Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Frontex

Turvapaikkoja ilman hallitsematonta rajanylitystä?

Huoneessa on elefantti, jonka hengityksen kaikki tuntevat, mutta johon ei uskalleta puuttua. Näin kuvailisin tunnelmia EU:n sisäministerien neuvostossa. Paitsi että nyt ärtymys elefanttia kohtaan tuntuu nousevan. Tahto sen haastamiseen oli kesäkuun alun kokouksessamme ainoita eri leirejä yhdistäviä asioita. 

Elefantilla tarkoitan turvapaikkajärjestelmän ytimessä olevaa paradoksia. Pakotamme turvan hakijan ensin laittomaksi rajanylittäjäksi, joka joutuu tulemaan Eurooppaan rikollisen salakuljettajan avulla. Vain siten pääsee käyttämään laillista oikeuttaan hakea turvapaikkaa.

EU-rajat takaavat reviirit – rajattomuus sekoittaa tavat, kulttuurit ja uskonnot

UPI-FIIA järjesti kutsuvierastilaisuudessaan 15. syyskuuta 2016 erinomaisen läpileikkauksen mitä Frontex |1 – Euroopan unionin rajavalvontavirasto teki, tekee ja miten sen tehtävät nähdään huomenna.

 

[... kansalainen Erkki on pohdiskellut rajallista Euroopan Unionia ja ihmetellyt sen sekasikiömäisyyttä idästä länteen ja etelästä pohjoiseen – mitään strategiaa kansalainen ei ole toiminnassa nähnyt, vain aavistus, että yritetään pitää pää pinnalla Yhdysvaltain ja maailman suurimman Kiinan puristuksissa |2 - |3 …

Suomi ei osannut ennakoida turvapaikanhakijoiden tulvaa: skenariot tarkastelussa

 

Suomi – samoin kuin käytännössä kaikki EU:n jäsenmaat, yllätettiin ”housut kintuissa” pakolaisten tulon paisuessa loppukesästä 2015 odottamattoman suuriin mittoihin.

Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä on sietämättömien olojen seurauksena tänä vuonna lähtenyt Eurooppaan – eri lähteiden mukaan yli 600.000 turvapaikanhakijaa, tai lähes miljoona ihmistä.

Tuliko tämä ilmiö täytenä yllätyksenä?  Osattiinko muuttoliikkeen suuntautumista Eurooppaan lainkaan ennakoida?

Frontex.....

Frontexin piti olla EU-maiden yhteinen rajavartiolaitos, jonka avulla Schengen-ulkorajat valvotaan. Kuten olemme huomanneet, "Fort Europa":n ulkorajat vuotavat kuin seula ja syy siihen on ilmeisen selvä. Vaikka viisi kuukautta sitten EU-jäsenmaiden päämiehet päättivätkin, että Frontexin määrärahat nostetaan peräti 26,8 miljoonalla eurolla niin mitään ei ole saatu aikaan johtuen siitä, etteivät jäsenmaat toimita riittävästi materiaalia (laivastoa, henkilöstöä, lentokalustoa jne).

Tony B & George W, thanks! Nice job, blokes....

Ennen meillä oli maailmanpoliisi sekä maailmanmiliisi, mutta NL:n kaatumisen myöten maailmantilanne muuttui ja suomalaisetkin toimittajat rupesivat puhumaan "maailman ainoasta supervallasta" (jotkut vieläkin..).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä