Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntarajat

Kansat haluaa itsenäisyyttä, Kataloniassakin

Kansat haluaa itsenäisesti alueillaan toimia, oman kansansa hyväksi veroja maksaa.   Ei  koko Euroopan eikä koko maailman hyväksi. Mutta, jos suurempi yhteisö jatkuvasti lypsää, kuten Espanjassa, tulee eroaminen yhteisöstä  ajankohtaiseksi   kuten Kataloniassa.

Suomihan ei tätä ymmärrä suhteessamme Euroopan uniomiin.

Kouvolan tulevaisuus on yhteistyössä

 

Kouvolan eroava kaupunginjohtaja Lamminmäki kertoi olevansa huolissaan Kouvolan tulevaisuudesta. Huoleen on aihetta, sillä Kouvola on ollut jo vuosia muuttotappiokunta, jonka betoninen imago ei ole kaikkein parhain.

Kaupungin menneiden aikojen kunnallispoliitikot ottivat mittaa toisistaan niin, ettei sairaalan paikastakaan saatu sopua, vaan laajemmat sairaalatoiminnot uhkaavat siirtyä toiseen kaupunkiin.

Potilaiden vapaa liikkuvuus yli kuntarajojen

Tästä päivästä lähtien saa kansalainen valita terveyskeskus- ja erikoissairaanhoidon palvelut vapaasti haluamallaan tavalla koko maassa.

Tähän asti tälläistä kansalaisvapautta ei ole ollut, vaan sairastumis tilanteessa on joutunut hakeutumaan ensisijaisesti kotikuntansa terveyspalvelujen piiriin. Potilaiden oikeuksia rajoitti kuntarajat ja vain poikkeustilanteessa sai mennä toisen kunnan palvelujen piiriin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä