Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Äänestän

Kyllä, minä aion äänestää toisellakin kierroksella. Mikä uutinen!

Sauli Niinistön kannalle asettuneet ovat perustelleet valintaansa mm. armeijan ylipäällikkyydellä ja asevelvollisuuden suorittamisella, talouspolitiikan osaamisella ja heteroudella.

Pekka Haaviston kannattajien mielestä Haaviston inhimillinen, pienen ihmisen asialla oleva ja sympaattinen.

Useat perussuomalaiset kollegat ovat julkisesti kertoneet oman kantansa jo nyt. Siitä on seurannut melkoinen kalabaliikki varsinkin toista mieltä olevien keskuudessa. Jos joku ilmoittaa äänestävänsä Niinistöä, on se kannanotto suuren rahan puolesta, pientä ihmistä vastaan. Jos Haavistoa, on puolestaan kannanotto homosuhteiden ja vihreyden puolesta. Ja molemmista syistä on sitten jopa ilmoitettu, että perussuomalaisten uskottavuus on kärsinyt kovan kolauksen ja onpa se joillekin jopa syy olla enää kannattamatta perussuomalaisia.

Kovasti tunteilla tässä mennään ja mikäs siinä, mennään vain. Itse aion äänestää, varmuudella. Mutta en näe yhtään syytä sille, että kertoisin miten äänestän, Niinistöä, Haavistoa vai tyhjää. Jokainen tehköön oman valintansa ja jos sen tiedon haluaa muillekin jakaa niin sehän on aivan omissa käsissä. Minä valitsen vaalisalaisuuden.

Niin tai näin, meillä on sunnuntai-iltana selvillä seuraava Tasavallan presidentti ja jos asiaa oikein tarkkaan harkitaan, niin jo on aikakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kummallista että ihmiset tekevät äänestyspäätöksiä ikäänkuin sillä perusteella että tuleva presidenttipari muuttaisi BB-taloon asumaan.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Niin on. Se on kummallista. Jokaisella on toki oikeus olla omaa mieltänsä ja perustella kantojaan vaikka takinvärin perusteella, mutta ei sillä käsittääkseni ole paljoakaan tekemistä presidentin viran hoitamisen kannalta.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Vaalisalaisuuden valinta onkin hyvä valinta. Sitä alkaa jo tässä vaiheessa kiperästi kaipaa. Riittämiin olen nyt lukenut julistuksia ketä on äänestetty, milloin minkälaisen -usein kyseenalasitettavan kapeannäköinen tai epäoleellinen- perusteleun takia.

Jo ensimmäisen tuloksen jälkeen oli ilmiselvä että Suomi saa presidentin, joka ansaitsee, ei presidentin, joka tarvitsee. Siinä minun näkökantani.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset