Jarpan blogi Ajatuksia ja kommentteja elämästä

Kaikki blogit puheenaiheesta Sensuuri

Vaadin mahdollisuuden reiluun vaalitaisteluun EU-vaaleihin!

Olen muuten aivan erinomainen ehdokas Euroopan parlamenttiin. Muualla en tätä sanomaa pysty juuri levittämäänkään, koska olen sellaisella listalla, jonka YLE ja SYL katsovat kuuluvan pois julkisuudesta.  En kuitenkaan ole ehdolla mitenkään "leikisti", vaan jos saan riittävän määrän ääniä, minut ihan "aikuisten oikeasti" valitaan Euroopan parlamenttiin.

Keijo Kaarisade, sananvapaus ja suomalainen junttius

Kerron nyt rehellisen ja tylyn käsitykseni monista suomalaisista.

 

Suomessa valtaa pitää junttieliitti. He eivät filosofoi sananvapaudesta tai muistakaan länsimaisista arvoista. Poliitikot keskittyvät perhevapaisiin ja työttömyyskorvauksiin. Arvoista ei puhuta, ellei niillä haluta lyödä toista ja korottaa itseä. Silloinkaan ei kerrota arvoista itsestään, sanotaan vain niiden olevan tärkeitä ja toistetaan muilta kuultuja perusteita. Jos poliitikko on asiassa epäselvä, ei hän tiedä.

 

Veikkaus on käänteinen Robin Hood

Veikkauksen tuotot käytetään arpajaislain mukaisesti kansalaisyhteiskunnan tukemiseen. Rahat jaetaan ministeriöissä hakemusten perusteella taiteen ja tieteen edistämiseen, urheilu- ja terveysjärjestöille ja hevosurheilun tukemiseen. Ei ole kuitenkaan olemassa kestäviä perusteluja sille, että juuri veikkausvoittovarat (jotka rinnastuvat täysin verotuloihin) käytetään tähän tarkoitukseen.

Yle poisti perussuomalaisten vaalitentin Yle Areenasta

Yleisradion tiedotteen mukaan monia Areenan ohjelmia on poistunut teknisten syiden takia Yle Areenasta. Ohjelmat palautetaan Areenaan viimeistään maanantaina. On erikoista, että näiden poistuneiden ohjelmien joukossa on perussuomalaisten Ylen vaalitentti, joka on tuorein Ylen vaalitentti. Kaikkien muiden muiden puolueiden vaalitentit ovat katsottavissa Areenassa. Perussuomalaisten vaalitentin kohdalla lukee, että katseluaika on päättynyt.

Espanjan uusi sensuurivirasto

Francisco Francon diktatuuri perusti vuonna 1951 Informaatioministeriön. Nimen ei pidä antaa hämätä, koska ministeriön tarkoituksensa ei suinkaan ollut informoida ja tiedottaa, vaan sensuroida epanjalaistren silmistä pois kaikki vähänkään kriittinen tieto diktatuurista.

Ministeriö sensuroi lehdistöä ja radiota, myöhemmin myös televisiota. Sensuuri saattoi iskeä aina laulujen sanoihin asti, ja hyvin usein kohteena olivat katalonialaiset lauluntekijät Ramon, Lluis LLach ja Joan Manuel Serrat.

Facebook on avuton

Nyt on Zuckerberg jo hädissään, kun tarvii jo minunkin apuani:

"Olemme sitoutuneet roskasisällön estämiseen Facebookissa

Harri, haluamme kertoa sinulle, että voit poistaa ja ehkäistä roskasisältöä ja tuntemattomien ihmisten lähettämiä pyyntöjä käytössäsi olevien työkalujen avulla. Autamme mielellämme, jos haluat tutustua tilin suojaamiseen roskasisällöltä ja ei-toivotuilta pyynnöiltä tai tilitoiminnan tarkistamiseen ja roskasisällön ilmiantoon.

– Facebookin tukitiimi"

Rock and rollin voodoomies kertoo, miksi ”apulaissheriffiä ei pompoteta”

Skp:läinen rokkitähti Kari Peitsamo sai ilmeisesti tarpeekseen (paitsi löperöliberaaleista porvareista) nyt myös vihervasemmiston älyttömyydestä oivaltaessaan lisääntyvän väkivallan perimmäisen syyn. Uuden-Seelannin terrori-iskun jälkimainingeissa hän lausui näin:

En usko monikulttuurillisuuteen siinä mielessä, miten sitä meille nyt ajetaan. Uuden Seelannin iskut ovat suora seuraus pakotetusta monikulttuurillisuudesta. Kauheudet ovat vasta alkamassa. Ainoa ratkaisu on: Rajat kiinni.

YLE, Suomen arabikevät, musta Mannerheim ja Erkko Lyytinen

"Yleisradio empii yhä Seinäjoen arabikevät -dokumenttielokuvan esittämistä".  Tuottaja Erkko Lyytinen on tähän mennessä ainoa elokuvan katsonut vastuuhenkilö ja myös tehnyt tähän mennessä kaikki päätökset, kirjoittaa HS 5.3.2019.  

Rahapelikansalle Pohjois-Koreaa ja menneisyyttä olkaa hyvä

Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski ja varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski julistivat helmikuussa sodan ulkomaisia rahapeliyhtiöitä vastaan. Oikeistohallituksemme on antanut keväällä 2018 sisäministeriölle tehtäväksi tutkia miten rahansiirto- tai ip-blokeilla voitaisiin torjua ulkomaista pelitarjontaa. Ilmeisesti nämä keinot kelpaavat Veikkauksen johdolle ja poliittisesti värittyneille edunsaajajärjestöille, jotka hanketta oletettavasti lobbaavat.

 

Kiellettyjen nimien lista

Kun tietoyhteiskuntakaari korvasi vanhan verkkotunnuslain, tietyt ennen kielletyt fi-päätteiset verkkotunnukset vapautuivat haettaviksi syyskuussa 2016.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä