Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Keihäänheitto

Keihään karsinta - kuka kisoihin?

Juuri käydyt yleisurheilun SM-kisat eli Kalevan Kisat eivät tarjonneet paljoakaan hehkutettavaa. Monessa lajissa mestaruus ja mitalit tulivat tuloksilla joilla olisi oltu tiukoilla jopa sata vuotta sitten, tai kymmeniä vuosia taaksepäin. On lisäksi lajeja, joissa tuloskehitys takkuaa vuodesta toiseen samoissa lukemissa.

Naisten 100 metrin aitajuoksu ja naisten 7-ottelu tekivät upean poikkeuksen sääntöön. Hienoja kisoja ja hyviä tuloksia.

Toki Kalevan kisoissa kisataan ennen kaikkea mitaleista ja mestaruuksista ja tulokset ovat mitä ovat.

Tummat voittavat Pekingissä kaikki juoksut – ja keihäänkin!

# Keskiviikkona 26.8. puolen päivän jälkeen ryhdyin katsomaan televisiosta jatkosodan loppuvaiheessa valmistunutta vakoiluelokuvaa, Yrjö Nortan ohjaamaa Hiipivää vaaraa (1944). Siinä kerrotaan suomalaiskenraalin kehittämästä kaukotykistä, jonka tekniset tiedot varastetaan. Tuota välirauhan aikoihin valmistunutta varsin onnistunutta jännityselokuvaa ei aiheensa vuoksi voitu näyttää neuvostokaudella ja suomettuneessa Suomessa.  Kenties nyt Ukrainan kriisin aikoina se taas tuntuu ”sopivalta”.

Ukrainan kriisi ei häirinnyt ”laulun olympialaisia”

Viime aikoina on järjestetty monenlaisia kilpailuja. Zürichissä kamppailtiin yleisurheilun Euroopan-mestaruuksista. Suomeakin onnisti. Keihäänheitossa oli vähällä tulla kolmoisvoitto. Mutta sitten tshekki heitti hopealle. Antti Ruuskanen otti voittonsa täsmälleen oikealla tavalla eli savolaisen rennosti.  Silti hän ei repinyt eikä riisunut paitaansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä