Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Ministerien määrä

Ensin terveys, sitten muu

On varmaankin paikallaan hieman avata syitä ja seurauksia liittyen omaan terveydentilaani. Menemättä nyt kuitenkaan yksityiskohtiin. En halua millään lailla vinkua tai valittaa vaan vain avata mm. sitä, millaiseksi koen tämän ministerin työn. (Vapaaehtoistahan tämä kuitenkin on).

Olen jäänyt eilisestä (10.3) päivästä lukien sairauslomalle 19.3 asti. Lääketieteelliset perusteet ovat vastaansanomattomat. 

Uutta työkulttuuria ministeritasolta

Kun ministerit valittavat työmääräänsä ja uhkaavat kaatua sen alla, ryhdytään välittömästi asian vaatimiin toimenpiteisiin - lisätään ministeriresurssia. Tässäkö esimerkki myös paikallistason yrityksille ja organisaatioille. Tähän asti paikallistasolla on yritetty selviytyä toimimalla älykkäämmin.

Sipilä valmis lisäämään ministerien määrää

Pääministeri Juha Sipilä ilmoittaa tänään olevansa valmis lisäämään ministerien lukumäärää. Hän totesi tänään STT:lle ehdottaneensa asiaa  hallituskumppaneilleen jo viime syyskuussa?

http://yle.fi/uutiset/3-9499008

Hallitusneuvotteluissa vajaa pari vuotta sitten Sipilä halusi rajoittaa ministerien määrän kahteentoista. Neuvottelujen jälkeen hallituksessa on nyt kuitenkin 14 ministeriä.

Missä perusteet ministerien lisäämiseksi?

Nyt äimistellään ministerien määrän pienuutta, vaikka se oli kolmen koplan oma tahtotila vielä vuosi sitten. Jos määrä on väärä sen tulee olla pääministeri joka sen ottaa puheeksi. Nyt tätä informaatiota levittävät sisäministeri Petteri Orpo ja hänen kabinettinsa urhoolliset perässähiihtäjät, kuten Hjallis. Hjallis joka kyseli Li Anderssonilta tämän perustamia yrityksiä, alkaa sitten seuraavaksi vaatia lisää ministereitä.

Orpo voi jäädä orvon torpparin osaan hallituspöydissä

# Vasta valittu Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kävi pääministeri Juha Sipilän puheilla. Hän oli sanonut edellisenä päivänä, että ministerien määrää olisi lisättävä – varsinkin Kokoomus-ministerien määrää. Nyt hän kävi esittämässä asiansa Sipilälle. Mutta Orpo joutui palaamn takaisin häntä koipien välissä. Sipilä olisi ilmeisesti sanonut, että ellei Kokoomus tyydy ministeriensä määrään, voimme kyllä ottaa demarit hallitukseen…

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä