Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomi-Areena

Aktiivimalli, leikkuri vai jotain ihan muuta

Eihän tämä ole varmaankaan viisasta...mutta toisaalta, ei se ole minua ennenkään estänyt.

Porin Suomi-areenalla käytiin tänään pj-keskustelu. Eräs aiheista josta käytiin keskustelua, monenlaisesta näkökulmasta, oli aktiivimalli. Mitä sille pitäisi tehdä? Milloin sille pitäisi jotain tehdä? Perutaanko koko malli? Vai poistetaanko ”vain” leikkuri? Mitä tilalle?

Suomi Areenassa Porissa keskustelemassa?

Osallistuin ensimmäistä kertaa Porissa vuosittain pidettävään Suomi Areena yhteiskunnalliseen keskustelutapahtumaan. Idea lähteä Poriin nousi Kokoomuksen Vapaan sivistytyön vaikuttajaryhmästä, mistä vinkattiin tapahtuman olevan kiinnostava myös työryhmämme toimintaa ajatellen. Yllätys ainakin itselleni oli tapahtuman laajuus ja se miten suositusta tapahtumasta on kysymys. Tuhannet ihmiset vaelsivat tilaisuudesta toiseen ympäri kaupunkia, joka oli muuttunut viikon ajaksi tapahtumien Areenaksi.

Ilkka Kanervan kesäsammakko

Koukataanpa ensin positiivisen kautta. Viime viikolla järjestetty Porin Suomi-Areena oli kyynikoiden irvailusta huolimatta jälleen mainio tapahtuma.

Pitää olla parkkiintunut älykkö, jos pystyy kehittämään ongelman siitä, että iso joukko suomalaisia kokoontuu keskellä kesää ja liian epäpoliittiseksi haukuttua aikaa seuraamaan ja käymään yhteiskunnallista keskustelua. Ainakin minua se ilahduttaa joka vuosi, että ykkösketjun poliitikot ministereitä myöten vaihtavat Amarillon terassilla ajatuksia meidän rivikansalaisten kanssa.

Kuinkahan monessa maassa tuommoinen on mahdollista?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä