hallitus http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/132337/all Thu, 22 Feb 2018 15:52:03 +0200 fi Ranska kiristää maahanmuuttolakejaan - milloin on Suomen vuoro? http://samisavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251263-ranska-kiristaa-maahanmuuttolakejaan-milloin-on-suomen-vuoro <p>Vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisin useassa maassa paljastamia lainsäädännön aukkoja paikataan edelleen ympäri Eurooppaa. Maahanmuutto- ja turvapaikkalainsäädäntöään ovat tiukentaneet muutkin kuin jo aiemmin maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuneet Itä-Euroopan maat.<br /><br />Useat hallitukset Keski- ja Pohjois-Euroopassa ovat heränneet vaadittaviin kiristyksiin. Nyt Ranska tiukentaa tuntuvasti maahanmuuttolainsäädäntöään. Tämä nostaa luonnollisesti esiin seuraavan kysymyksen: Milloin on Suomen vuoro toimia vastaavasti?<br /><br />Ranskan presidentti <strong>Macronin</strong> hallituksen lakiesitysten tarkoituksena on muun muassa pidentää luvattomasti maahan tulleiden henkilöiden säilöönottoaikaa nykyisestä 45 päivästä 90 päivään sekä lyhentää määräaikaa turvapaikan hakemiseen. Lisäksi Ranskassa tehtäisiin luvattomasta rajanylityksestä rangaistava teko, josta voidaan tuomita vuosi vankeutta tai sakkoja.<br /><br />Ranskassa esitetyt keinot ovat oikeansuuntaisia vastauksia hallitsemattomasta maahanmuutosta aiheutuvien ongelmien ennaltaehkäisyyn. Perussuomalaisten johdolla laadittu 80-kohtainen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma tarjoaisi Sipilän hallitukselle erinomaiset työkalut tarpeellisten uudistusten tekemiseen myös Suomessa.<br /><br />Suomen maahanmuuttopolitiikka jää yhä enemmän ja enemmän jälkeen yleiseurooppalaisesta kehityksestä. Valitettavasti<strong> Sipilän</strong> hallitukselta ei ole odotettavissa konkreettisia tiukennuksia jatkossakaan. Se kävi turhankin selväksi viimeistään Sipilän ja <strong>Orpon</strong> 12.6.2017 pitämässä yhteisessä tiedotustilaisuudessa. Kansakunnan toivo paremmasta maahanmuuttopolitiikasta lepääkin seuraavien hallitusten hartioilla, elleivät Sipilä ja Orpo lopulta rohkaistu suurella kansansuosiolla virkaansa valitun Macronin ja hänen hallituksensa osoittamasta esimerkistä.<br />&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisin useassa maassa paljastamia lainsäädännön aukkoja paikataan edelleen ympäri Eurooppaa. Maahanmuutto- ja turvapaikkalainsäädäntöään ovat tiukentaneet muutkin kuin jo aiemmin maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuneet Itä-Euroopan maat.

Useat hallitukset Keski- ja Pohjois-Euroopassa ovat heränneet vaadittaviin kiristyksiin. Nyt Ranska tiukentaa tuntuvasti maahanmuuttolainsäädäntöään. Tämä nostaa luonnollisesti esiin seuraavan kysymyksen: Milloin on Suomen vuoro toimia vastaavasti?

Ranskan presidentti Macronin hallituksen lakiesitysten tarkoituksena on muun muassa pidentää luvattomasti maahan tulleiden henkilöiden säilöönottoaikaa nykyisestä 45 päivästä 90 päivään sekä lyhentää määräaikaa turvapaikan hakemiseen. Lisäksi Ranskassa tehtäisiin luvattomasta rajanylityksestä rangaistava teko, josta voidaan tuomita vuosi vankeutta tai sakkoja.

Ranskassa esitetyt keinot ovat oikeansuuntaisia vastauksia hallitsemattomasta maahanmuutosta aiheutuvien ongelmien ennaltaehkäisyyn. Perussuomalaisten johdolla laadittu 80-kohtainen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma tarjoaisi Sipilän hallitukselle erinomaiset työkalut tarpeellisten uudistusten tekemiseen myös Suomessa.

Suomen maahanmuuttopolitiikka jää yhä enemmän ja enemmän jälkeen yleiseurooppalaisesta kehityksestä. Valitettavasti Sipilän hallitukselta ei ole odotettavissa konkreettisia tiukennuksia jatkossakaan. Se kävi turhankin selväksi viimeistään Sipilän ja Orpon 12.6.2017 pitämässä yhteisessä tiedotustilaisuudessa. Kansakunnan toivo paremmasta maahanmuuttopolitiikasta lepääkin seuraavien hallitusten hartioilla, elleivät Sipilä ja Orpo lopulta rohkaistu suurella kansansuosiolla virkaansa valitun Macronin ja hänen hallituksensa osoittamasta esimerkistä.
 

]]>
24 http://samisavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251263-ranska-kiristaa-maahanmuuttolakejaan-milloin-on-suomen-vuoro#comments Hallitsematon maahanmuutto hallitus Perussuomalaiset Thu, 22 Feb 2018 13:52:03 +0000 Sami Savio http://samisavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251263-ranska-kiristaa-maahanmuuttolakejaan-milloin-on-suomen-vuoro
Kuolleille töitä http://juhasalden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251255-kuolleille-toita <p>Aamulehden kirjoitus 20.2.2018 osoitti millä valheen voimalla Pääministeri Juha Sipilän hallitus syöttää kansalle propagandaa, jota ei kaikki usko. Valitettavasti liian moni uskoo ja sen johdosta moni meistä kärsii.&nbsp;Kuolleita, eläkeläisiä ja työpaikan saaneita on siivottu työttömyystilastoista&nbsp; Pirkanmaalla, mutta varmasti on työvoimahallinnon tietokannoissa henkilöitä, joiden oikea osoite on joko kirkkomaalla tai vanhainkodissa.</p><p>Kuolleiden ja eläkeläisten poisto parantaa varmasti työttömyystilastoja. Ne olisi tullut poistaa työvoimahallinnon rekisteristä jo silloin, kun kyseisen henkilön maallinen vaellus päättyy.&nbsp; Työvoimahallinnon tietojärjestelmä on aikansa elänyt, jota Sipilän hallitus käyttää härskillä tapaa hyväkseen.&nbsp;</p><p>Joka ainoa työpaikka,&nbsp; joka on muodostunut Sipilän hallituskaudella johtuu maailmantalouden paranemisesta.&nbsp; Vienti ei vedä jos tehdään KIKY sopimus tai hoitajien kesälomasta leikataan tai sitten olen jollain tapaa yksinkertainen kun en näe yhtälöä, millä tapaa sairaanhoitajan lomarahan leikkaaminen saa aikaseksi sen, että Uudenkaupungin autotehtaalta virtaa Mercedesta kiihtyvään tahtiin.</p><p>Aktiivimallin leikkurin voimaantuloon on aikaa reilu kuukausi. Aamulehden kirjoitus oli alkusoittoa, mitä kohta näemme. Elävät saavat karenssia kun kuolleet ovat hallituksen tilastoinnilla työllistyneet. Ehkä me näemme myös aivan oikeita lööppejä, jossa TE-keskus antoi kuolleelle karenssia. Itse kuollutta asia tuskin haittaa.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Aamulehden kirjoitus 20.2.2018 osoitti millä valheen voimalla Pääministeri Juha Sipilän hallitus syöttää kansalle propagandaa, jota ei kaikki usko. Valitettavasti liian moni uskoo ja sen johdosta moni meistä kärsii. Kuolleita, eläkeläisiä ja työpaikan saaneita on siivottu työttömyystilastoista  Pirkanmaalla, mutta varmasti on työvoimahallinnon tietokannoissa henkilöitä, joiden oikea osoite on joko kirkkomaalla tai vanhainkodissa.

Kuolleiden ja eläkeläisten poisto parantaa varmasti työttömyystilastoja. Ne olisi tullut poistaa työvoimahallinnon rekisteristä jo silloin, kun kyseisen henkilön maallinen vaellus päättyy.  Työvoimahallinnon tietojärjestelmä on aikansa elänyt, jota Sipilän hallitus käyttää härskillä tapaa hyväkseen. 

Joka ainoa työpaikka,  joka on muodostunut Sipilän hallituskaudella johtuu maailmantalouden paranemisesta.  Vienti ei vedä jos tehdään KIKY sopimus tai hoitajien kesälomasta leikataan tai sitten olen jollain tapaa yksinkertainen kun en näe yhtälöä, millä tapaa sairaanhoitajan lomarahan leikkaaminen saa aikaseksi sen, että Uudenkaupungin autotehtaalta virtaa Mercedesta kiihtyvään tahtiin.

Aktiivimallin leikkurin voimaantuloon on aikaa reilu kuukausi. Aamulehden kirjoitus oli alkusoittoa, mitä kohta näemme. Elävät saavat karenssia kun kuolleet ovat hallituksen tilastoinnilla työllistyneet. Ehkä me näemme myös aivan oikeita lööppejä, jossa TE-keskus antoi kuolleelle karenssia. Itse kuollutta asia tuskin haittaa. 

]]>
8 http://juhasalden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251255-kuolleille-toita#comments hallitus Politiikka Työttömyys Thu, 22 Feb 2018 10:54:46 +0000 Juha Salden http://juhasalden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251255-kuolleille-toita
Sipilä huijaroi "kuolleilla sieluilla" http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251253-sipila-huijaroi-kuolleilla-sieluilla <p><strong>Sipilä huijaroi &rdquo;kuolleilla sieluilla&rdquo;? </strong></p><p>Pääministerimme Juha Sipilä on suvainnut vierailla Korean olympialaisissa. Hänen viestinsä sieltä urheilun onnesta meille pakkasissa ja arjen kiemuroissa kärvisteleville kansalaisille on seuraava: &rdquo;&hellip;minä tein sen!</p><p>Työttömyys on laskenut ja se johtuu tästä hallituksesta ja minusta.&rdquo;&nbsp; (<a href="https://www.suomenmaa.fi/uutiset/tuhat-paivaa-paaministerina-toiminut-sipila-olemme-nyt-euroopan-karkikastissa-6.3.343840.e85d4bf40c?utm_campaign=shareaholic&amp;utm_medium=facebook&amp;utm_source=socialnetwork">https://www.suomenmaa.fi/uutiset/tuhat-paivaa-paaministerina-toiminut-sipila-olemme-nyt-euroopan-karkikastissa-6.3.343840.e85d4bf40c?utm_campaign=shareaholic&amp;utm_medium=facebook&amp;utm_source=socialnetwork</a>).</p><p>Suomi on kärkikastissa ja Juha haluaa jatkaa pääministerinä.</p><p><strong>Ei pidä paikkaansa</strong></p><p>Pääministerillä on oikeus kehua itseään. Se kuuluu demokratiaan.</p><p>Valitettavasti pääministeri kerskailulla ja itsekehulla ei ole perustaa. Talouden käänne ei suinkaan johtunut hallituksen toimista vaan se tuli niistä huolimatta. Maailmankaupan ja sen siivellä suomalaisten tuotteiden kysynnän vilkastumisella ei ole mitään tekemistä niiden kanssa. Kesälomarahojen anastus toki pullisti työnantajien lompakkoa kuluttamaan rahat ihan mihin huvitti, mutta iski suomalaiseen kulutukseen pakotettuihin palkansaajiin pahasti.</p><p>Toiseksi: pääministerin kertoma juttu on ankka. Se on tilastoharha. Se on yhtä luotettava kuin ex-ministeri Lindenin selitykset.</p><p>Tilastoja on siivottu, rukattu, harjattu ja kaunisteltu. (<a href="https://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaan-parantuneet-tyottomyystilastot-eivat-kerro-koko-totuutta-tilastoista-on-siivottu-kuolleita-elakoityneita-ja-jo-tyollistyneita">https://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaan-parantuneet-tyottomyystilastot-eivat-kerro-koko-totuutta-tilastoista-on-siivottu-kuolleita-elakoityneita-ja-jo-tyollistyneita</a>).</p><p><strong>Hurskaan miehen epätosi</strong></p><p>Miksi näin hyvän ja hurskaan miehen pitää turvautua väärään tilastoon? Miksi: koska Sipilä on ollut oiva toiminimi, jonka alaisuudessa on saatu &rdquo;tuloksia&rdquo;. Joku on hyötynyt &ndash; emme me. &nbsp;</p><p>Todellisuudessa Sipilä on kuin Nikolai Gogolin &rdquo;Kuolleiden sielujen&rdquo; huijari Tšitšikov. Hän, ts. Tšitšikov osteli matkoillaan maanomistajilta kuolleita sieluja eli kuolleita maaorjia, joita ei ole vielä poistettu henkikirjoitusluettelosta. Jos hankki maata ja maaorjia, niitä oli pantata ja saada niitä vastaan rahaa ja lainaa, eikä kukaan tarkastanut elivätkö ihmiset, joita kauppamies hankki.</p><p>PS. Huomenna ja ylihuomenna on naapurimaalle Eestille tärkeät päivät! Onneksi olkoon! Ehkä Ylekin huomio asian? &nbsp;Jos näin, niin hyvä YLE! (en ole usein muuten näin todennut).</p><p>PPS. Eduskunnassa käydään Absurdistan-keskustelua äideistä ja isistä. Tästä keskustelusta tulee hieno historiallinen muistomerkki sille, joka tutkii tulevaisuudessa tämän ajan hullutuksia. Toisaalta: jos ihmisellä voi olla useita isiä ja äitejä niin mitäs olisitte mieltä? Entäpä jos Wahlroos adoptoisi kaikki Suomen työttömät! Vähän vanhempana? Työttömät saisivat raha-asiansa kuntoon (pappa betalar) ja 400&nbsp;000 työtöntä huutelisi rakkaudella ympäri Suomenniemeä sanaa: isi, isi!&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Sipilä huijaroi ”kuolleilla sieluilla”?

Pääministerimme Juha Sipilä on suvainnut vierailla Korean olympialaisissa. Hänen viestinsä sieltä urheilun onnesta meille pakkasissa ja arjen kiemuroissa kärvisteleville kansalaisille on seuraava: ”…minä tein sen!

Työttömyys on laskenut ja se johtuu tästä hallituksesta ja minusta.”  (https://www.suomenmaa.fi/uutiset/tuhat-paivaa-paaministerina-toiminut-sipila-olemme-nyt-euroopan-karkikastissa-6.3.343840.e85d4bf40c?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork).

Suomi on kärkikastissa ja Juha haluaa jatkaa pääministerinä.

Ei pidä paikkaansa

Pääministerillä on oikeus kehua itseään. Se kuuluu demokratiaan.

Valitettavasti pääministeri kerskailulla ja itsekehulla ei ole perustaa. Talouden käänne ei suinkaan johtunut hallituksen toimista vaan se tuli niistä huolimatta. Maailmankaupan ja sen siivellä suomalaisten tuotteiden kysynnän vilkastumisella ei ole mitään tekemistä niiden kanssa. Kesälomarahojen anastus toki pullisti työnantajien lompakkoa kuluttamaan rahat ihan mihin huvitti, mutta iski suomalaiseen kulutukseen pakotettuihin palkansaajiin pahasti.

Toiseksi: pääministerin kertoma juttu on ankka. Se on tilastoharha. Se on yhtä luotettava kuin ex-ministeri Lindenin selitykset.

Tilastoja on siivottu, rukattu, harjattu ja kaunisteltu. (https://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaan-parantuneet-tyottomyystilastot-eivat-kerro-koko-totuutta-tilastoista-on-siivottu-kuolleita-elakoityneita-ja-jo-tyollistyneita).

Hurskaan miehen epätosi

Miksi näin hyvän ja hurskaan miehen pitää turvautua väärään tilastoon? Miksi: koska Sipilä on ollut oiva toiminimi, jonka alaisuudessa on saatu ”tuloksia”. Joku on hyötynyt – emme me.  

Todellisuudessa Sipilä on kuin Nikolai Gogolin ”Kuolleiden sielujen” huijari Tšitšikov. Hän, ts. Tšitšikov osteli matkoillaan maanomistajilta kuolleita sieluja eli kuolleita maaorjia, joita ei ole vielä poistettu henkikirjoitusluettelosta. Jos hankki maata ja maaorjia, niitä oli pantata ja saada niitä vastaan rahaa ja lainaa, eikä kukaan tarkastanut elivätkö ihmiset, joita kauppamies hankki.

PS. Huomenna ja ylihuomenna on naapurimaalle Eestille tärkeät päivät! Onneksi olkoon! Ehkä Ylekin huomio asian?  Jos näin, niin hyvä YLE! (en ole usein muuten näin todennut).

PPS. Eduskunnassa käydään Absurdistan-keskustelua äideistä ja isistä. Tästä keskustelusta tulee hieno historiallinen muistomerkki sille, joka tutkii tulevaisuudessa tämän ajan hullutuksia. Toisaalta: jos ihmisellä voi olla useita isiä ja äitejä niin mitäs olisitte mieltä? Entäpä jos Wahlroos adoptoisi kaikki Suomen työttömät! Vähän vanhempana? Työttömät saisivat raha-asiansa kuntoon (pappa betalar) ja 400 000 työtöntä huutelisi rakkaudella ympäri Suomenniemeä sanaa: isi, isi! 

]]>
52 http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251253-sipila-huijaroi-kuolleilla-sieluilla#comments hallitus Juha Sipilän hallitus Olympiakisat Thu, 22 Feb 2018 10:21:45 +0000 Arto Luukkanen http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251253-sipila-huijaroi-kuolleilla-sieluilla
Maakuntavaalit, tuleeko niitä? http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251227-maakuntavaalit-tuleeko-niita <p>Kun pääministeri Sipilä syksyllä 2015 kytki soteuudistuksen samanaikaisesti toteutettavaan maakuntauudistukseen oli selvää, ettei Sipilän tie ole helppo. Kokoomus kytki samaan sote- ja maakuntauudistukseen vuorostaan valinnanvapauden. Eli ei maakuntauudistusta ilman soten valinnanvapautta. Samalla itse ymmärsin, että koko sote- ja maakuntauudistustus on hallitukselle liian suuri pala kerralla nieltäväksi.</p><p>Eri eduskuntapuolueiden puoluesihteerit ovat keväästä 2016 saakka yrittäneet löytää uusille maakuntavaaleille sopivaa paikkaa. Ensin puoluesihteerit päätyivät siihen, että jo kerran puolella vuodella siirrettyt kuntavaalit olisi siirretty vielä syksyyn 2017. Ei mennyt läpi. Sitten puoluesihteerit esittivät maakuntavaalien pitämistä samanaikaikaiseti tammikuun presidentivaalin kanssa. Tammikuukin on jo historiaa, ja nyt vaalit olisi tarkoitus pitää tulevan lokakuun aikana. Lakivalmistelu on vielä täysin kesken ja jotkut vaativat maakuntavaalien siirtämistä ensi kevään eduskuntavaalien yhteyteen.</p><p>Tänään sitten EU-tuomioistuin heittää kylmää vettä hallituksen esittämän valinnanvapauden niskaan.</p><p><a href="http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802212200759691_pi.shtml" title="http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802212200759691_pi.shtml">http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802212200759691_pi.shtml</a></p><p>Ja lisää löylyä heittää Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.</p><p><a href="http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802212200761276_pi.shtml" title="http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802212200761276_pi.shtml">http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802212200761276_pi.shtml</a></p><p>Eli vaikeuksia on Sipilän hallituksen tiellä, kun aikataulutkin painavat päälle. On myös syytä muistaa Kokoomuksen kanta. Ei maakuntauudistusta, ellei valinnanvapautta soteen.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kun pääministeri Sipilä syksyllä 2015 kytki soteuudistuksen samanaikaisesti toteutettavaan maakuntauudistukseen oli selvää, ettei Sipilän tie ole helppo. Kokoomus kytki samaan sote- ja maakuntauudistukseen vuorostaan valinnanvapauden. Eli ei maakuntauudistusta ilman soten valinnanvapautta. Samalla itse ymmärsin, että koko sote- ja maakuntauudistustus on hallitukselle liian suuri pala kerralla nieltäväksi.

Eri eduskuntapuolueiden puoluesihteerit ovat keväästä 2016 saakka yrittäneet löytää uusille maakuntavaaleille sopivaa paikkaa. Ensin puoluesihteerit päätyivät siihen, että jo kerran puolella vuodella siirrettyt kuntavaalit olisi siirretty vielä syksyyn 2017. Ei mennyt läpi. Sitten puoluesihteerit esittivät maakuntavaalien pitämistä samanaikaikaiseti tammikuun presidentivaalin kanssa. Tammikuukin on jo historiaa, ja nyt vaalit olisi tarkoitus pitää tulevan lokakuun aikana. Lakivalmistelu on vielä täysin kesken ja jotkut vaativat maakuntavaalien siirtämistä ensi kevään eduskuntavaalien yhteyteen.

Tänään sitten EU-tuomioistuin heittää kylmää vettä hallituksen esittämän valinnanvapauden niskaan.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802212200759691_pi.shtml

Ja lisää löylyä heittää Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802212200761276_pi.shtml

Eli vaikeuksia on Sipilän hallituksen tiellä, kun aikataulutkin painavat päälle. On myös syytä muistaa Kokoomuksen kanta. Ei maakuntauudistusta, ellei valinnanvapautta soteen.

]]>
51 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251227-maakuntavaalit-tuleeko-niita#comments hallitus Maakuntavaalit Sote Valinnanvapaus Wed, 21 Feb 2018 15:42:27 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251227-maakuntavaalit-tuleeko-niita
Perhevapaauudistus olisi ollut leikkaus äitien vapaaseen http://oikeakoukku.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250937-perhevapaauudistus-olisi-ollut-leikkaus-aitien-vapaaseen <p>Perhevapaauudistus karahti kiville. Perheiden valinnanvapauden kannalta se on hyvä asia. Esitetty malli ei nimittäin ollut hyvä, ja tosiasiallisesti se olisi ollut vain leikkaus äitien vapaaseen. Kannatan tasa-arvoisempaa perhevapaamallia, mutta en siten, että ansioihin sidotulla vapaalla voi olla kotona lapsen kanssa reilun vuoden vain niissä perheissä, joissa molemmat voivat jättäytyä pois töistä.</p><p>Perheitä on monenlaisia, eikä valtion pakottama malli sovi kaikille. Ihanteellinen perhevapaamalli olisi minusta malli, jossa euroakaan ei ole jyvitetty isälle tai äidille, vaan perhe saa vapaasti päättää, pitääkö koko perhevapaan vain yksi vanhemmista vai jaetaanko vapaa ja miten se jaetaan. Se on aito liberaali malli.</p><p>Tasa-arvo syntyy vapaudesta. Pakottamalla ei tule kuin vihaisia perheitä.</p><p>Uudessa mallissa äidin käytettävissä oleva perhevapaa olisi lyhentynyt nykyisestä. Isyysvapaata olisi kasvatettu leikkaamalla yhteisestä vanhempainvapaasta. Konkreettisesti tämä olisi tarkoittanut sitä, että jos perhe haluaa hoitaa lastaan kotonaan koko ansiosidonnaisen perhevapaakauden eli noin vuoden ikäiseksi, olisi isän pakko jäädä pois työstään, jotta perhe saa täydet perhevapaat käyttönsä. Äiti ei olisi voinut käyttää isälle kiintiöityä noin neljän kuukauden isyysvapaata.</p><p>Vaikka tässä nyt puhutaan naisista ja miehistä, useimmiten on kyseessä tilanne, jossa paremmin tienaava jatkaa töissään ja toinen jää kotiin hoitamaan lasta, sukupuolella ei ole tässä mitään automaattista merkitystä.</p><p>Meidän perheessämme on kaksi lasta. Oman perheemme kohdalla oli kyse kahdesta asiasta. Vaimoni oli halukas jäämään kotiin lasten kanssa ja toisaalta yrityksemme hoitaminen oli vielä tuolloin pääasiassa minun vastuullani. Elannostamme tuli kolme neljännestä yrityksen tuloksesta, joten ratkaisu oli hyvin pragmaattinen ja taloudellisesti ainoa oikeasti mahdollinen. Tilanne on useimmiten samankaltainen palkansaajaperheissäkin. Raha ratkaisee, kumpi vanhemmista voi jäädä kotiin.</p><p>Uudessa ehdotetussa mallissa minun olisi ollut &rdquo;pakko&rdquo; jäädä perhevapaalle, jotta olisimme olleet oikeutettuja saamaan täydet 13 kuukautta vanhempainrahaa. Samalla yritystoimintani olisi kärsinyt merkittävästi ja perheemme ja siinä sivussa yhteiskunnan tulotkin olisivat pudonneet. Mielestäni tällainen malli on epäreilu ja perheitä eriarvoisiin asemiin sijoittava.</p><p>Lisäksi kaatuneessa perhevapaauudistuksessa olisi pienennetty kotihoidontukea, kun lapsi täyttää kaksi vuotta. Talouskurimuksessa näivettyville kunnille olisi kotihoidosta kunnalliseen päivähoitoon siirtyvien lasten myötä muodostunut lisää kustannuksia, jos kumpikin vanhemmista pakotetaan takaisin työelämään. Lisäksi päiväkodit olisivat joutuneet lujille lapsimäärän kasvaessa.</p><p>Mielestäni on arvoa myös sillä, että on naisia ja miehiä, jotka kokevat, että heidän elämäntehtävänsä on kasvattaa lapset mahdollisimman hyvin, eikä työ ole ykkösasia.</p><p>Perheiden pitää saada päättää itse, mikä tuntuu parhaalta. Ei pidä päästää yhteiskuntaa päättämään siitä, mikä on perheille parhaaksi. Uskotaan ihmisiin, uskotaan perheisiin. Yhtä lailla on kunnioitettava ajatusta, jossa elannon taloon tuo uranainen. Hänellä tulee olla hyvä mahdollisuus päästä nopeasti takaisin töihin. Pitää olla hyvä päivähoito ja varhaiskasvatus. Siihen kannattaa panostaa.</p><p>Luonnollisesti miehillä pitää olla halutessaan yhtä hyvä mahdollisuus jäädä kotiin kuin naisillakin. Modernissa pohjoismaalaisessa yhteiskunnassa tasa-arvo kehittyy parhaiten silloin, kun ihmiset ja perheet saavat itse päättää, miten asiansa järjestävät, eikä julkinen valta ohjaa.</p><p>Tätä ei karille ajaneessa uudistuksessa haluttu ymmärtää.</p> Perhevapaauudistus karahti kiville. Perheiden valinnanvapauden kannalta se on hyvä asia. Esitetty malli ei nimittäin ollut hyvä, ja tosiasiallisesti se olisi ollut vain leikkaus äitien vapaaseen. Kannatan tasa-arvoisempaa perhevapaamallia, mutta en siten, että ansioihin sidotulla vapaalla voi olla kotona lapsen kanssa reilun vuoden vain niissä perheissä, joissa molemmat voivat jättäytyä pois töistä.

Perheitä on monenlaisia, eikä valtion pakottama malli sovi kaikille. Ihanteellinen perhevapaamalli olisi minusta malli, jossa euroakaan ei ole jyvitetty isälle tai äidille, vaan perhe saa vapaasti päättää, pitääkö koko perhevapaan vain yksi vanhemmista vai jaetaanko vapaa ja miten se jaetaan. Se on aito liberaali malli.

Tasa-arvo syntyy vapaudesta. Pakottamalla ei tule kuin vihaisia perheitä.

Uudessa mallissa äidin käytettävissä oleva perhevapaa olisi lyhentynyt nykyisestä. Isyysvapaata olisi kasvatettu leikkaamalla yhteisestä vanhempainvapaasta. Konkreettisesti tämä olisi tarkoittanut sitä, että jos perhe haluaa hoitaa lastaan kotonaan koko ansiosidonnaisen perhevapaakauden eli noin vuoden ikäiseksi, olisi isän pakko jäädä pois työstään, jotta perhe saa täydet perhevapaat käyttönsä. Äiti ei olisi voinut käyttää isälle kiintiöityä noin neljän kuukauden isyysvapaata.

Vaikka tässä nyt puhutaan naisista ja miehistä, useimmiten on kyseessä tilanne, jossa paremmin tienaava jatkaa töissään ja toinen jää kotiin hoitamaan lasta, sukupuolella ei ole tässä mitään automaattista merkitystä.

Meidän perheessämme on kaksi lasta. Oman perheemme kohdalla oli kyse kahdesta asiasta. Vaimoni oli halukas jäämään kotiin lasten kanssa ja toisaalta yrityksemme hoitaminen oli vielä tuolloin pääasiassa minun vastuullani. Elannostamme tuli kolme neljännestä yrityksen tuloksesta, joten ratkaisu oli hyvin pragmaattinen ja taloudellisesti ainoa oikeasti mahdollinen. Tilanne on useimmiten samankaltainen palkansaajaperheissäkin. Raha ratkaisee, kumpi vanhemmista voi jäädä kotiin.

Uudessa ehdotetussa mallissa minun olisi ollut ”pakko” jäädä perhevapaalle, jotta olisimme olleet oikeutettuja saamaan täydet 13 kuukautta vanhempainrahaa. Samalla yritystoimintani olisi kärsinyt merkittävästi ja perheemme ja siinä sivussa yhteiskunnan tulotkin olisivat pudonneet. Mielestäni tällainen malli on epäreilu ja perheitä eriarvoisiin asemiin sijoittava.

Lisäksi kaatuneessa perhevapaauudistuksessa olisi pienennetty kotihoidontukea, kun lapsi täyttää kaksi vuotta. Talouskurimuksessa näivettyville kunnille olisi kotihoidosta kunnalliseen päivähoitoon siirtyvien lasten myötä muodostunut lisää kustannuksia, jos kumpikin vanhemmista pakotetaan takaisin työelämään. Lisäksi päiväkodit olisivat joutuneet lujille lapsimäärän kasvaessa.

Mielestäni on arvoa myös sillä, että on naisia ja miehiä, jotka kokevat, että heidän elämäntehtävänsä on kasvattaa lapset mahdollisimman hyvin, eikä työ ole ykkösasia.

Perheiden pitää saada päättää itse, mikä tuntuu parhaalta. Ei pidä päästää yhteiskuntaa päättämään siitä, mikä on perheille parhaaksi. Uskotaan ihmisiin, uskotaan perheisiin. Yhtä lailla on kunnioitettava ajatusta, jossa elannon taloon tuo uranainen. Hänellä tulee olla hyvä mahdollisuus päästä nopeasti takaisin töihin. Pitää olla hyvä päivähoito ja varhaiskasvatus. Siihen kannattaa panostaa.

Luonnollisesti miehillä pitää olla halutessaan yhtä hyvä mahdollisuus jäädä kotiin kuin naisillakin. Modernissa pohjoismaalaisessa yhteiskunnassa tasa-arvo kehittyy parhaiten silloin, kun ihmiset ja perheet saavat itse päättää, miten asiansa järjestävät, eikä julkinen valta ohjaa.

Tätä ei karille ajaneessa uudistuksessa haluttu ymmärtää.

]]>
16 http://oikeakoukku.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250937-perhevapaauudistus-olisi-ollut-leikkaus-aitien-vapaaseen#comments Kotimaa hallitus Kokoomus Oppsositio. Vaalit Perhevapaauudistus Wed, 14 Feb 2018 12:46:24 +0000 Francis McCarron http://oikeakoukku.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250937-perhevapaauudistus-olisi-ollut-leikkaus-aitien-vapaaseen
Vasemmistohallitus Suomeen! http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250932-vasemmistohallitus-suomeen <p>Tässä on hieman runsas vuosi aikaa seuraaviin eduskuntavaaleihin ja tämän hallituksen toimenpiteet ovat loppusuoralla.</p><p>Isoista asioista vielä päätetään, kuten sote ja maakunnat, ne menevät todennäköisesti läpi, mikäli hallituksen rivit pitävät.</p><p>Juuri uusimman tutkimuksen mukaan köyhyys on lisääntynyt ja toimeentulo heikentynyt tämän hallituksen toimien seurauksena.</p><p>Ihmeellinen asiahan tuo ei ole, koska vallassa on ollut puhdas oikeistohallitus.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Seuraavissa vaaleissa kannattaa äänestää vasemmistoa, eivätkä vihreätkään ole pahin vaihtoehto.</p><p>Kommenteissa tulee melko varmasti esille, että emme voi velkaantua ja valtiontalous ei kestä vasemmiston toimia.</p><p>Asia voi olla ehkä niin, mutta kestävätkö ihmiset tällaisen köyhyyttä lisäävän politiikan toimia?</p><p>Valita voi, mennänkö raha edellä vai mennäänkö ihmiset edellä.</p><p>Ihmisläheinen politiikka ei välttämättä lisää valtion menoja, kyse on selvästi priorisoinnista, unohdetaan veroalet ja yritystuet ja kohdennetaan politiikkaa ihmisiin.</p><p>Ei se ole niin vaikeata, ja valinta on sinun.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tässä on hieman runsas vuosi aikaa seuraaviin eduskuntavaaleihin ja tämän hallituksen toimenpiteet ovat loppusuoralla.

Isoista asioista vielä päätetään, kuten sote ja maakunnat, ne menevät todennäköisesti läpi, mikäli hallituksen rivit pitävät.

Juuri uusimman tutkimuksen mukaan köyhyys on lisääntynyt ja toimeentulo heikentynyt tämän hallituksen toimien seurauksena.

Ihmeellinen asiahan tuo ei ole, koska vallassa on ollut puhdas oikeistohallitus.

 

 

Seuraavissa vaaleissa kannattaa äänestää vasemmistoa, eivätkä vihreätkään ole pahin vaihtoehto.

Kommenteissa tulee melko varmasti esille, että emme voi velkaantua ja valtiontalous ei kestä vasemmiston toimia.

Asia voi olla ehkä niin, mutta kestävätkö ihmiset tällaisen köyhyyttä lisäävän politiikan toimia?

Valita voi, mennänkö raha edellä vai mennäänkö ihmiset edellä.

Ihmisläheinen politiikka ei välttämättä lisää valtion menoja, kyse on selvästi priorisoinnista, unohdetaan veroalet ja yritystuet ja kohdennetaan politiikkaa ihmisiin.

Ei se ole niin vaikeata, ja valinta on sinun.

]]>
191 http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250932-vasemmistohallitus-suomeen#comments Eduskuntapuolueet hallitus Vaalit Wed, 14 Feb 2018 10:48:15 +0000 petteri ritala http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250932-vasemmistohallitus-suomeen
Pääministerin ja hallituksen menestysteologia johtaa tuhoon http://juhasalden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250931-paaministerin-ja-hallituksen-menestysteologia-johtaa-tuhoon <p>Tutkiessani hallituksen ja ennenkaikkea pääministeri Juha Sipilän toimintaa olen havainnut, ettei hänen toimintaansa voida selittää millään polittisella opilla. Pääministeri Juha Sipilä on käytännössä hylännyt kaikki keskustalaisille aiemmin ominiaset alkiolaiset arvot ja tuonut tilalle kovan uusliberalistisen politiikan, jonka seurauksena tuloerot ja leipäjonot vain kasvavat.&nbsp; Tämä ei lopu tähän. Työttömille, opiskelijoille, eläkeläisille ja vammaisille on luvassa lisää kylmää kyytiä. Osoituksena tästä ovat indeksileikkaukset ja tuleva aktviivimalliksi kutsuttu työllistämismalli, joka on myös käytännössä leikkaus. 300 000 työtöntä kun ei millään mahdu 35 000 avoimeen työpaikkaan.&nbsp;</p><p>Koska pääministerin toiminta ei sovi mihinkään poliittiseen malliin, niin lähdin tekemään taustatutkimusta toisesta suunnasta. Valitsin tieksi pääministerin oman uskonnollisen liikeen, lestadiolaisuuden. Mikä sitten onkaan kristillisessä liikehdinnässä niin perusteellisesti vialla tänä päivänä?</p><p>Perinteisesti kristillisyyteen on vahvasti kuulunut heikommista huolehtiminen aina itse Jeesuksen ajoista ja jo sitä ennen. Taustatutkimuksen pohjalta löysin yhden merkittävän tekijän, joka näyttää sopivan selitykseksi, kun nenä päähän. Se on ns. uusapostolilainen menestysteologia.</p><p>Tämän menestysteologian oppeihin kuuluvat mm. se, että ihmiset jotka ovat hyvellisiä, niin he myös menestyvät tässä maanpäällisessä elämässään. Menestys näkyy ennenkaikkea mammonan muodossa. Vastaavasti heikompi menestys on seurausta synnistä.&nbsp; Menestysteologian aiheuttama sokaistuminen onkin hyvä selitys, miksi aktiivimallin tapaisia rankaisutoimia toteutetaan työttömiin. Tuleehan syntistä työtöntä rangaista. Syy työpaikan menetykseen löytyy pohjimiltaan työttömästä itsestään.</p><p>En ole mikään helluntalaisen liikeen saarnamies, enkä edes kuulu helluntaiseurakuntaan. On kuitenkin hyvä pitää silmät ja korvat auki joka suuntaan.&nbsp; Sama menestysteologian henki vallitsee joka puolella, eikä se vain koske jotain uskonnollista yhteisöä. Siitä on tullut arkea meille jokaiselle. Jalat maassa ja edelleen pää selkeänä totean, että pääministeri on tämän menestysteologian sokaisema ja siitä kärsii meistä jokainen. Mikäli et ole syntynyt kultalusikka suussa, niin myös sinäkin olet potentiaalinen leipäjonolainen ja aktiivimallin uhri. Siitä pitää huolen pääministerin ja hallituksen menestysteologia, joka johtaa tuhoon.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tutkiessani hallituksen ja ennenkaikkea pääministeri Juha Sipilän toimintaa olen havainnut, ettei hänen toimintaansa voida selittää millään polittisella opilla. Pääministeri Juha Sipilä on käytännössä hylännyt kaikki keskustalaisille aiemmin ominiaset alkiolaiset arvot ja tuonut tilalle kovan uusliberalistisen politiikan, jonka seurauksena tuloerot ja leipäjonot vain kasvavat.  Tämä ei lopu tähän. Työttömille, opiskelijoille, eläkeläisille ja vammaisille on luvassa lisää kylmää kyytiä. Osoituksena tästä ovat indeksileikkaukset ja tuleva aktviivimalliksi kutsuttu työllistämismalli, joka on myös käytännössä leikkaus. 300 000 työtöntä kun ei millään mahdu 35 000 avoimeen työpaikkaan. 

Koska pääministerin toiminta ei sovi mihinkään poliittiseen malliin, niin lähdin tekemään taustatutkimusta toisesta suunnasta. Valitsin tieksi pääministerin oman uskonnollisen liikeen, lestadiolaisuuden. Mikä sitten onkaan kristillisessä liikehdinnässä niin perusteellisesti vialla tänä päivänä?

Perinteisesti kristillisyyteen on vahvasti kuulunut heikommista huolehtiminen aina itse Jeesuksen ajoista ja jo sitä ennen. Taustatutkimuksen pohjalta löysin yhden merkittävän tekijän, joka näyttää sopivan selitykseksi, kun nenä päähän. Se on ns. uusapostolilainen menestysteologia.

Tämän menestysteologian oppeihin kuuluvat mm. se, että ihmiset jotka ovat hyvellisiä, niin he myös menestyvät tässä maanpäällisessä elämässään. Menestys näkyy ennenkaikkea mammonan muodossa. Vastaavasti heikompi menestys on seurausta synnistä.  Menestysteologian aiheuttama sokaistuminen onkin hyvä selitys, miksi aktiivimallin tapaisia rankaisutoimia toteutetaan työttömiin. Tuleehan syntistä työtöntä rangaista. Syy työpaikan menetykseen löytyy pohjimiltaan työttömästä itsestään.

En ole mikään helluntalaisen liikeen saarnamies, enkä edes kuulu helluntaiseurakuntaan. On kuitenkin hyvä pitää silmät ja korvat auki joka suuntaan.  Sama menestysteologian henki vallitsee joka puolella, eikä se vain koske jotain uskonnollista yhteisöä. Siitä on tullut arkea meille jokaiselle. Jalat maassa ja edelleen pää selkeänä totean, että pääministeri on tämän menestysteologian sokaisema ja siitä kärsii meistä jokainen. Mikäli et ole syntynyt kultalusikka suussa, niin myös sinäkin olet potentiaalinen leipäjonolainen ja aktiivimallin uhri. Siitä pitää huolen pääministerin ja hallituksen menestysteologia, joka johtaa tuhoon.

]]>
8 http://juhasalden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250931-paaministerin-ja-hallituksen-menestysteologia-johtaa-tuhoon#comments hallitus Politikka Yhteiskunta Wed, 14 Feb 2018 09:42:56 +0000 Juha Salden http://juhasalden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250931-paaministerin-ja-hallituksen-menestysteologia-johtaa-tuhoon
Perhevapaa hiertää napaa http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250905-perhevapaa-hiertaa-napaa <p>Perhevapaauudistus kaatui, so what? Jos sopuun ei päästä pidetään vanha käytäntö. Miksi se on niin vaikea ymmärtää, että uskovaistenkin lapsi on ihminen.</p><p>Nyt kaatunutta maitoa valitellaan ja selitellään rahan puutteella tai lestadiolaisuudella. Kotihoidontuki on uskontoon sitoutumaton asia, eli minulle on aivan sama saako lestadiolaiset kotihoidontukea enemmän kuin muu kansa. Heillä vain on enemmän lapsia joka selittää kotihoidontuen suurempaa käyttöastetta.</p><p>Kyllä Suomen Keskustalla on syytä kunnioittaa äänestäjien mielipidettä. Se että se uudistus kaadettiin typerästi on typerää. Miksi rehellisesti ei puhuta asioista niiden oikeilla nimillä?</p><p>Ehkä joitain ottaa pannuun, että uskovainen äiti toimii &quot;lapsitehtaana&quot; kotihoidontuen ansiosta, mutta vaikka he eivät saisi mitään tukea lapsia tehtäisiin yhtä runsaasti.</p><p>Noin pari kuukautta sitten oltiin huolestuneita syntyvyydestä Suomessa, ainakin Antti Rinne nousi asian tiimoilta otsikoihin. Nyt sitten rahaa ei olisi tukea lasten runsasta kodeissa hoitamista. Jos Suomeen halutaan lisää lapsia, niin silloin on kyllä kotihoidontuki yksi parhaista työkaluista, sen kuuluisan peiton heiluttamisen lisäksi.</p><p>Ministeri Saarikko yhdessä pääministeri Sipilän kanssa toimivat tylysti, mutta oikean asian puolesta.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Perhevapaauudistus kaatui, so what? Jos sopuun ei päästä pidetään vanha käytäntö. Miksi se on niin vaikea ymmärtää, että uskovaistenkin lapsi on ihminen.

Nyt kaatunutta maitoa valitellaan ja selitellään rahan puutteella tai lestadiolaisuudella. Kotihoidontuki on uskontoon sitoutumaton asia, eli minulle on aivan sama saako lestadiolaiset kotihoidontukea enemmän kuin muu kansa. Heillä vain on enemmän lapsia joka selittää kotihoidontuen suurempaa käyttöastetta.

Kyllä Suomen Keskustalla on syytä kunnioittaa äänestäjien mielipidettä. Se että se uudistus kaadettiin typerästi on typerää. Miksi rehellisesti ei puhuta asioista niiden oikeilla nimillä?

Ehkä joitain ottaa pannuun, että uskovainen äiti toimii "lapsitehtaana" kotihoidontuen ansiosta, mutta vaikka he eivät saisi mitään tukea lapsia tehtäisiin yhtä runsaasti.

Noin pari kuukautta sitten oltiin huolestuneita syntyvyydestä Suomessa, ainakin Antti Rinne nousi asian tiimoilta otsikoihin. Nyt sitten rahaa ei olisi tukea lasten runsasta kodeissa hoitamista. Jos Suomeen halutaan lisää lapsia, niin silloin on kyllä kotihoidontuki yksi parhaista työkaluista, sen kuuluisan peiton heiluttamisen lisäksi.

Ministeri Saarikko yhdessä pääministeri Sipilän kanssa toimivat tylysti, mutta oikean asian puolesta.

 

]]>
3 http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250905-perhevapaa-hiertaa-napaa#comments hallitus Tue, 13 Feb 2018 18:48:35 +0000 Ari Alsio http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250905-perhevapaa-hiertaa-napaa
Miksi Keskusta halusi kaataa perhevapaauudistuksen? http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250903-miksi <p>Ei tarvitse paljon mielikuvitusta käyttää, miksi perhevapaauudistuksen Keskusta kaatoi. Ylen allaolevasta linkistä löytyy kaksi karttaa, jotka asian selvittävät.</p><p><a href="https://yle.fi/uutiset/3-10071431" title="https://yle.fi/uutiset/3-10071431">https://yle.fi/uutiset/3-10071431</a></p><p>Ei tarvitse myöskään ihmetellä, miksi Annika Saarikko asiassa toimi &quot;juoksupoikana&quot;?</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Ei tarvitse paljon mielikuvitusta käyttää, miksi perhevapaauudistuksen Keskusta kaatoi. Ylen allaolevasta linkistä löytyy kaksi karttaa, jotka asian selvittävät.

https://yle.fi/uutiset/3-10071431

Ei tarvitse myöskään ihmetellä, miksi Annika Saarikko asiassa toimi "juoksupoikana"?

 

]]>
96 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250903-miksi#comments hallitus Keskusta Perhevapaauudistus Tue, 13 Feb 2018 18:01:03 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250903-miksi
Perhevapaauudistus ei voi odottaa http://johannavendelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250790-perhevapaauudistus-ei-voi-odottaa <p>Ministeri Saarikon ilmoitus perhevapaauudistuksen kaatumisesta ja pääministerin myöhempi ilmoitus, että asiaa käsitellään hallitustriossa uudelleen, on osoitus ristiriidoista hallitustyöskentelyssä. Rakenteellisten uudistusten tekeminen näyttää olevan kovin kivuliasta nykyiselle hallitukselle.</p><p>Hallituspuolueiden keskinäinen syyttely ei anna kovin vakuuttavaa kuvaa hallituksen toimintakyvystä. Syyllisten etsimisen sijaan tulisi kissa nostaa uudestaan pöydälle. Nyt tarvitaan avointa ja rakentavaa keskustelua perhevapaauudistuksen tavoitteista ja uusista toteutustavoista. Uudistuksen sysääminen seuraavan hallituksen harteille olisi suoranaista vastuunpakoilua.</p><p>Nykyinen perhevapaajärjestelmä kohtelee erilaisia vanhempia, lapsia ja perheitä eriarvoisesti. Perhevapaat on esimerkki lainsäädännöstä, joka on auttamattomasti vanhentunut. Lainsäädännössä ongelmia aiheutuu perhevapaiden ja -etuuksien osalta esimerkiksi silloin, kun lapsi adoptoidaan, lapsi sijoitetaan perhehoitoon, lapsella on etävanhempia tai lapsella on sateenkaariperhe.</p><p><a href="http://http://www.kela.fi/perhevapaat-tietopaketti">Kelan selvityksen</a> mukaan perhevapaat jakautuvat hyvin epätasaisesti: vuonna 2016 äidit pitivät vanhempainpäivärahapäivistä 90,5 % ja isät 9,5 %. Lasten kotihoidon tuen saajista naisia on 93 %.</p><p>Kelan raportissa todetaan edelleen, että naisten työllisyyden näkökulmasta kotihoidon tuki on ongelmallinen.&nbsp;&ldquo;Kotihoidon tukea käyttävät enimmäkseen äidit. Pitkät hoitovapaat kotihoidon tuella heikentävät naisten työllisyyttä, ura- ja palkkakehitystä ja lopulta myös tulevaa eläkettä. &nbsp;Naisten työeläke on keskimäärin 66 % miesten eläkkeestä.&nbsp;Kotihoidon tukea käyttävät pisimpään maahanmuuttajataustaiset sekä heikossa työmarkkina-asemassa olevat vanhemmat.&rdquo;&nbsp;</p><p>Lisäksi Kelan selvityksessä todetaan, että jokainen aiempi isien korvamerkittyä perhevapaa-oikeutta lisännyt perhevapaauudistus on lisännyt isien vapaiden käyttöä.</p><p>Perhevapaauudistus on siten ensiarvoisen tärkeää tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Hyvin toteutettu perhevapaauudistus toisi adoptio- ja monimuotoiset perheet samalle viivalle ns. &ldquo;ydinperheiden&rdquo; kanssa. Perhevapaiden osuuden tasaisempi jako vanhempien kesken edistäisi sukupuolten välistä tasa-arvoa ja sen pitäisi myös lisätä naisten työllisyyttä.</p><p>Naisten vapaaehtoinen jääminen kotiin hoitamaan lastaan on jokaisen oma valinta. Myös tällaista yksilön valintaa tulee kunnioittaa. Erilaisia työn ja perhevapaiden yhdistelmiä on edelleen kehitettävä. Kannustinloukut on poistettava, että myös pienituloiset vanhemmat voivat aidosti valita perhevapaiden ja työnteon välillä.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Ministeri Saarikon ilmoitus perhevapaauudistuksen kaatumisesta ja pääministerin myöhempi ilmoitus, että asiaa käsitellään hallitustriossa uudelleen, on osoitus ristiriidoista hallitustyöskentelyssä. Rakenteellisten uudistusten tekeminen näyttää olevan kovin kivuliasta nykyiselle hallitukselle.

Hallituspuolueiden keskinäinen syyttely ei anna kovin vakuuttavaa kuvaa hallituksen toimintakyvystä. Syyllisten etsimisen sijaan tulisi kissa nostaa uudestaan pöydälle. Nyt tarvitaan avointa ja rakentavaa keskustelua perhevapaauudistuksen tavoitteista ja uusista toteutustavoista. Uudistuksen sysääminen seuraavan hallituksen harteille olisi suoranaista vastuunpakoilua.

Nykyinen perhevapaajärjestelmä kohtelee erilaisia vanhempia, lapsia ja perheitä eriarvoisesti. Perhevapaat on esimerkki lainsäädännöstä, joka on auttamattomasti vanhentunut. Lainsäädännössä ongelmia aiheutuu perhevapaiden ja -etuuksien osalta esimerkiksi silloin, kun lapsi adoptoidaan, lapsi sijoitetaan perhehoitoon, lapsella on etävanhempia tai lapsella on sateenkaariperhe.

Kelan selvityksen mukaan perhevapaat jakautuvat hyvin epätasaisesti: vuonna 2016 äidit pitivät vanhempainpäivärahapäivistä 90,5 % ja isät 9,5 %. Lasten kotihoidon tuen saajista naisia on 93 %.

Kelan raportissa todetaan edelleen, että naisten työllisyyden näkökulmasta kotihoidon tuki on ongelmallinen. “Kotihoidon tukea käyttävät enimmäkseen äidit. Pitkät hoitovapaat kotihoidon tuella heikentävät naisten työllisyyttä, ura- ja palkkakehitystä ja lopulta myös tulevaa eläkettä.  Naisten työeläke on keskimäärin 66 % miesten eläkkeestä. Kotihoidon tukea käyttävät pisimpään maahanmuuttajataustaiset sekä heikossa työmarkkina-asemassa olevat vanhemmat.” 

Lisäksi Kelan selvityksessä todetaan, että jokainen aiempi isien korvamerkittyä perhevapaa-oikeutta lisännyt perhevapaauudistus on lisännyt isien vapaiden käyttöä.

Perhevapaauudistus on siten ensiarvoisen tärkeää tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Hyvin toteutettu perhevapaauudistus toisi adoptio- ja monimuotoiset perheet samalle viivalle ns. “ydinperheiden” kanssa. Perhevapaiden osuuden tasaisempi jako vanhempien kesken edistäisi sukupuolten välistä tasa-arvoa ja sen pitäisi myös lisätä naisten työllisyyttä.

Naisten vapaaehtoinen jääminen kotiin hoitamaan lastaan on jokaisen oma valinta. Myös tällaista yksilön valintaa tulee kunnioittaa. Erilaisia työn ja perhevapaiden yhdistelmiä on edelleen kehitettävä. Kannustinloukut on poistettava, että myös pienituloiset vanhemmat voivat aidosti valita perhevapaiden ja työnteon välillä.

 

]]>
7 http://johannavendelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250790-perhevapaauudistus-ei-voi-odottaa#comments Kotimaa hallitus Perhevapaat Perhevapaauudistus Sun, 11 Feb 2018 08:39:25 +0000 Johanna Vendelin http://johannavendelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250790-perhevapaauudistus-ei-voi-odottaa
Miksei aktivoida työnantajia lisäämään työpaikkoja? http://yhakanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250461-miksei-aktivoida-tyonantajia-lisaamaan-tyopaikkoja <p>Osallistuin ammattiyhdistysliikkeen mielenosoitukseen <em>#äänityöttömälle</em>. On hyvä, että ns. aktiivimallin perumista vaativan kansalaisaloitteen valtava suosio ja kentän paine sai myös SAK:n ja useiden liittojen johtajat liikkeelle. Toki liikkeelle olisi voinut lähteä jo aiemmin, mutta nyt kun lähdettiin, on syytä myös jatkaa hallituksen painostamista.</p><p>Vuoden alussa voimaan tullut ns. aktiivimalli rankaisee työttömiä työpaikkojen ja työvoimapalvelujen vähyydestä leikkaamalla työttömyysturvaa. Hallituksen valmistelema aktiivimalli-kakkonen toisi vielä kovemmat rangaistukset entistä pidempinä karensseina.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Leikkaaminen ja &rdquo;tarjonnan taloustiede&rdquo;</strong></p><p>Työttömyysturvaa on leikattu jo moneen otteeseen, esimerkiksi viime vuonna noin 200 miljoonalla eurolla. Kun ammattiyhdistysliikkeen johto taipui hyväksymään kehnon kiky-sopimuksen, hallitus lupasi, ettei työttömyysturvaan tehdä uusia heikennyksiä. Tästäkin syystä ammattiyhdistysliikkeellä on aihetta osoittaa mieltä ja vaatia ns. aktiivimallin perumista.</p><p>Työttömyysturvan leikkaamisen kutsuminen aktiivimalliksi on hallitusten orwelilaista kielenkäyttöä. Sillä annetaan ymmärtää, että työttömät olisivat itse syypäitä työpaikkojen puutteeseen. Rakenteellisesta yhteiskunnallisesta ongelmasta tehdään yksilötason aktiivisuuden ja moraalin ongelma.</p><p>Vaikka työttömiä on kymmenen kertaa enemmän kuin avoimia työpaikkoja, keskittyy hallitus työttömien kepittämiseen sen sijaan, että loisi lisää työpaikkoja ja aktivoisi suuryhtiöitä investoimaan sen sijaan, että ne jakavat nyt suurimman osan tuloksestaan osinkoina kapitalisteille. Työllistämisen sijasta hallitukselle on tärkeää &rdquo;puhdistaa&rdquo; työttömyystilastoja. Vähistäkin työpaikoista suurin osa on provisiopalkkaisia tai pätkätöitä, jotka eivät turvaa edes minimitoimeentuloa.</p><p>Tutkija Raija Julkunen on <a href="https://yle.fi/uutiset/3-10051368" target="_blank">laskenut</a>, että kahden vuosikymmenen aikana (1995 &ndash; 2015) hallitukset päättivät yli kolmestakymmenestä työttömien aktivointiin tähdänneestä uudistuksesta. Samaan aikaan hallitukset ovat säästöihin vedoten vähentäneet julkisen sektorin työpaikkoja, ajaneet alas työvoimapalveluja ja karsineet ainakin jossain määrin positiivisesti vaikuttaneita keinoja, kuten palkkatuki, vuorotteluvapaa ja nuorisotakuu. Yhä useammat työttömät on pudotettu ansiosidonnaiselta työttömyysturvalta pelkän työmarkkinatuen varaan tai jopa toimeentulotuelle.</p><p>Työvoimapolitiikkaa hallitsevat yhä enemmän<a href="https://yle.fi/uutiset/3-10038895" target="_blank"> tarjonnan taloustieteen</a> oikeistolaiset opit, joiden mukaan työpaikkoja syntyy lisää, kunhan työvoiman tarjontaa lisätään heikentämällä työttömyysturvaa ja pakottamalla ihmiset ottamaan vastaan töitä entistä kehnommilla ehdoilla. Työttömyyttä käytetään myös painostamaan ay-liike hyväksymään kehnoja työehtosopimuksia.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Sote-uudistus yksityistämässä työvoimapalveluja</strong></p><p>Kaiken lisäksi työvoimapalvelujakin ollaan muuttamassa markkinaehtoisiksi ja yksityistämässä. Hallituksen valmisteleman sote- ja maakuntauudistuksen osana aiotaan lopettaa nykyiset valtion te- ja ely-keskukset. Samalla kun työvoima- ja elinkeinopalvelut siirtyvät maakunnan järjestettäväksi (pääkaupunkiseudulla ja ehkä koko Uudellamaalla kuntayhtymälle), ne on tarkoitus markkinoistaa varsinaisia viranomaistehtäviä lukuun ottamatta.</p><p>Näissä hallituksen kasvupalveluiksi kutsumissa palveluissa järjestäminen ja tuottaminen pitää hallituksen linjauksen mukaan eriyttää. &rdquo;Palvelut tuotetaan kilpailullisella tuotantomallilla&rdquo;, todetaan <a href="http://tem.fi/maakuntauudistus" target="_blank">linjauksissa</a>. Käytännössä tämä tarkoittaa laajenevaa ulkoistamista ja yksityistämistä erilaisten konsultti- ja työllisyyspalveluyritysten hoidettavaksi. Sote-uudistuksen markkina- ja yksityistämislinja ollaan siis ulottamassa myös työllisyyspolitiikkaan. Tästä asiasta on julkisuudessa oltu yllättävän hiljaa.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Työpaikkojen lisääminen pääkysymys</strong></p><p>SAK on esittänyt <a href="https://www.sak.fi/aineistot/uutiset/sak-lieventaisi-tyottomille-maarattavia-karensseja-ja-korvaisi-osan-varoituksella" target="_blank">kannustavan työllistymismallin</a>, joka vähentäisi työttömien rankaisemista ja lisäisi työttömien yksilöllisiä koulutus- ja muita palveluja. Se on vaihtoehto hallituksen ajamalle työttömien raippamallille. Kannustavan työllistymismallin toteuttaminen edellyttää, että torjutaan hallituksen ajama työvoimapalvelujen yksityistäminen. Samalla on tarpeen parantaa työttömyysturvan ohella laajemminkin perustuvaa, jossa on turvan matalien minimitasojen ohella monia yhteensovittamisen hankaluuksia esimerkiksi lyhyitä työsuhteita ajatellen.</p><p>Jostain syystä myös SAK:n malli jää työvoimapalvelujen parantamisen raameihin eikä sano mitään siitä, miten luodaan lisää työpaikkoja. Siitä puuttuvat vaatimukset lisäresursseista, joilla voidaan lisätä työpaikkoja julkisissa palveluissa, investoida raideliikenteen parantamiseen ja kehittää esimerkiksi uusiutuvan energian ja energiaa säästävän teknologian tuotantoa. Jostain syystä ay-liikkeen johdossa ei rohjeta nostaa esiin myöskään aloitteita työajan lyhentämisestä, jolla voidaan jakaa työtä useammille ja korjata pääomatulojen hyväksi muuttunutta<a href="http://tietotrendit.stat.fi/mag/article/262/" target="_blank"> funktionaalista tulonjakoa</a> palkansaajien ja samalla työllisyyden hyväksi.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Osallistuin ammattiyhdistysliikkeen mielenosoitukseen #äänityöttömälle. On hyvä, että ns. aktiivimallin perumista vaativan kansalaisaloitteen valtava suosio ja kentän paine sai myös SAK:n ja useiden liittojen johtajat liikkeelle. Toki liikkeelle olisi voinut lähteä jo aiemmin, mutta nyt kun lähdettiin, on syytä myös jatkaa hallituksen painostamista.

Vuoden alussa voimaan tullut ns. aktiivimalli rankaisee työttömiä työpaikkojen ja työvoimapalvelujen vähyydestä leikkaamalla työttömyysturvaa. Hallituksen valmistelema aktiivimalli-kakkonen toisi vielä kovemmat rangaistukset entistä pidempinä karensseina.

 

Leikkaaminen ja ”tarjonnan taloustiede”

Työttömyysturvaa on leikattu jo moneen otteeseen, esimerkiksi viime vuonna noin 200 miljoonalla eurolla. Kun ammattiyhdistysliikkeen johto taipui hyväksymään kehnon kiky-sopimuksen, hallitus lupasi, ettei työttömyysturvaan tehdä uusia heikennyksiä. Tästäkin syystä ammattiyhdistysliikkeellä on aihetta osoittaa mieltä ja vaatia ns. aktiivimallin perumista.

Työttömyysturvan leikkaamisen kutsuminen aktiivimalliksi on hallitusten orwelilaista kielenkäyttöä. Sillä annetaan ymmärtää, että työttömät olisivat itse syypäitä työpaikkojen puutteeseen. Rakenteellisesta yhteiskunnallisesta ongelmasta tehdään yksilötason aktiivisuuden ja moraalin ongelma.

Vaikka työttömiä on kymmenen kertaa enemmän kuin avoimia työpaikkoja, keskittyy hallitus työttömien kepittämiseen sen sijaan, että loisi lisää työpaikkoja ja aktivoisi suuryhtiöitä investoimaan sen sijaan, että ne jakavat nyt suurimman osan tuloksestaan osinkoina kapitalisteille. Työllistämisen sijasta hallitukselle on tärkeää ”puhdistaa” työttömyystilastoja. Vähistäkin työpaikoista suurin osa on provisiopalkkaisia tai pätkätöitä, jotka eivät turvaa edes minimitoimeentuloa.

Tutkija Raija Julkunen on laskenut, että kahden vuosikymmenen aikana (1995 – 2015) hallitukset päättivät yli kolmestakymmenestä työttömien aktivointiin tähdänneestä uudistuksesta. Samaan aikaan hallitukset ovat säästöihin vedoten vähentäneet julkisen sektorin työpaikkoja, ajaneet alas työvoimapalveluja ja karsineet ainakin jossain määrin positiivisesti vaikuttaneita keinoja, kuten palkkatuki, vuorotteluvapaa ja nuorisotakuu. Yhä useammat työttömät on pudotettu ansiosidonnaiselta työttömyysturvalta pelkän työmarkkinatuen varaan tai jopa toimeentulotuelle.

Työvoimapolitiikkaa hallitsevat yhä enemmän tarjonnan taloustieteen oikeistolaiset opit, joiden mukaan työpaikkoja syntyy lisää, kunhan työvoiman tarjontaa lisätään heikentämällä työttömyysturvaa ja pakottamalla ihmiset ottamaan vastaan töitä entistä kehnommilla ehdoilla. Työttömyyttä käytetään myös painostamaan ay-liike hyväksymään kehnoja työehtosopimuksia.

 

Sote-uudistus yksityistämässä työvoimapalveluja

Kaiken lisäksi työvoimapalvelujakin ollaan muuttamassa markkinaehtoisiksi ja yksityistämässä. Hallituksen valmisteleman sote- ja maakuntauudistuksen osana aiotaan lopettaa nykyiset valtion te- ja ely-keskukset. Samalla kun työvoima- ja elinkeinopalvelut siirtyvät maakunnan järjestettäväksi (pääkaupunkiseudulla ja ehkä koko Uudellamaalla kuntayhtymälle), ne on tarkoitus markkinoistaa varsinaisia viranomaistehtäviä lukuun ottamatta.

Näissä hallituksen kasvupalveluiksi kutsumissa palveluissa järjestäminen ja tuottaminen pitää hallituksen linjauksen mukaan eriyttää. ”Palvelut tuotetaan kilpailullisella tuotantomallilla”, todetaan linjauksissa. Käytännössä tämä tarkoittaa laajenevaa ulkoistamista ja yksityistämistä erilaisten konsultti- ja työllisyyspalveluyritysten hoidettavaksi. Sote-uudistuksen markkina- ja yksityistämislinja ollaan siis ulottamassa myös työllisyyspolitiikkaan. Tästä asiasta on julkisuudessa oltu yllättävän hiljaa.

 

Työpaikkojen lisääminen pääkysymys

SAK on esittänyt kannustavan työllistymismallin, joka vähentäisi työttömien rankaisemista ja lisäisi työttömien yksilöllisiä koulutus- ja muita palveluja. Se on vaihtoehto hallituksen ajamalle työttömien raippamallille. Kannustavan työllistymismallin toteuttaminen edellyttää, että torjutaan hallituksen ajama työvoimapalvelujen yksityistäminen. Samalla on tarpeen parantaa työttömyysturvan ohella laajemminkin perustuvaa, jossa on turvan matalien minimitasojen ohella monia yhteensovittamisen hankaluuksia esimerkiksi lyhyitä työsuhteita ajatellen.

Jostain syystä myös SAK:n malli jää työvoimapalvelujen parantamisen raameihin eikä sano mitään siitä, miten luodaan lisää työpaikkoja. Siitä puuttuvat vaatimukset lisäresursseista, joilla voidaan lisätä työpaikkoja julkisissa palveluissa, investoida raideliikenteen parantamiseen ja kehittää esimerkiksi uusiutuvan energian ja energiaa säästävän teknologian tuotantoa. Jostain syystä ay-liikkeen johdossa ei rohjeta nostaa esiin myöskään aloitteita työajan lyhentämisestä, jolla voidaan jakaa työtä useammille ja korjata pääomatulojen hyväksi muuttunutta funktionaalista tulonjakoa palkansaajien ja samalla työllisyyden hyväksi.

 

]]>
9 http://yhakanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250461-miksei-aktivoida-tyonantajia-lisaamaan-tyopaikkoja#comments Aktiivimalli hallitus Työllisyys Sun, 04 Feb 2018 19:17:40 +0000 Yrjö Hakanen http://yhakanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250461-miksei-aktivoida-tyonantajia-lisaamaan-tyopaikkoja
Joko tuleva hallitusjuna nytkähti liikkeelle? http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250434-joko-tuleva-hallitusjuna-nytkahti-liikkeelle <p>&nbsp;</p><p>Kirjoitin Uuden Suomen blogissa 15.1.2018 otsikolla, &rdquo;<a href="http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249165-natokysymys-liimaa-porvaristoa-ja-demareita-yhteen">Nato-kysymys liimaa porvaristoa ja demareita yhteen</a>&rdquo;, jossa tein arvion siitä, että SDP olisi nousemassa hallituspuolueeksi nimen omaan puolustus- ja turvallisuuspoliittisen vaa`an kieli asemansa vuoksi. Tänään Iltalehden toimittaja Olli Ainola uumoilee samansuuntaisia näkemyksiä. Asia tuli esille ulkopoliittisen instituutin seminaarissa, jossa oli puhujana myös amiraali evp Juhani Kaskeala.</p><p>Kaskela mainitsi, että hän pitää<strong> </strong>Yhdysvaltoja poliittista voimaa ja sotilaallista suorituskykyä ikään kuin Suomen viimeisenä turvana, mikäli Suomi joutuisi sotilaallisella voimalla uhatuksi tai jopa sen käytön kohteeksi,</p><p><strong>Eli asia liittyy tulevaan hallitusteemaan oleellisesti ja tärkeään Suomen puolustukseen- ja turvallisuuteen. </strong></p><p><strong>Lainaus </strong>IL &rdquo; <a href="http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802022200717039_pi.shtml"><strong>Tuppurainen yllätti</strong></a></p><p>&rdquo;Ulkopoliittisen instituutin Seminaarissa SDP:n kansanedustaja <strong>Tytti Tuppurainen</strong> hieman yllätti seminaariyleisöä sanomalla, että Suomi voi olla mukana Euroopan unionin tiivistyvässä yhteistyössä, sen kaikissa ytimissä. Jos Tuppuraisen lausunto kuvaa puolueen sisäistä keskustelua, ainakin osa sosiaalidemokraateista saattaa <u>olla kypsä palaamaan <strong>Paavo Lipposen</strong> politiikkaan, mikä helpottaisi yhteistyön löytämistä kokoomuksen kanssa hallitusneuvotteluissa seuraavien vaalien jälkeen.</u> &quot;</p><p>Tämä merkitsee sitä, että oikeistopuolueiden olisi syytä olla erittäin hereillä. Muuten saattaa tapahtua poliittinen myöhäisheränneisyys ja tuleva hallitusjuna menee menojaan.</p><p>REIJO PAUNONEN</p><p>PS&nbsp; Päivitys 4.2.2018 klo 16.20</p><p>Meppi Henna Virkkunen on saanut vastauksen puoli vuotta sitten esittämäänsä kysymykseen turvatakuulausekkeen toimivuudesta. Muut EU jäsenmaat eivät ole mitenkään hirveän kiinnostuneita tästä turvatakuulausekkeen edelleen kehittämisestä, koska suurimmalla osalla on jo Naton kautta turvatakuut. Se painopiste on selvästi Afrikka ja Afrikan suunta. Tämä ei sillä tavalla vastaa sotilaalliseen turvallisuushaasteeseen siinä määrin kuin Suomessa ehkä toivottaisiin, koska tämä on Natoa täydentävä rakenne, Virkkunen sanoo.<br />Toisin sanoen, on totta, että EU:n turvalausekkeen varaan rakennettu Suomen turvallisuuskuva on kupla pahimmasta päästä. (Lähde <a href="http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802042200718826_pi.shtml">Juha Ristamäki. Iltalehti</a>)</p><p><a href="http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802042200718826_pi.shtml" title="http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802042200718826_pi.shtml">http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802042200718826_pi.shtml</a></p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Kirjoitin Uuden Suomen blogissa 15.1.2018 otsikolla, ”Nato-kysymys liimaa porvaristoa ja demareita yhteen”, jossa tein arvion siitä, että SDP olisi nousemassa hallituspuolueeksi nimen omaan puolustus- ja turvallisuuspoliittisen vaa`an kieli asemansa vuoksi. Tänään Iltalehden toimittaja Olli Ainola uumoilee samansuuntaisia näkemyksiä. Asia tuli esille ulkopoliittisen instituutin seminaarissa, jossa oli puhujana myös amiraali evp Juhani Kaskeala.

Kaskela mainitsi, että hän pitää Yhdysvaltoja poliittista voimaa ja sotilaallista suorituskykyä ikään kuin Suomen viimeisenä turvana, mikäli Suomi joutuisi sotilaallisella voimalla uhatuksi tai jopa sen käytön kohteeksi,

Eli asia liittyy tulevaan hallitusteemaan oleellisesti ja tärkeään Suomen puolustukseen- ja turvallisuuteen.

Lainaus IL ” Tuppurainen yllätti

”Ulkopoliittisen instituutin Seminaarissa SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen hieman yllätti seminaariyleisöä sanomalla, että Suomi voi olla mukana Euroopan unionin tiivistyvässä yhteistyössä, sen kaikissa ytimissä. Jos Tuppuraisen lausunto kuvaa puolueen sisäistä keskustelua, ainakin osa sosiaalidemokraateista saattaa olla kypsä palaamaan Paavo Lipposen politiikkaan, mikä helpottaisi yhteistyön löytämistä kokoomuksen kanssa hallitusneuvotteluissa seuraavien vaalien jälkeen. "

Tämä merkitsee sitä, että oikeistopuolueiden olisi syytä olla erittäin hereillä. Muuten saattaa tapahtua poliittinen myöhäisheränneisyys ja tuleva hallitusjuna menee menojaan.

REIJO PAUNONEN

PS  Päivitys 4.2.2018 klo 16.20

Meppi Henna Virkkunen on saanut vastauksen puoli vuotta sitten esittämäänsä kysymykseen turvatakuulausekkeen toimivuudesta. Muut EU jäsenmaat eivät ole mitenkään hirveän kiinnostuneita tästä turvatakuulausekkeen edelleen kehittämisestä, koska suurimmalla osalla on jo Naton kautta turvatakuut. Se painopiste on selvästi Afrikka ja Afrikan suunta. Tämä ei sillä tavalla vastaa sotilaalliseen turvallisuushaasteeseen siinä määrin kuin Suomessa ehkä toivottaisiin, koska tämä on Natoa täydentävä rakenne, Virkkunen sanoo.
Toisin sanoen, on totta, että EU:n turvalausekkeen varaan rakennettu Suomen turvallisuuskuva on kupla pahimmasta päästä. (Lähde Juha Ristamäki. Iltalehti)

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802042200718826_pi.shtml

 

 

 

 

 

 

 

 

]]>
2 http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250434-joko-tuleva-hallitusjuna-nytkahti-liikkeelle#comments Ajankohtaista turvallisuuspolitiikasta Eduskuntavaalit EU ja Nato hallitus Sun, 04 Feb 2018 09:47:46 +0000 Reijo Paunonen http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250434-joko-tuleva-hallitusjuna-nytkahti-liikkeelle
Harhaluuloja http://terhonikulainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250409-harhaluuloja <p>Luulin, että hallituksen päämääränä oli tehdä ihmisten elämä vaikeaksi, jos nämä ovat sairaita, köyhiä, työttömiä, ammattitaidottomia, lasten huoltajia, terveydenhuollon työntekijöitä, päiväkotien työntekijöitä, oppivelvollisuuskoulujen opettajia tai eläkeikäisiä.</p><p>&nbsp;</p><p>Niinpä kuvittelin, että</p><p>&nbsp;</p><p>1.</p><p>hallitus tukee hyvätuloisimpia ja varakkaimpia antamalla näille verohelpotuksia, mutta että se on leikannut etuuksia jotka kuuluvat lapsiperheille, työttömille, sairaille, opiskelijoille ja eläkeläisille.</p><p>&nbsp;</p><p>Edelleen luulin, että</p><p>&nbsp;</p><p>2.</p><p>työttömien oikeus päivähoitoon on rajattu niin etteivät nämä voi samanaikaisesti hoitaa lapsiaan kotona ja etsiä töitä.</p><p>&nbsp;</p><p>Kuvittelin myös, että</p><p>&nbsp;</p><p>3.</p><p>useimmat työt ovat ammattitöitä, joihin on opiskeltava, mutta että opiskelija ei voi vaihtaa ammattia, koska opinnot, jotka mahdollistaisivat työpaikan vaihtamisen, katkaisisivat työttömyysturvan maksamisen.</p><p>&nbsp;</p><p>Ja olin aivan varma, että</p><p>&nbsp;</p><p>4.</p><p>ei ole mitään järkeä puheissa, että Lapin kausityöpaikkoihin, joita on vapaana todella paljon, mentäisiin ilman ammatti- ja kielitaitoa, kuten hallituspuolueen edustaja antoi ymmärtää Senaatintorilla (koska kuka tahansa suomalainen ei ole kokki eivätkä kaikki osaa edes välttävästi yhtäkään vierasta kieltä, saati ruotsia).</p><p>&nbsp;</p><p>Sitten päädyin siihen virheelliseen johtopäätökseen, että</p><p>&nbsp;</p><p>Lapin matkailutyönantajat joutuvat ottamaan töihin puolalaisia, latvialaisia, liettualaisia, marokkolaisia, ruotsalaisia ja virolaisia kokkeja, hiihtokeskustyöntekijöitä ja oppaita.</p><p>&nbsp;</p><p>Samoin olin ollut sitä mieltä, että kuka tahansa ei voi ryhtyä työvoimavirkailijaksi, joista on pulaa, aivan kuten ammattitaitoisista suomalaisista rakennustyömiehistä.</p><p>&nbsp;</p><p>Luulin myös, että raksalle tuotetaan miehet Suomenlahden eteläpuolelta.</p><p>&nbsp;</p><p>Olin aivan varma, että julkisen sektorin työpaikkojen alasajo 30 viime vuoden aikana on tuottanut toimimattomat työnvälityspalvelut, vähentänyt sairaaloiden ja muun terveydenhuollon henkilöstöä vaarantaen sekä potilasturvallisuuden että henkilöstön terveyden, pakottanut ajamaan koulujen ja oppilaitosten terveyspalvelut ja psykologien palvelut alas, suurentanut päiväkotien ja koulujen ryhmä- ja luokkakoot tasolle, jossa yksinomaan päiväkotiryhmien meteli on niin kova että työntekijät saavat pysyviä kuulovaurioita ja edelleen, että lapset oppivat kiusaamaan toisia lapsia, kun valvonta ei kerta kaikkiaan riitä.</p><p>&nbsp;</p><p>Mutta näin ei ole tosiasiassa ollut.</p><p>&nbsp;</p><p>Elämme siirtymäkautta, kuten Senaatintorilla sain perjantaina 2.2.2018 kuulla, ja kun hallituksen toivomat uudistukset on toteutettu vuosina 2020 &ndash; 2025 eli seuraavien hallitusten hallituskausilla, yllä mainitut harhaluuloni eivät ole koskaan vastanneet asioiden oikeaa tilaa.</p><p>&nbsp;</p><p>Elämme parhaassa mahdollisessa maailmassa ja maassamme on paras mahdollinen hallitus!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Luulin, että hallituksen päämääränä oli tehdä ihmisten elämä vaikeaksi, jos nämä ovat sairaita, köyhiä, työttömiä, ammattitaidottomia, lasten huoltajia, terveydenhuollon työntekijöitä, päiväkotien työntekijöitä, oppivelvollisuuskoulujen opettajia tai eläkeikäisiä.

 

Niinpä kuvittelin, että

 

1.

hallitus tukee hyvätuloisimpia ja varakkaimpia antamalla näille verohelpotuksia, mutta että se on leikannut etuuksia jotka kuuluvat lapsiperheille, työttömille, sairaille, opiskelijoille ja eläkeläisille.

 

Edelleen luulin, että

 

2.

työttömien oikeus päivähoitoon on rajattu niin etteivät nämä voi samanaikaisesti hoitaa lapsiaan kotona ja etsiä töitä.

 

Kuvittelin myös, että

 

3.

useimmat työt ovat ammattitöitä, joihin on opiskeltava, mutta että opiskelija ei voi vaihtaa ammattia, koska opinnot, jotka mahdollistaisivat työpaikan vaihtamisen, katkaisisivat työttömyysturvan maksamisen.

 

Ja olin aivan varma, että

 

4.

ei ole mitään järkeä puheissa, että Lapin kausityöpaikkoihin, joita on vapaana todella paljon, mentäisiin ilman ammatti- ja kielitaitoa, kuten hallituspuolueen edustaja antoi ymmärtää Senaatintorilla (koska kuka tahansa suomalainen ei ole kokki eivätkä kaikki osaa edes välttävästi yhtäkään vierasta kieltä, saati ruotsia).

 

Sitten päädyin siihen virheelliseen johtopäätökseen, että

 

Lapin matkailutyönantajat joutuvat ottamaan töihin puolalaisia, latvialaisia, liettualaisia, marokkolaisia, ruotsalaisia ja virolaisia kokkeja, hiihtokeskustyöntekijöitä ja oppaita.

 

Samoin olin ollut sitä mieltä, että kuka tahansa ei voi ryhtyä työvoimavirkailijaksi, joista on pulaa, aivan kuten ammattitaitoisista suomalaisista rakennustyömiehistä.

 

Luulin myös, että raksalle tuotetaan miehet Suomenlahden eteläpuolelta.

 

Olin aivan varma, että julkisen sektorin työpaikkojen alasajo 30 viime vuoden aikana on tuottanut toimimattomat työnvälityspalvelut, vähentänyt sairaaloiden ja muun terveydenhuollon henkilöstöä vaarantaen sekä potilasturvallisuuden että henkilöstön terveyden, pakottanut ajamaan koulujen ja oppilaitosten terveyspalvelut ja psykologien palvelut alas, suurentanut päiväkotien ja koulujen ryhmä- ja luokkakoot tasolle, jossa yksinomaan päiväkotiryhmien meteli on niin kova että työntekijät saavat pysyviä kuulovaurioita ja edelleen, että lapset oppivat kiusaamaan toisia lapsia, kun valvonta ei kerta kaikkiaan riitä.

 

Mutta näin ei ole tosiasiassa ollut.

 

Elämme siirtymäkautta, kuten Senaatintorilla sain perjantaina 2.2.2018 kuulla, ja kun hallituksen toivomat uudistukset on toteutettu vuosina 2020 – 2025 eli seuraavien hallitusten hallituskausilla, yllä mainitut harhaluuloni eivät ole koskaan vastanneet asioiden oikeaa tilaa.

 

Elämme parhaassa mahdollisessa maailmassa ja maassamme on paras mahdollinen hallitus!

]]>
1 http://terhonikulainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250409-harhaluuloja#comments hallitus Politiikka Sat, 03 Feb 2018 21:01:11 +0000 Terho Nikulainen http://terhonikulainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250409-harhaluuloja
Poliittinen lakko – sitä saa mitä tilaa http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250279-poliittinen-lakko-sita-saa-mita-tilaa <p>Tänään maassamme aiheuttaa pientä häslinkiä ja suurta kalabaliikkia mielenilmaus ja siihen kytkeytyvä lakko. En itse ole lakkoilun ystävä suomalaisessa kontekstissa, sillä pienen ikäni mitä olen seurannut menoa täällä, niin ammattiyhdistysliikkeiden toiminnan johtotähtenä tuntuu pääosin olleen <em>juuri sillä hetkellä&nbsp;</em>töissä olevien lyhyen tähtäimen välittömän edun ajaminen. Yhteiskunnan etu, tulevaisuudessa alalle valmistuvat opiskelijat työttömistä puhumattakaan eivät ole olleet tärkeitä sen enempää kuin se oksa, millä on istuttu.</p><p>Kuitenkin olen nyt sitä mieltä, että tämä mielenilmaisu ja lakko ovat paikallaan. Jos näin ei tapahtuisi, vain punainen matto puuttuisi kun Arkadienmäen hupiukkelit ja -akat kerääntyvät seuraavan kerran miettimään, että millaista ylimielisyyttä, sanojen syömistä ja heikkojen lyömistä harrastettaisiinkaan. Pahoittelut binäärisestä kielenkäytöstä, muttta uskon toteamuksen olevan totta.</p><p>Ensinnäkin poliittinen lakko on ihan oikeutettu työtaistelutoimenpide, vaikka toki sellaisten fiksuudesta on syytä aina keskustella. Kuitenkin tämä lakko on nähtävä vain ja ainoastaan siinä kontekstissa, jossa se tapahtuu: Sipilän hallitus lupasi yksiselitteisesti, että työttömyysturvaan ei enää tehdä lisäleikkauksia. Aiemmin on lyhennetty ansiosidonnaista työttömyysturvaa sekä tehty ihan kovia leikkauksia. Jos tällaisen lupauksen syömiseen ei reagoitaisi, se tarkoittaisi avointa valtakirjaa tehdä niitä lisää.&nbsp;</p><p>Toiseksi aktiivimallin ongelmat ja siitä heräävät kysymykset olisivat olleet hallituksen tiedossa valtavasti paremmin, jos nämä vekkulit eivät olisi vältelleet työskentelyä eduskunnassa istuen <a href="https://demokraatti.fi/erikoinen-hetki-eduskunnan-taysistunnossa-huomasin-etta-asian-esittelija-tviittaa-olevansa-savusaunassa-tyottomien-aktiivimalli-sai-kyytia-oppositiolta/">savusaunassa </a>ja tehden ties mitä. Jokaisen on syytä tietää ja ymmärtää, millaisesta kraniaalisesta ureakonsentraatiosta kertoo se, että oppositio puhuu lakiesityksen käsittelyssä itselleen ja käytännössä koko hallitus asiaan liittyvine ministereineen lusmuilee jossain muualla. Kuunteletteko nyt? Olisiko kannattanut osallistua dialogiin ja vastata kysymyksiin ennen kuin pelikaani on niin sanotusti turbiinissa? Olisiko kannattanut kuunnella hiukan asiantuntijoitakin, eikä mennä ideologia edellä?</p><p>Kolmanneksi keskustelusta kieltäytyvä ja sanansa syönyt hallitus on myös <a href="https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Hallitus-ei-aio-perua-aktiivimalli-uudistusta/1092080">tyrmännyt</a> lennosta aktiivimallin kumoamiseksi tehdyn kansalaisaloitteen ennen kuin allekirjoitusten keräämisaika edes päättyi. Yli 140 000 ihmisen kannanotto on näin ohitettu.</p><p>Aktiivimallin ongelmat ovat aihe erikseen, mutta jos poliittinen lakko ei ole nyt paikallaan, niin missä tilanteessa se olisi? Hallitus on syönyt sanansa ja ottamassa askeleen suuntaan, jossa tie ei kulkemalla lopu, hallitus ei lakialoitteesta aikanaan halunnut edes keskustella ja kieltäytyi kritiikistä, minkä jälkeen kansan suora vaikuttaminen tyrmättiin. Ammattiliitot ajettiin tilanteeseen, jossa toimimattomuus olisi de facto hyväksyntä tälle kaikelle.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>P.S. Jos tämä maa ajautuu kaaokseen tällaisen rajoitetun toimenpiteen takia, niin se on ansaittua. Oikeasti luvassa on vähän vaivaa ja kiroilua, mutta syystä. Aikuiset, älkää siis viitsikö itkeä. Se on säälittävää, sillä kyseessä on vähäosaisten toimeentulo ja&nbsp; nöyryyttäminen sekä valehteleva ja keskustelusta kieltäytyvä Juha Sipilän hallitus.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Palautetta voi lähettää osoitteeseen&nbsp;<a class="mailto" href="mailto:vpleivo@gmail.com">vpleivo@gmail.com</a></p><p><br />Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta" target="_blank">Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani.</a>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://www.facebook.com/Veli-Pekka-Leivo-256153654500775/" target="_blank">Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo</a>&nbsp;- siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p> Tänään maassamme aiheuttaa pientä häslinkiä ja suurta kalabaliikkia mielenilmaus ja siihen kytkeytyvä lakko. En itse ole lakkoilun ystävä suomalaisessa kontekstissa, sillä pienen ikäni mitä olen seurannut menoa täällä, niin ammattiyhdistysliikkeiden toiminnan johtotähtenä tuntuu pääosin olleen juuri sillä hetkellä töissä olevien lyhyen tähtäimen välittömän edun ajaminen. Yhteiskunnan etu, tulevaisuudessa alalle valmistuvat opiskelijat työttömistä puhumattakaan eivät ole olleet tärkeitä sen enempää kuin se oksa, millä on istuttu.

Kuitenkin olen nyt sitä mieltä, että tämä mielenilmaisu ja lakko ovat paikallaan. Jos näin ei tapahtuisi, vain punainen matto puuttuisi kun Arkadienmäen hupiukkelit ja -akat kerääntyvät seuraavan kerran miettimään, että millaista ylimielisyyttä, sanojen syömistä ja heikkojen lyömistä harrastettaisiinkaan. Pahoittelut binäärisestä kielenkäytöstä, muttta uskon toteamuksen olevan totta.

Ensinnäkin poliittinen lakko on ihan oikeutettu työtaistelutoimenpide, vaikka toki sellaisten fiksuudesta on syytä aina keskustella. Kuitenkin tämä lakko on nähtävä vain ja ainoastaan siinä kontekstissa, jossa se tapahtuu: Sipilän hallitus lupasi yksiselitteisesti, että työttömyysturvaan ei enää tehdä lisäleikkauksia. Aiemmin on lyhennetty ansiosidonnaista työttömyysturvaa sekä tehty ihan kovia leikkauksia. Jos tällaisen lupauksen syömiseen ei reagoitaisi, se tarkoittaisi avointa valtakirjaa tehdä niitä lisää. 

Toiseksi aktiivimallin ongelmat ja siitä heräävät kysymykset olisivat olleet hallituksen tiedossa valtavasti paremmin, jos nämä vekkulit eivät olisi vältelleet työskentelyä eduskunnassa istuen savusaunassa ja tehden ties mitä. Jokaisen on syytä tietää ja ymmärtää, millaisesta kraniaalisesta ureakonsentraatiosta kertoo se, että oppositio puhuu lakiesityksen käsittelyssä itselleen ja käytännössä koko hallitus asiaan liittyvine ministereineen lusmuilee jossain muualla. Kuunteletteko nyt? Olisiko kannattanut osallistua dialogiin ja vastata kysymyksiin ennen kuin pelikaani on niin sanotusti turbiinissa? Olisiko kannattanut kuunnella hiukan asiantuntijoitakin, eikä mennä ideologia edellä?

Kolmanneksi keskustelusta kieltäytyvä ja sanansa syönyt hallitus on myös tyrmännyt lennosta aktiivimallin kumoamiseksi tehdyn kansalaisaloitteen ennen kuin allekirjoitusten keräämisaika edes päättyi. Yli 140 000 ihmisen kannanotto on näin ohitettu.

Aktiivimallin ongelmat ovat aihe erikseen, mutta jos poliittinen lakko ei ole nyt paikallaan, niin missä tilanteessa se olisi? Hallitus on syönyt sanansa ja ottamassa askeleen suuntaan, jossa tie ei kulkemalla lopu, hallitus ei lakialoitteesta aikanaan halunnut edes keskustella ja kieltäytyi kritiikistä, minkä jälkeen kansan suora vaikuttaminen tyrmättiin. Ammattiliitot ajettiin tilanteeseen, jossa toimimattomuus olisi de facto hyväksyntä tälle kaikelle. 

 

 

 

P.S. Jos tämä maa ajautuu kaaokseen tällaisen rajoitetun toimenpiteen takia, niin se on ansaittua. Oikeasti luvassa on vähän vaivaa ja kiroilua, mutta syystä. Aikuiset, älkää siis viitsikö itkeä. Se on säälittävää, sillä kyseessä on vähäosaisten toimeentulo ja  nöyryyttäminen sekä valehteleva ja keskustelusta kieltäytyvä Juha Sipilän hallitus. 

 

 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä Kitinää Näläkämaasta FB-sivuani. 

 

Poliitikko-profiilini naamakirjasta myös nimelläni Veli-Pekka Leivo - siellä käsittelen enemmän, mutten ainoastaan Kajaanin ja Kainuun asioita sekä turvallisuuspolitiikkaa. 

 

 

 

 

 

]]>
14 http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250279-poliittinen-lakko-sita-saa-mita-tilaa#comments Kotimaa Aktiivimalli hallitus Lakko Poliittinen lakko Sipilä Fri, 02 Feb 2018 04:48:51 +0000 Veli-Pekka Leivo http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250279-poliittinen-lakko-sita-saa-mita-tilaa
Diktatuurin paluu http://juhasalden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250257-diktatuurin-paluu <p>Kuka sanoikaan, että kun ihmisltä viedään oikeudet yksi kerrallaan niin he eivät huomaa ennenkun on liian myöhäistä. Tätä samaa henkeä on nykyhallituksessa ja he vievät ihmisten oikeuksia yksi kerrallaan.&nbsp; Samalla ihmisille syötettyjen valheiden määrässä ei ole mitään rajaa.</p><p>Joitain on sentään hereillä. Huomenna perjantaina 2.2.2018 suuri joukko työttömiä tai hallituksen toimintaan muuten tyytymättömiä kokoontuu Senaatintorille ilmaisemaan mieltään hallituksen harjoittamasta politiikasta. Samalla suurin osa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä pysähtyy. Mukana ovat mm. bussien, raitiovaunujen ja metrojunien kuljettajat.&nbsp;</p><p>Oikeiston taholta on esitetty vaatimuksia, että oikeus poliitiseen lakkoon kiellettäisiin. Se on oikea diktatuurin esiasteen tunnusmerkki, vaikka sitä valhellisesti sanotaan demokratiaksi ja kansan tahdoksi.&nbsp; Kansa käsitteenä on niin moniulotteinen, että se käsittää muutkin ihmiset kun vain ne, ketkä ovat samaa mieltä kun Juha Sipilä tai Petteri Orpo.</p><p>Pääministeri Juha Sipilä sanoi tekevänsä linjauksen, että hän harkitsee asemaansa pääministerinä mikäli Paavo Väyrynen menestyisi presidentinvaaleissa paremmin kun Matti Vanhanen. Paavo menestyi, mutta mitään erityistä ei tapahtunut Sipiän osalta. Kyse oli siis valheesta. Todellisuudessa Sipilä ei aikonut tehdä asian eteen yhtään mitään. Oikeasti ei ole Juha SIpilän asia miten harmasta harmaampi politikko pärjää, se ei kuitenkaan kosketa häntä yhtään. Mikäli hän sanoo mitään myötätuntoon viitaavaa Vanhasen suuntaan, niin hän valehtelee tässäkin.</p><p>Työministeri Jari Lindström sanoo, ettei aktivimallissa ole kyse suinkaan työttömien kyykyttämisestä, se nyt sattuu olemaan yhtä suuri perustavaa laatua oleva valhe kun käärme sanoi Eevalle paratiisissa, että ette suinkaan kuole mikäli söisitte hyvän- ja pahantiedon puusta. Loppu on historiaa.</p><p>Nyt tämän aktiivimallin hedelmä oli jo läpimätä ennen voimaantuloaan. Tästä on samaa mieltä ne tuhannet, joita huomenna tapaan Senaatintorilla.&nbsp; Eläköön kansanvalta ja kokoontumisen oikeus.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kuka sanoikaan, että kun ihmisltä viedään oikeudet yksi kerrallaan niin he eivät huomaa ennenkun on liian myöhäistä. Tätä samaa henkeä on nykyhallituksessa ja he vievät ihmisten oikeuksia yksi kerrallaan.  Samalla ihmisille syötettyjen valheiden määrässä ei ole mitään rajaa.

Joitain on sentään hereillä. Huomenna perjantaina 2.2.2018 suuri joukko työttömiä tai hallituksen toimintaan muuten tyytymättömiä kokoontuu Senaatintorille ilmaisemaan mieltään hallituksen harjoittamasta politiikasta. Samalla suurin osa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä pysähtyy. Mukana ovat mm. bussien, raitiovaunujen ja metrojunien kuljettajat. 

Oikeiston taholta on esitetty vaatimuksia, että oikeus poliitiseen lakkoon kiellettäisiin. Se on oikea diktatuurin esiasteen tunnusmerkki, vaikka sitä valhellisesti sanotaan demokratiaksi ja kansan tahdoksi.  Kansa käsitteenä on niin moniulotteinen, että se käsittää muutkin ihmiset kun vain ne, ketkä ovat samaa mieltä kun Juha Sipilä tai Petteri Orpo.

Pääministeri Juha Sipilä sanoi tekevänsä linjauksen, että hän harkitsee asemaansa pääministerinä mikäli Paavo Väyrynen menestyisi presidentinvaaleissa paremmin kun Matti Vanhanen. Paavo menestyi, mutta mitään erityistä ei tapahtunut Sipiän osalta. Kyse oli siis valheesta. Todellisuudessa Sipilä ei aikonut tehdä asian eteen yhtään mitään. Oikeasti ei ole Juha SIpilän asia miten harmasta harmaampi politikko pärjää, se ei kuitenkaan kosketa häntä yhtään. Mikäli hän sanoo mitään myötätuntoon viitaavaa Vanhasen suuntaan, niin hän valehtelee tässäkin.

Työministeri Jari Lindström sanoo, ettei aktivimallissa ole kyse suinkaan työttömien kyykyttämisestä, se nyt sattuu olemaan yhtä suuri perustavaa laatua oleva valhe kun käärme sanoi Eevalle paratiisissa, että ette suinkaan kuole mikäli söisitte hyvän- ja pahantiedon puusta. Loppu on historiaa.

Nyt tämän aktiivimallin hedelmä oli jo läpimätä ennen voimaantuloaan. Tästä on samaa mieltä ne tuhannet, joita huomenna tapaan Senaatintorilla.  Eläköön kansanvalta ja kokoontumisen oikeus. 

]]>
45 http://juhasalden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250257-diktatuurin-paluu#comments hallitus Politiikka Thu, 01 Feb 2018 15:10:26 +0000 Juha Salden http://juhasalden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250257-diktatuurin-paluu