakaan laitetaan suuta mutruun, jos he onnistuvat kääntämään kelkan ja hipomaan mainittua 20 prosentin kannatusta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Kun tässä hetki sitten taas totesin että korvauksestani vähennetty se ~5%, niin tuli mieleeni vaan kysästä, että monelta se aktiivimallin tarkastelu ja seuranta on valmis.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Minä olen arvostanut aina yli kaikkien muiden työministerien Tarja Cronbergiä, joka
ihan oikeasti kaikkien työministerien totuudessa pyrki saamaan taiteen- ja tieteentekijöiden työttömien asemaan parannusta - mutta ei saanut. Mutta Cronberg yritti kuitenkin, eikä vältellyt julkisuudesa epäonnstumistaan.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Siellä näkyy olevan työpaikkoja auki, joten minkä takia se extyöministeri hakee sopeutumisrahaa? Eikö exministeri oikein sopeudu esim siivoojan hommiin vai onko kyseessä työvieroksuminen? Kuntouttavaan työtoimintaan voi hakeutua jos ei töihin osaa mennä. Eihän syy työhön menemättömyyteen voi olla mikään muu kuin asennevamma kun kerran avoimia paikkoja on. 18% kansanedustajista hakee sopeutumisrahaa, kun samaan aikaan auki on tuhansia työpaikkoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset