*

Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunnan puhemies

chairman

Eduskunnan puhemiehestä on taitettu Aamulehdessä peistä. Aamulehden mielestä kyseessä olisi eduskunnan puheenjohtaja. Englanniksi puheenjohtaja on "chairman";)

Kikkailulla ei siis päästy pitkälle puusta, mutta tarkoitus kai oli hyvä. Eduskunnan presidentti olisi hyvä vastine puhemiehelle, ainakin tuhat kertaa parempi kuin Aamulehden esittämä puheenjohtaja, joka on aivan eri asia kuin puhemies eduskunnassa.

Kunnissa kylläkin puhutaan valtuustojen puheenjohtajista, eli ei se kaukaa ole haettu.

Eduskunnan portailla ja hiukan ministeriössäkin

Ensimmäisenä eduskuntapäivänä menemme avustajan kanssa Oikeuskanslerin virastoon. Istuva OIkeuskansleri Risto Hiekkataipale ottaa valtakirjan vastaan. Protokolla on osa vanhaa perinnettä.

Puhumme poliitikon sananvapaudesta ja ihmisyydestä, Saksan kansan kyvystä käsitellä historiaa ja tätä päivää. Se keskustelu oli minulle erittäin tärkeä. Poliitikon sananvapaus on osa ihmisyyttä, mutta on myös harkittava mitä sanoo, loukkaako universaaleja oikeuksia, voiko iloita, kun ihminen kärsii fyysisesti, osaako pyytää aikaisempia tekojaan anteeksi.

Miksi juhlaan kuin juhlaan pitää kutsua poliitikkoja puhumaan?

"Miksi Sipilän piti mennä puhumaan siihen uudenvuoden juhlaan? Kuka kuvitteli, että ihmiset taputtelisivat! Aika noloa!" Näin kirjoitin uudenvuodenaattona kello 23.43 Facebookin seinälleni.

Yksi kavereistani kirjoitti: "Vihellettiin kyllä melkoisesti ja lähti nopsasti antaen tilaa seuraavalle suositummalle esiintyjälle, näin totesi itse!"

“Lindtmanin listat”

 

Mistä näissä listoissa oikein on kysymys?

Kysymys taitaa olla siitä ,miten naurettavan mitättömiin asioihin poliitikot tänä päivänä populistisesti keskittyvät , hakiessaan  oman suosionsa kasvua, toinen toistensa  suosiota polkemalla.  

Näin politikot keskittyvät valtakunnan vaikeisiin ja vakaviin asioihin paneutumisen sijasta tällaiseen turhanpäiväiseen tyynysotaan, höyhenet vain pöllyävät.

Vaihtuuko nyt eduskunnan puhemies?

Viime vaaleissa PS tuli toseksi paikkajaossa ja Kokoomus hävisi yhdellä edustajalla, vaikka saikin vaaleissa enemmän ääniä kuin Perussuomalaiset.

Nyt Maria Tolppasen loikan myötä puolueet ovat tasoissa, mutta de-facto kakkonen onkin nyt Kokoomus suuremman ääniosuuden vuoksi. Kun puhemiehistössä tehdään nyt muutoksia joka tapauksessa, niin eikö tämä tulisi huomioida 1. puhemiestä valittaessa? Onko nyt Ike Kanervan vuoro astua tasavallan 2. tärkeimpään asemaan?

Virkamiehet johtamaan puhetta eduskunnassa

Eduskunnan puhemiehillä on ollut tapana, että he muutaman kerran vuodessa ovat nostaneet keskusteluun jonkin tärkeänä pitämänsä asian, tai ottaneet harvakseltaan osaa muuten poliittiseen keskusteluun. Nykyinen eduskunnan puhemies  Maria Lohela toimii ikäänkuin virkavastuulla, poliittisesta näkökulmasta katsoen hän on hajuton, mauton ja väritön. Kyse on tietoisesti valitusta linjasta, joka kävi ilmi hänen vieraillessaan Ylen lauantaiaamussa hiljattain. Vaikuttimia voi arvailla jos niin haluaa.

Toimintakulttuuri - Pukeutumiskultturi

Eduskunnan puhemies Maria Lohela(PS) sanoi poliittisten toimittajien aamiaistilaisuudessa pitävänsä Perussuomalaisten heikkoutena sitä, että he hakevat julkisuuden kautta huomiota omalle asialle. Lohela toteaa, että Perussuomalaiset on hallituksessa vasta lyhyen ajan ja oman toimintakulttuurin rakentamisessa on ollut monenlaista opettelua.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/puhemies-lohela-perussuomala...

Pienin elein koko kansan puhemieheksi

Ristiriitaisissa ja erimielisissä tunnelmissa valittu eduskunnan uunituore puhemies Maria Lohela (ps) on ehtinyt aiheuttaa närää muslimitaustaisissa poliitikoissa, ilman puhemiestä jääneessä oppositiossa, seksuaalivähemmistöissä sekä joissain ruotsinkielisissä, sillä Lohela on kirjoitellut viileään ja topakkaan sävyyn m

Mörköfobiasta eduskunnan puhemieheksi

Minua, kuten varmasti montaa muutakin politiikkaa seuraavaa on hämmentänyt mediassa esiin noussut Perussuomalaisten Maria Lohelan blogikirjoitus "Ovatko muslimit sittenkin vain mörköjä?". Blogikirjoituksessa Lohela on erittäin huolissaan islamtaustaisten maahanmuuttajien asumisesta Suomessa. Islamtaustaisten humanitäärinen maahanmuutto on hänen mukaansa jo nyt ja tulevaisuudessakin sellainen asia, joka on suurimpia tätä maata koettelevia haasteita, ellei jopa ongelma.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä