Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kirkon ulkomaanapu

Amerikan matkalta

On hyvä, aika ajoin, käydä kauempana hakemassa näkemyksiä ja kokemuksia. Vertailimme Suomen ja Amerikan tilanteita maahanmuuttajien kotouttamisessa tällä viikolla Washingtonissa ja Chicagossa yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa järjestetyllä matkalla.

Tiesimme toki vallan hyvin, että lähtökohdat ja vertailu maidemme välillä ovat monessa mielessä erilaiset ja tämä oli toisaalta tarkoituskin, nähdä uutta ja hakea ajatuksia, joita sitten tuoda keskusteluun ja mahdollisesti soveltaa Suomen olosuhteisiin.

Päätin erota kirkosta - Eikä syynä ihme ja kumma ole Päivi Räsänen

Tuntuu uskomattomalta että Kirkon ulkomaanapu, joka mainostaa itseään hyväntekeväisyys järjestönä, jolla on korkea moraali, palkitsee Hamasin kieltäytymisen tulitauosta lahjoittamalla rahaa alueelle. Gazassa on hätää kärsiviä ihmisiä, mutta välittömin ja paras apu näiden ihmisten hätään on taistelujen loppuminen ja sotaa lietsovien ääriainesten kuriinlaittaminen ei materiaaliapu, joka valuu kuitenkin taisteleville islamisteille.

 

Monitahoisia asioita maailmalla

Päivän uutisia on jo pitkään hallinnut Ukraina ja uuden käänteen saanut Venäjän joukkojen vyöryminen Krimin niemimaalle. Putinkin on tullut kuorestaan ja antanut haastattelun, jonka lausuntoja ei esim. YK:ssa eikä EU:ssa hyväksytä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä